Sunday, October 9, 2011

Tips Mengurat Gadis. Do's and Dont's .

Hello peeps..


Semua gadis pernah kena mengurat kan ?


Certain perempuan, kalau kena mengurat tu dah kira WOW gila, dah rasa DIVA gila. . Senyum sampai telinga, yelah "DIVA". Certain perempuan excited bila kena mengurat. Sigh, tapi kali ni aku cerita sedikit pengalaman pasal cara mengurat dan apa benda yang buat proses mengurat atau niat nak berkenalan tu tak berjaya. Beberapa pengalaman yang aku rasa kenapa tak berjaya.

Situasi 1
You tahu I siapa ? You tahu I kerja kat mana? You tahu kucing I nama apa?

Pernah sekali aku naik kapal terbang, ada satu lelaki dari boarding room dah ikut. Aku duduk dan letak bag, dia pun buat benda yang sama. Aku pergi beli chocolate, dia pun ikut. Bila masuk kapal terbang, lega gila seat aku jauh dari dia. Kebetulan seat tepi aku kosong pulak, dia pun sibuk alih tempat dan duduk sebelah aku lalu berkata. "Hai, saya Hariz, emm engineer Hariz..Ir Hariz by the way. Em kerja kat Korea. Ni tengok Ipod ni saya beli kat Korea lah ni, cuba tengok." 


Sepanjang journey tu dia bercerita tentang diri je. pot pet pot pet. 

Mulakan perbualan dengan bercerita pasal diri? Kenalkan nama itu harus tapi tak perlu mention pekerjaan dulu. Mungkin lah dia nak buat gadis impressed tapi nampak macam poyo tho. Em mungkin juga gelabah tak tahu nak bual apa sampai tunjuk Ipod secara tiba-tiba. Kapal landed, dia hulur card dan pesan.."jangan lupa call I tau, 'Ir Hariz'. I wait, please ok"

Do's: Hai, boleh saya duduk sebelah ? By the way saya Hariz, dan awak ? then the conversation akan smooth..

Dont's: Elakkan dari nampak poyo atau berlagak. Plus jangan memulakan perbualan dengan bercerita banyak pasal diri sendiri. Ir ke Ar ke Dato Paduka ke tak payah mention banyak kali. 


Tentu laki pun bosan kalau first time berbual, si perempuan dah cerita macam-macam. Kucing kentut, handbag koyak semua nak cerita. Nampak macam dunia ni kau sorang je yang punya. Aneh. 


Situasi 2
berpeluh berminyak-minyak

Berjalan-jalan di Mid Valley tiba-tiba ada suara menjerit "wey wey baju hijau baju hijau". Bila toleh tengok ada lelaki terlari-lari mengejar mendapatkan kau. Dengan termengah nafas turun naik kencang terus tarik bahu kau.."adik, nak number phone, please please. Nak kawan je, janji tak lebih"


Nak berkenalan panggil wey wey, itu takpe. Ni yang nafas hembus sedut hembus sedut ni, tersembur jugak lah kat muka kat awek tu. Buat nya nafas kau berbau? Dah berlari marathon, tentu sekali berpeluh berminyak-minyak. Plak tu sukahati je  pegang dan tarik. Memang euuww euww lah. Tapi selalunya cara ni, susah nak berkesan. Kejar , terjah, tarik bahu dan nak number phone. Terkejut aka cara kasar. Nampak macam tengah kejar penjenayah. 


Do's : Cool kan nafas tu dulu, then baru cakap dengan tenang. InsyaAllah gadis terbuka hati untuk berkenalan dan bagi number. 


Dont's : Jangan nampak gelabah atau memaksa.  Jangan sesekali berani pegang, itu tak hormat.


Situasi 3
jelingan loya

Kau jalan shopping dengan mak kau, lelaki lalu sebelah panggil kau bagi signal 'swiitt swiittt' ajak main mata sambil buat muka gatal atau muka paling handsome (budget) . 


Ni cara menyampah kan. Perempuan jalan dengan mak pun berani buat macam tu, nampak sangat tahap sopan kau kat bawah tapak kasut. Panggil perempuan macam panggil tikus..aku tak tau nak taip macam mana bunyi tikus tu..swiitttt..swittt..


Do's : Minat awek tu, kau senyum lah kat mak dia. Tolong angkat barang ke.


Dont's : Pandang perempuan macam manusia, bukan tikus. Tak payah nak switt switt sangat. Muka gatal tak perlu. 


