Monday, October 31, 2011

Lelaki Sungguh Macho Bila......

Hello peeps.


Lelaki nampak sungguh macho bila...


Berwudhu'
Kenapa macho time ambil wudhu ? Em, lagi-lagi yang kusyuk dan tekun gila ambil wudhu tu memang nampak hebat. Muka seolah bercahaya. Tak payah pakai product SK2 pun , muka memang berseri dengan air wudhu nya. Memang suka tengok la bila diorang tengah kusyuk berwudhu' tu. Satu persatu rukun dilakukan dengan teliti. Suka tengok ayah dan abang ipar aku berwudhu'. Sungguh teliti. 


Solat
Em, kalau kat shopping mall tu surau sempit gila tapi ramai juga yang berpusu untuk solat. Aku suka tengok couple yang berhenti ke surau bila waktu solat. Shopping, tengok wayang, pergi makan tapi solat tak lupa. Sungguh bagus lelaki yang macam ni, pergi keluar mana-mana solat tak lupa dan tak dilengahkan. Masuk je waktu, terus bergesa ke surau. Em, point ni aku dapat bila aku suka perhatikan abang ipar aku solat berjemaah dengan kakak aku. 

Loving Husband 
Food Court KLCC - Aku ternampak ada satu lelaki pegang perut his preggy wife and cakap "kejap tau, saya pergi toilet kejap je" then dia pegang perut wife dia "daddy pergi jap je tau, sayang Danish" (Danish mungkin nama yang dia plan nak letak bila baby tu dah lahir kot) . Aku sampai tersengih bila tengok hubby dia buat macam tu, so sweet. Lain dari yang lain. Suami yang penyayang sungguh macho. 

Loving Father
Selalu kalau dah anak 2 ,3 yang si lelaki mana nak jalan seiring dengan isteri. Suami jalan laju ke depan, isteri jalan kat belakang dengan anak-anak punya ragam. So, bila tengok anak beranak jalan bersama ni, aku rasa lelaki tu seorang ayah yang cool. Memang cool lah bila berjalan seronok bersama family, mata tak meliar pun tengok gadis cun. 

Boy / Man with Baby Stroller
Abang tolak adik dalam stroller ke, ayah tolak anak dalam stroller ke, segalanya yang tolak baby stroller nampak cool. Kalau letak bag-bag shopping dalam stroller pun macho jugak lah. Yang macho tu sebenarnya baby stroller tu kot. Baby yang tidur dalam stroller tu pun nampak macho. 

Last point.....

Tolong Gadis
Bawakkan handbag gf, bawakkan handbag mak, bawakkan handbag isteri . Aku suka tengok jela tapi kalau diri aku sendiri, aku suka carry handbag sendiri. Memang cool la laki bawak handbag partner sebab tak ego untuk bawak benda perempuan dan mungkin rasa tanggungjawab untuk protect wanita. Yela case ragut kan banyak gila. Takde rasa malu dan ego. At least carry untuk mak la. Bukan kena bawa handbag sepanjang masa tapi let say gf kau kena pergi toilet...so gf kau suruh tolong pegangkan. Certain lelaki taknak, serious. So bagi yang tak malu untuk tolong pegangkan ni memang cool la. 

Itu je setakat ni. Ada apa nak tambah ke ? hihihihih


Aku cari point dari apa yang aku perhatikan dari semua golongan lelaki. Tak semestinya kena badan ketul-ketul baru macho. Ada je yang rasa badan ketul tu tak macho, aku lah yang rasa tu. haha. Macho tu dinilai dari sifat lah pada pandangan aku. Lain perempuan, lain pandangannya. 

Happy reading and have a nice day..


gambar semua dari google. 






120 comments :

  1. suka tgok laki dukung baby , comel sgtttttt !

    okay , tu over , haha

    ReplyDelete
  2. Aku takkan terperangkap dgn helah perempuan untuk pegang handbag mereka. hell no!

    ni sebelum kawen la, dah kawen lain cerita.


