Thursday, August 11, 2011

Social Networking Webs : Why So Serious?

Hello peeps...


Aku ambil facebook sebagai contoh sebab rank no 1. 


Dilemma ? Orang selalu cakap aku sombong. Lagi-lagi dalam dunia maya. Aku terfikir, since aku click the approval button, is it compulsory for me to entertain all of em? Yela, kalau kawan betul then memang lah kena layan dan berbual kerana memang kita kenal dalam dunia luar. Yang aku maksudkan, orang yang kau tak kenal and tak tahu asal usul? People added randomly and we approved. Add kerana apa? Memang niat dalam hati nak berkenalan ke atau suka-suka hati add ke atau memang kenal di dunia lain ?

So, perlu kah kita bertindak sebagai seorang peramah @ friendly dengan strangers ?

Sebab aku tak peramah....ada few basic things yang aku akan check bila orang said Hello...

1) mutual friends : siapa
2)info, sex , sekolah mana, umur.
3) ada link blog atau tak

Mutual friend? 
Okay, kalau tengok mutual friends di kalangan budak sekolah, university..surely orang sekeliling juga. So bila berkata Hello, 50% its a must to reply lagi-lagi perempuan. Both genders akan reply gadis kan ?  Ada orang rasa reply itu perlu tapi bagi aku mungkin tak perlu if tak suka drag perbualan tu panjang-panjang kalau sekadar bual kosong. Seperti...

Hello...
Makan dah?
Makan apa?
Makan berapa pinggan?
Pinggan jenama apa? Arcopal ke Corelle? 
Pakai baju color apa?

Faham tak? So dari conversation yang draggy dan zero, better don't start. Berlakon tiba-tiba ter offline lagi bagus mungkin. Nanti dah bual sekali, esok lusa pun nak berbual lagi dan menjadi rapat lalu diajak keluar. Cinta MukaBuku ? Mustahil nak jadi macam Wardina and hubby dia kenal di internet. Lebih baik percaya pada jodoh ketentuan.  chinese look, Lee Chong Wei


Personal message @ Inbox dan wall post adalah berbeza. 


Sex, School @ College, Age ?
Okay, kenapa jantina penting ? Sebab aku lebih selesa bual dengan gadis dari semua peringkat umur. Semuanya memang manis tentang wanita. I mean, tak kekok nak berbual, kalau nak ajak berbincang apa-apa pun, banyak benda je aku respond. School @ College? Kalau tengok education background sama dengan aku, itu tentu orang terdekat, walaupun sometimes I couldn't recall. Apa yang bagus tentang facebook, aku jumpa banyak kawan aku termasuk lah rakan darjah 1 from Seafield, Subang Jaya.


Age? Seronok berkawan dan berbual dengan budak muda. Kawan sebaya dan tua dari aku dah banyak dah. Kat facebook biar kenal budak kecil plak. Tak la rasa diri 23 tahun sangat. haha


Link blog?
Kalau ada link blog, buka dulu dan tengok what kind of blog. Kalau very familiar, then boleh start the conversation. Selalunya di kalangan blogger...


Hello..Have a nice day!


Short and simple sebab semua lebih busy update entry and ping blog je. Mana ada masa nak omong kosong. Lebih selesa berbual dan bertukar pendapat di entry masing-masing. 


Itu lah sedikit cara aku. Bukan memilih kawan tapi aku taknak meleret dan bual benda yang aku tak berminat. End up ajak jumpa, paksa, mendesak, and poyo. Aku pelik orang yang suka keluar tanpa hala tuju tanpa kenal. Bahaya tho. Berkenalan 5 min di facebook dan terus dating. Itu aneh dan itu lah penyebab kenapa masalah social melonjak. 


Why so serious ?
Ramai juga yang ambil serious hal seperti facebook ni. Ada yang rasa tak boleh hidup tanpa fb, ada yang rasa sunyi dan nak mati kalau takde fb. Semua benda pun diambil serious.


