Tuesday, September 20, 2011

What Women Want .

Hello peeps...


Sorry, aku tahu ramai yang tak suka entry panjang . Ini entry request. So kalau dah baca, baca sampai habis untuk elakkan salah faham. 


"Boleh tak tulis something, macam what exactly perempuan nak dilayan. I mean, ada my friend ni, dia pernah beli satu buku ni "what men knows about women" harga nya dekat seratus lebih kot. Tebal bukunya, lepas tu balik rumah dengan harapan menggunung nak baca. Pastu bukak2 hanya page kosong sampai la last page, hanya ada satu titik je (noktah). Maksudnya memang lelaki tak tahu pape la pasal perempuan..Hahaha."

Best Regards,
Mamat  Youtube Suara Sedap 


Okay, basically ada berbagai jenis perempuan dalam dunia ni. Ada yang commit a relationship sekadar untuk enjoy dan scandal. But yang aku faham dari pertanyaan lelaki di atas ni adalah pada relationship yang serious. So aku akan bagi point untuk relationship yang serious. I mean yang pada memang nak jaga hubungan tu sampai kahwin. 

Aku tulis dan bagi point ni based on pengalaman sekeliling. Dan aku rasa those points memang demanded by women. Points yang bakal aku bagi aku rasa penting dan masalah yang timbul di kalangan kawan-kawan aku adalah kerana kekurangan dari segi points yang bakal aku shout out. Perempuan ni tak lah leceh mana cuma perlu ada few basics ni. 

Be Transparent 
Maksud di sini, tiada rahsia sesama pasangan. Apa saja yang kau buat, kau berbesar hati nak kongsi. Minat , hobi , routine etc. Sebagai kekasih, tentu lah kena banyak berkongsi. Lama nak hidup dengan isteri since kau pilih dia as ratu hati @ pasangan hidup kau. Apa yang kau buat, sepatutnya kau seronok nak share dengan gadis kau. Sifat perempuan ni sensitive dan mudah terasa hati. Bila nampak bf macam ada sembunyikan sesuatu, nanti  mula lah timbul syak wasangka.  

Contoh..
Gf: Awak, nak main game snake kat handphone awak boleh ?

Bf: Tak boleh !

Gf: Kenapa ?

Bf: Sebab tak boleh lah ! Ni handphone saya !

Gf: Awak ada perempuan lain kan?? Message dengan perempuan lain kan??? Takut kantoi lettuww!

Lelaki pun perlu quality time lah namee roslan. Yes, aku tahu itu. Lepak kedai mamak tengok bola, pergi spa, pergi bowling dengan kawan, pergi racing superbike, etc. Girlfriend kau tentu faham dan tak konkong kalau kau keep update kau berada di mana. Just bagi short text pun dah memadai untuk sekadar update. Tak perlu nak bergayut phone 4 jam tho. 

'Hey sayang, I nak pergi lepak kedai mamak malam ni . Mungkin sampai 3 pagi. You tak payah tunggu I ok. So how was your day ? Ce cite ce cite. Love you :) '


Dalam masa kau lepak dengan kawan kau, boleh je spend 5 minutes untuk call gf. Sepanjang 4 jam kau keluar dengan kawan, takkan satu text pun tak mampu beri pada gf ?Kalau kau transparent macam ni, serious gf kau takde hal dengan kau. 

Kalau aku, aku tak boleh terima alasan busy kerja. So seminggu tak text langsung sebab busy kerja, takkan tak teringat langsung kat gf ? Sedangkan juruterbang atas langit pun sempat on call sekadar nak bagi gadis yang dia suka dengar suasana atas langit. movie 


Reverence
Hormat status gadis tu sebagai someone special dalam hidup kau. Kawan perempuan dan gadis special berbeza. So layanan yang diberikan tentu lah berbeza dan level tu tinggi dari kawan biasa. Sebagai manusia, hidup ni kita berkawan dengan berlainan jantina. Suasana kerja kita pun bercampur dan interaksi bebeza jantina. Sebagai professional, kau akan bataskan pergaulan untuk mengelakkan salah faham dan fitnah. Bukan boleh main tepuk tampar cubit-cubit malah berkongsi minuman. Unless kau single lah tapi aku rasa laki single yang ada manner takkan buat kerja macam tu. 

Hati-hati dalam perbualan. Gurau pun ada batas. Contoh...

