Saturday, November 12, 2011

5 Gaya Gadis Yang Menjengkelkan

Hello peeps..


Semua manusia terutama gadis tentulah ada sifat excited, ada sifat teruja tapi harus ke menggelabah dan jadi lain macam everytime rasa teruja in these circumstances. Contoh..

Bila lelaki handsome lalu depan mata...
Tiba-tiba ketawa kuat-kuat seolah nak tarik perhatian mamat handsome. Jakun habis. Nada ketawa pun tiba-tiba jadi mengada-ngada manja. "ahaaa ahahaha ahahah ahaa". Sebab terlalu excited tengok mamat handsome, dan nak terlalu tarik perhatian. 

Bila dipuji.....
Excited sangat bila kena puji. Dah tu tanya semua orang "aku lawa ke. betul-betul lawa ke??!!".  "Aku ni lawa macam mana eh ?? Ada macam Maya Karin ke, ce bagi contoh." Tanya pada semua orang sekeliling soalan begitu. Perkara kejadian 'dipuji' tu diulang-ulang cerita banyak kali sampai orang sekeliling dah naik muak dan tak larat nak dengar cerita sama. 

Bila dikelilingi lelaki....
Contoh, kalau dalam keadaan tengah tunggu taxi dan tiba-tiba datang seorang jejaka kacak untuk tunggu taxi bersama. Yang si gadis, tiba-tiba berlagak menjadi penyayang untuk tarik perhatian. Padahal time lelaki tu takde, dia buat taktau je kat kucing tu. "alolololo tomey tomey".

Bila kena mengurat...
Memang wujud perempuan yang gelabah bila kena mengurat. Bila kena mengurat tu mula lah rasa diri wow dan peristiwa dingurat tu dikenang-kenang sampai tak tidur malam. Nak nak jejaka handsome yang usha. Memang , keyakinan diri tiba-tiba melonjak naik. Dah tu, asyik belek muka kat cermin je tiap hari. So, jangan terkejut lah kalau ada yang tulis berjela kat blog ni peristiwa kena mengurat. 

Bila nak memikat...
Point ni aku rasa sama je dengan point yang pertama tapi ini lebih over sedikit. Bila nampak lelaki handsome, mula lah on call kuat-kuat dan sengaja memberitahu detail diri secara kuat. Buat seolah tengah berbual dengan kawan tapi dengan niat nak beritahu lelaki tu tentang dirinya yang wow. Dengan harapan lelaki handsome itu mendengar detail tentang dirinya. Itu kononnya nak memikat. 

Seriously, memang wujud perempuan yang seperti di atas. Sebab tu aku bisa buat entry dan buat contoh. But maybe 20% of us je kot. tak banyak but seriously annoying bila orang sekeliling ada perangai macam tu. Diorang tak kacau pun hidup kita tapi cara mereka tu agak merimaskan untuk dilayan. Even lelaki sendiri pun ada yang meluat. 










89 comments :

  1. Alamak, selama nie diorg ingat aku lelaki ke bila aku lalu? :O

    ReplyDelete
  2. hahahaha

    nasib diriku sederhana sahaja
    tidak mempunyai pengalaman cenggini
    kekekeke

    ReplyDelete
  3. terlebih mengedik sudah bila berdepan lelaki kacak..maka mulalah terover dan menjad bngga diri seperti itu..ish sh ish..

    ReplyDelete
  4. setuju. yang selalu nampak yang no 1 tu.

    ReplyDelete
  5. hahaha,harap2 jangan ler jumpa awek2 macam ni...seriau,hee

    ReplyDelete
  6. hihihi..entry yg santai dan best tuk dibaca..memang btul point2 dlm nie sbb aku pun hensem kihkih

    ReplyDelete
  7. seriously perangai ieqah takda pun dlm list tu alhamdulillah,semua mcm tak kenaa dgn ieqah jee.. sumee takda..haha..perempuan ke i ni.. bilaa dipuji mestila kekadang timbul happi kn.tp jarang kena puji.HAHA

    ReplyDelete
  8. kat kelas ada sorang pompan ni diva gila. asik2 main rambut yg renbonding tu. ckp pun nak speaking je. konon high maintenance gila lah. mmg kena pulau dgn yang lain. dia selalu sorang2. haha. yg camni mmg super annoying

    ReplyDelete
  9. point pertama yg gelak dibuat2 tuh serius betul.ada je kawan camtuh.=="

    ReplyDelete
  10. pheww..mmg menjengkelkan..huaa..tak suke tak suke gadis sebegini ..

