Wednesday, August 3, 2011

Cik Epal Lebih Berpengalaman

Hello peeps...


Anon? Mari belajar dari orang yang berpengalaman.




Ini comment dari Cik Epal masa aku diserang oleh Mat Sapi few months ago. :)


Aku tahu mat sapi tu di kalangan budak university aku. Mungkin nak buat aku kena tendang university? Sorry, aku dah graduate dengan happy nya. Tak sempat lah kau...sorry wey aku grad awal, takde repeat2 studio. Kau lambat sikit je untuk jatuh kan aku. aku mula blog January , banyak bulan selepas grad.
tak salah kan aku nak jadi blogger. kalau aku belajar sampai phD pun. 

Terima Kasih Cik Epal !!


What I learned ?
Apa jua jenis blog, apa jua identity atau apa jua style penulisan kau...kau tetap akan diserang anon bila dah sampai masa. Tapi jangan plak kau berdoa mudahan cepat dapat haters. Sebab kalau hati tak kuat, memang akan buat kau tutup blog kau. Macam aku, hati aku tak kuat, aku tewas juga lah bila aku tutup blog aku terus but less than 24 hours aku buka balik. Ye ah, sayang lah blog aku ni. gehehehehe. Hai Anon Im back!! :D

Jangan sesekali cakap....
Alaaaa, bestnya ada hatersss..nak rasa jugak!!!

Nanti dah kena..haaaa, baru tahu hati ni rasa macam kena pijak. Macam putus cinta mungkin? haha, aku tak pernah rasa putus cinta tapi rasanya mungkin begitu lah. hohoh.

By the way, hati-hati lah. Selalunya kenalan rapat juga yang menjadi anonymous ni. Aku pun tak tahu kenapa. Kot ye pun nak tegur, tunjuk muka. Kot boleh belanja starbucks ke kan. Kot kau teringin steak Chillis ke, aku boleh belanja. gehehhe. Aku kahwin, kau boleh jadi pengapit aku ke.


Happy reading and have a nice day.. :)

Ceh, anon kutuk-kutuk blog cik epal..duit iklan dia 5 ribu untuk bulan ni. Gempak tak? 










69 comments :

  1. betul! terbaik XD

    p/s : biarkan, hadapi dengan hati yang cekal dan tabah :)

    ReplyDelete
  2. waaaaaaaaaa.. kita tak mau belog kite ada TIKUS.. mintak dijauhkan.. hehhehee :)

    ReplyDelete
  3. btl2.. si anon ni yg the best at critics.. but in my thinkin, anon ni kdng x puas ati sbb si anon ad tgur bloggr ni, tp si blogger ni x tgur blk, so dia trus emo n wat keputusn tuk jd anon.. tp disebalik si blogger yg x tegur ni bkn sbb pe, sbb bz n rmi sgt dia nk tgur blk.. so jgn la ambek ati wahai anon :)

    ReplyDelete
  4. abyan x penah rasa ada haters.. dan mmg x nak ada haters.. manusia mmg ada yg busuk hati.. memang x perlu layan la manusia macam tu.. biarkan dia menggilakan diri sorang.. :)


    *cik epal mmg terbaekk!!

    ReplyDelete
  5. hahaa..
    memang boleh wat aien ttp blog sey..sangat pedih kata2 anon...hihihi
    btol kata cik epal..ada baik dan buruknyekn..=)

    ReplyDelete
  6. go namee gooooo :)
    jgn putus smangat..

    slmt berbuka ya..

    ReplyDelete
  7. anOn² 2 suma lah yg buat blogger² ni femes..tgk cik epal dpt duit 5k sape nak bg ye dak?

    ReplyDelete
  8. sy pernah kena jugak. mmg kenal orang tuh. sakit hati mmg xleh ckp lah. buat bodoh je sudah. kena kental. hehe.

    ReplyDelete
  9. Apa pon dalam dunia maya mahupon realiti kita takkan dapat lari daripada orang sekeliling yang sentiasa ada rasa iri hati dan tak puas hati.. Apa pon happy happy jer..Kalau di fikirkan sangat nanti boleh dapat darah tinggi ! Haha :)

    ReplyDelete
  10. kadg2 saya pun tak setuju ngn cara blogger membalas serangan anon ni. kita xperlulah bertekak mengatakan kita ni betul & anon salah. Balas guna cara psikologi bukan emosi. perlu rasional cara menjawab persoalan & hentaman anon. Baru org lain respek. kalau dh melalak segala bagai!. ermm tepuk dada tnya selera masing2. ♥♥♥

    ReplyDelete
  11. macam-macam..kat mane2 pun memang ade jer manusia pendengki nie..haih..

    ReplyDelete
  12. selalunya anon ni mungkin org yg kita kenal or mungkin org yg penah dtg blog kita..

    sabar ye namee.. teruskan menulis..

