Friday, July 22, 2011

Haunted Facebook

Hello peeps.. :)


Aku jarang update status di facebook sejak aku register blog ni. Memang niat aku buka blog ni sebab nak alih perhatian aku dari facebook. Yelah, setiap saat tengok facebook, bukan ada faedah pun. Dalam dunia facebook, semuanya nampak dull. Buka blog? At least kau boleh membaca dan boleh earn $$ dengan tulisan kalau betul-betul commited. There's plenty of blog yang sungguh best. zack zukhairy. Kalau facebook, twitter..kau hanya boleh tulis pendek je..ringkas dan padat? Somehow itu boleh menjadi sungguh annoying. 


Kawan facebook aku makin lama makin ramai. So memang banyak gila news feed dan macam-macam ragam. weehooo. 


Haunted facebook?


Pada suatu hari, aku membelek news feed aku dan terbaca berderet-deret update dari seorang dari list  facebook aku. Pukul 4 petang...


4:01 pm
Emm, bowing.


4:03 pm
Kita rindu dia, entah dia ingat kita tak.


4:06 pm
Mungkin dia ingat.


4:08 pm
Asalkan hati I dekat dengan you.


4:10 pm
Teringat masa keluar dengan you kelmarin.


4:12 pm
I sorry sebab merajuk.


4:14 pm
Janji bagi present?


4:16 pm
Dugaan la. rindu serindu nya.


4:18 pm
Ya Allah. kuatkan hati ini.


4:21 pm
Cayunk you


Update yang berderet-deret yang tiada orang like mahupun comment. Tiada like dan comment tu perkara biasa tapi nampak macam shes talking to somebody or maybe somebody itu invisible? Dia seorang je yang nampak? wahaaa! Aku tak tahu dia cakap dengan siapa, so aku terus removed dia sebab aku takut hantu saka dia terbang kat aku. ok joke. sorry ;'( saya takut

Macam berhantu. Haunted facebook. 


Em, status facebook ni orang boleh ingat sampai bila-bila you know. So, hati-hati lah bila update. Aku stop facebook bila ada seorang kawan lelaki comment.."eh, kau takde benda lain ke nak post?" sebab aku asyik cakap pasal kahwin and keinginan nak baby. Aku malu so aku stop. So, here i am now with mynameisnamee  :D weehooo.


p/s: jangan salah faham. Aku pun pernah lalui zaman active facebook juga. Aku nak makan nasi ayam pun aku update then dapat 10 likes. Then buat aku ketagih nak update lagi. So bila dah lama-lama aku menyampah dengan diri sendiri, so aku stop. Bukan niat entry untuk menyindir sesiapa pun. Diri sendiri pun ada pengalaman.

Happy reading and have a nice day.. :)





80 comments :

  1. mcm gua tapi bukan gua je.. hahahaha

    ReplyDelete
  2. gua baru nak up entri ni.. aishhh

    ReplyDelete
  3. hehe.. kan. ade jugak friend macam ni.. update status setiap 1 minit.. tapi takde y link dan komen pn. kesian diee.. hee :D

    ReplyDelete
  4. Kihkih seram jugak jumpa org macamtu -,-

    ReplyDelete
  5. bosan dah dengan facebook ni..huhu
    layan blog lg best kehkeh

    ReplyDelete
  6. errrrrrrrr...humm, saya main FB pon sb game...huhuhu

    ReplyDelete
  7. sy selalu biar kawan jadi hantu...balas2 komen pastu saya delete suma komen saya biar nampak macam dia cakap sorang2..huhuhu

    ReplyDelete
  8. hahahahahah tang delete friend tu lawak oh

    ReplyDelete
  9. hahahahahahahah..alya pun ade gak update status tp tadelaaa berderet sampai setiap saat nak post statuss..hahahaha adeh

    ReplyDelete
  10. dulu gune fb sms..serius..macam setiap masa nak update status..sampai kawan marah..T_T..sebab gune fon..tak rasa ape2..haha..skrg, malu wooo..

    ReplyDelete
  11. hahahaha..berhantu...

    tp eka selalu jugak update...nak melepas kemarahan konon..tp lepas tu padam balik..

    kalau pasal love2 ni kdg2 jer update..tkut org muak lak...

    pasal org cmtu lagila..

    ade ke tulis

    macam mencarut2...dia tak fikir kot apa tanggapan org tentang dia..jadi berhati2 ketika menulis status...

    ReplyDelete
  12. hehee ada juga orang macam tu kan. kalau ya pun nak update status, biarlah yang short, padat and gempak sikit. tak kan sikit² nak update. bosan kott.
    saya lebih banyak menghabiskan masa di blog. fb is kinda of lame oredy. haha

    ReplyDelete
  13. mcm status mengedik jer tu..haha

    ReplyDelete
  14. ohoooo.sgt annyoing kalau mcm tu.

    ReplyDelete
  15. ha.. ha.. ha.. kalau status tu kelaka best :D

    ReplyDelete
  16. ha tahu takpe... fb semakin annoying sekarang kan

    ReplyDelete
  17. bukan pe mejorti manusia tak ske apa yang kita ska buat tambah menda yang melibatkan cinta la apa la..

