Saturday, October 15, 2011

Artist ; Pernah Terjumpa

Hello peeps..

Em, jarang sekali aku terserempak dengan artist yang top. Tapi kalau terserempak pun, macam takde feel pun..artist je pun bukan Perdana Menteri. Ada la few artist yang aku terserempak...


1) Nasha Aziz
Aku terserempak dengan dia kat Mid Valley. Masa tu aku tengah shopping then ternampak satu kelibat perempuan cantik macam Nasha Aziz. But then dia pakai sunglass, untuk avoid orang kenal dia. Tapi even dia pakai sunglass, ramai yang datang tegur juga sebab kenal. Em, orangnya sangat sempoi dan tak sombong. Masa aku terjumpa dia , dia pakai shirt dengan seluar khakis je. Make up secalit pun takde . But masih cantik gila. 

1) Zahid AF 2
Juara Akademi Fantasia memang banyak tenggelam sudah.

Aku ternampak dia kat Jusco, Wangsamaju dengan ex girlfriend dia si Nita tu. Masa tu aku tengah nak beli air kat Starbucks, then nampak dia and Nita lepak main game kat situ. Bila orang mula ramai masuk Starbucks, Zahid mula lah budget. Jalan nak keluar dari Starbucks pun mendongak  tengok ceiling. Nita plak tunduk-tunduk sorok belakang Zahid. Dia ingat macam orang nak lari serbu diorang kalau nampak muka dia. Yang kelakarnya sebab dia dongak tengok ceiling sampai sambil jalan keluar. 


Aku rasa takde siapa pun pandang diorang time tu.


2) Sharnaz Ahmad

Sharnaz Ahmad siapa ? Pelakon astro selalu rasanya dan nama baru meningkat naik. 

Aku terjumpa Sharnaz ni bulan lepas kat Subang Airport. Sambil aku duduk kat kerusi menunggu kawan, aku ternampak kelibat macam aku kenal je muka dia ni and dalam hati aku tahu lah dia pelakon sebab aku pernah saw him dalam cerita Dottie kat Astro tu sebagai watak Amir.  Sharnaz ni tinggi lampai dan kulit sawo matang je. Nampak dalam TV macam putih dan nampak rendah. 


Tinggi, dan gaya macam Justin Timberlake. Ada bulu dada. 


4) Elfira Loy
Ternampak kat Jusco, Cheras. Dia baru balik sekolah dan beli lunch di food court Jusco. Bagi aku, Elfira sangat professional sebab dia tahu dia artist and sepanjang dia dalam tu ramai gak yang pandang-pandang dia tapi dia senyum dan tunduk je . Act like a normal kid. Kalau tengok dalam kaca TV, dia nampak putih juga kan ? Tapi kalau tengok depan, kulit dia sawo matang , very brownish. Serious, Elfira sangat cantik. Kalau orang tanya, aku suka wajah macam mana ? Aku jawab Elfira Loy selain Maya Karin. hehe :)


5) Fasha Sandha
Jumpa Fasha Sandha kat mana ? Jumpa kat salon Chinta dia tu la dan siap tangkap gambar dengan dia. hihi. Orang nya tinggi lampai dan rangka tulang boleh tahan besar , model type. Dalam tv ke luar tv memang dia cantik. Tapi dia tak seputih dalam TV. Aku yang brown ni, brown lagi dia. haha. Suara penyek macam dalam TV jugak. 'Hey ,Im Fasha' sambil hulurkan tangan untuk bersalam. How cute. quack quack suara penyek


6) Fazura
Ini tambahan, baru teringat terjumpa dia di Maybank , Taman Melawati. Bagi aku Fazura memang lawa tengok depan pun. Then makeup memang tebal gila and orangnya tak tinggi pun. Kalau lihat di myspace dia kata tinggi dia 5 kaki 8 rasanya tapi aku lagi tinggi dari dia. Sederhana je tinggi nya. Shes pretty. :)


Okay cukup 6 je. 


Kesimpulan, semua orang bila masuk TV , nampak putih sangat . Bila di luar tak cerah mana. heh.


Kesimpulan kedua, artist yang Top tak sombong. Yang suam-suam kuku plak budget orang nak serbu sampai kena jalan dongak pandang ke ceiling. heh


Happy reading and have a nice day...