"You ni cun lah, tapi I dah ada awek. Kalau tak..auummmmm"

"Lambat lah you, kalau tak I dah usha you dulu before awek I ni"

Statement yang macam atas ni, tanda tak hormat pada gf kau. Serious. Even gf kau tak tahu, Allah tahu. So jangan blame gf kau kalau Allah ubah hati gf kau kat laki lain. Perempuan akan rasa malu kalau tahu bf dia cakap macam tu pada gadis lain. Tidak hormat. 

Ada jenis perempuan yang akan kecoh bila kena mengurat.
"Oh mamat ni dulu usha aku wey, time dia usha tu dia dah ada awek wey. Sian tho awek dia dapat laki macam tu"

Tak sedih ke gf kau kalau tahu kau stab behind her back ?

Be Sweet
Perempuan suka benda yang sweet dan unexpected. Aku rasa, perempuan normal takkan demand benda yang besar-besar sangat macam candle light dinner, menari tango ke, percutian kapal Titanic ke etc sebab faham akan kemampuan pasangan. Benda kecik pun dah ok dan kami suka. Macam kau order delivery McD terus penghantaran ke rumah gf kau ke. Itu dah cukup buat pasangan kau tersenyum. 

Kalau kau hantar picture message yang comel dengan cute wish pun dah buat gf kau senyum.

Tulis short notes kat a piece of paper n selitkan di pencil box gf pun dah comel.

Beli atau hand-made card pun dah ok. Tanda kau ingat pada dia. 

Kalau belajar satu campus, kau hantar roti canai untuk breakfast pun dah cool gila.

Beli set KFC snack plate and kongsi ayam pun sweet. Maklum, student tak banyak budget. 

Banyak lagi benda sweet yang mampu dibuat. Tak perlu lah wow gila suprises yang kau buat. Kadang-kadang plan suprise lebih-lebih pun tak memadai jugak. Depends on budget. 

Sehari at least 10 texts lah kalau busy. 

Be Alert 
Perempuan ni remeh. Tarikh remeh pun nak ingat dan nak countdown. Contoh, tarikh kau bertemu, tarikh kau couple, tarikh first time ucap I love you, tarikh first time gaduh, tarikh makan KFC etc. Seriously, perempuan memang remeh. Terutama tarikh penting macam anniversary date dan birthday. Kalau kau tak wish, mesti gf kau merajuk kan ? Lelaki selalu lupa sebab dalam kepala otak korang lagi banyak fikir hal lain @ kerja. 

So korang kena waspada sikit lah hal-hal remeh ni. Birthday and anniversary date tu jangan dilupa. Kalau nak sweet, wish tepat pukul 12 malam. 

Kadang-kadang gf kau tumbuh jerawat atau naik berat badan sekilo pun dah menangis macam gila. So terus call kau untuk luahkan perasaan kecewa. So kau kena pandai tackle lah benda remeh macam ni. 

Pendek cerita, kena sentiasa alert lah tentang sensitivity gf kau. Kalau kaki gf kau besar, jangan lah kau sebut kaki runcing. Ada gf yang boleh terima gurauan dan ada yang sensitive. Pasal kaki pun boleh sampai nak bunuh diri. Serious.

Aku tulis points ni berdasar pemerhatian pada gadis Asia yang normal dan tak high maintenance. 

But well, everything depends on your attitude juga. Jangan hari ni cakap lain, esok cakap lain. 

Happy reading and have a nice day...


"A real man doesn't love a million girls, he loves one girl in a million ways ♥"

will you tango with me ?

Entry ni ada sambungan. habit pelik gadis yang lelaki tak faham..

Perempuan Takut lah Ni Kisah2 Macam Ni !! kan ??







124 comments :

  1. what women want sometimes is not what women needs...tunggu aku tgh study benda ni..ka kau ada idea nak bg kat aku? hahaha

    ReplyDelete
  2. ayie dah melakukan sebaik mungkin utk ex dlu...point2 diatas sume dah buat,tp jdoh xde kan...apa2 pun thanks namee ingatkan kenagan mula2 berchenta dulu,hahaha...=,=!

    ReplyDelete
  3. kompom ramai awek nak hang jadi balak depa namee uiii..

    harhar


    ps, naiss post

    ReplyDelete
  4. btl2 klu dipk blk, my ex is not complicated sgt, she just need attention, and i gave her attention.. when she ask for break up... i just gave it.. coz that is what she want..

    p.s the sweetest thing aku rsa aku prnah buat for my ex is, buat origami ros for her.. totally priceless for me.. :')

    ReplyDelete
  5. nice entry namee..tq,,tips yang berguna.