    ReplyDelete
  13. yes, betul tuhh (:

    pape pun, sys keep on blogging kay? (:

    suka baca entry2 sys, even jadi silent reader punn. hee

    ReplyDelete
  14. woottt woottt
    setuju sangot le ngn cik epal

    ReplyDelete
  15. tertarik dengan entri ini.

    kekadang ada juga rasa takut nak berblog ni, sebab jadi tatapan umum, dan akan ada org yang hasad dengki dan tak puas hati.

    kalau akula dpt serangan anon ni memang lumpuh semangat nak blogging, tapi kena pikir positif, jadikan 'teguran' cik anon untuk perbaiki apa kekurangan kita bak kata cik epal

    syukurlah dalam tempoh xsampai 2bulan aku berblog ni blm dpt serangan anon lg. kalau ada menggelupur kot nak baca..ekekeke.

    ReplyDelete
  16. setakat ni tak pernah kena dgn haters lagi...minta dijauhkanlah!

    setuju dgn pendapat cik epal tu..

    ReplyDelete
  17. setuju sangat dengan komen cik epal and u also.. betol bukan sennag nak puaskan hati semua pihak.. kalau kita sek jaga hati semua pihak sape nak jaga hati kite??lom tentu diorang akan jaga hati kite,,last2 yg sedih,sakit semua kita tanggung... so seperti kata cik epal tu ignore je lalat2 macam tu.. ooopS! no la mean yg haters2 tu,u tak rugi ape pun.. malah orang akan nmpk sape lg berani ..and yeah its u cz still berdiri sampai skunk.. congratz... ;)

    followed u also :)

    ReplyDelete
  18. berat gak keje haters tu rupenye yek.. bukan senang die nak maki org..hahah!

    ReplyDelete
  19. cik anon kena pegi kursus budi bahasa dulu kot . baru boleh komen blog orang wakaka

    eh first time komen sini oh segan

    ReplyDelete
  20. namee best lah ! betul ckp cik epal, chil chil chil , tu yang best :P

    ReplyDelete
  21. biasa lah akak kita tak leh nk tutup mulut org.. apa yg boleh kita buat ambil perkara penting je...

    dulu pun wan penah kena... ngan lr n the geng...

    ReplyDelete
  22. cool je cik epal bila ade org buat die kn hehhehe

    ReplyDelete
  23. cik epal lebih berpengalaman... just think positive :)

    ReplyDelete
  24. tulah. benci betul klu dapat tawu anon tu kawan rapat kita kn? haishh risaunya kat haters. takutt...

    ReplyDelete
  25. tak manusia lah klu x terasa hati dgn komen anon yg berbaur negatif ni..x byk sikit pon mesti akan kecik hati punyalah..

    kita blogging secara aman..utk kepuasan hati sendiri..bila tetiba ada anon lempar dgn komen kutukan sedikit sebanyak buat kita rasa down nk give up blogging pe sume..tak suka dgn perasaan camtu so kita cuba elak..mcm mana nak elak?

    disable comment utk anon..lol..mgkn kita bakal terlepas teguran dan kritikan berisi dari anon yg baik, tp tu semua terpulang kpd keinginan memasing..mahu blogging utk menerima pendapat ramai ok teruskan menyambut kehadiran anon..klu mahu blogging secara harmoni tanpa mengundang rasa x enak, like i said, cegah sebelum mereka memekak..lol..;)

    ReplyDelete
  26. ada haters ada reader mknanya..amik yg jernih buang yg keruh..

    ReplyDelete
  27. setuju, anon selalunya kenalan rapat kita.. sebab dalam hati die, asyik nak mendengki ajeeee..

    ReplyDelete
  28. untg laaa ade haterr! hehe:P

    ReplyDelete
  29. sian mat sapi tuh.. niat dh salah... :)

    ReplyDelete
  30. Hurmm~ kite pun kena. Pernah gak tutup blog. But, bila dah buang shoutbox baru kite on balik blog . Hater's ni kalau kita tak pandai tangani , buleh hari biru hidup ni . Haihhh ~ ;'(

    ReplyDelete
  31. haters hate people bcoz something wrong with their heart.

    klu hati bersih takde makne nk benci org kn :)

    ReplyDelete
  32. namee best nye cik epal follow :)

    kaut kn ati & chill je k. belog awk mmg best pun :D

    ReplyDelete
  33. hi hi namee. hehe.

    btol cakap cik epal tu ade baek nye ade haters ni:)

    eh lagi dasyat dri putus cinte ok. putus cinte tu kite tau what really happen,tp for haters. kite taktau ape die nak,ape yg die tak puas hati. ha.

    keep on blogging. i put u in my fav blog :))

    ReplyDelete
  34. betol3.. hehe :D
    haters ni pon ade jadi sebab jeles dgn kelebihan org laen .. kan..hehe..chill2..

    ReplyDelete
  35. sgt jahat itu hatters..persetankn mereka..jgn dilayan.

