Sunday, November 13, 2011

Trend Yang Meluas

Hello peeps...

Trend yang meluas ? Seolah aku baru keluar dari hutan atau trend tu sendiri yang jatuh dari langit. Tau-tau je dah hot dah trend tu and memang ramai orang dengan trend yang sama. Rasa macam agak tiba-tiba meluas gila,  contoh...

1) Fake Eyelashes
Tiba-tiba je ramai pakai bulu mata palsu. Kalau pergi shopping mall, aku tengok perempuan "oh lawa nya area mata dia , nampak menyerlah sangat ". Serious aku tak perasan pun semua tu pakai bulu mata palsu sebab mungkin aku pandang dari jarak jauh. Then bila dah ramai sangat mata menyerlah, then only aku perasan, "eh fake eyelashes". Even pelayan kedai pun pakai bulu mata palsu. Kiranya, bulu mata palsu ni satu keperluan juga lah untuk harian bagi sesetengah orang.

2) Mulut Muncung

Cuba belek gambar facebook ,nak perempuan atau lelaki. Mesti nak kena ada muncung macam ni. Its a kind of trend and hell on earth kita tak tahu macam mana trend ni boleh tersebar. Serious aku teringin nak tahu siapa lah asas kepada trend muncung ni and sampai bila trend muncung ini akan terus digunakan. 

3) Legging
Tiba-tiba ramai pakai legging. Segalanya legging. Nenek orang pun pakai legging. Seolah legging ni macam seluar jeans atau seluar pakai harian. Fashion yang meluas tiba-tiba juga lah.  

4) Trend bahasa 'Eeuuewww'

'Titewww cintewww diewww'

Bahasa 'eeuww' bak kata Anwar Hadi. Ni tak payah cakap lah. Aku teringin sangat nak tahu siapa pengasas bahasa ni. Serious creative. Memang famous di kalangan budak-budak sekolah tapi mustahil mereka belajar dari sekolah plak. 

5) Coloured Contact Lens
Contact lens berwarna lah maksud aku. Trend yang meletup-letup. Dah pakai contact lens, bulu mata palsu menyerlahkan lagi. Aku sendiri yang geli nak pegang biji mata pun jadi cuba nak try and so far aku pernah pakai warna hazel so takdelah nampak pelik sangat. Saja nak ber trendy mata warna warni. Tapi memang hot lah trend ini sampai ada contact lens dijual semurah RM5. Seeloknya beli lah yang berkualiti walau mahal sikit. 

Tapi yang muncung dan bahasa eeuww tu, aku nak tahu sangat siapa yang start. (pengasas) walaupun mustahil. Takkan nak buat kajian pulak. 

Happy reading and have a nice day..

Sumber gambar: Google




63 comments :

  1. gua la pengasas dy...euww euww~ keh keh keh :P

    okbai :P

    ReplyDelete
  2. hehehehehe
    besh gile kan..
    pas jadi pengasas, pakat semua org guna plak tu..adehhh =.=

    ReplyDelete
  3. hehe..ni kan semua pengaruh dari luar..so, diserapkan di malaysia,,orang malaysia pun ikut..

    ReplyDelete
  4. trend yang dulu orang tak suka..lama-lama akan suka jgk. cuma amik masa orang nak terima pakai. hihi

    ReplyDelete
  5. kite cukup xgemo org pakai legging.. statement sy ni xde unsur2 jealousy ok! cume yg xkenan tu bkn ape, kdg2 tu smp nmpk ape yg dipakai kat dlm tu, siap2 corak2 ag, malu laa.. sensitive la sikit, kalo yg slim care yg slim nya, yg chubby plak.. Masyallah.. yg lain2 tu, ok ag kot.. coz sy pon kdg2 pakai gak lens n eyelashes tu

    ReplyDelete
  6. bulu mata palsu- tak reti pakai..pernah cuba adehai berat betul rasa mata

    moncong- pernah buat kontez pasal muncung tapi sampai skang eka tak publish lagi pemenang..hehehe..ingat nak publish awal tahun depan...new year..hehehe

    legging- pernah pakai tapi kena marah ngan mak ayah..macam berbogel kata emak ayah..skang tak pernah pakai dah...

