Monday, August 15, 2011

Blogger Yang Kurang Ajar

Hello peeps..with no smile...


Ini manusia yang tiada adab dan sopan santun...




Okay lah, dia buzz aku banyak kali and aku memang selalu tak reply kalau aku tak kenal terutama lelaki. But then dah buzz aku banyak kali, aku pun buka lah profile dia, tengok tahun 1992. Oh hanya pangkat adik, so tak salah aku jawab hello...Mungkin dia nak tanya apa-apa ke? Plus aku tengok kat info ada link blog. So mungkin dari group blogger juga.

Tapi....

Statement kurang ajar gila. Aku kasihan gila tengok budak yang macam ni. Nak bergurau ke? Tak kelakar langsung lah "adik".

Account facebook aku memang dah campur strangers dari dulu lagi. Sejak join blog ni, orang letak link facebook kat blog, aku pun pi letak tanpa fikir. Makin lama makin bertambah kawan. Itu fine, tapi kalau lagi banyak orang tak sopan macam ni. Buat aku takut dan nak muntah. Aku hormat kau sebagai manusia dan adik, kau biadap. So aku removed je. Gurauan yang tak kena dan salah orang. Orang berpelajaran tak suka bual benda pelik dik. Sorry. Wrong house. 

Sorry, gurauan lucah sungguh tak digemari. Aku gemar Mr.Bean je. 

Tolong lah hormat orang. Kalau nak cari bogel-bogel pergi lah cari tempat lain. 

Orang sibuk buat ibadat di bulan puasa, kau sibuk cari bogel. 

Not happy while writing. have a nice day everyone.

Suspect bukan chinese look. 

Bye.

By the way, hati-hati lah. Facebook buat aku sakit hati. Selalu nya aku akan offline chatbox aku sebab chatbox tu serabut tapi sekarang ni even aku off pun, bila aku buka page lain, chatbox tu on automatically. Plus, semua text dari CB akan terus masuk inbox. Rimas tak? Mark Zuckerberg, come on laa wey. 








131 comments :

  1. dah lama tutup terus fbchat tak buka2. hehe.. guna ym/skype je.

    ReplyDelete
  2. itu antara sebab nape saya xnk letak link FB kat blog :)
    dah tau dah..hehe

    ReplyDelete
  3. "suspect bukan chinese look"
    kenapa statement ini perlu ada?hahha

    ReplyDelete
  4. fuhhh..sentap..klo nak tanya pasal blog boleh tahan lagi..

    ReplyDelete
  5. hoh..sabar je la dpt chat cenggini.. mmg hampeh sgt!!

    ReplyDelete
  6. Blogger? Seriously?

    Dedahkan je lah identiti dia.

    But,anyway,bukan nak backup dia atau apa. Cuma,memang lately ni ada blogger yang kena hack. Both akaun Facebook dan Blog.

    Dan bila akaun Facebook kena hack,diorang akan cuba nak hantar IM macam macam. Aku pernah kena.

    Tapi aku tak tertipu.

    Pasal yang hacker tu menyamar jadi owner,dan mintak Login and Password blog aku untuk kononnya tolong dia betulkan blog dia. Bila aku tak bagi,terus senyap.

    So,it could be the hackers kot. Pasal,aku laki. Kucing lah pulak tu. Memang takda siapa lah nak tengok aku bogel. LOL.

    Cuma dia try nak attack cara lain.

    Mungkin kan,mungkin. Its a probability.

    ReplyDelete
  7. kak namee. ee jahatlah dia. saba je la kak namee. mesti tak pegi sekolah kecik2 dulu maka x belajar sivik. euhhh. saba ye.. ;)

    ReplyDelete
  8. facebook skrng privacy dia dh low gila...senang org nak hack bagai

    ReplyDelete
  9. siyes kurang ajar . budak-budak sekarang memang unexpected . kadang2 lagi terok . hemph . pasal chatnox tu pulak mar dah lama rasa annoyed . dahla semua chat g masok kat inbox . inbox yg lama2 dulu kte dah delete pun ada balik . pening betoll . sabar ye sys namee .

    ReplyDelete
  10. Aiyoo...org mcm ni pown ade kaaa??

