Tuesday, October 18, 2011

Untuk Lelaki Yang High Taste

Hello peeps.. :)

Seperti yang kita tahu, lelaki memang suka pada kecantikan. "Perempuan Hot lah" terutamanya...Lelaki tua ke muda..taste taknak kalah. Nak yang macam MEGAN FOX. Bukan sahaja lelaki, memang manusia suka pada kecantikan..ie;perempuan,lelaki ,maknyah ,gay. Tapi obsessed lelaki terhadap perempuan hot sangat melampau dan tidak dapat dibendung lagi. (over-hyperbola). 


Mungkin tak semua lelaki berada dalam category "gila awek hot" ni..mungkin 60% dari lelaki sedunia Tapi sebab-sebab golongan macam ni lah, ramai perempuan jadi obsessed untuk menjadi cantik. Harus menjadi cantik untuk menjadi tumpuan..untuk disayangi. Untuk digelar, "wow,,ure awesome hot..pheewiittt" sampai meleleh ayaq liuq .

Cantik itu sebenarnya trend, sebab terlalu kejar sangat nak cantik..wanita2 sanggup merubah kecantikan mengikut trend. Contohnya, zaman sekarang trend bulu mata dan kening lebat. Wanita sanggup menanam kening atau tattoo kening untuk ikut trend as I ever did before. (menyesal)..dan pakai bulu mata palsu . Akibat terlampau tengok television sangat...demand pun melampau-lampau.

Tahukah anda ..it isn't realistic at all??
 Kadang-kadang lelaki terlampau banyak imaginasi.Fikir tanpa logic. Contoh. mungkin dia sangat cintakan teman wanita nya tetapi mengidam kan buah dada seperti Megan Fox kerana terlalu fanatic. Lalu si gf terpaksa pening kepala mencari ubat mujarab untuk pembesaran. Jangan cakap eeuwwww kerana ini betul terjadi pada kawan terdekat saya. Belum kahwin pun dah minta macam-macam..nak ini nak itu. ..nak macam ni nak macam tu...


Belum kahwin pun hal remeh macam ni jadi issue..macam mana pula kalau selepas bersalin apabila sudah  layut..


Aku ceraikan kau kerana layut seperti buah betik!

Apa bang???betik???ingatkan durian..

Boleh ke macam tu?
 Seperti kes suami syok amah kerana payudara isteri tidak menarik - Harian Metro..

Seolah-olah perempuan macam catalog Avon ..Boleh pilih and mix and match. Ini adalah dunia reality bukan dunia mimpi-mimpi. .Kenapa perlu terikut-ikut orang. Jikalau anda mengimpikan Megan Fox, maka segera kan lah mengurat Megan Fox atau seangkatan dengannya. Kenapa cari gadis 'ini' dan cuba mengubah untuk menjadi gadis 'itu'.

Dunia reality....
Keadaan Megan Fox selepas beranak 5..tapi masih ditawarkan untuk berlakon film Transformer. Manusia berubah mengikut perkembangan waktu baik perempuan mahupun lelaki. Jadi sama-sama lah kita menerima perubahan diri masing-masing.


Lelaki yang terima kenyataan....
Saya sedar..teman wanita saya hanyalah seorang bernama Megan dan menggemari gula-gula Fox. Bukan lah Megan Fox. Saya redha.. kata lelaki itu yang menerima kenyataan..


Bagi saya, jika seorang lelaki tu suka pada seorang perempuan..dia harus terima seadanya. Kalau saya kurus dan leper..ini lah saya. Tiada modification yang patut dibuat unless berkenaan soal perangai atau tata-tertib..then logic lah. 

Perubahan fizikal seperti isteri selepas bersalin contohnya..boleh di-modified. Tapi si suami perlu lah bagi sokongan moral. Jangan tahu..nak tengok elok sekelip mata. Dah malas nak layan, pergi cari orang lain, amah pun layan lah..zzzaaasss. At least teman lah si isteri jogging, bersenam..kalau pemurah sangat bagi lah isteri cucuk credit card untuk ke slimming centre. Semua dibincang atas persetujuan bersama..hal laki bini lah.

Perempuan dan lelaki saling melengkapi..Sama-sama terima diri masing-masing. Okay ! 


Happy reading and have a nice day :) 



61 comments :

  1. haha. yang ni betoi. otak mengharap benda laen. hareemm. haha

    ReplyDelete
  2. betul tu nub, banyak lah bf kawan2 saya macam ini. minta benda yang entah ape2..

