Tuesday, November 8, 2011

Trend 'Kelar Tangan'

Hello peeps..

Trend 'kelar tangan'.

Kenapa kelar tangan ?


Untuk mengugut dan tunjuk perasaan ? 

Baru-baru ni, ada seseorang tunjuk kat aku gambar budak umur 16 tahun yang menoreh tangan nya dan di upload nya gambar tu dalam facebook. Tajuk gambar kononnya sungguh sadis...
Tajuk gambar : "Aku boleh buat lagi teruk dari nih"

"Aku boleh buat lagi teruk dari nih"


....maksud kalau lelaki tu tak balik pada dia, dia akan kelar lagi teruk dan terus upload ke facebook gambar yang lebih dasyat. lebih bercorak dan berseni 

Nampak caption seolah nak tujukan pada seseorang, mungkin bf dia ? Yelah, dari comments yang aku baca dan wallpost di wall nya nampak macam seorang yang baru putus cinta. Tapi putus cinta, nak kelar tangan dan post di wall facebook ? Nak tunjuk perasaan sampai macam tu sekali ? Bukan setakat post gambar tangan berdarah, malah bantal dan cadar yang dipenuhi darah pun turut di upload. Satu album khas yang bertajuk "AKU BOLEH BUAT LEBIH DARI INI"

Kenapa seksa diri macam tu, plak upload plak kat facebook sebab nak tunjuk perasaan. Entah ex bf tu nak kembali atau tak. Buat rugi je kelar-kelar tangan ni. Orang nak darah, dia lagi nak buang darah sebab tunjuk perasaan. 

Lagi satu, trend ukir nama kat kulit..

Trend kelar tangan untuk ukir nama orang tersayang. Untuk apa ? Takkan bercinta putus bercinta putus asyik nak ukir nama je.Penuh lah satu badan macam tu kalau asyik couple clash je. Zaman sekolah dulu famous sangat lah kelar-kelar nama ni konon nak buktikan cinta. Last-last kahwin dengan orang lain. Sayang oh kulit cantik-cantik tapi berparut dengan calar balar. 


Benda ni trend, plak di upload kat facebook, lagi lah menjadi ikutan manusia bila nak tunjuk perasaan. 


Fikir panjang sikit lah at least. Bunuh diri pasal cinta memang tak berbaloi. Bf lari, mak ayah ada lagi. 


Happy reading and have a nice day..




10 Rahsia Lelaki Yang Perempuan Perlu Tahu !


104 comments :

  1. serius namee,satu tindakan bodoh oleh mereka2 yg tak matang ni...banyak lagi benda faedah dr buat benda ni...ni la bila cinta diagung2kan...=.=

    ReplyDelete
  2. teruknya.sampai macam tu sekali.
    dah jadi trend dah.hmmmm..
    lepas kelar tangan.
    nak kelar apa lagi?.

    ReplyDelete
  3. namee...

    dari sekolah dulu dah ade kawan2 psiko begini.

    oh... ade jugak ex-bf mcm ni. takut jugak...

    sampai kena sorokkan semua benda tajam..

    p/s: serius ngeri tgk tgn dia!

    ReplyDelete
  4. memang bodoh gila org yang buat mcm tu .

    takde perasaan syg kat diri langsong
    -___-'

    ReplyDelete
  5. kelar ye?? beraninye...
    Bila soh semayang lari... apeda....

    ReplyDelete
  6. pemikiran bebudak je macam ni..
    x matang lansung ah..

    ReplyDelete
  7. mak ai.. disebabkn tekanan, diorng ambel langkah mudah.. hmm mintak jangan la terfikir nak buat mcm ni one day, namee pn jgn la mengada2 nak try pulak, namee dah la kurus.. huhu

    ReplyDelete
  8. bdk sekarang fikir diorang dah cukup matang pasal hal2 kapel ni. kalau sy dulu, sy rasa sy ckup matang masa kat sekolah. tp bila masuk matrik, masuk u, rasa menyesal pulak kapel2 ni. ni kan pulak cerita nk kelar2 tgn -,- duhh mmg tak matang. hope dy oke je. tunggu la dia besar nanti, baru dia tahu apa yg dia buat tu salah