90 comments :

  1. ahhaha..guane kan pulok..dah name retis mesti kene budget..hihi..

    ReplyDelete
  2. haha btl2.. jmpa artis rsa mcm jmpa strangers je.. xde rsa nak brgambr pn.. bnyk gk jmpa artis kat area bb, tp tak pernah tgur pn diorng.. pndang skali 2, "owh, arits.. ok jom mkn.." lol

    ReplyDelete
  3. like2....yg putih tu mekasp je tu...lighting baek punyer

    ReplyDelete
  4. hahaha. lwak entry namee kali ni. tu lah artis, kena jaga penampilan dan cara, baru takde yg kritik kan....once mereka dh dikenali umum serba serbi tindak tanduk org boleh kesan. sigh*__* susah jd artis..

    ReplyDelete
  5. aku pernah jumpa anuar zain and cheryl samad kat bangsar village.. anuar zain kita orang mintak bergambar sama.. dia gurau nak mintak charge 5 ringgit.. tapi lepas tu dia terus berdiri dekatt utk bergambar.. comellll sangat..
    cheryl samad dr jauh bila orang pandang dia terus tersenyum.. siap lambai tangan lagi.. even dah naik eskalator.. double comell... dua dua pon tak sombonggg.. heheheh

    ReplyDelete
  6. pergh namee,hehe...ayie pernah jumpa maya karin,turun tapah sebab masa le tour de langkawi,waheeda n artis tnggelam timbul yg lain..hehe

    macam shahir pun ada jugak,sebab dier dok pon tak jauh dari area ayie..dier kampar aie tapah..dekat jer,trun tapah sebab ada konsert...

    safee sali pemain bola tu pun sama jugak,mak ayah dier orang tapah...masa menang dulu dier turun tapah org sambut...jap safee sali tu artis ke?hehehe...;p

    ReplyDelete
  7. haha...Kalau sm jumpa pon wat tak tahu jew kat diowg nie x dew special pon...dalam tv mereka edit kut bagi putih..hehe

    ReplyDelete
  8. memang betul namee, artis yg suam2 kuku ni biasanya sombong...

    akak pernah jumpa Anuar Zain kat Pizza Hut di Shah Alam.. tak sombong langsung! ramai orang tegur dia dan ajak bergambar, dia layan je!

    akak pun suka Elfira Loy..cantik!

    ReplyDelete
  9. kiranya betullah jangkaan sy yg nasha aziz ni tetap cntik d luar tv..sbb sy x penah tersempak dengan dia lagi..hehe..tapi kan namee, sy nak terserempak dgn namee dulu b4 terserempak dgn artis2 ni ;D

    ReplyDelete
  10. ninie pernah jumpa mila af.. ALAHAII dia kekwaat sgt, sombong plak tu..
    jln pun nak jeling2..
    Tapi jumpa kumpulan sofaz mmg syok sbb dorg bole lpak 1 table :) xcaye try jumpa dorg.. ehhehee

    ReplyDelete
  11. tak pernah lagi jumpa artis artis ni secara tak sengaja.

    wan pernah nampak siti and anuar zain, tu pun masa perasmian pembukaan stadium gong badak..

    siti nampak pendek..hehhe.
    anuar zain pun pendek.

    heheh.

    nak sangat jumpa rozita che wan, nak bergambar dengan dia..hehehe.

    asal zahid poyo giler.

    happy weekend namee.

    ReplyDelete
  12. hahahh peliss lah . apehal lah nak jalan pandang2 ceiling , kamonn lah .

    ReplyDelete
  13. tak lama nanti namee pn leh jadi retisss laaa ^__^

    ReplyDelete
  14. penah jumpa Rushdi Ramli kat airport sabah... hehe.. dgn wife dier.. :P..

    ReplyDelete
  15. tp sy tgk nameeroslan mcm artis dah :)

    ReplyDelete
  16. i suka elfira....memang dia profesional dan cantik....tapi tak menahan si zahid dengan nita,tak ley bla,haha

    ReplyDelete
  17. pernah juga terserempak dengan bbrp artis

    ReplyDelete
  18. teringin jumpa nasha....
    pernah jumpa lisa, scha ngan nora danish. scha dlm tv nampak tinggi, tp sebenarnya kecik molek jer...