    ReplyDelete
  6. nice entry namee..tq...bagi tips yang berguna..boleh guna untuk bagi awek kita bertambah sayang..hihih

    ReplyDelete
  7. betul semua apa yang u ulas kat atas sana..nak fahami girl, xsusah pun..cuma laki yang malas nak ambik tau kan :)

    ReplyDelete
  8. I like that quotes.

    Real man makes other women jealous of her. Not maker her jealous of other women :P

    ReplyDelete
  9. really2 like this entry..
    btul tu namee..laki ni even bagi roti dengan air kotak pun dah namapk sangat2 cool & menghargai dah kan..
    so guys,dun take it hard

    ReplyDelete
  10. point2 namee semuaaaaaaaa betul.. ehemmmm.. juruterbang atas langit?? ;p

    ReplyDelete
  11. ala...mcm perli jalal je...
    sbb ade slh 1 jalal pnh buat..kikiki

    namee bt ar 1 event utk 100 org ni..
    bt perjumpaan ke..blh b'kenalan antara 1 sama lain melalui face 2 face..
    jalal bg cadangan je..kikiki

    ReplyDelete
  12. mengenalah point2 tu namee.. boleh jadi doktor love lah. hehe..

    tak tau nak cakap apa. sebab semua yg namee ckp tu semua benar2 belaka. :)

    tak sabar tunggu sambungan >.<

    ReplyDelete
  13. Maknanya apa yang aku faham perempuan selama ni tak bertentangan lah. Ahaha ;DD

    Seriously.

    ReplyDelete
  14. First comment, alhmdulillah .
    entry yg menarik :)
    susah nk dpt guy yg btul2 memahami mcm tu kan? kadang-2 rasa sakit hati je ble sms x bls, call x agkt. tmbh-2 klu duduk berjauhan. mcm you kata, alasannye -> SIBUK !

    kadang2 mmg boleh diterima. tapi xkan lah selalu btul x ?

    hehe . thanks sbb kongsi info yg saya angkat kaki mmg betullah . (although sye pun perempuan :)

    ReplyDelete
  15. betul..b sweet..simple as tat..macam just say..owh sedap u masak ari ni (makan dengan seleranyer)..

    itu pun dah cukup sweetttt...
    confirm! muka akan tersenyum sampai malam bila dipuji macam tu hahaha..

    ReplyDelete
  16. ade lelaki kalau kasi tahu baru diorg tahu. ade lelaki yang da tahu tp buat buat tak tahu =)

    ReplyDelete
  17. lelaki perlu alert dengan perasaan perempuan.. perempuan seorang insan yang lemah dan mudah tersentuh ...

    ReplyDelete
  18. haha..menarik...

    "sehari 10 texts kalau busy"

    sms kah? sehari smpai 10 ke?

    *xtau sbb xpnah couple.. haram dengar2nya*

    ReplyDelete
  19. yeah.. perempuan memang suka benda unexpected. bufday hari tu dapat video khas dari dia.. sweet sangat. tah bile dia buat pun xtau. tetibe je dah ade dlm pendrive.. :)

    ReplyDelete
  20. as salam Namee
    setuju , perempuan tak serumit mana tuk di fahami, di layan atau di mengerti

    ReplyDelete
  21. Perempuan tak perlukan apa-apa daripada lelaki.Perempuan cukup simple.. mereka hanya ingin dihargai dan direspect oleh kaum lelaki.Itu sahaja :)

    ReplyDelete
  22. thats 100% true!! ahahaha
    like the quote and that cat! :D

    ReplyDelete
  23. waaallllaah nameee!like ni laju2!=]
    dah bole jadi consultant cinta ini
    heeeee
    tapi all yang namee ckp tu tepat!
    sememangnye tu la wanita
    tak susah pon..cume kena betooollll tepat...insyaAllah the best man always win! =]

    ReplyDelete
  24. :) memang hundred percent betul pun entry ni haha

    ReplyDelete
  25. totally agree namee!! Big clap!! Yeyyy!

    Itu saya. Typical malay girl. Benda simple la sweet.. Benda kecik pun boleh nangis. Sensitif. Tapi rasanya semua perempuan macam gitu. Cuma bezanya kuat tak kuat nak pendam. Kalau saya, dulu suka pendam. Tapi sekarang ngan amir, amir lebih suka saya yang berterus terang. Lama-lama jadi habit. Luahkan apa yang saya rasa.

