Wednesday, May 25, 2011

Unexpected

Hello peeps.. :)


saya guna aku.


Kenapa tulis blog? Dasarnya aku buat blog sebab nak buat business kecik-kecik. As aku ada peluang besar untuk fly setiap masa ke overseas, orang bayar 10 ribu untuk ticket..aku bayar 1 ribu je. Advantage untuk aku, so aku fikir aku akan beli barang berjenama kat sana dan jual kat sini...ambik untung sikit lah. Branded goods kat sana murah berbanding kat sini..gadget pun. Sebab aku tengok uncle aku buat business macam tu..so aku berminat untuk cuba. So dah kata pun nak buat business, apa salahnya kalau aku start blogging ni dengan mencari pembaca setia. Dah ada pembaca setia, kenalan ramai. Aku sendiri pun takde concept untuk blog aku ni.Tulis saja lah.

Tapi perjalanan 4 bulan blog aku ni banyak benda unexpected...


Aku tak kisah pun kalau ada orang nak jatuhkan aku... :)


Sebab ramai lagi yang sokong aku....terima kasih.



Even Najwa Latiff suara sedap pun kena kutuk gila-gila.Aku tak faham dengan haters. Kalau definisi blogger orang panggil Cik Anon. Maria Elena plak kena Maria Eli'burit'na dan macam-macam lagi teruk dari yang aku pernah kena. Yuyu Zulaikha kena pelacur blogger. Fatin Liyana and Hanis Zalikha pun kena teruk gak. Cik epal lagi lah kena panggil chicken lagi. Apa yang korang dapat eh ?


Haters ada di mana-mana sahaja. Dengki ke?Kesian.


  • Haters,  kau serang aku?..serious aku rasa kau dah salah orang..



    Happy reading and have a nice day.. :)



99 comments :

  1. biasalah tu.. adat dunia.. ada yg xsenang duduk bila kita naik.. ^_^

    ReplyDelete
  2. hiraukan aje haters tue..
    orang...tak pernah lari dari sifat hasad dengki tu

    ReplyDelete
  3. perh..baru 4 bulan dah dpt follower 2000+
    hawt gitu..^^

    ReplyDelete
  4. Haters di mana2.. Once you have a hater,means people knows you already. Be strong. Happy blogging Namee. ;)

    ReplyDelete
  5. stakat ni tak penah kene ape2 lg. yelah, blog pun tak lah se-gah mane. tp kite mmg x kn dpt puaskn hati semua org kn..kalau kite baik pun, tp org dah hati busuk, nk mcm mana jugak kn :)

    ReplyDelete
  6. bestnya ada haters... azza tak de pong... huhu. Namee ada haters sebab popular la tu . jgn down okay.

    ReplyDelete
  7. hehe . alah kak namee .abaikan je .mmg btollah kan ckp BA tu .
    plus, org xkn jemu ntuk jtuhkn kite bile kite ad lbh dri dy . so, b strong okay kak . hee. :D

    ReplyDelete
  8. anggap kata2 dorang sbagai semangat untuk improve dri sendri:)

    ReplyDelete
  9. itu biasa Namee..kalau u bukan bloggers pun..di luar pun tetap ada manusia yg mempunyai sifat hasad & dengki..teruskan menulis ya :)

    ReplyDelete
  10. kosongkan minda anda dgn haters itu!!=)

    ReplyDelete
  11. Sgt respect ngan Namee.suka blogwalking even followers da cecah beribu.:)

    ReplyDelete
  12. nami..kita ada tau dekat sini sokong nami......tak sangka pulak nami letak eka punya mesej kat situ..hehehe..terharu...nami kuat ya.....

    ReplyDelete
  13. well kita tak boleh nak puaskan hati semua orang right.Just be yourself.biasalah kalau dah femes mesti akan ada yang dengki dengan kejayaan kita.hehe

    ReplyDelete
  14. Dia tak suka suruh dia jgn masuk blog u..
    sak gila ada orang mcm ni...
    melainkan u sentuh isu2 yang melibatkan diri dia dan seterus dia terasa panaih..lain cerita la..

    ReplyDelete
  15. takut kan namee
    ai yang seciput je org membaca pon dah ada yang menyound
    tapi selagi ai tak usik orang, tak g sekeh pale dia depan²..sukahati l tekak dia nak cakap apa..buat donno jer!

    heheh..baru nak tekan follow rupanya dah lama follow kamu :-))

    ReplyDelete
  16. tu la..susah kan nak puaskan hati semua org..mesti ade je yg xsuke..=) lagi2 yg femes...

    ReplyDelete
  17. salam.CITH datang follow.makasih sudi dtg ke CITH yg tak seberapa.

