Tuesday, October 11, 2011

Cinta : Apa Yang Aku Hope

Hello peeps...

Ayah aku selalu  cakap love is rubbish. Dari aku kecik sampai aku besar dia selalu cakap benda tu. Bagi dia cinta tu tanggungjawab bukan jiwang-jiwang. 
aku macam nak menangis bila tengok cerita UP.

Em, love ni complicated. Penat tengok orang bercinta putus bercinta putus. Aku yang tukang pujuk bila kawan ada masalah bf curang ke putus cinta ke, aku jadi penat. Aku rasa kepenatan tu. Bagi aku nak berkenalan tu process yang sangat penat. Putus cinta, esok lusa kenal orang baru and start all over again. Tak penat ke ? 

Em,aku tak harap banyak sangat dari Love ni....

Aku harap satu lelaki dan tu la first lelaki dan last lelaki sampai aku hembus nafas aku.  Takde istilah EX bf dalam kamus hidup aku. 

Aku harap lelaki pertama yang aku kenal tu dapat terima character serious , kepala angin , gila-gila aku. 

Aku harap lelaki tu dapat terima aku macam ni, skinny. 45kg with 165cm height. 

Aku harap love tu sanggup jaga aku bila aku sakit. Aku memang selalu sakit demam, athma , tekanan darah rendah, sakit perut, sakit tulang, sakit bahu, sakit kening, sakit hidung, sakit jari. 

Aku harap bila aku sedih, bahu dia sentiasa ada untuk aku nangis gila kaw kaw, tumbuk-tumbuk bahu dia bila aku bengang dengan orang lain.

Aku harap dapat dengar I LOVE YOU tiap tiap hari. Tiap sms ada I love you. 

Aku harap dia imam kan tiap solat aku . 

Aku hope dia senyum tiap hari kat aku. 

Aku hope dia jadi bestfriend forever aku dan family aku...

Aku hope banyak sangat.........terbanyak pula ?

Senang cerita, ni yang aku hope...

dah tua pun masih berpimpin tangan dan tidur peluk each other. ;') 

Susah senang bersama. Nameera muda dan Nameera tua. Just hope laki tu terima aku waktu muda sampai lah aku berkedut dia tetap pandang aku cantik di hati dia. Tak cari perempuan lain dan tak terpandang pun gadis lain. 


Kalau boleh, aku nak future anak aku muka macam lelaki pertama dalam hidup aku dan aku akan nama kan sempena nama lelaki pertama tu. 


Happy reading and have a nice day...







96 comments :

  1. sy berharap sy xpernah bercinta. tapi.. hm..
    setiap hari bergaduh..bosan. :(

    ReplyDelete
  2. trima kekurangan..bkn kelebihan.. tu pun penting.. =)

    ReplyDelete
  3. you'll find someone in your life someday.... believe it... :-)

    ReplyDelete
  4. harap nnt namee jumpa love yg sejati ya? :)

    p/s: try tgk cite the notebook, sangat sweet tau! love story dia, dari muda smpai tua kot! sangat menyayat hati! :)

    ReplyDelete
  5. hmm,suka tengok omputeh sebab dorang kalau kahwen berpuloh puloh tahun pon.pegang tangan tak lepas bila jalan jalan .comel gila.tapi kalau masyarakat kita,bini kedut siket dah kena tinggal dgn suami.suami malu nak pimpin tangan isteri.kan??

    ReplyDelete
  6. wan sangat sangat sokong.
    bercinta tu satu tanggung jawab.
    kadang kadang, bercinta pun rasa macam dah kawin.tapi ada batas la..
    tanggung jawab tu ada..
    bukan nak jiwang jiwang je, bukan nak manja manja je, bukan nak geli geli je.

    sangat sangat setuju dengan namee.
    eh, sakit kening ada ke?

    ReplyDelete
  7. Cinta itu adalah harapan,Namee. Dan harapan ni end up into two. Ada yang kesampaian,ada yang tidak.

    Bersedia untuk kedua duanya. Pasal itu adalah realiti.

    Sentiasalah berdoa agar harapan kau tercapai.

    Aku dulu heartbreak gila gila gila pasal aku tak bersedia kalau untuk situasi,harapan aku tak capai. Harapan aku terlalu tinggi. Lebih kurang sebijik macam senarai ni (tapi lelaki punya senarai lah).

    Ex aku tu,bukan first love pun. But,love yang betul betul love. Truly I devoted my life for her.

    But,that was the past kan.

