Wednesday, May 18, 2011

SO? OO EK? Tak tanya pun.

Hello peeps.. :)

Rasa nak tampar..

Calon 1
Wey...meh meh la nak cerita ni. Tadi aku pergi shopping, tengah Sale barang murah-murah gila wey. Ni haa aku beli baju ni....3 helai 2 hinggit je wey. Korang pergi lah beli sementara masih ada ni. Baju macam-macam corak! Betul tak tipu..jom la. esok aku teman korang shopping.

Responded: Oo ek..

Calon 2
Eeee Yes..kita happy sangat. kita bersyukur sangat even result exam kita tak berapa bagus tapi lulus semua. Alhamdulillah. gembira nya. syukur sangat. mak bapak kita tak bangga tapi kta bersyukur sebab at least kita tak payah repeat. and boleh grad sama-sama dengan korang. :)

Responded: Owh..Tak tanya pun.

Calon 3
Lately boyfriend kita romantic je. asyik bagi bunga and present je lepas kita merajuk hari tu sebab dia lupa hari manis kitorang. tapi takpe lah kita maafkan dia. nak gaduh lama-lama pun tak best jugak kan. apa pendapat kau? patut kita merajuk lama lagi ke untuk hukum dia sebab dia lupa birthday and anniversary kita. hmm? apa pendapat?

Responded: Entah. (lepas tu terus blah)

Calon 4
ish tadi accident plak. habis kereta aku kemek. mana lah nak dapat duit nak repair. sighh.

Responded: So?

Rasa sakit hati tak orang respond macam ni? Lagi-lagi kalau kawan rapat kita buat macam ni. Mesti lah suka duka tu kita nak kongsi dengan orang yang kita rapat. Tapi rasa kecik hati dan sedih la bila orang kita fikir nak kongsi respond macam tahi. Lagi sakit hati kalau kita cerita excited sangat nak share benda-benda best tapi... dapat SO? SO? SO?

ah kenyangnya makan.... SO?
handsome nya Datuk K... SO?
aih rasa nak terberak..SO?
hari ni rasa tak sihat la....SO?
anjing tu berak tak lawas..SO?
mak aku baru je meninggal..SO?

Apa yang nak SO SO sangat ni? Kenapa, baru belajar alphabet S dan O ke. Duk SO SO sangat ni. Just imagine..orang sedih luahkan perasaan dengan penuh emosi tapi dapat respond SO? OO EK? OOO OKAY LA TU, TAK TANYA PUN. Bodoh gila siapa yang yang ada habit macam ni. Jangan marah la kalau orang kata mak bapak kau tak ajar. Memang terbukti mak bapak tak ajar kalau takde budibahasa macam ni. SO jangan lah malukan mak bapak dengan berperilaku macam ni. Orang cakap baik-baik, kita balas yang baik. Ini semua nak SO SO. Bodoh gila. 

Jadi tak best nak bual and gossiping sebab ada perangai huduh macam ni. Macam mana suatu conversation tu nak jadi best kalau semua benda yang kita nak kongsi..dibalas OOO EK! SO. OO TAK TANYA PUN. OKAY LA TU. Memang hancur lah kalau orang macam kerja kat khidmat pelanggan dan company pun akan bungkus kalau dapat pekerja SO ni.

Assalamualaikum, saya nak tanya...hari tu saya ada beli kerusi kat sini tapi patah la.

Khidmat pelanggan yang bodoh: 
SO? OO EK.

Khidmat pelanggan yang pandai: 
Ye cik. maaf atas kesulitan. cik bawa kerusi tu ke sini dan kita tukar dengan yang baru. Maaf sangat cik.

Happy reading and have a nice day.. :)        SO?


by the way...Happy 4 months birthday to my blog..Thank u for your support. SO?



98 comments :

  1. hehe..sekel je kalau bg respond mcm tuh..haha

    ReplyDelete
  2. mmg sakit hati klu org jawab cmtu..mcm nak gali je lubang hidung die.:-D

    ReplyDelete
  3. sama gak macam komen entri.kita punya tulis panjang.dia komen apa.ek!!oo..wah!

    ReplyDelete
  4. haha...
    nak sepuk je orang macam tu :D

    ReplyDelete
  5. Weh Contoh 4 tuh memang pernah terkena kat aku!!! naik tahu, bile kereta kemek wat bodo je tak bg support pun. arghh teringat plak kisah 2 tahun lepas tuh. Menyirap balik. Thanks namee sebab menginagtkan balik experience hampeh ku ini.

    ini lah kawan kaku macam patung.

    ReplyDelete
  6. haha .. ika pon selalu kena ngan kawan .. than ika balas balik "nothing about rite?".. haha .. terdiam dea .. sentap la kowt .. haha

    ReplyDelete
  7. ade lg satu yg annoying..perkataan "whatever". oh menyampahnye, kite ckp mcm buat karangan spm, dia boleh jwb itu je. >.<

    ReplyDelete
  8. kihkihkihkihkih....

    nk bt cmne, dalam mulut dia tu ada EMAS kot..