    ReplyDelete
  18. tak semua suka kita , tak semua benci kite taw namee !

    ReplyDelete
  19. takpe semua itu semangat kot... confident, self-defense .. yg penting betul.

    ReplyDelete
  20. xnmpk shoutbox kamu..ke mmg xde..? heee folo kamu ;)

    ReplyDelete
  21. What the f...zalikha pernah kena masa blog lama dulu..sampai ada yang ugut nak rape. haaa.. hebat tak saya?

    ReplyDelete
  22. sama la..dlu pn wat blog sbb nk wat bisness kecik2.. hehehe

    ReplyDelete
  23. kakak maaf lambat tulis itu link :D hehe saye suke blog awak =) thanks tahu sebb tegur :D

    ReplyDelete
  24. hihi cakp kt kwn awak sorry tahuu =)

    ReplyDelete
  25. haters pesen dia sama je. kutuk hina kutuk hina. bosan lah hai.

    ReplyDelete
  26. hehe dah follow awak balik :) background kita tu.
    kita amik je kat google huhu =='tgah godek2 encik google trjumpa plak gmbar tu hee :) anyway tq follow :)

    ReplyDelete
  27. alaaa..nk rsa kena kutuk jugee..bl la nk femes..hem~~~

    ReplyDelete
  28. Dear,entri tu untuk u jugak tapi tak berani nak mention nama u..Hehe :D

    ReplyDelete
  29. best nyaa followers ramai giler dlm masa 4 bulan je . hee . congrats :) and rasanya kan betol kowt, kalau ada haters maksudnya blog tu dh di kenali la tu . org yang dengki je jadi haters tu . heehe .btw, tadi sys namee cakap nak follow blog kite tapi button tak appear kan, kat atas sebelah kiri blog tu ada button follow . kalau masih sudi, sila follow :)

    ReplyDelete
  30. sebarang pertanyaan
    boleh email ke colorclickz@yahoo.com
    or PM kat our facebook Color Clickz okay ;)

    ReplyDelete
  31. huhu rasanya kemunculan haters ni da significance dgn kemajuan blog je

    ReplyDelete
  32. haters are everywhere..


    keep on blogging namee~! ^___^

    ReplyDelete
  33. pejam mata buat tak nampak jeee

    blog dema, bila komen tak kluo profile yea - cemomoi

    ReplyDelete
  34. actually haters ni sebenarnya ada bagus dia gak. ingat senang ke orang nak maki kita, kutuk kita sesuka hati macam tu? kita kena bersyukur ada yang nak 'amek berat' pasal kita even in a bad way sekali pon.


    haters ni satu bagus dia. kita boleh tahu apa salah kita, lemah kita. tu je la yang bagus dia.


    yang lain tak ada la bagus mana pon . hahahaha. sebab kdg2x apa depa cakap tu betul tapi cara depa sampaikan tu nyakitkan hati. kalau yg kutuk merapu raban tu. ignore je lah


    kita tak boleh nak puaskan hati semua orang dan sampai kiamat pon kita tak mampu nak puaskan hati semua orang. adat lah tu. ada suka ada yang tak suka.


    to u. keep on blogging. blogging ni have fun je la.chill chill je meh. tu yang best.


    followed you :)

    ReplyDelete
  35. ignore haters.suke entry ni.gud job:)

    ReplyDelete
  36. pedulikan apa orang nak kata..namee is namee.. :)

    ReplyDelete
  37. dsyat giler die ngamuk..ish3..xpela..bt xtau je ngan dorg..dorg ni sume xleh tgk org sng ckit, ad de bnde nk dkhiant..

    ReplyDelete
  38. haters haters haters..isu dalam blog.

    padahal orang yang membenci tu pun sama ada blog.

    Kata orang "eleh tulis blog macam pondan"
    tak lama lepas tu dia yang tulis blog.

    Haters.

    ReplyDelete
  39. Hai. Kita adik beradik ke?

    Salam Perkenalan.

    ReplyDelete
  40. So far I belom ader haters lagik... sebab belom lagik sampai ke tahap sana. Hehe...

    ReplyDelete
  41. btul tuu..nami kn cantik...besala ada org dengki2 ni..so chill k!