    ReplyDelete
  11. eeeeiiiii orang gila mana tu kak ?
    hoiiii bulan puasa pun nak menggatal bagai- =,=

    ReplyDelete
  12. kurang ajar tambah bebal gaban.

    asal ramai lagi lelaki desperate zaman sekarang?

    takpahamtakpahamtakpaham.

    ReplyDelete
  13. uishhh..kurang ajar punya adik.
    tak ada otak ke?.

    hmmmm..
    ada bahayanya pompuan letak link facebook kat blog.

    bagi wan, tujuan letak link facebook sebab nak tambah rakan blogger.
    hmmm.

    ReplyDelete
  14. Ya Allah, bulan puasa cam ni pon nak melucah? dunia2 =.="

    ReplyDelete
  15. ish budak2 yg tak matang langsung. tapi paling suka suspek bukan chinese look. ayat tu sangat sinis. dan pastinya merujuk pada hajjah tu. hehe

    ReplyDelete
  16. tapi boleh je la tutup chat kat group. lupa dah macam mana.

    ReplyDelete
  17. erkk??ish2..baye zai tuhh..
    hee.19 tahun,tak cukup pelajaran hidup lagi tuh kottttt..>.<

    ReplyDelete
  18. cisss.memang nak makan kaki budak tuuuuu.grrrrr~

    ReplyDelete
  19. menyakai je budak2 nih la... haiyaaa........ btw, aime pun pnh kene.. tah ape2 la budak tak matang camtuh.. :) kesian... nasib baik aime tak macm tu..

    ReplyDelete
  20. dah boleh pukul budak kecik nii..
    :p

    ReplyDelete
  21. kurang ajaq gila bdk tu!!!geram nie walaupon x kenal kt kite

    ReplyDelete
  22. ishhhh! budak budak dah pandai camtu..sengal tol.rasa nak simbah air je kat budak tu..


    tula,tak suka jugak chatbox fb baru nie ha....huuu~

    ReplyDelete
  23. wohoo brani dia!!! remove or block je... kwn aku kt fb pn mostly strangers je skrng ni...haha

    ReplyDelete
  24. kurang ajarnya budak tu! kalau aku, aku block dia terus.

    ReplyDelete
  25. ramai kot yg dah jd macam neh. aiyoo. desperate je~!

    ReplyDelete
  26. melampau betol bdk tu.. haishhh.. tp maybe kwn dia kot yg buat cntuh.. just opinion la.. but its weird to write that.. @@

    ReplyDelete
  27. tu gurau kasar tu.
    plek2 la zmn skrg ni.
    bulan puase ni saje je nak saketkn hati org.
    btw u ignore je org mcm tu. x pon removed friends tros. kang tak pasal2 die buat lg.

    ReplyDelete
  28. Cr ada 2 akaun FB..

    satu utk blog
    satu tu mmg utk org yg kenal Cr (kawan2)

    kalu 1992 maknanya tahun nie baru nak masuk U..

    ReplyDelete
  29. grr. i pernah rs situation nie. i terus maki then i block dia. haha.

    gila punya budak2 sekarang nie

    ReplyDelete
  30. euwwww ! siann sis .. sis block je tros budak tu .

    ReplyDelete
  31. lucah2 ayeem (dulu), hamzah, pon tak camni lah. kitorang gurau2. ni pervert namanya. gila gila! bak link! haha

    ReplyDelete
  32. eiii~ puhliz la budak camtu ... rase nak lempang jew

    ReplyDelete
  33. hayo...ayat mintak lempang betul budak tu

    ReplyDelete
  34. x boleh blahh..hhahhaa

    sabar namee..org camtu..baling bg ikan mkn je

    ReplyDelete
  35. walawei. Bodo punya manusia akhir zaman. Nk tgk gadis bogel p la google kat tenet. Xpun kau suruh adik atau kakak kau telanjang kat dpn kau. Ni senang2 ja nk suruh anak dara org brbogel utk kau. Nk terdesak sgt kawen la wei. Lepas 2 suruh bini kau buat pool dance sambil strip dpn kau. Adeh aku plak yg emo lbh. Maafkn saya tuan blog.

    ReplyDelete
  36. betul tu..kadang kadang fb nie boleh buat hidup kita kucar kacir..ermmm..orang salah guna fb...budak macam tu baik remove jer..tak hormat orang yang lagi tua..

