Monday, July 4, 2011

Kesian Kat Perempuan Macam Ni.

Hello peeps.. :)


Aku rasa kesian tengok perempuan macam ni...


Perasan lawa lebih
Em, cantik jelita ni subjective. Bagi aku, semua orang pernah dipuji cantik, comel, jelita dan menawan bukan? It's how you handle pujian itu lah. Tapi perempuan kesian ni selalu cepat riak bila dipuji..bila dah dipuji mula lah mempertikaikan cantik buruk orang lain. Mula lah rasa diri seorang je yang menawan. Bila marah je, timbul issue..eh kau tu cantik ke? Padahal issue tu takde kaitan pun dengan rupa paras. Kasihan kan? Serious kesian. 



Rasa bagus
Dunia ni dia lah yang punya. Rasa diri pandai dan cara cakap pun macam datin-datin. Kalau pandai, pergi lah ambil phD. dah ada spm? pergi lah ambil degree terus master dan phD. then lepas tu kalau kau nak rasa bagus, memang ilmu kau tebal di dada. Then people will respect you. Layak juga lah orang ada phD nak budget bagus.


Cepat melenting
Ehem, kena tegur sikit nak maki? Terasa hati sikit nak maki? Sebab rasa diri lawa dan bagus sebab tu jadi macam tu. Serious kasihan. Bukan anak orang kaya, tiba-tiba rasa macam anak orang kaya. Narrow minded gila, sebab tak pernah bergaul dengan orang gempak sebab tu jadi macam ni. Kalau masuk pelajaran di tahap lebih tinggi, kau bergaul dengan orang yang hebat-hebat. Learn from others, bukan dunia kau sahaja. 


Tak hormat perempuan
Kau pernah kena mengurat dengan suami orang tak? Ajak main-main mata? Plak sebelah nya ada isteri dia tengah dukung anak. Aku tak respect perempuan yang balas jelingan si suami tu. Sepatutnya kita perempuan, kena lah faham hati dan perasaan kaum sejenis. Cuba kalau pakwe atau suami kau buat macam tu then anak dara lain respond. Tentu terbakar kan? Hormat orang dulu then orang hormat kita. 


Apa yang membuatkan aku nak tulis entry ni bila teringat...

Pada suatu hari aku pergi ke bank dengan seorang jejaka...

Sampai di bank kami terus ke counter pertanyaan tetapi perempuan yang berkhidmat di situ macam malas nak layan dan kepala angin. Aku pandang je kakak tu sebab kakak tu lawa macam barbie. Gaya cakap pun nak marah-marah..yelah lawa kan. Semua orang kat situ semua menjeling pada nya. Aku merasakan aura riak sedikit di hati nya.

Sahabat aku bertanya pada gadis lawa...


Jejaka: em tumpang tanya, kalau buat debit card kat sini dapat hari ni jugak ke?

Kakak lawa  tapi sedikit riak: emm, hishh...minggu depan minggu depan.

Jejaka: minggu depan? em saya kena pergi America 3 hari lagi ada urusan kerja. 

Kakak lawa tapi sedikit riak: oh ye ke? (mata sambil menjeling borang sahabat aku, usha2 kerja apa?) oh ex engineer Mas dan juruterbang.

Jejaka: macam mana ye cik? kalau minggu depan, takpe lah. tak jadi buat lah.

Kakak lawa tapi sedikit riak: eh boleh boleh. kita 'sama-sama' usahakan ya "bang". (tangan mengesel-gesel tangan sahabat aku, seolah-olah terlanggar) banyak kali menggesel gesel.


Aku? hahhahahaha dalam hati. :D


Bila rasa lawa..rasa bagus.. :D
Aaahhh, lawa nya kakak bank! hahah

Happy reading and have a nice day.. :)





102 comments :

  1. Hhahahaha sekarang ni ramai perempuan macam tu.

    ReplyDelete
  2. klu cun mane pown tp prangai cmtue mmg org nmpak huduh.. org skrg dh pndai menilai.. hehehehe..

    ReplyDelete
  3. hahaha...

    memang takleh wat bini kakak bank tu..
    haha

    nice entry okeh?

