Thursday, October 20, 2011

Beza Perempuan Bijak dan Tak Bijak

Hello peeps...

Aku terkedu bila tengok video pergaduhan ni. Yelah, gila power tahan malu gaduh depan public tapi bila terjadi macam ni, kita boleh tengok kerana seorang lelaki, perempuan boleh jadi bodoh. Bila aku tengok video ni pukul 7 pagi tadi , dalam hati aku "rebut anak raja ke ni ?"..teruk gila gaduh. 



Petikan pergaduhan yang tragis..
Lalu bermulalah pergaduhan...

Kedai Kasut ? Really ?
Kalau bijak, budak perempuan yang pakai tshirt tu takkan serang gadis lagi satu tu di kedai kasut. Sebagai professional, mesti kau nak bincang di tempat yang tenang dan masing-masing boleh meluahkan ketidakpuasan hati. Ini gaduh tarik2 rambut, tolak-tolak macam budak kecil kat dalam kedai kasut tu. 

Kalau bijak, takkan lah kau bincang sampai bergaduh kat kedai kasut. Kalau dia buat tindakan macam gambar dibawah, ternyata dia sangat bijak. 

Kutuk makhluk Allah. Really ?
Kalau bijak, walau marah macam mana sekalipun , rupa paras tiada kena mengena pun dengan topic pergaduhan. Makhluk Allah , dia cakap macam babi. Mana ada istilah hodoh bagi makhluk ciptaan Allah. Semua makhluk dicipta sebaiknya. Orang is orang, babi is babi . 
Kalau bijak, walau bf kita dirampas orang lain, cuba maki ayat sopan  Aku rasa kalau gadis pakai tudung tu secantik Luna Maya, Asmirandah ke, Maya Karin sekalipun, tetap kena tampar dan muka macam babi gak kalau si pemaki layan kemarahan diri tu. Somehow, babi angrybirds comel. kau tak rasa ke ? .. :P 


Wrestling di Tempat Awam. Really ?
Kalau bijak, takkan memalukan diri sendiri buat benda macam ni. Ni yang aku rasa paling malu. Main pukul-pukul kepala, tampar menampar dalam kedai kasut. Tragis sungguh. Tak malu ke dilihat orang yang lalu lalang. Tapi kalau dah marah, apa pun tak kisah. 

Kalau bincang elok-elok, berjabat tangan. Lagi lega perasaan .


Tapi sayangnya diakhiri dengan... SIALLLL LAH KAU !!!


Yang aku pelik, kawan-kawan dia bukan nak redakan. Siap record lagi dan seolah seronok kawan mereka malukan diri sendiri di khalayak ramai. Apa-apa pun kisah di sebalik tu kita tak tahu tapi dari apa yang dilihat memang tak masuk akal. 


Kalau aku di tempat gadis tak bertudung tu, aku takkan pergi serang pun gadis bertudung tu. Yelah, dah sah sah bf kau playboy, buat apa nak tegakkan benda yang sudah terbukti salah. 


Kalau aku di tempat gadis yang bertudung tu plak, aku call polis terus. Sukahati je nak main tampar-tampar . Panggil polis, saman terus.Tak berbaloi rebut lelaki. :)



Happy reading and have a nice day...






147 comments :

  1. tu lah pasal...memang memalukan..paling memalukan kejadian tu dekat dengan tempat nad..

    ReplyDelete
  2. dialog menarik!!!!itu yang sepatutnyaa kita buat

    ReplyDelete
  3. sokong..

    lagi nk bela laki playboy

    gelabah tetek je gaduh bnde camni..

    BODOH

    ReplyDelete
  4. ade tengok gak video ni tadi..org yg tak fikir pjg je betindak macam tu..nampak mcm muda lagi..tak tau la berapa umur sbnr dorang..bdk2 camni tak matang lagi la Namee..kalau sy ade kat empat bdk perempuan tak bertudung tu mmg sy tinggalkan je bf camtu..sy sendiri penah kena..i mean, bf ade gf lain..tinggalkan jela..

    ReplyDelete
  5. ;) pompuan kalau x cukup matang jer gaduh2 mcm nih.

    ReplyDelete
  6. jangan jatuhkan maruah sendiri sebab lelaki...heheee...

    agaknya budak2 nie baru kenal cunia cinta kot :)

    ReplyDelete
  7. hakhak...apelahkan..sebab lelaki je kot..bukan sebab ape pun..tak de faedah pun..last2 menyakit diri dan menerima aib sendiri..ape la..