    ReplyDelete
  37. same thing happen to me too..xnak da letak link FB kt blog lepas tu.. nak approve org pun saya takut dah sekarang.. trauma.. huhu

    ReplyDelete
  38. huhuhu..sengal betol itu budak..sabar kak namee :) smile

    ReplyDelete
  39. huhuhu..sengal betol itu budak..sabar kak namee :) smile !

    ReplyDelete
  40. kak namee, ade care nak jadikan chatbox mcm dlu balik. tak masok dekat inbox.

    saye tak letak page fb kat blog sbb tanak bende2 cmniela. he. saba yer kak namee. :)

    ReplyDelete
  41. sangat biadap. sbar ye namee.
    (kalau Nadh dah kena block dah)

    ReplyDelete
  42. serius haram jadah!

    gi-la seks, eeee...

    p/s : remove dan block jek terus.

    ReplyDelete
  43. biasela tu..orang nie ade mcm2 pesen..jenis yang nie xyah layan..ntah ape2 tah..

    ReplyDelete
  44. btol2..chat fb salu on sndiri..wat skit ati jek..

    ReplyDelete
  45. bdk2 la ni mmg la ms.namee..cube klu dilayn tu...mst lgi mnjadi2..

    ReplyDelete
  46. Errrrr , kureng asam jerok betol... =..="

    ReplyDelete
  47. namee buat la page yg like tu je. :)

    ReplyDelete
  48. orang tu sangat tak beradab . kita pon ada letak link fb but masa nak approve kita tengok mutual friend . kalau takde mutual kita mmg tak approve lebih2 laki . em,orang mcam to memang patot kena remove . hoho .

    ReplyDelete
  49. okeh serius sengal punya bdk..ish2,tu la bdk2 skrg..

    ReplyDelete
  50. betul3..serabut giler bile chat fb masuk dlm message..come on la mark zurkberg..hehe

    ReplyDelete
  51. mmg krg ajr gila dn xbrpelajaran ! chatbox bru mmg sengal ~ unlike ! :D

    ReplyDelete
  52. 1992 ?? skrang budak2 tahun 2000 pun da menyeramkan .. aku pernah pergi cc duduk sbelah sorang budak , then dia layan blue . aku tak jamin dia budak 18 tahun ke atas ..

    ntah ! aku yg takot .. eee geram je rase

    ReplyDelete
  53. memang akan ada manusia sewel mcm tu..dengan masalah CB tu pun boleh buat angin..Always kene delete msg kt inbox..Purlizz la..

    ReplyDelete
  54. waaah , tahun 1992 tu takde lah budak sangat :)
    umo dah 19 , sama je lah mcm umo 20lebih , memang die kurang ajar la !

    moral of the story , jgn mudah utk accept friend request :)

    ReplyDelete
  55. hahahha remove jer lah org mcm nih..
    lps nih x payh nak app semua org...rasa mana yg ok baru app kan..;)

    ReplyDelete
  56. pena kene cmni. benci giler. terus unfriend dengan orang tuh.

    ReplyDelete
  57. Sy pon tak suka on chatbox..rimasss...even tak balas masuk msj plakk..benciii....hate facebook!

    ReplyDelete
  58. sabar k..akak mmg x penah on CB tu..tapi bila g page lain pun ok je...maybe adik punya ada problem kot..senang2, remove je sesapa yang kurang ajar macam tu..x guna simpan..

    ReplyDelete
  59. budak ni kalau betul betul ada depan mata namee, namee buat apa?

    parang terbangkah?
    flying kick kah?
    penumbuk free lah?
    penampor sulung kah?


    bagi wan budak macam ni kita remove je.. maki dia sikit.. pastu blacklist terus nama dia...

    ReplyDelete
  60. tampar lelaju bdk2 cmnih
    ehe..emosi lak

    ReplyDelete
  61. betol,, chat facebook pastikan offline, kalau tak.. perghhh ramai ajak sembang. bila tak layan diorang kate sombong pulak. so, senang cite chat offline. baru orang tak tau kita online ke tak hahahaha =)

    ReplyDelete
  62. tahuu xpe. semua masuk dalam inbox if xbukak cb. annoying sungguh~

    ReplyDelete
  63. haha.
    budak kurang kasih sayang ni.
    plus kurang ajar.
    klu jumpa "adek" ni cincang 18 je.