    ReplyDelete
  11. hahahahahaha. u ad je point an namee
    btw good entry.semua setuju (;

    ReplyDelete
  12. plg mnyamph yg 1st tuh...slalu sangat perasan pompuan camtu..nak2 yg melepak kat mall..dan2 je nmpak lelaki macho sket,trus nak gelak mcm pontianak..ishk2...meremang bulu roma:p

    ReplyDelete
  13. yup, tak ramai tapi tetap ada. kalah annoying orange. LOL

    ReplyDelete
  14. memang ada ! sumpah menyampah gilaaa lah pompuan cmni :}

    nice entry ! i like ! hehe

    ReplyDelete
  15. siyes menyampah gila dengan orang cmtu..kadang2 meluat

    ReplyDelete
  16. yg 1st tu biasa nmpak..btul2 annoying..

    ReplyDelete
  17. serious sgt annoying perempuan sebegitu.. buat malu je..

    ReplyDelete
  18. ahahahahh ahahahahahaha!
    memang annoying!heheee.. ;)

    mmg ada camni pun kak...cuma part tak bnyk tu mungkin dlm kelompok kwn2 de tak ramai yg mcm tu..

    ReplyDelete
  19. haa..mmg muka mintak smackdown kalau jumpa pompuan gitu! meluat sangat2 kot! haiyooo!

    ReplyDelete
  20. hahaha btol2...especially y pasan..

    ReplyDelete
  21. opsss... kdg2 deeya cenggitu. hihi

    ReplyDelete
  22. hahaha...yg last tu palinggg xleh blahhh...

    ReplyDelete
  23. kadang2 sampai rasa nak je sekeh2 dorang ni kan? mengetik semacam je

    ReplyDelete
  24. HAHAHA..Namee jangan buat macmani..jengkel gila..HAHA...

    p/s: pompan slalu jadi macamni,padahal aku tak hensem..cane tu?WAHAHAHA

    ReplyDelete
  25. hahak.. semalam baru nak buat entry macam ni tp xjadik la..

    ade jugak perempuan buat muka cover cun lagak cool dpan laki pun ade namee.^^ susah lak nak describe bile buat entry.. hahah

    ReplyDelete
  26. hehehe gadis gedik.. kadang2 seronok layan, kadang2 rasa nak muntah pn ada kan.. huhu

    ReplyDelete
  27. ryan reynolds...hot! i like... ;)

    ReplyDelete
  28. so, jangan la jadi gadis yang menjengkelkan.hahahaha.(ops..tergelak besar) ;b

    ReplyDelete
  29. err~
    mmg wujud la perempuan mcm neyh...
    kalo Aien? haha.. ada la gak cam tue ckit2.. hihi

    ReplyDelete
  30. yang terakhir tu paling annoying, lagi lagi kalau dalam lif. seboleh2 nak bagitau beli barang branded padahal chow kit jea . haha , nice entry :)

    ReplyDelete
  31. kalau yang pura-pura berckp kat talipon lagi parah. hihi

    ReplyDelete
  32. kahkahkah... haaa. ni aku gelak nameee. anyway, biase la perempuan2 ni, yang slalu jadik mcm ni, bile perempuan perasan hot, ramai orang nak tackle mule la x leh blah perangainya..


    hahahaha.

    ReplyDelete
  33. hakhak tektik kotor ni..yang cakap kuat2 tu tak tahn..hihi..nice entry namee..keep it up..:)

    ReplyDelete
  34. kui3...maybe ada la girls camtu kn..he3

    ReplyDelete
  35. mereka selalu diberi gelaran gedik kan? erm..agaknye la... :p

    ReplyDelete
  36. setuju ngan namee! ramai yang camtu, nampak lelaki handsome mulalah tergedik2!

