Friday, November 11, 2011

Ciri Lelaki Sweet

Hello peeps..

Ada pembaca tanya aku, lelaki sweet macam mana. Em, dah 3 hari aku fikir lelaki sweet ni macam mana dan cari point yang tak typical sangat . So, satu point yang aku rasa betul-betul seorang lelaki sweet adalah "bila dia menangis". Yelah, lelaki ni tak mudah mengalirkan air mata tapi bila dilihat, ada beberapa factors yang boleh menyebabkan air mata mereka bisa jatuh terus menampakkan diri mereka sweet. 

Lelaki sweet bila dia menangis
Google

Menangis Bila Gadis Yang Dicintai Menerima Lamarannya
Mungkin terlampau gembira sebab wanita yang dicintai tu setuju untuk menjadi isteri / peneman sejati. Lelaki sejati tak cinta banyak gadis dan hanya satu gadis yang dia idamkan untuk jadi peneman hidup dunia akhirat. Itu sebablah sampai mengalirkan air mata. 

Menangis Bila Melihat Kesusahan Orang Lain
Contoh, bila seorang lelaki itu melihat mayat bayi yang terbuang, langsung mengalirkan air mata sebab tak dapat tahan sebak dan sedih. Mungkin bila lihat orang tua yang merempat tepi jalan pun , bisa buat dia menangis. Hati yang ego pun tewas bila tengok perkara yang menyayat hati. 

Menangis Saat Bernikah
Em ,pernah tengok pasangan bernikah ? Aku tak pernah tapi aku google youtube je cari pasangan bernikah. Rata-rata pengantin perempuan yang selalu mengalirkan air mata bila dah sah menjadi isteri. Tapi bila lelaki yang menangis tanda syukur dan gembira, that is so wow. 

Menangis Bila Kelahiran Anak Pertama
Bila saat tengok isteri sakit nak melahirkan, tu yang sampai boleh mengalirkan air mata. Lihat betapa sakitnya untuk melahirkan dan memberi zuriat. Dan itu yang menguatkan kasih suami kat isteri tu. 

Menangis Bila Gembira
Menangis bila gembira tanda bersyukur. Menangis dan terima kasih atas rezeki / nikmat yang dikurniakan oleh Allah. 

Menangis Bila Haiwan Kesayangan Mati  
Terpancar lah sifat penyayang dalam diri tu. Bukan senang nak lihat lelaki menangis, tapi bila seorang lelaki itu menangis sebab kucing mati ke, hamster mati ke, itu sangat wow dan sweet. Nampak jiwa lelaki tu lembut lah. Sebab itu lah ada lelaki yang even dia berotot ketul-ketul pun menangis bila anjing peliharaan nya mati. Dalam hati ada taman maaa. 

Hmm, so far itu je yang aku dapat fikir untuk points yang tidak begitu typical. Kalau tanya gadis, lelaki sweet tu macam mana?? Mungkin akan ada jawapan, "tolong bukakan pintu kereta", "bagi bunga kat gadis" . Itu mungkin point untuk lelaki romantic perhaps. :)
Happy reading and have a nice day...




62 comments :

  1. yang suami sy, die menangis bila mak ayahnya pulang dari Haji.

    rare kan? :)

    ReplyDelete
  2. wah tak sangka pompan suka laki yg menangis. tak yah malu2 nak nangis lah lepas ni :p

    ReplyDelete
  3. so sweet...hehe..ni sume ciri2 laki yg sgt penyayang..tol x? hehe..

    ReplyDelete
  4. memang sweetkan kalau lelaki sanggup menangis untuk kita...

    ReplyDelete
  5. gud point wey..setujuu..hehe ;p

    ReplyDelete
  6. lelaki sweet bg akak mcm mana eaaa..ntahla..kena berhadapan dgn situasi dulu br blh kata "oh, sweetnyaa awakk"

    ReplyDelete
  7. itu Amir Jahari. Pengsan! Cuma belum ada pengalaman nikah dan anak pertama lahir. Tak tau pulak macam mana.. =p

    doakan dia sentiasa sweet. tapi bukan denagn semua orang. Doakan dia macam tu dengan tunang tersayang je.. hahahha...