    ReplyDelete
  9. kelar tangan?

    sumpah bodoh mereka yg macam tu!
    elie putus cinta, rilek je..buat apa nk kelar2 tgn ni? buat sakit tgn je..then parut2 macma tu, ish! tak payah la..buat rugi dirik je.. kan? huhu

    ReplyDelete
  10. haha..memang bodoh pnya trend...dulu wktu sekolah pn ramai kawan yg wat camni...tah apa faedahnya aku pn x tahu...tanda cinta sejati?nonsense...menyakitkan diri sendiri adalah....


    latest update : Tekok Beriuh ~ Bagaimana Melindungi Data Peribadi Anda

    ReplyDelete
  11. memang pun kak namee, kelar diri dah macam trend...bdk sekolah saya ada sorg kelar tangan sebab pak we dia mintak break up dia ada minachi lain. agak bengap jugak la minah tu saya rasa, susah payah toreh tangan dia tulis nama pakwe dia tu sampai darah2. laki tu buat dunno ja bila dia tau. dunia2.

    ReplyDelete
  12. ok sgt geli tgk darah kat pic first tu... wuuuuu..

    dulu ada sorg kwn deeya mcm tu. gaduh sikit kelar tgn. tension gilerrr dgn die. xtau nak nasihat mcm mana lagi

    ReplyDelete
  13. orang frust menonggeng gitu la. die tak fikir ape yg die buat tu, bf die tak mungkin nak kt pompuan psyco. biarlah kite belajar utk lebih sygkan diri sendiri and family. lelaki, patah tumbuh hilang berganti. nite =)

    ReplyDelete
  14. Alahaı pendetnya akal.
    Cenggını pung ada?
    Anak sapa la nıh?? Mıntak sımpang la jd kat anak anak kıta nantı

    ReplyDelete
  15. lau dkat2 dah kna pnampaq ngn kite dah ni ;D..mkin lama mkin plik plak prngai bdk2 skrg nih..dri sndiri gak yg skit..xda pekdahnya..

    ReplyDelete
  16. masalah mental orang yang macam nie. ye dak? tunjuk perasaan KONON

    ReplyDelete
  17. true, just true..

    selalu budak2 jek yang suka buat camni.

    ReplyDelete
  18. hem..maca2 zaman skang ni..x syg nyawa

    ReplyDelete
  19. budak2 mcm ni mmg kena bimbing kalau tak lagi makin teruk...
    lagi kita marah lagi dia buat...

    ReplyDelete
  20. dorang yang buat macam ni tak fikir kesan dia. dorang buat macam ni umpama tatu dah.

    btw,dorang tak rasa sakit ke?

    ReplyDelete
  21. saya buat entry ni jugak.. nape same ni?? :p
    saya ada ubat untuk org putus cinta :)

    http://belogkayangan.blogspot.com/2011/11/doa-putus-cinta.html

    ReplyDelete
  22. baru 16 tahun.perangai tak matang betul.zaman sekolah saya dlu, subjek fizik tak dapat A pun boleh kelar tgn dengan harapan cikgu bagi A.boleh x cam tu?huhu -__-'

    ReplyDelete
  23. one word: depa itu gilaa...


    nak bunuh diri pasal cinta..tak berbaloi lngsng!! puiiiiiiii -.-

    ReplyDelete
  24. hahhaa. kelakar je dorang nie. siap wat album plak toh. adoyy

    ReplyDelete
  25. Kadangkala kita pun tak boleh tafsir kenapa mereka suka buat tindakan diluar kawalan.If ex boy friend dia tak return dekat dia sekalipun apa yang dia dapat sakit hati,sakit tangan.Tak baik seksa diri.Manusia yang tak boleh sayangkan diri sendiri tak boleh nak sayangkan or serahkan hati kepada orang lain.Macam nilah jadinya.Terlalu mengagungkan cinta manusia melebihi cinta Allah sehingga terlupa Allah masih ada. :D

    ReplyDelete
  26. Dah kurang RM2k hantaran kawen. Bodoh!

    ReplyDelete
  27. nanti kang nk kawin tangan berbekas camtu. wat malu aje..