    ReplyDelete
  37. nasib diri ni dah cermin muka dulu...

    alhamdulillah~

    tapi memang wujud org mcm ni.selalu je jupe :)

    budget howt kau :)

    ReplyDelete
  38. buwekkk..meluat.lawa lagi nenek aku.

    ReplyDelete
  39. hahaha sye prnah jumpe gurl mcm nii , adoiii

    ReplyDelete
  40. memang ada pon perempuan macam nie bajet cantik.....menyampah betul..hehe.

    http://lzulxocraxme.blogspot.com/2011/11/aku-study-dan-setan.html

    ReplyDelete
  41. Namee, seriously like memang SERIOUSLY ada okay perempuan macam ni! I rasa 30% kut... And memang totally annoying. Sometimes I get so annoyed that I couldn't control myself from buat muka annoyed, eyes rolling bla bla bla...

    Oh yeah! THAT is so true!

    Tapi kan, bila nmpk hot guys i akan kaku. X gedik2, tapi stoned. terpaku -.-"

    ReplyDelete
  42. dlu zaman skolah byk gk la nmpk jnis mcm nie

    ReplyDelete
  43. memang ade lah namee.....tp tak tahui percentage dia brapa.. yg pasti, pompuan ni bila nampak lelaki hensem/lelaki yang dia suka/yang dia minat dia akan pandang2 dari jauh..usha2... Siap cover2 lg jgn bg laki tu prasan..ye tak?

    ReplyDelete
  44. hahaha. ini memang best.

    kekadang best jugak tengok pompuan camni. jadi bahan gelak!

    :)

    ReplyDelete
  45. ewww tu semua perempuan gedik je tu .

    tak sedar diri -___- terhegeh2 .

    ReplyDelete
  46. iye. sekarang pun ada jumpa. kawan sendiri T____T nak lari tak boleh, kawan sendiri. nak bia je depan mata, annoying pulak. nak tegur, nanti dia rasa tak patut. sebab dia mmg tak gedik.

    tapi apa2 hal dia asyik nak rujuk pada lelaki. hal2 penting, call lelaki. semua dgn lelaki. kalau lelaki nak ikut sama mkn kat lua, dia la yg ajak paling beria sekali tapi tak gedik.

    orang lain maybe tak rasa apa2, tapi kita yang jadi kawan dia 24/7 ni yang rasa meluat sbb kene hadap hari2 T___T tp dia baik. masalah betul. hari2 tepakse positive thinking je haha.

    ReplyDelete
  47. Itu yang belum cukup umur dan matang pasti bertindak begitu...

    ReplyDelete
  48. hahahaha. ini semua mmg majortunroff laaaa utk pmpuan2 cmni. :P

    ReplyDelete
  49. kena tekel ngan mamat hensem. sape tak excited?
    kalau namee kena tekel ngan mamat pujaan namee, excited x??
    semua orang excited tapi excited berpada-pada la. tak usah nak over-over, perasan lebih.
    rupanya mamat ensem tu tekel kawan sebelah. haa kan tak pasal2 dapat malu. ahahaha XD

    ReplyDelete
  50. Bersepah je kan girls yang berperangai macam ni bila jumpa kat luar.Sometimes ada diantara kawan-kawan kita sendiri.Paling tak suka bila perempuan tu dia gelak dengan kuat jut nak tarik perhatian orang lelaki.hee

    ReplyDelete
  51. Namee...

    im offended. takkan la sebab i gelak kuat2 nak tarik perhatian lelaki handsome yang lalu, tu pun u tak puas hati?!

    haha! gotcha!!!

    but seriously, kadang2 entertaining what dapat jumpa perempuan camni?

    Dapat buat gelak sensorang =p

    ReplyDelete
  52. hehe..
    its looks funny when meet type of this girls.
    alhamdulilah,i'm not type of that girls.^0^

    ReplyDelete
  53. hahahaha, menjengkelkan a.k.a minah perasan!
    good point Namee :)

    ReplyDelete
  54. bila wan baca komen, tak sangka plak, ramai yang pernah jumpa pompuan macam tu..wan pun baru tahu..selalunya, wan jumpa ramai pompuan yang segan segan bila nak kena ngurat..tak tahu la apa yang berlaku seterusnya..

    geli jugak pompuan jenis ni.
    tak sesuai dibuat bini.
    hahahaha.

