Tuesday, September 13, 2011

Lelaki : Sweet Talker ?

Hello peeps...


Emm, ini mungkin entry pertanyaan kepada kaum lelaki kerana aku selalu musykil perihal ni. Lelaki suka tengok perempuan cantik tapi banyak yang berkata, bila dah temui cinta sejati.."Perempuan itu lah bidadari dan yang tercantik di mata sampai bila-bila".

Aku selalu dengar statement lelaki macam tu, dari pengalaman sendiri dan pengalaman rakan.. Serious. Tapi apa yang selalu terjadi...

Hari ni...
So sweet , I yang paling cantik di mata dan di hati baby boo you know.. :')

Esok hari nya...
Excited dan over-reacted. 

Gadis, pernah mengalami situasi macam ini ? As for me, aku tak bercinta dengan orang macam ni tapi selalu dengar dari pengalaman sekeliling dan tengok kawan hanya mampu redha bila partner acted macam tu.. Seriously, most perempuan memang admit yang lelaki suka tengok perempuan tapi bagi aku ada 2 types of lelaki. 

1) Suka tengok perempuan cantik tapi bila dah jumpa the love one, dah tak nampak gadis lain.

2) Suka tengok perempuan cantik tapi bila dah jumpa the love one, masih keliru dengan pilihan. Kebanyakan nya end up curang. 

Lelaki kedua adalah yang cepat keliru, sebab tu tak boleh ada social account ( Facebook, myspace, etc). Akan jadi rambang mata tengok profile gadis yang cantik. Aku salutes gila lelaki yang handsome, tapi nak add profile gadis jarang sekali. setia Mungkin sebab dah ada gadis di hati atau berprinsip 'kalau ada jodoh ada lah, tak perlu nak obsessed mencari'. Studiomates lelaki aku ramai yang type 1. Facebook ni sekadar hukum@syarat menjadi manusia je, layan tak layan.

Aku pernah argue dengan seorang lelaki sampai bergaduh. Bagi aku dia tu seorang yang rambang mata then aku terus terang kenapa aku tak boleh terima dia. Tapi dia tak boleh terima kenyataan, lalu menuduh aku cakap putar belit. Padahal dia yang cakap putar belit. Im doing the right thing, kalau aku rasa tak boleh terima habit dia yang suka tukar number phone dengan gadis dalam dunia maya ni, so apa salahnya aku beritahu awal dan stop kan benda yang aku rasa tak boleh pergi jauh. Dari bercinta separuh jalan. Tulis pasal laki tu pun aku dah rasa mual, dah la gatal suka mendesak. 

Biasa lah lelaki dengan lumrah suka pada kecantikan tapi sampai nak bertukar number dan date berdua ? Okay ke? 

Waktu bercinta ni sama jela bila dah kahwin. Bila dah kahwin, kau rasa boleh ke kau pergi date dengan perempuan yang kenal di facebook ? Dah time bercinta pun tak boleh nak commit, kahwin ? 

Mungkin aku yang kuno tapi yang penting insyaAllah mintak jauh aku takkan kahwin dengan orang macam tu. What goes around, comes back around. 


Kenapa eh lelaki , korang macam ni ? Sekadar sweet talk je ke ?

Terasa nak tulis pasal ni bila terbaca ..Yana Nanako

Happy reading and have a nice day...






102 comments :

  1. trend zaman sekarang.. kalau xbercinta xlaku.. sbb tu ramai yg jadi camtu.. agaknya nak lawan siapa yg paling laku kot...

    sbb tu dalam Islam diharamkan couple awekpakwe sayang2 semua niyh..

    laki suka tengok ppuan tu normal lagi la yg laki suka tengok laki pun dah bersepah sekarang.. masalah umat betol =p=p=p

    ReplyDelete
  2. sebab lelaki cepat tertarik dengan kecantikan.pengakuan jujur...haha..tapi ape pun kena tahu jaga pasangan masing2...nice entry namee..

