Thursday, September 22, 2011

What Women Wants : Respond Dari Pembaca Lelaki.

Hello peeps...


Relate kepada entry aku What Women Wants, aku dapat respond dari pihak lelaki sendiri. Dia menyuarakan pendapat dan melawan points yang aku utarakan dalam entry tersebut.


"Hello there cik nameerah,

By the way, I bukan blogger tapi I read you dan tertarik dengan entry What Women Wants. Jadi di sini, saya rasa point yang cik tulis tu sangat remeh dan tak perlu untuk sesuatu hubungan. Terutama yang point pertama tu, 'be transparent' ya ? bagi saya 10 texts at least perlu dihantar sehari kepada pasangan tu sangat mengarut. Asal ingat di hati tak boleh ke? Tak message atau call tak semestinya tak sayang. Seminggu tak contact kalau ada urusan kerja macam mana? Kenapa perlu nak update, lagi satu...You tulis macam you banyak pengalaman. Mungkin point yang you utarakan tu berkesan pada you tapi tak semua orang suka menyelit gf bila melepak bersama kawan kami. Kalau you nak dengar apa yang lelaki nak, I boleh share dengan you ? Itu pun kalau you nak kenal lelaki betul-betul. Kalau disimpulkan, perempuan ni memang mengada. Dari point yang u utarakan pun dah nampak perempuan memang mengada, benda kecik pun nak take serious"

10 texts at least sehari tu remeh dan mengarut..?

Perempuan memang mengada...?


Apa kata anda wahai pembaca ? Beri pendapat anda dan aku nak tahu point yang kau utarakan. Aku nak dengar pendapat lelaki dari pembaca blog aku gak, mind to share with me dear ladies and gentlemen ?

Happy reading and have a nice day....

p/s: 


By the way, susah ke ?
1) Be transparent
2) Reverence
3) Be sweet
4) Be Alert


Susah gila ?
Kalau susah dari soalan add maths, memang dasyat. Aku suka add maths. haha




103 comments :

  1. pergh..perempuan ingin dikasihi dan disayangi..memerlukan perhatian,hatinya halus dan inginkan seseorang sebagai teman,dan pelindungan...sensitif dan peka perlu untuk kaum perempuan ni...=,=!..pendapat peribadi..

    ReplyDelete
  2. perempuan mengada??
    bagi akak dalam perhubungan ni kena give and take... kita sebagai perempuan kena concern apa yang lelaki nak dan begitu jugak lelaki!

    tolak ansurlah, kalau perempuan boleh tunaikan kehendak lelaki yang remeh temeh takkan lah lelaki tak boleh kan?

    akak dah 14 tahun dengan suami akak but akak still nak dia ambil berat apa yang akak nak walaupun ianya hal remeh temeh!

    mungkin lelaki yang bagi pendapat ni anggap cinta tu main2 kot sebab tu dia tak kisah semua benda camni!

    ReplyDelete
  3. Nama pn pndapat. Kot ye pn xyah la sound. Namee bg pd pdpt namee. Hadoihhh -.-"

    ReplyDelete
  4. 10 text?cket je la~ pompuan bukan mengada tapi maukan perhatian kan3?

    komen sikit entry ney boley:)

    http://nureenina.blogspot.com/2011/09/profesionalkah-kita.html

    ReplyDelete
  5. what women wants againts what men wants. masing2 nak menang.
    tp hakikatnye, wanita djadikan daripade tulang rusuk lelaki dmane, wanita harus dlindungi kerane kami kaum yg lemah, a bit remeh s well. from that, tak salah lelaki mengalah n cube faham what women wants.

    1) Be transparent
    2) Reverence
    3) Be sweet
    4) Be Alert

    kami tak minta lebih ~_^

    ReplyDelete
  6. sebenarnye 4 point yang namee utarakan tu dah cukup simple bagi menjaga hati gf.. simple as ABC..

    perempuan dan gedik tidak boleh dipisahkan.. itu fakta okay.. walaupun dia gedik sikit je, itu tetap gedik..

    sama jugak lelaki dan ego tidak boleh dipisahkan bukan :)

    ReplyDelete
  7. dkna sokong namee bukan sebab kami 1 kaum atau kami perempuan mengada-ngada yea...

    tak semua mempunyai pendapat yang sama..rambut sama hitam ketika lahir tapi fikiran kita tak sama dengan orang lain..bila orang catatkan apa yang dia fikir, itu bukan kesalahan..itu pendapat dari akal fikiranya...

    tak semua lelaki sama pendapat macam si 'Respond Dari Pembaca Lelaki'...

    jangan cepat melatah untuk sesuatu perkara, takut nanti makan diri..heheee..betul tak namee?? nie pendapat dari dkna..kalau korang rasa salah, salahlah ia..kalau korang rasa betul, betullah ia...

    have a nice day namee ^-*

    ReplyDelete
  8. hati aku cakap 'kesian girlfriend lelaki ni'...

    nasib aku bukan gf dy sebab point2 yg namee cakap kat entry what women wants 2 smua tepat dgn kehendak diri aku bila bercinta tapi bg dy benda 2 remeh...so aku di pihak namee skang..