    ReplyDelete
  8. Lelaki shuweet bila

    "You can rest today dear. I will prepare dinner for today"

    ReplyDelete
  9. wah macam ada jew ciri2 tu kat Sm..tapi yang pasal kawen menangis tu tak pasti lagi..sebab x kawen lg..hehe..

    ReplyDelete
  10. namee, x sume girl suka laki mcm ni.. hmm i try not to cry, but i cry for girl..haha x macho tul..

    ReplyDelete
  11. yang last tu namee..tak pernah dengar pon...

    ReplyDelete
  12. yg 1st dan last jer tak...=)


    lelaki sejati gak gua ni..hee

    ReplyDelete
  13. my bf nanges bila MK sedey n xboleh handle perasaan sedey ni.. huhuhu..

    ReplyDelete
  14. namee kalau bile menangis time tgk mak ayah or keluarga dalam kesedihan tak sweet ker?

    tak pun bile menangis time baca doa tak sweet ke?

    :)

    ReplyDelete
  15. aku menangis bila motor hilang . cisss .

    ReplyDelete
  16. hmm...x nak comment sangat la cik namee,pdpt laki n pompuan x sama rasanya..laki klu asyik nangis manjang,terlebih jiwa sensitif la tu kot...mmg x salah menangis,tp klu terlebih sensitif ni buat org jd meluat plak nti.."apsal mamat ni asyik nangis je kerja,malu la wei ko tu jantan.cubit sikit, jerit seghupe ponde"..haha.apapun aku setuju dgn point2 cik namee.just my personal oppinion...^o^

    ReplyDelete
  17. Semua di atas adalah boleh di kategorikan lelaki yang sangat sweet..Kalau lelaki menangis di tinggalkan kekasih sangat tak sweet itu namanya 'cenggeng' ! Hikhik :P

    ReplyDelete
  18. Confirm lepas ni ramai lelaki yang akan menangis sebab nak dapat title sweet daripada Namee :)

    ReplyDelete
  19. hawiz baru je menangis pg td...hal2peribadi..seksa sgt..=(

    ReplyDelete
  20. lagi satu lelaki yg menanges bila ada kaitan dengan parents memasing..typical ke tak tu?ehehe..

    ReplyDelete
  21. lelaki yang sweet macam keroro.

    hehe :P

    ReplyDelete
  22. agree! lelaki menangis sangat comel :)

    ReplyDelete
  23. so rare when guys crying for something like these

    ReplyDelete
  24. perempuan yg snang dicari adalah pmpuan yg menangis, tapi lelaki yg susah dicari adalah lelaki yg menangis krn kite..hehehehe...^.^V

    ReplyDelete
  25. yess sungguh comel lelaki yg mengeluarkan airmata ketika gembira :)

    ReplyDelete
  26. my Hubby menangis time nikah.. geli gak tengok tapi macam sweet pulak.. adeh!

    ReplyDelete
  27. they will be looked so sweet when crying. believe me once, like you said earlier..pabila lelaki menangis tanda kegembiraan dan kedukaan..those are different actually..but those are feelings dan lelaki juga mengekpresikan perasaan through crying :) that's enough sweet!

    ReplyDelete
  28. kalau mcm ni saya x sweet r..hehe

    ReplyDelete
  29. wa..... mmg sweet kan^^

    teringt nk jumpa laki cm tu namee

    ReplyDelete
  30. Lelaki sweet bila menangis solat taubat atau berbuat dosa. Menangis ketika bertaubat memohon doa.

