Wednesday, October 5, 2011

Mama, saya mahu kahwin..

Hello peeps..

Ada seorang adik comel bertanya pada aku di facebook...

"kakak nak tanya sikit, kakak ada boyfriend tak? em time sekolah ? Nak tanya macam mana kakak kasi tahu mak bapak kakak yang kakak ada boyfriend ? Em, sebenarnya kita ada bf tapi kita takut nak kasitau mak kita sebab diorang garang dan tak kasi bercinta. Takut jugak mak kita tak suka dia. Kalau nak kahwin susah lah. "

Mak kita garang dan tak kasi bercinta...
Adik yang bertanya soalan ni, umur nya 15 tahun. Kalau ditanya, masa aku sekolah rendah sampai aku sekolah menengah memang aku tak pernah ada boyfriend. Kalau setakat sekolah rendah main gossip sana sini ' polan suka nameerah polan suka nameerah' dan menerima surat cinta. Sekadar tu ada lah, kalau sampai couple dan keluar bersama tu takde . Aku start kenal lelaki pun start umur aku 18 tahun , sejak aku masuk university. Kenapa ? Sebab mak aku garang.Sebenarnya boleh je kalau aku nak ber bf during sekolah, cuma mak aku pun jenis garang bengis. Point mak kita garang yang adik tu utara kan sama je macam keadaan aku. 

Semua mak suka 'berlagak' garang when it comes to cinta budak sekolah. Benda normal tu. Bawa lah bf jumpa mak ayah dan tunjukkan bf kau sumber pencetus semangat untuk dapat straight A's.


Kalau mak yang sporting, memang dia akan kasi anak dia bercinta waktu sekolah . Itu pun kalau mak dia rajin monitor anak-anak dan berkawan dengan teman lelaki anaknya. Kalau anak nak dating pun, mak ikut sekali. Kalau mak aku memang tak kasi langsung , bengis. (redbull)

Takut mak tak suka boyfriend kita...
By the way, adik ni fikir jauh gak. Tapi aku rasa semua orang takut dan debar-debar nak tunjuk bakal suami pada ibu bapa. Ada 3 jenis mak bapak dalam dunia ni..


1)Terima bakal menantu dengan hati terbuka
Kalau mak ayah macam ni memang cool dan mudah. Apa pun pilihan kau, diorang takkan bantah sebab kau yang akan hidup dengan suami so haruslah pilihan kau sendiri. Susah senang kau dengan suami kau . Kerja apa, rupa macam mana, keturunan apa, mak ayah kau redha. 


Tak payah susah sangat, memang dah diterima oleh bakal mertua. 


2) Cerewet dan Memilih
Kalau mak ayah yang macam ni memang la sangat susah. Menantu tu diorang je yang nak pilih. Semua ciri-ciri menantu mereka yang tetapkan. Mesti perfect di mata mereka then only akan approved.


Nak amik hati mencabar sikit lah. Kena beli buah tangan apa-apa kot. Selalu call tanya khabar ke. aisshh


3) Mulut cakap tak kisah tapi hati kisah
Statement yang selalu diorang cakap "mummy daddy tak kisah korang nak kahwin dengan yang macam mana pun, kami restu dan redha apa pilihan anak-anak" tapi nanti pertikaikan...
Hari tu kata tak kisah, pastu tiba-tiba terkisah.

Em, rahsiakan percintaan lama-lama lepas tu bomb buat surprise kat mak ayah kau. okay ? haha. Ahaha, complicated. Aku pun jadi taknak fikir. K bai.

Kalau yang muda sangat tu takyah lah fikir sangat hal ni. Tunggu habis degree dulu.Let it be. :)



Happy reading and have a nice day...




