Tuesday, September 6, 2011

Sebut 'Ya Allah' Sambil Kutuk Orang. Pernah ?

Hello peeps...


Korang pernah alami benda macam ni ?


Kejadian hari Ahad...


Kebiasaan hari Ahad, adik beradik aku mesti menanti-nanti newspaper. Tahu kenapa? Sebab hari Ahad ada Panca Indera yang terselit-selit gossip artist. Pulang nya papa dari membeli newspaper di kedai, semua terus menyambar.."cop cop nak baca dulu, aku first woi, aku dulu" .Tapi aku pulak yang dapat baca first sebab aku bukan jenis yang membaca gossip sangat, hanya sekadar menyelak. (jimat masa, tak perlu menunggu lama for the next giliran) Yang mana topic macam gempak such 'Artist Bangga Tak Puasa', aku baca sampai habis. haha, Selak helai demi helai..tiba-tiba.....

Ya Allah!! Biar betul !! Gila lah.....bergaduh pasal lelaki ni ke ?


Yang lain pun sibuk nak tengok page tu sebab aku respond macam terkejut bila aku tengok page tu lalu.....


Ee, Ya Allah, kenapa lelaki ni ?


Allah, pasal laki ni ke yang bergaduh-gaduh tu???


Ya Rabbi, gila ke minah ni ? 


Allah ! ......Alahaiiii..biar betik....


Ya Allah..macam lah takde orang lain....


Ehem, Ya Allah..speechless aku !


Tahu kenapa ?


Emm...


Hhmmm.....


Hmmm.....


Ini..
Ni aku ambil dari laman web Utusan dan print screen. Lelaki ni nampak lebih menawan dari dalam surat khabar. Kertas surat khabar kan tak berkualiti dan comot. Kalau tengok face to face? Kacak gila mungkin. tapi memang dah kacak pun. ehem. Makhluk Allah.


Dah semua respond macam tu, lalu kami semua saling berpandangan . Eh kenapa kita semua respond macam ni? 'Masing-masing istighfar woi'. Kita plak yang sibuk, asal diorang bahagia dah la kan ? Ayah aku dah geleng-geleng, mungkin kesal sebab dah didik anak tapi masih jahil, sibuk hal orang.

Aku rasa spontan kami semua respond macam tu. Sebab Faezah Elai lawa dan lelaki tu ? Nothing is wrong with lelaki itu. Ciptaan Allah semua lawa kan dan ada keistimewaan tersendiri. Pernah baca di media yang mengatakan Faezah Elai merampas suami orang @ lelaki ini. Tapi kebenarannya kita tak tahu kan ? Kita hanya dengar dari sebelah pihak and media pun suka exaggerate. So who are we to judge ? 


So, aku rasa ramai yang pernah mengalami situasi macam ni. Even time mengumpat hal orang, niat hati jahat tapi sebut Ya Allah yang maha Esa tu buat apa?


Contoh.. 
Ya Allah, bukan nak mengata la kan, dia tu bau badan kepam gila.


Ya Allah, bukan nak mengata la kan, dia tu bukan lawa mana pun. Mekap je lebih!


Betul tak ? So patut berhati-hati. Practical tak payah gossip dan mengumpat cara terbaik mungkin. Dosa dengan orang ni susah, kalau tak sempat minta maaf ?

Happy reading and have a nice day...










125 comments :

  1. btl la...fkr2 blik, jahat gak mulut kite ni.. adeh la..

    ReplyDelete
  2. Ya Allah..namee dari mana namee dapat idea buat story nie??...heheee

    gurau jer...jangan marah...selamat hari raya :)

    ReplyDelete
  3. suka tengok pasangan yg tak sepadan. hihi

    ReplyDelete
  4. haha dah trbiasa dgr orng ckp, so lidah kita pun dah mix dgn word tu

    ReplyDelete
  5. Paras rupa dah tak pnting skrg ni,,lagipon slagi ada mulut,hidung,mata,,okaylar,,& dapt bagi kita kebahgian dunia akhirat,,InsyaAllah :)

    ReplyDelete
  6. Ermm..pernah dan selalu sangat.ya my bad.its to spontaneous terkeluar dari mulut.If parents tahu mahu kena tembak habis-habisan kot.Nice entry Namee :)

    ReplyDelete
  7. yang contoh bold kat atas tu, macam pernah sebut.hehhe.yang kat bawah tu tak pernah lagi..

    dolu dolu, suka bipop, pancaindera, suka tengok gambar artis.hehehe

    ReplyDelete
  8. dh jodoh diorg kot

    tapi mesti laki tu kaya...

