Saturday, August 6, 2011

Age doesn't really matter. big LOL.

Hello peeps..


"Takde lah, kami tiada hubungan apa apa. Malahan dia hanya berusia belasan tahun. Hanya seperti adik saya sahaja. So, tak patut timbul istilah orang ketiga" kata seorang lelaki bermata sepet yang manis.


Ehem, mama papa aku beza umur 10 tahun. Tak macam abang dan adik pun.


Roslan 1959..Aslina 1969.

Malah, ayah aku terjatuh cinta kat mama aku time mama aku berusia 15 tahun dan berkahwin. Papa aku pulak 25 tahun. Hee, aku tanya papa aku, "papa tak rasa mama macam adik ke??"

"Marvelous lady, nak pandang macam adik? tak rugi ke? :P"....Roslan.

Well, adik dan abang kandung pun rarely aku tengok berpegangan tangan lagi-lagi bila masing-masing dah akil baligh. Ada perasaan malu. Kalau bukan adik beradik rasa seronok dan tak malu plak nak pegang tangan. Kalau pergi holiday sama-sama, lagi seronok pegang tangan! gehehehehe.
Ini gambar hiasan je.takde kena mengena. cdt to Oh Bulan.


Memang terbukti, manusia bila dah naik dan berduit...mudah lupa diri.... :)

Itu baru naik sikit, belum kaya and making 100k's per month, udah lupa diri dan asal usul? Kasihan pada pihak lagi satu kerana dihentam oleh banyak pihak. Kata nya queen control. So not. 

Happy reading and have a nice day...

Aku tulis takde kena mengena dengan pemain bola mana-mana. tapi macam tersama plak dengan cerita hangat sekarang ni.


Jangan lupa diri, hidup tak selamat maaa. Jangan cepat keliru tengok perempuan cantik. Dosa betray orang yang jujur. Macam aniaya lah.


Putus tunang dulu, then baru pegang tangan.


Ini belum putus, dah pegang tangan..menimbulkan fitnah. 


Sekali lagi entry takde kena mengena dengan pemain bola. Sekali lagi I warned you.


Memang takde kena mengena. Seriously. 


Khairul Fahmi Che Mat macam kpop. sungguh manis. ehem. bukan perli.



by the way, Lee Chong Wei adalah apek yang lebih manis. 








79 comments :

  1. org ckp kalo suami isteri beza umur 6 tahun tu mmg dah molek sgt dah..xtau nape.. mungkin molek dr segi financial, psychology n physiology kot..

    ReplyDelete
  2. "Aku tulis takde kena mengena dengan pemain bola mana-mana. tapi macam tersama plak dengan cerita hangat sekarang ni."

    tbaik punya ayat....

    tapi mmg btol pon kalo adik beradik bila dah besar2, dah malu dah nak pegang tangan sumer lagi2 kat khalayak ramai..

    ReplyDelete
  3. namee..mama namee macam muka peranakan..patut namee cantik sangat!!

    ehemmm kesian kan...ehhh tersama pulak macam kisah tu..

    ape2 pun kalau dah suka jangan menafikan takut dicop PENTIPU!

    kan....

    suka entry ini.....
    kemsalam kat mama namee yang howt..papa pon hensem

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  5. hhahahahahahah..dlm entri namee mcm dah bagi klue ditujukan pada sapeee..hahahahha

    wahhhh..namee ikut muka mama namee! heheheh ayat papa namee tu style! hahahahahahahahahahah terbaik! :D

    ReplyDelete
  6. hehehehhee "mcm adk bradk" tu teringat pula ayat seseorang. hahaha ya lah. etong pun bf 8 tahun tua dr etong. hehe

    ReplyDelete
  7. btol2...mak n ayah sy pon beza 10 tahun. haha.

    btw..da folo u..:)

    ReplyDelete
  8. ur dad punya ayat best... takkan perempuan lagi cun melecun walaupun muda nak anggap just adik..rugi2..