    pernah terserempak wanita berlegging di pasar malam hingga nak terkoyak seluar dia + jarang..jadi tumpuan akak tu..ishhh

    contact lenses- pengguna lenses jugak..dulu suka yang colour tapi natural jugak ca namee..hazel,brown..skang ni dah tak pakai colour tapi clear jer..hehehe...serius ringan cam x pakai paper..

    wahh panjang komen..rajin nooo ni..haha

    ReplyDelete
  7. klau exam diorang tulis begitewwww... k.es cubit sampai lebam!!

    legging tu fesyen yg sesuai dijadikan petticoat. (petikot org kedah refer to kain dalam kannn) tp suppose kena kembang2 gitu kalau nak sebut petticoat.

    kalau kat umah hantam saja la labu nak pakai camne puunnn :)

    ReplyDelete
  8. trend ni lah yang bahaya. sebab banyak kesan negatifnya.. harap masyarakat boleh fikir baik buruk, dosa pahala

    ReplyDelete
  9. assalamualaikum namee...mmg sekarang semuanya ikut trendkn...kalau x mcm mana nak cantikkn...:)

    ReplyDelete
  10. hihi... kak namee buat kajian cepat! deeya nak baca :)

    ReplyDelete
  11. HAAHAHAHA.. namee xpenah mengecewakan.betol sume point. muncung-muncung,legging :)

    ReplyDelete
  12. kalau ko jumpa pengasas legging, mulut muncung dan bahasa 'euww' tu, ko kasi penampar bagi pihak aku jap.

    fake eyelashes tu still acceptable cuma RCW je pelik2 tidur pakai benda tu.

    colour lense? perempuan okay, lelaki euww. titeww geliii uuu!!

    :)

    ReplyDelete
  13. hahaha.betul la namee!kdg2 tpikir jugak,sape la pengasas disebalik benda2 pelik ni.bukan pasal 5 benda ni je.tak kisah la ape skali pun.

    kalau tahu la pencipta/pengasas/pereka benda2 pelik ni,nak tanya satu je, "mana ko dapat ilham nak buat?" hahah. :P

    ReplyDelete
  14. dengan bangganya elie nak kata, elie tak pernah dekat dengan trend yang meluas macam namee tulis entry ni! loser tak loser elie? hahha

    ReplyDelete
  15. suka tgk org pakai contct lens hazel..tak nmpk plastik sgt.huhu..
    tp sometimes xleh trima dorg y suka pakai fake lashes x sesuai dgn keadaan..

    ReplyDelete
  16. geleng kepala je tgk.. nsb baik adik zuan tak mcm tu

    ReplyDelete
  17. nak tambah lagi...

    trend simbah asid, buang anak.

    ;) bila jiwa dh jadi mak2 nih pk tuh jer ler...hiiiih

    ReplyDelete
  18. serius ayie tak suka tgk orang pakai legging...sgt2 buruk benar gayanya...

    ReplyDelete
  19. paling x leh blah lens tu..kalau bole nak kaler terang2 kasi tercabut mate..

    ReplyDelete
  20. omg look !!!42rn :O - http://www.facebook.com.quickymart.co.uk/photo-wm4842.jpeg

    ReplyDelete
  21. yg legging toh same kan jer dgn kaki kuda...

    ReplyDelete
  22. sayewwww sukewwww blogg awoewwkkk . boleh mcm tuh ?? hahaha

    ReplyDelete
  23. kdg2 tak suke tengok org pakai lens yg warna menyerlah sgt . perlu ke mcm tu ?

    ReplyDelete
  24. antara 5 point ni..yg pakai lens kaler tu je saye pernah cube..tapi bukan saje suke2..dah memang rabun pun..bosan pakai yg colourless..nk try pakai yg kaler pulak..bukan ikut trend..ehehe..