    ReplyDelete
  8. terbaikkkk namee!

    naper nak kena berebut lelaki yang dah sah sah curang? please lar tunjuk skit ada maruah..kalau geram sangat pun..bagi ayat pedas makan dalam cukup!

    cari lar yang baik..ingat satu perkara..perempuan baik untuk lelaki baik..dan sebaliknya..so kalau kamu rasa kamu baik..jangan risau..Allah dah tetapkan jodoh seseorang itu..cuma itu rahsia Allah yang kita tak tau saper dia?

    jangan tunjuk kita tak educated..owh pleaseee!

    ReplyDelete
  9. pasal sorang jantan ker?isk2..hebat tul jantan 2

    ReplyDelete
  10. sbg perempuan, sy malu dgn video yg widely spread kt fb ni. :/
    kalau betul professional, mereka xkan begitu. namee, that's why i said, i dont compete with other women. at least, kite taw, we are beauty with brain. :)

    ReplyDelete
  11. orang dah butakan mata and hati, kata ape pun tak guna.

    ReplyDelete
  12. Aku lebih suka tengok wrestling dalam lumpur. kah kah kah. ok seems aku mcm dah off topic.

    akal orang muda jangan kira, akal orang berumur pula jangan diduga. tapi akal orang kalau tak dikawal memang akan dimakan nafsu. tak kira la nafsu amarah atau apa.

    ReplyDelete
  13. macam budak lagi je dua orang perempuan tu.. belum boleh berfikir secara matang.. someday bila dah matang sket, diorg tengok balik video ni mesti rasa malu sendiri

    ReplyDelete
  14. benda ni memang real eh !
    gila lah , memang tak logik langsung gaduh pasal berebut laki without the lelaki ,
    if nak sangat gaduh call the man and maki laki tu , bukan that girl . huh , emo lak bebe!

    ReplyDelete
  15. ye2 ada tgk gak video tadi. waduh2.

    ReplyDelete
  16. adus, sampai cam tu skali? 0_0
    bile cik bunny tengok video ni, imagine pompuan2 ni bergaduh, laki tengah dok rilex sambil usha pompuan lain...wat malu kaum hawa je.

    ReplyDelete
  17. betul2.. kalau yana, yana akan ajak perempuan lagi satu, sama-sama jatuhkan playboy tak guna tu.. hehehe

    ReplyDelete
  18. Apa nak jadi budak-bidak ni..Hmm..name pon budak-budak, mereka tak boleh lagi nak pikir secara matang..phewww

    Kalau berebut pasal laki, lagi elok serang pakwe sendiri..kuikuikui

    ReplyDelete
  19. sis sy baru tgk video neh td,,gile malu,,adoyai,,haha,,dh cnfrm2 pkwe ko player lg nak malukn diri sendiri,,huhu

    ReplyDelete
  20. betul sgt..kalau dah jodoh x ke mane namee..rebut2 pun x guna..kot2 laki tu dah ada yg ketiga..kan?

    ReplyDelete
  21. namee mane dpt video ni... background cam familiar laa.. nak plak kat kedai kasut tu.. cam penah tgk..

    ReplyDelete
  22. tau takpe. sekolah tak habis lagi, dah sibok gaduh laki. ==

    ReplyDelete
  23. no words to say..@_@

    terkedu terkelu..tak tgk pun vid ni..dah boleh bayang dah apa yg terjadi..pompuan kalau gaduh mesti nak tampo2 dgn tarik2..pastu bebudak pompuan skang suke maki2 jugak..hmm..memang tak bijak lsg..

    ReplyDelete
  24. malunya klo bergaduh di tempat public, eventhough di tempat tertutup pun malu untuk bergaduh sesama perempuan. what a silly action they'd done. think first before doing something or you'll be looked silly by anybody around you. :'(
    i'm not willing to see and i'm not willing to do this! eerrrgggghhhh!!

    ReplyDelete
  25. benda ni buat malu orang pompuan je.ape ke sengal begaduh pasal laki? dah sah2 laki tu tk suka,dah la.byk lg jantan lain.

    huu.sis,mehlah join ni klu ad masa:)

    http://nurulainulfarhain.blogspot.com/2011/10/bloggers-challenge-aka-pencetus-idea.html

    ReplyDelete
  26. ayie masa pagi tadi tgk vid ni,geleng jer tgk..gaduh sbb lelaki?pergh makin kembanglah hidung si pakwe nya tu,yela 2 orang awek kan berebut dia...apa2 pun memang memalukan bila gaduh2 macam ni,nampak sangat rendah martabat diri bila dibuat macam tu...=..=!