    ReplyDelete
  9. sis,sy nie plak TERBALIK...BF sy yg SGT MENGADA..sehari x luang maa sejam ngan dye,dye akan merajuk.if sy komen ngan mmber kt fb,dye mrajuk.if sy kuar ngan bdak2 kelas yg ade laki,dye x senang duduk.if sy ambik gmbar sebelah laki,dye merajuk.if sy bukak FB smbil msej ngan dye,dye merajuk...aisehhh,sape yg MENGADA sebenarnye neh?it is subjektif la,sis.not all woman mengada, n NOT ALL MAN COOL & TAK MENGADA..=.="

    ReplyDelete
  10. aslkm..
    Allah swt dh jadikan perempuan dan lelaki berbeza2...kena la saling memahami...kadang2 lelaki pun ada yang mengada2...

    perempuan = sensitif
    (perkara2 remeh bleh jadi isu besar)

    lelaki = kurang peka
    ( perkara besar dianggap remeh)

    betui ka??

    ReplyDelete
  11. i think pengomen tu belum pernah kapel kut. or tengah heartbroken..? just an assumption. :)

    ReplyDelete
  12. mentaliti dan fikiran manusia berbeda2..tak boleh dibandingkan..
    i thought that person got wrong opinion..he seem easily emotional on what he said to u..why not he just be cool and talk/discuss slowly with u? no need to tuding jari kepada sis pula..:O
    well, people adalah sama..yg membezakan adalah sifat, sikap, perangai, tingkah laku and many more.

    ubah mentaliti and be open minded.

    ReplyDelete
  13. lelaki pn mengada2 jgk la...hahah

    ReplyDelete
  14. 10 text a day??oh ok..mmg tak masuk akal kalau nak text setiap ari 10 text...sbb lelaki ngan perempuan berbeza..rimas bila asek nak berkepit n asek nk kne report semua perkara kt pasangan..

    pasal yg be alert kt entri sebelum ni..pmpn mmg remeh suka sgt nk ingat bnde2 cm tu..kalo tarikh besday / kapel / kahwin jek...tu xpe lg...ni tarikh gaduh, 1st time wish i love u tu no point la nk ingat..menyusahkan laki jek...laki byk gila nk ingat sbb laki ni tanggungjawab sgt besar...

    mudah kata..laki cpt rimas kalau pmpn jenis mengade2 n byk kerenah..tu yg buatkan hubungan makin renggang...

    sori..pendapat jek...

    ReplyDelete
  15. hokeh miss namee. sekarang kita dah boleh bukak gelanggang debat. haha

    ReplyDelete
  16. ekekeke.. ><perempuan memang mengada?

    http://bulatmata.blogspot.com/

    ReplyDelete
  17. Maybe what he mean kalau your bf/pasangan is working in a situation where memang tak ada telco coverage. In this condition, of course communication is very limited. But kalau bagi orang yang dah berkahwin + ada anak, macam mana pun mereka akan cari cara alternatif untuk berhubungan dengan keluarga. Dapat seminggu sekali pun jadi la.

    As for a guy, memang mereka tak suka diganggu 24/7. We need some space n trust. Tapi ada ja sesetengah yang ala girly attitude memang suka diganggu 24/7. depend.

    lasr but not least, give us some space and trust. Lagi kami dikejar, lagi kami lari.

    ReplyDelete
  18. yes perempuan memang suka kalau diberi perhatian..tak mengada sebenarnya kalau pandai handle hehehe..

    at least call la sehari atau sms utk tnya khabar..simple je..kadang2 ladies pun ada ladies day out kan..
    so akan faham kalau lelaki nak lepak dengan kawan kawan mereka..adil! yg penting bagitau dan jangan la senyap sepi tak de khabar berita..

    kalau ada give & take mesti tak susah nak handle pasangan :)

    ReplyDelete
  19. Jelas sekali dia adalah lelaki jenis EGO...rasanya itulah perkara2 yg lelaki harus ambil tahu dan sememangnya perempuan harus ada sikap begitu nama pun perempuan...dia mungkin belum punya GF tetapi jika dia pernah ada pasti dia faham...

    ReplyDelete
  20. mengada?? no..no.. yela, lelaki ego mmg ssh nk ungkpkn sayang tu.. dr pengalaman la yer, memula bercinta, syiok hbs perabih krdt bg text msj, video call, voice call.. lama2 dh jd bosan.. alasan.."xmsj, xcall xsemestinya tak sayang".. okeyla, fine.. hurmmm

    ReplyDelete
  21. Ok je dgn semua point kecuali be sweet.

    Ada sesetengah lelaki yg mmg xleh buat benda2 sweet ni. Kiranya x masuk gila. Mungkin perempuan ckp senang setakat bg kfc atau benda simple yg lain xkan susah kot. Tp bg certain lelaki mmg x mampu dan x boleh. Xkan sbb nak jaga hati awek terpaksa pura2 suka padahal dlm hati x ikhlas. Apa salahnya kdg2 awek jaga hati pakwe? Setakat x dpt benda2 sweet sikit2 apa salahnya.

    ReplyDelete
  22. kesian... kan dah cakap benda tu tak semestinya relevant untuk semua.. tapi tu basic la.. kalau dia tak dapat buat, memang kesian la awek dia.. lain la kalau awek dia jenis macam dia jugak..=p


    p/s: dear, saya memang ada jual VCO tu... =)

    ReplyDelete
  23. kemonla, bekapel dengan cara matang:)

    kepada semua, bacela buku tentang cinta.pahrol juoi.

    than u all tau ape itu cinte.cinta bukan manje2 yang mengade.hehe fahami makna cinta yang sebenarnye.

    ReplyDelete
  24. perempuan kekuatannya pada perasaan..so hati perempuan sangat sensitif dan perempuan perlu di layan dengan kejiwaan..