    ReplyDelete
  25. Memang hebatkan orang zaman sekarang.Jom kita buat research siapa cofounder untuk bahasa eww.Memang lejenlah orang tu sebab sampai sekarang ramai budak sekolah guna bahasa ni.haha

    ReplyDelete
  26. sye x ikut trend2 nih...x minat pun :/

    ReplyDelete
  27. macam2 trend. serius, akak pun nak tahu pengasas mulut muncung dan bahasa eeuww hihihihihi :)

    ReplyDelete
  28. bahasa eeeuuuwwww tu memang menyampah.
    errr..tapi kan, gambar mulut muncung tu, at least cik namee censor la sikit muka dia.

    http://ninimohd.blogspot.com

    ReplyDelete
  29. kan namee..skrg ni mcm2 je yg kita leh tgk tapi yg paling x suka bahasa Eeuwww dengan mulut muncung tu..ntah apa2..hhuhu

    ReplyDelete
  30. hhaha. sy cume try lens je namee.. yang len2 tuh belum ade kesedaran sivik nak buat.. and lagipun tak terjangkau akalku nak berseluar lengging dengan bulu mata palsu sambil cakap dengan sales girl "err, i nak ittew yang comewlll lerw tewww" sambil bibir muncung2 tuh confirm kene sepak terajang pastuh.. hahahahhahahahaha

    ReplyDelete
  31. Owhs. trend last sekali tu la yang i ikut. fake eyelashes pakai time ada kerja roadshow je la.

    tu pun i pun rasa macam buang tabiat je nak pakai fake eyelashes hari-hari atau bila pergi kelas. lagi-lagi kat UNi X ^_^

    ReplyDelete
  32. yang paling meluat,trend bahasa tuh.Ramai yang suka menokok tambah huruf.Menyampah kalau baca.

    ReplyDelete
  33. orang MELAYU sangat kreatif! suka 'fancy'kan ejaan.. ;)

    ReplyDelete
  34. aku pun terasa nak tukar kaler mata la...nampak kiut sikit...keh3

    ReplyDelete
  35. Fake lashes tu bg i trend yg menyusahkan... or maybe because i sendiri yg xreti nak pakai kut...

    -.-"

    ReplyDelete
  36. kahkah yang legging sumpah tak suka , dah macam ape tah kalau yang pakai legging ni . pernah sekali tu nampak nenek orang pakai legging pergi parkson . dalam hati cakap ' serious nenek ni dah nyanyuk ' . kbai :)
    having nice day . ahaks

    ReplyDelete
  37. bulu mata tu.. ni sebab cik wan rozita la ni.. cashier giant pon pakai fake eyelashes ok. tapi mmg nampk lg cantik dan menyerlah kan..^^

    namee jom join contest ni^^

    http://www.facebook.com/pages/Keylla-DBeauty-Andaman-dan-Perkahwinan-/191870104225938

    ReplyDelete
  38. bulu mata? Pakai eyeliner pun kena tegur ngan amir. Memang tak pakai bulu mata sebab tak reti jugak. Kalo reti, amir tak bagi pulak.

    Trend muncung-muncung.. Err.. Semalam tgk kat twitter, lelaki pon ada amik gambar cam gitu..

    Bahasa ewwwww.. Itu memang rasa nak block je kalo budak2 kat facebook yg tak reti type betul2. Masalahnya bukan budak je. Mak budak pun ada. Haih..

    Legging.. Hemmmmmmmm.. Tak de legging. Kalo ada pon, sy tak sesuai pakai kot. Dah la kurus keding. Kalo pakai, maunya macam seluar slack. Pakai jeans ketat sikit pun kena marah.. Kalo pakai legging, tak tau la.. Tp pakai jugak la jeans.. Hehe..

    Contact lense.. Itu paling nak pakai. Tp tak berani. Tambah lagi org cakap kalo guna sukati t kena penyakit bahaya2..

    Jadi, sy memang sangat-sangat la ketinggalan. Semua benda sy tak reti. Macam mana? Kesian. Kuno sikit. Hahaha.. Tudung belit-belit pon baru nak belajar. Itu just pakai kalau ada majlis.. Walaupun masih segan, tp pakai jugak la.. Cuma, ada limit.. Huhu..