    :p

    ReplyDelete
  9. boyfren aku selalu buat gini. mmg cm bangggang.

    ReplyDelete
  10. so???haha.
    memang panas hati lah dapat respond mcm nie.
    mmg xkn lepak ngn ownk cm nih dah :)
    law kita cakap 10 patah..balas lah 20 patah. :)

    ReplyDelete
  11. hahahaha....eh namee..memang bengang semua komen ebrnas x dpt diselamatkan...huhuhu...seb bek dia kembalikan en3 tu..tp komen,ghaib...


    haaaaa paling menyampah la dpt ken cmtu..eh??? so?? lempang nak?? baru 4 bulan followers beribu.. tahniah..hehe

    ReplyDelete
  12. ae ? so ? nak cik scya komen apa ? haha


    xde laa gurauu je .
    certain kwn mmg mcm tu .
    bg cik scya , bia la org wt cmtu kat cik scya asalkan cik scya x buat dkt org (:

    fuyyoo , 4 bulan dah 2k+,
    hebat2 ^_^

    ReplyDelete
  13. baru belajar S dan O ke??hakhakhak!!
    suke3!!! ngeeee~~

    ReplyDelete
  14. haha, itu lah pasal, rase nak sumbat je kamus dalam mulut diorang biar dapat belajar perkataan laen pulak..huhu :P

    ReplyDelete
  15. so...sotong!tumbuk perut dia lelaju namee. :B

    ReplyDelete
  16. nameerah anak roslan kan...?

    hye salam perkenalan dari ghost...

    ReplyDelete
  17. oo..so..ek?

    mmg ramai org suke pakai.

    lagi2 nk kenakan orang. ;)

    ReplyDelete
  18. yp, mmg xske org yg bls sepatah sedangkn kita beriya2 ckp pnjg2.. sama la klu msg pnjg2, pastu dia jwb "OK" je.. aigooo~ terus hilang mood~ =.="

    ReplyDelete
  19. tau xpe...sakit hati je ...i pon slalu dpt respond mcm tu...tambah2 sms...dia reply 'k' je...sakit hati...padahal yg mulakan dia.hehe..sesi lepas geram ni entry namee...hehe

    ReplyDelete
  20. so ?

    hahaha

    anyway memang bengkak lau cakap ngan orang orng mcm tuh .. haishhh :(

    ReplyDelete
  21. gelak gila baca entry ni. tapi memang selalu pun. kekadang niat nak gurau tapi jdi kuang ajo dah.

    ReplyDelete
  22. haha..dear, best entry ni..:)
    sakit hati juga kalau best fren pun jawab macam tu..huhu

    ReplyDelete
  23. Hello, feel free to join my special contest! Thanks babe!;-)

    ReplyDelete
  24. ahaa, yes? err what? oh eh? sorry? yeke? okay.


    semua tu cambangang. haha

    ReplyDelete
  25. adoi..mmg tensyen klo org cm tu..klo 2,3 kli kna, xpyah la nk dok cite lg ngn org mcm tu..

    ReplyDelete
  26. bengang gile kowt kalau ade orang nak taknak je layan..grrr

    ReplyDelete
  27. macam nak bagi penampor je . sabo2 . huhu

    ReplyDelete
  28. blogger under maintenance aritu, mmg member pon byk entry dia tak cover balik. then, template yang tukar2 pon sumeeee ilang jadi asal T_T.

    latest entry : BE datang lagi ♥

    ReplyDelete
  29. @ujang...ooo ek. nak kena tampar?hahaha

    ReplyDelete
  30. @syafiq..memang wajib sekeh. belasah juga.

    ReplyDelete
  31. @zuar..eh zuar wujud dalam dunia blog.ngehehhe. tolong lempang lah. banyak sgt org mcm ni. tak lorat nak lempang. haha

    ReplyDelete
  32. @zalikha..thanks :) me likey too.

    ReplyDelete
  33. @rozuan..em betul. selalunya orang buat macam tu sebab nak kita comment balik kt entry dia. kita tulis panjang dan banyaks message tp..dia comment..best! jangan lupa comment entry saya balik.

    ReplyDelete
  34. @aisyah aina..sepuk je! hehe. jom sepuk same-same.

    ReplyDelete
  35. @chempaka sari..ok kereta rosak accident time tu? tapi memang namee pun sakit hati gila kalau orang SO SO. konon nak buat lawak padahal kita serious. bodoh. tak kisah la roomate ke apa..tetap bodoh.

    ReplyDelete
  36. @ika nania..bagus. reply balik benda yang sakitkan hati dia. baru padan mukaaa. kalau orang macam tu mintak tolong...cakap je oo ek. okay la tu.

    ReplyDelete
  37. @taufiq...kita nak share benda yang best..tak minat nak tahu tak payah dengar pun takpe.

    ReplyDelete
  38. @munirah..lagi stress macam tu. tak perlu lempang. bunuh terus. trend whatever ni kunun nya nk gurau..tapi gurau kasar.

    ReplyDelete
  39. @misz jenny..mungkin ada emas. mungkin taktau budi bahasa agaknya.