    ReplyDelete
  3. lelaki suka tengok perempuan seks, canti..bla..bla..blaa..i..tapi ......heheheee..biarlah lelaki yang jawab..dkna tak tau nak jawab per :)

    ReplyDelete
  4. Buat setakat ni lelaki yg ieqah kenal alhamdulillah ciri pertama la.bukan mata keranjang. tapi mungkin ieqah blum cukup kenal dia tapi setakat almost seven year dia bukan lelaki type no 2. tapi tak tahu masa akan dtg.insyallah n harap dia bukan lelaki seperti itu laa

    ReplyDelete
  5. lelaki nie pantang nmpk [m[n cntik
    semua nak
    padahal dri sndri tak sehensem mna pn
    hoho

    ReplyDelete
  6. tak payah nak gune gambar skandal aku kot

    ReplyDelete
  7. apa nak buat dah lumrah..tapi kalu dah ada the love one only... takkan carik lain punyer....

    tapi hati2 dgn playboy..hik3...

    ReplyDelete
  8. apa nak buat dah lumrah..tapi kalu dah ada the love one only... takkan carik lain punyer....

    tapi hati2 dgn playboy..hik3...

    ReplyDelete
  9. Yang no 3...Suka dapat perempuan cantik..tapi dia akan tetap setia walaupun nampak yang lebih cantik...dia puji bukan bermakna dia nak curang dik..cuma macam startled gitu...kita perempuan pun kalau dah dapat yang ensem...tetap ternampak, terpandang dan terOMG..OMG kat orang ensem lain ye dak...tapi x curang kan...peace..

    ReplyDelete
  10. setia chentaku namee..hehe..

    bese yg jenis no 2 tu mmg cmtu,gatal xbertempat...tu baru berchenta dah boleh nmpak mcm mana perangai dia,kalau dah kawen nt?fuhhhh fikir2kan...hoho

    ReplyDelete
  11. Ada no 3 kot.. lelaki suka tengok perempuan cantik tapi malu tahap cipan.. .....................

    huhuhuhuhuhuhuhuhuhu,,


    ZooL

    ReplyDelete
  12. mungkin tak semua lelaki kot..tapi kalau dah memang dia jenis yang gataiii tak leh buat apa la namee..

    ada juga yang baik hati..setia pada nan satu..stakat mata gatai nak intai jg..akak ok lagi..kalau dh smpai nak miang..dushhh skali hahaha

    ReplyDelete
  13. hahak. nasib baik rasa mual jek hahak. adoi. sweet talker huh? da biase sangat jumpa lelaki jenis ni ^^,. tapi nak jumpa lelaki yang respek kat awek susah. yang setia tu sangat susah nak jumpa. ada gak jumpa tapi tu lah. -.- pakwe orang sobs melepas kahkahkah

    ReplyDelete
  14. hahak. nasib baik rasa mual jek hahak. adoi. sweet talker huh? da biase sangat jumpa lelaki jenis ni ^^,. tapi nak jumpa lelaki yang respek kat awek susah. yang setia tu sangat susah nak jumpa. ada gak jumpa tapi tu lah. -.- pakwe orang sobs melepas kahkahkah

    ReplyDelete
  15. bila baca entri Nameeni,abby baru sedar ...betapa bagusnya bila lelaki x minat ber-fb.:)
    *terus rasa terharu...

    terus rasa nak deactivate akaun fb sendiri.Faham sudah...faham sudah..

    Thanx namee dear!Luvya deep2!:)

    YEAH!

    ReplyDelete
  16. cik sya pun nak tanya gak ni..
    Kenapa eh lelaki , korang macam ni ? Sekadar sweet talk je ke ?

    serius tak suka laki cam2.. xsuke! x suke! guys.. gurl x suka laki cam2 tau..