    ReplyDelete
  25. mcm agak malang la siapa dapat lelaki mcm si pengkomen tu.

    for me, depends on couples la. and keadaan. sebab ada orang yg jenis cepat bosan, dorg nak space. mcm sehari contact sehari tak. or kadang2 ada jugak jenis couple yg gila matang, bila ada benda penting baru update each other akibat busy with career life etc. its all depends.

    ReplyDelete
  26. some boys memang mcm tu. For example, my bro himself. Die jenis tak suka berkepit ngan gf dia all the time. Tapi bila clash, sedih. Tanya reason that girl, die terasa diabaikan. Seminggu tak contact kalau ada urusan kerja macam mana? Well, as long as that girl memahami situasi si lelaki, seminggu xcontact is a small matter.
    Its about believe in each other.*bold dis plz*
    Lagi satu, girls ni selalu rasa insecure dgn kasih syg boys tu. Sebab tu mesti nak tau update dr si dia. Even the married couple pun nak tau kemana husband die pergi kan???

    Bagi saya, namee and that "readers", dua-dua tak salah. Dua-dua boleh diaplikasikan. Setiap orang lain-lain cara.
    Tapi that 'readers' kalau boleh tolongla utarakan pendapat dengan baik, dan bukan dengan mengatakan girls ni mengada. Terasa dowh!! grrr

    ReplyDelete
  27. uwww. perempuan mmg mengada? ouch , itu sgt-sgt tak patut. perempuan bkn mengada2 but just nk secebis perhatian aje.

    iyela klu ada kerja tu , why not ckp aje 'i busy seminggu ni.' i think itu pun dh enough and perempuan boleh fhm. klu yg hilang tiba2 itu kot yg perempuan hangin tp bkn mengada2 :P

    ReplyDelete
  28. 10 texts at least sangat sangat wajar yer si pengirim msg.. Hehe

    Sebab munasabahnya perempuan ni adalah makhluk yang sangat istimewa oleh kerana perempuan sangat sangat memerlukan perhatian daripada seorang lelaki yang bergelar kekasih/suami..

    Kalau setakat sehari nak text bertanya keadaan si gf tak salah kankankan? Kalau ignore terus sampai berhari hari memang lah tak bermakna tak sayang or whatever tapi perhatian daripada seorang manusia kepada manusia yang lain tu akan buat diri rasa di hargai .. :)

    ReplyDelete
  29. kalau dia kata prempuan bnyk yang mengada aku rasa dia nie laki tak de perasaan kot . sebb mr.bunny aku sgt suka manjakan aku . dia akan selalu bawa aku kemana je even lepak kat kedai mamak gan member dia , sebb dia nak aku selalu dgn dia . dan kalau aku tak mesej nanti dia kata aku ta syg dia . ak ta ambik tau pasl dia . so mgada ke aku nie kalau balak sndri dh manjakn cmtuh ? hehe .
    tgk kepada keadaan la mcm mana kita berpsangan . bukn sush pon nk layn awekz nie .

    ReplyDelete
  30. x susah...cuma keperluan perempuan mmg berbeza dari lelaki...kadang2 bole jadi mengarut to the opposite...and vise versa..

    ReplyDelete
  31. sy rsa sy stuju kot dgn komen lelaki tersebut except yg part mengada2 tu ish3 xbek tau ckp camtu.tpi bgi sy kalo nk sweet2 tggu kawin dlu lah bru bes.tpi kalo kne update slalu cm merimaskan jgk huhu tu pendapat sy je.suke bca blog awk btw!:))

    ReplyDelete
  32. WOW. rasanya pihak lelaki agak tercabar kat situ. fuhhhhhh. tapi i agree part yang tak semua lelaki suka nak lepak dengan gf sekali dengan kawan. agak annoying kat situ bila dia kata perempuan ni mengada. -.-

    ReplyDelete
  33. I think 10 text a day tu a little too much..its more than enough kalau laki tu da tye sht x, or just text gdmorning for every morning and gdnite b4 tdo..

    yeah pmpn MMG MENGADA...mak dy bkn pmpn ke..adekah mak dy laki mcm dy??pnpn kan mmg sensitif..x dpt jd center of attraction kat public,dpt jd center of attraction bf pn jd la..ssh sgt ke??laki pn ngade what..ad my friend tu bf dy lagi ngade..she is NOT ALLOWED TO TALK TO OTHER GUY EXCEPT WITH ACCEPTABLE REASON..and acceptable reason nye sgt la ssh nk lepas..

    so unt lelaki yg perasan hebat,sile balas(yg PERASAN HEBAT SAJE).

    ReplyDelete
  34. hello. been a silent reader all this while. tp alahai, girls just love attention. that's all.

    oh anyway, suka dgn satu quote ni. Behind a man's success, there's a woman.

    ReplyDelete
  35. hmm mayb da ckp mengrut sbb dia dah ada long relationship and getting bored with text?

    ReplyDelete
  36. apa yang penting komunikasi 2 hala..
    pasangan tu boleh berbincang apa yang dia suka apa yang dia tak suka.. sebab bila kita buat (yang sebenarnya menjadi ketaksukaan pasangan), maka timbulnya krisis dalam hubungan..

    kalau nak ikut kehendak kita aje tapi kita taknak ikut kehendak pasangan pun tak boleh jugak.. hubungan tu takkan ke mana..

    pasal perempuan mengada.. eemm.. tak semua macam tu, kalau dia macam tu, berikan je perhatian yang dia nak tapi dah kalau rasa gedik sangat, terus-terang je yang kita tak suka dengan sikap awak macam tu.. tapi kalau dia masih tunjuk lagi gedik + ego dia je yang betul.. rasanya baik tinggalkan je carik lain.. nak mengada2 biarlah bertempat.. hikhikhik..