95 comments :

  1. utk mak yang cerewet, " la, ayah tu bukan hemsem sgt pon" hahaah

    ReplyDelete
  2. pesanan untuk adik2 yang masih bersekolah...xceli korang tak perlu pun pikir mende gitu..korang punya perjalanan masih jauhkan..banyak perkara yang lagi penting nak diselesaikan..nanti dah berjaya, baru la pikir semua tu..baru syok woooo..hihihii,,

    ReplyDelete
  3. normal la tu.. antara ayah n mak, mak plng garang,kunun je tu.. debar jugak nk tunjuk bf...hehe

    ReplyDelete
  4. ala. budak lagi, takyah la cinta2 haih, blaja dulu.. sok da tengok dunia luar, rambang kau nak pilih pakwe/makwe.

    ReplyDelete
  5. harap2 bakal mak mertua sy nnt ok...

    ReplyDelete
  6. heee~bila serius ngn bf,br gtau parents..dorg ok jerk cuma dorg suh hbskan study dulu..kenal hati budi msg2 dulu..hehe :)

    ReplyDelete
  7. hehe ta pnah plak hadapi benda cmtuh . sbb masa ber 'bf' mema bgtau mak ayah . biar dorg tau . tak la nk main sorok2 . nk kluar sorok2 . tipu mak ayh . better bgtau dari mhncurkan kpercayan y mak ayh bgi kt kita . pling pting jga la btas2nya :)

    ReplyDelete
  8. WEEEEEE
    suke2!
    maceh akak nameechan!
    kekeke
    mesti adik tu suke entri akak namee nihh
    betol
    ibu bapa tu isau je ha
    die nak kite brjaya dulu kan?

    ReplyDelete
  9. kite pulak start becinta time dah abes belajar.. alasan sama parents yang GARANG!

    tapi bila ada parents yang garang ni ok gak.. pergaulan kita ada yang tukang 'control'.. taklah kapel membabi buta.. (ni pengalaman aku la.. tak tau pulak orang lain..)

    ReplyDelete
  10. hahahha..
    sama la kita..dulu dulu, takut nak gtaw umi..kat sekolah pun selalu kena macam tu..wan pun start umur 18 baru tahu nak berkapel kapel ni..

    actually, bila belajar, mak kena
    " berlagak " marah..takkan nak galakkan anak bercinta kan?..


    sokong dengan namee, rahsiakan dulu hubungan tu...lama lama, baru bgtahu, takkan mak dan ayah nak putuskan hubungan tu kan?..takkan mereka sanggup guriskan hati anak..

    yang penting, bagi yang sedang belajar tu, belajar elok elok, dan jangan disebabkan bf, result makin teruk..yang ni ibu bapa tak suka.

    have a good day namee.

    hai Nyek!

    ReplyDelete
  11. BF masa 15? tak yah kenalkan pun tak per, bukan nya nak kekal pon,
    tp kalau BF masa 23, tu peluang nya besar.
    masa tu baru bagitau,
    tp kalau 18 kebawah...
    keep it under the lid okeh :D

    mak bapak memang la protective sikit pasal ni, cant blame them ok:D

    ReplyDelete
  12. akak pun masa sekolah tadke pakwe!
    bila dah lepas SPM barulah start bercinta... kenalkan dekat mak bila dah 2 tahun couple... nasib baik mak dan abah restu!

    tunang dua tahun dan pastu kahwin... sampai sekarang kekal bahagia! heheheee

    ReplyDelete
  13. Wah takut kan... namee dah tanya mak belum tentang si dia? Huhu.. berdebar rasa nak bagitau mak azza.

    TIPS BELOG BUAT SEMUA BLOGGER BARU

    Baru ni mak bf bagi kain pasang kat azza, malu sangat nak cakap kat mama.tapi cakap je lah.

    ReplyDelete
  14. suka en3 ini.aduhh budak tu gabraa sgt.dah tau mak garang,tak yah lah nk couple.bongok2.pmr dulu lah dik!