    ReplyDelete
  27. bila melihatkan tubuh mungkin umur, rasanya tak layak lagi drg nak gado pasal cinta. lainlah mamat tu laki ko, yer tak??

    betoi la namee, pompuan kekadang leh jadi bodo pasal laki. apa gunanya otak, leh pikir mana baik dan buruk. apa dah tak kenal erti berbincang ke apa. ni musti tak lulus kelas agama islam atau pendidikan moral kat skolah nih..huhuhu...

    apapon, bak kata namee juga, da ttu2 laki ko playboy, yer dak?? kalau den, mmg dah babai da kat mamat camtu..takpayah nak bertekak bagai, nak tjuk sapa paling hebat kat u tube, motip???

    ReplyDelete
  28. menunjukkan ketidakmatangan diri.. memalukan.. yang tukang tengok pulak takkanler tak boleh tolong leraikan.. ke nak buat sambungan Klip 3GP..

    yang lelaki dah tentu seronok sebab dirinya jadi rebutan.. apa yang hebat sangat kat mamat tu pun ntahler.. berebut anak jutawan mana gamaknya tu.. hilang terus ayu dorang ni..

    ReplyDelete
  29. namee : ni bdk tak ckp umor nak bercinta...bf playboy pon nak dipertahankan jgk....

    kat kolej akak dulu - 2 org bdk prempuan bergaduh sesama sendri berebutkan sorg lelaki...yg kelakarnya.. JAtuh masuk longkang..and one of them patah tgn... Serius malu...satu kampus duk gosip hal derang

    ReplyDelete
  30. Betoll...memalukan diri sediri ja kot. banyak lagi cara lain untuk selesaikan masalah..sebab laki pulak tu..haishh, apa nak jadi perempuan zaman sekarang entah.

    ReplyDelete
  31. Tahu takpe! Tak faham kanak kanak zaman sekarang ni.

    ReplyDelete
  32. aku tak boleh terima kata2 perempuan tu..

    "kalau muka cantik takpe,ni muka macam babi"


    baiklah,dia perempuan paling cantik di dunia

    ReplyDelete
  33. yang sijantan tu dengan bangga dan megah menjadi rebutan..ahaks!!

    ReplyDelete
  34. finally! dpt pon tgk
    hahha..nasib namee buat entri ni
    hehehe
    ayooooo
    sagt memalukan wooo
    siap sumpah menyampah aihssss
    sgt tidak bijak..

    ReplyDelete
  35. they were so proud of showing off their stupidity.

    ReplyDelete
  36. baru jugak tgk vdeo ni siang td..nmpk sgt lah tipikal prempuan gado mesti men tarik rambut,tarik tudung, tampar tampar..yg kwn2 dia lak syok gelak tgk si kawan berperang..haih..pelik2 lah manusia skrg..but i like ur entry ni..ur points are certainly true..tp bila da emosi emosi ni, mmg tarak ingt ape da ha namee..men redah guna tgn n mulut je lah..otak xtersambung ngn akal..

    ReplyDelete
  37. hari ni just baca je. tak tahu nak komen apa =)

    tapi suka entri ni =)

    yang suka ,
    FahmiMahat

    ReplyDelete
  38. Kerana lelaki jatuh maruah perempuan.Kalau dia bijak dia akan let go je.Kumbang bukan seekor.Banyak lagi lelaki lain yang jauh lebih baik dari balak yang diorang sibuk rebutkan tu.Dunia oh dunia.haish.

    ReplyDelete
  39. macho sangat ke laki dia tu?huru hara nak rebut..sengal gak..namee jangan wat cam ni ok ! huhuhu

    ReplyDelete
  40. hehhehe.
    sedap je bunyi penampor tu.
    kelakor pun ada..
    adeehhh..

    wan tak pernah tengok lagi pompuan gaduh depan mata..

    tak patot mereka gaduh kat tempt awam macam tu.

    baik ajak pi mcD.
    makan makan, sembang sembang.
    yang mana salah, kena belanja..

    kan kan?

    ReplyDelete
  41. Macam pergaduhan exs aku dulu je.






    Ehem. No komen. :P

    ReplyDelete
  42. tetibe rasa mcm tgh tgk drama kat tv. Serius. hhahahah...

    *eh, ta baik gelakkan orang miaaaa....*

    ReplyDelete
  43. em betul..xkan nk gaduh sbb berebut lelaki ye x..woman should be wise in that kind of things..