    ReplyDelete
  37. salam kak namee..
    mmg senang utk laki jd transparent..tp kdg2 kte sebagai pompuan kna gak la paham if doang ade komitmen or keje ke tym tu..better kte xkaco..bg sy 10 msj mmg skit..mmg sonang jo nk anto..tp kalo tym2 bz..ngah lepak2 ngan kwn..xteranto rasenye..moral of the story,saling memahami dan bertolak ansur..xkn sbb xmsj je nk break up btol x..=)then,setiap org ade gaya sendiri..die sweet,romantik,alert dgn gaya doang..bkn semua same dlm cte korea..

    ReplyDelete
  38. Wani setuju dengan kak Namee and bangkang words from this guy . Respond wani pula , dalam entry baru wani . Panjang lebar wani nak cakap . Ada sikit wani copy . Boleh kan ? *muka gedik bajet cantik*

    ReplyDelete
  39. hmm kita perempuan nak komen boleh tak..huhu. Bagi azza bila dah lama dalam hubungan tak kisah dengan semua tu asalkan dia jujur dengan diri sendiri. Tak perlu report segala benda yang dibuat tetapi yang penting dia tau apa yang di buat tu tak menyalahi sesuatu hubungan dan ajaran Agama.

    ReplyDelete
  40. sy sokong ya arif!!!
    btol 2..
    jalal setuju benar dgn org 2..

    PEREMPUAN MEMANG NGADE2..

    hari2 nk msj...
    klu penting sngt kol jlh..
    jimat skit kredit 2..

    hari2 nk jmpe..
    klu rndu sngt pun xpyh ar hari2 jmpe..

    t dh lps kawin 24 kita b'sama..
    tkt klu dh biasa jmpe n msj t dh kwin cpt bosan..

    tgk..
    klu Jalal dh membebel mcm ni ar..
    dh jd mcm pmpn ar plk...kikiki

    tpi 2 dri pndpt Jalal ar..

    namee jgn mrh k..kikiki

    ReplyDelete
  41. its not about pompuan mengada..dah mmg lumrah pompuan cmtu..it about lelaki yg rumit

    ReplyDelete
  42. salamun a'laikum

    *ehem* ok.. .
    1stly i don't agree with da guy.. .if he is even right, he wont even hv a gf >_0

    2nd lak understanding n respect others needs is not sum'in remeh.. .
    3rd kn, isu kapel sdr i x stuju tp still on, so kite juz kene aja how 2 make it x over border.. .

    confession of my own,
    "i never hv a gf for i rather take one as my wife, but if i hv one, she will b treated like a queen till she wants 2 marry me.. >_0 "

    fii aman Allah
    L.N

    ps, u can tell a right guy by his speech (came thru his aqidah), so, hapy praying 2 find them >_0

    ReplyDelete
  43. congratulations to my dear, sis nameerah! u're listed as a malaysian next top female blogger 2011! :))

    ReplyDelete
  44. hahaha.. yang remeh tu lah yg boleh buat gadoh kalau lelaki tak buat. haihh... sukati depa la... nama pon lelaki. ego! wekkk

    ReplyDelete
  45. hurm.. ada satu word nie kite jumpe, untuk lelaki, "if you want to act single, then don't be in relationship" .

    so, kalau lelaki2 anggap bende tu remeh, janganlah mengade2 nak berpasangan. dah memang lumrah dunia perempuan macam tu. nk dimanjakan. kalau bukan manja dekat bf, nak manja dekat sape lg? bukan tu ke function bf ? untuk teman girl tu, untuk share benda2 yg tak selesa untuk di share kat org lain, untuk support girlfriend. kn?

    if dalam seminggu tu the girl sakit or nazak ke, tak menyesal ke lelaki sebab tak msg girl tu? if sayang, benda senang tu mesti boleh buat kan. setakat 10 msg, apelah sgt. time mengorat bukan maen lg masing2. he

    just opinion. :p

    ReplyDelete
  46. add maths ? ewwwhh
    tolong laa
    haha

    i think lelaki tu hanya cakap dari apa yang dia rasa. dari cara dia tulis dan point dia pon jelas nampak yang dia tak kisah tentang perempuan dan hati perempuan
    im not a ladies man :P
    bhahaha

    ReplyDelete
  47. eii geram nye bace komen encik abg yg kt atas tuh..!pempuan tak mengada2 ok..juz nak perhatian u olls je tau!

    ReplyDelete
  48. nak jugak tahu namee...tuggu je la. mesti ade lepas ni.

    ReplyDelete
  49. kalau free nnti nak gak up entri pasal ni..menarik..hehe

    ReplyDelete
  50. hek eleh, kaji tu yg mengada. nak sacrifice sket pon tak boley. okay kalo hal berkaitan jantina masing2 ni mmg tk kan habis.

    ReplyDelete
  51. orang lelaki mmg ssh nk tima bila kita ckp sket psl dia..ego..that's the key..pantang ckp sikit..ade aje jwbnye..umpama dorang la yg paling betul, tepat dan telus sekali..kalau mamat tu dah rasa baru dia tau sbb perempuan sgt suka diberi perhatian..kalau nak sms sehari sekali pun ssh baik tak yah ade gf..mana ada perempuan thn tak sms smpai seminggu..gila ke ape?haha

    ReplyDelete
  52. alahhh nie mesti lelaki yang tak romantik dan kayu..hehe..takat ingat je tapi tak luahkan tak besh jugak kan?huhu

    ReplyDelete
  53. btw, tak susah pun setakat kasi sms 10 keping..wak lu para jejaka main games dekat 10jam tak kisah pon?