Sampai boleh sedikit emosi...


Padahal baru je approve on the 5th. Kiranya, memang semua orang bisa jadi a good friend  dalam social net ni ke ? Mungkin aku yang tak reti bersembang. 


Persoalan...kalau korang, macam mana korang handle dan berkawan ? Sebab ada orang jenis suka berbual dan ada yang jenis tidak. So mungkin ada yang akan menjawab, "namee delete jela acc fb tu sebab namee kawan jenis yang tak berguna" 


Nokia, connecting people? 
Aku penggemar hp  Nokia and Yes, I am connected with all my friends. Berbalas SMS dan call tapi tidak pula dengan strangers even tagline dia "connecting people". Number phone bagi kat strangers ? Lagi lah aneh. 


Social network ? Memang serious gila punya serious ke?


Sebab aku tak serious lah, aku suka suka hati approved. 


Why so serious ?

Happy reading and have a nice day...


Aku tak anti-social.  Cuma tak suka bual kosong dan cakap angan-angan. Malah berkenalan itu perkara yang memenatkan.


namee dah makan?
makan lauk apa?
buat apa?
hari ni gembira?
tengok tv cerita apa?
kentut berapa kali sehari?











74 comments :

  1. yg fikir serius tu mungkin org yg x enjoy fb die sbg social acc. hmm. tah la. haha

    newaayyy, bila sis dah app tu, kira baek apeee. haha. nak sembang lebih2 lak. haha. kan kan ? *keningkening*

    ReplyDelete
  2. yah , betul tu . sometimes malas nak reply a typical question.

    ReplyDelete
  3. Mustahil nak jadi macam Wardina and hubby dia kenal di internet. Lebih baik percaya pada jodoh ketentuan...

    jangan lupa kata internet tu medium untuk berjumpa jer, satu cara, camana hubungan tu diteruskan didonia nyata tu, up to u.

    yes, pocket rase tak perlu serious sangat, semua orang kena tahu ini, kalau diajak ngobrol, tp taklayan.. lainkali mungkin. tak perlu shout out loud dlm dinding anda kater..
    'kamu somboonnggg! bla bla bla, diabiskan ngan kata kata sinis'

    daah.. panjang panjang baik pocket wat post jer dan tag kamu dlm post ku :D heheheheh chill sis!!

    ReplyDelete
  4. aku blur hal2 org perempuan ni...keh3

    ReplyDelete
  5. well namee. kite kne phm. de org xphm pe fungsi social net nie sbnanye. haha! kdg2 pnt kot lyn manusia sedemikian. nk muntah hijau terus kekadang.

    ReplyDelete
  6. kalau saya, if saya approve, saya akan buat list.dalam chat setting, utk certain list, buat offline. haha

    ReplyDelete
  7. namee friendly jeeee..mana ada badfriend.hehehe.yg tu mesti jenis cpt sentap tu. ;)

    ReplyDelete
  8. haha ayeem tak on chat pun dah ada yang merungut. tak suka sangat diganggu lah :p

    ReplyDelete
  9. saye sll nye tak approve pon stangers.. biar mcm tu je, kalau tak accept next time dia leh add lg..
    tp ada add sorg dan mmg blaku kt saye pon,,,
    dia sll mcm tu la kt chat...
    pasai tu bile on fb, takkan on9 chat.. rasa mcm diburu..
    haha.prasan jap.
    sorg lg gile sex, da kna block.

    ReplyDelete
  10. kadang kadang, fb nie boleh merosakkan hubungan yang terjalin

    ReplyDelete
  11. suruh dorg yg serius nie dgr muzik..hehe..
    biar cool sikit...
    bkn semua org rajin nak melayan chat kt fb 2.. :)
    kalau dh org x reply tu phm2 je la..ye dok??

    ReplyDelete
  12. nice entry.. buat cik semut terfikir berkali2... tq namee... kdg2 sharing cerita ni boleh buat kita berjaga2...

