Thursday, April 28, 2011

Saya Nak tanya..Fanpage.

Hello peeps.. :)


Saya selalu tengok tiap blog ada fanpage kat facebook.. Sebenarnya fanpage tu untuk apa yeah? As kalau saya buat,ada ke orang nak like? ber-blogging pun baru 3 bulan, ada ke pembaca saya yang akan like?Peminat tentu-tentu lah tak ada. Pernah terfikir  untuk buat  fb baru sebab currently kawan fb saya dah nearly cecah 2k sejak saya join dunia blog ni. Seminggu ada lah dalam 50-70 friend request.Tapi kalau saya buat fanpage macam syok sendiri pulak. Like daaaaa..Namee Roslan? Anak bedah mana ni? atau tunggu followers saya cecah certain numbers baru buat? wait cecah 5k's then baru buat?Apa kata kawan-kawan?


Patut saya buat fb baru atau terus buat fanpage tu khas untuk blog?


Happy reading and have a nice day. :)


39 comments :

  1. senang nak interact dengn pembaca ,bleh kongsi2 maklumat,byk faedahnya :)

    ReplyDelete
  2. jamban..jadi patut ke tak patut buat?

    ReplyDelete
  3. em..takpelah. wait opinion dari orang lain juga. hehe. segan je nak buat. nama pun fanpage. fan ke? haha

    ReplyDelete
  4. i think ia bagus. sebab kalo FB ramai sangat kawan pon x bagus... i mean official page.. nak buat ape tak bebas. so kalo ade fanpage FB ni, lagi ramaila kawan... yg satu lagi biakan khas tuk kawan rapat sahaja.

    ReplyDelete
  5. wa dh buat der..tp bru ada 68 like my page..ekeke...sedih2...=)

    ReplyDelete
  6. dah buat dah,. page ni utk mereka2 yg jarang buka blog dan main fb jer,. apa2 hal update entry mesti letak kat page,. btw i follow you

    ReplyDelete
  7. buat jgn tak buat...lme2 nti rmai la yg like..

    cayalar

    ReplyDelete
  8. say fan cik namee...buat jangan tak buat..
    (^__^)~

    ReplyDelete
  9. buat aje..skang dah bukan panggil fanpage but fb page..so takde istilah perasan atau syok sendiri heee :)

    ReplyDelete
  10. try lah,sape tahu.meletup.rezeki orang lain-lain.belum try belum tahu.

    ReplyDelete
  11. okay jugak :) sis blogging baru 3bulan, but follower sumpah ramai dari saya. follower orang ada blog. fanpage, orang takde blog baru boleh like. ggrrr susah nak explain. shortly, WHY NOT? hehe

    ReplyDelete
  12. erm I have no idea myself. Probably it is another way of seeing how people appreciate ur blog? or maybe it is just another gimmick of self boasting?
    maybe not. who knows. the only true reason only lies in us ourselves.

    As for me, ntah. Tak perlu kot. probably cause I dont see the whole point of this mumbo jumbo but if you think it does make give a significant difference then by all means. DO IT! haha ;)

    ReplyDelete
  13. sy pon nk tahu apa kegunaan fanpage utk blog peribadi..penah gak nk buat tp lps tu mcm malu jer..terus buang

    ReplyDelete
  14. aku x buat pon.
    sebab readers blog aku rasanya 90% ialah blogger. jadi dari dashboard da bleh detect entry baru.

    kat fb tak penah nak habaq lak aku ada blog. mgkin kalau aku buat, aku sorang jaa kot yang like..kihkih.

    kalau rasanya nak perkembangkan lagi skop readers orait jaa buat namee. aku like wey hang jangan risau. hahaha

    ReplyDelete
  15. @taty..entah la. rasa mcm buat sekarang tak perlu kot. lgpun xtau apa fungsi dia.nama pun fanpage so mcm malu je.hehe.then kalau nami buat new fb account pun mungkin akan terbengkalai.hehe. account sekarang pun jarang2 buka sbb dah muak dgn fb. tunggu followers 5-10 k then baru buat. okay tak?hehe

    @budak kampung..hehe.jangan sedih. lame2 nnti banyak lah :) mcm ben kata blog ni mcm jual barang. kita kena rajin promote sbb tu lah perlu blogwalking tapi sy pun malasss. :) just kita share our thoughts lah. :) meh saya like page kamu.bagi link :)

    @

    ReplyDelete
  16. @macam ni lah...yeke?saya tak pasti nak buat ke tak.sebab tu sy tanya as saya tengok memang banyak blogger ada fanpage tu. saya pun tak tahu apa guna nya.yang add saya di fb pun byk yg belum approve lagi..

