Sunday, October 30, 2011

Pasangan Bergaduh : Dah Macam Drama

Hello peeps..

Pernah tengok pasangan gaduh kat tempat awam ? Mesti banyak kan , dah macam drama RTM 1 dah aku tengok. Mana-mana tempat pun boleh gaduh dan menjerit maki. Mana hirau orang sekeliling yang memandang atau terpandang ni. Lately aku asyik ternampak orang bergaduh je, kalau keluar mesti nak kena tonton drama RTM. 

Contoh.
Location kat Pizza Hut

Pasangan ni dari awal masuk Pizza Hut, muka masing-masing dah muncung. Tengok table kosong tepi aku terus mereka duduk. 
Nampak lelaki macam nak pujuk, tapi perempuan kept saying 'diam ah' 'diam ah'

Perempuan tu nampak masih hangin tapi taktau sebab apa. Yang si lelaki , tak habis-habis cuba nak pujuk dan cool kan si gadis.
Dah lelaki usaha pujuk memujuk, perempuan pun makin hangin mungkin sebab rimas dikala hati tengah panas. 

Dah 30 minit pujuk dengan nada lembut, si perempuan plak ego makin angin. Yang si lelaki hilang sabar agaknya, terus maki.
Si perempuan angin tak habis lagi, maki la balik. Boleh kata sekeliling table diorang boleh dengar diorang jerit dan boleh nampak diorang tengah krisis. Krisis pasal apa, haa itu yang kita tak tahu. 

Dah semua orang pandang kat table diorang, diorang pun senyap kejap sebab malu la semua orang duk pandang. Mungkin hilang sabar agaknya, tu yang sampai terjerit, lupa plak diri tu dalam Pizza Hut.
Dua-dua buat macam takde apa yang berlaku. 

Dah 5 minutes senyap, start balik tapi dengan nada tengking yang slow..
Rupanya gaduh sebab kunci kereta hilang. Sebab tu perempuan tu marah gila kerana terpaksa naik taxi.

Moral of the story...

Kalau marah, tengok sekeliling kita kat mana ni. Kalau marah, jangan ditunjuk sangat depan orang. Malu . Kalau perempuan marah, biar dia cool sikit dulu then baru pujuk dan sengih bagi hati dia sejuk. Perempuan ni memang ada angin sikit dan sensitive. Benda kecik boleh jadi issue besar. Certain perempuan, memang rasa nak tahan dan tunggu taxi tu sesuatu yang berat, mungkin tak biasa. Tapi takkan pasal kunci kereta hilang, kau nak gaduh bagitau satu dunia. 

Banyak je yang suka bergaduh depan orang. Siap bergaduh, tampar menampar, lepas tu sesi pujuk memujuk, kejar mengejar, minta maaf sesama sendiri, peluk memeluk, janji taknak ulang kesilapan. Dah macam drama tv tapi kau tengok live. 

Memang banyak orang tak segan untuk gaduh depan orang, kalau tak takkan la banyak video orang bergaduh yang disebarkan dalam facebook ni. 

Happy reading and have a nice day..






77 comments :

  1. bila tgh bahagia pun tunjuk dekat org & bila gaduh pun still nak tunjuk dekat org.. serious xtau malu..

    ReplyDelete
  2. Bergadu depan orang ramai memang memalukan. Even kisah zaman budak2 dulu gaduh dgn member bila ingat balik pun tpdah terasa malu. Ni kan nak gaduh depan orang ramai bila umur sekarang, sangat memalukan.

    ReplyDelete
  3. segan ah nak marah2 org depan org ramai

    memang takde kemaluan org mcm ni

    ReplyDelete
  4. yg lagi teruk sampai baling kerusi baling gelas. haha haha

    ReplyDelete
  5. teringin nak tengok couple gaduh depan mata .

    haha . ni bukan jahat namanya , tapi nak tgk je . hihi

    :))

    ReplyDelete
  6. malu kan kalau gado gitu...be profesional lahh..nanti2 ley gado, xya tunjuk sgt la kot..hee..nice entry!

    ReplyDelete
  7. Mungkin marah sangat sampai hilang kewarasan utk fikir logik... mungkin dia tak biasa naik teksi so jdnya marah gila2 ah..

    ReplyDelete
  8. lagi satu, kalau marah, please marah pada reasonable reason please..macam budak2 lah gaduh sebab remeh.. huhu..

