Sunday, October 16, 2011

Film Klip 3GP ; Lucah ke kelakar ?

Hello peeps...


GANAS, GERUN, GHAIRAH...


atau kelakar ?

Aku memang tak setuju kalau Malaysia published cerita macam ni. Jadi kelakar bila Malaysia buat cerita macam ni, lihat saja lah pada tagline Ganas, Gerun dan Ghairah tu. Nampak sangat nak tarik penonton dengan ganas, gerun, ghairah. So far, yang aku baca synopsis dari internet, tak banyak pun moral value yang kita boleh dapat. Malah budak akan belajar untuk buat benda negative gara-gara tiru dari movie begini. 

Nak setanding filem Hollywood, advance kan technolgy filem kita tak boleh ke?

Kalau orang beli ticket nak tengok pun sebab tertarik dengan ...
GANAS, GERUN, GHAIRAH...
Aku sendiri ketawa bila baca GANAS, GERUN, GHAIRAH...

Mungkin target mereka untuk lawan film Hollywood tapi bagi aku nak upgrade filem tempatan tak semestinya ikut gaya mereka yang sangat open minded untuk terima babak Ganas, gerun dan ghairah tu. Sex terutamanya. Aku lihat, filem kita pun dah mula buat skrip filem sambil selitkan unsur-unsur lucah, mencarut, etc. Kalau film Hollywood, aku tak rasa janggal sebab memang diorang macam tu, budaya. Filem Malaysia ? Jadi kelakar. So ganas, gerun , ghairah ni benda baru . 

Skrip bila nak mencarut...

Hollywood : You asshole.
Malaysia: Shiiaaalllllll.

Tujuan filem Klip 3GP ini adalah untuk beri kesedaran pada remaja-remaja sekarang...
konon
Mustahil...

Lagi satu, trailer filem ni selalu ada kat tv, adik lelaki aku yang tengok tu tak ke rosak pemikiran dia ? Trailer tu selalu je tersiar di tv, larat ke kami nak pantau dan tutup mata dia tiap kali iklan keluar. Memang lah movie tu 18sx ke, 18 pl ke 18 sg ke, tapi trailer tu ? Ada juga part yang aku rasa masih censored. Buat malu je. 

Happy reading and have a nice day...

By the way, Mr Bean lebih ganas , gerun, ghairah sebab ia bisa buat orang ketawa gembira.

p/s : Ini pandangan aku je. No hard feelings. 





89 comments :

  1. memang tah pape lahh..masalah bile melayu pun nk tiru barat jugak..

    ReplyDelete
  2. yup yup..tak wajar malaysia ada filem cam gini..mana budaya kita kan.nak ikut depa yang kat Hollywood tu, memang lah depa tu tetap biasa jer.tp kita ni lain bab tu...dasyat ah! nanti bebudak lain macam jer ngadap filem jenis cam gini...

    ReplyDelete
  3. trailer dia full ngan babak psyco..

    tak tgk lg, n tak plan pn nak tgk smpai ada pihak2 professional bg pendapat +ve psl movie ni..

    hmm tagline tu memang publisiti murahan.. no good la..

    ReplyDelete
  4. dah kekeringan idea la tu..memang x patut kuarkn ceruta mcm ni..x de value pun

    ReplyDelete
  5. dah kekeringan idea la tu..memang x patut kuarkn ceruta mcm ni..x de value pun

    ReplyDelete
  6. tu lah nad tak berapa nak minat nak tengok filem melayu..

    ReplyDelete
  7. hihi so long since i'd leave tv ky rumah. kt usm tgk buku je T____T so tak tau cite baru ape yg klua.

    ReplyDelete
  8. a'ah! setuju..xda moral value langsung..merosakkan bangsa jer.. :)

    ReplyDelete
  9. Aku rasa tak ramai yg alert pasal 3gp ni. Maybe dia nak educate orang supaya "BUAT" tapi jgn rakam takut kantoi nanti. maybe

    ReplyDelete
  10. tengok tajuk cerita pon dah ade unsur2 lucah..cerita nya semestila lucah..malu i tgk citer tu

    ReplyDelete
  11. sebenarnya gua perasan movie malaysia ni zaman tok kaduk lagi dah banyak yg lucahnya.awrr

    ReplyDelete
  12. Ganas,gerun,ghairah....Gelakkan je.hahaha

    ReplyDelete
  13. azza tengok trailer dia pun terkejut... eii... agak geli sikit.

    ReplyDelete
  14. FINAS pn dah tak berape nak function skarang ni.

    ReplyDelete
  15. Tu lah pasal,semacam je cerita ni

    cerita macam ni pon nak tayang ke

    ReplyDelete
  16. yes! kadang-kadang filem malaysia hanya nak untung je..