    ReplyDelete
  40. @aiyahassan...boyfriend?eh dia gurau2 je kot. hehe

    ReplyDelete
  41. @nadia athirah..dah nama pun berbual mesti lah ada give and take.ni duk so so . kita jadi malu lah. kita excited nk cerita tp..oo yeke.

    ReplyDelete
  42. @cik eka..haah. blogspot kenapa entah seminggu hari tu. under construction kata nya. so ape2 yg kita update...entry, layout blog ke...comment ke..ape22 semua lesap tibe2. terima kasih eka :)

    ReplyDelete
  43. @ezan..kelakar sampai rasa nak cekik cekik. haha

    ReplyDelete
  44. @MTT..itu penyakit kudis buta tu. hehehe.

    ReplyDelete
  45. @anyss..oo ek???thank u for liking :)

    ReplyDelete
  46. @cik scya...amboi.pandai hang mengusik naaa.haha. ingat kan betui2 tadi. . baru nk naik angin. hehehe. terima kasih :)

    ReplyDelete
  47. @sembang kemas...tak kemas lah nak bersembang macam ni. berterabur. haha

    ReplyDelete
  48. @hanys... eh suka plak ek.oo ek.

    ReplyDelete
  49. @apexogamy...sumbat kamus electronic BESTA!

    ReplyDelete
  50. @abang stalker...udang ke sotong?

    ReplyDelete
  51. @ghost writer...salam kenal. love to read your blog.

    ReplyDelete
  52. @hanis..haah nak kenakan dan gurau tapi itu gurau kasar. saya rasa biadap sangat.

    ReplyDelete
  53. @nusana..haha. itu macam ayah saya. kalau kita text dia panjang2..dia balas K je. hehe. tapi dah mmg style dia mcm tu.

    ReplyDelete
  54. @lovely.me..eh macam ayah saya lah. hehe.takpe takpe lepas geram banyak2 kat sini pun takpe. :)

    ReplyDelete
  55. @no answer... kita semua tak suka kan. tp ada gak golongan yang ingat lawak kelakar raja lawak kot. benci dan sakit hati.

    ReplyDelete
  56. @anon...eh anon...gelak lah puas2. hehehe

    ReplyDelete
  57. @hanim...eh nama ayah kita sama lah. mungkin ayah kita pun berperangai sama. haha

    ReplyDelete
  58. @fiza fizz...hehe. teruk tapi ramai je orang macam ni.

    ReplyDelete
  59. @pyka rahmat..bangang dan bongong juga.

    ReplyDelete
  60. @nida...em mereka ingat mereka maharaja lawak. tapi itu tindakan bodoh untuk bergurau mcm tu.

    ReplyDelete
  61. @anis adila... kena lempang pun entah masih buat jugak. lempang je SO? lempang lagi.OO EK. lempang lagi..OO YEKE.

    ReplyDelete
  62. @ezzah... semua orang pun tentuuu marahhhhh

    ReplyDelete
  63. @fatin..itu lah ada dalam news blogbuzz tu baru ternampak..tapi sedih lah banyak benda hilang n kena buat balik. even saya ada tukar layout sikit pun dah reset semua balik. aiyoyoyoyo

    ReplyDelete
  64. hahaha. kadang2 kite pon jadi mcm tuh.^_^ so tak kesah lah.^_^

    ReplyDelete
  65. @kambeng... boom terus.

    @zulfahmi...eh taknak boo ke?hhahahahaha

    ReplyDelete
  66. amboi......oo ek so oo yeke tak tanya pun!

    ReplyDelete
  67. hahaha! so? aishhh!! comment plg slamat..n mst org ni takda idea...kot la kan? hehe

    ReplyDelete
  68. nie baru kene so..belum kene watever..kite na nasihat..xabis ckp lg org dah kate watever..xhangin ke gitu..sekali dau trima lg..3rd time..hurm mmg kene sound la kan..amik kao

    ReplyDelete
  69. sy ade sorg member yg suke ckp SO..gram je ckp ngan die..huhu

    ReplyDelete
  70. hahaha...nak gelak sat....selain so bole guna ni
    bha jadi ? tak pon...jadi apalah...haha

    o ya...thanks masukkan saya dalam bloglist....=D

    ReplyDelete
  71. haha. borak la ngan lil. confem lil takkan jawab so..oo ek? hahahaa.
    anw. nape takleh tgk archive post namee ea? hiding mode ke?

    ReplyDelete
  72. haha,
    besh r dia ni.
    btw,
    sedap ah kalo dapat tampar manusia spesies so-so ni .

    ReplyDelete
  73. fiqa selalu kena macam tu . dgn membe baik sendiri pulak tu . rase nak sumbat lesung batu je dalam mulut die ! so ?

    ReplyDelete
  74. jenis manusia mengjengkelkan camni mmg ada. kalau kawan rapat buat camtu, haih laaa mmg lah so sangat kan. so tampat ajelah. hahaha. sebab dgn kawan2 ni kita nak sembang2 baru best. lagi satu kalau pegi kedai tanya pape, buat dunnow and so jugak, haih terus blah la senang, sebab geram. hahaha

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...