    ReplyDelete
  15. Tersengih sengih baca entri ni.. MTT dengan Mista Tunang dah berkawan lebih 8 tahun .. Masa sekolah lagi dah kawan dengan dia tapi berani kenalkan dekat mama masa dah habes sekolah..Tu pon terketaqq jugak nak kenalkan..Yela, takots tak macam apa yang di dambarkan oleh seorang mertua tapi tu la,alhamdulillah famili terima dia seadanya.. :)

    Tak ada seorang pon daripada ahli keluarga yang nak tengok kita tak bahagia , apa yang dorang mahu kan dah tentu yang terbaek untuk diri kita kan Namee !

    To adik yang bertanya , jangan takotss nanti bila dah tiba masanya dan masih lagi dengan bf yang sama insya'allah famili akan terima seadanya ! :)

    ReplyDelete
  16. ekceli mana mak bapak yg melarang anak2 dia kapel masa sekolah tu ada jugak kebaikannya, sebab dia tanak anak2 dia terlalu sgt bercinta sampaikan pelajaran pun terbengkalai..

    tapi percayalah, bila anak2 tu dah dewasa..mak bapak tu sendiri yg akan tanya, "dik, kau takde boifren ke?"

    hihihih..biasalah lumrah manusia mesti nakkan pasangan, same laa jugak mcm adik yg bertanya tu..tapi betul kata namee, kecik2 lagi tak payah laa nak fikir pasal boipren gepren, sebab selalunya bercinta masa sekolah nie tak kekal lama..sobb sobb! :(

    ReplyDelete
  17. hahaha..kelakar pulak.kecik2 lagi da tanya camtue :D

    ReplyDelete
  18. tunggu parents jodohkan pun stail..

    ReplyDelete
  19. haha. sama lah kita namee. mak lynn pon mmg tegas sikit benda2 nih time kecik2 dulu. so memang lah tak berani nak bf2 segala. tunggu kawen terus je la eh. best sikit. hahha

    ReplyDelete
  20. umur 15 tahun?ayayai baik fokus study pmr sekarang ni..xmo cinta2 ni...nak nanti boleh lepas dah settle semua,baru nk bercinta ni..hehe..

    ReplyDelete
  21. nak kawin lepas spm lah.. hehe agak2 mama kasi tak?? Haaaaa, kak namee ni smpai bila nk membujang ? :D

    ReplyDelete
  22. ahaks...nak kawen gaks...ho3...kene sabo habiskan blaja...
    kalo shida mak xde hal pasal menantu..tp kakak shida laks mcm memilih sangat..hu3...nasib jd adik bongsu gini lah..aishh

    ReplyDelete
  23. alah kapel je dlu
    takyah bgtau
    kau belajar sungguh2
    pastu dpt result exam gempak
    ckp kt mak
    "mak,selama ni bf lah suruh sy stdy rerajin"
    mesti mak kau akan pikir 10 kali nk rijek bf kau

    harharhar

    #based on my experience
    :P

    ReplyDelete
  24. mak ayah kita tak akan sama dengan mak ayah orang lain..

    kadang2 rasa jeles sebab mak ayah dorang sporting giler....tapi disebaliknya mesti ada yang tak menarik kan??

    walaupon mak darang atau bengis, kalau kena tempat dan gayanya pasti hilang bengisnya tu..

    anak mesti kenal mak bapaknya macamner sebagaimana mak bapak kenal anaknya dari kecik sampai ke tua..heheheeee...

    p/s mak dkna pon garang dan bengis gak...sebab tu takot nak bagitau nak kawen..amek masa lama gak laaa...tapi sekarang dot...dot...dot... ^-^

    ReplyDelete
  25. pesan KAK AZZA kat adik adik yang bercinta zaman sekolah tu, baik tak payah kot. Lagi lagi nak bagitau mak ayah, boleh buat diorang rungsing tau. Sat g kang korang nk g sekolah pun diorang risau mcm3. Maklumlah bebudak sekarang ni dah advance. Biar macam kak namee dan kak azza, masuk u umur18 tahun baru kenal cinta. Dan kekal sampai sekarang xde tukar tukar...