    ReplyDelete
  13. akak pon jenis x brp suka nk berbual meleret kt fb..lebih suka bertukar komen di blog..kalau kt fb akak lebih suka like status org je..kalau chat mmg malas kalau xda keperluan..

    ReplyDelete
  14. hahaha , pasal apa soh delete acc fb , soh stranger tuh delete fb dia sndri .

    ReplyDelete
  15. biasa la tu namee.org kalau tgk kita tak balas mmg nak cakap sombong.padahal baru kenal.wpun fyka tak kenal namee tapi tak cakap pun namee sombong.hehe.

    ReplyDelete
  16. Wan selalu OFFLINE chat... tak suka bersembang dengan orang yang tak di kenali... tapi kalau depa betul2 nak sembang just INBOX je... msj g tau nak chat ke apa.. baru wan ONLINE chat fb tu..

    selalunya wan OFFLINE je..


    kalau nak handle depa kata kita ni sombong ke apa ke... kita just kata saya busy tengah kerja..

    hehehe

    kekadang kita ramai friend dekat fb tapi bukan semua kita kenal.. dan bukan semua kita boleh sembang...

    kekadang nama2 depa selalu tukar2 macam mana nak cari n sembang kan?

    lebih lebih lagi yang suka tukar2 DP dekat fb ni...

    <- Contoh wan suka tukar DP smpai skrg kawan2 wan yang baru ni kompuis ang ni laki ka pompuan..

    ahahaha Wan suka guna DP pelik2.. kekadang jadi perempuan / orang tua / seram dll..

    saja nak kasi kompius kan depa.. tapi kelebihan dia bila orang duk nak chat ngan kita kompem tak jadi,.. kacau?

    mungkin tak da kot... ehehhe

    ReplyDelete
  17. bagus! maknanya tidak bergosip.. ;)

    ReplyDelete
  18. err,nk komen apa ye?hehe..

    *kat fb approve mana yg kenal jer,klu xkenal pun tgk pd mutual friend dulu..ada yg add kt fb jz nk tmbah kwn fb jer,dah approve ckp "tq" pastu "bye2" la nk cht lg..huhu

    ReplyDelete
  19. Cool lah sis namee ni!

    Yup betul jgk, bukan semua org kita kena reply kan. Lagi-lagi strangers,ergh -.-

    ReplyDelete
  20. ngeh ngeh mmg taste chinese look ke?
    hik hik!

    ape-ape pon ur approach tu mmg betul la.
    lebih bek jgn layan sgt.
    then meleret leret smpy esok2.

    ReplyDelete
  21. namee sihat? namee pakai baju warna apa hari ni? buka apa? hahaha.

    sabar jela kan namee. :) xboleh nk puaskan hati semua orang :/

    ReplyDelete
  22. same la..first sekali tengok mutual friend..pas tu info dk tu...tapi x penah lak cek die punye link blog..hihi

    ReplyDelete
  23. betull..asl nak serius sgt..kwn je pon kan? hee:)

    #klu eyka jdi org 2 eyka blah..macm tak besh ckap dgn patung bernyawa..hahahaha

    tpi its normal klu ignore bila jenis mendesak..conth dating 2..:)

    #eyka pernh kne..in the end..eyka tak lyn..

    eyka mejwab balik: "lantak kau laa labuu! hahaha:P"

    #atleast eyka dah jwb stiap pertnyaan dy :P

    ReplyDelete
  24. KAWAN adalah org yg boleh menerima siapa kita..

    kalo xleh trima baik xyah kawan..

    ReplyDelete
  25. well said namee..hehe

    penat lah nak jawab sokla cliche..

    dah makan?
    dah minum?
    dah berak?

    kahkahkah..=)

    ReplyDelete
  26. Haa yela Namee.. Kadang kadang tu jadi tak tahu nak sembang apa.. Kalau dengan yang kita dah biasa sembang tu takpe la..

