Friday, September 30, 2011

Lelaki Mat Saleh

Hello peeps..

Aku tengok ramai juga gadis melayu yang date dengan lelaki warga asing. Warga Africa ada, mat saleh ada, Bangladesh ada, Vietnam ada tapi yang selalu sangat aku nampak perempuan melayu pacar dengan mat saleh. So apa lebihnya lelaki mat saleh ni dari lelaki melayu ?

Dari kecik, aku pernah pasang niat nak kahwin dengan mat saleh. Emm, beberapa sebab kenapa aku nak pilih orang asing berbanding lelaki melayu. (dulu)

1) Lebih Gentleman (lembut, berani)
Pernah sekali, aku naik KLIA Express untuk ke KLIA. So, I was alone carrying my luggage. Memang berat gila luggage aku dan aku tarik sorang-sorang. Bila dah sampai airport aku nak angkut keluar luggage tu dari train tapi tak terdaya lalu aku tolak-tolak juga pakai kaki aku. Penumpang yang lain semua terus melulu keluar je. Tapi ada satu mat saleh ni dalam lingkungan usia 34, dari jauh dah tengok aku dan bila dia tengok aku macam nyawa-nyawa ikan je nak turunkan luggage tu, dia terus datang ..'Let me help u'. Dia angkat , senyum dan terus pergi. 

Kalau kau gadis melayu kau rasa apa? 

Tentulah rasa, oh gila cool kau mamat putih ni. Ada je lelaki melayu dalam train tu. Nampak muka macam nak tolong tapi bila tengok aku tak balas pandangan so diorang assume macam aku tak perlukan bantuan. So, diorang pergi jela. Emm, seorang perempuan tentulah malu nak ask for a help atau panggil 'you you tolong I angkat bag ni sat'. Mat saleh tu tak tunggu apa, dia terus datang dan angkat kan lalu senyum dan terus pergi.

Thank u so much white man. 

p/s: Mungkin lelaki melayu tak berani sebab takut kang kena tuduh nak usha anak dara orang plak. Mungkin ? Atau sopan santun dalam darah melayu tu buat dia teragak-agak untuk angkatkan bag gadis. Takut gadis salah faham.

2)Externality
Boleh aku pakai externality ? Ni dari segi aspect wajah dan physical. Sememangnya berbeza kalau nak bandingkan lelaki Melayu dengan White man ni. 
Mata, hidung, kulith putih dan jaw tu yang extra special. 

Lagi satu ,dari segi ketinggianMasa aku darjah 5 dulu , tinggi aku 158cm . So aku tengok budak-budak lelaki dalam class aku semua kecik / pendek. So di situ aku rasa tak suka dengan lelaki Melayu and memang aku minat lelaki yang lebih tinggi dari aku. Terfikir, takkan aku lagi tinggi dari lelaki, so not cool. Masa tu tak terfikir tentang proses tumbesaran dan proses akil baligh. Lelaki mula meninggi lepas akil baligh.

p/s: By the way, lelaki melayu pun ada je yang mata dalam, hidung kurus dan jaw line yang macho tu.  Ketinggian, banyak lelaki melayu tinggi tapi depends on keturunan juga lah. 

So?

Tu je point hebat yang aku ada pasal lelaki mat saleh ? Ehem, duniawi semata. Kalau difikir aspect agama ? Memang aku tak boleh nak bimbing. 

Apa-apa pun lelaki melayu tetap di hati. Lelaki melayu banyak keistimewaan. Trust me. Nak yang gentleman ? Eh ada lah. nak yang handsome comel macam Teletubbies ? Eh ada lah. Banyak lelaki hebat di kalangan lelaki Malaysia. Percaya lah. Lelaki melayu tinggi ? Eh ramai. 

Tapi kalau dah jodoh kau dengan lelaki asing nak buat macam mana. Jodoh di tangan Allah maaa. Tapi yang date dengan warga Africa tu aku tak tau kenapa. Hari tu aku lepak McD, yang bayarkan makanan, ticket wayang semua perempuan melayu. Si pakwe African tu duduk je menunggu. Gentleman tang mana tu ? 