    ReplyDelete
  19. hehe yg tak tahan fasha..quack quack suara penyek hehe..hehe..hahaha!! part tu plg kelaka haha

    ReplyDelete
  20. hahahaa so funny! :D saya kalau terserempak dgn zahid pun, belum tentu boleh recognise dia. haha

    ReplyDelete
  21. pernah jumpa fasha di sunway...
    cantik =)

    ReplyDelete
  22. bunyi cam xsuka fasha je..anway mmg nasha aziz artis plg cantik dihati ku..

    ReplyDelete
  23. kahkah,tapi aku minat elfira loy,cun weh.

    hahaha.

    nampak sangat aku tak hensem sebab terpikat pada awek cun.

    sigh.

    ReplyDelete
  24. bla la na msok tb gak ni.. bg nmpk putih :P

    ReplyDelete
  25. dkna kalau jumpa artis nie dkna pandang jer dorang dengan perasaan tak kenal...hahaaa...

    memang tak ada minat nak p tegur ker apa..just tengok jer dorang..

    pernah jumpa ct kat putrajaya, kulit dia cantik tapi suara dia lagi cantik...:)

    ReplyDelete
  26. hahahahaha nameeeeee awak buat akak gelak part pandang ceiling and suara penyek tu hokehhh...

    leh bayangkan muka namee control gelak masa tu hahahaha

    ReplyDelete
  27. Elfira aku jumpa dia kat medan selara kat ampang ja kot. Tapi budak2 sapa nak layan. haha

    ReplyDelete
  28. lawaknya pasal zahid dan nita tu
    bajet jer plak..hahaha

    suka si elfira tu...mmg cantik orgnya

    ReplyDelete
  29. jadi artist tak perlu pom nak dongak dagu segala bagai. artist je pon, asalnye org biasa jugak bhaha!

    ReplyDelete
  30. haha perasan sgt je zahid tuu .

    wehhee artis2 fofuler penah datang rumah dila nak shooting , tahun lepas :)

    ReplyDelete
  31. lynn pon ade jumpa jugak.tapi betul la.yg top2 tu tak sombong pon.jumpa rosyam,diana danielle diorg cool je.. :P

    ReplyDelete
  32. nasha aziz memg cantik dan tk sombong,,penah amik gmbr ngan die duk peluk sebelah,,pergghh ,,mujur gambar bdn tak terpotong,,maklumlah duk sblh org tinggi kan,,hehe

    ReplyDelete
  33. i adore nasha aziz too, she's gorgeous plus pretty ;) it means she get natural beauty. whatever outfit she wears, she'll be looked pretty by anybody :)

    the rest artists that u mentioned above pun sungguh glamour, excluding zahid. there're no hot issue relate to him kan??

    overall, penampilan mereka harus dijaga rapi agar tidak dinampak clumsy bila bertemu fans mereka.

    p/S: elfira loy and fasha sandha comel! they really are!!! :)

    ReplyDelete
  34. hehe..sy lak pernah jmpa kaza, ako mustafa, mawi, siti, ermm...ramai la sbb ms student dl byk event yg melibatkan retis.. muehehe

    ReplyDelete
  35. haha....selalu bajet baca diam2 je.kali ni komen nak bgtahu akak gelak bace entry namee yg nih:)) lol

    ReplyDelete
  36. bukan potong kepala la..hihi..kepala terlekat kat kerusi..cam mane boleh masuk ntah..hhihihii

    ReplyDelete
  37. ayat kesimpulan yang pendek tetapi padat hehehehe >_<"

    ReplyDelete
  38. yang suam-suam kuku selalu gitu...haha

    ReplyDelete
  39. jarang terjumpa artis. bukan ape, sebab xkenal sgt pon! ahahahaha

    ReplyDelete
  40. tiba2 aku mula jatuh hati dengan anak si loy tu...keh3

    ReplyDelete
  41. sape duduk area kl/selangor, peluang utk jumpa artis sgt tinggi kan?

    ReplyDelete
  42. suka jgk elfira loy..chantek kan dia <3 plus kicik2 dh talented.. ^^

    ReplyDelete
  43. hihikk..paling lawa n latest myra pnah jumpe, ERRA FAZIRA!hehe..terpegun tgk die..pheww..