    Aku dah buat blog baru, in english. baru first entry. tapi aku tak expose lagi sebab aku tgh organize nak remove blog skrg dari FB aku dan masukkan blog baru as main blog. tuh plan aku la. blog lama aku nak biar terawang - awang tanpa pemilik yang berwajah. hehe

    Blog tuh low profile walau pun ramai yang suka.

    ReplyDelete
  3. just the last 1 i think a little bit annoying to see...xberapa suka tgk lelaki carry handbag perempuan......

    ReplyDelete
  4. owh setujuuuu smuanyer :)
    bila shopping pegang pinggang isteri lagi cool..aduh kamu sgt romantic hiks..

    encit papa memang takkan pegang handbag akak tapi dia akan pegang bag susu anak anak huhu..dah mcm bibik..tapi tak pe itu menambahkan kemachooan seorang lelaki..

    ReplyDelete
  5. overall, they'are so sweet doing these sweet habits! :'D the girls probably melting bila tengok lelaki2 macho seperti itu..AWWWWW. hehehe.

    ReplyDelete
  6. kite lebih cemerlang jika lepas dari azb Allah..

    ReplyDelete
  7. LIKE LIKE! semuanya memang nampak macho! hehehe

    ReplyDelete
  8. betul kak .lelaki fikir kita orang perempuan pandang 6pack dorang ,padahal takpun .yg penting HATI dia ;)

    ReplyDelete
  9. BESTNY KALAU DPT HSBND SESPESIS YANG TERSENARAI KAN?HEHE

    ReplyDelete
  10. same taste!!! hehehhehe.. sangat jatuh chenta ngan orang lelaki yang memiliki ciri-ciri keMACHOan seperti diatas.. :)

    ReplyDelete
  11. wahhh... i never realise how gurls xtually define macho out of the box... nice entri..

    ReplyDelete
  12. lelaki jugak macho bile pakai baju melayu dengan kain pelikat..ahaha..ade kena ngena ke?;p

    ReplyDelete
  13. nak jadi camtu jugak la camni.. weee~~

    ReplyDelete
  14. hehe.. pling suka tgk laki pgg handbag..

    ReplyDelete
  15. Pendapat aku , laki macho bila setiap kali nak keluar, dia sendiri dtg rumah mintak izin dgn parent. haha.

    laki jgk macho bila sanggup bt apa sj demi adik, kakak , awek sekalipun, bila diminta bantuan.

    ReplyDelete
  16. yang lain tu macam ok, tapi point last tu, persatuan lelaki-lelaki macho ramai bantah kot, hahahaha, pendapat saya la

    ReplyDelete
  17. ~wah..loving husband..sukanya..semua setuju..hehe bukakan pintu kreta pon nampak macho gk..hehe :)

    ReplyDelete
  18. akak pun macam namee, lebih suka carry handbag sendiri!

    yang jalan pimpin tangan memang akak setuju sebab kami sekeluarga memang amalkan camtu...

    ReplyDelete
  19. semua dia ats adalah lelaki idaman saya:-)

    ReplyDelete
  20. so sweeett hohoho nak suami mcm tu jugak :)

    ReplyDelete
  21. akak suka tgk lelaki pakai kain pelekat nk pi semayang jumaat..macho lah tu haha


    yg part suami jalan seiringan dgn isteri tu terasa ai..sbb suami akak suka jalan depan..akak tertinggal kt belakang *sobs*

    ReplyDelete
  22. haaa....akak dah dapat..harap2 namee pun jumpa yang macam tu nanti...

    ReplyDelete
  23. byk2 tu, sy paling xsuke lelaki bwkn enbeg gepren.. adeh la..

    ReplyDelete
  24. Mmg nmpk coollll...y wif preggy wife,sweet sgt...