Wahai lelaki melayu, anda hebat dari mat saleh sebenarnya. Cuma kurang gentle je. heh


But aku still berpegang pada lelaki melayu comel macam Teletubbies. 

Happy reading and have a nice day...








110 comments :

  1. boleh nak jadi gentle...
    mat salleh leyh cium n peluk...
    anda perempuan melayu islam sanggup ke ?hehehe...

    sentuhan itulah yg mengentlekan lelaki, tp selagi tak kawen lelaki takkan jdi gentle... :)

    ReplyDelete
  2. kalau nak lagi bagus...korang yang berminat dgn laki mat saleh kene la bimbing dorang ke arah agama kita..hihi

    ReplyDelete
  3. xjmpa lg la yg btl2 gentle
    yg ad skrng pn childish
    tpi trima je la
    klau dh jdoh

    ReplyDelete
  4. wah..suke lelaki gentle..sweet n romatika de amour..hehehehe

    ReplyDelete
  5. nice la namee..tp betul tu jodoh di tangan tuhan kan

    ReplyDelete
  6. lelaki melayu teap pilihan..hehe..yg len tuh usha2 je...hehe

    ReplyDelete
  7. part yang kurang gentle tu, saya setuju hahahahahaha.


    p.s mat saleh tu memang sangat cool ^^,

    ReplyDelete
  8. tak pernah terfikir nak mat salleh.. tapi kawan-kawan ramai gak dating ngan mat saleh dan mat negro.. err... mat saleh boleh terima lagi kot... mat negro? hemmm....

    suka lelaki chinese look.. tapi tak dapat lelaki chinese look dapat laki yang mata kecik cam cina pon jadi la... kecik.. bukan sepet.. hihi...

    ReplyDelete
  9. elie kenit je orangnya..so kalau berdiri sebelah laki mat saleh, mmg macam klcc dgn rumah teres! so elie mmg takleh g date ngn mat saleh!hahha

    ReplyDelete
  10. Aku pernah borak borak dengan Minah Saleh from New Orleans. Kawan kepada kawan aku yang transfer masuk sana. Honestly,depa kata lelaki Melayu lagi sweet. Ehem.

    But,honestly,memang,Melayu memang still dipenuhi dengan rasa malu. Aku admit. Pernah jugak aku encounter macam kau kena tu,tapi kat KL Sentral. Awek cun,so aku akan rasa nervous gila nak tolong. Seriously,rasa nervous. Rasa macam

    "Nak tolonggggg tapi sumpah segan"

    Macam tu lah.

    Bila yang tak cun,makcik tua,pakcik tua,boleh je nak tolong without doubt.

    Entah lah. But,honestly,yes aku memang penyegan bila nampak awek cun. Ehem. Seriously. From there,segan terus nak buat benda benda lain. Tolong ke,apa ke,etc etc.

    But,tu je lah.

    ReplyDelete
  11. lelaki mat saleh yg tolong ko angkat luggage tu aku la tu..


    skrg tggi ko bp?
    aku 180cm.. same tggi x? atau lebih?

    ReplyDelete
  12. lelaki melayu tetap jadi pujaan hati! hehehehee...


    akak pun pelik yg dok couple ngan warga Africa tu, apalah yg mereka pandang kan? bukan cinta tu yg buta tapi mata2 perempuan tu yg buta kot? huhuhuuu..

    ReplyDelete
  13. err.. byk laki mlayu yg xpndai nk jg dri & b'gaya la.. huhu~...

    ReplyDelete
  14. haha sokong namee ! tp kite masih admire mat saleh. org kate, klau kawin mix anak pndai haha. XD

    ReplyDelete
  15. pelik jugak ade yg date dgn mamat africa!haha..

