Friday, October 14, 2011

Ciri-ciri Lelaki Handsome Tapi Kurang Macho

Hello peeps..

Apa yang buat lelaki nampak kurang awesome ? Em soalan mudah so these are the points, but not to say tak handsome terus cuma kurang ayu. 

1) Boxer ; Low Rise Jeans

Em zaman sekarang ni semua pakai boxer dah kot. Underwear telah pupus mungkin , so boxer ni sama fungsi dengan seluar dalam kot. Tapi kenapa ada lelaki pakai jeans, boxer mesti nak terkeluar ? Fashion mungkin tapi nampak pengotor dan tak kemas. Sama jugak macam perempuan, pakai jeans low cut sampai nampak warna panty render render. Cool ke ? Nampak macam gedik ada lah tapi kalau lelaki bukan gedik. We call it UNmacho. 

Kadang-kadang sampai 3 minggu tengok asyik boxer sama je. Tak cuci ke ? Kalau kau tak tunjuk, takdela orang tahu kau pakai boxer apa dan takdela sampai boleh hafal semua corak boxer yang korang ada. 

2) Smoking

Em merokok ni satu membahayakan kesihatan sendiri dan orang sekeliling. So tak macho lah kau nak bunuh semua orang dengan asap rokok kau tu. Lagi satu sebab kenapa tak macho sebab busuk dan bagi yang tak jaga gigi tu memang lah gigi karat dan mulut bau busuk. Aku tak sure pula kalau ada perempuan memang dah set nak lelaki merokok. Tapi kalau dah terdapat nak buat macam mana atau cakap taknak dan anti gila lelaki merokok tapi bila tengok lelaki handsome merokok ? Tergoda jugak. 

3) Vulgar Words
Ada orang kata mencarut ni style , yeke ? Kira macam stylo habis lah kalau ayat yang kau ungkap "aku tengah tidur ni shialll" "shiallll (sial)", macam rempit kampung ada lah. Apa benda kau cakap pun kau nak sertakan dengan "shialll". Marah sikit nak cursed orang dengan "babi hanjing". macam gambit. Nampak macam kau asal dari keluarga yang low class minded. Sebab tu aku lagi prefer lelaki nerd pakai speck yang rajin belajar instead shiallllll. 

"geng ! kau kat mana shialllll ??" 


4) Hairy Chest
Bulu dada ? Ala yang macam carpet tu, yang boleh buat tocang-tocang, yang sampai tahap kena vacuum tu. :( takutnya. Aissh, ciptaan Allah cuma kena kemaskan la. Ni bergulung sampai ke tengkuk, takutnya. aisshhh.  Bulu dada ni point dari Mr. Baiz. Tapi kan orang yang ada bulu dada mesti bukak sikit butang kemeja nya untuk tunjuk dada. Bulu dada tu asset ke ?

5) Porno
Otak kotor dan suka cakap lucah. Lelaki budiman takkan cakap lucah contoh, "comelnya nasi lemak you .." . Samakan nasi lemak dengan breast, kan ke bodoh tu. Apa yang difikir semua nak relate dengan benda lucah. 


6) Spit Guy
Meludah ? Ini point dari Hanys. So true, meludah yang berbuih buih di merata tempat. Ure so euww man. Selalunya yang kaki meludah ni smokers. Tekak rasa tak sedap banyak air liur lalu meludah dengan sesuka hati. Jadi kotor persekitaran ada tompok-tompok ludah. Geli gila tengok yang hijau berbuih. (ni taip pun rasa meremang bulu roma)

Tu je la point yang basic untuk menjawab pertanyaan . Anda? Ada apa nak tambah ke? Lelaki korek hidung ke..?

Happy reading and have a nice day...


shialllllllll...shiallllllll....hahhaha







117 comments :

  1. hahaha..lelaki banyak bulu kat dada macam mana pulak namee?hikhik..macho tak?

