Tuesday, August 16, 2011

It's TudungPeople !

Hello peeps..


Readers.. :)


Bermula tahun 90-an, makin ramai wanita yang mula bertudung. Pelajar, pekerja professional, pembaca berita malah semakin ramai artist kita di Malaysia yang mula ber-hijab.  Since then, makin banyak fashion tudung yang dihasilkan selaras dengan modernization.


Walaupun aku seorang yang freehair, aku selalu juga tertarik pada fashion tudung Muslimah. Selalunya, boutique yang menarik perhatian aku adalah yang selalunya fashion bertudung yang tepat menepati kehendak agama kita. Means when it comes to Hijab, it's about observing the aurah and not only covering the hair. Contoh, campaign cover your chest and neck seperti TudungPeople. 



Tudung People collection ...Membaca under the scorching hot sun ? Sangat comfortable. 


Sebenarnya sungguh banyak Hijab online store tetapi kalau dilihat dari segi quality ? Susah nak jumpa yang betul-betul selesa dan mudah dibasuh kan ?  Aku ada satu sample collection by Tudung People. I'm so impressed dari segi kelembutan kain : smooth and silky as ia dibuat dari high quality materials, tak panas sebab kain nipis, dan panjang nya pula memang cukup untuk cover neck and chest but still kau boleh buat nya jadi fashionable dan semua design adalah latest trend. Harga ? Sungguh berpatutan. 

Sangat menarik bila a piece of cloth boleh buat kau tampak cantik dan bergaya dalam variety style of Hijab. Hana Tajima ? heh, not a prob at all honey. ;)

Banyak lagi collection dari Tudung People yang bisa dilihat di fanpage mereka. Check it out girls and boys ! Dari collection tudung instant, tudung 3 segi , shawls dan banyak lagi. Plus Tudung people dah spread ke banyak negara such Malaysia, Australia, Brunei, Singapore etc.


Pretty barbies :)

Eh lupa pula, Hari Raya kan dah nak dekat. Beraya dan berjalan under the hot sun ? TudungPeople sudi membantu ! Ramai sudah in love with TudungPeople !


Pretty girl , pretty Munira, pretty Naby, pretty Fazrena ! Gorgeous girls !


Happy reading and have a nice day... :)


Me ? InsyaAllah. :) 






49 comments :

  1. mudah mudahan terbuke jugak untuk bertudung..:)

    ReplyDelete
  2. wah! kak namee so sweet in hijab! :D

    ReplyDelete
  3. heyyy. u're always stunning sis. the first picture shows really u! sangat comelll ;)

    yep, the fashion and design of the TudungPeople sgt cantik. as u said, it seems very comfortable to put on our hair!! oouuchh, arisha pun tergoda dgn fesyen tudung ituuuuuu =) hehe.

    ReplyDelete
  4. kalau kat malaysia ni sebaiknya pakai tudung yang kain nya tak tebal la..
    tapi jangan la yang nipis dan jarang..kan??

    ReplyDelete
  5. cantiknya nameee..hehe

    yeke selesa..eka plak jenis suka shawl

    ReplyDelete
  6. cantiknye namee pakai tudung...
    macam orang arab gitu..hehe

    ReplyDelete
  7. Mana nak cari ek tudung nur kasih? hehehe...

    ReplyDelete
  8. menarik...suka tengok mereka yg sempurna hijabnya ..:)

    ReplyDelete
  9. cantik cantik kan :D
    pocket suka tapi pocket pun free hair :D

    (Dah kamu tu jantaan!!)

    ReplyDelete
  10. cantik namee betudung.;)

    owh ye.fyka ada guna nama namee dalam entri ini.

    http://melodihatifyka.blogspot.com/2011/08/kenapa-berbelog.html

    ReplyDelete
  11. cantik namee betudung.;)

    owh ye.fyka ada guna nama namee dalam entri ini.

    http://melodihatifyka.blogspot.com/2011/08/kenapa-berbelog.html

    ReplyDelete
  12. comeynyer namee bertudung... :-)

    ReplyDelete
  13. kak namee ke?masyaALLAH..lawa nye ciptaan tuhan..

    ReplyDelete
  14. Salam kak namee!

    Ya, betol. Kalau dulu, semua tudung bawal biasa ja. Sekarang dah macam macam jenis fashion ada. Tudung arini lah tudung indon lah, shawl lah. Tapi kebanyakannya just tutup kepala and rambut tapi dada tak tutup. Pastu jarang

    Tak salah kalau nak berfesyen, agama kita tak pernah halang pun. Tapi fesyen yang memang betul betul tutup aurat lah. Hehe. Banyak pula cakap.

    Thanks tau kak namee sebab kenalkan Tudung People kat blog. Saya tengok pun dah tertarik. =D

    Kak namee? InsyaAllah, saya doakan. aamiin~ =D

    psst! nice blog! love it! =D

    ReplyDelete
  15. Itu semua boleh jadi calon calon untuk jadikan menantu Mak tu

    *blushing* ;">

    ReplyDelete
  16. ni peluang berhijrah utk namee..sempena bulan baik..amin.:D

    ReplyDelete
  17. yah. ni yang sepatutnya. cover neck and chest.

    cik namee pakailah. cun jep. :)

    ReplyDelete
  18. Aku doakan kau terbuka hati nak pakai tudung..to be honest..aku lebih suka tgk perempuan berjubah...nampak lain di mata aku..

    ReplyDelete
  19. yep..same la kite insyaAllah..kan kan..

    ReplyDelete
  20. amin ...

    namee lawa bila bertudung :)

    ReplyDelete
  21. dh macam2 fesyen tudung sekarang...
    yg penting kene cari yg bertepatan ngn syarak..

    ReplyDelete
  22. cantik..tp tertanya2 kenapa kuku mcm tu..hu2

    ReplyDelete
  23. moge mendapat hidayat dari-Nya...

    ReplyDelete
  24. xsabar nk tgk akak betol2 berhijab. cover ur neck n chest campaign was so nice :) i like :) may Allah bless u kak namee :D

    ReplyDelete
  25. AWWW....i'd like to see you in yr hijab,sis:)

    ReplyDelete
  26. Thanks all. jemput tengok Tudung People :)

    ReplyDelete
  27. nk bli tudung people la tuk mak mertua raya ni.haha..dia asyik bt stok tudung ekspress je.sng pki.

    ReplyDelete
  28. cantik kak namee pakai tudung...nice..^_^

    ReplyDelete
  29. banyak fesyen pakai tudung yang cantik2 skrg neh,,suke jugak!!

    ReplyDelete
  30. dulu sy pun free hair *tetiba je nk ckp benda ni kat namee*

    ReplyDelete
  31. sgt cantik bila namee pakai tudung,nampak mcm arab....(^___^)

    ReplyDelete
  32. agak2nya mmg fitrah wanita ni Allah jadikan utk bertudung...sangat cantikk!!!

    ReplyDelete
  33. Asslm, please feel free to visit www.arsyascarf.blogspot.com for gorgeous custom made hijabs!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...