Thursday, February 17, 2011

Buah dada sangat tak kelakar okay.

Hello peeps

Firstly sorry. Entry kali ni memalukan (saya pun tak sanggup nak tulis) dan 18sx. tapi ini lah yang terjadi.

Situasi
Pada suatu malam di kedai mamak, saya sedang asyik memakan roti canai yang rangup..tiba tiba tv besar di kedai mamak tersiar iklan.dengan volume 9/10 (anggaran hiperbola )...dengan megahnya ..

Payudara kurang menarik??
Terlalu kecil atau kendur??
USAH BIMBANG!!
payuda atika beauty ada penyelesaiannya

I was like..apakah??alamak..tiba tiba rasa malu sebab semua laki laki yang tak berapa nak comel dah gelak gelak (seriously entah apa apa)..Mamak buat roti canai yang berbulu dada kerinting pun siap gelak sesama mereka. 


Mamak 1 berkata pada rakan-rakannya: yenggaporinggge yille arndjdh papadommmdda &^&^#@*^*WE)(W&(E&W#@*()*@) (dalam bahasa tamil, tak tau lah diorang cakap apa tapi mengajuk iklan tvc tadi) siap ambik buah oren main2 letak kat dada. (gambar sumber google by obefiend,pinjam gambar naa ) :)



Lalu semua geng geng dia ketawa.(sumber google jugak-posted@Malaysia sensasi. sumpah bukan curi)


Kesimpulan: Mereka sangat jakun. Iklan macam tu memalukan dan tak patut diiklankan. Maybe ada cara lain untuk pasarkan product macam tu.Tak tahu nak cakap apa lagi sebab seriously iklan entah apa apa. Lagi lagi iklan yang sekutu dengannya. iklan2 sulit yang tak patut directly di-commercial kan. Ini pendapat saya sahaja, Kalau salah, maafkan saya. :)

Hey,,who needs payuda atika beauty???lol..kah kah kah.

Happy reading and have a nice day. :) maaf kalau ada terkasar bahasa. ;)



58 comments :

  1. opsss..!!!tajuk entri yang hot..malu3..nak baca..hehe

    ReplyDelete
  2. hahaha tak suka bila iklan tu keluar kat tv. tah pape tah..

    bukan kira orang tengah tengok tv ngan abang ke, adik ke. ish. haha banyak kali pulak tu

    ReplyDelete
  3. setuju...kalo tgk ngan family malu jer..kalo ada budak kecik lg ler...

    ReplyDelete
  4. itulah..semua benda nak dikomersialkan.hilang sensitiviti pon tak elok jugak..

    perhatian!!ENTRY TERBARU: panas dari facebook..ambik tindakan kalau perlu

    ReplyDelete
  5. hmm..taw xpe...skang ni iklan main open je...

    ReplyDelete
  6. nyampah tul kn iklan camtu. haish.

    ReplyDelete
  7. hehe.. miss namee!! comel pulak entry nie.. ^__^

    ReplyDelete
  8. nmpak sgt ta de idea nak promo produk tu..

    ReplyDelete
  9. haha. tapi bro gua sarankan lu letaklah source gambar punya link. yang aku tau obefiend ni cukup pantang orang copy benda-benda kat blog dia.

    ReplyDelete
  10. iklan tu tak kelakar. bulu dada mamak tu lagi kelakar dan kusut.

    khairul hisyam: bro pun bolehhh.haha. txs.noted! :)

    ReplyDelete
  11. tah hape2..tu la sometimes iklan xbape nak kne..huhu

    ReplyDelete
  12. iklan sekarang open. dah mcm iklan kat america. hehe

    ReplyDelete
  13. ok la buah dada..dari tetek..hahah..

    jgn marah ek kak..=)

    ReplyDelete
  14. eeee...sensored. payudara okay lagi.

    ReplyDelete
  15. iklan semacam tu memang dah banyak di siarkan, sepatutnya benda macam tu tak perlu di pertonotonkan sangat, tambah2 tuala wanita,

    ReplyDelete
  16. padin...haah. iklan librese. yang pakai buah tembikai n adibah noor as model tu. ;/ entah apa apa.

    gee..segan kan. :)

    ReplyDelete
  17. Buruk beno bunyi iklan tu..Buat malu je

    ReplyDelete
  18. memang tak suka iklan macam tu, kita nak beli bra pun segan kalo org tengok, ini siap iklan.... hmmm....