    ReplyDelete
  16. haha..Bila fikir2 balik masa zaman sekolah dulu mmg ada pasang angan2 nak kahwen dengan mat salleh sebab mereka macho tapi makin dewasa ni bila tgk lifestyle diorang sendiri semakin menyampah pun ada.haha.Awesome entri Namee :)

    ReplyDelete
  17. nice entry. ;)

    sy baru je tlis tntg lelaki omputih ni.. ;)

    http://nabehnabilah95.blogspot.com/2011/09/aku-nak-kahwin-dengan-omputih-laaaa.html

    ReplyDelete
  18. noh parah. boleh tahan taste kau.
    Aku lelaki typical melayu jawa yang makan benda super pedas. nampaknya kita tak dak jodoh walau pun 5 saat

    ReplyDelete
  19. laki melayu ramai tkt nk jadi someone gentle sbb tkt di assume bajet.. biasa la kan, orng melayu memang selalu tuduh bukan2 pada kaum sendiri..

    klu xternal tu, susah la nak kompare ngan mat saleh an, warna kulit, ktinggian, kemachoan hidung, etc..

    ReplyDelete
  20. mat saleh nie handsome..ehehe..(^___^)
    tp, lelaki melayu pun ramai jer yg handsome..

    ReplyDelete
  21. aku mudah cair ngn laki mat saleh. kbai... hihi

    ReplyDelete
  22. 'Cuma kurang gentle je'..

    hahahahaha.. i like!

    ReplyDelete
  23. Lelaki mat salleh bau badan nye sangat2 lah x cool!

    Habis satu bus terpaksa menahan hidung n my fren said sbb dia ada bulu byk, dats y lah bau dia pn urrrrggghhhhh....!

    HAHA.

    ReplyDelete
  24. hehe.. susah nak carik lelaki melayu yang gentlemen.... ^^

    http://bulatmata.blogspot.com/

    ReplyDelete
  25. laki akak pon ensem jugak..
    ade ala2 mat salleh..
    haha, nak jugak tu.
    haktuih. muahaha

    ReplyDelete
  26. coolwoooo mat salleh angat barang tuk kita..he3 walau sekacak mana mat salleh..ttp gak nak lelaki melayu..chewah!

    ReplyDelete
  27. setuju3.. =D

    tp time tngk citer james bond ke hape.
    ada jugak ter-adore lelaki org putih ni.

    ReplyDelete
  28. hehehhe..

    suka ps namee ni

    " p/s: By the way, lelaki melayu pun ada je yang mata dalam, hidung kurus dan jaw line yang macho tu. Ketinggian, banyak lelaki melayu tinggi tapi depends on keturunan juga lah. "

    asal la pompuan melayu dok kejar mamat afrika..adehhh..

    macam mana selsema?.

    have a good day ya.

    ReplyDelete
  29. Eh, dua2 pun ada je kelebihan masing2. Nak lelaki mat salleh, mesti kena pandai speaking ah tapi..hahah..

    ReplyDelete
  30. homaigooddd!
    hehee
    kalo ada matsalleh yg buat cenggitu kay mimi..kompem mimi jatuh luluh sumne jntg usus la..hehehehe
    x kesah dh die ensem ke x..tapi gentle tu yg uuuuu..bes jeee..hehhee
    tapi cm2 mne pon..nak gak laki melayu kan.. takkan ilang melayu di dunia
    ecewaahh!hehehe

    ReplyDelete
  31. yehaa,entri namee kembali..ske2,hehe..;)

    err,ayie lelaki melayu yg comel mcm teletubbies tu..okeh la kn?heh...yosh,;p

    ReplyDelete
  32. haha tapi kalau pada aku, dari awek omputih, baik lagi awek melayu. auww...~

    takkan aku nak komen pasal mat saleh, macam gay lak kang. harhar

    ReplyDelete
  33. skrg manusia tak kenal siapa. tidak pandang rupa, perangai, sikap dna sifat, tingkah laku dan etc..asalkan cinta dan mencintai, they do anything willingly!! hebat kan cinta itu?? ;)

    btw, arisha banyak kenalan indonesian guy and they said they love to see perempuan malay kerna katanya manis..haha. if girls, mereka lebih suka white people pula kan?? macam2 ragam dunia. -,-

    ReplyDelete
  34. alalala....x kisah la bangsa apa pun..kalau dah berkenan di hati..apapun xpe la...