    ReplyDelete
  17. aku bukan sweet talker percaya x?
    lumrah manusia akan puji benda yang cantik, namun ada yang lebih berminat untuk memiliki. pernah tgk perempuan obses dgn beg tangan?

    aku ambik contoh, hari kau pergi shopping mall jumpa 1 handbag yang cantik. walai pun tgh kering, kau usaha jgk nak beli. mak kau marah cakap yang beg tangan kau dah byk dalam almari, tapi kau beli jgk. selang 2 3 hari kau pergi mall lain, tiba2 kau jumpa 1beg yang lebih cantik dari beg yang kau beli smlm. ada kau rasa menyesal beli beg smlm? haha jawapan kau adalah jawapan untuk kaum laki yang type 1 bila jumpa pmpn yang lebih cantik dari current awek dia

    ReplyDelete
  18. Kerana nila setitik rosak lelaki sebelanga.. Haha :D

    Laily ada sorang kawan yang dah kawan dengan bf dia hampir 7 tahun,bf dia memang sangat pantang tengok perempuan yang dahi licin..

    Dalam masa dorang couple laki tu boleh pasang scandel dan couple dengan perempuan yang lain..

    Bila gf dia dapat tahu then di pujuk rayu,jadi cair then terima dia balik..Percaya atau tak Namee,more than 20 kali bf die mainkan dia gitu tapi perempuan tu still dengan dia..Adekah sebabkan sweet talker ? Jeng jengg jenggg .. =..="

    ReplyDelete
  19. penumbuk sedas aje laki macam tu

    ReplyDelete
  20. memang susah nak cari lelaki yg setia sekarang...semuanya mulut manis!


    akak bersyukur sangat dapat suami yg setia walaupun dah 14 tahun kami bersama sejak zaman bercinta! hehehee

    ReplyDelete
  21. sangat setuju....

    buat mase ni fara selalu jumpe yang no 2 ni.. yang no 1 mmg susah nak cari ye?? har har har

    ReplyDelete
  22. betul tu kak namee .. kalau lelaki yang suka tgk perempuan cantik je x pe tapi kalau sampai keliru tu x tau nak cakap . hihi

    ReplyDelete
  23. tak suka la spesis kedua tu.. tak baik tau.. da dapat tu jaga la leklok. T.T

    ReplyDelete
  24. kdg2 lelaki ni lmbut gigi dr lidah.. hadoi..

    ReplyDelete
  25. kan??? mula2 puji kemain lagi kita ni..pastu dpn kita lak dia puji yg lain..eish! x patut betul -.-'

    ReplyDelete
  26. kawan tak salah.. Nak puji popuan lain depan kita pun tak salah.. Cuma yg salahnya bila overrrr dlm berkawan.. Date berdua tu memang dah terlebih melampau la tu.. Lelaki patut tahu.. Kalau dia tak nak popuan tu layan lebih2 lelaki lain, dia pun patut macam tu jugak kan? Hoho..

    Dah ramai jumpa lelaki macam tu termasuk kawan sendiri pun macam tu..

    ReplyDelete
  27. setuju. dahla perempuan sekarang cantik2. walaupun normal bagi lelaki untuk tengok perempuan cantik tapi tak perlu lah sampai nak cakap dengan mulut. dlm hati sudah. he

    ReplyDelete
  28. saya paling tak suka laki yang suka mendesak. paksa tu paksa ni.padahal baru kenal. kan xpasal kena pandang serong..ahahaha ^^

    ReplyDelete
  29. saya laki,ada girlfriend,suka tengok perempuan cantik,siap bagi tahu gf"awak,awak hot gila minah tu"
    tp just tengok saja lah.gf is gf,perempuan cantik is cantik.dan cantik is abstract.like barney stinson said"new is always better".laki selalunya suka tengok je,kalau sume yang cantik nak kejar.xkn habis.
    "beautiful girl,all over the world,i might be..."-B.O.B,Nothin on you

    ReplyDelete
  30. perasaan manusia trhadap seseorang ni sentiasa berubah...terpulanglah pada kita samada nak tinggalkan dia atau tak....=D

    ReplyDelete
  31. lelaki sweet talker mostly is a heart breaker ;)

    ReplyDelete
  32. mostly cmtu kan? orang cakap laki jenis ni mata keranjang..pantang tgk pompuan cantik..walaupun dah ade love one..

