Tuesday, October 25, 2011

Perempuan Sempurna

Hello peeps..
Dapat dari Facebook. Tak tahu siapa punya.

Sibuk 
Alasan yang bernas untuk tolak ajakan seseorang

Takut mak marah
Alasan yang bernas untuk tolak ajakan seseorang

Tak cukup dewasa lagi nak dating
Alasan yang bernas untuk tolak ajakan seseorang

Dia hanya ada motor je mana ada standard dating naik motor
Alasan yang "fuyyohhh, mana ada standard dating naik motor wooo "

Wahaha baca point dia dari atas satu persatu rasa sejuk je baca tapi dah last point tu..aikkk?, kalau macam ni semua lelaki wajib ada kereta. paling cikai pun myV agaknya. Takde la, ingatkan point dia tu nak jaga batas ke apa tapi bila last point nampak macam materialistic pula. Tapi 17 tahun baru umurnya, tak matang lagi agaknya. 

Mana ada standard dating naik motor ?
Statement macam tu buat malu je seolah diri tu sempurna sangat. Dah nama pun kawan budak sekolah tentu lah umurnya lebih kurang sebaya, mana nak dapat kereta pula dalam umur begitu melainkan kereta milik ibu bapa. Dah kalau terdapat jodoh dengan orang naik motor, nak jawab 'mana ada standard kahwin dengan orang bawak motor je wooo'  kat Allah ? Bukan semua orang mampu beli kereta di usia muda, so beringat lah.  Macam mana boleh expect budak umur lebih kurang sebaya kau ada kereta ?Kalau anak orang kaya, ye la. Kalau kau sempurna sangat, maka silakan lah menjadi wanita materialistic. 

Cantik macam bidadari ?

Asal dari keluarga kaya-raya ?

Pandai dan bijak ?

Sempurna segalanya ?

Anda layak untuk jadi gadis materialistic...syabas.


Kalau setakat takde kereta pun jadi hal, esok kalau dapat suami kaya raya tapi muflis tiba-tiba ? Nak tinggalkan suami ke ? Pada pendapat aku, kalau kau nak rasa betul-betul kekuatan sesuatu hubungan tu bila kau bersama seseorang tu susah senang. Itu yang buat hubungan yang bahagia. Turun naik turun naik , we work all things together. Dari takde kereta, sama-sama usaha beli kereta. Lebih bermakna. Seronok sama-sama kumpul duit dan capai target yang sama. 


Cukup sempurnakah kita untuk berlagak sempurna ?


Happy reading and have a nice day..


p/s : Sorry, aku nampak keratan atas tu dimerata-rata lalu terfikir untuk memberi pendapat. Maaf kalau ada yang tak boleh terima pendapat cikai aku ni. 




102 comments :

  1. terpikir gak nk cakap pasal ni, tp namee dah buat, so cancel
    haha

    ReplyDelete
  2. ntah.. taste tiggi.. dri xseberapa

    ReplyDelete
  3. 87% wanita di malaysia mmg berfikiran mcm tu.., persen nak dpt awek dgn bwk kete mmg senang..terutama pelajar =)

    ReplyDelete
  4. kdg2 orang sebuk mcari pasgan hidup yang sempurna tanpa sedar dan mlhat diri sndiri apakah dia cukup sempurna utk pasangan dia ? :)

    ReplyDelete
  5. Masa MTT baca statement dia pon rasa nak tergelak..Boleh pulak tak ada standard..Macam macam..^^"

    Umur sebaya dia elok nak kemana mana dengan famili jer , tak payah tumpang orang dan takpayah nak jatuhkan standard dia naik motor =..="

    ReplyDelete
  6. takde org yg sempurna dlm dunia ni..sbg manusia kita juga tak layak nak ckp mcm tu..esk2 dpt jodoh dgn yg ada motor saja baru tau hikmahnya... :)

    ReplyDelete
  7. yang lain semua dh oke..
    ingtkan sebab nak menjaga pergaulan or what.
    tapi bila baca part "mana ada standard dating naik motor" tuu yang takleh blah..

    ReplyDelete
  8. yg masuk paper ni pasal ape sebenarnye namee? kite ni x jumpe surat khabar. so.................. macam katak bwh tempurung. =.=

    ReplyDelete
  9. kann... hehehe... kami keluar jalan kaki, naik sampan pergi waterfront pergi parkson, tgk movie.. tapi kereta tinggal seberang sungai.. jimat belanja.. hihi

    ReplyDelete
  10. jawapan dari budak2 tak matang..


    bab working together nak dapatkan something tu saye setuju sesangat..memang bermakna..betul sangat..