    ReplyDelete
  35. Realitinya mmg org puteh ni baik dan berbudi bahasa cuma cara mereka berfikir tidak sama macam kita itu adalah persoalan lain namun yg jelasnya lelaki2 melayu mmg terlalu berkira bila mahu jadi 'lelaki' terlalu ego!

    Maaf cakap mmg lelaki melayu terlalu macam2...sombong dan kurang kualiti sebagai pelindung wanita!

    ReplyDelete
  36. Namee.. tersangat lah betul namee oi. Azza g london 10 hari tu rasa macam bahagia gila dengan layanan diorang kat sana.... panggil kita babe, darling... love.. oh sweet nya...

    ReplyDelete
  37. ni pengalaman sy masa blaja dlu, kat oversea kebanyakan pelajar perempuan melayu jarang sangat nak mintak tlg dgn lelaki melayu.tp bleh plak mntak tlg dgn lelaki bangsa lain.pernah skali nampak lelaki melayu nak bantu, tp perempuan melayu tolak mentah2.siap jawab dgn kasar n langsung x pandang muka.kononnya nak jaga pergaulan.takut timbul fitnah.tp last2 mintak tlg ngan lelaki 'asing' jgk.tp ni kira mcm kes terpinggir la.

    ayat last n3 tu best "Wahai lelaki melayu, anda hebat dari mat saleh sebenarnya.".:D

    ReplyDelete
  38. yup, setuju. bab gentleman mmg lelaki melayu kalah, even kalau compared to chinese guys pun, lelaki melayu kalah.

    contoh obvious, kalau pergi clinic sakit puan untuk check up baby masa lepas bersalin, kalau lelaki melayu dorg akan biar wife dorg yg dukung baby. dah la wife baru lepas bersalin, kena pulak angkat berat. tapi kalau tengok lelaki cina, hubbynya yg akan carry the baby. considerate.

    but i still prefer lelaki melayu (tapi mst sepet n kulit cerah ahaks :P) sebab adat, budaya dan yg plg penting, agama. :D

    ReplyDelete
  39. sesuai masuk terfaktab laa wey namee..haha :P

    pndai gila cakp pasl laki :)

    ReplyDelete
  40. what a point! haha.
    bangga plak jadik lelaki melayu.

    p/s: omputih baik, tp sosial lebih!

    ReplyDelete
  41. kak namee!! suka entry ni sebab semua point sgtlaaa betul. huhu.. :)

    tp kenapa ensem mcm teletubbies? >.<

    ReplyDelete
  42. lelaki kulit ape pun same..yang beza disis Allah adalah iman dan takwa..

    cari mereka itu..

    ReplyDelete
  43. Teletubbies?Saya takut dengan benda tu,tak boleh nak tengok langsung..

    Susah nak jumpa laki melaayu yang helpful macam tu,kontrol macho n hensem banyaaakkk

    ReplyDelete
  44. Heheh.. Namee terror u agak umur die 34....anyway tuh la... Lelaki melayu tak begitu sensitif dngan perasaan perempuan.. I admit that so much.. Egoistic and slalu fkir diri je betul.. Totally diffrnt with foreigner guys yg i knl... More gentlman and understanding... Tapi they are more social than typical malay guys la kan.. Of course... Anywway namee.. Kalau dah jodoh, mcm mne tolak pun tetap kawin jugak kan.... Hheheh..