    Time tu ego jatuh. Memang sweet :)

    ReplyDelete
  31. lelaki ni ego dia tinggi.. tu sebab susah nak tengok lelaki menangis.. tapi bila sekali lelaki tu menangis memang berharge macam emas la.. hehehehe.. tapi bahaye jugak kalau terkene lelaki kasanova.. huhuhu

    ReplyDelete
  32. wahh..aq sweet la coz penah nanges tym my rabb passed away...hehe..prasan lebih ni..hihi
    btw nice entri! :)

    ReplyDelete
  33. ohhhhh
    sangat la mengharapkan lelaki sweet ni dalam hidup nnti
    kikiki

    ReplyDelete
  34. cam ni ke lelaki suweet... rupanya.. saya ni suweet gak..2 n 4.. :)
    lom nikah.. cam ne nk ada ank.. hehe

    ReplyDelete
  35. err ayie kategori lelaki sweet tak?hee..;)

    ReplyDelete
  36. hahaa.namee.mcm biasaaa.all ur points mmg tiptop!agreeeee!tapi bukan sng nak tgok laki nangis kann? :P

    ReplyDelete
  37. Yeah, mereka sweet bila menangis sebab ciri-ciri lelaki yang normal ialah tough, keras, dan tabah. Menangis memang menunjukkan kelemahan, bagi mereka...

    I ada seorang kawan yang akan menangis bila dia nak marah orang, sebab dia tak suka marah. Oh, I immediately jatuh hatiiii! So yeah, menangis. I setuju dengan this point ;)

    ReplyDelete
  38. lelaki mati sebab parent meninggal dunia?

    aku rasa waktu tu je lelaki patut nangis.yg lain rasanya mcm kurang perlu je

    ReplyDelete
  39. errr...baru follow arini..
    ehem gud post..=)

    laki susah nak nangis kot,ader time2 jer..bler die tengah sensitif sorang diri...hehe =)

    ReplyDelete
  40. Ada satu lagi... lelaki yg menangis apabila aweknya menghancurkan kereta kesayangannya, hahaha....

    ReplyDelete
  41. nnt elie nk tgk husband elie nnt nanges tak kalau tgk anak first lahir nnt! hehehe

    ReplyDelete
  42. laki sweet?em seorang lelaki yang garang tu sweet kot bagi aku.HAHAHAHA

    ReplyDelete
  43. mmg sweet sangat lah lelaki menangis namee! :')


    *yaya kalau pergi makan kat kedai lepas tu tgh cerita bersamamu memang serius meleleh air mata :'(

    ReplyDelete
  44. lelaki sebnarnya boleh menangis, tp merea nie adang2 ego..sbb tue tak nak nangis..ade yg kata air mata lelaki nie mahal..huhu..entahlah..

    ReplyDelete
  45. setakat ni kak es pernah tgk dalam drama je lelaki nanges sbb lamaran diterima...
    tp kalau nanges sebab kelahiran anak tu mmg wow!! lagi WOW kalau lepas istri bersalin tu dia nangis sambil kucup dahi istri tanda terima kasih susah payah lahirkan zuriat dia... (my hubby tu ahakss)
    seyes terharu kalau tgk airmata kat tepi bibir mata tu ;)

    ReplyDelete
  46. susah nak jumpe lelaki yg boleh menangis depan perempuan =)

    ReplyDelete
  47. wah,.betul2.sokong..lelaki gini,leh wat permpuan terharu sgt.heee

    ReplyDelete
  48. iMenangis bila iTengok hindustan. iTak sweet ? :p

    ReplyDelete
  49. One more ! lelaki menangis bila orang tidak hargai dia ! macam perempuan yang dia sayang dia tinggal kan macam tu je , SO SAD :( pernah kena

    ReplyDelete
  50. One more ! lelaki menangis bila orang tidak hargai dia ! macam perempuan yang dia sayang dia tinggal kan macam tu je , SO SAD :( pernah kena

    ReplyDelete
  51. One more ! lelaki menangis bila orang tidak hargai dia ! macam perempuan yang dia sayang dia tinggal kan macam tu je , SO SAD :( pernah kena

    ReplyDelete
  52. mmg sweet. tp punyalah payah nak tgk lelaki keliling sy ngs. sy xpnh lg.

    ReplyDelete
  53. ex bf dulu pernah nges , hm sweet ke ? kdg2 la kot , kdg2 cam geli pun ade , xmacho langsung . huhuhu :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...