    ReplyDelete
  11. kesimpulannya sebelum bercakap fikirlah dahulu....

    kan namee...adehai..dr semalam isu ni org bangkitkan

    ReplyDelete
  12. memang panas namee statement dier,ayie yg naik motor cabuk jer dari dulu terasa jugak...huhu...

    *mencari yg sempurna,sempurankah diri?awek tu kena fikir2 balik...heh

    ReplyDelete
  13. saya kenal husband dl apa pun takde.p dating naik bas je.skrg dh ada kete.tp rindu zaman dating naik bas..

    ReplyDelete
  14. saya xkesah lelaki tu mcm mana yg penting tau bab agama dan hormat org tua :)

    ReplyDelete
  15. yes . yes . memang tunggu kak namee buat entry pasal ni pon .

    *bodoh punya perempuan tuu . poyo gila !

    ReplyDelete
  16. tapi kalo ikut jawapan yang dia bagi ..teringin jugak nak g dating tu...siot ar dia ni...aku pun penah dating naik moto ape sebelum beli kete..cakap x guna otak...

    ReplyDelete
  17. tak ada yang sempurna melainkan Dia..
    mesti ada kelemahan dan kelebihan yang Dia anugerahkan pada kita ;)

    dalam kehidupan..stiap kelemahan dan kelebihan tu lar yang menyermpurnakan hidup kita..sama sama saling melengkapi..baru lar indah..

    ReplyDelete
  18. walaweh x de standard die kate..x seda dulu2 mak ayah die pon dating pakai moto jugak//adoiii yai

    ReplyDelete
  19. akak ada ramai kawan2 yang sanggup andartu sebab konon x standard tu...berbulu je tengok..then at times tau plak rasa sunyi orang lain dah beranak pinak dan ada family ketawa huhaa...tapi materialistik punya pasal, sanggup tunggu..padahal, masak, pakai x hebat pun...lagi2 yang rupa pun nan-hado je..tapi perasan cam hebat nye lawa....errr...paham ke apa akak tulis ni..merapu dah...jangan marah ha...

    ReplyDelete
  20. yang bercakap 2 pun xguna akal..pakat maen ckp jerk..yela budak-budak kan?kelakarlah naek moto xnak nak naek keta..bg keta sorong mau ka?hahaha...

    ReplyDelete
  21. Ex aku dulu,dia pergi kat balak baru dia pasal balak tu ada kereta. Aku tak ada. Aku dengan dia dating naik KTM. Dia dengan balak tu dating naik kereta.

    Tapi,aku tak marah lah kot kalau pasal ada kereta ni.

    Memang perempuan akan mencari jaminan,kan? Tanggungjawab lelaki untuk memberi. Kadang kadang,kalau lelaki memberi tak cukup tu yang buatkan hidup sukar.

    Tapi,tu kalau mencari jaminan. Kalau perempuan macam atas ni,dia mencari STANDARD.

    Stock tak boleh buat bini. Dia mementingkan standard. Bukan jaminan.

    ReplyDelete
  22. ntah aku hampir kurang mengerti apa itu kesempurnaan kini...

    ReplyDelete
  23. kesian budak ni. bila keluar statement tak pakai otak

    ReplyDelete
  24. fuhh klu alasan dia x manis naik moto bleeh diterima la kan.. ish.. demand nye awek~

    ReplyDelete
  25. totally agreed namee! kalau diri terasa sempurna cuba dan usaha cari yg terbaik utk diri, tak perlu menyebar itu ini pada umum. dan jagalah lidah saat berkata sebabnya nnt terkena kat btg hidung sendiri, malu bukan?

    ReplyDelete
  26. Bagi aku alasan dia cukup matang untuk menolak lelaki. Lagi budak sekolah akal tak cukup panjang lagi. selalunya end up mengadung luar nikah

    ReplyDelete
  27. ada ke org yg sempurna dekat dunia ni sekarang??

    yg bertudung labuh baik gila pun bila sembang2 rupanya boleh jadi kaki ngumpat..

    yg cantik mcm bidadari pun ramai tp pakat pakai baju mcm duit poket ada seringgit je..

    ReplyDelete
  28. betul namee..bila susah senang bersama itu akan memperkukukan lagi hubungan.Abby setuju.

