Thursday, November 17, 2011

Ciri-ciri Pasangan Yang Paling Ditakuti

Hello peeps..

Ciri-ciri lelaki yang ditakuti means tak suka or taknak. Bukan takut sebab hormat. Takut nak jadikan orang begini jadi pasangan akhir hayat. 

Ciri-ciri pasangan yang tidak disukai atau takut untuk dibuat pasangan kerana boleh mendatangkan kesusahan hidup di masa akan datang.


Semua point ni memang ciri yang ditakuti oleh semua, nak lelaki atau perempuan sebab perempuan pun ada perangai macam ni.

1) Mata duitan / Kikis Duit


Zaman sekarang, selalu juga aku tengok lelaki kikis duit perempuan / girlfriend. Diminta macam-macam material daripada girlfriend. Top up pun  asyik minta pada gf but at last top up tu tak digunakan untuk contact gf pun. Kalau keluar bersama, meminta macam-macam. Seluar baru lah, baju baru lah etc. Seriously memang ada type lelaki begini. Kalau keluar bersama, memang harapkan gf bayar semua. Bila tengok gf ada duit lebih, minta belanja macam-macam. Kalau tak dapat hadiah birthday seperti yang diingini, bakal merajuk.  


Perempuan pisau cukur pun menakutkan jugak.

2) Mata keranjang
Serious, memang ada lelaki yang berani kenyit mata pada gadis walaupun ada isteri disebelahnya.

Em, kalau memang dijodohkan dengan lelaki mata keranjang, memang lah sentiasa kena kecik hati / memendam rasa. Mata keranjang di sini maksud pantang lihat perempuan, mata mesti nak merenung dengan gaya muka gatal. Walaupun tengah dukung anak dan isteri pula di sebelah, mata tetap meliar tengok perempuan lain. Makan hati kalau dapat kahwin dengan lelaki macam ni. 


Perempuan kaki goda pun menakutkan jugak.

3) Playboy

Ini lagilah major kalau nak compared to 'mata keranjang' . Pasang banyak girlfriend terus dan tak kisah kalau pening kepala semata untuk agihkan masa bersama gadis. Kalau runsing sangat nak melayan pun, alih-alih matikan hp lalu beri alasan pada gadis..'I outstation". Menakutkan huh.


Perempuan playgirl pun menakutkan jugak.

4) Heavy Smoker

Maksud di sini, yang sampai tahap tak boleh berhenti. Satunya, duit banyak habis dan asap rokok tu membahayakan anak-anak kecil. Memang banyak sangat situasi di mana smokers ni sanggup berhutang untuk beli susu anak sedangkan dia sendiri boleh jimat duit rokok dia untuk beli susu anak. Harga rokok naik banyak mana pun, mereka akan tetap beli sebab ketagihan. 


Perempuan yang ketagih merokok pun menakutkan jugak. Bahayakan kandungan.

5) Panas Baran / Kaki Pukul

Hot tempered ? Dari baran dan tak dapat kawal marah dan jiwa. Apa-apa pun boleh jadi, nak menghina, nak memukul / belasah. Semua tak mustahil. Dalam banyak-banyak ciri, aku rasa point panas baran ni yang paling menakutkan. Ada yang panas baran dan suka dera physical pasangan dan ada juga yang suka mendera mentally dengan mengeluarkan kata-kata kesat menghina. Saiko gila. Yang aku pelik tu ada juga gadis yang rela dipukul, katanya tanda sayang. 


Zaman sekarang banyak perempuan pun kaki pukul dan dera suami. Menakutkan jugak.

6) Control Macho

Control macho? Em, penat nak melayan lelaki perasan nih. Perasan handsome, perasan hebat, perasan kaya, perasan pandai ,perasan etc. Bila perasan, timbul rasa bangga diri dan ego makin tinggi. Kalau cakap apa semua nak menang sebab memang perasan diri dah sempurna. Golongan perasan ni selalunya tak disukai ramai even dari kawan-kawan lelakinya sendiri. Serious.


Perempuan yang control cun dan gedik pun menakutkan jugak . 

7) Cemburu buta
Isteri cakap dengan jurujual lelaki pun nak cemburu. Balik rumah pukul isteri teruk-teruk hanya kerana cemburu isteri cakap dengan jurujual lelaki. Itu cemburu buta yang gila saiko. 


Perempuan cemburu buta pun menakutkan jugak. Selalu ugut untuk bunuh diri.


Tukarkan jantina, perempuan pun banyak perangai macam ni dan menakutkan lelaki juga.

Happy reading and have a nice day..

Interesting Offer <---------




72 comments :

  1. eh rajin kak namee update blog..sampai dua..:) tapi dua-dua terbaik.. like! like!