    ReplyDelete
  44. ntah apa2 lah..yg x tahannya siap record lak tu..kan memalukan..aib bukan dekat budak 2 org ni je..tp terkena skali dengan family dorang..ermm..

    ReplyDelete
  45. namee , kte sokong sgt2 . sgt kurang bijak dorg pnye action tu . infact , memalukan diri sendiri and their family . such a waste lah kalau gaduh sbb lelaki .

    ReplyDelete
  46. sis nami,
    sedih sangat bila tgk video ni . mcm nilah org zaman skrg, keje serang menyerang + maki hamun tu mmg dh jadi satu kebiasaan.
    Lebih menyedihkan bila org sekeliling sendiri mcm bwat x kesah malah tindakan spt 'menyokong' mereka dgn cara tutp mata.

    ape2pun, smuanya kne kmbali pd Allah. Klu gaduh x guna, bkn dapat penyelesaian pun kan? Mcm takde lelaki lain je dlm dunia ni.

    Hmm, mmg akhir zaman :(

    ReplyDelete
  47. memang bila tengok video ni..fuh! malu dengan kaum sendiri..dah la memalukan sbb bertudung...ada ke pasal laki boleh bergaduh..bukan laki lagi..baru balak...dasyat2!

    ReplyDelete
  48. he3 cik Namee :)

    sy tak share la video nih. tapi memang sy kutuk habis2an perbuatan gado rebutkan jantan nih. tak kira la laki tu hensem ke kaya ke anak raja skalipun damn girl, nobody should've done that in the first place sbb benda ni akan kasi lelaki secara umumnya rasa gembira, tepuk tangan seronok & bangga tahap dewa sbb perempuan memang sanggup gadoh pasal dorang, which is bloody wrong.

    tapi yg lagi terkutuk adalah orang yg lagi sanggup rakam & sebarkan video nih ke internet. kalau sekali pun tujuannya nak mengajar org supaya mengambik iktibar [tak tau la iktibar apa, iktibar menjaga boifren sndiri kah? ntah], tapi aib orang sudah didedah & disepahkan ke internet. takde rasa dosa ke yg rakam ni?

    klu dpt yg rakam ni rasa nk tempeleng2 je kepala dia. sbb dia membuatkan lelaki rasa lagi menang dgn bukti terang2 yg pempuan sanggup bergadoh kerana meke.

    p/s: klu sy tak kuasa nak gado. nak sgt amiklah [klu laki tu nak kat ko oklah tapi klu tanak jgn datang menyalak menyerang aku pulak]

    ReplyDelete
  49. Namee, memang ramai budak jenis ni sekarang. Mama aza cikgu sekolang menengah. Tetiap hari ada cerita teruk pasal bebudak ni. Belum cerita pasal mak bapak back up anak lagi, tak caya perangai anak sebenar.

    Spesis ni memang ada, sorang budak ni selamber je g kelas orang even senior pastu tambar budak tu sebab kes laki jugak. Cikgu panggil mak dia, depan mak, pijak semut pun tak mati. mengendeng2 depan mak macam kucing. Meluat.

    Azza kenal jugak budak yang suka tampar orang kat sekolah mama azza. Masa kem pelajar2 teruk, azza tengok perangai dia, memang sebijik mcm dalam video. mcm xde maruah sikit.

    ReplyDelete
  50. apa yang dipikirkan pompuan2 ni pon kita tak paham kan? bergaduh di tempat awam? kedai kasut? sebab lelaki?


    gunalah akal yang dikurniakan Allah tu :)

    ReplyDelete
  51. muda lagi nii,
    biorla diorang belajar dari kesilapan.

    ReplyDelete
  52. tu la, dorang ni ikutkan perasaan sangat tu =.=

    ReplyDelete
  53. tak berbaloi rebut lelaki kan, heheh, tapi kalo berebut perempuan plak? berbaloi tak e?

    ReplyDelete
  54. mmg malu sungguh kalau berebut pasal laki. yg laki suka je klau perempuan dok berebut dia.. =D

    ReplyDelete
  55. ish2..pelik2 je diorg ni..siap ley kutuk pulak rupa org laen..tak baik btol..kalo rase diri tu lawa sgt, g tackle laki laen sudey..nk g kecoh2 watpe..menghuduhkan muke sniri lg ade la..hak3..

    ReplyDelete
  56. ptt nye serang laki dye yg playboy uh.

    ReplyDelete
  57. akak pun tengok tadi!
    serius bodohlah diaorang tu... tak tahu ke laki tu kat belakang tepuk tangan je bila tengok video ni...


    confirm dia dah ada perempuan lain masa tu!