    ReplyDelete
  64. gugu pon offline chat.. aman dunia ;p

    ReplyDelete
  65. sewel punye org.mesti dia x pose tue namee. :P

    ReplyDelete
  66. yeah ! true.

    ramai org kurang sopan serta berpikiran tak waras.

    just beware awak :)

    ReplyDelete
  67. memang rimassssssss..
    eka pon pernah..ada ker dia komen janggut bf eka..
    dia kata
    wow janggut..bawah lagi lebat...
    kuanghajau x???

    isshhhh

    ReplyDelete
  68. hahaha.. masalah skrg internet da membenarkan orang sorokkan identity.. jadi kadang2 yg kite tgk profile pon bukan btol.. tapi nak kata apa.. sekali skala ujian.. haha (^^,)

    ReplyDelete
  69. tak sedar diri da la adik... ade hati... puuui!

    ReplyDelete
  70. HAHA , akal di bawah paras yg rendah nampaknya :p

    ReplyDelete
  71. Betul2... sokong Namee... tak sukalah chat fb yg baru ni. bila offline semua masuk inbox. Rimas.. huhu..

    ReplyDelete
  72. hahamak zukebeg sila ambik perhatian..chatbox anda da tak bes..kui3

    ReplyDelete
  73. kesian gak, tuh r. dats y i dont share my FB link in blog.

    ReplyDelete
  74. len kali u patut approve org yg dikenali je.. :)

    ReplyDelete
  75. mak aih. ku tapakkan jugak budak ni kang.

    ReplyDelete
  76. itu yg jat fb mmg strict org2 yg jat kenal je.hihi

    ReplyDelete
  77. mark gila seks juga kot. ok apa kaitan. hm

    ReplyDelete
  78. eeee tak malu ke dye tuuu . Hishhh .
    Entah pape . =__=

    * http://sayaadilaazizan.blogspot.com/2011/08/khas-untuk-abg-ayeem-ayam-auwwww.html

    ReplyDelete
  79. ni bley dikira sbagai gangguan seksual nih... huhu

    ReplyDelete
  80. kuang hajor punye budak..kalo jd kat adik gua mmg teruk budak ni kene lempang dgn gua!sabor je lah..sesungguhnya gua sedang tggu masa utk berbuka.. jgn layan sis.

    ReplyDelete
  81. budak2 bwh umur mmg camtu sis... blom mummaiz... ha r... fesbuk makin mengarot r erk, org x on9 chat pon msg masuk gak pastu klik tros ter'on9... rosakk!!

    ReplyDelete
  82. pergh...cam *&(^() je prangai dia.remove je...sabar jelah..

    ReplyDelete
  83. kurang dah pahala bulan2 puasa ni smbg bab2 cmtu..nasib baik la namee pndi tepis..hehe.gud2

    ReplyDelete
  84. hahahaa,..blogger ker tu? memalukan...

    kumpul duit pi la kawen...

    ReplyDelete
  85. alamak...sian namee..hehe...geli geleman la ngan org camtu...

    ReplyDelete
  86. pehh ...mmg makan penampar je budak begitu.hahaha

    ReplyDelete
  87. Haiya..busuk punya olang. Kicik-kicik suda ala potensi mau jadi sex maniac..gila la lu..
    Namee: please be extra careful ye. Take extra precaution in everything dear.

    ReplyDelete
  88. memang menyakitkan hati gila kalau camni.. pfftt.. that's why I pun always off chat tu.. ==,

    ReplyDelete
  89. apsal la dengan budak2 zaman sekarang nie...sekolah lagi kot..gatal giler.sabar je lah okiees :)

    ReplyDelete
  90. eww gelinye. macam2 laa org skrg ni. ntah pape. takde keje lain ke yg lebih berfaedah? dah laa buln puasa ni. isyy. orang yang bace pun teremo skali. ;(

    ReplyDelete
  91. gua rase walaupun baru tahap budak 1992, beliau dah boleh kawen tu rasenye. hahaha

    ReplyDelete
  92. sy pun ade experience macam ni jugak. saya jenis tak reply jugak kalau orang hye hye tu tak kenal. nanti dia cakap sombong lah apelah lepas tu mulalah merepek.

    benda senang. mmg removed je semua. takde masa nak layan. tak perlu layan mereka yang otaknya sakit. something wrong somewhere. ketandusan kasih sayang mungkin.