    ReplyDelete
  29. jgn terlalu mencari kesempurnaan utk kepuasan hidup sedangkan hakikatnya diri sendiri msh blm ckp sempurna..


    MK xkesah nek motor je sbb MK sendiri kemana² mmg nek skuter.. hehe

    ReplyDelete
  30. mata duitan sungguh!
    biarlah kita bersusah2 dulu kan, janji kita kecapi kesenangan tu bersama dan atas usaha bersama...

    ni tidak sebelum kahwin dah demand macam2, dah kahwin nanti tak taulah!

    ReplyDelete
  31. hahahaha..kan?manusia xde yang sepurna..melainkan mereka yang merendahkan diri kepada NYA...

    nak berlagak sangat kalau diri tak sempurna baik terjun lombong kan..hihi :)

    ReplyDelete
  32. untung la.. ade org ajak dating.. drpd xde.

    xsempurna xtau bersyukur.. kalau mamat tu ade kete kene tengok pulak kereta ape die pakai. tu umur baru 17 tahun:(

    dah meningkat dewasa? macam mane pulak ye?? hmm

    ReplyDelete
  33. artikel yang menarik dari namee:)..biarlah pompuan tu terima seadanya susah senang bukannya memilih n mintak yang bukan2..

    ReplyDelete
  34. azza baca benda ni kecian kat lelaki tu.

    Dulu masa kereta bf rosak, akibat nak jumpa naik lah motor. tangah2 jalan minyak habis. kami kene tolak untuk ke stesen minyak. Tangh jalan ada gerai, bf suruh azza rehat situ. tak lama pastu dia pun datang dgn motor yang dah ada minyak.

    Dia cakap terharu dan syukur sangat. Azza pun cakap syukur jugak sebab stesen minyak dekat je. Pastu BF cakap bukan sebab tu, dia syukur sebab dapat gf macam Azza. Dia sebenarnya dah bersedia untuk dimahai azza.

    azza tergamam. dan puas pikir, "kenapa aku kena marah dia?"
    dia cakap kalau perempuan lain dah lama macam tu (kena marah dah lah kena naik moto pastu xde minyak pulak).

    ReplyDelete
  35. bru nak salute, tp ble bce lasts tu mcm hampeh je . huh =.=""

    ReplyDelete
  36. oo sebab tu rupanya dia tolak ajakan lelaki...agaknya kalau lelaki tu ade bmw, mesti sanggup melawan cakap mak bapak semata-mata nak keluar dengan jantan

    ReplyDelete
  37. aku bukan keluarga pun malu tengok statement camtu.. wuwuwuwuwuwu..

    ReplyDelete
  38. hu2..suke2 stuju sgt2 dgn k.namee =)

    ReplyDelete
  39. bru je 17 tuu..haihh! tp ada je umur sebaya diaa yg matang and x perlu ckp mcm tu..nampak sgt lah pndang hartaa..

    ReplyDelete
  40. sy pun terjumpa pasal ni kt fb..umur budak ni baru je 17 tahun, tp dah target mcm2 utk bf dia..tapi kan namee orang mcm ni selalunya akan dapat apa yg dia x nak tu..huhu..

    ReplyDelete
  41. tiada yang sempurna,
    harley Davidson
    Ducati itu pun punya kelas :)

    ReplyDelete
  42. haha. kelakar bace statement student tu. mgkin dye rase dye tk layak naik motor kot. nt muke dye jadi buruk. mungkin. LOL.

    ReplyDelete
  43. kebahagian tak dinilai dr sudut harga benda...

    ReplyDelete
  44. oi namee,ko rasa ko sempurna tak?

    hahahaha.

    bajet sial minah ni.kalau lawa pandai masak etc boleh lagi aku terima ayat dia.

    demn.

    ReplyDelete
  45. sangat suke dgn statement ni "dari takde kereta, sama-sama usaha beli kereta.lebih bermakna"..memang sgt betul pun. cara macam ni lagi bermakna, kte dapat rasa susah & senang sama2. barulah sayang namanya... ;)

    ReplyDelete
  46. setuju! nak lelaki sempurna, diri sendiri pun kena cermin dulu.

    ReplyDelete
  47. weeeeee
    kenapalah ada jugak perempuan cm ni.Nmpak beno showww off nye
    aihhh..
    semoga hidup die nnti sempurna lah, kalo dah x nak sgt naik moto

    ReplyDelete
  48. weeeeee
    kenapalah ada jugak perempuan cm ni.Nmpak beno showww off nye
    aihhh..
    semoga hidup die nnti sempurna lah, kalo dah x nak sgt naik moto

    ReplyDelete
  49. org kate : jgn tlalu mncari yg soleh, tapi harus lah kite mnjadi yg solehah dlu....... :)

    mgkin ader btolnye kan...