    ReplyDelete
  9. spontan jer terkeluar ayat tu kan..sebut nama Allah sambil kutuk org.. TERkutuk kot.. ;)

    ReplyDelete
  10. ahaha..kelakar gila reaction korang bertiga..aih, kalau dah baca gosip mmg tak perasan la sebut2 semua tu..be carefull la semua lps ni ye.heheh :)

    ReplyDelete
  11. kadang2 kita sebut macam tu tanpa disedari kot, bukan berniat pun!

    utk faizah elai tu, dah jodoh dia kan, doakan dia bahagia je!

    ReplyDelete
  12. mmg tak sepatutnya sebut Ya Allah sambil kutuk2 org..tapi kadang bila benda tue jadik secara spontan..huhuhu...
    jadi elakkan lah dari ckp mcm tue..

    ReplyDelete
  13. Baru perasan habit ni! bagusla namee, you perasan je benda2 detail macamni kan.

    ReplyDelete
  14. ermmmmmmmmm..
    selalu macam tu juga..-.-"

    xsedar benda berlaku dengan pantas^^

    ReplyDelete
  15. rasanya org selalu guna 'ya Allah' sebab dah jadi habit. bukan saja2 nak guna. bila jadi habit paham2 la memang bukan senang nak buang. haha.

    sejujurnya bagi aku tak salah sebab dari dia sebut sial, fuck, celaka, bengong semua tu lebih baik 'ya Allah'.

    tp xtau ada ke x hukum pasal guna nama Allah tp dlm masa sama buat dosa. mungkin ada org nak buat further research nnt. haha

    senang kata mcm ko ckp, baik xyah mengumpat! habis cerita.

    *entry ni kena batang hidung aku. damn!*

    hahahahaha:)

    ReplyDelete
  16. akak rasa manam pernah terjumpa ayat2 macam tu

    ReplyDelete
  17. tulah xsdar kdg2 sebut nma Allah tp kutuk org..aishh~ kna lbih hati2 bila bckap..

    btw...faezah elai mmg lwa...laki tuu mmg xbpa nk ensem kot..tp biarlah...dh jdoh kn...spalah kita nk menidakknnyaaa

    ReplyDelete
  18. Reaksi sepontan,terbiasa mungkin?...;)

    ReplyDelete
  19. kena berhati dalam kata2 tu.. sebab salah kata, binasa :)

    ReplyDelete
  20. baik hanye YA ALLAH sambil geleng kepale..
    kan

    ReplyDelete
  21. oohh.. baru ku tahu..
    memang takde cacat celanya pada lelaki itu.. sempurna semuanya.. takpelah.. kita doakan dia moga kekal bahagia.. walau dari awal agak terkejut baca.. tapi.. eemm.. dah jodoh dia.. tapi.. confirm mesti ada yang rasa tak puas hati.. ;)

    ReplyDelete
  22. aah kan cek nameee
    kekadg tu sebut tnpa sedo
    kekdg sebut dgn sedo
    ish2...apelah mulut ni..huuu
    tulah..kene dgr cite dr semua pihak bru bole judge kan
    wee
    suke entri ni
    thums up! =]

    ReplyDelete
  23. myera? lebih banyak senyap sekarang. diam dari berkata-kata benda yang tak berfaedah :)

    ReplyDelete
  24. OH MAIGOD. KIKIKI BAIDEWAY, I LAGI TERKEJUT NGN GMBR TU. $*&#^&(*^%

    ReplyDelete
  25. Benda2 macam tu dalam x sedar kita terucapkannya ye x...hopefully kata2 tu datang dengan keinsafan len kali...

    ReplyDelete
  26. err, tolongla kate aku blogger yang ko adore tu.wakakaka

    ReplyDelete
  27. hahahaha!!! Baru Sedar.... Selalu gak pakai Ya Allah Tu... Pastu Kutuk Org.... Eg: Ya Allah!! Ape Ke Bangang Nyer Org Ni.... (Peace!!)

    ReplyDelete
  28. kadang2 kite tak sedar kan bile telah mencampur adukkan perkara sebegini..ngumpat tapi sebut Ya Allah..hmm..semoga kita semua sama-sama memperbaiki diri..kesimpulannya, janganlah mengumpat..kalau terasa nak ngumpat istighfar dalam hati banyak2..^_^

    ReplyDelete
  29. Opss..hehehe..betul sekali!!so lepas ni patut lebih berhati-hati,thanks for the reminder..!!psl retis tue emm..no komen..daaa ;)

    ReplyDelete
  30. Salam Cik Namee...