    ReplyDelete
  2. hehek..part yang 1st je slalu kantoi..sebab seluar slalu londeh =(

    ReplyDelete
  3. hmm mmg btul pon sis.. takde maknanye macho tp hancur . hahaha

    ReplyDelete
  4. biasanya yang suka cakap mencarut2 ni pengaruh filem banyak sangat...



    tak macam i,cool..hikhik





    *tetiba up diri sendiri

    ReplyDelete
  5. sangat relevan..
    kurang point sikit la..
    heh

    ReplyDelete
  6. laki pakai selipar toilet nak ke pasar, or kuliah.. oh! Sangatlah UNmacho!

    ReplyDelete
  7. Kesemua di atas membuatkan lelaki nampak betol betol tak macho.. Hehehe :D

    Bab nampak boxer tu memang dah jadi macam satu trend kan sekarang ni.. Konon seksi meksi.. =..="

    Katanya merokok la bhai baru nampak macho bhai.. =..="

    Carut marut caci makian untuk buatkan nampak errr annoying gila kot lelaki gitu.. Bahasa budaya bangsa okay..Kankankan =..="

    Huhhhh ~ Bab lucah melucah ni sangat la membuatkan para gadis merasakan tak selamat berkawan dengan mereka.. =..="

    :)

    ReplyDelete
  8. Situasi 1.

    Ex aku dulu,pernah je cakap,

    "Sumpah I suka tengok you smoking. Lain dari mamat lain. Nampak cool gila. Betul ni!"

    Dulu. Dulu ye. She said that twice. Before jadi gf. And bila dah jadi gf.

    Situasi 2.

    Pernah aku nak tekel sorang awek ni. Kawan kepada kawan. Comel. Layan elok je awal awal. Dah gelak gelak,rapat rapat after perkenalan tu,tiba tiba,

    "Herel. Jom makan asap"
    "Orait. Jom."

    "Herel,you smoke ke??? Alaaaaaaaaa :("

    Terus dia tak layan aku sangat dah on the spot sampai sekarang. LOL.

    Aku pikir balik,macam kelakar. Melepaslah kan,but,nevermind T.T

    ReplyDelete
  9. aku takda semua ciri-ciri kat atas. percaya tak? haha

    ReplyDelete
  10. pling xsuke lelaki smoking, xkesah la hemsem ke x.yang penting bau dorg busuk. tp alhmdulillah my BF dah stop :) berusaha nak putihkan gigi pula.. syukur.. hehe

    ReplyDelete
  11. Yup yup yup.. these are the main points! Paling utama.

    ReplyDelete
  12. ha3..agreed..sume diatas mmg mmbuatkan seseorg x machooo!!!!

    ReplyDelete
  13. fuhh! nasib baik kekasih hati akak tak macam tu hehehehehe

    ReplyDelete
  14. Eeeeuuuuwwwww.... jauhkan la kami kaum Hawa drpd lelaki camnie...

    ReplyDelete
  15. part vulgar words tu, paling betol.

    ReplyDelete
  16. lelaki yg kuat meludah tak kira tempat!
    entry lama pasal ni: http://www.hanysnajib.com/2010/08/muka-hensem-tapi-aduh.html

    =D

    ReplyDelete
  17. bulu dada tu memang tak boleh pergi..:)

    new entry :: Blog Pilihan Hari Ini ツ

    ReplyDelete
  18. yg kat atas 2 suma betul..tapi mila memg xsuka lelaki pakai boxer kt dlm..memg nampak cam pengotor dan selekeh

    ReplyDelete
  19. saya sokong namee.
    by the way, ramai yang anggap mereka macho bila merokok..
    even, kawan wan yang pendek akal, bila masuk piloting ni, dah start rokok, katanya, tak cool la, semua hisap rokok, aku tak hisap..lepak lepak, hisap rokok, dengan rokok, boleh tambah rakan..pendeknya akal kan?.
    naseb baik wan tak hisap.
    insyaAllah, tak nak hisap sampai bila bila.

    macam mana pula dengan bulu kaki?
    ramai laki pakai short sekarang ni.