    ReplyDelete
  33. saya laki,ada girlfriend,suka tengok perempuan cantik,siap bagi tahu gf"awak,awak hot gila minah tu"
    tp just tengok saja lah.gf is gf,perempuan cantik is cantik.dan cantik is abstract.like barney stinson said"new is always better".laki selalunya suka tengok je,kalau sume yang cantik nak kejar.xkn habis.
    "beautiful girl,all over the world,i might be..."-B.O.B,Nothin on you

    ReplyDelete
  34. biasalahh..bila tak dapat bukan main lagi, bila dah dapat..hurmmmmm ampes!

    ReplyDelete
  35. maybe sy type 1 . tapi tak nafikan PERNAH jadi type 2 . zaman pra matang dulu, hahaha. cuma saya tak keluar dengan perempuan. as for me, tak boleh nak salahkan lelaki sepenuhnya. hati dan tabiat lelaki bukan tak boleh diubah. si gf lah yg sepatutnya usaha sendiri ubah lelaki ni tadi. klau dpt laki type tu lah. hahaha :P

    ReplyDelete
  36. lelaki suka tengok benda cantik tapi hakikatnya masih setia.. =)

    ReplyDelete
  37. wan rasa, yang nombor satu tu adalah normal bagi lelaki..

    suka tengok kecantikan,
    tapi masih setia yang satu,
    bila on date, tak pandang semua tu.
    mungkin ada perasaan hormat.

    yang nombor dua tu, spesis keliru atau bahasa kasarnya, gatal..tak elok untuk dijadikan suami.

    benda ni semua same goes to perempuan actually..wan ada kawan perempuan, suka tengok lelaki handsome, walaupun dah berpakwe.

    cth :
    time lepak lepak ngan mereka.

    " eh, kau tengok laki tu, handsome gilooo, g ngorat, g ngorat"

    and

    ada yang tak tahan godaan lelaki handsome, and go on with that handsome guy dan tinggalkan buah hati yang tak berapa handsome ni..

    nak tahu jenis perempuan macam ni?.
    tengok susunan bekas pakwe, start dari yang kurang handsome, then makin handsome, makin handsome..yang ni boleh dikatakan playgirl.

    apa apa pun, elakkan dari lelaki yang nombor dua.

    ReplyDelete
  38. Susah nak jawab sbb aku x pernah bercinta, tp aku akui so far aku mmg suka tgk beautiful girls. Tp so far xde girl yg boleh buat aku feel something terhadap dia.

    Yg berlaku adalah wau cantiknya dia, then jalan2 eh minah ni gojes gila. Jln lagi OMG hotnya dia. Kemudian balik rumah tidur continue life as usual. Xde pape pun.

    Jd aku x dpt bagi jawapan bila aku suka someone aku still akan tgk pompuan lain ke x.

    Tp aku percaya, kalo kita suka someone, everything about her is perfect even sebenarnya dia gemuk mcm queen latifah.

    :)*panjangnya komen, hahaha*

    ReplyDelete
  39. jalal mcm 2 ke???
    jalal rasa xkot..
    jalal bukan t'golong dalam laki mcm 2..
    luaran xpntng
    tpi dalaman(hati)..

    ReplyDelete
  40. lelaki kebanyakannya mmg sweet talker . x boleh prcaya . laki skang ni mementingkn paras rupa je . grrr !

    ReplyDelete
  41. lelaki mmg dlahirkan bermulut manis. no matter how kite elak pun, kite akan tetap terkena even sikit. sbb kite djadikan dari tulang rusuk mereka yg bername lelaki. haha^^

    1st time singgah blog ni. yr writing was awesome ;)

    ReplyDelete
  42. saya ada kenal sorang type1 sorg type2. type2 mmg akn sibuk nak kenal dengan perempuan cantik yg lain even dah ada yg disayang kat sisi. saya pun tak faham la kenapa lelaki boleh sampai dikategorikan mulut manis ni. kalau time sayang, mmg peh. paling indah. kalau tak..hmm.kaum lelaki tolong jawablah pertanyaan cik namee ni.

