Thursday, August 4, 2011

Bomb VS Mercun Pop Pop

Hello peeps..


Pada suatu hari aku naik LRT...terdengar suara.."panas nya hari ni. panas gila cuaca"


Aku terus menoleh untuk melihat siapa kah jejaka panas panas itu..


Lorh.....
Pergi Pasar Seni pakai macam ni?


Macam mana tak panas? Dah Malaysia ni memang panas, pakai berlapis-lapis lagi lah panas.


Tapi kerana pengaruh K-POP yang sungguh gila meluas, semua benda pun sanggup.


Wondering, mostly yang diikut adalah fashion, gaya rambut, tarian, sana sini Korea. Lagi-lagi yang melayu tu, kalau nak jadi Korea memang lah jadi pelik. Tak semua dilahirkan kulit dan wajah ala-ala Korea bukan?


Pernah nonton Malaysian K-POP talent show ?
Okay lah, aku cuba positive thinking. Mungkin diorang ni minat sangat nak menari ala-ala k-pop sebab nak gaya hidup sihat kot. At least boleh jadi satu senamanNyanyi lagu Korea? Itu takde hal juga, tapi dah sampai nak tiru 100%. Tu yang jadi gula-gula tak berapa nak sweet. 


Kalau kita tengok..figure mereka, kaki panjang, body slim, so memang tu trademark orang perempuan Korea. Yang keluar kat TV semua flawless, kaki kurus panjang, slim.

figure yang memang jauh beza. Tarian pun bakal jadi tidak sharp.


Bila kita ini tapi nak jadi itu...jadi bahan ketawa you know.


One Japanese guy pernah bagitahu aku, orang Korea and Jepun sungguh anti bulu roma. Bulu tangan ke apa semua akan dicabut. Aku tengok Kpop dada licin. Dah tu kalau ada bulu dada, larat ke nak wax bulu dada tu semata nak jadi kpop?

Larat ke nak tiru macam ni? ehem, aku tengok kpop takde bulu ketiak. bersih.


Wax bulu tangan pun dah menggelupur sakit. Apatah lagi di dada. tercabut nipple kot. hahah


Pilih lah, samada create identity sendiri dan besar kemungkinan meletup kebaboomb atau impersonate K-pop tapi kau jadi mercun pop pop je.


bomb vs mercun pop pop



Sama tapi tak serupa
Tak berapa nak sama dan tak serupa langsung 

Ini bulan puasa, entry tak pedas. 

Happy reading and have a nice day...

Kalau kita menghayati sejarah negara Korea tu sendiri, kita akan belajar semangat yang mereka ada. Dari jatuh dan bangkit kembali. Kalau aku cerita pasal history kat sini, tentu korang dah menguap mengantuk kan. Huarrghhh. 

Apa yang aku akan tiru dari Korea? Adalah semangat untuk bangkit dari kejatuhan. 

p/s: Tapi kan, aku rasa kalau create satu group perempuan pakai baju kurung kain cotton corak bunga-bunga kecik, would be nice juga kan. At least nampak juga ke-Malaysia-an tu. Lagu maintain lah comel ala-ala kpop. Mesti bomb. 









54 comments :

  1. ling ling aku geli... Matlufti..

    ReplyDelete
  2. ish..memang sgt tak sama...
    perlu ke nak tiru kpop

    tak faham betul

    ReplyDelete
  3. Absolutely true..baik buat group mcm KRU, VE, Ruffedge or Elite..jauh lg beridentiti dan menarik..

    ReplyDelete
  4. pening kepala dgr kpop.. aritu tgk mtv, ada beast.. pening kepala tgk gelagat gurl2 yg gilakn beast ~_~

    ReplyDelete
  5. hahahaha.....pasal cukur bulu tuh nk tergelak r... x macho langsung....kui3....

    ReplyDelete
  6. hahaha tu lee pasal . lps ni kalau ada bangla pop pun ikut jugak agknye , tp lagi sng kan , ye lah bangla pop pakai compang camping je . haha

    ReplyDelete
  7. hehe...tak payah nak tiru kpop sangat la org msia oiii..

    muka mlayu feeling korea.huhu.kesian

    ReplyDelete
  8. oh no, semua orang pastilah menginginkan the real identity, no copy cat. even adore k-pop sekalipun, just be like usual, no need to change the real identitiy, right. just be ourselves :)
    selamat sore cantik!!!

