Monday, September 12, 2011

4 blogs : Will Always Be With Me.

Hello peeps...


Orang tanya kenapa ada bloglist 'A Shoulder To Cry On' dan 4 blog disenaraikan. Senarai itu bukan blog pilihan sementara tapi memang akan terus di dalam list tu sampai bila-bila lambang appreciation aku kepada mereka. Dari masing-masing bujang, aku akan terus ikuti sampai masing-masing kahwin dan ada anak. Siapa mereka dan whats up with their shoulder ? Mari saya cerita.


4 orang yang paling rapat dengan aku. Kita mula dengan yang paling tua...


Dulu aku pernah masuk blog Wan ni tapi tak pernah tinggalkan jejak atau follow. Sekadar baca dan terhibur dengan kisah hidup dia as a flying student and kegilaan dia terhadap Rozita Che Wan. Banyak blog dia review. So aku rasa Wan ni satu blogger contoh yang bagus. Sesiapa yang tinggal jejak di blog nya, tentu sekali dia ziarah kembali dan make friends. Persepsi sombong terhadap Wan, aku tarik balik. Aku dengan Wan rapat dalam dunia maya ni, since kami enjoy reading each others dan comment membina. Sampai 4 orang tanya aku, Syazwan tu boyfriend namee eh? Just so you know, nama girlfriend Wan start with 'Shu' . Bila aku sedih pasal blog, dia selalu ada bagi semangat.

Personal Message
Namee tunggu Wan kahwin, and Rozita Che Wan jadi pengapit.keh keh. Kalau terserempak kat KLIA dengan isteri surely Namee akan tegur. Thanks sebab jadi a good friend.


Cik Eka ni dah jadi pembaca blog aku dari bilangan followers aku 1+++ lagi. Tiap entry aku mesti ada comment dari dia. Yang paling buat aku terharu bila aku kena serang dengan Mat Sapi, aku luah pada Eka dan dia respond dan terus bagi semangat pada aku. Blog nya cantik dan tak pernah mengecewakan pengunjung. Tentu sekali akan respond pada visitors dan kau tentu terhibur dengan update harian nya. Tak rugi buat kawan dengan Cik Eka ni. Bila aku sedih pasal blog, dia selalu ada bagi semangat.

Personal Message
Hey Eka, Namee tunggu Eka kahwin dengan abang handsome. Tak sabar nak tengok Eka pakai baju pengantin color pink. Terima kasih sebab jadi girlfriend yang cool dalam dunia blog ni. :)


Aku kenal Mejuez ni, masa dia ada featured aku dalam entry dia. Dia kata dia suka aku tulis tapi bila aku baca entry dia, sangat lah berganda hebat tulisan dia. Ala-ala Ghost Writer pun ada gak dan Republicaku concept tulisan nya. Penuh dengan bersirat dan he wrote from his heart. Cuba korang baca entry dia yang lama-lama yang bukan SEO. Mejuez sahabat rapat aku dalam dunia blog, well bila aku sedih pasal blog, dia selalu ada bagi semangat. Sesiapa yang kunjung dan comment di blog nya tentu sekali dia respond. Oh Adik ku mejuez. keh keh

Personal Message
Namee tunggu Mejuez temui true love. 21 masih muda remaja bro, banyak masa lagi. No rush . Keep writing sebab ramai yang suka tulisan lu bro. Thanks sebab jadi sahabat yang cool. 


19 tahun tapi tulis macam umur 30 tahun. Maksud di sini sungguh matang dan content power.  Setiap entry ada isi kukuh dan dia buat research before published any post. Aku kenal Kucing masa aku ternampak dia di Sahabat Blogger, dan tertarik dengan entry dia pasal blog perempuan yang penuh dengan widget. Kelakar tapi tegas. Lagi satu, dia budak architecture dan aku memang minat dengan kanak-kanak architect ni. Sama bidang. Yang buat kami rapat,bila aku sedih pasal blog, dia selalu ada bagi semangat. Aku suka concept blog dia, Kucing Serius and any explanation pun dia guna muka kucing. 

Personal Message
Aku nak tengok kau jadi architect. The real architect and ada part 3, sambung cita-cita aku. Sebab nanti kau ada firm, aku nak jadi consultant and model maker je kat company kau. kah kah. Thanks sebab jadi kawan yang best.

So maksud di sini, 4 orang ini selalu ada bila aku sedih atau hilang semangat dan kami berempat rapat. Sebab tu nama dia 'A Shoulder To Cry On'. Since then, mereka akan terus berada dalam jiwa dan blog aku sampai bila-bila. Same goes to all the visitors and readers, thank you . Pembaca setia dan sahabat, thats really something . 


Happy reading and have a nice day....







75 comments :

  1. thats good namee..
    fara yg bace ni jadi terharu hihi..
    kompem pas ni meletop2

    ReplyDelete
  2. lepas bca nie bru thu nama sbnr kucing serius
    hoho

    ReplyDelete
  3. nk jadik kwn baek namee buleh?? huhuhu

    ReplyDelete
  4. eeeeeee.. beshnya ada shoulder to cry on even in dunia maya sekali pon kan namee??