    Ha'ah la... Baru Sis perasan mengenai perkara tu... Kadang2 kita sebut nama ALLAH secara spontan tanpa memikirkan kita sebut nama ALLAH untuk tujuan apa... :)

    ReplyDelete
  31. yep..kadang2 memang akan tersebut mcm tu..huhuh... muhasabah diri

    ReplyDelete
  32. maybe perkataan tue dh terbiasa
    dh mcm rutin dh

    ReplyDelete
  33. depa cakap tak serupa bikin... uihhh.. kena berhati hati bila berkata kata lepas ni...

    ReplyDelete
  34. hehe..betul2...
    penah je kan...macam
    "Ya Allah makwe die cun nak mam..tgk balak die muke pecah umah"
    tapi x elok la kan..camane pun seseorang tu..Allah da cipta kita lebih sempurna dari yang lain =)

    moral of the story...biarlah Faezah Elai dan kisah nye itu..hehe..

    ReplyDelete
  35. hehe, tp dulu kecik2 kan berebut gak nak baca paper . tp bukan nak baca gosip lah. baca sukan. berebut . hehe

    ReplyDelete
  36. http://wanwidget.com/
    setuju, memang pernah dgr org guna ayat ayat mcm tu, kita x sedar yg penggunaan mcm tu x betul

    ReplyDelete
  37. ye la kan..bile dah terbiase..kene selalu mempringati diri la cm nie..

    ReplyDelete
  38. hehe Ya Allah, bukan nak mengata la kan....laki tu hmmmm...xpelah...
    paras rupa tak penting, poket mau tebal...tu je kot...hehe

    ReplyDelete
  39. hai cik namee, sudi ke jd bff i?
    hakhak

    entry bru je publish :
    YANG HARUS BUAT OLEH NEWBIE

    ReplyDelete
  40. Ya Allah.. Aku baru tahu.. Haha.

    ReplyDelete
  41. errrkkk...agak terkejut jgk..kita doakan saja kebahagiaan saudara kita :)

    ReplyDelete
  42. baru ni my fiancee ckp pasal apa tah.. Tp mengumpat la.. Tu la jugak dia sebut.. 'ya allah, di tu...' pastu tegur dia, 'mengumpat sebut nama allah.. Pandai la..' dia gelak.. Kdg kita tak perasan kan tersebur cam gitu.. Hahahaha... Sejak dua menjak dia da pandai bergosip.. Ekekeke.. Dulu dia marah kalau sy yg bergosip.. Kelakar!

    ReplyDelete
  43. Ya Allah, betul lah ape yang dicakapkan namee ni.. Hehehe, moga kita muhasabah diri dan lebih berhatihati ;-)

    ReplyDelete
  44. ermmm...
    rasanya pnh jgk mengalami stuasi mcm ni...
    kikiki...
    thnks krna memberitahu

    ReplyDelete
  45. dah jodoh dia , alhamdulillah lah . hehe

    ReplyDelete
  46. speechless....baru sedar selalu wat mcm tu...thanks for da reminder.. :)

    ReplyDelete
  47. kau tahu tak , masa kau tunjuk gambar tu aku beriya nak tgk laki tu . buruk sgt ke die smpai kau tkejut beruk bhaahaa . * hensem kot whoih * . dan baru aku perasan yg perempuan tu faezah and i was like HAHHHHHHHHHHH BIAR BETULLLLLLLLLL? haha

    ReplyDelete
  48. haha. i nak komen, tak sangke cerita yg dye dok ngelak2 tu betul2 rupe nye :)

    ReplyDelete
  49. sama cantik sama padan...semoga mereka berbahgia..

    ReplyDelete
  50. hahahahahah..tau tape, alaa biar laa lelaki tu ensem ke tak ke, asalkan dorg bahagia sudah.. :)

    ReplyDelete
  51. erk..terpukul jap bile baca.....
    kene banyak perbetulkan apa yang kita pratik selama nikan...
    terpesong banyak sangat...