    ReplyDelete
  9. nak tiru semangat utk bangkit jugak. nanti barulah ada keinginan utk berjaya walaupun pernah gagal kan. :)

    ReplyDelete
  10. Aku tak suka kita tiru orang lain... serius lawak!

    Apa kita lihat kita tiru.. bila terpampang dekat tv tgk tarian depa tudia.. kelakar... suara? lagi laa.. ahahaha

    Melayu Islam? K-Pop?

    Adoiyaiiiiiiii... T_T

    ReplyDelete
  11. yeah!! semangat untuk bangkit itu penting!!

    nilai moral yang patut kita teladani, bukan gaya yang entah pape tu.

    akibat gila populariti, semua benda leh jadi.

    kononnya.

    ReplyDelete
  12. yeah yeah yeah. sokong cik namee. semangat untuk bangkit dari kejatuhan. saya pun jenis respect orang korea. diorang jenis tak putus asa. kalau tengok reality show mereka kan, even artist tu tak reti ckp english, dorg try their best nak kenalkan jugak korea ni kat pelancong. tengok kamus semua. kat malaysia, tak tahulah nak comment ape.

    memang merepek la nak tiru k-pop ni. tak sesuai...buat kena kutuk jeh.

    ReplyDelete
  13. dorang terlupa ada kat malaysia :D

    ReplyDelete
  14. yeahh. dan semangat cintakan bangsa dan bahasa sendiri ::)

    ReplyDelete
  15. betul tuh namee.. klaka je smlm ter-tengok malaysian kpop at hitz .. mule na tgk benda apa ni.. skali.. huh. tak dapek den nak nolong.

    ReplyDelete
  16. Rajin sungguh kau update blog skrg...

    lain kali naik LRT lajak mai KLCC lunch..aku belanja aiskrim..haha

    pap pop pang ni semua budaya orang kita yang cuba nak jadi lain...x salah yang berfesyen..tapi pandai2 tapis..

    orang bukak dada kau nak bukak dada...orang tayang betis kau nak tayang paha memang lain dah kot..silap2 ada yang kena ngap..hahah

    dah2..aku tgh posa..sat lagi pikir kot lain plak..batal ja posa aku kang..

    ReplyDelete
  17. memang ramai pun yg gilakan k-pop ni..sy ttp sokong industri muzik m'sia..heheh

    ReplyDelete
  18. semangat untuk bangkit-itulah yang kita patut contohi :)

    kalau kak namee cerita pasal sejarah pun,insyaallah saya takkan mengantuk.saya suka sejarah :D

    ReplyDelete
  19. boh tebabo~~

    entry namee best best^^

    ReplyDelete
  20. ok apa kalau tidak tak kan berani ikut...keh3

    ReplyDelete
  21. hikhikhik...cukup2 lah rasanya nengok K-pop korea, tak sanggup nak tgk K-pop malaysia...cam langit ngn bumi...

    ReplyDelete
  22. suke lah namee entry awk. semua.. :)

    keep it up ur writing dear.. love it :)

    ReplyDelete
  23. entri ni kalau dikaitkan dlm dunia blog pun boleh...=)


    *comel kalau pompuan pakai baju kurung cotton..=)

    ReplyDelete
  24. hahahahha..besarnya betis mereka..macam betis pemain bola..hahahha..

    KPOP MALAYSIA?..serius, geli gila!!.
    yang lelaki plak, perasan macho and perasan badan tough macam lelaki kpop..geli gila..mungkin disebabkan ramai awek malaysia yang gilakan kpop, mereka tubuhkan kumpulan kpop semata mata nak ambil tumpuan dari awek awek malaysia..konon konon hot la kan..geli laaaa.

    selamat berpuasa Namee..suka entry nie..jangan main mercun ye ;)

    ReplyDelete
  25. Tak ada identiti kot..ntah pape jer tiru..

    ReplyDelete
  26. haha..kak namee pon layan kpop hitz talent show tu keee...