    ReplyDelete
  17. cerita macam ni merosakkan akhlak saja.nanti budak-budak atau remaja tengok mesti terikut-ikut.good entry kak namee:)

    ReplyDelete
  18. hahahahahaha,sape pengarah?

    memang filem ni tak tarik langsung minat aku nak tengok,sebab aku sengkek,so berjimat.

    manusia sekarang asal dapat duit dia tak kisah,

    jual badan ke,jual maruah negara ke,jual la ape-ape.

    janji dapat duit.

    tu yang mereka fikir.

    pengajaran?

    takde la sangat.

    ReplyDelete
  19. depa wat filem semata2 nak untung..bohong sangat la kalau depa nk bg pengajaran kt orang ramai...

    ReplyDelete
  20. saya sependapat dengan namee!
    memang sedikit sebanyak budaya yang tidak elok akan tersebar ke minda anak remaja sekarang...

    akak memang boikot filem macam ni!

    ReplyDelete
  21. standard lettew. penarikan unsur seks semakin digalakkan

    ReplyDelete
  22. Ha! Ni tadi i tengok review nya kat tv3... i pun terkejut sikit tgk why la dah open sangat Malaysia ni??

    ReplyDelete
  23. memang filem ni sangat takde faedah bagi pandangan saya..pengajaran ape yg dorang nak cuba sampaikan dari filem macam tu? haishhhh..rosak pemikiran budak2 yang kebanyakannye memang dah rosak..(-_-")

    ReplyDelete
  24. betul-betul tuh! Pengarah filem m'sia skrg ni mkin berani buat filem-filem cmni.tak risau ker roskkan budaya sendiri kan?
    alahai M'sia nak jd Mollywood pulak laa.hehehe

    ReplyDelete
  25. x terfikir pun nak tgk citer ni..hehe..

    ReplyDelete
  26. serius ayie pun tak suka pasal citer ni namee,tu yg ada entri lepas pasal klip 3gp ni...perli berkias2,tak ada moral pun klu tgk citer macam ni...

    ReplyDelete
  27. hey namee.
    filem malaysia sekarang ni,
    macam meng-agung agungkan budaya yang salah, macam rempit, lumba kereta dan filem klip 3gp, mungkin niat nak tunjuk pengajaran pada penonton, tapi berapa ramai yang terima dan ambil pengajaran tu?..berapa ramai pula yang tiru.and mungkin mat rempit rasa bangga bila aksi mereka dijadikan filem..style lah konon..

    wan tak layan cerita macam ni (rempit, drift, gangster, sort of la ) bukan tak nak support industri filem malaysia..tapi....hmmmm..

    wan layan komedi, wan lebih suka komedi yang ada masa musim raya..

    wan suka movie macam Bourne Trilogy, The Looser, A-team, Expandebles (salah eja ke ni), the great escape..bijak citer macam ni.

    buat masa sekarang ni, tak adil la nak samakan malay movie ngan hollywood kan, tapi agak agaknya, bila malay movie nak berubah..bila cerita hantu top, semua nak buat cerita hantu..........

    panjang plak komen.

    have a good day.

    ReplyDelete
  28. ini filem malaysia yang sudah ditayangkan ataupun belum? btw, the poster look such like 'AWWWWRRR'. indeed, it looks very ganas, gerun dan ghairah, but it's really can give very good values to all of us, tambahan pulan buat anak2 kecil yg menontonnya. lagi parah effectnya nanti.

    emm, better menonton filem yg penuh gelak ketawa, pasti lebih seru :) hehehehe.

    semoga industri filem malaysia dapat menerbitkan filem2 bergenre terbaik untuk semua penonton ;)

    ReplyDelete
  29. kebanyakkan filem nak kaut untuk skrg ni... tengok lah kontroversi hantu bonceng... zizan terlepas cakap pun jadi bualan ramai apatah lagi filem klip 3gp ni.. buat gimik lebih nak kaut untung...

    filem klip 3gp ni rasanya tak payah lah cakap boleh dapat positif punya pemikiran..sebab yang tengok filem ni pun membodohkan lagi fikiran.. buat apa nak tengok filem berunsurkan macam ni pastu publish iklan sana sini kononnya dapat memberi kesedaran terhadap pemikiran orang ramai???

    wtf.. orang malaysia kita ni bukan suka mencegah, depa lagi suka mencuba dan terus mencuba....

    ReplyDelete
  30. cerita entah hape2. nk tgk pon, download je lah

    ReplyDelete
  31. betul tu namee...tak boleh nak pantau budak2 kecik...ermmmm...tapi heran lak yea, filem nie boleh lepas lak..tak ada kene tapi menapis habuk tea ker sebelum ditayangkan??

    atau politik di sebalik semua nie?? :D

    ReplyDelete
  32. belum tgk lgi movie dah macam2 yang ak tgk dr review .. dermmm sungguh !