    ReplyDelete
  20. kekekeke
    i like ah nameee!
    heran jugak
    yg boxer tu kan
    saje kot
    pas tu pakai pulak shirt pendek
    adoiiihai
    jamu mata
    mata pon dah x larat nk dijamu..
    hehehe

    ReplyDelete
  21. part rokok no komen...cik abang saya isap okok...kekekekekekekekeke....tp yang lain setuju..hee~

    ReplyDelete
  22. yang boxer tu entah la..nak tunjuk boxer mahal kot..haha.. nak tiru budaya hiphop la tu.ahaha

    merokok?law hensem tergoda jugak?terima la je er?law tak hensem makin dikutuk?hehe.:)

    sy xmrokok..hikhik..

    tentang ayat tu pulak, kadang2 diorang ni mudah sangat terpengaruh ,terutamanya kalau tengok kawan2 sebut itu ini.mesti ada je nak tiru.tak pikir da baik buruk ayat tu.:)

    nice entry namee

    ReplyDelete
  23. prmpuan pun ada pwatakan mcm tu jgak..
    tp x seramai lelaki laa..hehe
    btw, thanx for the info namee..
    like! :)

    ReplyDelete
  24. haha,nasib baik tak masuk list mana2

    ReplyDelete
  25. yg hairy chest tu buat akak kakakakakaka ketawa smpi berguling!

    ReplyDelete
  26. ok..x suka sumer laki yg t'senarai kat atas tuh especially smokers..
    x suka jgk laki yg x b'sifat gentle..cth,berebut ngn kita nk amik mknn..sgt x macho okeyh..

    ReplyDelete
  27. yupp..betul tu.. sume nampak cm xkemas.. kann.. geliiss

    ReplyDelete
  28. Lelaki yg x pernah nak sikat rambut...jenis camni lelaki lain tgk pun nmpak pelik.kalo fesyen xpe jgk.ni nampak cam xmandi 2 minggu..

    ReplyDelete
  29. 'si dia' merokok lah namee..tapi nk buat mcm ne, dh hati ni TERsangkut..kehkehkeh..

    ReplyDelete
  30. lol point 1.hahaha. paling tak sukaaa yang fesyen cmniii. nk tunjuk kemachoaaannn lah konon2.ewwww..

    yang lain apetah lagi..yang suka carut2,ludah,rokok bagai.. hewhewhew..

    ReplyDelete
  31. Handsome hanya terletak pada rupa paras semata-mata.. Bertuahlah seseorang yang dikurniakan kelebihan tersebut..

    Tapi macho pada sikap dan tingkah laku seseorang.. Semua orang boleh memiliki kemachoan sekiranya tahu rahsiah dari blog awak...;)

    Machokah aku??? ;)

    ReplyDelete
  32. aku rasa payah kau nak dapat mata air ni namee...boxer 3 minggu yang di pakai pun kau boleh perhatikan hari2...keh3

    ReplyDelete
  33. tak suka lelaki badan berbau...muka hensem tapi bila dekat boleh pengsan 2 tahun! huhuhuuuu

    ReplyDelete
  34. ada..lelaki handsome tapi busuk samada x mandi or x basuh baju berbulan...lagi satu..gigi kuning...potong je..

    ReplyDelete
  35. okey jer camtu....
    jgn kena yg lagi teruk... hisap dadah ke merempit ke ... hancurr...

    ReplyDelete
  36. ambil yang baik untuk kebahagiaan masa depan.. ;)

    ReplyDelete
  37. yg pasal boxer tu tersangtlah setuju,.=)

    ReplyDelete
  38. homayyy semuanya pun not my taste. semua selekeh. tapi kalau yg hensem tp rokok tu boleh tak kita tolong baiki? alang2 u jadila bopren i har har

    ReplyDelete
  39. meludah slalu org merokok je :)..rasa loya lepas merokok melekat kat tekak tu yg ludah tu hu3

    ReplyDelete
  40. hahaha..lelaki korek hidung di tempat awam tu yg xleh blaaa..


    :p

    macho ke?

    ReplyDelete
  41. paling tak leh terima ialah mencarut!