    ReplyDelete
  2. yesss!
    walaupun muka gua pailang.
    tapi rasanya tade satu ciri pun yang di atas tu ada dalam diri.
    yes!

    tapi sampai sekarang gua belum ada teman wanita.

    sedih kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya pun xde ciri mcm tu tp saya pun xde lagi lelaki pilihan
      Apa salah saya?
      Emmmmm

      Delete
  3. kaki kikis, playboy , dan kaki pukul tu memang ciri utama yang nak dihindari lah. Kaki pukul tu paling seram . Hidup dalam ketakutan. Pulak-pulak kalau dah jadi suami. perghhh


    Harap kita semua dapat jodoh yang baik lah hendaknya. muehehehe :)

    ReplyDelete
  4. hehe, yang smoker tu keroro takkan jadi. alahan kot.

    ReplyDelete
  5. jaohkan lah dr jumpe laki2 mcm nie..=)

    ReplyDelete
  6. kalau dapat yang panas baran tu mesti rumah tangga cepat goyah..member ramai dapat suami yang panas barang..kaki pukul last2 cerai :( kesian

    ReplyDelete
  7. kalau dapat yang panas baran tu mesti rumah tangga cepat goyah..member ramai dapat suami yang panas barang..kaki pukul last2 cerai :( kesian

    ReplyDelete
  8. hehee... point2 yg bagus..
    how bout hidung belang?

    ReplyDelete
  9. betul sebab itu laa andartu semakin meningkat sekrg ni..apa pon tak boley kan namee? keh keh keh :P

    nice one :)

    ReplyDelete
  10. certain point namee tu ada kene pada diri yana sendiri.. tapi tu duluuu.. sedih.. sangat terseksa waktu tu.. nampak macam perempuan bodoh pun ada jugak.. huhuhuhu T__T

    ReplyDelete
  11. request post utk ciri2 wanita ditakuti dan digeruni lelaki pulak boleh? kalo buat research pasal ni lagi menarik. kalo fasal lelaki ni dah common sgt.. hehe ;))

    ReplyDelete
  12. Lelaki zaman skrg takut pada perempuan yqng hanya tahu menggunakan bibik untuk masak. bwik aku kawen dgn bibik. haha

    kami takut jugak perempuan yang suka membazir, tak reti nak jadi seorang ibu, mulut murai.

    ReplyDelete
  13. perempuang tak takut lelaki yang gay? huhu

    ReplyDelete
  14. haha gentle arh..part cemburu buta tu memang takleh blah. :) nice info, takoot la dpt laki cam ciri2 kat atas tu :(

    ReplyDelete
  15. ouh mujur lah hubby akak takda ciri mcm yg disebutkan..smoking tu adalah sikit..tp dia yg takut ngn akak kalau kantoi bdn bau busuk lps rokok

    ReplyDelete
  16. Hahahaha...sayangnya JR tak macam tu, krn JR lelaki budiman...

    Entri terbaru di blog JR:

    Kalah Main Bola SEA Games: 2 Mati, 10 Cedera

    ReplyDelete
  17. paling tak suke,
    mata keranjang, kaki perempuan, panas baran. jauhkan la kita dari dapat lelaki2 macam tu. :((

    ReplyDelete
  18. yg kaki pukul tu mmg demmm... pernah dpt BF cenggitu, teruk kena belasah.. seb bek sy bukan jenis diam, apa lgi, belasah balik la.. stupid guy!!!

    ReplyDelete
  19. harap2 sume lelaki take note dengan entri namee ni..sebab mmg sume tu merupakan ciri2 yang tak patut ada pada lelaki :)

    ReplyDelete
  20. paling risau yang mata keranjang, playboy dan kaki pukul tu... yang tu kalau dah sebati, memang susah nak buang.. kaki cukur tu tak pernah lagi jumpa setakat ni.. mungkin sebab duit cukup-cukup je.. hahahaha...

    ReplyDelete
  21. namee..ni entry carik gaduh ke ni?hehe...kalau twistkan fact ni 360 degree, sebenarnya laki n pompuan sama ja...pompuan pun buat benda yg sama jugak....bukan gender yg jdi persoalan,yg penting tuan punya badan..kalau nak jadi jahat tak kira jantina..jgn marahkan sy, this is the truth ;)

    ReplyDelete
  22. husband akak pun smoking gak! tapi takdelah di depan akak dan anak2... mesti di luar rumah! tapi dia bukanlah heavy smoker..

    ReplyDelete
  23. huargghh mintak2 la dijauhkan drpd jenis lelaki tu semua .
    alhamdulillah lelaki dila tak mcm tu . ye la kot . haha

    ReplyDelete
  24. sokong nombor 7 ! ridiculous gile ! ckp dgn lelaki lain sikit pun nak dipukulnya...kesian isteri yg dpt laki mcm nih~

    ReplyDelete
  25. satu lagi lelaki yang paling pmpn x suke.. xtahu bab agama.. ni paling teruk!

    ReplyDelete
  26. 1) memang wujud. Tengok pun jijik gak. Biasanya happen kalau gf lagi tua. Dapat anything, dia bangga show off kat org lain and doesnt have any problems saying that gf dia yang bagi. In fact dia bangga pilih gf yg bekerja dan boleh buy him things. A big loser.