    ReplyDelete
  33. x stuju filem2 mcm ni.. bnyak lg topik yg boleh dijadikan filem.. useless jer sume ni..

    ReplyDelete
  34. baik la anak mak ini dah berubah sebab klip 3GP..:)

    FUCK

    ReplyDelete
  35. kita yang perempuan ni yang rase malu pulak bile ade cerita2 macam ni kan =.=

    ReplyDelete
  36. Fuh, filem macam ni tak patut published sebenarnya..rasa malu bila tengok iklan die..haih =.=

    ReplyDelete
  37. xpaham pun jalan cerite dye..poning palo jo tengok rugi..tengok hijab lagi best dari 3gp

    ReplyDelete
  38. entah tak tengok lagi tapi mmg lain macam aku tengok....trailernya.

    ReplyDelete
  39. sangat tak setuju denganfilem ni ! >.<

    ReplyDelete
  40. So, true...mmg ramai yg menentang filem ni...

    ReplyDelete
  41. teringin jugak nak tengok..tapi bes ke huhu

    ReplyDelete
  42. 3gp. remaja melayu faham laa mksud tersirat diorang. mksudnya klip lucah melayu. slalu remaja skarang akan sebut 3gp gelaran utk klip lucah melayu.

    so, target diorang adalah utk menarik pnonton remaja. dlm pada masa yg sama, benda ni akan meracun fikiran kanak2 yg dari 'tidak tahu' ke 'sudah tahu'..=='

    sedih dgn filem malaysia.

    ReplyDelete
  43. cerita nie xbest lngsung
    xphm...kalau yang gila sex mmg layan kot crta nie
    sbb mmg banyak GHAIRAH dari GERUN

    ReplyDelete
  44. kita donlod saja filem ituuuuuuuuuuu

    ReplyDelete
  45. i tgk tajuk pon tk minat. haha.

    ReplyDelete
  46. entahlah namee.. susah nak cari filem malaysia yang betol2 ada moral value. yang ade just nak kaut untung.. hurrmm... tu yang orang kata aku sombong bila tak tengok cite melayu.. huhuhuuhuhuhu..

    ReplyDelete
  47. Nak komen tentang cite tu pon tak tengok lagi..Kalau nanti beli cd pon maybe sebab nak tengok Mimi ONE tu jer..Hehe :D

    Tapi , setuju jugak dengan pendapat Namee ! Macam tak berapa sesuai jalan penceritaan tu dengan budaya kat Malaysia nie.. =..="

    ReplyDelete
  48. dah lama tak tengok wayang..yer lar kalau nak tengok kena pegi nun dikemaman huhu..plus tak de org jaga baby..so memang tak tengok..

    tapi rasa tersengih bila namee cakap gerun ganas ghairah tu hukhukhuk..kalau abg long tengok mesti soalan soalan cepu mas kuar dari mulut..owh mama pening nak jawab ;p

    ReplyDelete
  49. setuju!

    kat mesia ni kalau buat filem lebih nk fikir untung..diaorang ingat penonton mentaliti rendah cam diaorang kot..baik hantu bonceng ke, kl gangster ke pon sama..ntah hape-hape..


    p/s: layan drama korea jewel in the palace lg bagus..lebih bnyk moral value blh dpt dari situ..

    ReplyDelete
  50. sekarang ni memang banyak cerita yang merosakkan dear... KL gangstar segala tu.. haihh... buat budak2 ikut adalah.. hemm.. cerita kt TV pon banyak tak sesuai untuk budak skang ni... budak2 plak ingat boleh jer semua benda tu.. lagi la jenis yang tak berfikir.. amni memang tak la tengok cerita macam ni.. hemm...

    ReplyDelete
  51. cite sbnrnya lbh menggalakkn remaja utk buat mende yg sm.. demmm

    ReplyDelete
  52. Saya jarang menonton filem melayu.Kalau tonton pun yang ada lakonan Lisa je.hehe Filem melayu yang lain KL gangster je la ang boleh dibanggakan.

    The rest mmg rasa mcm tak berkualiti langsung.

    ReplyDelete
  53. bila komen banyak sgt kluarkan movie pasal karut,tahyul kua plak cite style mcm gengster2 ni plak..tak bkembang btol

    ReplyDelete
  54. heeeeeeeeeee
    x tgk cite ni pon dh tawu cite ni cm ne
    so decide tamo tgk lah
    heheheh

    ReplyDelete
  55. byk lagi cara nak bagi pengajaran kat masyarakat kan.

    ReplyDelete
  56. bukan kawan tapi adik...................................................................

    ReplyDelete
  57. Thanks for writing this, mmg benci org melayu yg cuba jadi masalah...seperti ayat gambit..

    "Kalau nak go International, we have to go international Westernized style!"-JAHIL

    Please, Grade A film Hollywood takdenyer camni...