    ReplyDelete
  9. kenapa ek.. bila dlm situation cmtu.. perempuan slalu keruhkan lagi keadaan

    ReplyDelete
  10. cool gila entry ni sis namee.

    pernah jugak kejadian camni berlaku time saya ngn kawan2 sambut beday kat pizza hut. couple dua org ni gaduh2 cakap kuat2 tak kira ada orang ke tak.

    p/s: cari publisiti ka? hmm ntala

    ReplyDelete
  11. Pergaduhan mengeratkan. Tapi kalau bergaduh kat tempat awam aku dah tak payah tgk drama kat tv. haha

    ReplyDelete
  12. Jalal pun selalu jgk tgk couple gaduh tmpt awam...
    bru couple dh gaduh..dh kwin silap2 tangan kaki smua naik..
    pelikkan zaman sekarang...
    tengah2 org ramai pun boleh gaduh...
    nak tunjuk dkt org awam yg korang tengah b'gaduh ke??
    apa pun xboleh

    ReplyDelete
  13. haha , sumpah comel !
    ala bese la tu kan , aku pon baru je buat drama khamis aritu , malu siot , keh keh keh ;D

    ReplyDelete
  14. xpernah tgok live.. tp kalau diri sendiri yg buat tu adelah.. haha

    ReplyDelete
  15. nak gaduh pon,sef2 la kan?hehe..
    tapi biasany ppuan y tak dpt nk kwal emosi :)

    ReplyDelete
  16. giler sengal nye pompuan ni... sal konci keta pon nk gadoh aduh yai.......ahahhahaa...jatuh standard ke lau naik teksi???

    ReplyDelete
  17. hahaha...namee diorg duduk tepi xganggu mood kamu ka nk makan ka?hihi...
    dah terbese tgk ade kes tuu sampai kt centre mall tuu nk gadu org dr ats sampai bwh tgk... mcm lakonan pon ade gak...hmm.. maybe la dorg hanya akan sedar malu tuu bila dah lepas kemarahan kot..

    p/s: kunci kete hilang tuu entah2 kete pompuan tuu kot tu yg dia marah...hihihihi...

    ReplyDelete
  18. ada sekali ni saya tengok couple gaduh dkat depan rumah. perempun tu simbah air mineral kat muke laki tu, then ambik hp kat tangan laki tu, n campak dalam longkang besar! then laki tu pun pegila masuk dlm longkang tu nak amik hp yg maybe dah berderai isk isk :(( pmpn tu pulak terus bla macam tu je.

    isy kitorang curi jugak kang bf kau yang hensem tu! haha <--ni masing2 cakap dalam hati kat pmpn tu :D

    ReplyDelete
  19. hahah .pika penah tengok yag siap berdrama air mata lagi dkt mcD . aduiyy , bikin malu je

    ReplyDelete
  20. diorang ni x malu eh??plik betul lah kan.lau kita, malu sgt lau nak gduh kat tmpat org rmai..lau namee rcord pun ok gak ari tu kan, dpt jgk tgk hehe

    ReplyDelete
  21. mmg xptut nak gado coz kunci kreta... hmm x ramai lelaki boleh bsabar. sbb tu lelaki dinilai pada tahap mereka menahan kesabran mereka. untuk perempuan, biasa lah x tahan sabar. tp skrg, dunia dah terbalik sbnrnya. wanita lebih byk makan hati dgn sifat bengis lelaki. tu tndanya dunia dah nak kiamat! hiks

    ReplyDelete
  22. ayie pun pernah tgk pasangan couple ni bergaduh...teruk jer,jerit pekik berlari2 lepas tu pujuk memujuk...last2 lelaki malas nk pujuk sebab malu org tgk biarkan macam tu jer prempuan tu...hehe..drama betul

    ReplyDelete
  23. yup!bergaduh pun jangan bagi orang nampak.malu la

    ReplyDelete
  24. haha. adOii. kalau reason dOrang gaduh sebab tu... memang speechless la~

    ReplyDelete
  25. lagi satu yg menunjukkan kelemahan seorg prmpuan.kadang2 mmg susah nak kawal emosi.tapi kalau ye pon,agak2 la kat mana tempat kita ada even nak menjerit sekuat alam pon.hailaaaa.


    ps,ada tgok pmpuan gaduh ssama pmpuan yg kasik flying kick tu x?mmg WOAHHHH laaa.buat maluu kaum je.heh

    ReplyDelete
  26. ahahahaha. pernah jugak la terserempak ngan kapel yang gaduh2 ni. bayangkan time tu bulan pose. orang nak berbuka. kat padang tengah bandar kot. semuaaaa orang pandang. tak ke malu ke? adesss. ppuan ni kalau gaduh tulun la tengok tempat and timing tu sikit.