    ReplyDelete
  58. Pelik bin ajaib namee tapi itulah realiti kehidupan sekarang....Lelaki yg jahat diagong&direbut2kan...manakala lelaki baik pula selalu teraniaya&dihina...Apa2 pun semoga Allah ampunkan dosa2 mrk ni..dan jugak yg tukang record video ni....

    ReplyDelete
  59. da name pon budak bangang kan kan.........hurm..x gune nak bertekak pasal jantan..

    hey BW sini lame x terjah miss lak...:)

    ReplyDelete
  60. da name pon budak bangang kan kan.........hurm..x gune nak bertekak pasal jantan..

    hey BW sini lame x terjah miss lak...:)

    ReplyDelete
  61. ni bukan takat tak bijak tapi seyes bangang..

    dan yg paling sepatutnya kena lempang adalah JANTAN tersebut, sebab si jantan tu penipu, itu yg jadi benda2 camni.

    ReplyDelete
  62. Budak kecil lagi n.. belajau elok2 cari keje best2 la.. apa nak rebut lelaki.....

    ReplyDelete
  63. dah tahu laki tu curang, nape nak gaduh untuk laki tu lagi kan? takde pekdah

    ReplyDelete
  64. popuan kalau dah dikuasai nafsu marah, tak kisah budak-budak lagi ke, orang tua ke, memang macam ni la jadinya.. Tak dapat nak cakap budak skang ni macam ni, macam tu.. Sbb ada jer budak yang rasional dalam tindakan...

    Orang kurang 'pendidikan akhlak' memang macam ni. Ada yg belajar tinggi pun buat macam ni jugak. Cumanya popuan2 lain yang gaduh sebab laki kat public tak malang macam dua org ni. Dpt pulak kwn2 yang tah pape je p record video dah tu sebarkah.

    Masa ni la nampak siapa kawan siapa lawan. Nak buat macam mana? Org tak aibkan, diri sendiri carik pasal. Aish!

    ReplyDelete
  65. Oh, i blum tgk lagi video ni..tapi mmg memalukan hooo buat macamni.

    ReplyDelete
  66. kebodohan yg melampau,,herh mcm sedutan cita madu 3 la pulak,,cumanya takde yg jadi org tgh,,elok saman je sape yg rakam ni,,pdn muka,,

    ReplyDelete
  67. itulah budak2, akal sengkat lagi, tapi pelik, akal sampai plak nak bercinta cintun.huh.

    XPADAN OK, naseb aku bukan mak ayah deme. MALU2

    ReplyDelete
  68. itulah budak2, akal sengkat lagi, tapi pelik, akal sampai plak nak bercinta cintun.huh.

    XPADAN OK, naseb aku bukan mak ayah deme. MALU2

    ReplyDelete
  69. infek, bijak x bijak ni leh nmpk lam kehidupan sehari-hari seseorg tuh..the way they think.. mm..
    dah gaduh lagi la nmpk ke'tidak bijakkan' itu..

    ReplyDelete
  70. x fham btl dgn prmpuan yg bgaduh psal laki ni.. diorang mcm x malu pun nak buat pape...kami yg lelaki ni sndiri malu tgok...=='

    ReplyDelete
  71. playboy ni memang bangang, lagi bangang yang pompuan rebutkan playboy

    ReplyDelete
  72. apa la nak jadi. kalau yaya, yaya yg tarik diri. senang. kumbang bukan seekor. sebelum kahwin dah buat perangai curang. kenalah bersikap optimis. fikir kenapa Allah bagi petunjuk awal. :)

    ReplyDelete
  73. i like ur post bout this !!!! :)
    superb ! thanks for sharing <3

    ReplyDelete
  74. lelaki tu ntah ngan perempuan mana pulak, kau sibuk duk gaduh dua orang..

    publisiti publik.. =]

    ReplyDelete
  75. mcm la bf tu akan kawen dgn die nanti

    ReplyDelete
  76. a'laiki salamun

    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    . . . *gelak guling coz komik ini sgt lucu



    fii aman Allah
    L.N



    psss....bila pemimpin terutama tidak islamik, akhlak & moraliti remaja begini la jadinya..sedeh amat

    ReplyDelete
  77. seriously i have friends yang kaki gaduh (perempuan). and even akal die pandai, tapi when come to emotion, die sangat susah nak kawal, kaki tarik rambut orang, pukul. suke hati mak bapak die je. kadang2 i rase nak bagi pelempang atau pun sparing je ngan budak2 ni since i red belt kan. hurm, even to start conversation gaduh depan orang pun i fikir banyak kali kot walaupun orang lain yang buat hal, tapi skrg ni perempuan2 semakin aggresif and mcm xde harga diri. that makes me even weird. ke diorang dah tukar jantina....?? hurm, yang baik kite amik, yang buruk jadikan contoh entry ye namee.. ramai lagi orang bleh bace and jadikan this as a lesson...