    ReplyDelete
  58. rasanya dah banyak cite kita yg tak sepatutnya ditayangkan kat wayang, dapat pelepasan dari pihak atas..bila ada pihak yg lahir rasa tak sedap mereka tonton cite macam ni, sebab menyentuh sensitiviti kita, pihak dorg gak bising..tapi yg lepaskan cite macam ni kat wayang, tak pikir pulak?! adoi!

    ReplyDelete
  59. tuh r tah pape jewk buat cerita mcm neh,,tengok sinopsis kat tenet pown mcm rase bazir duit jewk beli tiket wayang tgk cite neh..

    ReplyDelete
  60. malaysia ni la kalau nak buat cerita.. kadang2 xtau nk ckp ape

    ReplyDelete
  61. Keroro rasa pengarah ni cuma nak lariskan filem pertama dia ni jek.

    Populariti seeker, what do u think?

    Believe me, there will be more of 3gp v. clips of malay after this.


    The last G to mentioned.

    ReplyDelete
  62. dah tak tau apa motif malaysia uat filem . tak hantu , rempit , tak pon cmnie la filem die .. haishhhh ..

    ReplyDelete
  63. hye namee. :) sofea bru je break up. tulah lama menyepi. rindu kat namee n entry namee.

    ReplyDelete
  64. btw betul.. filem malaysia dah xde nilai kemalyuaam dah skrg... makin hampeh

    ReplyDelete
  65. seriously sy tak sokong filem2 kita mcm nie..ade unsur2 18sx tue untuk ape..? untuk menarik penonton ke..? bila ade unsur2 18sx tue, boleh jadikan filem tue berkualiti dan box office ke..?

    ReplyDelete
  66. betul tu,pengarah malaysia sekrg suka wt cerita yg seakan2 fiem barat tu.. bnyak sebenarnye beri kesan negatif kepada remaja sekrg..

    ReplyDelete
  67. apa ilmu yang nak disampaikan pun tak tahulah. siap jilat2 spanar segala. ngeri pulak

    ReplyDelete
  68. hahhahha..tp kan, thriller cam menarik..ntahlah..krg komen banyak2, kata kita buta seni plak..

    ReplyDelete
  69. a'ah. setuju sgt, kalau hollywood yang buat film style tu nampak okay dan tak JELIK PELIK sbb tu mmg budaya diorg. like you said. tp bila malaysia yg buat ergghh, geli nk tgk lah. malu pun ada.

    ReplyDelete
  70. http://wanwidget.com/
    aku sebagai lelaki pon x sure citer ni nak citer pasal apa, kompem x leh pi lah sebab pelakon
    "kurang" menyengat, xda daya tarikkan,

    ReplyDelete
  71. Memang tak bertamadun cerita cerita sekarang ni..

    Tu lah perkataan siyall tu macam dah jadi satu fenomena pulak kat Malaysia ni. Bagi I perkataan tu tak kewll langsung okay. Bila orang cakap, "MAcam siyall lahh". I macam "Errr??". Dalam hati cakap tak tau ke itu dikira dalam mencarut dan bila panggil org sial sial sial kang habis sial etrus orang tu kang..

    ReplyDelete
  72. betul.diorang pikir pasal untung tp cover kononnya sebab kesedaran.mmg hipokrit.

    ReplyDelete
  73. macam takde cerita lain pulak nak buat.. pengarah filem ni pun satu.. tak pikir ke.. haihh

    ReplyDelete
  74. tiap kali muncul ditv mesti suruh anak2 palingkan muka atau tutup mata tapi sampai bila..

    ReplyDelete
  75. kita dh nk jd cam indon sikit2. mula buat filem macam ni. alah,pelakon baru semua tuu. berlakon cter ni nak duit.pelakon lama mna ada, sbb tau filem ni tak bgs. haha

    ReplyDelete
  76. filem melayu byk yg terpesong..
    tamo fikir apa negatifnya kalo buat filem mcm gitu, mcm gini..

    lainla kalo buat filem pasal agama ke, pasal yg boleh bagi banyak2 manfaat..
    rasanya itu lebih menarik perhatian..

    btw, best ke klip 3gp neyh?
    ada apa jer dlm filem tue? tak seronok!

    ReplyDelete
  77. tapi movie ni bukan 18SX. PG13 aje. larat ke parents nak guide anak2 mereka dan bawak mereka menonton cerita ini? jengjengjeng:)

    ReplyDelete
  78. tak rasa nak tgok pon filem ni...

    ReplyDelete
  79. apapun jom baca nih:

    : movie mistakes filem KLIP 3GP

    kot2 leh jadi klakar dan tersenyum sket... ehe

    ReplyDelete
  80. Review yang baik! Jom baca review kami pula di sini = Review Klip 3gp Kakiwayang.com

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...