    ReplyDelete
  26. bukan pe...mama tu risau nanti terhanyut plak bercinta lebih dari belajar...tu je..

    ReplyDelete
  27. itu maksudnye mak awak syg awak..

    ReplyDelete
  28. Hi ma, eh silap ma plak.

    percaya tak yg aku tak ada gf dari sekolah sampai sekarang?

    ReplyDelete
  29. hahahhaa.. gambar yang last tu comel sgtlah.. kim salam kat cat2 yer..

    ReplyDelete
  30. waaaaaaaaaaaa.... mak saya tak garang... tapi saya segan.... selebihnya sebab abang saya garang... ayah saya garang... takutttttttttttt,....

    sebab tu tak pernah ada istilah couple dalam hidup.. sebab takut kena marah.. sebab mak salu cakap, belajar sampai habis dulu.. sebab abang selalu cakap, fokus dengan belajar.. sebab ayah selalu cakap, belajar lebih penting.. kalau ada lelaki call, dia akan tanya macam balai polis...

    masa cakap ada orang nak merisik pon, ketaq o lutut.. sampai nangis lak tu.. gila takutttt....

    tapi skang dah okey.. apa-apa dah tak segan nak cita kat mak.. hehe.. abang pon okey.. cuma abang soh kawen cepat. hahahah...

    ReplyDelete
  31. haha. I pun tak bagitau pasal bf I lagi.hehe. takut my mom risau nanti.hehe.

    ReplyDelete
  32. dulu cikgu akak pernah cakap..awak jgn cari sekarang..walaupun diaorg hensem hahaha...

    cari masa dekat IPT nanti..sama sama ke menara gading...wah gitu..so akak pn dengarla cakap cikgu..skali dah memang jodoh kan jumpa senior hikhikhik..kawin dan ada 2 anak skrg..syukur sgt..

    gambar konvo pakai jubah warna sama hehe..

    ReplyDelete
  33. i'm 15 years old too sis but i'm never and ever think and talk about love and never falling in love. remaja yg masih dibawah umur has no right to discuss about love..hahaha.

    ur mommy garang? however i still don't believe it kerna she looks not too fierce..perhaps..mungkin dgn ank2nya saja beliau bersikap garang..

    i bet garang seorang emak is okay kerna mahu mendidik anak2 dgn cara yg baik :)

    parents kita pasti ada sebab dan musabab mengapa mereka mensetujui akan perihal itu dan sebaliknya. maybe they wanna choose the best choice daripada pilihan kita sendiri. but when i saw in tv or newspapers, ramai yg kahwin lari sebab their marriage tidak direstui..but is that the best solution? i think it's the silly action!

    ReplyDelete
  34. mak kite pesan "belajar dulu tinggi2"...ok mak..heeee

    ReplyDelete
  35. rasanya my mum jenis ketiga..kata je xkisah tapi bila tau sape bf tu, terus mcm2 ayat luar...hemmmm

    ReplyDelete
  36. hahaha...saya yang num 3. stress ok. mula2 tak kisah, dah lama2 macam-macam lak komen nya. itu ini la..hadoi lah.

    ReplyDelete
  37. manusia ni ada bermacam jenis..

    so pasti berbeza...=)

    ikut la rentak dan cara keluarga masing2, yang penting jgn lari dari hukum islam sudah..=)

    ReplyDelete
  38. ingtkn yg tny sis tuh dh abes sekolah,,pmr pown tak amek lg,,huhu

    ReplyDelete
  39. hahaa..kite same laa namee..eyka start cinta umo 20 tahun..skrg bru 21..tua kan bercinta?haha:P

    ReplyDelete
  40. yang penting restu ibu bapa :)

    ReplyDelete
  41. mertua cool mertua idaman semua. haha

    ReplyDelete
  42. HAHAHA... tetibaa kucing kak namee inteprem.. brbulu bg kucing takpe jgn brbulu yg ala2 carpet... auww! ahaha... haritu kita baru prkenalkn bf kita kat parents.. alhmdulillah semuanya ok... siapa budak yg tanya tu ? HEHE :P

    ReplyDelete
  43. hihii..takde bf masa sekolah n Uni oso..so dah tua bangka ni baru try nak tunjuk buayafren kat ibu..