    ReplyDelete
  28. hemm..ni semua ikut trend manusia xda agama lah nih..apa pon kena kembali ke akarnya..didikan agama tu penting..barulah dpt jadikan akal kita sihat..bila akal sihat xdalah buat benda bodoh mcm nih..

    ReplyDelete
  29. yeeahh betol tu..baik p derma darah dapat pahala..erkk >,<

    ReplyDelete
  30. terasa ngiluu siod huhu..kalau terpotong urut tu. wasalam lah jawabnya

    ReplyDelete
  31. dulu, 3 taun lepas ada kes ex gf amir kelar tgn sendiri sebab nak amir balik kat dia.. sampai masuk hospital.. sampai mak dan abng dia pujuk amir jumpa dia.. huhu.. memang tak lah kan... tp lepas tu dah survive.. ada bf tak lama lepas tu.. budak-budak.. huhu

    ReplyDelete
  32. huhuhu..em mmg skit..dulu kat skolah pon ade senior yg buat mcm nie..ya Allah sakitnye tgk..ngeri..

    ReplyDelete
  33. owh.. sungguh kurang sopan tindakan ini kepada diri sendiri juga kepada keluarga tercinta.. kurang cerdik tindakan ini...tapi sayang bila dah berparut, mas kawen pun rendah la. ehheheh

    ReplyDelete
  34. kelar2 tangan ni memang dah jadi trend.. dulu masa sekolah ada jugak kawan2 yang buat mcm ni..tapi endingnya kawen dengan orang lain..ntah apa2..

    ReplyDelete
  35. kena air panas pun dah rasa sakit ,apa lagi nak kelar2 tangan plak nie

    ReplyDelete
  36. kat sekolah, banyak girls buat macam ne, =.=

    ReplyDelete
  37. aha. betul tu. buat apa nak kelar tgn sebab benda2 remeh temeh ni? bunuh diri, kelar tgn, ukir nama kat kulit. watdefish yoww~

    Ada sorang kawan laki macamni. dia mngadu kat I mcm2 sbb gf dia tinggalkan tanak kat dia la hape la. siap nak tunjuk kat I lagi tgn yg dia dah kelar tu.

    and I was like, ffffuuu wadehek r u doing? u dah ta syg nyawa ke? family ada lg kan? syg diri sniri la bro! lu hidup bkn untuk dia. ingat Allah! #terusnangis :D

    ReplyDelete
  38. euwww...takot.. dulu sorang kwn tina ni kelar tgn tuleh nama pakwe dia.. last2 ustaz kata solat dia xsah sbb ibaratnya dia buat tattoo.. so, dia iron kulit dia utk ilangkan torehan tu.. adehla, sakit!!!

    ReplyDelete
  39. this is what we called as stupidity

    ReplyDelete
  40. xtually kes kelar2 tgn ni penyakit mental sebenarnya... tanpa org tuu sedar ato tak dia sedang mengalami masalah jiwa yg kalo xdirawat bukan shje dia mampu membahayakan dirinya tp juga org sekliling...

    ReplyDelete
  41. Sangat tak cerdik tindakan mereka ini.

    ReplyDelete
  42. tgk gambar yg first tu je dah rasa ngeri...sakit tu...

    ReplyDelete
  43. Ada trend kelar tangan ke? Gila ke apa?

    Adoii. Kesiannya melukakan diri demi cinta x kesampaian.

    Inilah jadinya bila cinta menguasai pemikiran. Huhu

    :)

    ReplyDelete
  44. sungguh tak matang nak kelar2 tgn nih :/

    ReplyDelete
  45. satu perkataan je boleh cakap kat orang macam ni... bodoh!!

    ReplyDelete
  46. sangat setuju..teringat kes kat matrik iium dulu kan? dak kaed tuh..uhh..ngeri..hehe

    ReplyDelete
  47. giler ke bangang?
    btul2 hilang akal

    ReplyDelete
  48. diorang yg suka kelar tangan ni knp xnk dftar kt hospital utk jd pnderma darah?drp buat kerja bdoh membazir drah..baik pergi derma utk mreka yg mmerlukan..;P

    ReplyDelete
  49. mesti yang baca ni ada yang pernah buat..yer dak..?? =)

    ReplyDelete
  50. ni semua kerja giler...orang berakal mesti tak buat mende gitu..kan...