    ReplyDelete
  45. hehehe gentle betul kn mamat putih tu..

    tapi lelaki melayu tetap sweet^^

    ReplyDelete
  46. menurut kau, lelaki melayu comel macam Teletubbies tu macam siapalah? :D

    ReplyDelete
  47. setuju, hehe XD

    p/s : lau alien camne lak? :P

    ReplyDelete
  48. a'laiki salamun.. .


    perhaps wabak mentaliti kau2 aku2 makin menebal da kt cni..
    as a majority malay guy? sye xde hal pn beraksi begitu *angkat bakul sdr lak hehe*


    |||||
    (^___^)


    fi aman Allah
    L.N

    p.s.. even pakcik pn i bukak kn pintu.. .(ekceli kbtln da bkk pn2 7E die pn masuk je.. .kuikuikui)

    ReplyDelete
  49. HAHAHAHAHAHA..betul, dekat tempat alya nie sawak, ramai nampak mereka berpacaran dgn african.. -.-

    hihikk..lelaki melayu tetap dihatii :P

    ReplyDelete
  50. darjah 5 tinggi namee 158cm?? wowwww.. kite smpai skrg pun x lpas2 lagi 158cm.. hehe..
    lelaki melayu comel macam Teletubbies..

    ReplyDelete
  51. dear, so far tak de pulak dengar orang yg guna VCO ckp kesan sampingan yg memudaratkan..

    Cuma kalau kulit bermasalah, bila makan VCO mungkin akan keluar ruam.. Tu sbb dia nak keluarka toksik dalam badan kita.. Lepas tu, kulit akan jadi halus.. Tapiii... Lain orang lain masa yg diambil utk tunjuka kesan positif tu.. Ada org, dlm dua hari pon dah okey.. Ada seminggu.. Kalau saya, sebulan guna baru nampak kesan sbb kulit memang sangat problem kat muka... Huhu dear, so far tak de pulak dengar orang yg guna VCO ckp kesan sampingan yg memudaratkan..

    Cuma kalau kulit bermasalah, bila makan VCO mungkin akan keluar ruam.. Tu sbb dia nak keluarka toksik dalam badan kita.. Lepas tu, kulit akan jadi halus.. Tapiii... Lain orang lain masa yg diambil utk tunjuka kesan positif tu.. Ada org, dlm dua hari pon dah okey.. Ada seminggu.. Kalau saya, sebulan guna baru nampak kesan sbb kulit memang sangat problem kat muka... Huhu

    ReplyDelete
  52. well said babe! entry ni cute la! hehee :)

    ReplyDelete
  53. haha. lelaki melayu nmpk comel nak2 kalo pakai baju melayu :D

    ReplyDelete
  54. tettt..hihi..agree2..dlm uia benda2 ni dah jd common things. even technician pun glemer..hihi

    ReplyDelete
  55. masa kecik2 memang ada jugak terfikir nak lelaki mat saleh tapi mengenangkan wajah yang suam2 kuku maka dimatikan saja impian tu..kehkehkeh..tapi sekarang rasanya lelaki melayu dan menjadi idaman kalbu :')

    ReplyDelete
  56. hahaha..wah2..cam bace terfaktab pulok!! :D

    ReplyDelete
  57. hihi. namee namee.

    ingat lagi dulu time umur 19,keje kt times square ade boyfren frm france.


    huuu,handsome and gentleman of course :)


    tp sebab die study di mmu and bile abes sem balik france then broke up. tp bukan broke up bagai nk gile dgn org melayu.huuu


    tapi lelaki melayu still the best :) cume bile dgn omputih ni maybe rase special sikit la sbb lain dari kite. hehe

    ReplyDelete
  58. mat saleh or malay guy, masing-masing ada kelebihan/kekurangan. lelaki melayu pun ada yang gentle tapi kena cari lah. tu yang payah. =)

    ReplyDelete
  59. for me
    kecerdikan otak dan kematangan pemikiran sgt penting lah
    kalau mat salleh pon, tp still kebudakan2 lg
    pun sakit hati jgk kennnnn

    so aku mmg mencari
    yg pintar cerdas
    yg matang
    yg berhati bersih
    yg fikir out of box
    yg respect all people
    yg believe dgn Tuhan

    gentle tak gentle ni dtg dari otak dan hati
    so the most important otak dgn hati kena kasi cuci dlu

    im still keep in searchin'
    ;)

    ReplyDelete
  60. eh..cam saya je ada ciri tuh..sya tinggi muka cam matsalleh dan gentlemn..kuang kuang kuang....

