Tuesday, January 25, 2011

A way for a perfect wedding! :D

Oh Good Morning peeps!! :)

Siapa nak kahwin??? :D
 Semalam terbaca pasal tips merancang perkahwinan. So hari ni nak share dengan semua! ;) Yang bakal kahwin tahun ni atau yang masih tengah cari cari calon pun kena baca ni! :) hehehehhhe. Untuk mengelakkan kahwin cowboy! Kahwin hanya sekali. Kena rancang betul betul lah! :)

Cantiknya.. tak sabar! :D

Kalau nak kahwin at least we need a year untuk settlekan semua. So siapa yang plan nak kawin hujung tahun ni, memang tepat2 lah post saya ni. alaaaa, kurang sebulan lah as January dah nak habis pun. A year pun macam sekejap je sebenarnya, pejam celik pejam celik dah hari wedding dah! :) weeeeeeeeeeeeeeee, tak sabar! OK mari baca. 

1) Sebelum 6-12 bulan :
  1. Tentukan belanjawan anda untuk merancang perkahwinan. 
  2. Menjalani kursus kahwin! Penting tu!
  3. Mendaftar di pejabat kadi.
  4. Menempah majlis pernikahan  dia masjid kariah pihak perempuan.
2)Sebelum 5 bulan:
  1. Menempah jurucamera. haaa, ini kena cepat2. Selalunya photograher yang hebat2 ni cepat je fully booked! hmmmmmm. :B
  2. Memulakan diet seimbang and program kesihatan. Nak kahwin, mesti lah nak cun melecun! :)
  3. Mengunjungi pusat andaman dan pelamin untuk buat tempahan.
  4. Merekabentuk and tempah door gift untuk tetamu.
3)Sebelum 4 bulan:
  1. Merancang perbelanjaan and budget untuk berbulan madu.
  2. Sediakan senarai jemputan.
4)Sebelum 3 bulan:
  1. Menempah kad jemputan dan set khemah canopy and semua keperluan yg diperlukan.
  2. Mengunjung pusat kecantikan.
  3. Memilih pengapit dang pengiring.
  4. Memilih pengacara majlis.
  5. Memilih menu and caterer.
5)Sebelum 2 bulan:
  1. Membincangkan perjalanan majis dengan lebih terperinci.
  2. Menghantar kad jemputan! :)
Tadddaaaaa!!!! Kalau ikut semua tips ni InsyaAllah kita tak kelam kabut nanti!Mari kita ikut tips tips ni. Saya pun nak cuba!! :)

Happy reading people and have a nice day!! :D








16 comments :

  1. eja pon xsabarrrrrrr nak kawin........;')

    ReplyDelete
  2. bukan senang2 jugak nak wat keje kawen ney ye...

    ReplyDelete
  3. sy nak kawen..
    tp dengan sape :-(

    ReplyDelete
  4. betul2...paling penting mesti simpan ckit duit utk mulakan idup slpas kawen....hehehe

    ReplyDelete
  5. nameeeeeee, i never know u ade blog...
    must follow ni.. hehehehe

    p/s : dont forget to vote for me k dear?
    di cstproduction.blogspot.com
    no 80.....

    ReplyDelete
  6. bole x kiter nk tmbah satu lgi,hm,,sebelum kahwin jgn buat anak dulu,,haha,,

    Pertama kali ikut contest!! (hakhakhak!)

    ReplyDelete
  7. kalo mawar yang ada 7 hari lagi untuk bride to be mc mn? hee

    ReplyDelete
  8. nice info....jalan2 kat sinih...

    ReplyDelete
  9. terbaiikkk...ney ase cam nk kawen cepat neyh..hehee

    ReplyDelete
  10. perancangan yg teliti itu penting!!nanti takde la kelam kabut kn..
    waahh da nak naik pelamin da die ea..ganbatte ea buat bersiapan..(",)

    ReplyDelete
  11. same la liin dk merancang jgk ni..namee bl plk tu..nmpk cm xsabau dh tu..heee..go go caiyok..

    ReplyDelete
  12. selamattttt hanie dah kawen. yey!

    ReplyDelete
  13. hehe boleh la take note tips namee ni, tp tak tau la bila zuan nak kawin..huhu belajar pun blum habis lg, n special girl pun blum ada lagi..hehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...