    ReplyDelete
  52. yup you have a point there, namee.
    truth is, bila kita terbiasa sangat sebut ya Allah, nak buat perkara gini pun kunun2nya nak 'exclamate' sgt.

    smpi tak sedar , dah 'melacurkan' kalimah Allah tu.

    hmm. good entry. =)

    fahmimahat

    ReplyDelete
  53. betoi 2 kadang2 kite ckp ikut sedap takot nanti kne tang btg idung kite balik je

    ReplyDelete
  54. tulah kan orang zaman sekarang ni..penggunaan word tu salah..kot ye pun nak ngumpat..kasar la sikit..hihi..ape pun tak boleh.pape pun kita dilarang mengumpat orang..hehe,,,nice entry namee

    ReplyDelete
  55. tulah kan orang zaman sekarang ni..penggunaan word tu salah..kot ye pun nak ngumpat..kasar la sikit..hihi..ape pun tak boleh.pape pun kita dilarang mengumpat orang..hehe,,,nice entry namee

    ReplyDelete
  56. tak pun kalau dah lepas mengumpat..ayat last mesti cakap astaghfirullahalazim...

    ReplyDelete
  57. kebanyakan manusia menganggap ianya hanyalah ungkapan biasa.suppose to be that word mengingatkan kita utk tidak melakuakan sebarang kemungkaran kan?masing-masing memang perlu muhasabah diri :)

    ReplyDelete
  58. betul 110%
    nak kene insaf lepas ni.. huhuhu

    ReplyDelete
  59. Betul tu.. janganlah guna untuk tujuan tak baik...

    baik blogger ni...

    ReplyDelete
  60. huhu..rasanya kalau laki macam landax ni,jarang sekali kot mengumpat macam tu...huhu..

    p/s: kurangkan lah mengumpat,takut tak sempat =)

    ReplyDelete
  61. agree.who are we to judge.just pray for the best things.:P

    ReplyDelete
  62. yess agreee.. septutnye sebut nama allah bila nk buat sesuatu yg baikkn :)

    ReplyDelete
  63. selaluuuuu guna ya allah tuu pastu sambung dgn ayat2 kurang sesuai dan sopan... btw memang syg pun faezah elai tuuuu ! canntik kot. hehhehe :P im okay lah namee sayang... i just geram tengok some girls yg suka sgt merayu lelaki jgn tinggalkan dorang... mcm maruah tuuu rendah sgt.
    relationship mmg tough.. seriously.. but its the normal way of living this life.as long you dont let him define your happiness. insyaallah okay :P namee bijak.. mesti beres je semua. kate suke budak kecik. kita memang geng a suka baby. he he he

    ReplyDelete
  64. Jom join giveaway dari Wanita2u pula. :)
    Hadiah mmg sangat menarik. Berbaloi-baloi join. Hehehe.

    http://portalwanita2u.blogspot.com/2011/09/wanita2u-2nd-giveaway.html

    ReplyDelete
  65. menyesal aku tolak cinta Faezah Elai dulu..

    ReplyDelete
  66. emm..dah biasa buat dan dah biasa dengar,aku rasa kalau aku belek2 blog aku ni mesti ada yang macam tu.

    ehem..

    aku insaf.

    ReplyDelete
  67. hehe... tergelak kejap pasal ur reaction =p

    actually reaksi i pun lebih kurang je. tapi i pun terus padam niat nak cerca dalam hati lebih2.

    lantak la kan. macam u tulis, janji diorang bahagi. dah nak kahwin secara sah tu pun dah cukup bagus untuk artis2. (lepas tu keluar pulak cerita diorang bercerai)

    ReplyDelete
  68. memang selalu tersebut mcam tu..

    ReplyDelete
  69. gaggagga..kebiasaannya mmg dah cenggitu cara kita cakap, terkejut ke, tersentak ke, cakap baik ke, cakap buruk ke, musti ada "ya Allah" tuh...huhuhu

    hal jodoh org, tak payah lah kita nak sentap sgt..kacak ke, tak ke..dah dy yg pakai bukan kita, doakan aje yg baik2..namun begitu, hambe pon kekadang begitu, sb kita ni manusia mudah hairan kan..tp lelama akan terpikir jugak.."apa kena mengena ngn aku, lantak dema lah.."hihihi..

    ni lah buah pemikiran dari org yg agak jahil gak cam org lain..mengong sat..hihi

    ReplyDelete
  70. selalu sangat dengar..

    contohnya.."Ya Rabbi.. Bodoh S*** la Ko ni".. sambil gelak-gelak.. pelik.. tu gurauan ke?? *toink!