    ---

    Sentiasa berdoa tau Namee. Ingat tu. Doakan cepat jodoh kau dengan beliau. Hee. Ada doa tu dia spread kat Facebook selalu.

    I'll pray for your happiness selalu dengan dia :)

    ReplyDelete
  8. uuhhhh! so sweett dear.. and i hope apa yang u impikan akan tercapai. bukan senang nak cari the right one dalam dunia ni.. :)

    ReplyDelete
  9. hohohoho so sweet...hope like that la namee..amin..

    ReplyDelete
  10. memang proses berkenalan itu sgt memenatkan..

    nasib baik encit papa ajak akak kawin awal..kalau duk tunggu lagi kompem akak penat giler giler hahaha..

    owh suka walaupun dah tua masih pegang tangan..peluk..dan ciuman di pagi dan malam hari ;)

    eh itu sweet..

    ReplyDelete
  11. alaahaaiiii romantik nyee akak namee nie . :)

    ReplyDelete
  12. forever beauty inside of u.. so xkan bekedut walaupn dimamah usia.. ;)

    i agree with "cinta tu tanggungjawab bukan jiwang-jiwang"

    best man - trima u seadanya, selesa dgn u..

    hope u get what u hope for namee.. gambatte!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  13. aaaa.nameee!totally agree with allur points!hehe :)

    plus 1 ; hope cinta kita diberkatiNya.aaminnn.

    ReplyDelete
  14. love should last forever. rasa sweet je kan tengok old couple holding hands. untung lah kalau dapat husband yang macam namee cakap ni. =)

    ReplyDelete
  15. semoga berjumpa dengan lelaki idaman:D

    http://azrijohan.com

    ReplyDelete
  16. kita nak yang terbaik...ermmm..tapi apa yang kita inginkan tak semua kita dapat...:(

    apa yang penting, sama2 melengkapi kekurangan dan kelebihan masing2 :)

    ReplyDelete
  17. =p

    saya pun sama.. rasanya semua popuan harapkan lelaki macam tu kan...

    bagus jugak bila lelaki cakap cinta itu tanggungjawab.. so that dia tak main-main,,,

    ayah namee tu yer je.. sekali ngan mak namee, jiwang2 romantik gitu.. hiks...

    saya kurus jugak... tinggi dan berat tak balance.. =(

    ReplyDelete
  18. ehem2...ayie kan ada?...

    ayie pn mencari jugak ni..alahai...=..=!

    ReplyDelete
  19. Cinta bukan sekadar memberi atau menerima, tapi untuk sama berkongsi antara jiwa

    hihi

    ReplyDelete
  20. ouh..entry kali ini sungguh touching..(sambil ada irama yg romantik)..semoga Namee akan jumpa the true LOVE itu :)

    ReplyDelete
  21. wah bestnyer entry namee nie..sookaa sangat2.. sokong.......
    yien pun nyesal hidup dlm couple clash,couple clash..

    ReplyDelete
  22. sweetnye kalo dah tua dpt tdor macam atok ngn nenek tu :D

    ReplyDelete
  23. saya setuju dengan semua yang di atas..apasal sama eh?

    ReplyDelete
  24. semoga dipertemukan jodoh akak dgn lelaki yg beriman yg blh jga kak hingga ke akhirnya, sy doakan,amin. akak pon doakan sy yer :)

    ReplyDelete
  25. moga dia kekal b'sama namee..


    wah... ringannya :)
    bla la leh dapt berat 45kg

    ReplyDelete
  26. Seronok kalau dapat cinta sampai hujung nyawa kan.. Untung lelaki yang jadi first and last dalam hidup Namee tuh.. :')

    ReplyDelete
  27. Mudahana2an Namee di pertemukan dengan lelaki impian. semoga berkasih hingga ke syurga.

    ReplyDelete
  28. semua orang nak harapkan cinta yang terbaik dan sehidup semati!

    akak pun macam tu... tapi alhamdulilah akak dah temu cinta sebegini!