    ReplyDelete
  18. namee.. u r beginning to vent your anger here in your nice blog... but i afraid it will be becoming unattractive if you keep doing it more and more.. and ppl that are like me (hek!hek!) will think twice and starting to abandon yours.. pls dont take steps backward.. be cool and good luck ya..

    ReplyDelete
  19. wooo ,
    takutnyee . haha
    kesian org tu dah kena remove dr friendlist kak namee ,

    ReplyDelete
  20. betul, fb dah xde ape sangat. hehe

    baik blogging, boleh dapat macam-macam :)

    p/s : namee tak join segmen kan? baru nak ajak join, so xpelah. XD

    ReplyDelete
  21. hahahaha . funny :D

    tp mcm ada betul jugak . hehe .

    ReplyDelete
  22. namee,
    blom lagi kapel yg gadoh...
    masa baik,bukan main lautan api sanggup aku kuak lentang bagai,
    time gaduh...mak aihhh!
    segala caci maki kuar...
    pastu,setiap dua minit...

    ok saya remove terus!

    ReplyDelete
  23. hehhe..
    sama lah ngn yien..
    sedikit demi sedikt yien menjauhkan diri dlm terjebak dlm dunia FB,

    mUjur ada blog,yg dpt membahagia kan masa yien dengan benda yang berfaedah :)

    ReplyDelete
  24. Nak kahwin dan keinginan ada baby? LOL! Ahahahahahaha

    ReplyDelete
  25. hihi kan. sebab tu update kat twitter... less awkward lau nak emo emo

    ReplyDelete
  26. orang beremosi selalu je post camtu kat facebook. memang sangat menghantui pun. kalau taknak baca pun mesti akan terbaca jugak kadang2.

    ReplyDelete
  27. Samalaaaa. Like seriously, adoi rasa cam remove je tapi kalau dah kite kenal kawan tu nak wat cane kan..=.=' terkecik ati pulakss kang..Huhuhu

    ReplyDelete
  28. hi namee! I pernah hampir terjerumus ke golongan macam yang u tulis kat sini... hahahah....

    I ada tulis sikit pasal ni jugak sebelum ni, kat sini:

    http://bashtiahwrites.blogspot.com/2011/02/facebook-temptations.html

    ReplyDelete
  29. wan dulukan, selalu update status kat facebook..nak main bola pon post status..nak keluar ke kedai runcit pon cerita kot facebook..dan pernah alamai kejadian macam Namee tu..rasa menyampah plak..makin lama, wan dah jarang dah update status kat facebook..if ada yang penting penting je wan update and if ada something yang menarik dikongsi, baru wan update..heeee..

    ReplyDelete
  30. Next: Haunted blog... heeheeeehheeeee

    ReplyDelete
  31. blog lebih colorful dari facebook ^_^

    ReplyDelete
  32. HAHA! betul lahh..sama sama..asal on fb je news feed belambak org ckp dgn invisible people..HAHA! tak tau lah ditujukan kat sapa..hihi

    ReplyDelete
  33. hehehe...haunted facebook..br dgr ni...

    ReplyDelete
  34. dalam facebook, orang semua marah saya sebab selalu kat wall, sibuk dengan farmville dan cityville je. sehinggalah ada satu hari tu benar benar ada hal penting dan post kat wall.. takder siapa yang peduli

    ReplyDelete
  35. DULU SAYA UPDATE STATUS EVERY 5 MINUTES.sangat memalukan. T.T

    ReplyDelete
  36. benda yang sama juga telah melanda kepada aku ...Fb itu yuck!

    ReplyDelete
  37. saya pun sama jugak , dulu bukan main lagi update , seronok bila orang like, tapi skrg bila fikir2 balik macam tah apa2 je. --"

    ReplyDelete
  38. akak sekarang ni tak berhantu dah ngan FB...berhantu ngan blog pulak! hehehehee

    ReplyDelete
  39. haha,tengok ramai yang like status,membuatkan diri ghairah nak update lagi banyak kan?

    ReplyDelete
  40. status facebook ada 1001 makna. kadang-kadang lebih kepada menyindir. kadang-kadang hanya luahan perasaan.
    cuma gunakan ia sebagai benda yang baik. bukan untuk sesuatu yang terkesan di hati seseorang. just wanna share :)

    ReplyDelete
  41. dy buat wall-to-wall post ngn fren dy..kdg-kdg meluat jugak nak bce..silap2 hide post dy tros..kejam x..hehehee

    ReplyDelete
  42. Totally agree with you regarding the facebook~ Because Personally I think people have been pouring too much details of their personal daily activities into facebook~ Something which is not so good actually~ :)


    http://aimierifdiabdhalim.blogspot.com/

    ReplyDelete
  43. I update fb pun bile rase status tu berbaloi tuk dikongsi. Not just saying whatever cross ur mind.