Situasi 4 ?


Situasi 5 ?


Situasi 6 ?


Situasi 7 ?


Takde dah. Kurang manis, so tak selalu kena mengurat. Haha, so tu jelah basic yang aku rasa lelaki kena berhati-hati.


Sebenarnya rasa nak tulis entry ni bila tengok video ni Video Comel <------ Tidur malam pun sampai termimpi. Cara pendekatan spontaneously yang sweet . ececcececeh. 


Pengalaman paling cool...
kalau Ryan Reynolds nak kenal dengan nenek datuk pun boleh. 


Happy reading and have a nice day...






104 comments :

  1. hehe tak reti ngorat2 ni. maluu. anyway thx for the tips! xD

    ReplyDelete
  2. trick ngorat masa dulu2,

    hai assalamualaikum,tak jawab dosa..dah jawab suka saya....

    *xleyh blah biler ingt balik...heh

    cara salah jugak masa mula2 nk mngorat...

    awak chantek,jom ngedate...hah?apakah?mula2 knl dah ajk ngedate...hehe

    *namee,suka entri ni..hehe..

    ReplyDelete
  3. huhuk.. wah.. selalu kene norat la ni ye^^
    nice to sharing^^

    ReplyDelete
  4. hahaha. adoi. yang first tu memang tak lah. seriously, apa dia aspect? girl akan jatuh cinta dengan dia atau duit dia? yang second tu, macam awek tu tengah masuk marathon jek hahaha.
    third........ yang tu memang selalu sangat budak-budak buatlah. yang matured tak kot ^^,

    ReplyDelete
  5. good one namee.. haha. deeya jarang kena ngorat. so tak tau sgt cara diorang mengorat ni. tp yang bab switt switt tu selalu jugak kena atau nampak org lain terkena. serious menyampah gilerr. rasa macam diorang ni tak reti nak hormat perempuan

    ReplyDelete
  6. bunyi tikus, bunyi lipas pun ade. haha. kenapa situasi dua tu macam seram je.

    lepas tu mcm mana kak namee tolak? buat la entry pasal tu lepas ni. hehe =="

    ReplyDelete
  7. cara terbaik ialah dengan berbaik2 dgn mak ayh kita dulu. sure lepas tu nak ajak kawen pun senang... hehe

    ReplyDelete
  8. and video ni memang sangat best.. sweet. senyum tak sudah2.. haha

    ReplyDelete
  9. Haha....macam2 gaya mengurat zaman sekarang ye Namee!=)

    ReplyDelete
  10. Haha, lawak jugak Kak Namee ni. Btw, I'm agreed ;)

    ReplyDelete
  11. jarang gua tgk girl post psl tips nk ngorat tuk laki..! biasanya la an, yg do 'dont' tu rempit.. jejaka cool mesti do yang 'do'.. gua? gua pemalu sgt.. kt social network, mayb leh tegur2 la.. klu depan2 muka gua merah padam

    ReplyDelete
  12. Entry best! Tips mengorat perempuan dari perempuan. Percentage berjaya makin tinggi!

    *ko minat ryan reynolds? Aku minat ex dia* Haha:)

    ReplyDelete
  13. alaiki salamun,

    hi sye lee, hehe xD
    interesting experience btw !

    when i like a girl i say, "will u b my future wife?" ^_^


    L.N

    ReplyDelete
  14. hahaha nice la namee. anyway, bab flight, i pun penah jugak, tapi tak berkenalan. just pandang-pandang and bile i bangun nak boarding, rupanya same flight. i buat bodoh je, tibe2 end up duduk sebelah seat i. OMG, serious ke mamat ni memang seat sblh. after few minutes, there came one lady, ckp thats my seat!. hahahaha. gelabah betul die check balik ticket die. kan dah malu. aiseyman. dah la bukan duduk dekat aisle. ish2..

    ReplyDelete
  15. hahaha...
    yang no1 tu memang annoying la...
    tak semua perempuan tertarik dengan benda2 materialistik
    kadang2 rasa annoying sgt

    Entry Terkini: Kad Raya Jauh Daripada Andyhowtt & Kaizen Shinobi

    ReplyDelete
  16. betolll ! namee lagi satu kn.

    bila lelaki tu mcm ni ;

    hai blh berkenalan? rasa mcm blur tatau nk jwp ape. sy lbh suka kalo laki tu mulakan kenalan terus mcm tu. sembang mcm biasa. tak pyh nk hai hai sangat. -.-'

    ReplyDelete
  17. betul betul.. bunyi tikus tu paling menyampah.. haha
    pengalaman kool tu memang kool. ayat sweet gilaaaaaa

    ReplyDelete
  18. lelaki macam tu gelabah nak mampos apsal?

    siap ber IR lagi?

    padahal kerja buruh mana tahu.
    haha.

    lelaki paling cool adalah lelaki yang punya perasaan malu.