    ReplyDelete
  50. nadh setuju la ng Namee.. tak patut kan. besh sgtkah diri anda tu? bab suami muflis tu Nadh suka. :D

    ReplyDelete
  51. akak letak feed blog namee kat blog akak... boleh kan?

    senang sikit nak tengok update dari namee! heheheeee

    ReplyDelete
  52. btol lah sis.. ayat dia mula2 boleh terima lagi, tapi bab ayat last dia tu mmg sangat x sesuai untuk diperkatakan oleh seseorang perempuan lagi2 yg blom kawen tuh, kang dpt yg bukan2 baru dia tau.

    ReplyDelete
  53. urmm,btol2..post psal pompuan nie agak famez kt fb skrg neh..bila bace point last tu,mmg automatik kita akan fikir yg dye nie materialistik n of coz,kaum adam akan terasa.bf sy sndiri bukan dr kuarga snang,juz ade motor cabuk yg layak masuk kebun jer.(kejam plak ayat.=.=")tp sy x kisah..sbb sy sndiri ade byk sgt4 kelemahan.tp kalo x kerana motor dye tu,sy xkan dpt pegi byk tempat..motor tu byk berjasa pd kami..jd,x kesah la dye tu miskin atau x,yg penting,dye ada keinginan n usaha utk hidup senang,at least,ada kete..yg tu lbih sy pandang..^^

    ReplyDelete
  54. Ayat dia yang last tu mana ada standart dating naik motor, memang sgt2 tak boleh diterima...belagak.. nnt kalau Sm nak cari jodoh Sm nak pakai hodoh2 jalan tepi jalan buat mcm owg susah..walaupun pd masa tu dh jd CEO kat syarikat..kalau perempuan tu leh terima, maka dia terima Sm seadanya bukan pada harta.

    ReplyDelete
  55. Mse bce alasn2 dia yang len, mcm.. Baiknya.. Bagus2.

    But part terakhir tu..

    Alahai? Pelik pulak.. tetbe plax ada alsn cmtu..

    ReplyDelete
  56. asal pompuan tu macam tu.
    materialistik betol.
    umur masih muda.demand macam macam.
    aduhh..
    kesian pakwe dia.

    tak matang lagi ni.
    tak leh pikir jauh..

    ReplyDelete
  57. camgampang kan?huhu.. cukup hancus.. Dia ingat dia CAAAAAANTIK sangat?Baaaaaaik Sangat..orang laki pun geli lah ngan pompan materealistik nieh!

    ReplyDelete
  58. panass je ngn minah nie!!! balak gwa mat motor kot! grrr

    ReplyDelete
  59. yup . setuju sesangat ! dah tgk kat fb . at first bace mule2 mcm baik nye bdk ni tp bce ayt akhir mcm fuhh . dahsyat kot !

    ReplyDelete
  60. teringat wa zaman bercinta dulu..dating naik bas, naik motor, naik kereta..

    semua tu kenangan

    ReplyDelete
  61. dah pupus la cik namee perempuan yang x materialistik...
    kalau kat kampung maybe ada la...
    kalau kat kl ni...har har har haram jadah nak ada...

    ReplyDelete
  62. betul.. setuju cakap namee tu.. budak2 zaman sekarang pun mana nak nampak dah henpon 33 seposen.. sedara yana yang umur 8 tahun tu demand nak henfon iphone je ha.. alahaiii.. budak lagi tu.. kau nak buat ape la dengan smartphone.. main game sampai lebam agaknya.. huhu

    ReplyDelete
  63. gua naik vespa jek..
    pandang pun tidak inikan pula nak naik..
    haish

    ReplyDelete
  64. Salam Cik Namee...

    Budak2 zaman sekarang, macam tu la pemikiran dorang.. Terlalu fikirkan material... Hidup sekrang dah disogokkan dengan pelbagai kemewahan... Apa yang orang lain ada, kita pun kena ada... (-_-")

    ReplyDelete
  65. Klu macam nila perangai...xyahla nk tunjuk alim.Dlm dunia ni Rasulullah S.A.W shj yg sempurna.Klu berfikiran materialistic mcm ni,bersiap sedialah kamu jadi anak dara tua..xde sape nk kt kamu dh.Tme tu br menyesal baru padan muka.Bak Kata pepatak Komik Hong Kong "Bila Keranda Dibawa keluar barulah engkau bercucuran air mata"

    ReplyDelete
  66. hishhh..wat malu kaum jerrrr...grrr! terima dengan seadanya..bukan kerja nak demand lebih jer...

