Monday, February 14, 2011

Semua Wajah Manusia Cantik la.... :B

Hello peeps! Good Afternooooonn.... :)


Tiba tiba bangun tidur rasa nak cakap pasal cantik plak. Entah kenapa pagi tadi tengok roomate tidur), rasa mereka cantik tetapi cantik cara masing2 . Tak semestinya nak kena ada wajah campuran baru boleh nampak cantik.


Ok korang mesti selalu dengar statement macam ni kan..


Situasi 1:
Emmphh, tak cantik lah dia tu.muka tak mix. Muka biasa je.muka melayu.


Situasi 2:
emmphh.. Boleh tahan la. cantik jugak tapi sebab kulit je putih. kalau gelap...hampeh. 


Situasi 3:
emmppphh, tak cantik la.muka campur sangat.dah macam alien aku tengok.


Situas 4:
korea tak cantik la. muka macam budak budak je. ala ala jambu jambu gitu lelaki dia.


4 situasi yang berbeza kan. Kalau nak ikutkan. banyak sangat istilah cantik ni. Terpulang pada citarasa individu, Sebenarnya semua manusia cantik tapi cantik dengar cara diorang tersendiri lah. Tak kisah la melayu ke, pan asian ke, chinese look ke,korean flawless look ke. Orang kata pan asian paling cantik sangat? Kalau nak dibandingkan Julia Ziegler dangan Rozita Che Wan..RCW la lagi cun. Julia Ziegler perasan pan asian paling cun je (tak suka julia ziegler :P) kadang kadang cara pembawakan diri and cara cakap pun mempengaruhi. Cantik bukan dari wajah je.  Cantik tapi korek hidung depan orang ..nampak pelik gak :P


Julia Ziegler | Rozita Che Wan
Seee, Rcw lawa. So sesiapa yang setakat pakai contact lens and rambut celup dah sampai tak nak mengaku melayu..sudah sudah la. Sila bangga jadi melayu.

Cantik seluruh dunia yang berbeza beza...
Halle Berry..Cantik tak?? cantik!

Fasha Sandha.Walaupun dia banyak songeh dan kontroversi tapi dia cantik.
 ngehhehee..Melayu Penang.

Keira Knightley..haaa, ini favourite saya. Siapa kata kurus kering tak cantik :P


Kajol....ni tebaik dari ladang, natural beauty.. :D kalau tak make up pun lawa.

Naomi Campbel..supermodel. Wajah unik dan cantik di mata dunia.


Song Hae Gyo..Haaa..ni yang hampa duk tergila kan. hari hari Korea,
 pagi petang siang malam korea jeeeee.  ini comel dan cantik :)

Anne Hathaway...the white lady. Cantik jugak! :)

Okay lah. semua orang cantik kesimpulannya. :) ngeheheee,,Semua ciptaan Allah tu cantik. Bersyukur  je lah :P

Happy Reading and have a nice day! :)




37 comments :

  1. namee cantik
    iday pon cantik
    senang cter semua cantikk

    tapi bila selalu perasan cantik,,terus jadi x cantikk,,,hahaha(me lar)

    nice entry :)

    ReplyDelete
  2. :) perasan cantik xpe. tapi dalam hati.hanya untuk keyakinan diri. :)

    ReplyDelete
  3. Chantek tuh subjektif kan awk..
    Lain orang, lain cara melihat..

    Tapi satu jek kita kene pegang..
    Semua ciptaan ALLAH itu, chantek..

    ReplyDelete
  4. cantek tu sumer org ade...cume berbeza dr segi pandangan setiap org jer..=)

    ReplyDelete
  5. yup, betul tu, setuju, sgt² setuju.. semua orang diciptakanNya adalah sebaik² kejadian.. btw.. silalah berkunjung ke Teratak Bonda.. BP : Pilihan Pagi Isnin...

    TQ..

    ReplyDelete
  6. aah.semua chantik tapi tak tau dimana kecantikan yg ada dlm diri.ada org cantik rupa. ada juga yang cantik bila dia yakin dengan apa jua yg dia pakai. sgt subjektif

    ReplyDelete
  7. semorang cantik.. everybody is beauty in their own way..