    ReplyDelete
  78. entah2 bila lelaki tu tengok video tu, terus dia carik pompuan lain. okbai/.

    ReplyDelete
  79. memg tunggu orang buat isu nie, sebab saya xpandai mengulas hehe...
    setuju sgt memg xbijak...siapa la jantan 2 yg mereka nak rebutkan..rasanya xperlu lah nk direbutkan sebb hanya couple bukan suami pown so xpayahla nak kecoh²..ramai kowt orang lalu lalang tapi mcm buat xnmpk jerk..memg patut budak free hair 2 kena tampar sebab kurang ajar sgt.dia yg ckp xingin kt jantan 2 tapi duk bergadoh buat apa???nampak sgt bangangnya.kalau jantan 2 tau diaowg bergaduh sebab dia senyum lebar2 la dia silap aribulan cari pempuan lain 2-2 melepas baru padan muka.

    ReplyDelete
  80. teruknye perangai..

    ape jenis perempuan la tu..
    memang tak bijak lnsung..

    ReplyDelete
  81. patutnya dua2 tinggalkan laki tu je. amek je yang lain..hehe

    ReplyDelete
  82. nampak sgt yg pakai t shirt tu budak2 sgt..x guna akal..memalukan betul...
    kurang ajar betul dy..hish..sabo je la...

    ReplyDelete
  83. mengapa bergaduh? baik sama2 pi membersihkan longkang...hehehehe

    ReplyDelete
  84. akak ada gak tgk video ni semalam petang..kahkahkah..budak-budak kan..


    eh diaorang bukan berebut edward cullen ke?

    ReplyDelete
  85. eleh, ex aku dulu pon blah utk girl lain. hati bengkak pun aku selamba je msg minah tu 'kesian kau, desperate sgt eh?kau jaga dia elok2 eh, esk2 dia tggalkan kau jgn cari aku taw'. see! sesopan mgkin wlau jiwa terpenyek!

    ReplyDelete
  86. duhhh... ada jugak manusia mcm ni. serupa tak educated gaduh gaduh mcm tu. apatah lagi hanya kerana seorang lelaki. haha =.=""

    ReplyDelete
  87. apa la nak jadi dgn budak2 skrg kan..tq 4 sharing..very nice.

    ReplyDelete
  88. tengok dari segi body kedua perempuan tersebut,mereka berdua dalam lingkungan 14-16 tahun.Masih muda,satu hari nanti gerenti dia kecewa dengan sikap mereka yang macam ni,ish ish ish.

    ape pun.

    FIGHTING!!

    YEah!

    HAHA

    ReplyDelete
  89. alamak,lupa nak tambah,tak leh salahkan pmpuan je kan?

    pada pihak lelaki,gua rasa lu patut bina kubur lu cepat2,korek dalam-dalam,nyorok dalam liang.

    dua perempuan tu tak sepakat nak terajang si lelaki ke?

    ReplyDelete
  90. budak2 x matang lagi nih.. dua2 nak kena tepuk baru matang.. tepuk skali ngn bdk laki tu..

    ReplyDelete
  91. semata-mata rebut lelaki , ish2 ... aku jugak dah tengok video ni , macam heremmmm jewww , tp best ble dgr bunyi penampo ! , hahahaha

    ReplyDelete
  92. Umanggaihhh kemain lagi masing masing nak tunjuk hebak.. Kan bagus kalau dok kat satu tempat bincang kalau dah nak tahu sangat apa kes.. Ni dah sah sah la jantans tu yang mengayat si bertudung tuh.. Lagi nak tunggu dan malukan diri?? Aioyokkkkkk =..="

    ReplyDelete
  93. yang tak tahu menahu kene serang. hukhuk..

    lumrah hidup. ada 1 xcukup. pasang banyak..^_^

    ReplyDelete
  94. betul tu namee.. xade untungpun pertahankan kat lelaki dah ternyata playboy..

    ReplyDelete
  95. Hi namee! eh tadi seriously serious i rasa i nampak u kat KL...tapi i x tegurlah. Really it's u ke?