    ReplyDelete
  29. aslkm..
    i hope everything that u wish...will come true..
    =)

    ReplyDelete
  30. terlalu banyak perharapan kadangkala buat diri sendiri kecewa apabila tak dapat apa yang diharapkan.. =]

    ReplyDelete
  31. moga jumpa lelaki idaman namee tu :)

    ReplyDelete
  32. sy pn punye hrpn yg smama mcm namee..tp, tu la sy da byk kali gak rasa kecewa..pd sy if tak frust becinta kita takkan bljr dan takkan tau camne nak handle tu semua bila one day ia terjadi pd kita..

    siapa yg tak mau bercinta dan sayang org tu sampai akhir hayat kita kan?? :)

    ReplyDelete
  33. waaa..sgt terharu,sis..mmg luahan ati yg btol2 menyentuh jiwa r..ati sy pown rasa mcm tu,cuma sy x kental mcm akak,dh ada istilah ex bf dlm hdup sy..dh bape kali dh kecewa..last2 balik kpd yg lame,1st luv sy..n i hope dye la yg last..nk ngan dye jerp..=)

    ReplyDelete
  34. mudah2an ur partner soon menjadi apa yg sis inginkan. insyaAllah. haven't u know who's ur hubby-to-be? hehehe.
    take care sweety.

    the first picture of u is very tellin me that u're very pretty. how i wish i could meet u and talk with u..hiksss :)

    ReplyDelete
  35. cinta tu penat kan ?? haha. seriously tak suke nak start bnde yg same. hope sis jumpe ur MR.RIGHT ! ;)

    ReplyDelete
  36. gila ah, kau dah boleh suruh bapak kau buat audition mencari jodoh untuk kau. Love pun takada istilah apa2 untuk aku. selagi kau tak tak bersedia nak terima tanggungjawab untuk tanggung dosa yang bakal bini kau buat nanti, selagi tuh la kau tak bersedia nak kawen. love is complicated tapi perkahwinan adalah sesuatu yang memerlukan ketelusan.

    ReplyDelete
  37. Bahagia sangat kalau dapat partner yang macam tukan? Yang boleh bimbing dan sentiasa ada dekat dgn kita tak kira masa senang mahupun susah.XD

    ReplyDelete
  38. eyka harap awk dapt yg macm awak nak tau :)

    ReplyDelete
  39. oh sangat sweet hope kamu
    bagi nama anak nanti, abangzam ok?

    ReplyDelete
  40. itu la, semua pun hope nk yg terbaik. tp kdg2 hurmmmmm.

    kena banyakkan berdoa la allah bg yg terbaik buat kita kan..

    good luck namee :D

    ReplyDelete
  41. best baca blog kak namee ni.suka sgt.hee. sy pun hope cinta hati sy bgitu:)

    ReplyDelete
  42. ayah awak mcm ayah saya..hahaha
    "jgn percaya lelaki" itu ja yang ayah aku suka cakap..

    dan aku harap cinta macam aiskrim aku..sampai tua dapat rasa kemanisannya..hahhaa

    ReplyDelete
  43. Let go of the hope, and may we live in more real world time-zone=)


    tak salah berharapan, tapi harus belajar mampu bayar harganya. =)


    yang suka,
    fahmimahat

    ReplyDelete
  44. saya juga hope lelaki yang saya bakal kenal nanti adalah yang terakhir dalam hidup saya....

    amin

    ReplyDelete
  45. semoga namee jmp mr right namee eh..ada tu....

    ReplyDelete
  46. baru ja tgk preview dekat fb td.. memang sweet cita up ;).. kena tgk full movie nih..

    ReplyDelete
  47. seronoknya bercinta sampai ke tua.....

    indah rasanya..
    eka pon berharap mcm yg namee sebutkan tu...

    AMIN

    ReplyDelete
  48. woho..sgt touching..harap kamoo mendapat love kamoo

    ReplyDelete
  49. cinta sangat indah kalau kita jumpa yg betul2 boleh terima kita seadanya....semoga kak namee jumpa cinta yg diharapkan...insyaAllah...

    ReplyDelete
  50. harapan yang serupa telah terbeku lama dalam hati aku ...adakah rezeki aku...

    ReplyDelete
  51. wewit^^ saya hope pon yang nameerah bahagia^^ siapa laki2 yg betuah tu??

    ReplyDelete
  52. namee..jangan sesekali involve dengan cinte kalau tak pasti die yg terbaik..
    takut akan kecewa..mcm fara..fara pun teringin nak jumpe guy mcm yang name listkan tu..i hope Allah let me meet with the lucky guy. Amin..same goes to u too

    ReplyDelete
  53. sy harap sy pun dapat lelaki mcm yg namee nak tu..hehehe..