    ReplyDelete
  54. tengok keadaan bah,hahahah dah mcm iklan minyak wangi lah pulak kan, tengok lah dengan siapa mereka kenal kan,lain orang lain cara nya kan

    ReplyDelete
  55. Lelaki dan perempuan kan memang berbeza, tapi masing-masing kenalah faham... Perempuan mengada2, yes betul. So sebagai lelaki, cubala faham.

    ReplyDelete
  56. 10 text sehari..nasib baik caj 6% ditangguhkan..ahaksss

    ReplyDelete
  57. Namee. Aku tahu sangat,apa yang kau sampaikan hari tu sangat betul kot. Aku lelaki,I met many kinds of girls in my life and I truly understand women.

    Things bukan pasal dorang ni mengada ke apa,but,its women kot? Sifat semula jadi. Bagi aku,sangat pelik kalau lelaki nak condemn pasal semua benda ni.

    They are like those for the guys to play the role. Deal with it.

    Bagi aku,tak susah. Every guy should be able to do that,able to accept that. Entah lah. Because why? Women sangat special. Kalau ke-special-an ni tak dipandang oleh lelaki,tu yang dorang akan treat macam mamat yang balas entry kau tu.

    Where perempuan dipandang sangat remeh oleh lelaki.

    ReplyDelete
  58. Malang giler sapa dapat laki yang bagi comment ni. Hahaha..

    Haih, memang hubungan tak lama la gamaknya kalau semua laki macam ni.

    Memang tak semestinya 10 texts a day. Tapi kalau dah busy sangat, call jelah 30 saat pun jadilah. Bukan susah sangat. Merepek je seminggu tak kontek. Hawau.

    ReplyDelete
  59. hahahahahahahahaha..perempuan cuma nakkan perhatian jee.. T_________T

    ReplyDelete
  60. Ape pulakkk! harus difahami walau seganas perempuan pon, perempuan hati lembut... jgn sampai perempuan xamek tahu langsung padan muka ..haha

    ReplyDelete
  61. sbny tu name nye bkn ppuan mngade2...cume nak kn perhatian je...
    ppuan ni more kpd nak rase diri dihargai...

    cnth mcm msg...bkn nak suh pnjg2 pun...pendek2 pun ok la..jnji die igt kite...kan2?

    ReplyDelete
  62. namee

    for password tu, better panjang.. and if tkt lupa la kan, try guna lirik lagu or quotes mcm yg i ada tulis dkt entry "password popular"

    Panjang Password lebih dari 6 (contoh menggunakan lirik lagu : "I had the time of my life and I never felt this way before and I swear this is true and I owe it all to you" ia mungkin panjang tapi percaya atau tidak, lebih panjang lebih bagus)

    ReplyDelete
  63. Even though I am female, I agree with the guy that sending at least 10 text messages to the girl you like a day is kind of absurd... I would totally hate it if a guy does that to me... it's so annoying and disturbing.

    ReplyDelete
  64. haha terasa
    NT mmg xleh kalau encik BF xhntr msg or xreply dlm shri
    rsa mcm diabaikan
    at least tnya khabar pn dh ok

    ReplyDelete
  65. REMEH?
    i dnt think remeh is the word that reflect our personality,(ladies).I believe we are inclined towards the emotional side.Where we,ladies,have the tendency to take a very little details of action & information seriously.Other side of the male perspective,to them this very small information are somehow irrelevant as they prefer to see the bigger outcome of a relationship.Well,what can i say....as far as mankind has ever realize...Men are mostly rational in certain situation.

    MENGADA?
    um...this is abit funny bcause,judging by the way he writes his point.I think it's very sissy of him to state that:

    "Kalau you nak dengar apa yang lelaki nak, I boleh share dengan you ? Itu pun kalau you nak kenal lelaki betul-betul. Kalau disimpulkan, perempuan ni memang mengada."


    but i have to admit that certain points of his side are ACTUALLY TRUE.i won't deny it:)

    ReplyDelete
  66. semuanya depends on dri msg2.. kalau dah gf tu jenis yg sukakan perhatian, mstilah dia nk bf dia ambik tau n dia pun nak tau sal bf die tu..

    lau bf or gf jnis yg x ksah, sumenye ok jer asalkan msg2 tau status msg2 mcm mna..

    jgn yg dh ada psangan mengaku single plak.

    lg 1, lau dah tau bf or gf 2 bz, sndiri fham lah kan. xkan lau dia bz pun nak pksa sruh msg jgk.

    tp rsanya x slah kalau luangkan sikit msa dlm 1 ari kol psngan msg2, kjap pun ok. bukannya nak sruh pksa b'gyut b'jam2..

    phm psangan msg2. jgn asyik nak cri salah. insyaallah hbungan akan kekal..

    *syg pkwe kite.. hehe gedik.. ;)

    ReplyDelete
  67. for me,klu text hari2 x slh..lebih nmpak yg dia syg kita..yelah..pompuan nih kan suka dimanja2..dibelai..perempuan kan hati lembut..klu ada keje sminggu,ckp lah kat kita..mesti kita x ganggu dia..

    ReplyDelete
  68. hahaha. btw, depends pada jenis lelaki. yes, text at least bg tau nk ke mana sudah cukup bg certain kapel. and i think, sweet kot. tak kan nak 24 jam msj mcm bdk2 dulu kan. hehe, dah besaq masing2 pandai jga diri. setakat nk ngadu kena gigit semut tu tak perlu laa. i have friends yg kapel dh 5 tahun but still keep in touch and contact utk bnda2 penting ja. tak selalu kluaq dating pun. setia beb. respect gila kapel ni :)

    ReplyDelete
  69. tak susah. as long as there is a communication between each other, is more than enough. girl needs the attention, so do the guy.