    ReplyDelete
  42. hai...salam perkenalan ;)
    biasalah tu manusi ni xblh dipisahkn dgn perasaan hasad dengki...buat xtau jer, kte xkn rugi ape2 pn ;)

    ReplyDelete
  43. hye namee, tq sudi singgah blog i, ni first time i singgah blog u... tenang je di sini... blog u sangat menarik...=) tak sangka u ramai peminat... i pun mula minat ngan penulisan u... nanti kalau dah start bisnes tu leh r war2 kan... =)

    ReplyDelete
  44. senyum jer baca post ni. heeee. :)

    ReplyDelete
  45. @nusana...:) tapi saya tak sedia mental n emosi untuk adapt benda macam ni lagi. terima kasih sbb bagi semangat :)

    ReplyDelete
  46. @anis adila...em tak tahu lah dengki ke apa. tapi kalau dengki.baik lah pergi serang hanis zalikha. tu lah, budak taik mmg pengecut..serang blogger yang mentah. bodoh gilos.

    ReplyDelete
  47. @kim heerul.. :) terima kasih. syukur lah. saya tak fikir followers sangat. just suka kalau orang respond pada penulisan saya :)

    ReplyDelete
  48. @freaky..terima kasih. ;) oh topic entry yang menarik. jap saya datang :)

    ReplyDelete
  49. @sofieyazwa..:) terima kasih. em tapi kurang selesa bila ada haters. macam rasa terancam. tp bila fikir lame2,rsa geram gila. n dalam hati cakap..JANGAN HARAP BOLEH JATUHKAN AKU.hahahahahha

    ReplyDelete
  50. @munirah..just hati2 je. xlama lg turn awak plak kena :) sy pun unexpectedly kena ni. tp rasa mcm orang trdekat yang nak jatuhkan saya. bukan di kalangan blogger :) terima kasih munirah

    ReplyDelete
  51. @chempaka sari..ha best? apa lah azza merepek. masa kena tu mmg lah rasa down sikit tapi bila blogger2 otai bagi semangat! hah! siap lah. membuak nk type entry baru :) lagi lah hater sakit hati tgk kita makin rancak!

    ReplyDelete
  52. @ain..terima kasihhhh! suka baca kata2 semangat macam niii :) txs tau! saya takkan jatuhhhh :) padan muka hater. mesti tak senang duduk.

    ReplyDelete
  53. @cik asma...emm, selalunya hater ni dia kutuk takde kena mengena pun dengan blog kita. sekadar kutuk untuk puaskan hobby dia la. hari tu sy kena...xde kena mengena pun dgn entry terbaru saya :) serious otak cetek. kalau nk tegur tentang blog...comment la. itu kita boleh perbetulkan. :)

    ReplyDelete
  54. @sangratoo..itu lah manusia. dengki. dengki pasal apa pun tak tahu. saya bukan nya blogger yang up pun. salah page agaknya perempuan bodoh tu.

    ReplyDelete
  55. tiekah..:) terima kasih. sebenanrnya sy bukan blogwlking. saya pergi mencari idea menulis n style menulis :) sbb tu sy byk mmbaca dr menulis. blogger suka bw sbb nk followers..itu totally salah :)

    ReplyDelete
  56. @cik eka..ekaa!!! awak lah yg berada di sisi saya time sy sedih tahu!! :) terima kasih sgt. sy tak tahu nk luah kt blogger mana tp tgk awak ni friendly.hehehe cantik plak tu. tu yg sy mengada2 adu tu :P thanks tahu! Ben Ashaari pun. selalu sgt bg smangat.

    ReplyDelete
  57. @miss dolce and gabbana...terima kasih.em itu lah. saya tak rasa pun ia kaitan dgn blog saya. mungkin dendam lama kot. so rasa tergugat tengok blog saya ada lah ciput pembaca. tercabar. :)

    ReplyDelete
  58. @aku lah pak lan..hehe. itu lah. kalau tak suka jangan lah masuk. masalahnya tak bagi link pun! sorok muka. sebab pengecut! :) kesian gila org mcm tu. kalau hebat sgt..tulis lah blog n tgk boleh kaut pembaca n followers tak. bodoh gila.

    ReplyDelete
  59. @shiela..hehe. mule2 je macam takut. tapi bila fikir2..kalau kita tutup blog..mesti dia tepuk tangan n tdo lena. so kita jangan putus asa!! :) kan! sekarang..mesti hater yang tak boleh tdo malaammm!! HAHAHAHHAHHA..gelak jahat! :)

    ReplyDelete
  60. @muraynie.. :)emm, sebenanrnya pengecut. nak kacau yg famous..tak berani.. :)so kacau lah blogger yg baru lahir mcm saya ni :) terima kasih aynie.

    ReplyDelete
  61. @chempaka aziz..same2. saya nak cari bloglist baru :)

    ReplyDelete
  62. @hana.. :) itu lah. yang tak suka tu.kesian. ada sifat benci.

    ReplyDelete
  63. @inspiration..terima kasih. itu satu semangat untuk saya :)

    ReplyDelete
  64. @zalikha..itu macam dia obsessed pada zalikha.hahah. sampai nak rape. itu gila.