    ReplyDelete
  25. faktab,seorang lelaki tak memuji lelaki lain melainkan dier seorang gay...err?huhu..xtahu nak tambah point apa..;)

    ReplyDelete
  26. Mmg nmpk coolllll.....y wif preggy wife sweet sgt2....

    ReplyDelete
  27. 1 lg jue suka lelaki pakai baju melayu x kisah la g masjid ke or time solat....mmg nmpk macho...leh jatuh hati...he3...

    ReplyDelete
  28. kenapa naak kena carry handbeg seorang makwe? masing masing ada barang sendiri

    ReplyDelete
  29. hello...

    all are macho... =D

    just part pegang handbag tu jer tak berapa suka. berat mane pun my handbag, suka pegang sendiri.

    kalau beg laptop, mmg sangat SUKA org tolong bawakkan. =D

    ReplyDelete
  30. paling suka bf kata : 'syg, jom g syurga'
    syurga? oh.. surau rupanya.. dia tak pernah tinggal solat ketika dating :)

    ReplyDelete
  31. all the points above sgt betul..haaha..siyes suke tgk kan...nmpk mcm seorang yg bertanggungjawab sgt..n protective to his family..untungla sape dapat husband or bf cmni...

    ReplyDelete
  32. suka tengok lelaki amek wudhu'..tenang je muka diorg kan :)

    ReplyDelete
  33. kak nameee nnti buat entry pasal
    panggilan lelaki yang sweettt dan boleh membhgia kan pasangan.. hehe

    contoh panggilan manjaaaaaa :)

    yien suka tgk laki pegang hand beg :)

    ReplyDelete
  34. lelaki bersolat dan berwudhu' mmg betul. hehehehe :p

    ReplyDelete
  35. yg last point tu kurang cool lah sis... :D

    ReplyDelete
  36. owwhh...kalau cmni lah keadaan yang boleh nmpk lelalki nmpk cool..nk follow lah gak...

    ReplyDelete
  37. tapi kan, wan pernah terbaca, ramai perempuan yang tak suka tengok lelaki bawak beg perempuan..nampak pelik...wan tak rasa macam pelik and tak nampak pelik.
    wow, bagus namee, perhati je orang ambil wuduk.
    kita boleh judge ketelitian dan kerajinan sesorang tu dengan wuduk, betul tak?

    ReplyDelete
  38. ada jgk sesetengah couple terlepas pandang bila kuar dating.diorang g solat kat surau tp pastu duk pegang tgn (4sure x kawen lg) berkepit sana sini..

    ReplyDelete
  39. weeeeee
    betol2

    aihhh, kalo la dpt laki cm ni
    mesti besshhh gilee

    yg mase preggy tu pon beshhhh
    comeeei gileee
    ckp dgn baby dlm poyot jugak
    alololo =]

    kalo mimi, suke lelaki yg tgn nye ada urat2
    ape kejadahnye pon x taw nape
    hahahaha

    ReplyDelete
  40. macho ni subjektif mcm cantik gak la kan namee..

    hye namee.. :)

    ReplyDelete
  41. tiba2 kak es teringat ... hati berdebar saat tgk suami kak es (masa tu lom kawen)amik wudhuk..

    Betul la!! Nampak sgt MACHO kannn..

    ReplyDelete
  42. wah yang part suami cakap dengan Danish tu sweetnye.... omey..

    ReplyDelete
  43. smua ciri2 2 mcm ade pada jalal je..kikiiki
    tpi 1 je x...
    A Boy / Man with Ladies Handbag / Pouch..
    jalal xske bt mcm 2...
    nmpk mcm nyah..kikiki

    ReplyDelete
  44. wah..like entri nie..kena praktikan lah apa yang dicadangkan oleh kak namee..bawu Sm leh jd marho..hehehe

    ReplyDelete
  45. betul2,,,tu semua ciri2 lelaki yg baik dan tak ego,,susahnya nak dapat mcm tu kan,,hermm,,i wish