    ReplyDelete
  55. wan nampak shuhada je..hehhehehe. mana nak nampak gadis galok dah. serious ada kawan2 macam tu. rimas.

    ReplyDelete
  56. haha agak kelakar situasi kat atas but itulah yang terjadi sebenarnya...
    paling tak suka buat-buat lemah lembut,badan liuk semacam ditiup angin gedik+perasan. :p hahaha

    setakt ni sy tak macam tula.. sllnya i diam je..

    ReplyDelete
  57. Setelah sekian lama mencuba baru sekarang dapat masuk rumah namee.

    Perempuan macam nie agaknya mau menagih simpati dan perhatian jejaka melaya. Hihihi

    ReplyDelete
  58. point last sekali tu ada gak lelaki macam tu

    ReplyDelete
  59. Sy xpnh jumpa lg perempuan mcm ni...tp yg jenis ego tinggi xingat tu mmg belambak2...rs mcm nk bagi kakikudibibirmu je

    ReplyDelete
  60. pernah jumpe pernah jumpe..seriously memang ade yg jenis macam ni..tmbh2 yg rase diri die cantik dan hot walaupun sebenarnye errr...hehe..

    ReplyDelete
  61. ini mcm punye pompuan,, aku pon meluat! hahahahahah.....
    prasan nk mam la weh..hahahhahah

    ReplyDelete
  62. azza tak pernah lak kene ngorat.. wuwu sedihnya.. jadi diri biasa jelah jawabnya...

    ReplyDelete
  63. ooommjay! tergedix sudah.. aku pernah ke wat camni?? hurrmmm.. toink! :)

    ReplyDelete
  64. Haha bab bab ni aku tak nak komen banyak sebab aku bukab perempuan. tapi laki pun sama saja. 2 kali 5

    ReplyDelete
  65. nice entry, manusia kan, macam2 ragam ade...

    ReplyDelete
  66. hehe..haritu akak br jer terbaca satu blog ada cerita peristiwa dia kena dimengurat..tp bg akak oklah tu..mmg ptt pon dia kena ngurat sbb dia lawa mcm bidadari hehe

    ReplyDelete
  67. yeay! memang tak suka sikit kalo camnih. saya pemaluuu dgn laki. diam tanpa bicara kalo mereka hado. hiks

    ReplyDelete
  68. nice one namee. mmg byk skrg aku tgk perempuan mcm ni. boyfriend org ke, laki org ke tetap nak market diri.

    ReplyDelete
  69. perempuan yg jenis suka tarik perhatian.. memang banyak dalam dunia ni.. huhu

    ReplyDelete
  70. bila dikelilingi lelakitu sumpah takboleh blah la namee. hahahaha.

    ReplyDelete
  71. alahai gediknya.kalau jumpa depan2 mmg mintak kaki. -.-'

    ReplyDelete
  72. conclusion: perempuan mmg annoying :|

    ReplyDelete
  73. namee nih memg suka Ryan Reynold eh?
    Mostly, post namee semua gmbr dia..
    tak pe lah kan....
    btw,i like ur entry..
    chaiyok !

    ReplyDelete
  74. kalau lelaki yg mcm tu bila berhadapan dengan lelaki? haha

    ReplyDelete
  75. kalau lelaki yg mcm tu bila berhadapan dengan lelaki? haha

    ReplyDelete
  76. haha. mcm tu eh? sy selalunya kalau ada org lain, tak kiralah hensem ke hodoh ke muda ke tua ke laki ke perempuan ke akan buat2 tgk fon. main game ke ape ke. sbb xselesa. hee.

    ReplyDelete
  77. betul3. kadg2 prna trjumpa golongn org yg mcm ni ^^

    ReplyDelete
  78. so true.ada yg suka gelak and cakap kuat bila ada lelaki.desperate nak attention. mana sifat pmalu? tanyalah iman. HEHE

    ReplyDelete
  79. hahah yg last tu pernah jumpa dlm lift.dia berdua.sy dgn bdk rumah.perempuan tu siap mention "channel" ok,bukan "chanel".phm2 jela bunyi mcm mana.tergelak2 kitorg.kwn dia dah malu je.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...