    ReplyDelete
  42. haha suka pki sluar londeh.. dah trbiasa dr skolah menengah.. rsa mcm susah nak brubah.. hmm

    ReplyDelete
  43. ooowwhhh... :)
    tp bitchy dengan tak UNmacho tue jauh sgt beza dia... huuuu..
    i think la... :)

    ReplyDelete
  44. yeah.Betul sangat dah tu.Saya paling tak suka lelaki yang gemar mencarut dan merokok apatah lagi yang spitting.Berbulu dada seperti karpet dan mengenakan boxer yang sama hampir setiap hari mampu menyebabkan kita sebagai para wanita berasa sangat unconfortable.haha

    ReplyDelete
  45. so true keenam-enam points.sokong sgt sis.hehe

    ReplyDelete
  46. so true keenam-enam points.sokong sgt sis.hehe

    ReplyDelete
  47. korek hidung? err.... okay kelakar :D


    suka entri nih!
    yang suka entri ni,
    FahmiMahat

    ReplyDelete
  48. Hahaha cool!
    Aku sokong betul 2,3,4 and 5 tu! :D

    ReplyDelete
  49. saya pemebersih ,, hahaha .. tapi mmg ak akui yang ada je lelaki yang macam tuh bajet cool . bagak je lebeyh . blah! (ehh emonya aku)

    ReplyDelete
  50. AGREE!

    another point,lelaki mata keranjang!

    kalaulah boleh korek biji mata dieorang tuh,nak jer celup dalam sambal pastu pasang balik.hehe.

    ReplyDelete
  51. owh men! tang ludah tu mmg tak leh blah! geli gila kalo laki tu siap kroh-kroh konon nk buang kahak, dpn pompuan! demm!

    n rasanya boxer mmg jadi pengganti spender skrg..mybe laki dah takde idea nk tunjuk apa kt org,dorg pakai la boxer belang-belang..kasi tunjuk kat orang! kan dorg takde lurah dendam kat dada, mcm pompuan! haha

    ReplyDelete
  52. erk..so x bes laki cmni..
    hensem tapi berbulu??
    oh tidak hahaha

    ReplyDelete
  53. kak namee jgn mencarut la . haha

    geli shiall dengan number 6 tu . haha (tercarut da)

    :)

    ReplyDelete
  54. like3.. hahaha... btol...unmacho jugak bila main langgar je kaum wanita ni especially masa tgh jalan, tau la nak cepat! kami pun nak cepat jugak masalahnya langkah kami kecik sikit.. grrr...

    pastu bila dorg pandang2 pastu bisik2 ngn kawan2 dorg (mcm lelaki jalanan y th ngumpat) da.. xde keje lain ke? bkn org xperasan.. sengal..

    ReplyDelete
  55. no 1 ni jenis lelaki seluar londeh?jumpa mcam tu tarik jer terus seluar dier,hahaha

    cakap kotor macam tu?pergh jenuh namee,silap sikit kalau buat salah maki...

    lelaki berbulu dada lebat?ayie pn ngeri gak tgk...hahaha...

    yg bab porno tu agak rasa mcm tak respek jer dgn perempuan,agak2 la nak buat lawak mcm tu...

    meludah?euww...geli gak,heh...

    ReplyDelete
  56. x boleh terima lelaki pengotor. euww

    ReplyDelete
  57. errkkk...apakah...maluny aku...grrr...harap2 aku tak tergolong...huhu

    ReplyDelete
  58. lelaki oh lelaki..many people said men are same..but i don't think so. kerna sesetengah lelaki ada yg berpikiran matang dari semua perihal dan sebaliknya.

    lelaki macho tapi sikapnya tidak cool and childish akan dipandang 'jerk' oleh perempuan di luar sana..dunia sebenarnya sudah berlaku fair and square to all men. cuma mereka saja mengambil hal ini dgn remeh-temeh. jaga diri, hiasi peribadi ;)

    p/s: most of ur points are true :) i support u then.

    ReplyDelete
  59. baik pakai boxer kat luar trus. har har har!

    ReplyDelete
  60. shiall ade lgi shiall.. lelaki yang suka usha perempuan kan shiall ?
    hahaha

    ReplyDelete
  61. Muahaha geli telan air liur sendiri baca pint terakhir tu. Azza tak suka jugak laki yang tak suka menolong perempuan. Yang selfish.