    ReplyDelete
  44. heee...same r..dulu time aktif post je berderet2 like..sekarang..xd pon..HAHA

    ReplyDelete
  45. hihi. betol betol. bile ingt blek zmn active fb tu rase kelaka. ape yg kite buat sume kite update. skrg,rase cm aduhh betape merepek nye aku dulu. haha. nice entry namee :)

    ReplyDelete
  46. stalker,namee skodeng..haha..;)

    *okeh gurau,hehe

    ReplyDelete
  47. hehe.. sy xsuke update status kat Fb, malas.. n xtau pun nk tulis ape bnde, ngehehe..

    ReplyDelete
  48. zana benci kalau orang invite macam macam ,. n tag gamba yang bukan bukan ,. benci gile ><

    ReplyDelete
  49. Hahaha selalu nampak status begini..Dulu pon kalau dalam sehari laily penah update status sebanyak yang mungkin..Sampaikan bila dah lama sangat tak hupdate sebab dah syiokk terkiokk layan blog ada member yang tanya,

    lama dah ko tak aktif hupdate status ko?

    Kita semua penah lalui zaman aktif berfacebook sebab munasabah terkesima dengan sesuatu yang kita cuba luahkan..Lama lama BeloG MTT la jadi tempat untuk membebel,finally ! :)

    ReplyDelete
  50. sgt setuju dgn u namee... i pun ade pengalaman yg same jugak... buat blog pun sebab nk alih perhatian dr facebook jugak... weee...~

    ReplyDelete
  51. btol tu, skrg ni nk bke fb pon dan mls. semua nak emo dlm tu..

    ReplyDelete
  52. teheee..
    somehow, fb status is so annoying when u keep on updating something but actually it's nothing..

    ReplyDelete
  53. kite slalu boring tgk bebudak skolah asyik post status pasal hati dan perasaannn..dia clash ka, dia couple kaa..dia gado kaa..smuaa laaa dia update. nampak mcm ketagih perhatian dari fb-er lain plak=="

    ReplyDelete
  54. hahaha.. dia kene buat account twitter la... kat situ nak update berderet pon xde sape kisah... hahaha~ :P

    ReplyDelete
  55. sama..sy pun dah x uodate staus kat fb sbb da ade blog..tulis dan luah kat blog lg best kot drpd dkt FB..ada sorang kwn sy pun camtu jgk slalu update lagu cintan cintun ni..dlm hati sy ckp, sian dia takde blog..hehe

    ReplyDelete
  56. Azza pun malas nk bukak facebook since semua org update mereka dapat kerja. Bangga la tu. Pastu dak2 sekolah sibuk add randomly, pastu dgn post status yg macam "kalow aq tuleh cmoe ta paam" ahahha!!!

    ReplyDelete
  57. Pencarian keyword dalam entri ni.. ehheeh

    cuma dapat satu keyword jew cik namee... >_<

    "saka dia terbang"

    ReplyDelete
  58. hye terjah sini sambil follow..:0 oo hhehe ksian jugakla kan kat org yg slalu update tu..(haritu aku update tak sabar nak kawen..mesti orang ingat aku.....) ish lepas ni kene pk betul2 ni lepas update..:) tq untk info tu..

    ReplyDelete
  59. hye terjah sini sambil follow..:0 oo hhehe ksian jugakla kan kat org yg slalu update tu..(haritu aku update tak sabar nak kawen..mesti orang ingat aku.....) ish lepas ni kene pk betul2 ni lepas update..:) tq untk info tu..

    ReplyDelete
  60. masih update but more nak bagi pd someone

    kalau free singgah yer

    http://erniefaizalsiti.blogspot.com

    ReplyDelete
  61. hey..thanks for all the comments :D

    ReplyDelete
  62. u shud rekemen her to sign up 4 blog la namee ... hhehehe

    ReplyDelete
  63. haha untunglah kalau setiap komen yg di publish tu ramai yg like.. kalau syok2 sndri gak.. malu.. hik2.. ade eh org cenggitu? nk tau la sape

    ReplyDelete
  64. da lama tak update status sebab tataw nak tulis apa..haha

    ReplyDelete
  65. hahaha, nak update takde masalah tapi dah sampai berak kencing pun nak update..itu aneh... :P

    ReplyDelete
  66. ehehehe..btol3..sbb ade blog la sy dh jrang aktif fb..dlu online fb 24jam,skrg x smpai pown 3 jam..=)

    ReplyDelete
  67. masa mula2 knl ngan FB mmg mcm tue..
    ak pon cam tue jugak tp x der arr sampai setiap minit...
    cuma bila status ak x der respon br arr ak delete status tue n tulis y baru hahahahahahaa....
    tp lps update status ttp samer :p

    ReplyDelete
  68. dulu ak pon mcm 2 jugak cuma x der arr sampai setiap 1 minit..
    tp bila status ak x der sebarang komen ak terus padam hahahhahahaaa..:p

    ReplyDelete
  69. fb skrg dah tak best, sbb ade news ticker tue..ape jer kt buat, kt like ape, kt comment ape, smua member2 fb akn tau..so mcm tade privacy di ctue..

    sy lbih suka blog bbanding fb..

    ReplyDelete
  70. memang wujud pun manusia macam tu ,takyah heran. :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...