    ReplyDelete
  19. pasni adalah yg gunakan tips ni kat namee...hahaha

    ReplyDelete
  20. namee..nice entry...penulisan awak ni bagus sangat...teruskan, suke sangat bc blog awak..

    ReplyDelete
  21. pernah kena sekali situasi No. 1.. time tu naik Flight KL-JKT.. kalau sekedar bagitau nama takpe. ni siap bagi tau keje kat mana.. gi JKT just jalan-jalan je..abeskan duit.. eeee.. nyampah U!! last-last jawab "ada aku kesah??" jahatnya aku time tu :)

    ReplyDelete
  22. lawak, tapi ada betulnya jugak. hehe

    ReplyDelete
  23. tips yang terbaik...jangan poyo2...just cool..biasa2 je, insyaAllah awek suke hehehe

    ReplyDelete
  24. itu lah cara salah kan diaorang nak mengorat bg tips byak2 lagi cara nak mngorat ,hehehe

    ReplyDelete
  25. situasi no.3 tu selalu sgt inna jumpa..memang rasa sengal jg lah klo dorang pggil mcm tu..eish,x elok sungguh cara ngorat tu...

    ReplyDelete
  26. situasi ke 4:
    Apabila lelaki menggunakan simpati sebagai cara untuk mendapatkan awek itu. Mula-mula boleh la bersimpati, kesian sana sini, then lama-lama rasa pelik. Betul ke dia tu tuttttt?? dia tu tiiittttt?? Siasat punya siasat. Rupanya dah 2,3 awek dia buat guna taktik yang sama.

    Do's: Be honest. Senang, habis cerita. Tackle sorang sahaja dari ramai. lame.

    Dont's: Dont cheat. Penipuan akan terbongkar jugak~ ehe

    p/s: tumpang tambah situasi ye cik namee~

    ReplyDelete
  27. waaaaah , info sangat menarik ! btw, laki yg suke peewiit peewiit tu semue konpem kaki pompuan , takkn setia pada satu , so berhati hati la ea , pape pun ingat , lelaki yang baik adalah utk perempuan yang baik , so sama-sama lah kita menjadi baik supaya suami/isteri masa depan kita baik baik belaka , haha ^_^

    ReplyDelete
  28. yeahhh ! kelakarlah entry sis . haha

    ReplyDelete
  29. terbaek la namee, nice post...

    kawan tao ade satu pengalaman lg best..

    mber tu pmpn n tgh drive teriba kete kna blok macam orng nak buat rompakan kat kete..

    mber i tu bukak la cermin n lelaki tu berkata " hye, nk mintak no tepon buleh? nak berkenalan, i dah xde care lain dah ... nie jer cara yg ade..haaa.

    tp mmg gentel man la.. mber i pon cam terpegun n bg no tepon..hahaa

    kelakar gak dgr mase mber tao citerkan tuh..hahaha

    ReplyDelete
  30. vdo kamu tak leh nak tgk.

    situasi :
    'hai dik, maaf tapi saya nak pinjam 10 hinggit buleh? sayer nak beli tiket bas balik raya tapi wit tak cukup la plak.. kamu buleh belikan pun sayer tak kisah.
    sayer janji akan bayar,
    bak no akaun, mail add,
    untuk menunjukkan kebenaran saya,
    saya boleh jer nak kasi fotostet
    ic sayer supaya senang kamu nak
    wat repot polis tentang lelaki
    merampok 10ringgit kamu'

    agak agak boleh tak? kamu?

    ReplyDelete
  31. aww sweet nye if dye mtk nak kenal ngn mak ayah kite dulu. hihihi ;)

    ReplyDelete
  32. ada pun tips mengorat kat sini hehehe..

    ReplyDelete
  33. hoho. tapi kan..lagi best kalau love datang tanpa dijangka. nikmat bagaikan lauk dari langit bani israel. hehe.

    ReplyDelete
  34. usually yang selalu swittt swittt tuhh mat rempit or mat street with no manner....
    lelaki yang perasan hot memang la awal2 kena reject..hhhhh..