    ReplyDelete
  54. kadang2 banyak benda kita harapkan,,tp tak semua yg kita dpt,,untunglah kalau semuanya ikut kehendak kita,,papepun semoga mendapat apa yg dihajati,,insyaAllah,,

    ReplyDelete
  55. namee dah tua pun confirm cantik.
    yaya tak harap seromantik seth tan tapi sekurang2nya bahagia untuk selamanya :')

    ReplyDelete
  56. ok nmpk sgt kak namee msih single ^^

    ReplyDelete
  57. Kak Namee, Insyaallah ade yg macam diharapkan tu hadir dlm hidup dan menjadi peneman sehidup semati.

    Klu nak kawen nt jgn lupa jemput ye :)

    ReplyDelete
  58. secara jujurnya yana nak menitiskan air mata bila baca entry namee ni.. :') yana pun harap macam tu jugak

    anywayyy.. berat badan kita sama la namee.. tinggi pun lebih kurang.. yeayyy.. ade gengg :D

    tapi namee lagi cantik dari yana wooo..

    ReplyDelete
  59. sweetnye kak namee !! best2 .. insyaAllah, moga akak dapat jumpe laki yg macam tu .. :)

    ReplyDelete
  60. hmm...banyak juga hope. so secara tak langsung Love is our Hope. Azza pun tak dapat bayangkan macamana orang putus cinta 3 4 kali pastu cepat berkenalan dengan oranglain. Azza ada kawan yang setiap kali ada BF ada cincin jumpa mak ayah, plan kawen tapi sekarang BF yang dah ke 4 dah, harap menjadi lah jodoh dia..

    ReplyDelete
  61. Eh. Heh.. sweet pulak post yang kali ni ;)

    ReplyDelete
  62. sweet nye baca en3 ni.. nnt dah jmpa LOVE gtau ye.. ;)

    ReplyDelete
  63. i like...
    semua orang impikan hidup bahagia..
    semoga namee jumpa yang terbaik.. but dont expect lelaki yg perfect just yg terbaik... nobody perfect.

    ReplyDelete
  64. Insyaallah..moga2 tercapai ye..

    ReplyDelete
  65. siapakah lelaki bertuah tu???


    p/s: ringannya namee..lebih kurang akak jer..tp akak pendek haha

    ReplyDelete
  66. hehehe, best2, slamat mencari cinta...

    ReplyDelete
  67. huhu, slamat mencari cinta...

    ReplyDelete
  68. banyaknye hope..^_^


    insyaAllah namee akan berjumpa dgn love itu satu hari nanti..aminnn..


    comel jek gambar org tua tido peluk2 tu..sweettttt..

    ReplyDelete
  69. hoho. gempak la ur hope and your stry. hope u get what u want.

    ReplyDelete
  70. mengharap jugak mcm tu.. tapi setiap pertemuan ade perpisahan :(

    # love is rubbish.. (suke ayat ni )

    ReplyDelete
  71. terima kasih semua. ini kira doa untuk saya gak ah. thanks ;')

    ReplyDelete
  72. cinta ni banyak sedih pada gembira kot..sikit2 kita para gadis la yang habiskan airmata. si lelaki nak habiskan airmata? hampeh!

    pernah tengok vid katon kat atas..sweet sangat ..nak cinta camtu:) hehee

    ReplyDelete
  73. kite hanye mampu merancang =)
    apepun, semoga namee dpt lelaki pertama & terakhir dalam hidup seperti yg dhajatkan. insyaallah ;)

    ReplyDelete
  74. waaaa
    byknye dh bg opinion deme
    heee
    i hope u get it namee
    insyaAllah.. =]
    namee budak baik
    mest dpt yg terbaik juga dlm hidup!

    ReplyDelete
  75. waaaa
    byknye dh bg opinion deme
    heee
    i hope u get it namee
    insyaAllah.. =]
    namee budak baik
    mest dpt yg terbaik juga dlm hidup!

    ReplyDelete
  76. moga namee berjumpa dengan lelaki idaman.. insyaAllah..

    doa dan usaha kenalah ada.. ;)

    ReplyDelete
  77. sweet entry...=)
    jgn risau ye namee...
    sy doakn namee akn jumpa jdoh yg terbaik buat namee dan kekal sampai bila2..

    ReplyDelete
  78. hee, suka dgn kartun kat atas tu. sweet. hehe

    ReplyDelete
  79. InsyaAllah semoga Allah pertemukan Jodoh kamu tu dgn pilihan hati kamu tu.Jgn Putus Asa ^_^!

    ReplyDelete
  80. namee dh jumpa skrg!yeay, n it's almost like what u hope kan3??i'm
    reading your blog from recent to backward..heee

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...