    ReplyDelete
  61. Yes , lelaki melayu lagi banyak speciality . Tapi depends kepada orangnya .. About the african guy , memang eiyuh eiyuh .. Tak romantic langsung .. By the way , kak namee tingginya +.+ ehem , lelaki melayu tulang mata , hidung kurus and the jaw line , Wani dah jumpa ;) jealous tak jealous tak ? :D

    ReplyDelete
  62. Yes , lelaki melayu lagi banyak speciality . Tapi depends kepada orangnya .. About the african guy , memang eiyuh eiyuh .. Tak romantic langsung .. By the way , kak namee tingginya +.+ ehem , lelaki melayu tulang mata , hidung kurus and the jaw line , Wani dah jumpa ;) jealous tak jealous tak ? :D

    ReplyDelete
  63. patut laa ramai komen... tuan tanah nye cantek rupenye... hehe..

    ReplyDelete
  64. saya comel mcm teletubies tak ? wakaka

    ReplyDelete
  65. kulit white man putih sgt..mcm mayat..lelaki malay kulit nmpk lebih hidup..


    setakat tinggi..no hal..lelaki melayu bnyk yg tinggi dah..my husband sooooo tall (mmg carik yg tinggi..yg pendek dulu seme i tolak hahaha walaupon ensem)



    i suka lelaki tinggi psl i pendek (tinggi namee masa darjah 5 lebih sedikit dari tinggi i skarang hahahaha)


    btw, bab gentleman lelaki malay mmg x boleh kalahkan white man..even my husband pon x gentle..kalau tgk i angkat barang berat dia buat dunno jer (even tgh pregnant pon)..bila i dah tarik muncung 14 baru terhegeh-hegeh nk tolong..

    ReplyDelete
  66. hi..

    saye berase sgtla tidak patut untuk lelaki melayu mengcondemn u unt entry ni sbb sesungguhnye semua yg u ckp tu mmg benar..

    i study kat uitm segamat,so i mmg travel kl-sgmt by train..bila time cuti mid sem msti la bwk luggage yg berat sbb nak carry baju kotor skali..nk basuh kat rumah(nmpk x malas)..sepanjang 2 thn ++ naik train tu,cuma skali je ade org tolong angkat luggage which mase part 2 by WHITE MAN...laki melayu buat bodo je eventhough da nmpk minah ni tekemut2 nak angkat bnde berat ni..

    so bg laki mlayu yg rase dorang lg bagus, SHUT UP!!

    ReplyDelete
  67. lelaki melayu ada yang mcm ni cuma kena pandai cari. and satu sebab kenapa mat saleh jadi pilihan mungkin sebab dorang ni gentleman. hehe :)

    ReplyDelete
  68. hahaaaaa...nak tergelak jer baca cerita namee...tapi apa yang namee cakap tu betul...hikhikhik...

    lelaki melayu tak kurang hebatnya kan...yang pasti lelaki melayu tetap macho di mata dkna... :)

    yang penting lelaki melayu tetap beragama islam ^_*

    p/s tak mampu nak couple ngan mat saleh sebab dorang tinggi sangat..nanti nampak kependekkan dkna...opppsss !! :D

    ReplyDelete
  69. uiyoooo, tingginye kak namee mase darjah 5. kite skrg baru 157 gitu. wuuu~

    *lelaki melayu tetap macho <3

    ReplyDelete
  70. kalau nak gentle memang pilihan lelaki omputih tapi walau lelaki melayu tak gentle.. itulah yang jadi suamiku.. hikhikhik.. alhamdulillah moga kekal bahagia insyaAllah..