    ReplyDelete
  27. tulah kan dah macam trend plak..hihi..papepun mereka ni terlalu ikut emosi..x elok tu. :)

    ReplyDelete
  28. erk?pehal pmpuan tu..emo betol..pasal naik teksi je pun..kire ok la naek teksi dr naik bas berhimpit2 dgn bangla nepal myanmar sume..aishoo..ni mesti tak biase hidup susah ni..;p

    ReplyDelete
  29. xpenah tgk lg la..tp msti kelaka tgk org gdh...cf ada majuk2 ngan husband..tp bila dpn org kitorg belakon cam xgaduh je..malu la msm2 muka dpn org...hal peribadi kan..huhuhu

    ReplyDelete
  30. hari nie dkna nak puji lelaki..hehehee..

    sebab bila gaduh lelaki cuba pujuk perempuan..tapi perempuan maybe nak lelaki pujuk 'lebih' lagi...so bertambah merajuk la perempuan tu..

    better kalau nak pujuk perempuan, biar dia cool sendiri...biar sejuk sendiri..pastu sambung la pujuk..hehehee :)

    ReplyDelete
  31. hai tolonglah jage air muka sikit ye dak..
    sebolehnya biar hipokrit sikit bab gaduh2 ni...

    jangan gado depan orang ye dak..
    malu sungguh kalo nampak gini

    ReplyDelete
  32. diorg suke gduh public..nak konon nak jdi pasangan comel letew~ keh keh keh :P

    pernah nampak orang gduh lempr2 mangkuk...gilaa serm -.-

    ReplyDelete
  33. tak elok lah gaduh dekat tempat awam nie..buat malu jer...

    ~mybe perempuan tue tak pernah naik tesi atau mmg tak suka naik teksi tue pasal ar dia hangin...huhu..

    ReplyDelete
  34. hahhak.. biasalah... biasa nampak. kt kl sentral biase nmpak. siap campak henpon lepas laki tu macam pergi.. tp laki tu cool je dtg balik. kutip henpon tu. pujuk balik..//

    laki tu bawak beg besar mcm nak pergi jauh..

    apakah.. kalau janna gaduh mmg buat muka masam je. makan dulu baru gaduh dlm henpon. hahahk.

    ReplyDelete
  35. kalo nak bergaduh tu..biarlah bertempat...hahaha

    ReplyDelete
  36. pasal hal kecik nak dikecohkan sampai org lain tau. haha.buat malu je .

    ReplyDelete
  37. kamu seorang pemerhati yg baik kamu tahu.. boleh join FM jadi profiler...

    nway, jemput ke blog.. ada nama kamu lam latest n3.. ;]

    ReplyDelete
  38. betul tu kakak sM pon penah tengok belaku depan Sm depa bergaduh macam tak ingat yang depa tu ada dekat tempat owg ramai..

    ReplyDelete
  39. dorang ni terpengaruh dgn drama kat tv ni namee..hehe..tp betullah kan, kalau pempuan tgh marah jgn pujuk terus..biar dia cool dulu :)

    ReplyDelete
  40. hehehe..diam ah?.

    panas je jawapan pompuan bagi.
    mesti lalki terdiam bila dapat jawapan macam tu.

    wan pernah tengok si laki ni tumbuk tumbuk awek dia, atas moto, kat depan crew resident ni..kesian gila..pastu dia bawak awek dia pergi mana entah.

    ReplyDelete
  41. err...xpnh lg jmpa
    tpi diorg xrsa malu ker

    ReplyDelete
  42. hehe penah tengok kapel gaduh kt stesen bas..main tarik2 bag pastu lari2..ingat taman bunga ape nk lari2..haha

    ReplyDelete
  43. hahaha situasi yang cuba ditunjukkan dalam gambar nampak macam sangat real pulak dan sangat kelakar :D

    ReplyDelete
  44. aksi macam nih kita selalu tengok.syok gila.rasa macam jadi pengarah filem pulak tetiba sbb ada org berlakon dpn kita.

    ReplyDelete
  45. malu gile gaduh depan public..alahai

    ReplyDelete
  46. pernah jugak nampak! akak pulak yang rasa malu bila tengok..

    ReplyDelete
  47. abg pun pernah gaduh. seronok jugek lah

    ReplyDelete
  48. oh ok.. deeya tak pernah jumpa lg org mcm ni. huhu

    ReplyDelete
  49. aihhhh
    bercakap kuat pon segan
    apetah lagi nak bergaduh

    aihhh
    memang ase malu setebal martabak ase..
    hmm3..

    ReplyDelete
  50. hahahaha. okay. macam bodoh je gaduh depan depan org ramai. motif? hehe. kalau dian tgok mesti da gelak gelak da. hik :p

    ReplyDelete
  51. yien selalu jumpa.. baru2 nie yang yien jumpa gaduh kat public yien dah buat entry juga..

    http://yien9897.blogspot.com/2011/10/adakah-mereka-pasangan-yang-betul.html

    ReplyDelete
  52. Tersengih sengih baca entri ni..