    ReplyDelete
  44. untung la orng buleh jumpe artis.... aku dah lame teringin nak jumpe fazura.....chewaaaaahhhhh..haha

    ReplyDelete
  45. aku baru jumpa pm ptg td. hehe pm artis jugak ke? haha

    ReplyDelete
  46. dalam entri ni wan baca ada sdikit kritik.. ehehehe

    ReplyDelete
  47. nasib baik fasha tak sombing. hahahaha. tp kurang minat dye.

    ReplyDelete
  48. banyak dgr cerita nasha aziz memang sgt sempoi.

    teringin nak jumpa aaron aziz!! yeay!!

    ReplyDelete
  49. fasha meman sgt cantik.. pernah jugak terserempak dgn dia. malah dia tak sombong sgt. baik sangat.

    ReplyDelete
  50. Eh i jarang la terserempak dengan artis ni. Oh tapi ada sekali terjumpa lisa surihani. Memang putih di tv and putih di luar tv ;)

    ReplyDelete
  51. Saya pon penah jumpa Fasha Sandha gak. Kat airport. Tapi pendapat saya berbeza. Just to share yea. Pada saya Fasha Sandha nmpak nmpak jauh lebih putih kat luar. Kat dlm tv nmpak kulit sawo matang. Dan pada saya rangka badan dia kecik je... n yes, tinggi orgnya. Tapi xde la tinggi cam Nasha Aziz. And x sombong:) Dari jauh sy tgk dia, saya dah kata "Lawa la pempuan tuu..." Padahal masa tu, saya x cam lagi yg dia tu Fasha Sandha. No denial-- She's beautiful

    ReplyDelete
  52. hye dear;)

    waaa..ramai dah dia jmpe retis ye...memang leww retis masuk majalah ke tv ke..semua putih2..sbb dah diedit dah kan..he3

    ReplyDelete
  53. mmg ramai org ckp nasha aziz mmg cntik kat luar..

    kesian plak dkat zahid dgr citer dia..hahahaha

    ReplyDelete
  54. kalau nampak elfira lgi kirim salam tau. haha

    ReplyDelete
  55. penah jumpe ashraf sinclair...tinggi,mmg hensem,tp mmg sombong je muke.haha..budget org nk serang kot

    ReplyDelete
  56. pernah naik flight duduk sebelah sabri yunus..

    borak tak hengat, xsombong langsung! suka :)

    ReplyDelete
  57. Waa.Untunglah prnah terserempak dengan mereka.Saya hari2 jumpa adik2 artis sahaja iatu adik Hafiz AF dengan adik ila damia dan adi Hamiz Johar pasal diorang member sekampus saya.haha

    ReplyDelete
  58. alaaa.x pernah jumpe artis pon..sob3..

    ReplyDelete
  59. tingin nak jumpa gak retis sorang nie
    >nameerah..
    ehehehehehe

    ReplyDelete
  60. haha.. kalau aku jadi artis, aku pon nak jalan pandang atas, pastu tangan kt belakang.. hahaha

    ReplyDelete
  61. Elfira Loy !! rasa macam nak jumpa adik beradik dia semua . heheh .

    artis , ada ok ada tak . ^^

    ReplyDelete
  62. cakap pasal jumpa artis, ade laa jugak.

    yelaa, aunty ada keje kat tv3 dia pun pnh cakap muka cantik2 kat tv tu sume edit2 belaka.

    Dalam tv nmpak tinggi, jumpa je nmpak pendek. obvious, mila af tu. pendek rupanya dia tu. haha

    ReplyDelete
  63. pernah jmpa zila bakarin dkt mid valley dgn spa tah laki tua
    kuang~~

    ReplyDelete
  64. haha....yg zahid tue sgt kelakar!