    Suka baca men are from mars, women are from venus. Apa yang john gray cerita, memang terjadi kat real life. Harga tak sampai 50 pun. Berbalou untuk perempuan tuk paham lelaki dan tuk laki paham perempuan.

    So far so good saya dan amir. Both boleh faham kehendak masing-masing. Dan betul. Bz macam mana sekalipun, tipu kalau tak teringat langsung. Dan kalau teringat, please text short msg pun da ok kan.. =)

    ReplyDelete
  26. tak tahu nak komen ape
    semua dah terjawab and really good tips.
    good job!!
    awesome.

    ReplyDelete
  27. Haha.ko nak aku buat entry what men want x?:p

    ReplyDelete
  28. I love this entry!
    Setuju dgn semua point namee.
    Thumbs up! ;)

    ReplyDelete
  29. agree 100% with ur words namee.wow wow wow.u can be dockter cinta la lepas ni.hehehe

    ReplyDelete
  30. wei tlg la jgn ubah warna rambut kau. aku lbh suka perempuan dgn warna rambut yg original. leave it black.

    ReplyDelete
  31. entri yang padat dgn info2 utk para lelaki di luar sanun... :)

    ReplyDelete
  32. exactly exactly exactly! semakin hari i semakin addicted to ur writing. BEST :D

    ReplyDelete
  33. suka entry ni namee...

    lelaki biasalah bukan semua dia paham apa perangai kita,kehendak kita..even yang dah kawen pon belom paham sepenuhnya perangai perempuan...

    kadang2 lelaki ni selalu anggap perempuan ni seorang yang mementingkan 'kesempurnaan'...

    bukanlah kesempurnaan wajah ke apa,cuma kita nak semua okey,semua elok,semua berjalan lancar kalau ada sikit2 cacat tu biasalah...

    *berdasarkan pengalaman sendiri

    dan kita perempuan pun bukan semua kita faham kehendak lelaki..kenal 3,4 tahun pun bukan jaminan untuk kita kenal seluruh hati budi dia

    ReplyDelete
  34. btol tu namee..xperlu la nak candle light dinner kan. just bagi roti canai pon dah sweet.

    ReplyDelete
  35. hehe. ne semua pengalaman k.namee yep ? part pilot on call nk suruh gadis die dgr suasana atas awan 2h soooo swittt !! :D

    _________________________
    I have added cool emoticons to this message.
    To see them go to http://x.exps.me?6c72dfef8633393d15b9192b8ee4e9b6

    ReplyDelete
  36. whoaaaaaaaaaaaaaa!



    nameeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!


    sumpah suke gileee entry niiii. hehe. nk pakse bf bace bia die paham . hek hek.

    ReplyDelete
  37. serius best entry nih..gud job namee ;)..
    yurpp ni semua what women wants.. laki suppose 2 know those points.. girls pun jgn lah demand yg lebih2 kalau dah tau bf die x mampu...

    ReplyDelete
  38. 0o...nie yg girls nak rupanya!hehe...=)

    ReplyDelete
  39. ooo... bru kawe brtmbah bijak sket... haha.. nice post btw.. :D

    ReplyDelete
  40. SETUJU SGT2..cuma kdg2 lelaki ni dia akan usaha mcm2 utk dapatkan kita..tp bila dah dpt kita, apa yg dia buat b4 ni akan hilang mcm tu je T_T

    ReplyDelete
  41. kejujuran dan kepercayaan tu yg penting sekali kan,,,bab remeh tu memg takleh tahan,,,hehehe,,lelaki yg paling sush nak ingt hal2 tu,,tapi tk bermakna mereka tak sygkan kita kan,,,

    ReplyDelete
  42. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  43. serius best entri ni..

    sokong apa yg sis bagitau :P

    ReplyDelete
  44. well done kak namee. makin bagus penulisan akak. btw, mmg ni ape yg slaloo girls nak :)

    ReplyDelete
  45. nice quoted. just as what i've been doing now.

    p/s : i hope she doesn't read your blog namee.

    haha :P

    ReplyDelete
  46. best dangat entry nieh ! tp tak ramai lelaki nk kisah pasal benda2 nie :(

    ReplyDelete
  47. Memang hakikat org perempuan ssh nk fhm..tp, lagi ssh nk fhm lelaki kot sbb dorg tu yg ade mslh utk fhm kita. paling tepat, tak nak cuba fhm kita. selalu anggap yg perempuan ni melecehkan. Tapi, last2 kawen of coz dgn perempuan jgk kan? Perempuan ni simple, lelaki yg asyik ckp perempuan itu dan ini. Kena cuba faham sikit jer. Tak susah pun kan?? :)

    ReplyDelete
  48. oh namee!! cpt lah sambung..siyes truje nak bace ni..