    ReplyDelete
  27. hari tuh tgk WHI. gula-gula nie de perform. sgt klakar kot. alahai, mak xkasi tipu. trpkse jujur.

    yg plg terkezutt bile de member group tuh berhijab. sgtttt -.-''

    ReplyDelete
  28. mmg comel kalau ada group mcm tuh ! =)

    ReplyDelete
  29. nak muntah tengok yang version mesia. -__-

    huhu

    ReplyDelete
  30. hahaha! kelakar.. nasib baik sy tak terpengaruh dgn kpop ni.jd mympah plk dgn org2 yg gile kpop.so rimas! ;P

    ReplyDelete
  31. sebagai lelaki, korea ni yang bes pompuan2 ja.. yang laki boyband tu suma camharem, harhar

    ReplyDelete
  32. kalau semua nak tiru cmtulah kan namee

    mercon pop2 tu memang eka suka..hehehe

    ReplyDelete
  33. yg pasal rambut korea tu
    aku terasa tahuuu..
    hahahahahaha..
    alala..jadi je..ekeke..
    tapi yg k-pop mlysia
    tu mmg ar jadi bahan..
    nk gak ikut style org lain..
    haha

    ReplyDelete
  34. ^^ batal posa saya tengok KPOP ensem sangat!

    ReplyDelete
  35. penah tgk gula2 yg x sweet tu dlm wanita hari ini kat tv3..
    honestly..nampak sgt kaku time menari..nampak sgt kira step..huhu
    salam kenal=]

    ReplyDelete
  36. saya tak tahan tengok gula2..dasyat betul gula sampai boleh buat orang kencing manisssss. potong kaki. :P hehehe. lagu macam retro pun ada.

    ReplyDelete
  37. Assalamualaikum. kite tak tau nk tny kat mane so tny kat sini r. skg kite tgh buat foundation in econs. tapi tak minat lnsg. pk nak tuka msk kaed ah. tp kite tak terer lukis pon cuma minta je. agak2 boleh survive tak? kalau boleh la kan amik nak applied arts and design major id.

    ReplyDelete
  38. Love...minat seni tak? :) kalau awak minat seni dan design,then takde masalah.hehe. terror tak trror lukis tu takde masalah.btw, saya pun tak pandai lukis sgt lagi2 kalau buat fast sketch like even time saya spm dulu saya based lukisan kejuruteraan so mmg drawing yg bersegi2 je saya banyak blaja. sketching ni kurang. takpe, semua tu akan ada basic class during first year.

    KAED best. heheh. mari lah join. asal awak minat design and sanggup tak tidur malam..insyaAllah would be fine :)

    good luck.. :)

    ReplyDelete
  39. heheh. panas2 pakai macam tu. diorang tak rasa bodoh ke?

    lebih suka perempuan yang wax daripada lelaki. lelaki wax buat apa. ish..

    ReplyDelete
  40. aihhh display saya name love ke. geli betul hahaha oh ehhh? thanks for the answer. InsyaAllah kena habis kan foundation econs ni dulu. ni final sem. hehe kalau mintak tuka nnt kena interview semua dulu eh? mesti kena compete ngn budak foundation aed. mcm susah jeee hehe thanks!

    ReplyDelete
  41. setuju setuju. terkejut tengok kpop m'sia keluar kat tv haritu. pasal bulu-bulu, tak perasan pulak. keke

    ReplyDelete
  42. Ariff..gehehheh, for girls waxing itu biasa lah as it include in the grooming package. kalau laki? gay ke apa. gehehe.

    aina..terima kasih. hahaha, saya paling perasan pasal bulu sebab saya anti bulu. so alert juga ah. hehe :)

    ReplyDelete
  43. love...em, itu lah. tak pun let say time foundation tak dapat beat aed students, takpe..first semester kt Gombak masih boleh. :) insyaAllah dapat punya. :) saya tengok roomate saya ambil applied arts n design...project sungguh menarik. kalau saya Architecture, building construction building..aiyak, boring.hehe

    ReplyDelete
  44. hahahah setuju ! :P namee btw belog mana yang kututk elia tu ?

    ReplyDelete
  45. org malaysia nih sume nak tiru...lepas tuh glamer kejap jer...hangat2 taik aym yo kan ;)

    ReplyDelete
  46. guy oke lagi kan nak tiru ala ala k-pop tapi kalau girls, OMG,berdarah hidung tgok -_-

    ReplyDelete
  47. buat2 taek je bln2 pose nie..visit my blog. www.moviesantai.blogspot.com

    ReplyDelete
  48. buat2 taek je bln2 pose nie..visit my blog. www.moviesantai.blogspot.com

    ReplyDelete
  49. sy pun minat k-pop jgak, tp takdelah terlalu fanatik..
    btw, artis malaysia knelah identit malayisa kn, mmg pelik kalau org melayu nk jad korea...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...