    ReplyDelete
  67. erkk pmpuan mcm ni kompem zul x buat bini. nmpak sgt keperibadian dia macamana. pde zul, kalau dia tau makna dating yg sbnar, naik bbasikal pon sweet :P

    ReplyDelete
  68. wahhh..statement cmnie leh dipublish dlm surat khbar e?nmpk sgt org akhbar nie pon nk publisiti... btw ade prons n kons gak... ehmmm rasenyer perempuan ade hak kut tuk mcmtu sbb die nk mase depan yg terbaik... bak kate org zaman skrg cinta mampu dibeli dengan duit...kerna tnpa duit cinta tuu xkemana... huhu.. tp statement perempuan tuu mang xleh blah..i guess kalo die bace nie mesti fie malu or tidak kot..hmm kalo malu mesti leh effect spm die(umo 17tahun kn) tgh2 spm duk fikir npe lah aku ckp cmtu... moralnya berfikirlah sebelum berkata-kata...huhu

    ReplyDelete
  69. siapalah kita nk mencari 1001 kesempurnaan pada org lain kan? diri sendiri pun tak sempurna mana, lagi mau ckp byk bila partner sendiri tak seperti yg diidamkan! haish!

    ReplyDelete
  70. usahlah dimaki, dicaci dirinya...nama pun budak...ape la dia tahu...sekolah lagi; taktau langit tinggi rendahnye pn lagi...esok2 matangla tu...fikirkan sikap tak matang kita masa sekolah dulu yang telah berjaya di'matang' kan sekarang...hurmmm...ada yang lg teruk kut...tol tak???

    ReplyDelete
  71. tapi sush jgk klu keta xde kawen tau sb nak bawk bini mengndung cmne wey? keh keh keh :P

    ReplyDelete
  72. husband ai smpai sekarang pon xde kete..pkai kete ai je pong. alah, budak2..kot2 nti sangkut kat indon sampai lari ke lombok baru die tau langit tu tinggi ke rendah. haih.. budak2 sekarang ni..macam2.

    ReplyDelete
  73. Lor pmpn mcm ni x leh jdkan bini. nt masa senang jer ada mase susah die lari huhu pernah terjadi la.. member sy bisnesman but Allah nak uji member i accident n skrg cacat kaki lost command. tak lama lepas tu isteri die lari ish2 teruknya. pmpn dlmblog ni sama lebih kurang la

    ReplyDelete
  74. glemer gila dia skrg! huhu...

    nak jugak tau reaksi dia. tak terbaca ke dia? dh bersepah2 kat fb org share isu tu.

    ReplyDelete
  75. act pasal benda nie kite kena fikir positif,,ini kan reporter tuh yg tnye..budak ni jawab lah..mungkin nie citer lame,,buknke dgn menyebarkan benda nie kita pon akan berdosa jugak..???aib manusia..mohon pada admin blog utk delete post nie..itu lebih baik rasanya,,

    ReplyDelete
  76. FRANKLY, dalam apapun jua, elakkan buat 'statement' itu ini.. kerana dari pemerhatian saya.. selalunya yang tak nak itu lah yang akan jadi jodohnya nanti.. hehehee~

    ReplyDelete
  77. byk hari jgk x on9.tlepas byk entriii nameee!kena qada balik ni.hihihih..

    btwww.betul la jgk.girls skrg demand tggi kot.hihih.tp jwpn budak tu pon jgn la take serius sgt (buat kaum adam).dah nama pon budak 17thn jwb.mmg laa. ;P

    ReplyDelete
  78. kesian budak tu cik namee bagi kaw2 punya..hehe...tp xpa,jd pemes dah dia skrg...(^__^)

    pendapat aku pulak....