    ReplyDelete
  62. sy pun tak suka ciri2 lelaki yg namee lst kan ne..pasal merokok, suka mencarut tue ee mmg tak suka..oh ya, sy pun tak suka lelaki berbulu dada..eewww.. :p

    ReplyDelete
  63. euuwww. yg meludah tu sumpah jijik. bile bace n terbayang rase geli gile namee =.='

    ReplyDelete
  64. tak suka laki mencarut!!! buroks perangai. macam xda benda lain je nak cakap. adesss

    ReplyDelete
  65. xkiralah lelaki hensem ke x, at least one of these above mesti ada...

    ReplyDelete
  66. ni entry cari pasal ke ni?tp xpa,memang ada betulnya...n rasanya gua tak mcm tu kot.dah la hensem,baik lagi tu....

    hmmmm apsal tetiba gua rasa mcm terapung di awangan ni....oh,masuk bakul angkat sendiri rupanya...bluekss..muntah muntah..mwahahaha ;p
    tekok beriuh

    ReplyDelete
  67. kesimpulannya, semua type lelaki di atas bajet howt n macho.. feeling² menjadi kegilaan pempuan.. huh!!

    ReplyDelete
  68. haha .. tak sanggup nk tengok bulu bergumpal dan bergulung-gulung .. haha

    ReplyDelete
  69. a'laiki salamun

    ^_^

    lelaki yg kacak,
    lelaki yg jaga agamanya,
    lelaki yg macho,
    lelaki yg jaga isterinya.


    fi aman Allah
    L.N

    ReplyDelete
  70. dkna tak suka orang laki pakai seluar londeh..nampak macam budak tak matang...hahaaa..

    dulu pernah jumap yang tak smorking tapi pe'el lak pelik dari orang..tak ngam so sekarang jumpa yang smorking, terima seadanya tapi masih berharap 1 hari nanti dia boleh tinggalkan rokok tu...huhuuu... :)

    yang suka maki hamun orang nie manusia paling bangang...suka2 hati jer cakap shiallll...cian mak bapak orang tu bagi nama elok2..tak suka mulut lelaki macam nie!!!

    yang pasal bulu dada nie tak tau nak cakap pa..kadang2 nampak macho kadang2 nampak hancur...heheheee

    yang nie lagi kurang ajar kalau tengok pompuan sebagai simbol seks!!...eeeee...

    yang paling pengotor meludah keluar color hijau!! hahaaa..bluuuweeekkksss...

    ReplyDelete
  71. suka entri namee yang nie..sM sokong...nasib sM x dew ciri mcm kat atas..yes..hehe

    ReplyDelete
  72. okay memang betul gilaaa! tapi kadang2 orang mcm ni, hati budi baik la pulak kan. hehehe terpulang kpd msing2 :)

    ReplyDelete
  73. lelaki pakai seluar fit? ish xsuka la.

    ReplyDelete
  74. bestlaaaa kak namee. lama tak komen sini. huhu..

    semua point dlm entry sgtlah betul. oh lagi satu.. deeya setuju dgn cik little gurl kat atas tu. tak suka lelaki pakai seluar n baju fit!! buruk..

    ReplyDelete
  75. hee, ni pedapat aku sbg lelaki tau namee.

    yang bab boxer tu kan, even ada satu fesyen jeans siap dgn boxer terkeluar. tak tau ape yg stylo kat situ.

    merokok tu, aku tak nk komen ape2. tapi pmpn kata jek tak nak laki smoke kan, nmpak sikit laki ala2 korea dan2 jatuh hati. jadi kt kawan sorg ni. kelakar betul, hee

    vulgar words, serabut jugak setiap kali nak maki hamun. tkda motif, ye dak namee? hee

    ReplyDelete
  76. hye kak namee ! lame tak comment dah ;p

    setuju dengan semua. tp paling tak suke bab meludah tu. eiii. mencik >,< ! haha. die ingat sekeliling die sinki ke ape? dahla meludah.pastu tak lap mulut. eww gile.

    yg lain pun same. haha. conclusion: setuju ! xD

    ReplyDelete
  77. ahaha...nice post wohh.. :D
    xsedar pom mase nih pasal bende2 cam tuh...