    :)

    ReplyDelete
  4. Nameeeeeeeee.. ang lupa bawak cermin pergi bank ni.... heee.. kasi dia usha diri dia puas2.... then

    asal namee tak ehem ehem...[menyampuk skali?]

    time dok gesel2 tangan tuh la namee cepat2 gesel2 balik tngan dia.. kan best.. tk ke akak riak tuh tersentap sikit nanti?? :D

    ReplyDelete
  5. hahahhahaha..manusia..bila nampak org kerja bagus,mesti dalam hatia da rasa gatal..hahahhaaha

    dia cantik kan..ehem pegi dengan ehem2 an..hehehe

    ReplyDelete
  6. nampak kegatalan 'kakak lawa tp sedikit riak disitu'.. hahahaha.. mentang2 si jejaka 2 ex engineer..

    ReplyDelete
  7. Sapa kata perempuan tak pandang material..kah kah kah

    ReplyDelete
  8. ouhhh kalo pilot boleh la ngorat akak lawa ek? pheeewwww!! selamat.. wakakaka!!

    ReplyDelete
  9. hahaha! sengal gile perangai ... lawa d luar tak smestinyer lawa d dlm gaq ... tp kalau lawa d dlm, ternyata luar pon ikot same =)

    ReplyDelete
  10. hahaha..gelinya kakak tu..

    ReplyDelete
  11. hahah plastik btol la.. rasa nk semelih pon ado

    ReplyDelete
  12. bile tau lelaki tu berduit...baru nak layan...ciss Nakal punye awex

    ReplyDelete
  13. bank mana? nk digesel juge..kah3

    ReplyDelete
  14. ha tahu takpe,,narrow mind gila macam tu kan?
    lagi satu akak bank tu,,,haishhh,,,,kalah dowh dengan lelaki berkerjaya sikit,,

    ReplyDelete
  15. biasa lah perempuan suka kepada perhatian pastu mulalah perangai yang menJENGKELkan...geli okehhh ngan golongan mcm ni...biasa-biasa jer cukupla..sebab orang lebih suka

    ReplyDelete
  16. yang mane satu?? hehe XD

    pompuan camni sebab dia bangga terlebih suda :P

    ReplyDelete
  17. hahahaa.. tu bukan kakak lawa.. tu kakak LAWOK!

    ReplyDelete
  18. hahaha. siyes annoying dgn pompuan camtu.

    ReplyDelete
  19. haha..kesian giler tgk..
    menyampah pon ade..
    die nk cube ngorat lah tu..haha :D

    ReplyDelete
  20. nice entry nie..betul betul..setuju..kadang tak cantik pon tapi perasan je lebeh..

    yg bukan anak org kaye then bajet kaye pon same..huuuu..mmg xsuke org ginie..

    ReplyDelete
  21. Susah kalau jumpa orang macam ni. Dia lupa ada lagi yang lebih sempurna dari diri dia.

    ReplyDelete
  22. Erkkkk , ada jugak perempuan macam ni. Gila kentang!

    ReplyDelete
  23. haha~ namee..u mmg kelakar... :P maybe kakak bank tu cemburu u dpt berduaan dengan en juruterbang? :)

    ReplyDelete
  24. amik borang aduan tu buat aduan.. setiap bank @ jabatan ada borang aduan tu..

    ReplyDelete
  25. ish-ish geramnye la dgn kakak bank tu..huhu..

    ReplyDelete
  26. lawa tapi miskin 'ilmu di dada'. dah biasa tengok pmpn gitu.

    ReplyDelete
  27. perempuan mcm ni memang kesian sgt!!!

    ReplyDelete
  28. huhuhuh..betul tue.kdg2 bila jln dgn mmbe laki yg handsome skit mula lah yg lain pndng mcm ape tah.

    ReplyDelete
  29. agagaga. lawak seh! dan dan jejaka jawatan besar, dan dan gesel2... astaga!

    ReplyDelete
  30. hahaha...comeiii jer pic!

    kalau perasan lawa tapi mmg lawa takpe sket Namee.Tapi kaaaalau tak lawa tapi perasaan lawa gila babeng?kau nak cakap apa?
    :P
    hahaa

    ReplyDelete
  31. perempuan yg rasa bagus dgn rupa dan x boleh tgk lelaki berjawatan hot sepert pilot..hehehe..

    ReplyDelete
  32. haha , setuju , dgn smua org dpt boleh dpt pujian :P

    ReplyDelete
  33. bhahahaha..tak boleh blah.

    by thw way, yang atas-atas tu, wan setuju..ramai yang jenis mcam tu.

    bhahaha..
    pompuan tu tak boleh dubuat bini.
    pantang kerja best-best.
    terus nak menggatal.hehehe.

    nice entry Namee..
    pendek..tapi bermakna..