    ReplyDelete
  44. kwain lari je..kikiki
    ajak pak imam skli...
    pastikan pak imam 2 msh kuat lari jgk tau..kikiki

    jalalret.blogspot.com

    ReplyDelete
  45. zmn dh moden..nmpk sgt perbezaan dgn zmn kita dulu kan huhu..

    semua tu fikir sendiri sebenarnya kan dear..no need pun nk tya 'mak, boleh tak sy berkapel ms sekolah?'..

    hmmm masa belajar di peringkat sekolah tu, bawa2la berfikir..apa tujuan anda pegi sekolah? apa tggjwb anda sebagai pelajar sekolah? apa tggjwb anda sbgai anak?

    hargailah zaman sekolah..menyesal kemudian x guna dah..kan dear namee? i like this entry :)

    ReplyDelete
  46. mls nk pk psl gf lg wat msa ni walaupn pintu hati pernah diketuk beberapa kali..

    lgpn parent pn x prnah kesah bila si anak sulung diorng ni nak kawin.. huhu

    ReplyDelete
  47. family sy jenis sporting sikit..yang penting diaorang tahu sy kuar dgn sape, pegi mane..tapi jgn sesekali tipu diaorang..

    ReplyDelete
  48. errr... susah nak ckp, tapi tak ckp pun susah.

    ditelan mati mak, diluah mati apak.

    sudahnya... ___ :D


    yang suka entri ni,
    FahmiMahat

    ReplyDelete
  49. haha..totally agreed.Kita Inchek papa yang garang.Once dia dapat tahu kita ada bf dia akan jumpa bf tu and suruh break terus.hee.Lepas tu Inchek papa mesti warning kat anak gadis dia siapa bercinta masa sekolah inchek papa akan kejar dgn parang.hee

    ReplyDelete
  50. parents mesti nak yg terbaik untuk anak mereka, sbb tue parents akan menitik beratkan ciri2 menantu mereka..supaya ank mereka tak kecewa..

    ~ehhehe..knp memnatu mama tue kucing..?huhu...tak tahan gelak tgok gambar tue..(^___^)

    ReplyDelete
  51. Baru 15 tahun dah ada boyfriend ? mudanya , alahai .. Tapi umi wani sporting :) so tak susah nak cari ciri ciri macam mana pun :D

    ReplyDelete
  52. Baru 15 tahun dah ada boyfriend ? mudanya , alahai .. Tapi umi wani sporting :) so tak susah nak cari ciri ciri macam mana pun :D

    ReplyDelete
  53. tgkjenis ibu bapa kan..ada yg open minded terima je pilihan anak..

    mcm mak akak mcm x kisah tp sbnrnya kisah..jd dulu openlah tunjuk kt mak bf (umo dah 19 dah ms tu)..rupanya mak x suka..mak buat hukuman silent kat akak..selagi x break mak merajuk..terpaksa break..


    belajar dr pengalaman..bf (skang suami) akak simpan smpi ms dh ready nk tunang br tunjuk mak..

    ReplyDelete
  54. masa sekolah akak pn tak pernah bercinta mak dah warning x boleh. so ikut je, pas nak dekat hbs degree baru bercinta dan masa nak posting keja br terberani nk bgtau "mak saya nak kawin"

    ReplyDelete
  55. alahai cutenya soklan adik itu ya..
    FM dulu same ngan namee.. mana lah nak pikir berchenta2 sume nih.. zmn tuh, sekolah, sekolah ajer la..