    ReplyDelete
  96. ymemang sangat bijak, petikan sangat bijak tu..terasa lawak melihat mereka bergaduh, buang air liur sahaja!

    ReplyDelete
  97. Oh i terrrnampak kat mid valley tadi. Ish sori dah semak2 ur comment area ni dgn perbualan. -.-"

    xtau nk tanya kat mana dah.

    ReplyDelete
  98. sgt memalukan :(

    sbb seorang lelaki nak gado smpai cm neyh..

    teruk!

    ReplyDelete
  99. dan kalau sy jadi budak pompuan bertudung tu sy amik kasut lempar terus kasi bisu

    ReplyDelete
  100. 109 comment ? REALLY ?!
    aku taknak cakap banyak sebab aku rasa kaum hawa lah yang tak pandai kawal emosi dgn mentaliti. kalau jumpa yang dapat kawal dua dua ni, kompem aku kejar sampai dapat buat bini. actually my gf pon boleh controll ^^
    yess aku rasa babi angry birds comel !

    ReplyDelete
  101. apo kono lah , eh eh , memalukan kaum perempuan jo , ish ish ,

    ReplyDelete
  102. TERBAIKKKKKKKKK

    Tak malu ke gaduh dekat public pasal lelaki,malu lah sikit

    ReplyDelete
  103. pasal lelaki pon nak gaduh. buat malu jelah. balik2 kne tinggal jugakk

    ReplyDelete
  104. *emo*

    kalau lynn laaa,lynn carikkk laki tu!belasah laki tu baru betul.ini apa untung gaduh sesama pmpuan pasal sorg laki.dah sah2 laki yg buat hal.belasah laki laaa weh.adoiii..

    ReplyDelete
  105. buat malu jer gaduh pasal lelaki..kalu dah tau dia curang mintak break off jer lah..buat ape nk di rebutkn lelaki buaya..

    ReplyDelete
  106. sure ke kwn diorg yg record2 n gelak2 tu?i guess mcm customer je..

    perempuan yg bertudung tu plk keje kt kedai kasut tu kn?mmg x cerdik yg x pakai tudung tu..kalo muka cun melecun xpe gak..huhuhu

    ReplyDelete
  107. belum tgk lg vid ni..

    tak kuasa la nk rebut2.. kalau Allah da takdirkan dia kita punye, tak ke mane lah.. rilek suda.

    ReplyDelete
  108. memalukan giler la bende ni.
    dian penah ade bf time skola dulu cple dekat 2 tahun end up die curang. tapi takde pulak nk serang even frust giler. utk ape? utk lelaki playboy? buang mase. kite patut bersyukur terlepas dari lelaki camtu. and kesian dekat next perempuan yg cple dgn die. hik.

    ReplyDelete
  109. Inilah tindakan org yang tak matang.

    ReplyDelete
  110. sah2 bf diorg tak baik punya laki... tak yah gaduh-gaduh sesama pempuan, kita cari laki lain je :)

    ReplyDelete
  111. budak mentah lagi ni... klo mak bapak diorg tau ni, confirm kena rotan, memalukan family jew...

    ReplyDelete
  112. aduss... Kesian la kat parents perempuan2 tu.. Memalukan family je... Nampak sgt ceteknya pemikiran... Sorry to say that. tapi sebab lelaki jadi cm2 pt0t ke??

    ReplyDelete
  113. ni xbaligh lg kot sbb 2 xmatang,akal pun letak bwh tapak kasut..

    ReplyDelete
  114. so childish . kesian aku tgk .

    ReplyDelete
  115. ahahaha.... baek makan durian crepe lagi bagus... nyum3~...eh!!!

    ReplyDelete
  116. aish,, laki punyer pasal pun,,kalau aku x goyang Allah kan ada,, minta la tolong,, ni x,,

    ReplyDelete
  117. betul tu kak namee.. kalau anak raja takpa jugak hahhaha XD

    ReplyDelete
  118. kalau aku jadi budak pompuan tu,aku serang laki tu dlu.. xpon pakat same2 ngan pompuan lg sorg tu gi serang laki tu same2.. hahahhahahha..

    ReplyDelete
  119. hahhah bila tengok skali rasa klakar tapi dah lama-2 tuh rasa menyampah pulak..yelaaah diorg tuh dah apehaaal nak rebut-2 laki yg mmg trangtangtang curang & menduakan mereka kan? hah conclusion, jgn gatal-2 nk kapel ;)

    ReplyDelete
  120. MELAYU BODOH ...MELAYU MEMANG BODOH...BANGSA PALING BODOH!!!!!!!!