    ReplyDelete
  78. paling aku suke pasal gambit.. Babi! Hanjing.. Tel0r.. Hakhak..

    ReplyDelete
  79. nak muntah tengok lelaki ngan seluar terlondeh.. ko hengat ko ensem sangat ke?? huhuhuhu... *toink!

    ReplyDelete
  80. berbulu dada macam mat bangla...hihihi..

    ReplyDelete
  81. eh eh, point i masok? heh heh, tq btw~ tp serious YEWWW gila bila tringat balik, tambah plak dgn suara dia utk force kahak dia klua tu, erghhhhhhh! (kembang tekak bila taip ni, haha)

    ReplyDelete
  82. semua ciri diatas mmg bukan dalam list yaya jugak.

    sebenarnya orang yang meludah ni sangat sangatlah kurang bijak. air liur yang mulai kering tu bila naik ke udara ia akan menyebarkan penyakit. so make sure kalau jumpa tompok2 ludah tu cover pernafasan kita untuk elakkan penyakit masuk ke dalam badan.

    ReplyDelete
  83. "sampai orang boleh hafal corak boxer kau", haha. style shiallll. i penah ada pngalaman. member i muka rocka habis, gangster ler konon. alih2 boxer corak love2. heh! lagi-lah UNmacho. =,='

    ReplyDelete
  84. horror okay lelaki ada bulu dada nehh .

    ReplyDelete
  85. bab nampak boxer tu la yg selalu yana ternampak.. selalu sangat.. membe2 laki yana selalu buat macam tu.. nak tegur, tapi dalam hati "lantak kau la" hahaha

    ReplyDelete
  86. paling benci lelaki suka pikir lucah!

    ReplyDelete
  87. euww... btul la semua tu...
    "Sebab tu aku lagi prefer lelaki nerd pakai speck yang rajin belajar instead shiallllll.."
    sgt2 stuju!

    ReplyDelete
  88. hee...setuju dengan smoking ngan meludah...

    benci gile tengok orang ludah..ko ingat ludah ko cantek ke wei..sumpah geli tengok...

    ReplyDelete
  89. tspi kalau x buat macam ni pulak..dikatakan skema pulak..macam mana tu???

    ReplyDelete
  90. tapi kalau x buat mcm tu pulak, dikatan skema pulak..mcm mana tu?

    ReplyDelete
  91. shialll..shiall.. hahah.. kelakar :)

    ReplyDelete
  92. pernah nampak perempuan korek hidung tepi jalan

    ReplyDelete
  93. tapi laki banyak bulu perempuan suka x?

    ReplyDelete
  94. blog saya x letak follower, blog saya letak fb like, sebab apa saya letak fb like? sebab dia akan meningkatkan lagi kebarangkalian untuk orang masuk blog saya bila saya update kat fb.. jm masuk blog saya

    ReplyDelete
  95. ada 2 points lagi yang saya nak tambah:

    1. rambut panjang ala2 emo/hardcore hairstyle. i think ia nampak selekeh and langsung x presentable although it's fashion whatsoever lah.

    2. seluar koyak rabak. nampak macam pengemis pun ada. haha.

    ReplyDelete
  96. Tak lupa jugak lelaki yang handsome tapi tak macho bila, perempuan tolong lelaki tapi perkataan "Terima kasih" tak pernah diucap. Siap buat muka tak puas hati sebab tercabar ego pmpn tlg lelaki. Macam apa lagi muka hensem tapu budi bicara takdak. Tak dak makna jugak.

    ReplyDelete
  97. alhamdulillah..ciri2 kt atas tu semua xde pd aku..wlaupon x ensem tp biarlah org sekeliling selesa dgn aku..tu je yg aku nk..awek??no couple2 right now..^_^

    ReplyDelete
  98. alhamdulillah..point2 kt atas xde pd aku..insyaAllah kekal hingga akhir hayat.biarlah x ensem asalkn org sekeliling selesa dgn aku..tu je yg aku nk..awek??no couple2 right now..^_^

    ReplyDelete
  99. satu lagi kalu laki tak nak dengar pendapat kita pasal penampilan diorang, pas tu marah kita lak. org dah nasihat elok-elok tak mo dengar

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...