    ReplyDelete
  93. haih~ kurang ajar !

    pasal CB tu mmg sgt rimas..~ memenuhkan inbox jew.. tukar lar CB yg lama.. :)

    ReplyDelete
  94. ohh, yes. mmg kurang ajar.

    rara pernah kena dlu.

    tetiba IM ckp cantik bagai.

    then siap ckp ajak main sume tu.

    kurang ajar gila!

    bila try tgok profile dia, dia mutual friend and sekampung dgn bestfriend rara.

    ada gf pulak tu.

    boleh chat dgn perempuan lain gitu.

    dah lah budak2 lagi.

    haihhh.

    manusia mcm tu pun ada lagi zaman sekarang ni. grrr -.-

    ReplyDelete
  95. he's damn rude. he doesn't take care of his mouth. ingatlah kerana mulut badan binasa kan.
    pity of u dear. u better block him at the same time he poke u!!
    take care always and be ware of strangers!!

    ReplyDelete
  96. caye tk kalau zaren ckp ade org yg melayan... huu.. dorang ni selalu test market..kalu ppuan tu marah..de blah la..tp kalau ppuan tu respon.. pa lagi..!

    ReplyDelete
  97. ahh budak budak skrg mmg taktahu malu.

    ishhh delete je org cmni and berhati hati bile approve strangers :))

    ReplyDelete
  98. iskkkk... apa nak jadi la.. agak keterlaluan kat situ yeee

    ReplyDelete
  99. Sangat kurang sopan santun >.<

    ReplyDelete
  100. tindakan namee wajar! budak-budak haish

    ReplyDelete
  101. Ni baru betul 'syaitan' ni..Bulan Ramadhan Allah dah belenggu semua syaitan..dia lak jadi setan (kasor sket ayat..geram!)

    ReplyDelete
  102. bab chat terus masuk inbox tu memang betul2 menyusahkan! thats why aku offline je fb memanjang.

    aiyaa.

    ReplyDelete
  103. fuiyyooo banyaknya komen. hehe. budak2 remaja skrg memang sekarang berfikiran mcm tu. ramai yg dah terpedaya dgn budaya yg tak elok. susah nak jumpa budak2 baik sekarang ni. kalau budak tu baik pun, selalu kena buli.

    http://sayakongsicerita.blogspot.com/2011/08/thank-you.html

    ReplyDelete
  104. kurang hajar giler?? kecik2 lagi dah pandai bende bukan bukan..haihh

    ReplyDelete
  105. sungguh kurang ajar..sangap sangat la tu..kan bulan puasa ni..aihh,kecik2 dah pandai cakap bukan2..

    ReplyDelete
  106. huhuhuhu org macam ni kena ajar sikit motavasi.. kasi berus otak dia dengan dawai besi.. pastu cuci dengan clorox dengan air panas... >_<

    ReplyDelete
  107. fuhh gilaa.
    gua baca ni pon menyirap
    keh keh


    tp tak puas hati jgk
    kalau chat kt fb mesti masuk kt inbox kn?
    grr

    ReplyDelete
  108. sy pun pernah..bebudak la pulak ajak chat seks

    ReplyDelete
  109. haha..mmg kurg ajar lah kan?haha.elok ltak gmbr bdk ni bru kasi die malu skit.haha

    ReplyDelete
  110. see, dat y aku melobi agak gadis2 tak letak gmabar sendiri kt profile pic. lelaki memang giler sex, tu u kene amit, so ubah bende yang senang di ubah, stop meyangkan gambar kt blog or fb. tu aje, then tak la jadi bahan lancap lelaki

    ReplyDelete
  111. recently my sis punye gambar kena amik dr fb dia pastu ada org create fb lain guna gambar dia... post video lucah sume bagai... sori to say but org melayu ni makin lama makin bodoh... kan..? pls agree with me.. hahaha...

    ReplyDelete
  112. dunia nk kiamat . hissh mkin tkut gan dunia skrg nie . sbr je la . pnah tkena gak dlu . just remove n block trus . hehe

    ReplyDelete
  113. melampau benar budak mcm tue..gatai benar..& sangat kurang ajar budak kecik perangai mcm gtue..=__='

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...