    ReplyDelete
  35. heee..da macam terfaktab da kak namee..

    suke..suke..suke.. :)

    ReplyDelete
  36. ayat last tu cam ok je..macam wa dulu2

    ReplyDelete
  37. sikit je tips..
    baru nak belajar...

    memang bab2 mengurat ni failed gile.. tu yg terlajak tu..

    ZooL

    ReplyDelete
  38. hai nama saya dato seri paduka aljendro alfosnso shawn razaleigh bin sultan hasanah bolkiah.

    saya tak kaya, tapi kalau setakat ipod, saya ada 14. nak?


    haha. nice 1!

    ReplyDelete
  39. hahahaha .. nice entry ..yan pernah kena mcm ni jugak .. balik diner , lepastu ade satu guy ni tahan .. lepastu mnx fon number dgn alasan senang nk cntact sebab course yan ade anjurkan satu program .. padahal yan xtahu menahu pun pasal ape2 program .. huhu .. dy macam tahan xmahu kasi lepas .. seboleh2 nk fon number .. mcm desperate sgt ! hahaha .. Xsuka guy yg nmpk dsperate even dy mmg dsperate pn .. biar cool dan chillex saje ..

    ReplyDelete
  40. hye namee.. awak.. jom tengok wayang!

    ReplyDelete
  41. Hahahah! Namee, cara u cerita and gambar2 tu memang menariklah. I tergelak2 je. Benda ni common, biasa jadi kat ramai perempuan tapi bila u cerita and explain dgn cara u jadi best. ;)

    ReplyDelete
  42. part yang up diri tu memang betul. Cam nyampah giler. 'hi, kenal sy tak? Sy budak tahfiz.. Dah hafal 30 juzuk.. Bla.. Bla.. Abag sy enginner.. Bla.. Bla...' ya allah, masa tu Allah je tahu perasaan nya macam mana. Hari-hari bila da kawan asyik nak up standart dia dan family dia je.. Bosan!

    Suka kalau lelaki jual mahal sikit. Memang rasa berkobar-kobar nak berkenalan. Hahaha...

    ReplyDelete
  43. sy pakai yg oxy 5..
    teruk muke lepas pakai krim tu..huhu
    btw those lelaki yg kat atas ni meloyakan..
    x cool langsung nak2 yg bangge sangat title IR tu..

    ReplyDelete
  44. aah cik ana tak suke yg swiit swiit mcm tikus tu..euwww~

    ReplyDelete
  45. Hahah. Situasi 3 tu paling tak suka. Switt Switt macam ada daging lekat celah gigi. Namee cantik mesti selalu kena ngorat ni. hihi

    ReplyDelete
  46. haha. namee., this is what a guy MUST READ :D

    ReplyDelete
  47. haha. memang reject lah laki yg dlm situation 1,2,3 tuh. tapi ainaa lg kurang manis, tade pengalaman nk share T.T

    ReplyDelete
  48. OMG!!! I'M SERIOUSLY LOVING THIS POST!!!

    GIRL,YRE AMAZING WITH THE TIPS TO OWN THIS JERKS OFF.I SUKA LA YOU,KAK NAMEE ;)

    ReplyDelete
  49. yg n0.1 tu sangat annoying hokeyy. out out out. belagak semacam. haahaha.

    and yes,no.3 pon tak gemar.

    ReplyDelete
  50. swiitt swwiitt eh bunyi tikus? cruutt crruuutt kot bunyi die namee..bunyi macam cencurut..kuikuikui..


    yg 1st tu mmg poyo nk mampuih..tampo kang baru tau..haha..

    yg 2nd tu geli kot..euuwwww..pastu agak biadap..ni patut bg sidekick je bukan nmbor phone..(-_-")

    3rd tu terus je ikat muncung swiitt swiit die tu pastu tonyoh dgn cili..hahaha..


    kejam tak?

    ReplyDelete
  51. done follow u honey... wah, personal opinion yg gempak...by the way im new blogger..hope u can support me k...TQ..

    ReplyDelete
  52. selamat hari raya namee..

    hehe..gelak akak baca entri nih..tp mmg betul tips yg namee bagi nih..

    org lawa mcm namee misti salu kena ngurat kan kan :)

    ReplyDelete
  53. kalau nk tackle awek lpas tue siap mention kerja apa mcm tue nmpak sgt type lelaki belagak..mmg tak sesuai..huhuhu..