    ReplyDelete
  121. MELAYU BODOH ...MELAYU MEMANG BODOH...BANGSA PALING BODOH!!!!!!!! SILA TERASA & FAKTA MELAYU BANGSA MAJORITINYA PALING BODOH NAK MAMPOS..

    ReplyDelete
  122. hahahahahahahahaha,ni memang lawak. Rasanya kalau aku family member diorang, aku dah duku dah kepala dua2 orang ni. Parents sekarang ni takut sangat nak hukum anak sampai benda remeh-temeh camni pun boleh jadi. Belajar pun tah habis ke tak lagi, dah nak couple.

    ReplyDelete
  123. hahaha da ape kejadahnya lah begaduh kt public gitu.

    ReplyDelete
  124. yg tengok pon setia jd penonton....nie gara2 nak masuk utube or fB....ceh....
    bkn nk Leraikan...

    ReplyDelete
  125. Kalau pakai tudung jaga aurat jaga tingkah laku lagi bijak walaupun xngaji pandai mana pun. Janji tau hukum hakam Agama

    ReplyDelete
  126. alahai...malu2...pasai laki pon nk bertampar2 la...gdh2 la....ape ssh klu playboy sgt tggl je la laki cm2..cm xde faedah langsug nk gdh2...wat pnt pale otk nk pk laki cm2....gdh2 sesame sndri lum tentu laki 2 nk kawen ngan kowang...nth2 pas dok tersebar video nie 22 kne tggl...ish...wat lawak je....:p

    ReplyDelete
  127. alahai...malu2...pasai laki pon nk bertampar2 la...gdh2 la....ape ssh klu playboy sgt tggl je la laki cm2..cm xde faedah langsug nk gdh2...wat pnt pale otk nk pk laki cm2....gdh2 sesame sndri lum tentu laki 2 nk kawen ngan kowang...nth2 pas dok tersebar video nie 22 kne tggl...ish...wat lawak je....:p

    ReplyDelete
  128. pasai laki pon nk gdh2 bertampar2...malu toi...tggl je la klu laki cm2...nk pertahankan ape lg...dh terang2 mmg laki 2 yg dok pasang 2....nth2 bkn 2 je rmai lg...mne tau kan...adehhhh....nk gdh2 kat public cm berlakon lak....hahahahahahaha....:P maap.....^____<"

    ReplyDelete
  129. haha. hmm. pernah nmpak gak yg macam ni.. kalau aku laki tu pulak. dua2 aku tinggalkn.. wkakaka

    ReplyDelete
  130. kesimpulan: dua2 muka xde market ke sampai sggp gaduh berebut jantan??????

    ReplyDelete
  131. dua2 muke xde market da ke sampai sggup gaduh mcm tu? laki tu dok gelak kat hampa la bangang...wakkaka

    ReplyDelete
  132. salam
    dulu pown saya pernah gak kena cmnie
    tp sye walk off trus
    xlyn pown

    ReplyDelete
  133. cis cis dan cis lagik!!!
    memalukan wanita je la!!!

    errrr btw,dak2 form 2 ke ni...lalalala

    ReplyDelete
  134. memalukan sgt..klw aku jd budak yg bertudung..aku tarik budak x pakai tudung masuk stok..aku tibai dia cukup2..sesuka hati nak serang org tgah bekerja.menjatuhkan reputasi je..

    ReplyDelete
  135. Namee, betul tu. Sesetengah manusia ni memang Allah tak bagi cerdik tu bnyak2.

    Wlaupun yang kita tegur adalah kesalahan dia, yang memang harm kite, walaupun kita tegur dgn cara yg baik dan ayat yg sgt berlapik, tapi kerana dia kurang daya fikir yang rasional, kita pulak yang jadi mangsa tengkingan balik.

    So kita sebagai insan yang bijak & bfikiran rasional, elok diam je, keluar dari apa je zon yang dia cuba create utk kita. Dan doa bnyak2 supaya dia cepat2 sedar akan kebodohan dia.

    *sigh bila pk kn balik*

    ReplyDelete
  136. kadang-kadangkan, aku tak faham kenapa perempuan camni boleh lagi terhegeh- hegeh nak lagi kat si playboy tuh?
    masa kat sekolah pun aku dah selalu sangat nampak bebudak gaduh hanya sebab girlfren/boyfren dia rapat dngan org lain.
    sebagai pelajar paling senior kat sekolah, aku pulak yang malu bila tengok dorang gaduh sebab benda remeh temeh.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...