    ReplyDelete
  46. setuju dengan point Namee, lelaki macho juga bila mampu jaga isteri atau family yang sakit, lelaki juga macho bila mampu azankan anak yg baru lahir suwiiiiit

    ReplyDelete
  47. aku paling benci kalau lelaki tlg bawa hbag perempuan....keh3

    ReplyDelete
  48. yg berwudhuk, solat & man with baby stroller tu yg comel sgt kalo lelaki buat :) nampak cool.. tapikan yg bwk baby stroller tu nampak macho laa.. heheeheh :)

    ReplyDelete
  49. yg handbag 2 x kot hihihiihihihiihih

    tp yg wuduk dgn solat 2 konpem...mmg ,macho

    ReplyDelete
  50. huuuuuu...
    okeyh! pasnie bli baby stroller!! XD

    ReplyDelete
  51. salah satu point saya suke bile lelaki bersukan =)

    ReplyDelete
  52. semua point itu diharapkan oleh insan bergelar wanita. sapa yg dapat mcmtu bertuahlah, sapa yang tak, nasib badan..lol:D takdir tuhan dan garis tangan tidak dapat diubah ganti!:)

    ReplyDelete
  53. ha... semua tu betul la namee..
    suka jugak tgk lelaki makan baca doa dengan kusyuk^^

    ReplyDelete
  54. sy sangat suke tengok bile lelaki amik wudhuk..sejuk je mate memandang

    ReplyDelete
  55. sikap yang menampakkan gaya macho lebih dari gaya dan pemakaian seorang lelaki..aku setuju lelaki penyayang mmg macho..hehe

    ReplyDelete
  56. yg loving husband tu sgt comel...kalau nmpk depan mata, saye yg meroyan dulu.

    ReplyDelete
  57. semuanya betul namee! lagi2 kalau lelaki handsome yang buat benda2 ni, lagi la terserlah kehenseman dorang tu. hehe :))

    ReplyDelete
  58. wahhh suke semua di atas...saya selalu perasan gak...mmg cool

    ReplyDelete
  59. kalau lelaki tu ada ciri-ciri mempunyai pegangan agama yang kuat, yg tak hansome terus jadi handsome :)

    ReplyDelete
  60. Salam Namee...

    Sis suka tengok lelaki yang menuju ke suaru pada waktu sembahyang... Nampak macho sangat2... (^_____^)V

    ReplyDelete
  61. semua point ai laikeeeee!hihiihihi
    but except for laki pggkn handbag awek msg2.entah.for me,mcm manja/mengada.tapi tak kesah la kan.ikut la hidup psgn masing2. ;P

    ReplyDelete
  62. nak loving husband macam yg namee jmpa tu..sweet sangat2..namee citer je sy dah leh imagine..hehe..

    ReplyDelete
  63. macam bf sy, kdg2 die yg mntk sendiri nk pegang beg sy, even i said, its ok then die akan amek jugak beg tu...haa canerrr? adehh...pernah sekali kt subang, curi2 tgk die amek wudhu' and solat..tp time die solat x dpt nk curi2 pndg laa...sbb takut ade laki lain yg prasan :D

    #okbai ;)

    ReplyDelete
  64. lelaki sangat macho bila dia boleh buat kerja rumah tanpa disruh!..

    oh.. so very the macholah! hehe.. >_<

    ReplyDelete
  65. Rasa mcm nk nangis plak bila bc blog ni huhuhuhu Y_Y

    ReplyDelete
  66. bhahahaha..mcm ni rupanya cara nak tackle Kak Namee. hoho :p

    *ramai yg pasang plan, siaplah Kak Namee nak pilih yg mana satu nanti~laalala*

    ReplyDelete
  67. lelaki yang mcm ni mmg sangat macho dan comel, heee :)

    ReplyDelete
  68. laki yang ikut mak dia pergi pasar n tolong pegangkan bakul macam mana pulak? :P