    ~setuju ngan pendapat namee dlm entry nie..

    ReplyDelete
  54. kalau berkenan usaha dapatkan.. tapi jangan melebihi batas agama.. yang perempuan pun janganlah tergedik-gedik bila kena ngorat..

    ReplyDelete
  55. eh baru pasan...semua pic Ryan Reynolds..namee minat die ea?

    ReplyDelete
  56. terbaik la namee.. suka sangat entry ni.. :D

    ReplyDelete
  57. lelaki poyo yg plg cannot go. nyampahss. baru kenal dah mula bercerita, "nenek i pandai tai chi" "cousin i study oversea mahal oooooo" ARGHHHHH

    ReplyDelete
  58. btol tuh..kdg2 cara2 depa ngorat tuh annoying

    ReplyDelete
  59. aha.
    tak pernah buat mcmni.
    mcm murah sgt je jadi laki if ngurat girl dgn cara ni. :D

    nasib baik.

    maybe cara saya ada kat pengalaman no 16 kut, namee? :)

    yang like Entri ni,
    FahmiMahat

    ReplyDelete
  60. jalal kalau ngurat pmpn lain skit...

    "hai adik manis...agak2 boleh saya masuk minang awak esok?? cakap dgn family awk esok keluarga saya datang" kikiki
    grau je

    jalalret.blogspot.com

    ReplyDelete
  61. Haha pernah sekali tu laily beli roti canai kat kedai mamak taw Namee..Then ada sorang laki tu dok usha sampai naik rimas..Agaknya dah tak tahu nak buat apa,dia panggil 'aney' yang tengah nak bagi roti yang laily tapau tu then dia suruh masukkan tisu yang ada contact number dia.. "Please call me if u free"

    Kalau jumpa dia lagi teringin nak sumbat tisu dalam kocek dia dengan note sekeping yang pasti atas tisu.. "Sorry,Im single but TAKEN already.."

    Hikhik ^^

    Selamat hari raya Namee,kalau ada salah silap 0-0 okay ? :)

    ReplyDelete
  62. hahaha..kalau boleh,semua bunyi nak keluarkan...bunyi tikus la,curut la..macam2..
    terbaik la..suka entry ni.. :)

    ReplyDelete
  63. yg bla bla bla cakap pasal diri sendiri tu mmg tak leh blah . sebab padahal dia yang nak kenal kte tapi tetibe cerita pasal dia plak lebih2 . adoiyyhhh . skrg ni kat fb, bbm semua jadi port org nk ngorat . adoiyh . tak kuasa -__-"

    ReplyDelete
  64. yg bla bla bla cakap pasal diri sendiri tu mmg tak leh blah . sebab padahal dia yang nak kenal kte tapi tetibe cerita pasal dia plak lebih2 . adoiyyhhh . skrg ni kat fb, bbm semua jadi port org nk ngorat . adoiyh . tak kuasa -__-"

    ReplyDelete
  65. tak ingat pengalaman kena ngorat. macam takde je. kehkehkehkeh.

    ReplyDelete
  66. hahahahah..pengalaman namee ke nie?? opsss :D

    ReplyDelete
  67. huhu suka suka! tak tau lah dah citer ke belum kat komen blog namee yang bf azza tegur mak azza masa mak azza datang sekolah anta azza. Dia bagi salam dan senyum. Mak azza suka sgt kat dia. Bila azza balik umah asyik tanya je siapa dia. Aza lak tak kenal. Setahun kemudia bila kitorang berkawan baru BF azza tu cerita. Petanyaan mak azza pun sudah terjawab...

    harap sekarang pun mak azza suka jugak lagi kat dia...

    ReplyDelete
  68. bagus buat tips macam ni! :) tp mmg so true la, sebab annoyed nye kan klo lelaki ngorat plus asyik bangga diri dgn diri dia kan. haha tak pasal2 kena reject! :D

    ReplyDelete
  69. hahaha sokong2...


    yang bawah skali tu paling sweet ^^ hehe

    ReplyDelete
  70. hehehe.Namee!!.
    wan baru balik dari shah alam, tadi duk dalam bas, tengok awek kena ngorat, tetiba nak buat entry pasal ngorat ni.hehehe..tapi lain seket.

    nice entry namee..macam mana if ryan reynolds cakap macam tu betol2?.

    selamat hari raya ke tujuh.