    @misz jenny..yeke..hehe. segan lah. btw terima kasih bagi semangat :)

    @hayatun...cececech.so sweet of you. terima kasih sebab selalu jadi reader blog ni :)

    ReplyDelete
  17. @fariza..itulah. semua bloggers pun ada. tu yang saya tanya tu. plus tak expect pula org akan add fb saya. hehe. mule2 letak saja sebab macam style plak ada fb page menyemak kt tepi tu. hehe

    @rozuan..hehe. buat fan page untuk luaskan scope readers je .tak meletup :)hehe. em setakat ni alhamdulillah ada lah readers yg setia. tapi maybe one day boleh buat kot untuk tambah readers lagi :)

    ReplyDelete
  18. @wafiy..kita tengok apa kata survey! hehe. takpelah. masih takde guts.hehe. tengok prestasi blog :) hehe

    @ira...terima kasih.hmmm, followers tu Alhamdulillah.kalau makin bertambah lagi syukur.hehe. pasal fan page, tengok prestasi blog dulu.hehe. then nanti kalau dah ada kekuatan, baru buat kot as ada pro n cons :)

    @aiman..hmm, betul. mungkin sekadar untuk spread our links dan tambah kan pembaca. itu pun kalau orang luar boleh terima penulisan kita. if not...Booo urself lah. malu :P as for now, i might focus on the bloggers as well ill spread it thru sahabat blogger in fb. :)

    ReplyDelete
  19. @rina..hehe.eh nape malu? alang2 dah buat biarkan je :) sebab pambaca2 awak akan suka fanpage awak tu :) tapi yela...saya pun tak sure perlu ke tak perlu. buat masa ni tak pelru kot sebab saya pun masih baru :)

    @nub...hang hebat.. sebab tu tak perlu. hang dah ada pembaca setia . pasai tu hang boleh berdiri sendiri.hehe. oh okay..saya buat sekarang. hang tak like siap! sekeh!

    ReplyDelete
  20. dah boleh2 dah buat tu.. =)

    ReplyDelete
  21. api...boleh2 dah buat tu? banyak boleh. hehe :)

    ReplyDelete
  22. hu3...sama la kita.dulu pon cm ttnya2 gak pe gna la blogger buat fanpage.lain la artis...hik3...
    tapi bila tgok org lain pnya,agk bguna jgk utk up kita pnya trafik.cm sya belum ag smpai thp yg bole buat fanpage.cm awk boleh dh kot...
    hu3..:)
    happy blogging....

    ReplyDelete
  23. suhaiza..em, tu saya tak pasti apa guna fanpage kalau saya seorang je yg promote link saya. hehe. kelakar pulak. takpelah. nnti dah ready saya buat. terima kasih bg pandangan :)

    happy blogging too :)

    ReplyDelete
  24. tak salah nak buat.tapi kena kondifen.hehe :)

    ReplyDelete
  25. name saye tetaufiq , bye
    mne nak like eh fanpage Namee Roslan? :P

    ReplyDelete
  26. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  27. @z...hm, tapi penerimaan org lah. ramai je org support tp saya masih tak ready. confident masih tak ada. hehe

    @fiq..bweeksss~! hahah. rahsia. mana boleh revealed kt sini :P

    ReplyDelete
  28. ngah ngumpat pasal namee ni. hehe. kedai mamak kemba

    ReplyDelete
  29. kedai mamak kemba? :B i dont get u. :)

    ReplyDelete
  30. hee,bg ijah lg sng buat fanpage klu tak nk campur aduk kawan-kawan in reality dgn geng blogger. hehe. itu pandangan ijah la. hehe

    ReplyDelete
  31. ijah...hehe. belum ready lg nk buat..tp mmg blog kita diperluaskan lah:) readers pun insyaAllah makin ramai.

    ReplyDelete
  32. eee...namee, kalau buat fanpage pun org spam wall suh beli barang itu ini...

    ReplyDelete
  33. Baik awak buuaaat jew pampes tuh :D

    lebih baik lebih elok sebab dorg sekali like jew.. tk mcm friend request.. kena tunggu..

    lagi satu pampes ni kita senang nak update n send msj to all mmbr yg dah like..

    so pape yg berkenaan untuk update dan ingin beritahu kepada mmbr2 pampem kita guna 'send an update' jew...

    lagi satu... :) kalau kita guna kita punya fb (original) friend dia had sampai 5000 org jew.. tk leh lebih.. kalau lebih pakcik fb kasi 5 org jew.. kalau fanpages boleh like smpi berjuta2.. :D


    sooooooo.. aktifkan lah PAMPES...


    http://www.mejuez.com/2011/06/zero-idea-to-hero-idea.html

    ReplyDelete
  34. saya rase fanpage lagi senang coz your pembace blog sume akan berinteraksi ngn you kat page, sementara your personal fb patot digunakan utk berinteraksi dgn family and close friends. nanti kalau semua org add you sampai acc full nanti kena buat 2nd account and so on. it's kinda tiring nak login acc 1 acc 2 semua ni so i think making a fanpage is the best option.

    p/s: sorry TERtaip panjang2 pulak, have a nice day :)

    ReplyDelete
  35. hehe buat fb page nama blog ni la namee... :)

    wow cepat btl bilangan kawan brtambah..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...