    Setuju juga dengan chatbox,PM and sembang dekat wall memang sangat berbeza..Sebab munasabah tu la laily jarang on chatbox..Kadang melarat juga sampaikan kat inbox fb sekarang ada 256 msg yang tak di baca/di balas..

    Bukan kejam kadang kadang kalau terlalu banyak cakap pon boleh menimbulkan cakap cakap yang tak betul dan menjerus kepada merapu..Hehe :)

    NICE ENTRY BABE ! :)

    ReplyDelete
  27. Haa yela Namee.. Kadang kadang tu jadi tak tahu nak sembang apa.. Kalau dengan yang kita dah biasa sembang tu takpe la..

    Setuju juga dengan chatbox,PM and sembang dekat wall memang sangat berbeza..Sebab munasabah tu la laily jarang on chatbox..Kadang melarat juga sampaikan kat inbox fb sekarang ada 256 msg yang tak di baca/di balas..

    Bukan kejam kadang kadang kalau terlalu banyak cakap pon boleh menimbulkan cakap cakap yang tak betul dan menjerus kepada merapu..Hehe :)

    NICE ENTRY BABE ! :)

    ReplyDelete
  28. tak semestinya kalau tak layan tu sombongg..

    ReplyDelete
  29. 'namee dah makan?
    makan lauk apa?
    buat apa?
    hari ni gembira?
    tengok tv cerita apa?'

    hakhak...

    takto nak cakap apa,kang bitter.kang kena serang ngan anon.:P

    *alamak!line terputus!~*

    ReplyDelete
  30. samela. tak rase macam perlu pon nak layan orang yang tak dikenali. and berborak tade point. sungguh buang mase

    ReplyDelete
  31. ye setuju sangat. bila chat mesti nak sembang kosong. bosannn. buat ape, makan ape. kang esok pun still tanye bnde same. tension ahh. bile tak layan kate sombong pulak. padahal diri sendiri pun tak reti nak approach orang. tapi bile layan rase awkward pulak, taktaw nak jawab ape kalau die tanye. tepakse la letak smiley ke, hehe ke haha ke.

    ReplyDelete
  32. hehe setuju2. xsemua fren kt fb kite tegur, even bestiet sekalipun lg selesa berbual luar dr alam maya :)

    ReplyDelete
  33. alhamdulillah la kak namee baik dgn saye..

    jom berkenal2 sambil makan coklat di blog saya!!!=D

    http://asyfaro.blogspot.com/

    ReplyDelete
  34. haish. haish...kalau start dari kosong, aku pun susah nak borak pe. untunglah aku lelaki dan tak kacak. HAHA

    ReplyDelete
  35. entah ek?
    akk ada fb time da kawin.
    so strictly to yg kenal shj.
    bujang2 ok la kot nak kenal2..tp berbatas lah.
    dolu2 kitorg chat mirc la apa la.
    one-off chat.no string attached.

    ReplyDelete
  36. Saya selalu rasa annoyed bila dapat IM di fb lebih-lebih dari stranger. bagi saya, saya bukanlah anti-social cuma bila dengan stranger tu memang susah saya nak mulakan perbualan. okay, mungkin saya ni anti-social lah sikit. tapi at first je. lama-lama bila dah kenal, saya pulak yang terlebih peramah. hehe :P

    ReplyDelete
  37. Aku dah mula merasakan yang FB dah tak penting kecuali benda2 yang berkaitan dengan event invitation termasuklah wedding atau acara makan-makan....hahahah

    ReplyDelete
  38. i always check kawan sebelum approve..kalau tak kenal lagi la malas nak approve.

    not all heart can be entertain. :)

    ReplyDelete
  39. kite pon suka maen approved je org tp kalau orang tu tak memasalchat tetibe nak kenal,sorry lah.gua tak layan.

    cara nak handle,jgn approve kalau tak kenal.