    ReplyDelete
  71. errrrrrrr....

    semua cara tu tak pernah guna. tak reti la nak mengorat namee :P

    ReplyDelete
  72. hye.. Bleh berkenalan. My name lan. Let go for a drink. Err i just remember that i forget to bring my wallet. =p

    ReplyDelete
  73. hahahhahhah..!!itu lelaki terlebih keyakinan diri tuh..!!hahah

    ReplyDelete
  74. sorang pon takdapek.

    awek blog lagikan la,,,,


    harhar

    ReplyDelete
  75. salam sis; so sorry da lama tak jnguk n comment here...been days tring, tapi tak dapat..kena block by antivirus internet security..huuuu

    ReplyDelete
  76. awesome.Tergelak bila baca entri ini.Tebayang pulak Namee bercerita sambil buat face expression.agree with your point of view sbnrnya lagi2 part yang nak shh shh mcm tikus tu :)

    ReplyDelete
  77. hahaaa..bagus la tips nie..pasti kaum adam suka..heheheeeeeeeee

    ReplyDelete
  78. hahaha..like this entry soooo much ! memang la mnyampah dgn lelaki poyo..macam nak hentak dengan kasut jeh ! chillex sudah..

    ReplyDelete
  79. fenomena tips mengorat gadis kian menjadi2 di bumi malaysia..tidak seperti di mall/public places in jakarta, they'll not behave like this..paling2 mereka hanya pandang orang yg cantik, berpakaian bagus saja..no swittttttttt swiiitt! it happened di dpn mata arisha sendiri..haha..

    anyways, i bet u can be so cool if u face the same matter like u was in plane last time..stay cool kk cantik!

    ReplyDelete
  80. nak lagi best tips ngorat senyum jekkk..x yah pot pet pot pet..huhhu..kang xde le malu kot tak berbalas sesi mgorat uh kan kan..

    ReplyDelete
  81. third situation itu sangat selalu dilakukan oleh mereka yang jenis 'saje-saje'.nmpk sgt main-mainnye. tak hormat org. dulu selalu jgk kena time belum pakai tudung. now da kurang.

    yang berlagak belum pernah jumpa lagi. kalau saya, mmg malas nak layan la.yg gila berlari-lari mcm second situation pon tak de.

    tapi kalau yg jns mmg bdn berbau ade la.tak lari pon berpeluh. agak-agak lah kan. lepas tu cakap nak dekat-dekat.mmg tahan nafas la.

    saya pernah kena kerumun dengan sekumpulan lelaki. mule2 mereka lalu sebelah cakap ape tah, saya tak layan. ade parents lagipon. lps tu, tunggu dkt troli sorang2. dorg kerumun. my mum nampak, datang kat saya. terus mereka kelam kabut bla. tu bkn ngorat la. taktaw apetah.

    ReplyDelete
  82. turn off ngan lelaki yg suka menjerit2.dan off coz body odour prob!

    turn on ngan lelaki yg pemalu!piwiiitttttt!

    ReplyDelete
  83. mcm best jew tip2 nie nak try lah kat mana2..hehe..tapi nak ngorat macam mana?? jumpa depan awek pun leh merah abis muka...thank tip kak namee..^_^

    ReplyDelete
  84. hai emsem x saya? marilah mengorat saya hahaha :P

    ReplyDelete
  85. yang situasi 1 tu memang tak boleh blah. macam nak cari business network pula.

    namee, next time kena ngorat dengan cara lain, tambah la situasi 4,5, dan seterusnya.. >_<

    ReplyDelete
  86. kak namee saya bila ni nak kawen?? jangan lupa jemput saya. hehe #takde kne ngena kan soalan saya dgn post ni

    ReplyDelete
  87. meaw kalau orang sweet-sweet or orang tu say 'hei awak,ooo awak' meaw direct toleh pastu jeling *bajet ,hahaha

    ReplyDelete
  88. selalu kena dengan yang buat bunyi tikus . annoying giler

    ReplyDelete
  89. Best way to show our love for Rasool ﷺ is sending salawāt upon him & following his footsteps in every way of life.

    ReplyDelete
  90. Best way to show our love for Rasool ﷺ is sending salawāt upon him & following his footsteps in every way of life.

    ReplyDelete
  91. Masa kat sekolah dulu, lelaki yang feymes ni biasanya adalah lelaki yang periang n kelakar, tapi kalau sampai tahap annoying jadi menyampah plk kn? haha


    Di sini juga ada doa >>
    Doa Pengasih, Pelembut Hati Suami Isteri Anak dan Sesiapa Sahaja

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...