    ReplyDelete
  51. depa kelar sebab depa bongek.xcukup mateng.

    ReplyDelete
  52. Buat design drawing kat tangan. Ahaha.

    ReplyDelete
  53. erkk..nmpk sgt budak tu x ckup matang lg..huhu

    ReplyDelete
  54. hurmm.. nampak sungguh kesingkatan pemikiran..kesian!

    ReplyDelete
  55. orang bercinta dapat bahagia. dia bercinta dapat kelar tangan sampai berdarah. haha bodoh tol siapa yang buat macam ni.

    ReplyDelete
  56. Saketnye gi cederakan diri sendiri. Ex bf ntah2 tgh bergumbira....huhu

    ReplyDelete
  57. surely nih budak skolah nih kan? :p budak2 skarang sgt extreme.age 16 dah terjun bangunan bagai bila putus cinta.WTH??bnyk lagik benda nak difikir bila da besar wahai adik2 oi..cinta tu bukan perkara utama bila sampai waktunya..buatpe la nak menyakitkan diri kelar2,terjun2, time muda2..cool sangat ke buat mcmtu?tak cool langsung infact orang akan kata anda bodo lagik bangang.so not cool! :))

    ReplyDelete
  58. betapa bodohnya dan bangangnya seperti......

    tu saja.

    ReplyDelete
  59. ish...
    sakitnyaaaa~
    tak sanggup kelar tgn senirik!

    buat rugi masa jer, ilang darah satu, wat malu 1, dosa dgn tuhan 1.. ee..!

    ReplyDelete
  60. tambahan:

    lain kali potong lu punya kasi anjing makan maa.

    ReplyDelete
  61. trend kelar2 tgn + ukir nama kt tgn ni dah ade mase zaman skolah dulu lg. tah ape2. setakat ni mmg xde lg keinginan nak buat. sy seorang yg takut sakit. gile ke ape sakitkan diri sendiri. haih =.=

    ReplyDelete
  62. Hm. Benda ni memang dah jadi trend. Like budak2 akan compare, hey I can do more than that! or, ala.. takat tu je kau larat???

    Yeah, it's a STUPID trend.
    Buruk gila tangan jadinya... I yg ada sikit parut pun merana gila nak hilangkan dengan krim2. Dahla krim hilangkan parut kebanyakannya mahallll....

    ReplyDelete
  63. lepas ni kelarla kemaluan plak.....stkat kelar2 tgn ni da xfamous laaa.....ade tgn elok2 g wt mende2 bodoh cntu??cube la wt ssuatu tu gune akal,ade otak pn xgune law xberakal....

    ReplyDelete
  64. sangat merugikan
    mungkin bagi org yg buat cm ni, mereka berasa puas!
    tapi hakikatnye kepuasan tu tak kemana pun
    x cecah hati pon..

    rugi sngat2..

    ReplyDelete
  65. Sanggup buat sebab cinta...memang bodoh..cuba lah berdoa kew kn lebih baek kalau jodoh tak kemana..kn namee? :)

    ReplyDelete
  66. raya aidiladha orang dok sibuk korban lembu dahhh kenapa nak korban tangan tu ceq adeq oiiiii. budakkk budakkk

    ReplyDelete
  67. ni kes x fikir panjang sbb tuh mampu buat kelar-kelar ni, kate mereka, kau mampu?? hahaha.

    hanya orang yang x dapat nak belajar tinggi je buat keje nih.

    terlebih ikut perasaan sangat,
    ini la jadiknya., kite tengok je namee, yang sakit die jugak kan?? hehe

    ReplyDelete
  68. budak budak ni. kurang kasih sayang =.='

    ReplyDelete
  69. nak pengsan tengok gambar tuh -_-
    dorang ni selalu tak fikir panjang bila buat something
    ish2 -_-
    takutnyaaaa

    ReplyDelete
  70. memang sewel bebudak sekarang ni..
    ingat tangan tu boleh jadi licin sesenang balik ke>>

    ReplyDelete
  71. alahai...rugi rugi.. hohoho.. sayang kulit tu dik oi... ingat cubaan bunuh diri tapi saja nak menunjuk lah tu..