    ReplyDelete
  40. those matters can't be forced laah!!
    sometimes we have to do what we've to do. ikut kat hati. once it said good if u reply the chat, just go on. but if not, lain jadinya plak. this matter regularly happened to me myself too. klo tak reply chat, mulalah accuse yg bukan2!! and until now i didn't make my chat available..haha.

    ReplyDelete
  41. sokong u namee.

    benda macam nie la buat masalah social remaja makin melonjak..dunia di hujung jari..eh, awek tu cun laa..jom add, bila dah diapproved, chat, minta nombor phone, bila sama sama dah gatal..hmmmm..masalah la jadinya..

    lagi teruk bagi yang dah ada suami / isteri / boyfriend / girlfrien / tunang / bakal tunang.

    benda benda macam nie bolh merosakkkan hubungan tu..

    " eh, dah ada " kawan " baru laa, suka la dia nie,handsome plak tu. bosan la pakwe aku tu, nak kenal dengan lebih rapat la "..

    dah pernah berlaku kat wann..

    nice entry!!.
    nak share kat facebook.

    ReplyDelete
  42. ahaha..if tak penting tak yah lyn..lyn slh tak layan pun slh..mcm2 hal...aih..

    ReplyDelete
  43. kalau dijah tak approve orang yang tak kenal kat facebook, biasenye kawan kawan yang betol2 kenal je kat fb.. walaupun friendly sekalipn rasenye tak perlulah layan orang tak kenal.. fb kadang2 membosankan..hee

    ReplyDelete
  44. haha same la.. aku pun jarang tegur orang kt fb.. atas sebab ni la.. :D

    ReplyDelete
  45. yeah. ramai orang suka chat kosong mcm tu. rasanya fb bukan chatroom mcm zaman mirc dulu.

    handwriting itu... hehe

    ReplyDelete
  46. slm ramadhan....terkadang tak larat nak melayan org yang kite tak kenal pon...duk asyik ping pong dlm fb chat..

    ReplyDelete
  47. same lah cik namee. selalu saya kalau nak approve tengok mutual friends, info and ada kaitan dengan blog ke. kalau chat tu, saya tak layan langsung kecuali kalau kawan rapat. sangat membazir masa kalau saja-saja nak hye.

    gelaran sombong? memang selalu.hye. are u there. hii. iiii. ganggu ke? busy ke? sombong lah.

    tak perlu kot layan orang macam tu. saya remove je sebab annoying. bukan berlagak sombong, tapi kalau macam rempit takde kerja je, what for. saya tak peramah jugak. tak suka berbual benda yang tak perlu. kadang-kadang ada yang melalut tanya da ade bf ke. nmpk sgt nak amek kesempatan. nak kawan ke nak apa kan.

    ReplyDelete
  48. ahahah..nice one...slalu jgk bt2 teroffline kt fb bile some strangers says hi...sbb slalunye conversation bnda yg sgt mbosankan..hi, duduk mane?keje mane? dh kawen??ank berape??...haisshhh -___-'

    ReplyDelete
  49. malam ni kite chatting yer namee, kite kenal2.hehe

    ReplyDelete
  50. @fiqa...selalunya yang serious ni lonely. so facebook jela kawan dia. haha, saya pun loner juga, tapi xlah obsessed gila benda ni. sungguh tak realistic.

    @aflina..hari ni dah kentut ke? haha

    @pocket..sebenarnya boleh je nak cari jodoh dalam ni, tp bg saya akan mudah keliru because too many choices :)

    @keroro..blog serius.

    @republic..haha, habis kau tak kenal mak kau ke? hehe

    @syaficqa...macam takde kerja je 24 7 menghadap social net. tengok gambar orang dan nikmati. haha

    @hatizah..tu satu cara. tp saya ni bodoh. dr dulu tak start buat, then skang dah ramai sgt x larat nk tick satu2. offline jela terus. haha

    @ulyn...awak gadis. saya suka! hehe :)

    @ayam..hang famous sangat. semua orang nak tanya n bual. on chat wey, nak tanya pasal flash. haha

    @cantekk..hehehehe, gila sex? sebab tu saya tak suka layan lelaki. cakap benda entah ape, bual pun kosong. very typical. nyampahz i.