    ReplyDelete
  65. @shopping..tu lah. pengaruh blog ni dah la besar :) mudah untuk business :)

    ReplyDelete
  66. @amani...hehe. takpe. kalau nk ambil ape2 amik lah tapi backlink je :) kawan akak pelik je knape tibe2 ada petikan dr akak punya blog :) happy blogging!

    ReplyDelete
  67. @pyka..u pun hahahahahah. good job lah kerana boo ahhaha.

    ReplyDelete
  68. @aimie..oh terima kasih. lawa template semua. sy nk buat tp x reti. tu la blog sy kosong je ni :)

    ReplyDelete
  69. @mkhafiz...kene kutuk tu famous ke? wondering...:)

    ReplyDelete
  70. @MTT..terima kasih :) u support i.

    ReplyDelete
  71. @marfieyra...dah follow dah. hehe. blogspot buat hal kot x keluar button follow. sy nk cari bloglist baruu :) hehe. terima kasih tahu!

    ReplyDelete
  72. @~~~~~~~~..kalau macam tu Alhamdulillah lah! :) ehhehe. tapi kesian lah dengki2 kt orang bukan bawak ke mana pun :)

    ReplyDelete
  73. anamizu...!!! yehaaa!! thats what im doin now!!:D padan muka haters..

    ReplyDelete
  74. @cemomoi..hehehehhe. saya buat2 buta huruf! seolah tak reti baca!! hahahaha

    ReplyDelete
  75. @cik epal....hehehhe.terima kasih cik epal sbb sampai sini n bg semangat terus pada saya :D

    tentang haters tu...betul kata cik epal. kdg2 ada yg nk mengur tp dgn cara kasar. tp keadaan saya ni hater yg comment yg xde kena mengena pun dgn topic post. sy lebih rasa sy diserang oleh pembenci namee roslan. sebab jealous :)even sy takde musuh. kesian kat dia.

    kalau berani...bg lah link :) kan cik epal. ni sekadar jd cik anon je buat apa lah.

    TERIMA KASIH CIK EPAL!

    ReplyDelete
  76. mrs yie..terima kasih. itu betul. hehe. amsing2 dengan gaya tulis sendiri. buat apa lah nak jadi haters :) buat malu sahaja. looooseeeerrr.

    ReplyDelete
  77. @ada apa..:) manusia. itu lah manusia. sendiri pun tak tahu nak khianat apa. salah page plak tu. peliks.

    ReplyDelete
  78. @sembang kemas...em orang yang byk ckp..itu lah yg dia buat. dulu ada seorangni..kata buat blog nak famous lah tuuu..pastu dia sendiri buat! hahaha. bodoh.

    ReplyDelete
  79. @adam..terima kasih :) salam kenal. haha. lain mak sama bapak. kantoi.

    ReplyDelete
  80. @logorithm.. :) eh u chinese kan? malay u sangat bagus okay . salute!

    ReplyDelete
  81. @cpahniza..terima kasih. happy blogging :)

    ReplyDelete
  82. @fai ayie..mule2 saya tutup blog. pastu minta khidmat counselling dr kawan2 blog. mereka semua kata haters akan tepuk tangan. so less than 24 hours..saya bangkit :) terima kasih fai..

    ReplyDelete
  83. @semut senyum..peminat tu xde. pembaca setia ada :) hehe. terim aksh semut senyum.oh no prob..i suka baca2 blog orang. belajar sbb i baru lg dlm dunia blog :) so kena byk membaca :D

    ReplyDelete
  84. ezra..nak senyum ke ketawa ke batuk ke..mmg dialuk2 kan di sini :) hehe

    ReplyDelete
  85. hey !!
    thx coz visit my blog ;)
    blog kamu juga fasinating..
    menarikk byk infomasi.

    ReplyDelete
  86. tengok vid germany tu , naik tension dibuatnya . ape laa yang terjerit jerit tuu . =.="

    ReplyDelete
  87. bila dah dikenali, semua tu mmg susah nak elak kan namee? just be yourself. ramai lagi yang suka awak.. ;)

    ReplyDelete
  88. its ok with haters..those malaun tu mmg x penah duduk diam bile tengok kite naik.
    keep it up dear..
    saye suke bace blog awak :)

    ReplyDelete
  89. erk. .salamun a'laik

    *mulut mmg terlopong slame 4min tyme tgk vid german tuh

    haha xD

    anyway, xpelik pn haters nih. . setiap zaman ade, infact, dr penciptaan Moyang Adam a.s lg da ade hater. . heee

    L.N

    ReplyDelete
  90. rajinnya kak namie komen satu2. hikssss

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...