    ReplyDelete
  5. wahhhhhhhh..seronok kan ada yg setia memomolow kita..dan kita pon akan setia memolow mereka..dari muda remaja, sampailah bernaka pinak..nak jadi cenggini jugaklah..:)

    ReplyDelete
  6. arghh! yuyu takde.. nangis ahhh! huhuhu ^^

    ReplyDelete
  7. Niceeee....bagus kan dpt kwn blogger yg boleh rapat...
    Psttt...psssttt..abby tunggu namee kawen jugak ni..kikiki.

    ReplyDelete
  8. beruntung sangat dapat kawan2 macam ni...ada bila kita susah..

    ReplyDelete
  9. namee..terima kasih jugak jadi kawan eka dalam alam maya yang macam2 serba serbi ni..

    tak rugi kita berbaik dengan orang..muhibbah kan bila kita berblog dengan baik,aman macam nie...

    blog syazwan pon best!

    ReplyDelete
  10. bertuahnyer mereka :)
    tak cukup rapat nak masuk list namee huhu..

    ReplyDelete
  11. uishhh.. n
    Namee..terima kasih sangat sangat!
    wahh, terkejut wan, tetiba trafik wan naik..

    hehehe..wan tak sombong.hehehe.kat luar pun ada yang anggap wan sombong.sebab muka macam nak marah..tapi bila dah tegur dan rapat..mereka senang bergaul.

    heheh..
    thanks namee.
    bila terjumpa nanti..wan akan tegur namee gak..

    4 sahabat ni memang bagus.
    kita dah boleh jadi geng dah.

    happy blogging.
    have a good day Namee.
    thank you so much.

    ReplyDelete
  12. wan memang sahabat yg baik kan? akak pun mesti jengah blog dia hari2!

    yg lagi 3 tu tak pernah jengah lagi...nak pi terjah satlah...heheheee

    ReplyDelete
  13. =]
    weeee
    sume belog tu besssstttt!
    hehehe
    we..untung namee ada shbt belog yg karib lagi akrab ni ye
    semoga namee terus bersahabat!
    wee
    nak jadi kwn namee gak lah..hehe =]

    ReplyDelete
  14. every disease has a cure, you have found yours :-)

    ReplyDelete
  15. blog mejuez mema best . suka baca blog dia .
    blog wan baru nk terjah . hehe :)

    ReplyDelete
  16. nk msuk dpt A Shoulder To Cry On jugak,hoho..

    ReplyDelete
  17. hope you will be my shoulder to cry on. hihihihi ;)

    ReplyDelete
  18. setiap blog pasti ada komentar..menarik enrty ni..ulasan yg sgt cool...

    ReplyDelete
  19. good to have sahabat blogger yg bleh share pasal dunia belog n personal matter kan?

    semoga akan menjadi sahabat di dunia realiti juga dan berkekalan sampai bila2..^_^

    ReplyDelete
  20. kucing serius baru 19?

    pemikiran dia serius hebat mcm umur 25 ke atas dan kerja hebat2..

    malunya aku dah 22 tp pemikiran x sehebat tu..

    haha..

    ReplyDelete
  21. it really fun to have friends in virtual right?hope u guys will keep in touch together.. :)

    ReplyDelete
  22. Keempat empatnya peramah ! Kadang kadang kawan kita dalam dunia realiti kehidupan pon tak sama macam dalam maya ni kan ? :)

    What ?? Kucing baru 19 ? Baru tahu.. Haha

    ReplyDelete
  23. kawan-kawan ni la yang buat kita semangat nak blogging :)

    ReplyDelete
  24. namee.. ko tertinggal blog aku.. :(

    ReplyDelete
  25. Ada kawan rapat dalam dunia maya memang best. Walaupun tak pernah jumpa. :p

    ReplyDelete
  26. wahh, bestnya ada readers n kawan alam maya yg cmni :D

    ReplyDelete
  27. Alamakkkkkkkk... ehhehe

    >_<

    nameeeeee.. ai sudah beralih blog SEO.. nanti ada masa boring2 baru beralih blog free thinker plak.. >_<


    buat masa ni nak kejar sikit pageviews.. nak upkan PR.. :D

    ReplyDelete
  28. wah!!! so sweet all of your blogger friends are always there for you.alhamdulilah,you have good company :)

    ReplyDelete
  29. wah.untung lah mereka sbb jadi buah hati namee.hehe.gud2.;)

    ReplyDelete
  30. tahniah korang.. :) femes nanti jangan lupa umie :)

    ReplyDelete
  31. ooo. empat-empat blog ni tak pernah singah.. lepas ni boleh la melepak ke sana

    ZooL

    ReplyDelete
  32. xnk promot blog saya ke???kikiki
    saya pun org baru lagi..
    bnyk lg benda yg saya kne bljr..

    saya harap namee blh tnjuk ajar dgn junior sprti saya ni..

    jalalret.blogspot.com

    ReplyDelete
  33. as salam..
    namee pun rajin singgah kat blog akak. tq namee. semua blogger yg namee list kan mmg punya gaya penulisan yang menarik.