    ReplyDelete
  43. heheh ada betul jgk yg sis tulis tu ;)

    ReplyDelete
  44. hahaha
    klaka je gmba dgn ben stiller
    thx follow blog sy..
    sy follow balik bkn skadar mbalas jasa, tp sbab blog awk byk entry best, hokkai
    keep it up ;)

    ReplyDelete
  45. huhuhuhuhu
    lelaki
    lelaki
    aiyaaaaaak
    byk gak dpt testimonial cam ni
    lelaki yg cam ni mesti ada no "2" kalo die buat personaliti test..
    sebab konpiusss jek..tak penah tahu keperluan diri tu cam mane..kecantikan tu tak selamanye dpt memberi die kebahagiaan,,ye dok?hehehe

    ReplyDelete
  46. haha, yes. ada certain lelaki mmg cmtu. Kawan pun ada gak jenis cmtu. kata syg one girl ja,tp still curang. berderet deret penuh pinggang. haha, kesian pmpn tu. terlalu baik.

    ReplyDelete
  47. yela...mmg ramai lelaki keliru drpda lelaki yg xkeliru..mtk dijauhkan la..actually,suke sgt baca tulisan2 awk..smpai sy pun jtuh minat nk wat blog..

    ReplyDelete
  48. gotta admit it.. i got lots of friend who is a guys that are a sweet talker at the front, but at the back i can see they are chatting, n calling with other girls, hanging out with other girls even they had a gf

    ReplyDelete
  49. tak faham lelaki yang macam itu..

    kita ada kawan jugak..pantang nampak cantik semua rasa nak ngurat...

    rasa mcm nak sound jer..huhuhu

    lumrah manusia lah kan suka cantik2..tapi cantik tak kekal...

    :)

    ReplyDelete
  50. sy pun mintak dijauhkan dengan lelaki cm ni..
    pernah terkene jugak ..
    sampah

    ReplyDelete
  51. haha namee. for me, my 'he' is only a sweet talker in msgging sob sob

    ReplyDelete
  52. berdasarkan pengalaman..mostly sweet talker, lepas dh boring, tinggalkan mcm tu je huhu

    ReplyDelete
  53. hurm.. takde pe yang mampu pdamba lafazkan lagi law bgini penilaian dibuat..:)

    memang tak dinafikan setiap dari kita cepat teruja dengan bnda cantik. sebab tu hati ni berubah.tapi entahlah soal perempuan.tak terpikir pun

    ReplyDelete
  54. it means guys' souls are be controlled by their nafsu..everytimes, every single seconds..they're lied if they said no and noooo! ;)

    as we knew, susah nak jumpa lelaki yg super perfect, tapi dlm ramai2 lelaki, surely we can find the best one right??

    so, i'm praying for u to find the good one..ehehe..goodnight sis.

    ReplyDelete
  55. agree. type 1 susah nak cari zaman skrg.. bukan x ade.. tapi susah.. so they will become precious!

    ReplyDelete
  56. taktau nak komen apa sebab entah lah. haha. sebab tak pernah couple secara normal lagi kot

    ReplyDelete
  57. yg penting,semua perempuan harus bhati2 dgn sweet talker nih. bahaya kalau dah terjerat. hikhik

    ReplyDelete
  58. Number 1. One of the most beautiful moments ever experienced before.

    I wonder,what do girls look eh when they are with the loved ones pulak? Still usha lelaki lain ke?

    This is one part yang aku terlepas nak tahu about girls. Because what I do know,girls boleh fall in love suddenly tiba tiba. Even if they dah berpunya. Senang gila get confused. Honest senang.

    Mulut kata sayang,hati kata sayang-lelaki-lain-jugak-sebenarnya.

    Why eh?
    ---

    Apa apa pun,agree lah dengan entry ni. Lelaki kedua adalah yang keliru. Keliru,tak tahu apa maksud love. They are confused between love and lust.

    They do not know what is love,and what is lust. End up? Ikut kehendak nafsu,tapi kata cinta. Pasal tu asyik kata yang cantik tu lah dorang punya cinta je.

    Btw,memang patut la kau menolak yang mendesak tu. Actually kalau dah mendesak tu pasal nafsu tak diterima lah. Bukannya cinta. Kalau cinta memang tidak akan desak.