    ReplyDelete
  56. haha. agree dgn namee.

    Aku pernah alami benda ni. Masa nak jumpa parent gf aku. well, biasalah parent mst expect yg trbaik untuk anak perempuan dorg. tambah2 kalau tu satu2 nya anak pmpn dia.

    Aku pelik jugak tengok budak2 zaman sekarang ni. bercinta sakan. haha. macam aku tua sgt kan. haha. kasi setel dpt ijazah baru fikir nk nikah. ye dak

    ReplyDelete
  57. habis degree pun aku masih belum boleh cerita..
    dia kata kena aku ada kerja ada kereta sendiri dulu baru boleh..
    keh keh keh

    ReplyDelete
  58. hahaak selamat berkahwin!

    aku harap mak aku ada dalam ciri2 pertama. mak aku pon garangggg T_T

    ReplyDelete
  59. jarang aku baca blog pompuan. tp tulisan ko mmg selamba, katun ko pun kelaka.

    ReplyDelete
  60. kalau sekolah lagi, cm awal sgt la pulak. nanti masuk u jumpa orang lain lah apa la. tapi kalau ade jodoh, oke la. haha

    ReplyDelete
  61. 1st time nak jumpa bakal BF, terus TERjumpa umiabi saya sekali. terus diorang suka, then restu smpai skrg :) bercinta birlah umur puluhan, kalau belasan, belajar dulu.

    ReplyDelete
  62. tgh tggu nak abis dgree nxt year nih ;)

    ReplyDelete
  63. yup,betul kata namee..memng kdg2 jodoh ni tak terduga,kapel since umo 15 pon leh kekal smpai kwen..tp realitinya,kita tetap akan berjumpa org baru di setiap stage umo kite..jap lagi msuk mtrik (let say dia pndai la), then msuk u, then keje..hehehe pnjg lg hdup 2 dik


    hahaha tak tau nape aku emo sgt smpai komen mengalahkan buat entry smbungan (^_^)

    sila maafkan cik suha!(poyo kan?)

    ReplyDelete
  64. Rasanya semua anak dara akn hadapi benda yang sama . mak akn lebih emmeilih calon menantu bila anak ada dia ada pelajaran plus cukup pakej.

    ReplyDelete
  65. hahahah...cool lah entry ni namee
    yup..x yah nak gelabah sangat bercinte skang

    ReplyDelete
  66. persoalan ini terjawap bila kita sama status seperti mak atau ibu kita...hehe

    ReplyDelete
  67. budak tu sangat matang.. haha..

    ayah yana dulu garang.. pernah sekali yana terkantoi dengan ayah yana sebab sms dengan bf, ayah yana pergi sound bf yana tu, mau tak menggigil dia.. haha..

    mak yana je yang bagi yana bercinta masa sekolah.. dia la yang backup yana, dia la yang monitor yana..

    but then, bila dah habis sekolah.. yana kenalkan bf yana dekat ayah.. ayah tak kesah pulak.. hahaha ;D

    ReplyDelete
  68. Mak atau Ibu kita garang kerana dia ada sangat rasa takut teramat.

    Itu biasa berlaku kepada semua ibu2.... sekarang kamu mungkin tidak faham tetapi bila kamu sudah memiliki anak perempuan secara auto ianya akan bergerak seiring dengan 'rasa' ibu atau mama kita.