    ReplyDelete
  51. @Adyla...sungguh betul. buat salah faham kan? banyak dengar dari cerita kawan .

    @myr..nak bual dan tanya okay je. ni hari2 tanya benda sama. dah makan?lauk apa? buang masa. mungkin saya seorang manusia yang membosankan kot. haha.

    @putih.. :)

    @semut..:) takde la apa sangat. cuma hati2 lah dengan strangers.

    @rina..hehe, saya lebih suka kalau org post kat wall je kalau nk tanya apa.saya tak suka bual sgt. sikit2 boleh la.

    @syafik..gehehe, betul gak tu. :) txs.

    @fyka..saya tak sombong tp xtau nak berkata apa je. kalau reality pun saya macam tu :)

    @wan..kau memang betul2 dan kelirukan orang. semalam jadi monafendy..kan kerja gila. haha, sama macam blog kau ah. penuh mystery.

    @tips...saya kurang gossip..hehe

    @aiez..ceh statement artist. :P

    ReplyDelete
  52. @syuhada...terima kasih :)

    @syuhadah...wahaa, saya suka orang panggil saya cool. :P hihihihi. gedik jap. tak semua kita kenal, macam mana nk layan?

    @amier..hahah, mana ada, saja je sebut chinese look.

    @amirah..awak tanya saya jawab.heheh, saya pakai shirt color merah hari ni! :)

    @sheyla.cara saya ni memang selalu orang guna juga :D

    @ruzana..serius betul ni. hehe

    @eyka..mostly yang ajak bual panjang ni akan ajak keluar. saya dah faham sgt dah tactic kotor ni. kenapa perlu keluar? tolong lah. saya dah la jenis yang tak keluar dengan budak lelaki.

    @alip..good one.

    @asyiekin..soalan basic hidup. hari2 tanya benda sama.

    @MTT..haha, ramai kena. rimas gila kot. bila tak jawab kata kita sombong maki kita plak. kalau tak suak removed je lah. hehe.

    ReplyDelete
  53. @saizuan..kalau offline pun dia pm inbox gak. :)

    @alya..mungkin kita busy kan. hehe. alasan.

    @abby.. hari ni sembelit. susah nak buang air. haha

    @---.. nama awak unik tho. ----

    @aina..kalau ada topic nak bual takpe gak. hehe :)

    @najlaa..mamat yg anta msg ni foreigner...orang asing.

    @key..hahah, betul. tp kalau smiley tu macam ramah sgt plak. haha hoho hehe tu okay kot. hehe haha

    @kyoko..kawan betul pun x tegur kita. ni orang asing plak yang rajin. buat apa kenal2..bual kosong.

    @asy...hehe, awak adik kan?

    @haikal..kenapa untung jd laki?

    ReplyDelete
  54. @yoa.. wah, mirc? saya tak tahu pun mirc tu apa. hehe, yahoo messenger pun baru tahu tahun lepas. skype? lagi lah xtau. buta IT. hehe.

    @yong.. :) kita perempuan, mungkin jual mahal sikit. hehehe.

    @teha..whats up with the dot :D

    @akulah pak lan..even event pun macam terbuka luas je...sukahati je orang asing boleh tengok event kahwin org kan.

    @luqeem..saya dah terlambat untuk menapis. hehe

    @ascil..hehe, saya patut lama dah buat macam tu. dah terlewat.

    @fiq.. :) txs.