    ReplyDelete
  71. hey Namee...!miss ur blog!:P
    keke...

    biasanya ppuan cantik yg memilih teman lelaki yg opposite looks ngan dia adalah sebab sudah jemu berteman lelaki yg kacak.Lelaki kacak kan ramai peminta.Ramai perempuan berebut2.Benda ni berlaku d sekitar abby.Sepupu abby yg cun gila pilih lelaki yang...ermmm..sebab previous bf malar kena kacau ngan ppuan lain.

    so,Faezah Elai...semoga bahagia.

    Humang haiiihhhh...kacak jenggot bakal suami faezah!
    keke...:D

    ReplyDelete
  72. Ye.. Namee.. Org zaman sekarg.. Macam2..kita jaga diri kite elok2 lah.. Hik

    ReplyDelete
  73. huhu..betol tuh..jge mulot kaki tangan pe sume samo la,,..kalo da mengumpat tak kire mulot tangan pon boleh kan kan..nak2 fb..blog..huhu

    ReplyDelete
  74. betol tu kak Namee. Kita dok carut kutuk orang, dlm masa yg sama sebut Allah. Dah macam adat pulak. Padahal bila kita sebut Allah tu, cepat2la kita rasa insaf dan takut, ni tidak, lagi bantai ngutuk.. huu

    ReplyDelete
  75. betul tu kak namee..kadang2 kita x sedar sebut nama Allah sambil mengata orang...lebih baik kita diam dari kita mengeluarkan sesuatukn..:)

    ReplyDelete
  76. ya Allah..haha. spontan kot semua benda tu. sampai mengumpat pon tersebut jugak. maknanya sebutan tu bukan atas dasar penghayatan. tapi sebab memang dah biasa sebut.

    Faezah Elai tu saya tak kenal pon. so, tak rasa mcm nak mengutuk atau mengumpat. rasanya baik tak payah kenal semua artis. kalau tak, byk betul yg nak diumpatkan. hesh. mulut manusia. kdg2 tersebut tanpa sedar.

    ReplyDelete
  77. tak kenal kot siapa tu, hehe XD

    p/s : dah terbiasa, memang jadi camtu la.

    ReplyDelete
  78. hehe..betoi2..ya allah pastu kutu org...

    tgk pic terkutuk dalam hati...

    adeh...=.='

    ReplyDelete
  79. Budaya yang sekian lama sudah kita anuti dan semakin menjengkelkan bila di amati semula .Kita bukan tidak tahu tetapi telah terlanjur kata selalu ...itu yang payah untuk kita hindarkan jauh dari kotak hati kita kerana kita manusia yang selalu di goda dan tergoda dengan lirikan mata nafsu kita....aku juga terkadang terlajak juga ....susah2...keh3

    ReplyDelete
  80. MTT baru tahu,tengok macam Faezah Elai rupanya memang dia.. Hehe

    Apa pon rupa,asalkan dia bahagia sudah laaa... Doakan yang terbaek jer.. :)

    Tu normalkan Namee,kita ni manusia biasa yang kdg2 alpha seketika dalam perbualan atau percakapan kita seharian ..Dalam sedar tak sedar sebenarnya kita masih jahil dari setiap sudut & aspek..Masih banyak yang perlu kita belajar untuk teruskan kehidupan kan? :)

    ReplyDelete
  81. Ade org kate klau salah seorg pasangan tue x lawa @ hensem...nnti anak mereka akn jadi lawa @ hensem!
    betol ke???

    ReplyDelete
  82. asal dia bahagia sudah la..kan??

    ReplyDelete
  83. kadang-kadang tak sedar kan kita cakap

    ReplyDelete
  84. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  85. hehe...tersalah tempat la pulak....biasalah manusia mmg selalu buat kesilapan ...:)

    ReplyDelete
  86. huhuhu , mmg culture kot . sbb kadang2 mar pun buat jugak ni . haha :D

    ReplyDelete
  87. Ya Allah bagusnya entry ni.. hehe. Tu la pasal kita ni selalu guna alasan agama untuk buat benda tak berasa baik.

    ReplyDelete
  88. baek awk....


    Ya Allah...cantiknye awek ni...

    tumpang tnye...
    \
    camne nk ngorat...;p

    ReplyDelete
  89. kdang2 kita mengata tanpa sedar sebut cmni

    ada kdg2 org mengumpat

    'perangai anak dia subhanAllah jahat betol'


    kita pulak terumpat..

    'Ya Allah,tak semenggah rope bajunyerrr..'

    boleh camtu???