    ReplyDelete
  59. hahaha.. thats why.. jangan percaye sangat.~ =P

    ReplyDelete
  60. lelaki klu x reti bersyukur ni ko jgn layan wpun sesaat.. membazir masa je..

    ReplyDelete
  61. nak jadi sweet talker cm payah ja. jadi loqlaq sudeyhh

    ReplyDelete
  62. dang sweet talker!

    lelaki kbnykn sweet talker. ngegeh.

    ReplyDelete
  63. aih, lelaki mmg ssh nk fhm..mostly mmg sweet talker..da byk kali da sy jmpe..ckp je lbh..awk baik, baik sgt..last2 tak suke pon n ade org lain..

    malas ckp la... :p

    ReplyDelete
  64. lelaki mata tangan kaki hati keranjang kesemuanya... i dont trust a man who has facebook accont (more than one) pastu ade tagged and myspace but tak penah dibilang ke gf nya....perangai macam hmmmm..

    ReplyDelete
  65. Rupa hanyalah luaran, kawan lelaki i pernah cakap. tapi macam pelik pulak bila lelaki ckp mcmtu..haha

    ReplyDelete
  66. ganasnya ayat.... yes. lelaki mmg macam second type tu. tapi kebanyakannya dorg akan borak macam tu among lelaki je.

    depan prempuan kena jaga hti.

    heh..percayalah cakap ku ini. #okbai

    ReplyDelete
  67. aku?

    haha,aku jenis yang type no1 la.hahaha

    tapi nak cakap sikit pasal mamat no2 tu,maybe diorang ni bajet muka market kot,rasa boleh dapat semua awek kat dunia ni,selalunya yang muka market ni jenis no2,aku ni yang low market jadi la no1.haha

    ReplyDelete
  68. like entry nie namee..betul toh..pd anis pon laki ramai yg sweet talker je..yg bab tukar no fon toh..selalu je laki cm toh..ingt dorg ensem sangt la pai sume no pompan dye nak..

    ReplyDelete
  69. kalau dpt jns yg cam no 2 tuh...yg penting kita kna perangai cam dy gak..tak leh terlalu percaya mb. ntahlah..nakal kalau bertempat takpe, yg tak bertempat tuh yg tak larat nak layan dan akhirnya menjadi fadeup nak layan..

    biasalah laki kalau banyak sgt buat pilihan, kata2 manis tu mmg dah jadi lumrah diorang. mana ada laki yg tak pandai bermadah, org bisu pun pandai nulis ayat cinta tau.

    tp tuk bab pandangan mata nih, huhuhu. kekadang yg da kawen pon trpaksa ketap bibir tau bila laki cakap "cantek kan awek tuh?" motip???

    ReplyDelete
  70. suami akak kengkadang puji pompuan lain gak dpn akak..tp bila akak nk pakai mekap n lense biar cantik dia x bagi plak..dia kt nk buat apa..akak kt spy mama nmpk cantik..spy org lain akan kt papa punya istri cantik..then dia kt x payah..dia kt dia dh penah tgk akak cantik (ms lum kawin)..skang biar jer nmpk buruk sobs!

    ReplyDelete
  71. a'laiki salamun

    hi che namee, im representin da minority guy saying. . "i (we) c ladies thru their personality. . beauty is still subjective to me (us). ."

    nobody's a perfect being,
    but Allah made them perfect =)

    fii aman Allah
    L.N

    ReplyDelete
  72. lelaki tetap lelaki ...pura2 baik juga lelaki pura2 setia juga lelaki...luaran dan dalaman bukan satu persamaan.Bila bersama baru terkelihatan warna pelangi si lelaki...