    ReplyDelete
  65. pernah jumpa dgn osman ali. pengarah filem anak halal dan cun. dia dtg diner dekat rumah kak aku sbb kak aku memang member dia.

    pernah jumpa dgn adik syarifah amani yg berlakon dgn dia dlm mualaf dekat one utama.tgh berpeluk sakan dgn laki mana ntah.pakai short jeans je.

    pernah jumpa lisdawati dgn fauzi nawawi dekat one utama.both nampak sombong tetambah lisdawati.jln sebatu depan sambil belek baju mcm diva giler.fauzi pulak pandang aku smcm sebab nak terlanggar stroller anak dia.

    pernah jmp siti nurhaliza dekat open house rumah datok k dekat tikam batu.very polite senyum dekat semua org.siap suruh semua org ke tepi bagi laluan dekat makcik tua dgn cucu dia lagi.tp make up masyaAllah.tebal berinci2.

    kesimpulan->TAK BEST JADI ARTIS SEBAB TAK LEH GELAK KUAT2 NNT ORG PANDANG N KUTUK.

    hehehe:)

    ReplyDelete
  66. ah.. teringin jumpa maya karin..

    ReplyDelete
  67. setuju gile! penah teserempak dgn nabil kt 7e, bajet jalan tunduk siap tutup mulut pura2 batuk. padahal xde sape pn dtg kt die "abang, nk sainnnnnn"

    btw, saye suke sharnaaz. nape kene mention die ade bulu dada? kahkah

    ReplyDelete
  68. Pernah jumpa Amber Chia...sgt lawaa...

    ReplyDelete
  69. biase le tuh.. dah retis.. bajet je lebiy.. adehh..kesian

    ReplyDelete
  70. dah name artis x de nye yang x sombong..
    certain je yg ok..menyampah jugak

    ReplyDelete
  71. kite just pernah jumpa Rebecca nur Islam je. time tu tengah shopping kat Jb.. pakaian tak mencerminkan nama betol la.. sedih :(

    ReplyDelete
  72. Suka gila dengan Sharnaz Ahmad tuh.. Hehehehe hensem banget :D

    Muka Nasha still cantik macam dulu ker Namee ? Sebab sejak dua menjak ni tengok muka dia lain macam jer,mcm dah kena suntikan.. Cantik lagi muka yang dulu.. toinkkk !

    Hahahaha suara penyek Fasha ? Boleh la die geng dengan kucing Namee.. Hehe :D

    ReplyDelete
  73. pernah jumpa ramai jugak... altimet, dj fuzz, aizat amdan, semua budak AF9, hafiz awan nano, err... ning baizura.. siap lagi eh... errm.. ramai jugak... tp so far so good.. mungkin sebab amir kan.. thats y tak kekok sangat.. + dorang layan baik.. kalau saya bukan tunang amir, mungkin tak kenal layan kot.. mungkinnnn.. hee... by the way, altimet sangat best!

    ReplyDelete
  74. nasha aziz yg dulu lagi lawa. sekarang ni mmg SUSPECT SGT dia buat cosmetic enhancement/surgery tu. setuju dgn BeloG MTT

    ReplyDelete
  75. hari hari jumpa abang Ayai penyanyi kumpulan Illusi...

    ReplyDelete
  76. penah nampak julia zegler kat sogo, pakai cap n spec itam, kluar lif tunduk2,kalau dah tunduk, org mcm i yg pendek ni for sure nmpak clear muka dia, haha,tapi, memang cantik! lg nmpk iqram kat ikea, tgk kat tv mcm tggi kan, tp kalau standard laki, pendek je.. gaya dia jalan mcm 'lembut' sket ah..hehehe.. ;D

    ReplyDelete
  77. mmg top2 lah artis yg pernah di jumpanya..untung lar..
    sy pnah jumpe erra fazira, mmg cun habis..=)

    ReplyDelete
  78. muka nasha aziz yg lama lagi pretty kan.. huhu.. fazura sombong eh? suka sangat muka comel dia..

    *berharap sangat anuar zain tak sombong. haha

    ReplyDelete
  79. selalunye artis yang baru nak naik ni bodoh sombong.. macam kilafairy.. selalunya la tapi tak semua..

    ReplyDelete
  80. selalu jumpa David Arumugam.. terima kaseyyyy.. ;)

    ReplyDelete
  81. pernah jumpa Fazura kt Topshop KLCC.sgt cantik.pendek.act like a normal person.

    penah jumpe Sazzy Sam.gatal.siap ngurat member saya.budget member saya kenal dia kot.tp malangnya member saya tak kenal hahaha

    ReplyDelete
  82. retis ade yg ok and ade yg sombong kot , mayb x sombong mgkin segan kot :p

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...