    ReplyDelete
  8. nice entry ;)
    semua org cntik kan ?
    Allah maha adil ;)

    ReplyDelete
  9. All a smiling face is beautiful. senyum je, mesti cantik! :)

    ReplyDelete
  10. semua ciptaan Allah tu cantik.
    sy cantik.
    namee pon cantik.
    ;)

    ReplyDelete
  11. song hae gyo cun..haha.saya x canti, saya hansem..*hidung berdarah kejap* haha

    ReplyDelete
  12. semua lelaki pun cantik juga aka kacak la. :)

    ReplyDelete
  13. semua ciptaanNYA memang cantik2 kan.. :)

    ReplyDelete
  14. datang follow tuan blog :)
    http://kakyongnida.blogspot.com/2011/02/jom-ramai2-join-heartbeat.html

    ReplyDelete
  15. hehe song hye gyo mmng cntik. :p. cntik header blog nie

    ReplyDelete
  16. semua yg featured dalam entri ni cantek.anyway, beauty lies on the eyes of beholder kann? depends pada taste masing2 laa

    ReplyDelete
  17. Cantik tu subjektif..Kadang2 kita nampak cantik,orang lain kata buruk..

    Kan?

    ReplyDelete
  18. betul. saya kata keira knightley menawan..diorang kata lempeng . :D

    ReplyDelete
  19. suka song hye gyo~~ so cumel :D
    btw, betul, evrybody has a neutral beaty. :)
    just syukur on what Allah gives to us :)

    ReplyDelete
  20. betul2...kene balance la...inner beauty cantik mesti outer beauty pon cantik...hehe..

    ReplyDelete
  21. kdg2 muke cantik tp perangai hampeh.. i choose perangai first..sweet2 sket dh ok :)

    ReplyDelete
  22. namee...best entry nih..kadang2 saya ada gak rasa rendah diri pada diri sendiri...entry nih memberi keyakinan pada diri ... yess setiap orang cantik pada cara masing2....i follow..fell free to visit my blog ;p

    ReplyDelete
  23. nami cantek.. tak pe la.. cantek tuh subjektif kan

    ReplyDelete
  24. sakina..song hye gyo memang comel!!! :D

    lovely.me..inner lagi penting dr outer beauty :)

    she is faza..betul perangai penting. kalau cantik tp mulut pot pet pot pet..macam makcik songeh pulak. hehe :)

    ReplyDelete
  25. Zuran....okay comment ni khas untuk cik zuran . :) em saya pun sebenarnya selalu rse x lawa. sbb saya kurus. kawan2 selalu ejek2 time zaman sekolah dulu. tp betul kata cik zuran..cantik tu kan subjective. :) apa yg penting..only a bunch of confidence. :) n hati kita jgn busuk. then only we'll free pretty :)

    ReplyDelete
  26. cik tiqah... :) betul. cantik..semua org cantik tp depends on taste masing2. :)

    mimimemo..ye saya darah campur :)

    terima kasih for all the comments! maaf lmbt respond..kdg2 busy :)

    ReplyDelete
  27. Namee roslan pon catik.. :D

    ReplyDelete
  28. pape pun di mata aku yang paling cantik dalam dunia adalah mama aku.. :D

    dia cantik untuk segalanya baik buruk atau lawa dia tetap no satu dalam hati..

    sebab dia melahirkan aku, tanpa dia melahirkan aku mungkin tak kenal siapa yang cantik selain mama aku... :)

    fahamkan maksud tersirat?? eheheheh

    ReplyDelete
  29. tak kesah la cantik ke tak , tapi yang lagi penting kecantikan dalaman kan??heheh

    ReplyDelete
  30. ngee... kadang diri rase cantik.. kadang diri rase xcantik:(

    ReplyDelete
  31. tau x pe..sape cakap kurus kering tak cantik kan?..

    ReplyDelete
  32. owh! thankz!
    that mean..i pun cantek gak la..
    hehe..juz kidding ;)

    ReplyDelete
  33. hebat an RCW jaga wajah dia, awet muda tu..huhu

    song hae gyo ni sgt comel..

    yeah, semua orng cantik, cantik terlalu subjektif untuk diterangkan :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...