    Tapi apa salahnya ia tak...keh3

    ReplyDelete
  69. hahaha. dian dulu time sekolah bercinta tapi tak bgtau mak ayah. and result pon okay je. so mmg mak and ayah garang,ade kawan lelaki pon dorang da semacam je :p

    sekarang da bekerja dorang pon tak kisah and da kenal boyfriend,tapi suruh cepat kawen pulakk. haishhh =.= diri sendiri pon taktertanggung lagi ni. hihi

    ReplyDelete
  70. erk?penanya baru 15 tahun?mudenyeee..saye time sekolah dulu tak prnh jgk bercinta..takotttt..sebab tinggal dgn datok dulu pas arwah abah meninggal..arwah datuk sgt garang..mak pun..T_T

    ReplyDelete
  71. saya sedang menyambung degree ... lalalalaa ...

    oh yee sori laa dah lama tak update blog , kebusyan melanda .. adeh2..

    ReplyDelete
  72. Mak okey jer..... asal anak bahagia

    ReplyDelete
  73. hehe mase sekolah my mum mmg mrh kalau bercinta. dulu mase belum ade h/p fon rumah berdering sokmo kalau mak/abah yg angkat pastu lelakiyg call my mesti xlepas punye laaaaa hehe

    ReplyDelete
  74. hi..lets join Perfumes Farm Contest and grab a chance to win fragrance mist from Victoria's Secret.


    visit this link for more details:
    http://perfumefarm.blogspot.com/2011/09/perfumes-farm-contest.html

    ReplyDelete
  75. budak-budak zaman skng ni terlebih advance. bercinta mengalahkan org dewasa. adoi

    ReplyDelete
  76. istilah cinta monyet x penah wujud dlm hidup. abes study baru start 1st love konon2nye ;)

    ReplyDelete
  77. setuju sgt namee . sbb kte muda lg . kalau mak ayh restu , alhamdulilah . kalau tak , insyaAllah ada hikmahnye kan : )

    suke sgt your point of view : )

    ReplyDelete
  78. hueh887 nameerah samelah.. start kenal lelaki teim umo 18 tahun jugak.. mase tu baru nak panggil cinta monyet:( ngahhah

    ReplyDelete
  79. elie pun kenal laki time 18!! tak penanh ada cinta monyet! tak percaya cinta zaman sekola! :)

    ReplyDelete
  80. erkk takut jugak ni. lagi lagi kalau kita yang pergi jumpa bakal mak/bapak mentua
    gulp --"

    ReplyDelete
  81. hehe semua orang takut nak jumpa bakal mertua. nervous kan.

    ReplyDelete
  82. leyn sgt bersyukur dapat parents yg openminded . sgt best ! dari sekolah leyn ade bf pon mama xkesah . tp kene kenal kan kat die tu je ;) heee . n sekarang ni . bf leyn selalu pergi rumah lepaking bersama family . huuu best lah . nak kemana pon xpe family dah restu ^^ actually if kite bg tau yg sebenar nye pon bagus juga . xpayah la parents nak risau2 dengan siape kite selalu keluar and kite berkawan .

    ReplyDelete
  83. Masa i sekolah pun i xde boyfriend sbb mak i slalu cakap, kawan aje dulu~ ;p

    ReplyDelete
  84. mama x garang tapi abah garang :) my mom x kesah sangat kalau bercinta time skolah,adik i penah bawak gf dia datang rumah.tapi abah x suka,sebab tu kami adik bradik x brani sebut nama gf/bf depan abah.form 3 dah ada bf,advance :)

    ReplyDelete
  85. yang masih sekolah tu tak usahlah dok fikir nak cari couple ni.. belajar sampai berjaya.. banggakan dulu ibubapa.. ;)

    kalau nak ikutkan mak ai pun garang jugak bila melibatkan lelaki ni.. sebab dia taknak anak dia hilang arah..

    ReplyDelete
  86. kalo mama 2 xtau la... tp kalo daddy aku,wat duno je...huhuh... kadang2 tpikir jgk,daddy aku ni sayang ke kt aku... asek wt xtau je... kdg2 nk gak kna marah sbb couple2 ni.. tp hampehhh...

    ReplyDelete
  87. nasib baik parent keroro kategori no 1, hehe

    walaubagaimana pon, pelajaran diutamakan =)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...