    ReplyDelete
  9. haha
    mcm ja tpi xsemestinya ap kita nk crta semua point dkt pemain bola tue kn??
    nice entry
    btw your mummy gorgeous lar :)

    ReplyDelete
  10. haha what goes around comes around. - tuju kat abang sepet. hehe

    ReplyDelete
  11. hahahahaha~

    sgt 'TIDAK' serupa... bahahaha~

    nice.. hope byk pemain bola yg bce..~

    ReplyDelete
  12. ur mom sgt muda.. huu.. i xkesah umor, if my jodoh someone age 30, i trima je.. :D

    ReplyDelete
  13. number is just a figure.

    heheh.
    selamat berpuasa Namee.

    ReplyDelete
  14. KEHKEH ENTRY BEST!
    ibu & abah ieka pun beza seploh tahun ;)

    ReplyDelete
  15. haha! lee chong wei mmg manis... ;P

    ReplyDelete
  16. Salam kenal , singgah dan follow sini jemput ke belog saya..

    ReplyDelete
  17. mama ayah i pon 10 tahun beza..
    :p

    agaknya si dia tu memang suke pegang2 tgn dengan budak perempuan.. "budak".

    ReplyDelete
  18. well said namee. cepatyaaa org lupa diri as if they forgot their base, who they really are, where they came from. if this attitude remains, susahlah. xde rasa gratitude therefore new things will always look nice on his/her sight. money, beauty semua tu can fade away. kalau mula2 pun dah gelabah habislah....

    ReplyDelete
  19. hahaha...

    "Aku tulis takde kena mengena dengan pemain bola mana-mana. tapi macam tersama plak dengan cerita hangat sekarang ni."

    *sengeh jer baca,hahaha..
    -rasanya dah tau yg namee lbeyh ikut belah mama pd rupa,hee..;)

    ReplyDelete
  20. a'ah laa TERSAMA plak mcm kes skrg ni.. heeheh

    sis namee, dah name pn manusia lbh2 lagi kalo $$ dpan mata & plus kalo awek mcm j.lo sah2 laa mata tu mcm kne asap je..

    bkak mata tnya hati :)

    ReplyDelete
  21. betul, ada org kahwin beza berpuluh tahun. dan melainkan perempuan tu hanyalah berumur 5 tahun, then masa tu lah xpayah wujud isu orang ketiga...

    ReplyDelete
  22. cukup tak suka orang2 yang culture shock + lupa diri . huu . padahal orang tu suka and terima dia seadanya masa dia takde apa2 n bukan sapa2 . sekali bila dah famous sikitttttttt terus rasa diri tu putera kayangan . tak suka tak suka! n lagi satu cukup tak boleh blah kalau laki bagi alasan " i treat dia macam adik je ." lainla kalau budak tu umur 5 taun -.-"

    ReplyDelete
  23. pandang sinis ni kak..hihi :) anyway..selamat berpuasa :)

    ReplyDelete
  24. Fad ngan suami pun beza umur 10 thn..best!hehe

    ReplyDelete
  25. hehehhe....future wife aku tgah tadika lagi, age doesn't matter....

    ReplyDelete
  26. haha.. baek punya entry.. kena atas batang hidung "orang tu".. ^_^

    ReplyDelete
  27. blog ko da besh da.aku suke bce.tp post y nih ta besh la.b4 tules pape psl org len,kene lah piki dlu do..ko bkn kt tmpt die.and piki la sikit psl org org y bace nih..ade y ta sokong die mcm ko.tp ade gk y sokg kannn.huhu

    ReplyDelete
  28. ur daddy and mummy such a sweet couple laah!! send my regards to both of them ;)
    sometimes we can't compared relationship among the siblings and the people around us. klo adik beradik saling berpegangan tangan (for some case) sekalipun, we don't have any right to against kan. hubungan adik beradik tak ada limitnya..mmg sudah sebati dlm diri ;))

    well, klo iman kita kuat, humble, it doesn't be very easy to be selfish. all depends on nafsu..

    anyways, bhs kiasan yg ditulis amatlah mudah difahami. let them solve their problem with the right wayyy.


    lee chong wei juga digemari ramai!!