    ReplyDelete
  34. Wahh...best2 kalau kite tgh down ade org bg smngt kat kite!=)

    ReplyDelete
  35. cik eka dan wan tuh sy kenal..sy jugak stalk belog dorg..hehe :)

    ReplyDelete
  36. Aku?
    Blogger tempat bercerite pasal empon kut

    ReplyDelete
  37. mmg ada tarikan tersendiri pada blog2 mereka

    ReplyDelete
  38. yeaayyy..nk p terjah mereka laa :)

    ReplyDelete
  39. wow, bgusnya kalau mcm tu. blog wan tu pun bgs jugak. cuma jd silent reader lha. nk komen segan, hehe

    ReplyDelete
  40. AWWHH NAMEEE. Haha. Aish. Apa niii. Malu laaaaah.

    Kau buat aku yang comel ni rasa tuaaa *blushing* ;">

    Haha. No hal lah Namee. Kau memang sahabat aku. Tak kira lah,kenal dari mana pun,sekali dah bergelar sahabat,sampai bila bila pun tetap sahabat.

    *blushing lagi*

    Walaupun sekadar bahu kucing,still bahu yang tough tau. Tak kira. Boleh jadi tempat to cry on jugak. Haaaa.

    ----

    Thanks tau Namee sentuh pasal blog aku ni. Huu. Serius terharu. InsyaAllah,aku capaikan cita cita aku nak jadi Arkitek. Memang aku nak jadi arkitek dan aku nak bukak firm sendiri. Kau doakan aku tau. Tau tau tau.

    ReplyDelete
  41. wah, inna nak dtg terjah lah blog dorang...

    ReplyDelete
  42. erk...aku terkelu sekejap....apa pun terimakaseh kerana sudi menghampirikan diri...:)

    ReplyDelete
  43. besnye ada kawan alam maya camnie :) hope lepas nie korang dapt jumpe depan2 and rapat macam kawan dah kenal lama. hehe. all the best in blogging ! :)

    ReplyDelete
  44. pernah terjah 3 blog dari bawah je.. atas sekali tak pernah.. susah sekarang nak dapat kawan masa susah.. kawan masa senang banyak la.. huhu

    ReplyDelete
  45. mula mula masuk blog nie kan,engat namee sombong tau.hehe,rupanya tak pongg :p

    ReplyDelete
  46. yang pasal wan tu memang dia xsombong ;) wee...

    ReplyDelete
  47. they are awesome..
    and you lucky because have "them"

    ReplyDelete
  48. bestt kan ada kwan maya rapat mcm ni. feel dia lain. nak mengadu apa2 pon senanggg. :P *smoga pkenalan pon terus kekal nameee. :P

    ReplyDelete
  49. Okay tetiba rasa nak nangis jugak.. Bahu siapa sudi? Huu..

    ReplyDelete
  50. masing-masing pun ada kehebatan nya. hee. yang mejuez tu jeh tak pernah lagi pergi. maybe sebab die dah ke SEO? err. tak tahu. tapi kenapa personal message nye semua pasal love except kucing? hee.

    ReplyDelete
  51. see , blogger pun bley jd rapat (:

    ReplyDelete
  52. serius ingatkan eka tu dah kenal dari luar.. hehehe... rupanya dalam blog jugak... yup, kat blog pun boleh rapat... dan memang best bila ada yang sentiasa kat sisi kita walau macam mana pun kita kan... walaupun tak pernah jumpa... =)

    ReplyDelete
  53. yeah... baguss.. satu hubungan baik.. teruskan

    ReplyDelete
  54. a great blog here. keep blogging ;)

    ReplyDelete
  55. klu pembca setia tpi tak tingl jejak..kire dy jaht dgn kita la ek? :P

    <----dia jaht la macm 2..haha:P

    ReplyDelete
  56. ini orang2 yang bersama ketika berblog nyerk :)

    ReplyDelete
  57. best nyer ble da de peminat setia namee~

    huhuu~ agak terharu juge la membacenyer

    ReplyDelete
  58. booo kucing booo!
    hahaha.
    gua kenal wan dengan kucing.
    both nice.
    cik eka gegurl.
    gua segan.
    haha!

    ReplyDelete
  59. kite pun nak ada shoulder to cry On jugak.. :)

    ReplyDelete
  60. apa-apapun teruskan bersemnagat buat blog ye namee..smoga tersu sukses berjaya dlm berbloggig..=)

    ReplyDelete
  61. selendang dah masuk n baca blog mereka..blog mereka memang best n punya identiti yg menarik.

    ReplyDelete
  62. huhu azza xde pun, sakit susah senang tentang blog xde sapa nak dengar. Tu yang masih berada di takut lama sekarang ni...

    ReplyDelete
  63. betull semua pun janna follow mereka.. xsombong.. mmg patut ade kat bloglist tu^^

    ReplyDelete
  64. O yes :D kak namee punya blog yang pertama saya buka kalau online . Btw , sorry dah lama tak comment . Busy on trial . sempat baca je :D

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...