    ReplyDelete
  3. kalau lelaki tu muke hansam, boleh terima lah nak awek like megan musang..
    tapi ni muka macam kertas pasir,nak awek dahi licin...
    guane?
    kalau diaorang dapat tu memang jodoh la kan?nak buat camne..hehe

    ReplyDelete
  4. amira..hahah..jahat gila. i ingat betul lah Fasha sandha!cuak tau.haha

    betul amira..lelaki je boleh demand tinggi, minta plak benda yang mengarut2. tapi perempuan cun pun terima je bf dia mcm mana. lelaki ni payah sikit.

    ReplyDelete
  5. haha ^^ betol tu.kena laa terima baik buruk dia :) tak boleh blah berita kat metro tu.sian bini dia.hoho

    ReplyDelete
  6. I may find pretty girls attractive, but not attractive enough to earn my heart ;) there must be more to life than just physical looks

    ReplyDelete
  7. kenyataan yg selalu saya hadapi..kenapa lelaki pandang yg 'itu'? benci tau..! yg sakit hati tu lelaki lain yg sibuk2 'itu' leper lah ape lah padahal bf sendiri ok jek.lelaki terima lah perempuan seadanya.baik atau buruk.luaran sekejap saja.

    ReplyDelete
  8. tapi x semua kan...terima je lah.hihi

    ReplyDelete
  9. naluri manusia yg sntiasa memandang luaran...lelaki yg baek akan mencari isteri...bukan betina tuk memuaskan nafsu...that's the issue rite now...

    ReplyDelete
  10. hehe..
    stuju sgt..
    kadg2 pelik gak,ade pmpuan yg sggup berubh dr segi fizikal utk lelaki yg dicintai..demi cinta katenye..tp klu demi cinte,kenpe lelaki t'sebut tak trime fizikal prempuan tuh ape adenye kn..
    mcm da trend plak skrg nie. :)

    ReplyDelete
  11. apa yang tercipta tu kan dah sebaik-baik kejadian..
    duk ubah2 lagi awat..
    fizikal tak ke mana..
    ada orang cakap muka lawa tapi banggang..
    muka hensem tapi bodoh..
    #takgitu..

    ReplyDelete
  12. ye..stju..laki kdg2 nk sgt awek lawa..smpai sume dy nk ubah..cian kt pmpuan..mcm mgsa keadaan..klu xbt smthing ugut nk tgal..wth??

    ReplyDelete
  13. geram bile bace entri ni..tak patut betul laki buat mcm tu..prmpuan boleh trime laki seadanya nape laki tak leyh trime prmpuan seadanya..??huu~

    ReplyDelete
  14. kuya..betul. haah. berita harian metro bulan lepas kot. tak ingat tapi mmg ada ada kes tu. suami syok amah. kelakar dan bodoh suami dia.

    aiman..means u are double demanded. :) am i rite?

    zoey...haah. saya pun kurus.kalau lelaki nak kenal..mesti cakap lawa tapi kalau naikkan badan lagi sikit lagi cun. so please go to hell :)

    ReplyDelete
  15. iwan..haah.tak semua!saya dah jumpa satu!!heheh :)

    eddie...ye kena bersyukur. jangan demand2 sgt lah. kesian perempuan2.

    syera..wajah menjadi ukuran.welll..hmmph.

    ReplyDelete
  16. fydakachak..kata cinta. suka kita tapi nak physical kita macam org lain. mengarut.nak mengurat cun mcm megan fox tak dapat..dia cuba ubah kita plak jd mcm megan fox.

    api..haah bangang. semoga awak tak macam tu. bahagia kekasih awak ;)

    tulip...saya pernah kenal laki mcm tu. dia suruh kai skirt ketat pendek lah mekap tebal lah. tp bajet handsome. muka macam kera. so selamat tinggal lah.

    47..geram..kita bako kita bako..hahah. :) tak patut kan. kalau laki tu gemuk,kita cool je :)

    ReplyDelete
  17. hahaha..serius....nk baca entri nie tergelak huhu..

    cuba kalau kita tukar pulak..(jgn marah kaum2 laki).bila cakap dekat

    lelaki ur not HOT ANYMORE...

    perut boroi....rambut macam penyapu lantai...muka

    dulu macam prince william dah jadi macam apa tah...

    rasa2 kalau perempuan demand org laki nk ckp apa/??

    mesti diorg kata perempuan nie high taste gilerk..

    so diorg pun kenelah faham heheh.tidak semua wanita perlu cantik luar yg penting cantik dalam iaitu HATI...Macam tue jugakle perempuan tk semua kene kacak luar yg penting kacak HATI....