    ReplyDelete
  29. Whoa... rapatnya mak dgn ayah awak... my parents, they have never loved each other... both got married due to certain interests... sampai skg kalo jumpa sesama sendiri mcm anjing dan kucing, nasib baik diorg tak duduk sebumbung... hanya aman bila ada tender projek yg terpaksa dijlnkan sama2 shj.

    ReplyDelete
  30. WOW! Sis Namee mix ke? Tengok mum Sis Namee macam Mix :)

    ReplyDelete
  31. hahaha. memang takde kena mengena.just a fact ;p

    ReplyDelete
  32. Weh sejak bila tulis gosip? hahaha...


    Age doesnt really matter...

    My friend..a guy kawan dengan perempuan..kakak angkat dia yang 10 tahun lebih tua dari dia..

    Alhamdulillah..skrg depa dah ada sorang anak..yang skrg ni menjadi anak angkat aku..(demm!! terasa nak kena kawen) hahaha

    ok abaikan bab kawen tersebut...tak ada kena mengena dengan entry ini..

    Sekali lagi I warned you...tak da kena mengena dengan bab kawen...

    sekain..

    *gila poyo comment aku*

    ReplyDelete
  33. agak pening sikit entri ni... ahahaha

    rojak dalam satu entri..

    huuuuuuhu

    ReplyDelete
  34. hehehe..

    walaupun ramai org hentam ex-tunang yg kononnya show off,queen control n mcm2 lg tapi rasanya x la seteruk dan sehina org yg menipu tp buat muka innocent gila..

    dulu org2 yg maki ni la yg tergedik2 cari blog si ex-tunang kononnya nk tau perkembangan si laki tu.. tp bila dh jd mcm ni terus ex-tunang kena hentam.. entah pape..

    peace - juga tiada kaitan dgn mana2 pemain bola sepak =p

    ReplyDelete
  35. tiada siapa yg bersalah tetapi sudah tertulis apa kisahnya...kool sahaja...

    ReplyDelete
  36. tapi 99% dr hasil pembacaan mmg yu nk tujukan kpd die

    LOL

    ReplyDelete
  37. betul tu cik namee!saya sokong..but what goes around, come around..who's know..:)

    ReplyDelete
  38. Entry for you, hihi : http://koreanpoplovers-amalina.blogspot.com/2011/08/yeay-erra-pajira-add-aku.html

    ReplyDelete
  39. hhahhahhas stuju!! mmg x der kena mengena pun...tempias pun x der ;))

    ReplyDelete
  40. hahaa, cool gilaa ayat lee chong wei adalah apek yang lebih manis tu. :D

    ReplyDelete
  41. Yup, tau takpe.tak kiralah umur lebih muda ke , umur lebih tua ke..cinta tue mmg tak pernah kenal usia..jadik silap besar kalau buat alasan mcm gtue...

    ReplyDelete
  42. ahahaha...betol tang lee chong wei tu...saya suka lee chong wei..sangat sangat suka..beza benar atlet melayu dan cina...

    ReplyDelete
  43. terbaik!!!!!
    btw.. ur dad so sweet la.. huhu

    ReplyDelete
  44. oh my. bersuka ria di USS, sambil berpegangan tangan.

    ReplyDelete
  45. hye namee..nice blog even simple..following u, follow me back k??thanks n regard.

    ReplyDelete
  46. hihi..

    ntah la kite x berada ditempat apek tu.

    tp pasal lelaki ada adik terangat angkat ni baik tak payah la.kesian makwe makan hati.ngeh3

    ReplyDelete
  47. i cant stop laughing! kantoi sudahh.

    ReplyDelete
  48. bilalah aku nak berduit ni.....

    ReplyDelete
  49. haha, seriously just nice!

    i'm waiting on how he would responding next.

    p/s : sick of those gossips, feel like living at UK, where footballers also is almost like an artist. lol

    ReplyDelete
  50. Salam kenal, umor hanya angka...kata org...akak dgn hubby pun jauh beza umor.

    Errr...hangat betul Apek skrg ni ye?

    ReplyDelete
  51. Hahaha...aku tau..
    saja ja aku tease kau..