    ReplyDelete
  71. okay. entri ni mmg .... erh. buat panas mata. :D


    berada di kawasan keliling yang lebih kurangsama 5 tahun lepas, mengiyakan apa yang namee ckp.

    but then, truth speaks.

    lelaki melayu yang sweet ramai, tapi yang gentle, sblm kahwin? dorang mgkn da serik , dan dibrainwash untuk tak gentleman sgt.

    dorang sbtlnya concern perempuan Melayu mudah jatuh hati pada lelaki yang gentleman.

    jadi, dorang tak nak dorang diperkatakan sebagai gentleman tak tentu hala lah kan?

    anyhow, gentleman is a choosy word. and, to be gentleman, we choose the right person, or at least, the one we feel is right.

    which is.... the future wife,

    somewhat agree dgn kucingan gak.

    klu that lady is super gojes, somewhat the shy2 cat juga.

    takut dikata tunjuk baik kat perempuan lawa aje, tap[ org biasa2 tak ditlg pun, boleh jdi. mulut laki ni boleh thn gak pe

    ReplyDelete
  72. urmmm..mungkin lelaki mat saleh lebih gentle dari lelaki melayu.. Tapi rasanya suami melayu lagi terbaik kott... hehehe...

    Bak kata boboi boy.. terbaik..

    ReplyDelete
  73. saya time lam flight pun xda sape nak tolong amikkan luggage kat dashboard tu. senang-senang, saya panjat kerusi, then grab sendiri. ahahahaha

    ReplyDelete
  74. sebenarnya dalam darah melayu ada sifat keseganan.Orang yang segan itu adalah orang yang ada iman.

    ceh.

    Memang kalau tolong awek,terus kena cop nak usha,nak tau kenapa kena cop?

    lepas tolong mintak no phone,itu sikap yang tidak baik.haha

    ReplyDelete
  75. salamun a'laikum,

    nk komen lg sbb joget kucin ckp super gojes nye sal 2 yg jd parkinson nk tlg.. .hehe

    dan lg kucin nengok rope org nye hehehe i used 2 c a guy helping others cam non stop.. .pas org neh ke org tuh.. .siap pick up trash kt lantai n look 4 da bin.. .

    xramai yg begini.. .
    *practicin 2b like him


    fii aman Allah,


    L.N

    ReplyDelete
  76. akak ,. ari tu zana ad jumpe sorang mamat nie ,. siap tegor zana lagi ^^

    muke macam mat saleh ,. tapi kan ,. die lahir kat Malaysia ,. mak die melayu =)

    hensem gilak ! HAHA

    http://syazanasani.com

    ReplyDelete
  77. nasib ada mix melayu dgn mat salleh. kira saya dapat extra la. haha

    ReplyDelete
  78. minah salleh pun jauh lebih mature dari gadis melayu, tak kuat merajuk tak jeles, senang dibawa berbincang, dan yang penting boleh pegang2 sekaligus menonjolkan kejentelan kaum jantan. malah fizikal mereka pun jauh lebih mengghairahkan. maka marilah kita sama-sama menghybridkan diri dengan bangsa barat. gitu? haha.

    ReplyDelete
  79. setuju betul dengan point pertama tu.. ade sekali yana dalam train.. mat saleh duduk sebelah yana.. masa tu yana selesema, asyik la tarik hingus ni ke dalam, taknak bagi keluar.. time tu jugak la yana takde tisu.. mat saleh sebelah yana tu terus hulurkan tisu kat yana.. gentle sangat :)

    (lagi satu, maybe dia takut berjangkit dengan yana kot.. hahahah)

    ReplyDelete
  80. aura laki mat saleh ni kuat gara2 tgok movie jugak.hahah.putih ke hitam ke merah ke,kalau dah jodoh,terima je kan.hehehe

    ReplyDelete
  81. toi 2 dolu2 ade gak berangan nak kawen nan omputeh..hihi

    ReplyDelete
  82. sis namee, ryan reynolds hot... nice pic choice =D

    ReplyDelete
  83. hurm.. dari dulu memang tak pernah berniat nak ambik lelaki mat saleh jadi my asben.. tak tau nape.. maybe not my taste kot.. hehehehee..

    ReplyDelete
  84. Huhu. Perempuan asyik nak yg gentleman tapi kekadang perempuan sendiri x gentlewoman. Kalo muka cantik sikit dah bajet hot jln wat muka ngada2.