    ReplyDelete
  18. nice face emotion there nameee ,hahaha ,x sangka plak ;p

    ReplyDelete
  19. adui...disebabkan demand yg tinggi la kadar pembedahan plastik meningkat...huhu~

    ReplyDelete
  20. jamban...apa tak sangka??hahah, saya memang macam tu sebenarnya :)

    aynie...betull :) nak ubah. kalau boleh nak ubah semua. satu badan nak ubah.

    ReplyDelete
  21. hahaha..nad nak tegelak tauw bce entri nie..betul2 bese la tu kan kalo da layut cam buah betik cebane..mereka mahukan yg bergetah sahaja wthell

    ReplyDelete
  22. hahahaha.... terhibur i baca entry ni.... nice babe.. =)

    ReplyDelete
  23. (~_^)..best entry namee..betul tu, meraikan setiap kejadian Allah..kalau semua megan fox, sape pulak nak jadi namee, kan..hi3..just a example..hi3..inilah hikmah kenapa Allah menciptakan kepelbagaian dalam penciptaanNYA, sifat utk meraikan..kalau nak cantik sempurna selama2nya, di sana..Allah menjanjikan semuanya y perfect di sana..so, sebelum nak dapat sempurna di sana, kenelah bekerja sikit di dunia ni, kan??..(~_^)

    ReplyDelete
  24. urgh..dasyat2....mengidam megan fox mkn la gula2 fox. :)

    ReplyDelete
  25. haziqah..wah saya suka comment kamu. sangat memberansangkan. eceh :) masalahnya laki tak sedai diri gak kdg2. even laki gemok pun ada dream nk pmpuan mcm megan fox. tp diri x segah mana pun. tp x semua laki mcm ni. ada lah few yg baik. haha

    naddy...terima aksih kerana gelak. ingat serious rupanya dah jadi lawak. heheh. ;) actually betik pun ok what. haha..

    zatie,,,haha. terima kasih ;)bagus lah kalau terhibur. :)

    ReplyDelete
  26. ukhti..terima kasih kerana bagi comment yang best.tiap ciptaan lain2..even cantik pun berbeza di mata masing2. kenapa nak kena paksa ubah untuk jadi org lain. saya paling benci comparation. lelaki mmg suka compare2. rasa nak tampar laki mcm tu.

    abg stalker..haha. nk buat mcm mana. nak jadi megan fox mmg x dapek laa

    ReplyDelete
  27. i like...huhu
    namee boleh tak citer pasal cinta yg terlarang contonye cam tetiba suka kat gf orang..haha, n bf org tu cam suka kt kita pulak..hehe ssh tu kn!

    nak tengok khalimah allah sewaktu tsunami jepun?
    http://taotauajer.blogspot.com/2011/03/omg-lafadz-allah-swt-ketika-tsunami.html

    ReplyDelete
  28. hmm..wow.kisah cinta yg complicated. tapi nnti kalau ada idea n ada unsur2 merepek..nami akan write n forward kat kamu :)

    ReplyDelete
  29. Good read. Thanks!

    Lelaki high taste eh.. Mungkin ada kebenarannya. Tapi generally kena faham semua lelaki akan pandang pada rupa perempuan tu, kalau mereka boleh terima, mereka terima. Lumrah kehidupan lelaki ni dicipta supaya sukakan kecantikan wanita/wanita yang cantik. Mati hidup balik pun benda tu tak boleh ubah sebab naluri dia macam tu.

    Jadi bila kita salahkan lumrah ni seolah-olah kita menyalahkan hukum alam, melawan hukum alam. Kecantikan ni samalah macam kebolehan seseorang, ada yang cantik, tapi akal pendek, ada yang kurang cantik, tapi cerdik pandai, tak emosional dan tahu buat kerja macam-macam. Tuhan maha adil, jadi kalau kita tak cantik, mesti ada benda yang tuhan bagi untuk seimbangkan kekurangan tu.

    Ok. Berbalik kepada lelaki jahat yang memilih perempuan cantik berbanding kekasih/isterinya. Yang tu baru betul salah sebab bila dah commit dalam sesebuah relation, tak bolehlah nak gatal-gatal pandang perempuan lain dan bandingkan. Pada saya, kalau saya dengan seseorang perempuan tu, dialah yang terpaling cantik sampai bila-bila. Tak semua lelaki baik, ada yang jahat. Perempuan pun sama, jadi kena pandailah memilih pasangan supaya boleh berkekalan sampai bila-bila.