    ReplyDelete
  36. betul jgk.. kdg2 anon ni org yg dekat dgn kite je.nk tgr x berani so die jd la anon..huhu

    ReplyDelete
  37. dear, moga tabah ye dengan kehadiran anon yang pen-jeles tu..=)
    cool :)



    salam ramadhan!

    ReplyDelete
  38. dikutuk dan di bayar rm 5 ribu sangat berbaloi sekali!

    ReplyDelete
  39. hai namee!!!cf dtg..bersabarlah...PHD memang ada di mana2...cf doakan kita semua akan terhindar dari sume tu k..amin.

    ReplyDelete
  40. betol tu namee, kalau takde haters ni nanti kite boleh jadi syok sendiri dengan penulisan kita ni. Tapi yang penting hati kena kuat. Kalau lembik nanti haters tu suke la..

    ReplyDelete
  41. erkkk 'si anon' tu masuk tampoi bgus =,=

    ReplyDelete
  42. betol kata cik epal tu..
    keep blogging Namee ;).

    ReplyDelete
  43. yahhh..syabas bjaya defend diri sndiri dgn jayanya.ni msti da tahap kebal thdp haters kn...

    ReplyDelete
  44. 5 ribu ? mmg xhabis ah mkn sbln ! ;)

    ReplyDelete
  45. heh,setuju dgn komen cik epal..wah cik epal dtg komen,hoho...apa2 pun terus berblog selagi mampu,pedulikan kata2 org yg menyakitkan..aty mau kuat,ttp ad yg menyokong namee..hee..;)

    ReplyDelete
  46. Namee..sape mat sapi ni sebenarnye..?? huhu do i happen to know him? :P bdk archi eh?

    xx

    ReplyDelete
  47. huhu..sape mkan cili dia la yang rasa pedasnya..kann? hiraukan shj pemangsa-pemangsa kat luar sana, janji kite hepy..ye dak?

    ReplyDelete
  48. cik epal memang gempak la. senang senang je dapat duit saku nuffnang ribu ribu lemon tu.

    ReplyDelete
  49. Bulan posa haters ko ada dok maki2 lagi tak?
    kalau ya tobat jenih tak posa...hahaha

    ReplyDelete
  50. wahhh! baru start january, dah ribu riban follower.. memang ada je yang akan dengki dear... lagi la bila nak meningkat naik.. yup.. maybe yang anon tu orangd ekat kita.. maybe jugak yang tak kenal kita, tapi suka nak jugde je kan... tu la manusia.. macam2 ada.. hemmm

    ReplyDelete
  51. namee...ada lagi tk komen tu? nk tgk bole?

    ReplyDelete
  52. keep on blogging syg ! even xde satu pon dalam dunia ni xsuka belog ni. saya tetap suka belog awk...ples jgn stop menaepp!!HAHA. KEEP ON BLOGGING YE SYG ! :)

    ReplyDelete
  53. mat sapi? just a piece of shit. sebab tu nama dia sapi. emang nya sapi itu maksudnya lembu kalau bahasa indo. taik lembu. :)

    ReplyDelete
  54. agree..argh,haters semua pendengki..kalau nak nasihat buat r cara baek..hehe ;D
    speeding laju`laju boleh kenyang ke??

    ReplyDelete
  55. anon ni bagaikan strangers lah kan dlm dunia blogging?
    actually, he is very envy to see u in a very well/happy condition. that's why u're the one who be his victim.
    isn't he noticed that apa untungnya klo dia jadi anon, apatah lagi mengutuk2 orang?
    hoping u very calm handling the problem! :)
    keep ur good writting ;)

    ReplyDelete
  56. hye namee! ignore kan aje.. bukan nk burukkan si sapi tu tapi rasenyer budaya dia kat i**m pun mmg camtu kot.. ahahha.. chill babe.. btw, grad awal eh? xde pulak ida sakura or encem cerita..hihi.. kita rummate ida sakura time matrix dulu..

    ReplyDelete
  57. plesss be my haterss.. harharhar

    ReplyDelete
  58. tabah lah menghadapi haters. anonymous yang kejam. ecehh :P

    ReplyDelete
  59. uewww jgn layan specis macm tuh , semua pengecut, bnci2 kita pun tapi hari2 jd stalker...ad masa lak nk kutuk bagai..hehe

    ReplyDelete
  60. bak kata cik epal, kite maen blog chill chill je. tulis ape yg kite nak tp still ade batas jugakla kan. biar cik anon rase lemas sebab kite langsung xpndng dia. hihihi >.<

    ReplyDelete
  61. betul tue....ambil positif kritikan anon utk jadikn blog lebih unggul...tapi jgn sesekali mengalah & terus tutp blog sbb anon...
    ~happy blogging~(^___^)

    ReplyDelete
  62. student uia eh? :) nice to meet you! :)

    ReplyDelete
  63. nory yg follower ciput ni pon ade haterz...acane tu?

    betul ckp CE tu, haterz ni ade kebaikan dan keburukan die...

    *salam kenal..=)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...