    ReplyDelete
  34. HAHAHA.

    namee klaka lah entry awk :D
    seriosly sape yg ase bajet bgs mesti trase. hehehe

    ReplyDelete
  35. OMG so true :D species mcm kakak bank tu banyak T_T

    ReplyDelete
  36. erm... i like ur entry... gd opinion... belum ada PhD dah rasa bagus... Kalau dah ada camana lak tu?

    Allah baru uji kita sikit dengan harta, ilmu, dsb... kita dh mula rasa bagus! huh...

    Kata pujangga hati saya: "orang yang berilmu akan selalu rasa bodoh dan kerdil kerana ilmu itu milikNya jangan angkuh dan bongkak dgn sedikit ilmu yang DIA bagi kerana ilmu itu Dia hanya pinjamkan untuk kita. Ikut resam padi, semakin berisi semakin tunduk"

    ReplyDelete
  37. aduh ! susah dunia cenggini kalau semua pompuan mcm akak tu...

    ReplyDelete
  38. ish2 mmg tak patut..tp, tu mmg kes biasa la namee. Penah perasaan tak bila perempuan kat kaunter tu dgn kaum sejenis dia ckp ngan layan nak marah2. Tapi, bila orang laki yang duduk depan dia bukan main lagi...aish, malas betul bila jumpa perempuan cmani...ape2 jela dorang ni...

    ReplyDelete
  39. kenapakah?namee??haha ,biasa la busy ,susah nak blog walking sket ,kalau wat rumah terbuka bleh la datang haa hak3

    ReplyDelete
  40. erm xsuka kat perempuan yg x respect perempuan laen tu...kesian lah mangsa2 wanita yg suaminye or bf digoda depan mata..yerlah kalau yerpun nisbah perempuan dengan lelaki 37:1..jgn la berperangai begitu =.="(emo )" huh)

    ReplyDelete
  41. eh2 cik intan pon ada.hehe..btw korg ber2 mmg comel!

    kfc reply entry kite?

    ReplyDelete
  42. alahai kakak bank . molek sngt lah kn prangai cmtu . huhu

    ReplyDelete
  43. err? *speechless


    wujud lagi pmpn camtu.

    ReplyDelete
  44. erkkk...jaga sopan santun sikit ye kakak bank!

    ReplyDelete
  45. keh keh keh..
    gatai naa pompuan tuh..

    ReplyDelete
  46. ala.. nape cite pasal kita ni namee.. malu la aku.. hahhhahaha

    ReplyDelete
  47. hahaha baru nak gesel gesel haram jadah woii

    ReplyDelete
  48. hehhee kesian la tgok downag...:)


    eh jom undi saye?

    JOM singgah blog saya nak... eh pilihan raye dah mule ke? kat mane? isk...owh....

    ReplyDelete
  49. awas ah jangan kegedean bukanya :D :-bd

    ReplyDelete
  50. Susah penyakit macam nie.. Orang kata biar buruk rupa tapi cantik perangai.. Nie rupa cantik tapi perangai umanggaihhh...

    Rewrote entri tu?boleh sayangg ! :)

    ReplyDelete
  51. opsss..tutup mulut,kang lalay masuk!

    ReplyDelete
  52. tuan blog comel....
    kim salam kakak erk..hahaahaaa :)



    Saya pakai domain baru dan nak buat bloglist jom join
    Segmen Mudah-Jom Join Bloglist Nizam Ijam

    ReplyDelete
  53. dah lumrah dear... bila perempuan berurusan dengan lelaki, nada suara manja tak henggat

    ReplyDelete
  54. salam kunjungan... wah, tahniah jadik blog pilihan Abg Ben...Chaiyyok!!

    ReplyDelete
  55. namee cantik tak buat cmtu ek..erk

    ReplyDelete
  56. hehhe macam kenal je siapa jejapa itu... Mr Nice Guy ye... gatal punya kakak lawa. Siap gesel plak. Ish baca entry wat sakit hati je. mengenangkan kakak cantik tu punya perangai... sory sikit ye, jejaka tu dah berpunya.

    ReplyDelete
  57. OMG i geli gila dgn perempuan bank tu, i mcm nak muntah je kat muka dia if I were you!!