    ReplyDelete
  70. tader mana mengadanya dlm kehidupan bercinta nih..tp terpulang pada org tu jugaklah..tp segedik2 mana pon pompuan tuh, sikap risau dan terlalu menyayangi mmg dah jadi lumrah..sapa tak takot, laki buat taik kat blakang.

    bg 10 teks tetiap ari tu..humm.. mmg npk melampau. nak plak, laki jns tak suka dikongkong. tp tu bermakna pompuan tuh mengada hokeyy..boley apa bincang2 dulu. cakap mana yg terbaik tuk menjalani idop bercinta ria nih..

    tak payahlah tros letk title yg pompaun tuh mengadalah, kuat cemburulah dan etc. sebab tak bersebab pon, haru berbincang. kita nak carik pasangan biar serasi. jgn sb teks 10 kali sehari, ampa dok ngumpat awek ampa kat kengkawan..baik ampa says bubye ja..huhuhuh~

    ReplyDelete
  71. memang mengada..
    i sbg gurl pun rase AT LEAST 10 text tu sebagai remeh.

    macam dah xde hal lain ke nak wat?

    memang gurl suka ihargai, di layani, di belai2..di ambil berat n so on lah. tapi bagi saye, semuua tu tak perlu.

    cukup la kalo boy tu dalam hatinya memang kite die punye number one.

    setakat sayang dari segi perbuatan, tapi di hati nye tidak macam mane?

    gurl..dun ngada2 plis. be a nice gurl oke?

    ReplyDelete
  72. lelaki perempuan sama je.. =.='

    tapi rasanya, lelaki kat ats tu lagi mengada! tulis respon negatib.. mengade nak org respon dia lebih.. ptuih!

    ReplyDelete
  73. akak dh baca entri namee what women wants tu..bg akak simple je kemahuan wanita tu utk dipenuhi lelaki..tahla bg akak kalau betul lelaki tu sayang kt pasangannya automatik dia akan buat mcm yg namee ckp tu..

    ReplyDelete
  74. tanak be transparent maknenye lelaki tu pun xjujur dengan hubungan tu sendiri..

    perempuan mengada ngada??
    well perempuan macam mane pulak yang lelaki nak?? perempuan ngade ngade means....hmm dont know how to describe them. ish

    ReplyDelete
  75. Hai Namee,

    hope you'll take my comment into consideration babe.

    To tell you the truth, I am the opposite of what a girl may want. I do not enjoy my boyfirend texting me ALL the time telling every single thing he wants to do. Yes, my BF is very sweet...like okay, he WAKES UP AT 4 AM to prepare SAHUR for his family during Ramadhan month, but yet, there still so many flaws to him, like not being transparent.

    Though however, I would rather enjoy the space he could give me. We are already in a long distance relationship, soon to be farther when I go to UK for 2-3 years to do my Part 2 M.Arch.

    Maybe I am used to being independent, travelling and trotting around the globe alone. The boy on the other hand, is the opposite, he is actually, like a girl and I am, like a guy. He would be the one super skema, turut perintah parents tolong dapur, tak keluar rumah, could not travel..ect, while I on the other hand, would go out of the house, work around the clock, gain experience, travel the world, be more adventurous...

    Thus, maybe what a girl wants is different, I would prefer him to be less clingy and more adventurous like me, but like really, how many malay guys would actually be like me, pergi masuk hutan buat voluteer work untuk orang kampung and asli? right?

    I want to marry Indiana Jones, but I can handle my bf, i just have to scold him remind him that he is a guy, a boy, and he should stop being such a lover dovey..eeeww..i geli sikit.

    haha.plus tak kahwin lagi, so tak perlulah nak lagak macam dah kahwin.

    sekian...

    ReplyDelete
  76. Lelaki itu gay kot.. Hahaha.. Tak pun dia selalu sangat dah kecewa.. Abang aku lelaki--gf dia tak msg pun dia dah post kat fb!!! Boleh si lelaki yang komen kata gitu kat pompuan??? Tak masok akal.. Dia memang tak reti hargai perempuan kot.. Takpe, biarkan lah dia kan??? Dah dia tak puas hati.. Huhuhu.. Maaf si lelaki yg komen kalo ko bc komen aku..

    Entry Terbaru 1 : Trends #gantitajukfilemdengantelur Adalah Lebih Baik Daripada #gantitajukfilemdenganrosmah
    Entry Terbaru 2 : Salahkah Menonton Filem Nasi Lemak 2.0

    ReplyDelete
  77. sesetengah lelaki complicated kot! sama macam pompuan..tapi mereka saling melengkapi..macam mana tu? :p

    ReplyDelete
  78. namee..

    IMHO perempuan is perempuan.. lelaki is lelaki.. perempuan tak boleh jadi lelaki and vice versa.. so it goes on with perempuan takleh expect lelaki jadi mcm perempuan and vice versa also.. perempuan suka keras, lelaki suka yg lembut.. it is the so called opposite attraction.
    But then it doesnt mean that a give and take approach cannot be an integral part for a good relationship.. afterall it is the thought that matters, show sikit2 kalau bz, tak show at all mmg inconsiderate.. a demand for frequent report duty is too much for a man..
    we just cannot dictate what I want, what you want.. It is what WE want.. afterall it takes TWO to tango.. :)

    ReplyDelete
  79. sokong entry cik nameerah.

    tp part laki tu komen agak lah jgak kann.

    itu lumrah pmpuan. kalu takleh tyme, kahwin ngn laki gak lah dia. haha.