    ReplyDelete
  72. masa yana sekolah dulu pun ade jugak kawan yana main kelar2 tangan ni.. yana tengok real woo dia kelar tgn.. mase tu yana baru 14 15 tahun kot.. hanya mampu melihat je la.. huhuhuhu

    ReplyDelete
  73. hoomagaiii ! tindakan y bodoh betol , jenis taknak pkey panjang btol =_='

    ReplyDelete
  74. pernah jumpe owg cmni....mujur la einz masih waras...nak mati pun amal tak cukup..pe cer.....

    ReplyDelete
  75. trend emo/kelar tangan ni kat Malaysia baru nak jadi ke?
    kat belah Barat sana dah lama ade..
    terikut ikut la tu..

    ReplyDelete
  76. kan lagi bagus ukir nama mak bapak..mereka yang akan kekal bersama kita hingga saat dibacakan talkin...

    ReplyDelete
  77. alhamdulillah so far masih duduk di bumi nyata..terkelar jari skit pun masa memotong dah sakit..ni nak buat lagi xreme..memang takkkk lar ;p

    hi namee...salam aidiladha..

    ReplyDelete
  78. kelar tangan,bunuh diri bagai sbb cinta adalah sangat bodoh.hmmmm..

    ReplyDelete
  79. Shit.curik entry aku.baru ingat nak pos next wik.

    ReplyDelete
  80. perggghhh! tak men la kelar2 tgn ne...pemikiran dorng cetek...study dlu bru pkir psal cinta...huhu

    ReplyDelete
  81. bnda ni msih lg popular ye...dlu mse darjah 6 pn ramai yg wt gini...ingt an da xde..rupenye...ish3....ni nme menyekse diri...mzalimi dri sndri....xbgus3!!!...

    ReplyDelete
  82. Ada lagi ker dok main kelar kelar gini Namee?? Hmm sadisss,cinta entah kemana,nyawa pulak nk di gadaikan..Buat apa kalau laki tu balik kat dia sebab tak nak dia buat bukan2 dan bukan sebab dasar cinta.. =..="

    ReplyDelete
  83. erk?gila nya!

    tapi saye pernah jumpe sorang guys yg ugut x-gf die camni..huahuahua..macam lawak je..takde iman betul..(-_-")

    ReplyDelete
  84. selalunya yang ada kes benda camni..part putus cinta..nak amek perhatian konon..eiii menyakitkan diri sendiri.tak terasa bodoh ke buat cmtu haaa...budak2 zaman sekarang ni dasyat.gaduh sikit.dah ugut nak bunuh diri la.macam2..nak kata bodoh.kasar lak..he3 tp kurang bijak..=D

    ReplyDelete
  85. macam nak terberanak lakkk tgk gmbo ni...eeuuwww

    ReplyDelete
  86. seriously jelous dgn blog sis. cmnt berpuluh :( ishh dah keluar pon fatwa kte buat bnde ni haram . diorang kurang pendedahan n obiviously kurang matang . siyes tak suka gf buat mcm ni kt kte :(

    ReplyDelete
  87. masa zaman sy sekolah dulu pernah ade kes mcm nie berlaku kat sekolah..cuma mase tue belum ade fb, jd tak kecoh...memang ngeri tgok tgn org yg sanggup kelar2 ukir nama pakwe nie..

    ReplyDelete
  88. nanti sibok nak beli bio oil la tu

    ReplyDelete
  89. alah perempuan memang suka buang darah apa. sebulan sekali kan. jadi laki tu tak heran la dia buat gini.

    ReplyDelete
  90. Pernah bwt skali , tp . Xsterok too . Huhu . ~ngee . :D

    ReplyDelete
  91. xde akal . menzalimi diri sendiri -..-

    ReplyDelete
  92. Ustazah aku cakap benda macam ni tergolong dalam tatu..hukum dia haram..pada aku lha kalau betol nak tunjuk dekat bf/gf dia, awat tak gune pisau toreh jewk teros..

    ReplyDelete
  93. kwn laki aq pnah cter.tiap kali gdo dgn awek die.. awrk die kelar tgn, mnun clorox. haha

    ReplyDelete
  94. Saya suka ayat terakhir tu ' bf lari, mak ayah ada lagi ' ..;)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...