    cinta zaman sekarang,tidak keterlaluan klu aku katakan kebanyakannya berpaksikan materialis.cinta yg disulami dgn terjunan tiruk ke lautan api yg diadun bersama 'u jump, i jump' x kn dpt mghidupkn anak orang..ada betulnya juga kata2 budak ni..so kpd all the jantans diluar sana, persiapkan diri anda dgn bank statement yg kuat n kenderaan kalis hujan sebelum berangan nak mengangkut anak dara orang...walaupun secara peribadi akupn menganggap statement budak bwh umur ni x boleh pakai, tp x boleh nk salahkn dia jg kerana rasanya lebih separuh wanita muda di malaysia terutama yg berkerjaya mempunyai mindset sebegini..persekitaran semasa byk mempengaruhi pemikiran org muda skrg..lgpn,klu bkn si gadis yg mengeluarkn statement cepumas 'mana ada standard dating naik motor',satu hari nti bila kau dah dtg nak mintak dgn ibu bapa dia pasti kau akan kena juga..cinta semata2 x boleh beli susu anak....to be fair,bg aku xda siapa yg salah n betul dlm prkara ni.semua pendapat boleh diterima pakai.zaman dah berubah,skrip romeo n juliet & laila majnun pn perlu berubah utk kekal relevan...tak gitu cik namee..sekadar pendapat ikhlas..peace yaww (^__^)V

    Latest update tekok beriuh ~ Wordless Wednesday #7 : 1 Million

    ReplyDelete
  79. hardy hunt

    aku setuju dengan pendapat kau. aku tulis semua entry aku mengikut pengalaman aku. bukan pakai terjah. aku juga melalui saat susah senang bersama seseorang even aku inginkan kehidupan mewah dengan seorang lelaki as dr kecil aku tak pernah hidup ssh dan biasa dengan kereta mercedez benz. tapi bila seseorang yg aku cinta jatuh kehidupannya, aku tolong dia bangkit dan kehidupan susah itu lebih banyak dr senang.

    just imagine kalau semua prmpuan niat macam gadis tu ? mmg aku rse byk laki tak laku. sbb semuanya lambat naik (beli kereta ) . aku rse kalau nk jaga batas, naik komuter, bus pun seronok juga. so tiada istilah standard tak standard. fikir juga, mak ayah dulu naik apa ?

    ReplyDelete
  80. sy pernah dgn statement mcm nie dr kwn sy, katenya takde class kalau dpt suami yg sekadar ada motor..sy pulak tak kisah..janji lelaki tue beragama,bertanggungjawab, jujur, setia..

    ReplyDelete
  81. huhuh, tipikal nak cover tapi terbongkar akhirnya. memilih, picky sangat. huhuh. biasela perempuan nih.

    ReplyDelete
  82. vice verse,
    kalau nak yang sempurna,
    diri kite duu kene jadik sempurna...



    tp,
    mane ler ader org sempurna dalam dunia nie.

    ReplyDelete
  83. well, kalau aku jadi die la kan, aku pon pilih yang berkereta. tapi jgnla bagi statement bods mcmtu. ckpla naik motor tu haram sebab melekat berdua. naik kereta lagi molek:)

    ReplyDelete
  84. bagi saya dari naik moto g dating ,baik jalan kaki. huhu dah tersipang jauh dr topik .

    ReplyDelete
  85. die cakap xnak nek moto je. nek bas n lrt ON je. ape daaa.. think positif :)

    ReplyDelete
  86. setakat malas blajo, ada ati nk bf kaye raye.. tak sedo diri la tu..

    ReplyDelete
  87. sampai satu masa mungkin dia menyesal cakap macam ni. kalau sampai satu masa nanti dia mmg ikhlas pun tetap dipertikaikan keikhlasan dia dgn pasangannya. huhu

    ReplyDelete
  88. hihi. honestly. dian mase umur umur camni tak penah naek moto dgn lelaki. why? bg dian malu sbb nnt org pandang serong,tu je. hee. bukan sbb takde standard. hik. sbb lgpon time tu umur pon 17 lg ha. budak lg. skrg ye da naik moto. hehe. sbb bf ade moto. n kete. tp selesa lg naek moto sbb senang nk ke mane mane. for this girl statement rasenye kalau die ckp xnk naik moto sbb xde standard mmg macam materialistik. hmmm. i mean,bile kite suke kt seseorg tu why not ade mase susah senang,ingat yg ade kereta tu senang sgt ke. hik. sebenarnye lagi pening,mcm mcm nk bayar. so pemikiran org skrg ni kalau ade kereta mesti kaye,tak jugak. tengah bulan dorang da ikat perot da. haha.

    ReplyDelete
  89. jawapan budak2 tak matang lagi...macam tu la kan...demand tinggi sangat tu...

    ReplyDelete
  90. Together we accomplish everything :)

    p/s : Budak belasan tahun, belum matang sepenuhnya lagi. Masih buta dengan realiti sebenar dunia.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...