    ReplyDelete
  69. lelaki main gitar nyanyi lagu utk wife tak macho ? wakaka

    ReplyDelete
  70. plg suke point yg solat tu..lg2 kat shopping complex..bole nmpak yg agama ttap no 1 dlm hidup diorang wlaupun tgah hangat bcinta...:)

    ReplyDelete
  71. hehe. dian suke sume. yesss sgt macho bila.... all this thing.


    pasal pegang beg. mmg ade a few of guy taknak pegang handbag ppuan. and for myself pon tak suke lelaki pegang my handbag.so bile pergitoilet terpakse jugakla bg bf pegang and i was like 'euuwww perlu ke? and bf dian akan cakap, 'la,ape salah nye? pegang handbag je,takkan nk angkut sume benda nk pergi toilet,meh la sy pegang je,pergila masok toilet tu'. and honestly, for my part it was like 'sweet nye die'. but if dian kt tempat org lain rase cmm euww perlu ke? hehe. but seriously,guy is sweet bile pegang handbag ppuan,cuz he's not shy to do it :)

    ReplyDelete
  72. suka suka suka...

    suka tengok laki amek wuduk n solat..

    lg 1 suka tengok laki pakai baju melayu, adoi jatuh chenta pandang pertama la!!hehe

    ReplyDelete
  73. klu yg dr 1-5 tu aku mmg stuju tanpa kompromi...tp yg no 6,laki angkat handbag,cool ke laki tolong bawakkn handbag gf/isteri?ikut org agaknya..bg lelaki macho budiman mcm gua yg selalu tolong angkat handbag awek, xda rasa apa pn...org klu tengah bercinta, jgn bilg handbag, shopping complex pn rasa mcm boleh angkat bg dekat awek...erk apsal aku rasa cm nak muntah plak ni hahaha... peace yaww (^__^)V


    Latest Update ~ Review : Kesilapan Astro Dalam Maharaja Lawak Mega

    ReplyDelete
  74. cian lelaki.... kena buli jd tukang bawak handbag, tolak stroler, bawak bakul, tolak troli... ha ha haaa....

    ReplyDelete
  75. laki yg pandai berlakon kot macho..haha

    ReplyDelete
  76. lama tak singgah sini..
    well kelas kau nokkk....
    cik semut pun suka tengok lelaki spesis di atas.. walaupun kdg2 cik semut sendiri tak suka berbuat demikian.. =)

    ReplyDelete
  77. kite suka tengok lelaki pakai kain pelikat, ommaaaaa sgt cool okay! hahaha and and, last point tu kite tak suka. hehehe for me, lelaki sgt tak macho bwk beg perempuan. hehe

    ReplyDelete
  78. ermm...mmg macho semua kt atas tu..
    smg dpt suami yg budiman.. Amiin...

    ReplyDelete
  79. bapak yang brgurau senda dgn anak2 dia pn nmpak macho..mcm aku..ahahha ( pgsan )

    ReplyDelete
  80. semua setuju..
    itu baru cool + macho kan.. ;)

    psstt: wah.. nak manja2lah dengan cik abg balik ni.. hahaha..

    ReplyDelete
  81. memang semua nmpak macho . tapi yang last i tak berapa suka . pndapat i lahhh . hee . i tak berkenan laa laki bwkkan beg pompuan . errr berat sgt ke smpi takleh nak bwk sndri . -,- hoho kalau bwk beg mak ke takpe lagi . ni kalau bwk GF punye . eee !

    ReplyDelete
  82. suka tengok kalau dah tue2..dorang still minum 1 cawan 1 2 staw..pastu jalan pimpin tangan..tak pun rangkul pinggang..ni kalau baya2 atuk lagi best tengok..romantik gitu..

    ReplyDelete
  83. bila nk tutup aurat?klu x tutup aurat..direct ke neraka..tu yg jelas disebut dlm al-Quran..cume utk renungan :)

    ReplyDelete
  84. agree with all except for bawak handbag pompuan..

    hehe.. bukan ape..kdg2 si bf bwk henbeg awek dia, tp dia jln kt blkg awek dia..looks like si awek is controlling him..