    @faraa..hey pretty..hehe. kalau chat tak available, inbox pun boleh juga kan? :)

    @wan..hey wan..kena kat wan? fb ni x berapa bagus. ramai gila orang dah putuskan hubungan. plak mmg ramai pmpuan lawaaaa kt dalam fb ni. KELIRU.

    mkhafiz.. hooooo

    ReplyDelete
  55. @fazreen..layan kalau penting ok kot. bagi saya la. hehe

    @khadi..hehe, betul.

    @akid.. blogger busy dgn blog je. mana da masa nk berkenalan.

    @ariff..saya taktau pun mirc tu apa. tapi ramai yang sebut. handwriting? cantik gila kan. hehe

    @diana..pingpong? haha, nice :D

    @izzati..selalu yang berkata kesat bila kita tak reply adalah di golongan mat rempit. yang suka lepak cc, itu lah mmg xde kerja kot.

    @aemey..eh mana ada terbuat offline..internet betul2 down dah ni. hehehehehe

    @nazirul..haha, offline.

    ReplyDelete
  56. wow.cool.ahaha..memang jatuh cinta dengan blog namee ni..dulu sye slalu jaga suka suki je approved...tapi sekarang tak..sebab dah malas.XD.anyway, study architecture ke?good luck ye.

    ReplyDelete
  57. namee kentot berapa kali sehari??

    eka paling tak suka ada yg poyos..tetibe je buat2 salah org kalau kita on9 chat..

    contohlah

    'hahahaha u ni kelakar'

    kemudian eka pelik wat2 tak tau jer'

    dan balas balik..

    'opsss sori silap org...'

    ha pulak..haha

    eka sendiri malas nak layan pertanyaan yang ala2 dah tau takyah la tanya..u skola form 1 kat mana,u duduk mana..eka senang je jawab..
    pegi tgok profile lah!..hahaha
    bkan kejam..nampak sgt tak baca..padahal bukan x kenal

    ReplyDelete
  58. sgt betol tue...!
    pnt nk layan soalan remeh temeh camtue~=,="

    ReplyDelete
  59. are u 23th? ye ye umo kite sma ;D

    memang pom kdg bile kite app dsbbkan mutual friends,atau old skool/campus kan..tapi ade pulak yg tibe2 macam pelik je nak marah2 ckp bukan2 bile kite xlayan. mau tigapuluhtiga kali just saying 'hi' in certain time. no motif.

    and u know what dear. i found a blogger jgk mcm dikalangan kite ne. bile i approve him sbb blogger jgk kan, then bile dia talk to me, then kite just great mcm biasa. tp bile kite tggl je fb kejap pegi dapur ke, toilet ke,mane ke, then kite ngadap balik fb,tibe2 je teros nmpak msg dia nk sound kite plak 'ini ke nama blogger, saya msg pun tak balas'. OMG. memang lgsung tak sbr2 and desperate sgt ke nak org layan dia? i rase people mcm ne maybe desperate nak cri kwn. yela, xsalah pun nk cri kwn. tp jgn la suka beri aggapan buruk kt kite pulak kan. duh susah betol manusia ni nk paham.

    actually ade cara kalo nak kite reply and talk to them pom. tapi bkn secara paksa. eee tak suka la mcmtu. hohoho

    ReplyDelete
  60. betul lah namee... kalau on chat, tanya benda yang tak penting.. buang masa jee... ada jugak yang deny, add lagi.. ada yang add sebab nak tambah friend list. haha.

    ReplyDelete
  61. saya pown kdg2 malas nk on chat sbb bile on je,sy akn 'diganggu'..sy lebih suka berbual di wall..contoh,sy update status psal hal semasa,diorg respon..n skrg sy dh jrang post status merapu sbb bukan ade org layan pown.ahahaha..naseb org x famez..=p

    ReplyDelete
  62. baik2 approve orang dalam fb. nanti terapprove stalkers. Ell dah kena dan skrg dah buat clean up dlm fb. simpan org2 yg kenal je

    ReplyDelete
  63. sy x suka approve org yg sy x kenal kat fb..lagi2 yg xde mutual fren..hihi

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...