    :)

    ReplyDelete
  80. EKCELI girl ni die lain sikit die bukan cam lelaki..bagi lelaki mende2 tu semua remeh temeh sebab bukan jiwa lelaki cam tu..tpi perempuan sebaliknya..so, apa salahnya kalau kita sebgai lelaki kita layan je perasaan dorang..supaya dorang rasa lebih disayangi..dan dihargai..tapi jgn la masa pakwe makwe je buat tapi kalau boleh sampai kawin n lepas kawin..baru bahagia ke anak cucu..apepun naluri seorang girl berbeza kalau nak dibanding dgn lelaki..so,kalau nak jadikan girl tu sebgai teman hidup kene bijak mainkan peranan..

    ReplyDelete
  81. Tak semua perempuan mengada ok.Its only happened for certain people.If lelaki yang post comment tu jenis tak kisah what we have expect him to dokan? Maybe dia ada cara dia sendiri.10 text everyday pun adakalanya merimaskan.Itu bagi saya.Tapi that what a woman want right?.Perhatian daripada kaum lelaki.Dalam menjalinkan hubungan masing-masing kena give and takeslah.Baru Adil.Lelaki pulak jangan la bila girls dah bagi peluang dan kongkong korang korang boleh buat suka hati.hehe.But i love the point yang Namee bagi ni.Totally agreed.Perempuan tak mintak banyak pun dari lelaki. :)

    ReplyDelete
  82. hi namee. hari tu nak komen but thru fon so macam la haram tetibe tak dapat nak komen.

    then i read out semua komen.

    firstly,bile bace komen dari lelaki ni dian memang marah,die tak patut cakap perempuan mengade. u know what he sounds like? ,macam lelaki frust menonggeng lepas kene tinggal. ok *im gettin harsh.

    so as u know i have a relationship with someone.

    guy,perempuan mengade? nk tau camne? ini pengalaman my bf with his ex.

    which is his ex sgt la controller.buat copy msg,buat fren finder.
    well so lelaki takpayah jadi transparent lah camtu. haha. then my bf cakap die mmg rimas. mcm takde life,nk lepak pon nk msg,still nk jumpe.BUT,bile die da masok age 20 and above. die startin matang,and die da faham ape yg ex die cube buat and ape yg die silap dulu.

    like a point u had been given.

    dulu die tak hirau semua tu.

    and relationship ends so bad.those relation about 2 years i guess.

    and sekarang dian rase he oredi make it thru. sume point die ade,even tak berape nampak. ehh bukan,kdg kdg tak memuaskan hati? :p

    hihi. for me. 10 text per day doesnt enough. haha. tp kalau lelaki tu busy kite akan faham. like my bf,die keje production coffee bean. so dlm bulan 12 die akan busy utk christmas,buat kek la apela. so dalam bulan 10 or 11 die akan remind me,"awakk,sy busy,maybe nnt akan start balik kol 10 mlm or 11 and nnt kurang msg,mungkin tak ambik awak balik kerje,and less meet up'.. so u see. he had been transparent. even mcm tak nampak. why? sebab die da matang,die penah lalui relationship yg teruk. then die matang and he'd learn from his mistake.

    namee,im just sharing. panjang nye.alahhaiii.

    lelaki yg rase bende ni complicated sgt for me die tak matang atau tak penah ade experience been in a relationship.

    macam mane nak ade wife kalau diri sendiri tak transparent,mcm mane perempuan nk memahami kalau kite ni tak transparent.sume point namee bg for women side is totally true. for a guy side,i think they shud take note. why? cuz those entry tu dikeluarkan oleh perempuan. kaann??

    *btw,dian copy url namee pasal entry tu and pm kt bf. haha :P bia die bace. hihi

    p/s:sorry panjang sgt.

    ReplyDelete
  83. LIKE komen miratika. hikhikhik.

    perempuan ada yang mengada.#sotrue tapi tak semua mcm tu.

    bagi si pengkomen tu,mungkin benda2 mcm texting 10kalisehari ni nampak remeh.tapi setengah girls anggap benda ni penting.apa nak buat.dah lumrah perempuan macam tu.nnt kau dapat makwe/bini ke tahu la kot cne perasaan perempuan.. :P

    ReplyDelete
  84. assalam..
    ape yg kamu post tu actually betul kot..
    pembaca tu mmg slh besar!!
    even my bf pun anta byk msj sehari smpai iqa plak yg kne mrh sbb xbalas msj dia. dan yg paling penting ramai kwn2 iqa jeles dgn kteorg. so ini lah tandanya perempuan mmg ske diberi perhatian dpd lelaki yg dorg syg..plz take note ye lelaki yg masih belum fhm tu..

    ReplyDelete
  85. aku sokong lelaki tu.
    in reality,maksud aku lepas kahwin la
    10 text per day adalah nonsense
    bapak aku kalau balas mesej mak aku
    just K
    it just K only

    see?
    lelaki ada byk tggjwb
    aku fhm bila lelaki sering tinggalkan pompuan sunyi sepi
    bukan dia xigt cuma nk contact selalu mmg tak lah
    sumtimes pompuan kena cuba faham lelaki jgk
    jangan asek dera lelaki suroh kontek la apela
    what a rimas situation

    aku ckp sebab aku selalu dikongkong
    dgn my ex dlu
    hailahhh
    =.=

    ReplyDelete
  86. sorry mencelah, nak bg pendpat gak.. bg sy 10 text sehari mgkn x leh pakai gak kut. sbb kita msg2 de life sndri, de famiky, pelajaran, or kerjaya,.. lau awal2 perhunugan mgkn bleh tp ble dah bertahun2 boleh ke lg? x semestinya tiap hari perlu gitu, tgk keadaan n tmpat n mse gak..