    ReplyDelete
  85. Hi! Sori komennya agak kelewatan. Skrg I prasan namee rajin oh update blog... terkejar2 i nak komen ;)

    Anyway... I pun setuju dgn semua traits tu... except tang bawak handbag wanita tu.. i xboleh trima lah... hahah

    ReplyDelete
  86. 1 lg..lelaki macho bile balik sembahyang jumaat with bj melayu.. hehhehe

    ReplyDelete
  87. Lelaki macho bila identiti misteri.

    Macam keroro. Ehem.

    ReplyDelete
  88. betul2.. kadang2 tu macho datang dari sifat dan perwatakan seseorang.. tak semestinya dari segi rupa fizikal seamta-mata :)

    ReplyDelete
  89. *tunjuk ibu jari. :D

    setuju sangat yang no 1 tu! dan berimpian untuk dapat suami yang loving. namee doakan eh! hee

    dan tak lupa, lelaki nampak macho bila pakai baju melayu. hee

    ReplyDelete
  90. yang ke 3,4,dan 5 tu jer blom tercapai lg...hee~

    ReplyDelete
  91. ska tgk laki yg pki kain pelekat...
    hehehe...
    kantoi sdahh...

    ReplyDelete
  92. machO jga bla die sdg mengaji... berazan...ckp!! itu suda mmpu meruntun jiwa...sdp sggOh alunan mereka...errr..hehehehehe

    ReplyDelete
  93. plg machO bla dia alunkn azan n mengaji.....:))..meruntun jiwa..bley tOuching.....

    ReplyDelete
  94. macho lelaki adalah sesuatu yang subjektif dan terpulang pada pandangan dan minat masing2 mengenainya...macho x lelaki yang penyabar dan suka mengalah ??

    ReplyDelete
  95. macho lelaki bersifat subjektif dan berbeza mengikut pandangan masing2..macho x lelaki yang penyabar dan suka mengalah serta bertolak ansur??

    ReplyDelete
  96. para saudari xperlu risau,insyaAllah dapat suami yg baik n soleh mcm semua tu..kan tuhan dah pesan, wanita yang baik utk lelaki yang baik :)

    ReplyDelete
  97. tak berapa suka lelaki bawakan handbag. tapi kalau atas reason yang namee cakap tu, dibolehkan.hehehe

    ReplyDelete
  98. Lelaki nampak macho bila pakai baju melayu.. :)

    ReplyDelete
  99. lelaki nampak macho bila imamkan solat. macho gila. tp point2 yg namee bg tu semuanya betul kecuali yg pegang tas tangan pompuan. tak suka. haha

    ReplyDelete
  100. lelaki akan lebih macho bila dia tak pandang perempuan yang menjelekkan dan mengada2 nak menunjuk2...pastu cuba nak tarik perhatian...

    ReplyDelete
  101. sy pun suka ciri2 yg ade dlm entry nie..btw, lelaki yg ada peganagan agama dan syg wanita + kanak2 mmg terbaik sekali..=)

    ReplyDelete
  102. yg last tu my love selalu buat..sgt comel bile dia bwk my handbag smbil jalan2...handbag pulak kaler pink..hehe

    ReplyDelete
  103. lelaki nampak macho bila dia ada suma sifat dlm enrty nie..bagi kaum lelaki nie la masa yg btul nak tunjukan macho anda..hehehe..

    ReplyDelete
  104. aku pun suka tgk lelaki msa amek wudhu..muka bsh ngan airsemayang perghhh macho kottt
    pstu sgt machooo bila dorang x pndang prmpuan.i mean yg suka buat hal sndri.smbong2 cket..sukeee
    pstu yg pakai hoodie sweater sumpah hensemmm...
    pastu yg klo pakai long sleeve pstu sinsing smpai siku.
    pstu yg suke pkai tshirt hitam n jeans*kejadahnye

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...