    2, 3, 4 wujud at large. Just be careful not to fall into one.

    5 jarang but still wujud

    6 is budak budak baru nak up. Spoiled anak orang kaya maybe? BUt girls know better what they get into. Kalau couple sebab that guy bawak flashy cars, most probably lelaki macam nilah diorg dapat

    7 baru belajar couple. Happens to most guy pun. 2-3 kali break up baru dia tone down.

    ReplyDelete
  27. owh...bukan setakat takut, amat anti sekali =D

    ReplyDelete
  28. sy pun paling menyampah dgn lelaki2 yg ade ciri2 mcm nie..paling tak boleh blah lelaki yg kiis duit perempuan.tak macho langsung..

    ReplyDelete
  29. Err.Super duper agreed.Ini memang anti dan kalau tahap alergik tu yang ni dah kira tahap kronik dah.Kalau nak twist sekalipun this entri to girls,girl tak ada yang kaki pukul.Susah nak cari lelkai sejati sekarangkan.hee

    ReplyDelete
  30. heheh..well, sume org tak perfect kan..hehe..tapi mintak2 tak dapt la sume yg di atas heheh

    ReplyDelete
  31. tak suka cemburu buta!!! yang perasan lebih pun tak suka!!!

    ReplyDelete
  32. fuuhhh!!! kalo ada salah satu ciri kat atas...mmg kena darah tinggii laa jawabnya!

    awal2 kawen mmg semua ok..kentut pun bau wangi..masuk year 3, haaa time tu mulalah ngungkit itu ini.

    Baik dari awal2 berhati2 :)

    Good info...

    p/s : rajin betul sekarang dik namee hapdet. :) SWEETTTTT laaah

    ReplyDelete
  33. semua ciri-ciri ni mmg takut nak kenal. lebih2 lagi kaki pukul, panas baran, cemburu buta

    ReplyDelete
  34. hahaha namee, malu gila kat mushi tapi akan ku gagah jua... pemenang dikira berdasarkan karangan hebat, ini azza fail.

    ReplyDelete
  35. so, laki perempuan dua-dua sama jeee :D

    ReplyDelete
  36. menakutkan.. ermm.. tp mlang dpt laki mcm ni:(

    ReplyDelete
  37. Kalau dpt pasangan yg mcm nie mmg TAKOT woo!haha

    ReplyDelete
  38. huh! nasib baek sm tak dew ciri2 di atas....selamat cpt2 sape nak??? wakakaka..:P

    ReplyDelete
  39. semuaaaa mmg ditakutiiii!phewww.yg kaki pukul/baran tu plg takmauuuu.hoho.

    ReplyDelete
  40. Semoga Allah pertemukan jodoh kita dgn jodoh2 yg sesuai dgn dr kita&jauh dr golongan2 mcm ni

    ReplyDelete
  41. semoga dijauhkan dari bertemu orang-orang seperti diatas.. amin!

    ReplyDelete
  42. ikut celah belah mana pun setiap satu ada pro dan kontra nya juga..
    haish

    ReplyDelete
  43. lelaki baik ada namee..tp cam hampir pupus dah..huhu

    ReplyDelete
  44. huh.


    semua memang sangat berbahaya n ditakuti T.T

    ReplyDelete
  45. pena la jumpa semua except mata duitan. yang plg tak takut, panas baran/kaki pukul la. seram ouh

    ReplyDelete
  46. sume ciri-ciri ni kalau ade pada perempuan dan lelaki memang la sangat menakotkan..(-_-")

    ReplyDelete
  47. yang num 5 tu , rasa dah tak tahan lak asek nak kene pukul , dihina dan dicarut oleh pasangan .

    ReplyDelete
  48. Dalam banyak2 point, i tertarik nak baca yg control macho tu. Mula2 i terfikir eh, kan bagus control macho like macho2 and oh so hot like that... but after reading your reasons, yeah, that would be scary.

    Control macho=Ego tinggi=Inconsiderate

    ReplyDelete
  49. yap, inilah personaliti lelaki yang sering digeruni perempuan..personalitinya boleh diubah andaikan dirinya sendiri mahu merubah segalanya..the men who are behave like this aren't a professional one..;) and so does to girl..jika berperangai baik, maka disukai ramai! hihihi.

    ReplyDelete
  50. syukur en. suami bukan dalam kategori itu..

    ReplyDelete
  51. apa2 pun, panas baran mmg top untuk out daripada list. huhu

    ReplyDelete
  52. hoy hoy apa nii.. bab lelaki describe pepanjang tapi part perempuan sebaris je ? this is unfair ! :(

    ReplyDelete
  53. tak suka ketujuh2 ciri.sgt takottt.

    ReplyDelete
  54. tak suka ketujuh2 ciri.sgt takottt.

    ReplyDelete
  55. mmg xdpt dinafikan. mmg menakutkan ciri-ciri ni. sebab kita tak boleh nak control benda-benda ni from happening even pasangan tu ade bersama-sama.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...