    Tp ada ke term 'gentlewoman'?

    Hahahaha:)

    ReplyDelete
  85. hi adik cantik :)

    ermmm lelaki melayu pun hotz plus sopan gitu huhu..lebih sensitif rasanya..i dun know..masih tengah observe perangai laki sendiri hahaha..

    ReplyDelete
  86. x pernah kenal lelaki mat saleh. tp selalu terserempak dgn foreigner. mostly mereka agak murah dgn senyuman compare to lelaki melayu kite.mungkin sbb~
    copy sket ayat namee:
    "Nampak muka macam nak senyum tapi bila tengok aku tak senyum dulu so diorang assume macam aku takkan balas senyuman dorang if dorang senyum dulu"
    haha^^

    ReplyDelete
  87. serius suka gila kat mamat saleh. kacak bergaya mutu keunggulan. tapi suka jela. date? as husband? oh no tolak ketepi. banyak kelebihan pilih bangsa melayu kita dari orang luar ;)


    melayu tetap dihati jugak! laki melayu cool what ngeengee!

    ReplyDelete
  88. serius suka gila kat mamat saleh. kacak bergaya mutu keunggulan. tapi suka jela. date? as husband? oh no tolak ketepi. banyak kelebihan pilih bangsa melayu kita dari orang luar ;)


    melayu tetap dihati jugak! laki melayu cool what ngeengee!

    ReplyDelete
  89. Nice blog :)

    btw, saya orang baru. mintak tunjuk ajar.

    ReplyDelete
  90. salam namee.. wah , sya amat tertarik dgn entry nie.. sbb dulu sya pnh pasang niat nak kawen dgn mat saleh.. first dorg hensem , then dpt ank baka cantik.. tp , tu dlu r , fkran lom mtg nk nilai pd smua aspek...hehehe~~

    utk yg 'gentlemen' tu , sya pcya , mksud namee utk toleransi antara satu sma lain kan?? bkn utk pegang cium dan peluk ?? so yg komen plg first skli tu, mybe dia anggap 'point gentlemen' tu spt cium n peluk kot..hahaha~~

    ReplyDelete
  91. Serius, mula-mula baca memang sakit hati beb. tapi dah lama baca. memang betul apa yang di katakan cik namee ni.

    ReplyDelete
  92. Salam sis, mat salleh majority mmg gentle..bukan memuja, tapi hakikat..klau lelaki melayu, ntahla..maybe pemalu sgt kot..huhu..ingat lagi mase naek flight dulu, sy punye la bawak luggage and the other stuff berat2..pastu, dorang just tengok je..uhuk..sy dah mcm ape da tarik beg, dahla bdn kecik..dorang x kesian kot ngan sy ke pemalu sgt?hrm..ok, honestly i'm engaged with mat salleh..budaya..x semua yg mengamalkan budaya mcm tu..walaupun dorg org barat..tp mmg ciputla..dier btul2 jenis yg mendalami agama, sampaikan beberapa kali sy x dapat jawab soalan about Islam yg dier tanya kat sy..alhamdulillah, dia boleh jadi pembimbing sy dunia dan akhirat..

    ReplyDelete
  93. hmm.. betul tuu apa yg di katakan oleh Namee Roslan..saya pun suka lelaki orang putih di sebabkan perkara itu ttp saya xsuka tgok gadis melayu bercouple dgn lelaki asia lain spt bangla,nepal,indon .drpd bercinta dgn lelaki asia lain lagi bagus bercinta dgn lelaki melayu.

    bagi ku lelaki mat salleh dulu lps tuu baru leaki melayu

    ReplyDelete
  94. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  95. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  96. Wah tgginya akak time darjah 5 . Btw mmg tak dinafikan mat salleh mmg gentleman .

    ReplyDelete
  97. Africa? Memang tgok muka tak lalu tapi kan sebenarnya Tuhan cipta dorang ada sebab. Hahahhaa very very cool. Kalo yg pompuan pulak body meletop tu. hitam tapi ada cantik dia. Mata masing2...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...