    ReplyDelete
  73. terbaekkkk lah namee.. deeya pun pernah terkena dengan lelaki macam ni. tapi nasib cepat jauhkan diri.

    tak semua lelaki type nombor 2 tu kan? :)

    ReplyDelete
  74. susah nak jumpa macam yang no. 1..
    biasa jumpa macam yang no. 2.. dia jadi rambang mata dengan pilihan yang ada..

    jangan mudah terpedaya dengan kata manis pujuk rayu.. ;)

    ReplyDelete
  75. Lelaki sweet talker sangat murbahaya!!Seriously, mereka pandai mengayat dan if perempuan tu xpernah jumpa lelaki macam ni, maybe terus akan falling in love with him..Oh my, saya tak suka si sweet talker =.=

    ReplyDelete
  76. nameeee betul cakap awak :) suka sgt ! susah kan nak jumpa laki no1

    ReplyDelete
  77. keroro type 1, ehem.

    namee sila percaya, hehe :P

    ReplyDelete
  78. oh! simpang malaikat empat puloh empat bila jumpa lelaki yang sweet talker ni.. rasa cam nak lempang pon ade. dah la wat oramg pompuan ni perasan bila dah perasan teros ko kena campak tepi.. adeh!

    ReplyDelete
  79. Bile kite jage pandangan kite mungkin x kan terjadi rambang mata kowt..hehe

    ReplyDelete
  80. ramai jer lelaki yg sweet talker nie, kt peremoaun kenalah berhati2..jgn mudah menaruh kepercayaan @ harapan..nnt merana diri..huhuhu..

    ReplyDelete
  81. cik abang saya pantang je tgk pompuan cantik japgi nak jeling...walaupun sy kat sebelah...eeee gewarm jeww...hekhek

    ReplyDelete
  82. Tak normal kalau manusia tu tak sukakan kecantikan.. Tapi cantik luaran tak bermakna 'wangi' dalaman...


    Memang ada lelaki yang manis mulut, pahit perbuatan. Semua tu bermula dari hati. habis.

    ReplyDelete
  83. lelaki suka perempuan cantik mcm perempuan cantik suka tengok perhiasan yang dia suka.

    lelaki tengok perempuan better dan ada rasa nak mengurat, 10x better dari lelaki tengok lelaki, minta nombor telefon dan start hantar sms stalking + lucah (mcm bodoh je)

    lelaki tengok perempuan dengan rasa nafsu (bkn minat or amazed, tau) time date dgn specially significant others ('that' girl) maybe corrupt sikit.. somehow.

    kesimpulan:lelaki yang sukakan rupa perempuan yang cantik : sihat otak + hati. :)

    yang lain, dah kahwin nanti ,baru citer semua :P


    yang suka entri ni,
    FahmiMahat

    ReplyDelete
  84. syukurrr yana dapat laki type num 1.. hehe..

    yana dah test dia banyak kali.. ade satu hari tu yana suruh kawan yana yang cantik sangat yg dia tak kenal mengorat dia..

    sebelah mata pun dia tak pandang..

    harap dia stay la jadi macam tu.. sebab manusia kan berubah-ubah.. huhuhu

    ReplyDelete
  85. saye cepat realize lelaki jenis ni tak patut kite rapat pon.

    ReplyDelete
  86. adess..terkena lak ngn apa yg namee tulis nie..hehe..

    ReplyDelete
  87. adess..terkena lak ngn apa yg namee tulis nie..hehe..

    ReplyDelete
  88. hhaha, patutnye dari awak lagi jujur jelah dengan awek dia. Tak yanh nak puji sangat lah kan...

    ReplyDelete
  89. Kalau sampai bertukar number dekat facebook dengan myspace tu dah kira "eyy lebey arr ni" :D you know , perempuan nak lelaki focus on them ONLY . Ye la , dah title pun not single , so man shouldn't date another girl isn't it ?

    ReplyDelete
  90. pompuan terlalu obses sangat ngan laki....terlalu menaruh harapan... walaupun hanya kawan pastu tak ngaku jadi gila sawan....

    ReplyDelete
  91. namee selalu start dengan hello peeps..hehehe

    ReplyDelete
  92. namee..kite nk copy paste sket entry ni bole x? purliss

    ReplyDelete
  93. btol2..ak da pnah kena dgn laki species no 2.mmg smua pompuam dy nak tackle..mmg sengsara btol..nsb baik da ptos..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...