    But age doesnt really that matter bila cinta dah berbunga..

    Aiyo..aku sebut cinta? please jgn publish comment ni..
    Nanti ramai yang akan kata dalam hati aku ada taman buaya...ekeke..

    rilek la..skrg ni ramai sgt yang kawen sebaya. Itu sebab orang kalau bila dah umur berbeza sket, ramai yang mengata.

    Ada ja sepupu aku 19 tahun berkahwin dengan gadis 17. Tuh tahun lepas. Sepupu aku dulu bleh tahan merapu dia..biasa la anak muda. Tapi selepas dah kawen dan ada anak dah mula kenal erti tanggungjawab.

    Demm!! sepupu aku dok belakang rumah aku ja..tuh sebab setiap kali au balik kmpg kena bising sampai kebas telinga pasal bila nak kawen...

    ok..once again..ini tak dak kena mengena pasal kawen..harap maklum..sekian..



    hahahaha

    ReplyDelete
  52. haha..totally agree dgn U Namee.. =)

    ReplyDelete
  53. lelaki2..again nak menipu tapi b***h~

    ReplyDelete
  54. gua rasa namee cerita pasal budak budak hyper nak aktif kan? hyper nak naik. hyper nak segalanya.

    happy hyper reading. alamak kairul fahmi hyper macam mana eh? tettttt

    n? hyper nak naik. hyper nak segalanya.

    happy hyper reading. alamak kairul fahmi hyper macam mana eh? tettttt

    ReplyDelete
  55. namee! ada tambahan gambar tiada kaitan..muahahaha

    ReplyDelete
  56. age does matter!

    kalo pmpn lg tua dri laki.:)

    ReplyDelete
  57. hahaha
    Khairul Fahmi Kpop Malaysia ! XD

    ReplyDelete
  58. betul..betul..tiada kaitan dgn pemain bola sepak wuwuwuwu..hehe

    curang tu dikira dosa jgk tu..pasti ada balasan..

    ReplyDelete
  59. haha. mesti nak ada ayat ni.

    Aku tulis takde kena mengena dengan pemain bola mana-mana.

    tapi memang sangat setuju dengan ape yg cik namee ckp. adik-adik, pastu lain jadinya.kalau dah lelaki and perempuan yang bkn muhrim,even anggp mcm adik ke apa ke, boleh jugak terselit perasaan-perasaan tu kang.cuma ada yg lmbt tersedar. lps tu mengecewakan sebelah lg pihak bila slh seorang tu sudah mnjalinkn hbgn dgn org yg lain.

    ReplyDelete
  60. siyes mmg tade kne mngena..... ahakxx

    ReplyDelete
  61. hehehe kak namee betul la tu xde kene mengene ek^^

    ReplyDelete
  62. By the way, ayat papa awak sangat comel. Hihi

    ReplyDelete
  63. kahkahkah. indeed! age doesn't really matters. that was a VERY lame excuse from him. #bukanpemainbola LOL

    ReplyDelete
  64. sekali lagi. tiada kena mengena dengan sesiapa. hehehehehe

    ReplyDelete
  65. mak ayh saye pon beza jaoh,6 thn. laki lbh tua sng nak bimbng istri kott.he

    ReplyDelete
  66. yayaya...sokong2....age doesnt matter la.... :)

    mula-mula adik angkat...lepas tue terangkatt... hehehehe....

    ReplyDelete
  67. yes entri ni takda sapa2 yang kita kenali.. tak kata pemain bola pun kan? ehheeheh

    ReplyDelete
  68. ala umur beza byk mane pun, kalu dah ade hub, ade jgk kan...xleh nak sorok la...hohoho!

    kem salam kat mak yg comel and ayah yg kacak tuuuuuuuuu ;D

    ReplyDelete
  69. ouh,mak ayh sy beza 7 tahun..tp payah r nk cari llaki yg tua 5 6 thun yg blom bpunya..kbanyakannye dh kawen atau ade gf..my bf muda sbulan 6 ari dr sy..ehehehe..but so far so good r..=)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...