    ReplyDelete
  90. pernah jugak buat rasanya. haha. susah nak kutuk orang, tapi bila dah bengang sangat tuh, memang macam2 lah keluar kan. hahaha. hope lepas nie dapat berubah.jahil sungguh diri ini T.T

    ReplyDelete
  91. baguslah kan sambil ngutuk pon sebut ya allah..drpd sebut perkataan @#$%*&..

    p/s: macam x baik je kan tp lelaki tu mmg x ensem pon..tp mungkin sbb dah tua kot..alah faezah dah suka kita watpe nk sibuk kan kan kan..

    dato k tua gak tp ensem lagi hik hik

    ReplyDelete
  92. my expression sama je macam kak namee masa baca tu

    teruk gila saya ni,dah jodoh diorang kan

    ReplyDelete
  93. alamak ,. jauh nye beza ==' tapi ta ap la ,. mungkin da jodoh die ,. tapi zana da selalu jumpe ,. if pasangan tu lawa / hensem ,. mesti pasangan die kurang cikit ,.

    http://syazanasani.com

    ReplyDelete
  94. Galaxy tab aku dah elok. Mai nak comment.

    Pernah jugak aku dok pikir kenapa lelaki muka pecah rumah dpt awek lawa gila vavi. Tp tu la org ckp jodoh dan usaha. Mulut orang mmg tak leh nak ttp. Lantak la kat org, nimesti kes dia takpuas hati. Hahaha

    ReplyDelete
  95. Galaxy tab aku dah elok. Mai nak comment.

    Pernah jugak aku dok pikir kenapa lelaki muka pecah rumah dpt awek lawa gila vavi. Tp tu la org ckp jodoh dan usaha. Mulut orang mmg tak leh nak ttp. Lantak la kat org, nimesti kes dia takpuas hati. Hahaha

    ReplyDelete
  96. Galaxy tab aku dah elok. Mai nak comment.

    Pernah jugak aku dok pikir kenapa lelaki muka pecah rumah dpt awek lawa gila vavi. Tp tu la org ckp jodoh dan usaha. Mulut orang mmg tak leh nak ttp. Lantak la kat org, nimesti kes dia takpuas hati. Hahaha

    ReplyDelete
  97. spontaneous respond dari setiap manusia memang di luar jangkaan. keluar kata2 tanpa fikir. kita la tu~

    selalu jugak ter- macam tu bila emosi. huhu

    ReplyDelete
  98. Ya Allah, kak namee punye idea untuk post kali ni terbaik... aime gila suka suka suka :)

    ReplyDelete
  99. ermm..kdg2 sy pun mcm tu jugak -.-'

    ReplyDelete
  100. itu menunjukkan setiap masa kita ingat Allah tp yg salahnya bukan sebut dekat bende yang baik.ish3

    ReplyDelete
  101. p/s : bkn abby yg tunang...cuzen abby...keke.

    ReplyDelete
  102. Ko lepak kl ka? Jom lepak pekena teh tarik

    ReplyDelete
  103. sometimes, we can't notice at all our each words yg terkeluar dari mulut..and sometimes we don't have any nawaitu to say that..we just show our expressions by saying 'ya allah......' it'q quite weird klo didengar oleh good listener and pemerhati..mention ya allah di sebalik perkataan yg tak enak didengar? it's not really good right?? entry ini penuh dgn moral value..keep it up ya sis ;)

    well, faezah elai menerima jodohnya sebaik mungkin..we're just praying for her happiness ;)

    ReplyDelete
  104. wahhhhh! ku ingatkan apa lah :D

    ReplyDelete
  105. haa namee pun baca gossip yeah .. itu laa . jadi syed yang tak hensem ni confirm dapat awek cun macam faezah elai kan . .hehehe .. dpt namee pun okay ..

    salam .. singgah malam .. http://symuzzamir.blogspot.com/2011/09/self-reward.html

    ReplyDelete
  106. kalau kita doakan org bahagia..InsyaAllah kebahagian itu akan dtg jugak pada kita..

    ReplyDelete
  107. ya ampun!!!! bagai pinang kena blender!! muahaha... boleh? :P

    ReplyDelete
  108. O yes .. Kadang-kadang mulut jahat juga kan ? :D

    ReplyDelete
  109. memang bernas kata-kata kau. Menyebut nama Allah semasa menceritakan keburukan orang

    ReplyDelete
  110. tulah, kadang kite tak sedar kan? jahil rupanya kita. hmmmmmm

    mood *beristiqamah*

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...