    ReplyDelete
  87. mengada??.. tapi nak kat pompuan gak walaupun pompuan tu mengada..

    tak suka add maths, math suka. :)

    ReplyDelete
  88. bagi keroro, the hell of nonsense is when u already get married.

    u feel secure, so u won't inform anything to your wife.

    but then, 10 text per day in not a nonsense, it just a reminder. not necessarily 10, at least 1 or 2 is just enough.

    just to inform. maybe a call for 1 minute or something, girls are needed to be informed.

    they are really an insecure people. believe me.

    p/s : both women and men have to tolerate, they decide the rule of each other, right?

    i love the tranparent law, HAHA

    ReplyDelete
  89. perempuan?? just ingin disayangi dan difahami.. not more than that..

    lelaki? ego.. tak nak tunjuk kalau sebenarya di sayang gila ngan pompuan tu..

    so apa yang jadi?? Missunderstading. lelaki kata pompuan ngade2 dan pompuan kata lelaki egois nak mam***.. hahahha.. (ni pengalaman aku la.. ).. the best way.. bawak berbincang..

    ReplyDelete
  90. msa sy msh bdk skolah dulu, sy rsa mcm every minute kena text my bf. klu dia x reply sy akan mrajuk. tp bila dh besar, bila dh kenal dgn ramai lelaki, sy dh faham.. klu lelaki jarang msg x bmakna dia x syg. kalau selalu msg takut bosan lak kn. at least one call a day, itu dah memadai. kebanyakan lelaki yg sy kenal x suke main msg. hehe.. well, i owez belive this "man needs some space, woman needs some attention. it's difficult 2 understand is it?" ;)

    ReplyDelete
  91. hahah!

    banyak respons kan pasl entri ni =D

    i memang rasa that guy takde gf la.

    takpun memang dia anggap relationships adalah main-main.

    most probably he's a loser.

    ReplyDelete
  92. teringin pulak nak bace pendapat dari lelaki tu..ade tak die send kat namee?hehe..


    sebenarnye,ape yg lelaki tu cakap takde la salahnye..mungkin die tak dpat terima pendapat namee..tapi takpe..die nak beri pendapat dari pihak die kan..kite terima je la..;p


    lelaki dan perempuan ni berbeza..itu yg sepatutnye kite kena faham..so dalam kes ni ape yg penting adalah both pasangan kena tolerate la..ade yg perempuan suke dilayan macam tu,ade yang tidak..ade lelaki yg suke melayan begitu, ada yg tidak..itulah manusia..kite kan unik?

    ReplyDelete
  93. amboihh panas ni namee :D

    wlupun dah terlambat, i still want to ponder upon what and what's not been answered. boleh kan~?

    1) communication is dire, but what's more important is respecting own style, in their own way.

    kita xleh nak samakan semua lelaki mcm tu, or semua perempuan mcmtu.

    THUS,

    2) every communication should reach certain type of transparency.

    kejujuran tu memang penting, tapi apa yang lebih penting adalah, menyedari bahawa menjujurkan diri tak semestinya bermaksud menyakitkan teman kita.

    Here, we'll learn to notice "when + how it is" and "when + how it is not" a perfect honesty dalam convey message.

    sbb, FACE IT, orang minta kita jujur, they might + can't handle the truth. but still, kita kena jujur, kan?

    tu jelah.. yang lain semua orang da cakap.

    asalkan jgn masing2 rasa annoyed dgn cara masing2 udahler...

    yang suka entri namee + komen2 orang kat sini,
    FahmiMahat

    ReplyDelete
  94. that guy perlu faham yg dlm entry what women wants tu bukan sesuai utk semua...lain org lain kehendak..kn hormat pendapat org lain yg mungkin bercanggah dengan pendapat kamu...

    btw i like maths tooo :)

    :PEACE:

    ReplyDelete
  95. perempuan mengada???bukan lumrah perempuan ke sifat dia manja??laki tuh yg tak bape nak okay sangat kowt,,

    ReplyDelete
  96. saya di shah alam.bekerja & pregnant.

    suami di pasir gudang.bekerja & sangat busy.

    everyday suami saya akan whatsapp;
    'sihat?'
    'da makan ubat?'
    'baby sihat?'

    soalan yang sama setiap hari.saya happy.suami happy.

    namee, nmpk sgt mamat tu takde gf.kurang kasih sayang.dan kalau kedekut sms sekalipun, gunalah whatsapp! Free la macha...

    ReplyDelete
  97. okay . pendapat leyn , if he ckap macam tu . seriously die sebenar nya kolot . setiap orang ada cara masing and setiap orang ada cita rasa masing masing , if you dah bg pandangan mcm tu then die xsuke , just ignore je lah , xpayah nak pertikai ape pendapat orang and memanipulasikan perempuan ni memang mengada ngada what so ever . IF.... perempuan ni mengada ngada , FINE . kau nak kawen nanti kau cari perempuan jugak kann ? so ngade ngade macam mana sekali pon we are need each other . right ? haha ~cakap jangan sebarang cakap . before nak cakap pikir diri sendiri tu jugak . okie dokie :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...