    Kecantikan pula bukan terletak pada perempuan sahaja. Lelaki pun sama. Tiada yang lebih superior di sini. Kalau lelaki mahukan isteri mereka maintain, kenalah dia keluarkan belanja dan sama sama menjaga kecantikan dan kesihatan. Kalau lelaki pun sama boroi gelebeh sana sini, memang no point. Setuju dengan awak. Cuma itulah bila lelaki ada banyak duit, mereka jadi lain. Mereka berubah.

    Apa-apa pun perempuan & lelaki memang saling melengkapi. fuh.. panjang eh komen? Keep up entri macam ni. Seronok baca.

    ReplyDelete
  30. Namee..i suka entry ni..lelaki especially yg pegang title husband kene support isteri..kalau bab kereta sang husband boleh habiskan duit beribu utk modified nampak cantik..why not..habiskan duit beribu jugak utk cantikkan sang isteri..barulah cool :)

    ReplyDelete
  31. Ariff shah..terima kasih kerana comment yg gila best :)

    tak semua laki mcm ni..mungkin 60% mungkin 70%.saya terlintas nak tulis pasal topic ni sebab banyak kawan2 saya yg ada bf macam ni. minta in lah itu lah. benda ni sebenarnya jadi bila seorang laki tu bandingkan gf dia dgn org gf. tu yang tercetusnya idea nk menyuruh gf ubah macam2.

    contoh..buah dada tu lah. dah macam2 minta sampai kawan saya rasa rendah diri sangat.but then sekarang laki tu tak layan dia. katanya nak ruang. padahal masa bercinta, kawan saya tu tak pernah pun menyusahkan and merimaskan dia. itulah..lelaki cepat bosan.terus cari lain.

    seriously saya tak setuju. kalau kita suka seseorang..orang tu patut jadi yang tercantik dan terbaik. kenapa nak bandingkan lagi dengan orang lain. betul tak?

    semua yang ariff comment kat ats ni semua saya setuju. terima kasih kerana comment yang membina. and my pleasure to write more and kamu comment :)and txs sebab seronok baca entry ni. reality :)

    rajin2 lah membaca. thank you. :)

    ReplyDelete
  32. sang ratoo.. hehe. terima kasih sebab suka! betul! modified kereta sampai jadi macam funfair..habis duit banyak takpe. untuk si isteri kedekut gila tapi complaints banyak. patut kena lempang je laki macam ni :)

    ReplyDelete
  33. dapat yg tak hot pun tak pe...nanti kalau terlampau hot kang...suami pula yg naik hot..asyik2 dok jeles jeee..

    * folo ur blog

    ReplyDelete
  34. sekamar rindu..terima kasih :) yang cun sangat pun ssh nak jaga. pergi mne2 org pandang :) ok..sy akan follow kembali ;)

    ReplyDelete
  35. hahahaa...xleh blah ayat, "layut mcm buah betik" tp ingtkan mcm durian" kikikiki...
    PILIHAN DI TANGAN ANDA

    ReplyDelete
  36. hehehe.. :P abaikan unsur merepek :P :) terima kasih ye :)

    ReplyDelete
  37. betul2...i pernah jd mangsa...dulu i sgt gemuk...berat sampai turun 20kg...dalam masa 6months...sbb asal keluar je dgn my exbf..i xleh mkn..dia je boleh makan..ntah pape...now..i jumpa org yg betul2 terima i seadanya...hehe...n i happy...nak mkn ape pon leh mkn bersama...makan hati dgn EX tak guna tu..hehe....dah ilang bru nak hargai..GO TO HELL DIA TU..hehe...now sgt bahagia dgn husband yg terima seadanya...rasa dihargai je...

    ReplyDelete
  38. lovely me..wah bagusnya. :) Alhamdulillah!jahat gila ex bf u too. at least kalau dia nk u kurus, dia pun kena turut sama diet lah kan.ini tak. tak supportive tahu nak demand je kan. tapi mmg ssh pun nk dpt laki yg terima kita seadanya. siapa yg dapat mmg syukur gila. :) satu dalam sejuta.

    ReplyDelete
  39. bini yg sayang laki, harusla tanya dkt laki part mana body bini yg laki dia tak berapa nak suka.. aku tanya aje.. and my husband do the same thing.. ini main belasah aje makan, pastu complaint badan besar... takdak usaha, apa ke heynyee..


    by the way, yg layut tu cecuba la pakai bra mahal, eheheheheh

    ReplyDelete
  40. memang dah jadi adat kot,lelaki suka pompuan yg hot

    ReplyDelete
  41. best2. yep2. setuju2.
    takut je kalau jumpe lai yang pentingkan rupa fizikal ni..