    ReplyDelete
  58. owh..mereka yg macam ni..they are soo pathetic! =___=

    ReplyDelete
  59. sgt setuju sis..skunx da ramai gurl yg mcm neh..as pon baru jew di komen sbb kan hnya ejaan dlm blog..pelik betoll...sy mnjadi pengikut anda..sudi sudi la jenguk belog as http://ctasmalina.blogspot.com.. ;)

    ReplyDelete
  60. HAHAA , gila lawakk .

    tak sedaq diri =..=

    ReplyDelete
  61. ok muka cun macam sabrina ali. *_*

    ReplyDelete
  62. model dlm entri ni x bole blah dgn riak mke dia eh.hahaha.. o.O

    -selalu da jmp prmpn cmni.pntang laki kje bgs ckit.x hensem pun dia naik miang jgk.

    ReplyDelete
  63. namee cantek..cf suka tgk...natural beauty...ada add fb namee..:)

    ReplyDelete
  64. Namee di tag untuk join contest ini ..

    Sila kelik :

    http://izyannadira.blogspot.com/2011/07/jom-senyum-bersama-shazny-salleh.html

    ReplyDelete
  65. cantik tue biarlah seiring dgn sikap dan adab sopan nya sekali..

    ~ermm..tak sesuai lah perangai kakak bank tue...haisshh...!~

    ReplyDelete
  66. buruk perangai btl lah "kakak bank" tu. :)

    ReplyDelete
  67. kesian kat kakak barbie doll ni .

    muka cantik tak kan tak laku smpai perlu gesel2? kesian .

    ReplyDelete
  68. lelaki?..lelaki xde kan?..hehe

    ReplyDelete
  69. itu perasan lawa ...kalau yang cantik2 tidak begitu mereka nice...yang perasan2 lawa ni yg bahaya....keh3

    ReplyDelete
  70. 100% setuju dgn part cepat melenting. penah jumpa someone mcm tu. =,,=

    ReplyDelete
  71. hehhehee sabar yer...tapi si wanita bank tuh memang cantik macam barbie ek? LOL

    ReplyDelete
  72. bkak 1 tmpay untuk iklan..nice tak idea ni?

    ReplyDelete
  73. setuju 200% dengan namee..
    x suke dengan perempuan mcm tu & kesian..mcm kurang kasih sayang

    ReplyDelete
  74. aku pandang hina perempuan mcm ni...Cantik tu anugerah Allah tp xyahla nk berbangga2 sgt...ko dh tua nant pun berkedut gak weh...bak kata member aku,byk bunyi perempuan ni.kang aku bagi"ehem2" kang baru senyap hahahaha.Anyway Peace world.No harm ^_^

    ReplyDelete
  75. eh...sama birthday laaaaaaa.... tp sy 9may92

    ReplyDelete
  76. hadoi...mmg sakit klu jmpe org mcm kakak tuu... klu kt restoran/kedai makan mmg ramai jenis nie. bikin panas jer.. hahaha.. kecantikan itu anugerah dari-Nya, dan Dia boleh tarik bila2 masa dia suke.. oleh itu jgn le terus mendongak ke langit.. tgk2 la bawah jugak yek..

    ReplyDelete
  77. memang lawa ...yg last part tuuu...

    ReplyDelete
  78. biasanya kalau berpangkat sket mesti layanan 1st class... kalau takkk, pandang sebelah mata jee

    ReplyDelete
  79. hahahaha aku knal aku knal....sangka kat sni je...mrebak rupanya wahahaha

    ReplyDelete
  80. hahahahaha....choi je perangai camtu gaya.... -.-

    ReplyDelete
  81. kalau cantik tapi takde harga diri tak guna jugak haishh... :)

    ReplyDelete
  82. lelaki tu juruterbang.?? is he your husband now.??? weeeee~

    ReplyDelete
  83. I suka part tak hormat perempuan tu . sepatutnya mmg semua perempuan kena tau respect each other . dia tak kena , so dia tak fhm perasaan perempuan lain kan . btw , nice blog . pernah gak ada perempuan yg muka dia cun gila mcm kacuk dengan mat salleh pun ada . i pandang sebab suka tgk muka dia tau , then i senyum , dia jeling and kutuk2 i dengan kawan2 dia . . ish menyirap je bagi senyuman kat orang mcm tu -.-'

    ReplyDelete
  84. wakkaka.. kesian ada jugaklah perempuan mcam tu.. XD

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...