    ReplyDelete
  19. TAWU TAKPEEE!!
    seriously memalukan sangat sangat :/
    dekat rumah hari tue, adik tasya yang lelaki tue gelak-gelak. tasya cam.... aissshhhh. tak tawu nak cakap ape dahhh

    ReplyDelete
  20. wanita seringkali di exploitasikan =)

    ReplyDelete
  21. ahaha,,namee! stuju,,iklan tahpahape..

    ReplyDelete
  22. kak faraaahhhhh :D ahahahaha..selamat sampai ke sini ;D

    ReplyDelete
  23. hahahahaha.kelakarnyaa!
    haih.
    yg gambar ironmamak tu tak tahan.
    part bulu dada kerinting , rasa nak peCAH PERUT GELAKK!

    ReplyDelete
  24. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  25. saya pown xske iklan 2..
    memalukan...wuu wuu t_t

    ReplyDelete
  26. iklan xpatut keluar, dah lah guna buah betik jadi simbol

    ReplyDelete
  27. hehe.. pasti ada mata-mata pandang pada u girl.. hee

    ReplyDelete
  28. Hanisa..haha. mmg kelakar tp buah dada kita sgt x kelakar!

    ReplyDelete
  29. roy..memang sgt x patut. lelaki mamak itu gila.

    alisya..semua perempuan pun x suka iklan gila mcm tu. buat malu je kan :)

    ReplyDelete
  30. farah nadia..kalau yg betik tu product bora ombak eh??haha. bodoh gila.

    firdaus...xde mata la. semua mata tengok iklan gila tu. :D

    ReplyDelete
  31. err... i hate that too..!! mucho mucho hate!!

    ReplyDelete
  32. urghh..iklan tu mmg memalukan jer..... -___-"

    ReplyDelete
  33. err ..malu kot ..tapi xde cara lain ke nk promote bnde tu ek ..

    ReplyDelete
  34. datang singgah sini dari belog abg ben..hehe..kisah payudara di kaca tv.memalukan.

    ReplyDelete
  35. hhaaha..
    amek ! kena sebijik atika beauty !! haha.

    ReplyDelete
  36. comel budak bawah tuh.. kah kah kah.. sihat gila..


    betul jugak.. kebanyakkan iklan dekat tibi ni da rasa macam lain dari yang lain... viral iklan dia seolah-olah boleh beri daya tarikan untuk membeli padahal mengambil resiko untuk menjatuh kan maruah sesetengah individu..


    okey.. kalau ada yg tgk iklan tuh.. member dia tergelak2 pastu keesokkan hari nya dia punya kawan perempuan sambut birthday..

    yg laki ni buat jahat sikit pi beli benda macam iklan tuh kasi sebagai hadiah birthday dekat perempuan tuh..

    Apa reaksi perempuan tuh??

    teeettttt.. :D


    tak terkejut?? kompem malu.. serius yea memang boleh terjadi..


    <-- situasi sebenar aku dengan member aku punya cerita.. keh keh keh

    ReplyDelete
  37. sgt memalukan la. dok lepak ngan family ada iklan tu. FFFUUUUU!

    ReplyDelete
  38. setuju.
    tp mungkin dorg nak wt iklan yg lebih straight forward.
    takde masa nk wt iklan berlakon-lakon atau mksud tersirat.
    sekadar pendapat. :)

    ReplyDelete
  39. siut nye mmamak.. jgn mkn mamak lg... tp tosei sedap

    ReplyDelete
  40. i pernah kena... malu. ramai laki lak tu at that time :D

    ReplyDelete
  41. iklan pad,iklan pembesaran payudara bagai memang memalukan..x patut ahhh tayang sewenang wenang nye

    ReplyDelete
  42. ntahlah.. sekarang ni iklan suka2 je kan..

    Zool

    ReplyDelete
  43. ye la.emmang sangat memalukan tau. iklan pad pun same. malu malu.

    ReplyDelete
  44. but you know..seriously..produk tu mmg berkesan if ada yg nk besarkan payudara...;)

    ReplyDelete
  45. Rasenye ok la iklan cmtu.abis tu dgn cara mcm mane lg die nk promot n membantu msalah wanita.bhase pon rse sopan je iklan tu.bukan die tayang tetek terbukak tunjuk perbezaan before n after.maaf,ni pendapat sy. :D

    ReplyDelete
  46. sepatutnya iklan mcm ni wat kat majalah wanita ja. x payah la kt tv. malu erkk

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...