    "Diam ahhhh " ayat yg memang mesra dengan gf2 sewaktu marah.. Hahahahaha

    Kalau nak bergadoh pon cari port yang lain clear sikit supaya tak malu bila orang tengok.. Huhu

    ReplyDelete
  53. hah hah... malu nye .... kadang2 x terkontrol gak...

    ReplyDelete
  54. hehe...betul tu..selalu cara lelaki handle anger ngan perempuan lain..lelaki plak x sabar...perempuan lak terlebih sensitif...tapi gado sebab kunci? kamon la....malu kat orang k..

    ReplyDelete
  55. heeeee....sy pernah nmpk kejadian kapel gadoh ni.. yg pempuan mmg kuang ajo giler.. dibodoh babikan lelaki tu, semua gara2 lelaki tu slh belikn air kt dia.. mnta air suam, lelaki tu beli air panas, lelama air tu suam la.. last2 dia simbah lelaki tu guna air soya.. demm.. yg lelaki lak duk diam je tak menjawab.. dh la org ramai masa tu.. kami yg tgk ni malu...

    ReplyDelete
  56. haha. ada tu yg bertumbuk bagai tu yg kelakar. tp yg tgk syok la. sebab dh ada show free kan. haha

    ReplyDelete
  57. alahai namee... tiba-tiba rasa nak buat cerita pasal kami gaduh kat public pulak.. hahahaha....

    ReplyDelete
  58. pernah nampak dari dalam kete..dia gaduh sampai pakwe dia pujuk kejar naik motor ahahaha..mcm hindustan!

    akak pun gaduh jugak..normal kan manusia tapi jangan lar smpai menarik perhatian org luar..lebih suka senyap..so kalau dah diam tu maknanye saya marah hahaha..
    sama jugak ngan encit papa..kalau marah dia akan diam..kena pandai fikir cara nak atasi..

    jangan ikut perasaan..salah sorang kena beralah..kalau tak,smpai sudah tak settle ;)

    ReplyDelete
  59. hahaha, macam2 hal, patut rakam cik namee, bleh wat vlog, hahaha

    ReplyDelete
  60. eii... meluatnya perempuan mcm ni. tau nak semua ada depan mata dia. bersusah lah sikit..

    ReplyDelete
  61. hehe.camne la leh hilang kunci tu. Hangin la gf tu. Tapi gaduh kat public tak agak2 ar.haha.

    ReplyDelete
  62. if i jadi lelaki tuh , putuskan je senang !

    ReplyDelete
  63. hurmma masing2 ada kelemahan..kalau thn thn laa..kalau x..clash laa..

    apa2 pn anda ditag..

    http://ecul.blogspot.com/2011/10/amekkawwakenabeb.html

    ReplyDelete
  64. benda kecik nk buat gadoh dpn public, memang tak payah laa..buat malu sendiri je nanti, kan? huhu

    ReplyDelete
  65. alamak! macam ni pon ade ke?? hehehehhe.. urat malu dah putus ke??

    ReplyDelete
  66. ~err..wat masa nie tak pernah jumpa lagi sampai bertekak kuat2..agak2 la kan..malu kot orang tengok

    ReplyDelete
  67. smalam i dapat tgk drama free..depan umah i ade kete tengah terhuyung hayang macam owg mabuk tgh drive and hon2 je.ngat kan kenapa..upenye ade kapel tgh bergadoh lam kete..bahaya sugguh

    ReplyDelete
  68. senang crita, xyah la nak gadoh2.. :)

    ReplyDelete
  69. gaduh dpan public, bg irfan sgtlah x matang..semua msalah bole selesai dgn cara baik..x perlu bertekak lg2 depan public

    ReplyDelete
  70. menjatuhkan air muka sendiri..
    lelaki: kalau dah pujuk lebih 30 minit tak jalan jugak.. tinggalkan je.. apa ingat kemaruk sangat ke.. dan begitulah sebaliknya.. hikhikhik..

    apa-apapun, komunikasi 2 hala tu penting, barulah aman dalam perhubungan tu..

    ReplyDelete
  71. benda kecik pun nak gaduh.... cemana dah kawen nanti?

    ReplyDelete
  72. Kena ada understanding dengan toleration la :)

    ReplyDelete
  73. hahahahahha... okay ini lawak.. dunia sekarang ni semuanya serba tak malu.. beromen depan orang tak malu.. apatah lagi nak bergaduh bertumbuk ye dak..

    ReplyDelete
  74. pernah meleleh air mata time tunggu teksi sorang2. semua teksi ade penumpang time tu. huu


    mmg drama gila kalau gaduh time bercinta. nanti namee rasa la. tp yaya rasa namee takkan cakap diam ah camtu kot. mesti diam buat tak tahu je kan. hee

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...