    ReplyDelete
  42. kdg2 terfikir..
    knp pompuan jrg memilih..
    dan knp lelaki suka memilih.. =.=

    ReplyDelete
  43. first time discover blog u. Nice & happy reading!! so igat nk keep on follow u for the next & next post.

    xoxo, new follower.
    FarizaOthman

    http://farizaothman.blogspot.com

    ReplyDelete
  44. delancarettlurpak.. kalau suami ister tak apalah. itu pun kena lah support each other. :)

    rozuan...mmg lumrah alam.. n nafsu utama lelaki mmg pada wanita. tapi biarlah ada cara. kalau suka hot..cari lah yg hot. kadang minat n demand yang melampau dan tak sepadan dengan diri.

    nurulsalwa..haah mmg lah. mudahan dapat yang baik dan terima kita seadanya :)

    ReplyDelete
  45. nusano...sebab nafsu utama lelaki adalah perempuan :) tapi tu x boleh lah jadikan alasan untuk layan perempuan macam taik.

    fariza..txs :) rajin2 datang :)

    ReplyDelete
  46. nice post...best3...:)..
    nk bahagia...jgn memilih sgt...terima seadanya kelebihan n kelemahan pasangan masing2..XD

    ReplyDelete
  47. memang kelakar post namee ni....buat akak senak perut duk gelak ...teruskan ketelusan ...hehehe
    Apa yang penting terimalah diri kita yang serba kekurangan ni..mana ada manusia yg sempurna...

    ReplyDelete
  48. bobo...terima kasih. maaf saya baru sedar ada comment baru.hehe :) betul...kita x boleh demand sangat n memilih. kalau pilih pun biar lah sama padan dengan kita. kan? :)

    shikin...hehe.terima kasih kerana terhibur. seronok buat entry bila orang nak baca and suka untuk baca. betul..kita kena terima kurang lebih pasangan kita :) kan? kalau tak..sampai bila pun kita takkan puas :)

    ReplyDelete
  49. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  50. Yeah, its so true. Sometimes bila teringat kembali zman highschool dlu. Smua nerd sgt2.
    Now, bila dah ada boyfie(bru ada BF), dah transform sgt3lah, smpaikan ada yg sggup nk wat plastic surgery kt Thai semata nk impress kan Bf dia. Iskh3.
    Mcm2 la zman skrg nie. Nafsu manusia msing2 smkin meluap2 agknya. Huhu.

    ReplyDelete
  51. kite tahu mende tu realistic tapi nature manusia adelah sesuatu yg make sense naturally tapi tak make sense in terms of courtesy---> "keinginan utk memiliki sesuatu yg pd diorg paling best"

    sbb tu le agama wujud utk tidak bagi nafsu kuda tu take charge of our life n lebih appreciate ngan ape yg ade.. <---mesti bosan tgk komen panjang cmni..hahaha

    ReplyDelete
  52. namee, this is really good! entry yang membina. keep it up! :)

    ReplyDelete
  53. waaah suka ayat last ni

    "Perempuan dan lelaki saling melengkapi"

    =D

    ReplyDelete
  54. belum kawin dh nak ada modification..
    susah klu mcm tu..

    ReplyDelete
  55. bagi wan..laki macam tu, tak patot dijadikan bf..

    masa awal-awal bercinta..
    " saya terima kamu seadanya ".
    " you are the only one ".
    " saya tak kisah dengan fizikal kamu, yang penting, hati dan perasaan "..
    " saya janji, nak hidup semati "

    tapi bila dah lama-lama..
    dah selalu jumpa pompuan cantik, mula nak bandingkan dengan awek sekarang..then cari sebab nak break up..reasons plak, tak boleh pakai..awal awal dulu, saya terima seadanya, nak hidup semati..

    semuanya sebab bosan dan selalu membuat perbandingan..

    amat tak matang disini..tak sesuai lagi nak dijadikan suami..kalo dijadikan suami laki macam nie..harus cerai berai and jadi kes macam dalam metro tu..

    ReplyDelete
  56. mmg ramai lelaki yg high taste..
    smuanya nak perfect..padahal diri dia sendiri tak perfect mana pun...
    tp tak smua mcm tue, ade jer yg baik..

    ReplyDelete
  57. Megan Fox tak menarik, Juliana Evans baru AWW !
    banyak lelaki nak itu ini tapi takde effort dalam nak menolong isteri untuk berubah jadi apa yang dia nak
    cakap macam aku bukan lelaki :P

    ReplyDelete
  58. mcm i chubby..then my bf suh i kurus b4 our wedding....dr side positive dy nak kte nmpk confident......lgpun kalu chubby xelok sgt.....so i pk positive plus i mmg nak kurus pun...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...