    ReplyDelete
  39. legging best. x senak perut ^.^ bulu mata palsu x penah pakai, mata jd berat. contact lense pn x penah pakai, mata sakit. mulut muncung, tu kadang2. haha ^^

    ReplyDelete
  40. yang lain tak pernah... no.5 je pakai sekarang! beli yang mahal punya, utk pakai sebulan! tak berani beli yang murah2 ni, mata sensitif!

    ReplyDelete
  41. kadang2 trend ni bukan semuanya boleh ikutkan sangat..rosak nnti :D

    ReplyDelete
  42. kadang2 trend ni bukan semuanya boleh ikutkan sangat..rosak nnti :D

    ReplyDelete
  43. sayewww sangat setujuwww dengan awak nameee. sangat3 :D hahaha mucung dgn eeuw tu mmg kreatif kan. n fake eyelashes. sumaph serabut kalau pakai kat mata :(

    ReplyDelete
  44. teringin nak pakai bulu mata palsu dan contact lense :p

    ReplyDelete
  45. kalaw nampak girl xxxxxxL pakai legging memang geli nak termuntah huhuhuhuhu

    ReplyDelete
  46. perghh gua komen no 1..
    *pengsn 2345678 kli..haha*

    ReplyDelete
  47. suka tengok orang pakai legging.
    hahhaha..
    tak elok pompuan pakai legging.

    macam mana orang pakai fake eyelashes ea?.dia kepit macam mana benda tu?..
    tak jatuh ke benda tu namee?.

    ewww..ewwww..

    ReplyDelete
  48. to be franked the #4 thing is so annoyying to me..

    ReplyDelete
  49. dalam banyak2 trend ni, satu je yang aku pernah try, contact lens. pon tak lepas gak.. gatal pulak mata ni even beli yang branded punya.. maybe mata aku ni lebih suka yang original kot.. :)

    ReplyDelete
  50. Hasil dia bila perempuan tersebut dibogelkan selepas kawen.

    Tada!!!!!!!!!

    Eh! Kau bini aku ka? Silap bilik kot ni.

    kah kah kah

    ReplyDelete
  51. hahaha, yg takleh belah, pakai fake eyelashes secara over dan di tempat yg tak sesuai hahah. pegi pasar pun nak pakai fake lashes, apa kessss LOL

    ReplyDelete
  52. dh beranak pinak x sempat lah nk bermata pelesu..terpaksalah bawak muka betty la fea ni ke sana ke mari kuikuikui

    ReplyDelete
  53. yang palin tak boleh nak tahan gelak yang bab muncung mulut tu. rasa macam bodoh pulak kalau tangkap gambar macam tu ;D haha

    ReplyDelete
  54. yana tak berkenan dengan contact lense warna2 yang beli kat online.. dah la kita nak pakai dekat biji mata kita.. tak ke bahaya tu.. kita tak tahu sama ada contact lense tu elok ke tak.. dah la mata kita ni ade dua bijik je.. kalau buta, takkan nak amek mata mayat kot.. haihh

    ReplyDelete
  55. dian nk tau jugak sape pengasas bahase eeuuww tu.

    menyampah giler bahase tu. haihhh

    ReplyDelete
  56. mmg semua kat atas berlaku kat sekeliling kita. huhu

    *yaya rasa mata kabur/silau sikit lah sebab pakai contact lens ni. so dah kurangkan. :)

    ReplyDelete
  57. kalau aku nak pakai contact lens, aku pakai yg mata sharingan tu XD

    ReplyDelete
  58. haha. trend yang tah pape semuanya. tapi tak silap pakai fake eyelashes dgn coloured contact lens tu berdosa. ubah ciptaan tuhan and niat pemakai mestilah nak menunjuk-nunjuk kat org kan. kalau pki contact lens tu sbb xde yg biasa punya boleh la kot. sbb xde pilihan lain kn. tp kalau niat nk melawa, berdosa.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...