    ReplyDelete
  49. suka dgn entry ni sis! mmg betul pun apa yg sis tulis tu. ;)

    cukup sekadar memahami diri perempuan tu sendiri pun dah memadai rasanya :)

    ReplyDelete
  50. take note..

    tapi kadang kala aku rasa lelaki lagi complicated daripada perempuan..

    =)

    ReplyDelete
  51. perempuan pun macam2, kalu yg cerewet tu ... siksa ler! :)

    ReplyDelete
  52. best gila baca entry ni..terbayang muka kak namee bagi lecture kat kami..:D
    sebutir-sebutir words tu..
    cantik dan terbaik!
    :) i like!

    ReplyDelete
  53. perempuan taknak penghargaan besar2 kasi kereta bmw sebuah untuk dia,dia cuma nak lelaki hargainya saja.

    Dan memahami.

    hihik..

    ReplyDelete
  54. 1000 likes namee !!

    hadoihh...nper la sy suka sgt bca semua entri awk ni...arghhhhhhhhh

    ReplyDelete
  55. sgt2 best la entry you yunk ! weeee ~ pmpn mmg suke bnd sweet & unexpected :D hahahhaha :D like like ~

    ReplyDelete
  56. awwhhh suka entry ni :DD

    btw, kalau dapat mcD tu memang best, tapi klo bf buat mcDelivery pegi rumah kte, kte yang kena bayar kan? haha :D

    ReplyDelete
  57. Orang lelaki made in malaysia ramai yang terlepas pandang benda2 simple macam ini.Mereka anggap benda2 ini leceh dan menghada2 sahaja.Perempuan mmg macam itu peelnya namun lelaki yang tidak mahu akuinya ...itu yg menjadi masalahnya selalu...lelaki kita kurang romantik mudah cakap.

    ReplyDelete
  58. smuanya mmg tepat sekali..suka entry nie..
    perempuan mmg suka inagt tarikh2 yg dianggap remeh bagi lelaki tp sangat penting bg perempuan..

    ReplyDelete
  59. nice entri namee..bila kita dah ada gf nie kita kena lebih memahami ati mereka dan kalau boleh sentiasa ambil berat n peka dengan masalah gf kita...baru gf kita rasa idup dia akan di hargai.

    ReplyDelete
  60. very true..what u said is really meaningful for those poeple who're fallin in love right now.

    kesefahaman adalah perlu dalam menjalin suatu hubungan. if not, tak sampai seminggu dah clash..tak ke naya tuuu :O

    ReplyDelete
  61. aku pun rasa macam tu,sebab aku buat apa yang kau cakap.bukan semua aku buat,aku jus jarang text gf aku,maybe aku ni pandang rendah pasal hal-hal remeh ni.

    takut tho kena tinggal.

    ReplyDelete
  62. Indahnya mahluk ini di cipta untuk lelaki tetapi cuma lelaki yang tidak tahu menghargai mahluk indah ciptaan tuhan ini...

    ReplyDelete
  63. sgt suka sume rpoint diatas, simple dan mmg boley dipakai. rasanya kalau laki gunakan point diatas, takmo lah kata kekal bahagia spi tader gado2 kecik. tp akan mengukuhkan lagi ikatan antara boys dan gulrs tuh sdri..

    i likee...

    ReplyDelete
  64. a very very very beautiful entry...nameee oh namee...you memang blogger sejati :)

    semoga jejaka2 di luar sana dapat mengambil iktibar dr tips namee ni...
    :)

    ReplyDelete
  65. comelnye kucing ajak nari tango tu..;p


    i do agree with this 4 point..memang pompuan ni makhluk yg unik kan?ehehe..


    p/s:: love the last quote!

    ReplyDelete
  66. masing masing punyai pendapat dan pendirian....

    hargailah dia yang menyayangi kita... :D

    ReplyDelete
  67. hoho. da macam hanis zalikha tulis yang hari tu. but nice.. :) luv it..

    ReplyDelete
  68. ouh namee. my boyfie can ignore me for a weeks sometimes. whyyyyyy T_T

    ReplyDelete
  69. really like the point of QUALITY TIME...btol larh..kekadang laki ni x paham yg kte plukan quality time to spend together2 ngan family n friends kan...dah la blek jarang skali....huhu...dah duk berebut kasih sayang kte..ceh ayat....x bleh blah aku sendiri denga.hahah!

    ReplyDelete
  70. my ex gf forget my bday even after 5-6 month kapel, why? tak pnh lupa bday dia sejak dia umur 9 tahun!! hahaha, poor me.

    ReplyDelete
  71. stujuuuuuuuukk !
    dari dulu nk buat camni tapi x berkesempatann T.T

    ReplyDelete
  72. What woman wants, tapi lelaki memang susah nak penuhi... hu.

    ReplyDelete
  73. owh..bestnye ini. lagi best kalo suh bf bace. tp xde bf. sedih tahu??

    ReplyDelete
  74. salamun alaikum
    ..dotdot..dotdot..

    what women need is to learn on how to become like ummul muqminun Siti Khadijah Khuwailid. .
    my beloved prophet s.a.w told dat she is among da 4 perfect lady in the world history since granpa Adam a.s . .

    da rest? Allah surely pair u with da right one when u knw how 2b da right one. .


    fii aman Allah.
    L.N *struggling 2b da one

    ReplyDelete
  75. Thumbs up berkali kali kali kali kali ! :)

    ReplyDelete
  76. setuju sangat...like this entri 100x :)

    ReplyDelete
  77. wow ni pengalaman namee ke penglaamn kawan2^^ hehehe semua yang diatas betull.. dorang patut tahu..

    ReplyDelete
  78. setuju! give n take...barulah bahagia kan?

    ReplyDelete
  79. after i recheck back this entry,

    boy who understand his girl, WONT have a problems at all to fulfill all of this.. to be transparent, be reverence, be sweet and be alert..

    ReplyDelete
  80. Yes . Sesiapa yang tak bersedia nak hadapi benda benda macam ni tak perlu nak menggatal :P perempuan bukan remeh , perempuan istimewa :)

    ReplyDelete
  81. a very good entry. rasanya semua perempuan akan setuju kot. so, thumbs up!

    ReplyDelete
  82. bf sy penah selitkan kad lirik lagu sempurnakanku dekat beg sy,,tuh pown dah menitis air mate sebab tacing gile,,bukan susah pown nak be sweet neh,,

    ReplyDelete
  83. i like ur entry especially this.can i copy and paste it in my blog?
    minta izin,if xbley its okey =)

    ReplyDelete
  84. Wahhh saya rasa mesti ramai perempuan yang agak terkejut dengan statement2 akak ni , especially saya lah haha sebab kadang2 kita yang perempuan ni sendiri tak perasan apa yang akak mention tapi semua betul belakaaa :P Cnth ; McDelivery ke rumah. Hahah saya bayangkan je pun dah boleh senyum ~ :P

    ReplyDelete
  85. kucing tu comel la... heee.. =D.. btw, best info la kak namee... tq... berguna jugak untuk bakal husband.... eceh!

    ReplyDelete
  86. kalo laki to xde slh 1 ciri kat atas ni mksodnye laki to bkn serius la kan...
    betol tak? :( memang sweet sgt entry ni..

    ReplyDelete
  87. hurmm.. kalo laki2 xde buat smue point kat ats to mknenye laki to x seyes la gan kite kan.. :( mmg best entry nie.. huhuhu

    ReplyDelete
  88. Even lelaki dah baca ni,,,dia still xkan fhm apa kite nak !! grrrrr... nameeee.... helpppp...huhu...

    ReplyDelete
  89. aku kene macamni dengan awek aku ade la.. sedih terbaca. patutnye aku laki aku tak terase

    ReplyDelete
    Replies
    1. better check his IC. I mean her IC

      Delete
  90. Syukur dpt bf yang ada sifat seperti point point di atas...love him very very much! !

    ReplyDelete
  91. Entry ni try nak simplified woman.tp still complicated jugak.hahaha

    ReplyDelete
  92. Entry ni try nak simplified woman.tp still complicated jugak.hahaha

    ReplyDelete
  93. tq sgt2 namee, info sgt2 berguna utk sy... patutlar...

    ReplyDelete
  94. tq 2 kt namee info yg sgt berguna utk sy aplikasikan.. ptutlar ..aiyoo

    ReplyDelete
  95. BOLAYANNNN. aku je senang. Tak nak kahwen langsung. Stay single sampai mampos. Bf2 ni x main ah aku. X jatuh cinta lagi kut... pe nk jadi, jadi ah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul2. all hansome man are gay, good man was taken

      Delete
  96. Nasibb dah jumpa yg sejuk di mata dan tak perlu dilayan seperti diatas hehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...