Sunday, December 4, 2011

Beauty and The Beast. huh ?

Hello peeps..


"orang selalu kutuk pakwe kita huduh. mungkin lah dia tak hensem, tapi dia baik :_( " -anonymous


Huduh ?
Ugly ?
Big Question Mark.

Perempuan cantik + Lelaki tak handsome = Lelaki tu mesti kaya kan??. Mesti perempuan tu nak duit laki tu je kan ??

Perempuan tak cantik + Lelaki handsome = Perempuan tu mesti anak orang kaya??. Mesti lelaki tu nak duit perempuan tu je kan ??

Selalu sangat aku dengar statement macam tu (narrow-minded). So, yang nampak cantik, yang nampak handsome hanya sesuai dengan yang 'nampak cantik/handsome' juga? Eh ye? Kalau tak sepadan, mesti ada 'agenda' disebalik sesuatu hubungan. Eh ye ?


What does an ugly person look like?
Firstly, what does an ugly person look like actually or how to assume someone is ugly ? Ive been wondering what's exactly perfecto handsome/pretty is. Okay, aku rasa Elfira Loi tu cantik sangat but from other people views, mungkin tak cantik . So, boleh dikatakan ikut taste masing-masing lah. Its very subjective to be judged. So, cantik tak cantik terpulang pada mata masing-masing. Tapi once kalau seseorang tu dah terpikat pada seseorang, tentu lah cantik di mata dia kan ?
Heidi Klum and Seal 

Mana ada orang tak cantik dalam dunia ni. Semua orang cantik cara masing-masing. and semua orang layak untuk jatuh cinta .


Emm, rupa tak penting pun dalam sesuatu relationship. Hmm, good looks are nice, but there are way more important things to consider "in a relationship". Does he/she treat you well? Do you have alot in common? Do you enjoy being together? Doing things together? Lagi banyak benda yang lebih penting dari menatap wajah kacak/ cantik everyday. Menatap wajah kacak/cantik tiap hari confirm boleh bahagia ke ? 

For anonymous..

Love means caring for others, it means accepting one individual for who they are and not for how they are. There is nothing that can separate love. Nothing compares to the love there is between two persons that love each other. You can hear zillion of unpleasan remarks about your soul mate, but true love will stand. Trust me. But well, itu yang aku rasa. Kalau orang lain rasa love perlu handsome dan cantik terpulang. I zont care. 

Mungkin bagi lelaki, kecantikan itu penting. Tak dinafikan but once dah jatuh cinta for sure kau nampak cantik di mata dia. Lumrah. Eventhough orang lain tak setuju yang gf/bf kau good looking. Takkan nak dengar pendapat orang lain ?So, you shouldn't be weighing the decision of whether he's right for you by what other people think. Jangan keliru sebab orang lain. 


"tak handsome takpe asal hati baik"

Happy reading and have a nice day..


gambar : google




89 comments :

  1. kalau dapat yg hensem sgt kang tak senang duduk pulak..haha

    ReplyDelete
  2. perempuan cantik memang suka lelaki yang tak hensem sgt... unik katanya.

    macam saya.



    ahaksss

    ReplyDelete
  3. bg deeya, kecatikan fizikal xbawa erti apa2.. kecantikan rohani sgala2nya :)

    ReplyDelete
  4. laa..tak cantik la elfira loi.
    rozita che wan lagi cantik taw.
    hehehe.


    wan pernah dengar statement ni.

    " kau tengok pompuan tu, cantik kan, tapi laki tu, aduhh, aku lagi handsome, ruginya pompuan tu ".

    ayat tak sama, ada tokok tambah, tapi namee nampak tak maksud tu?.

    wan tak suka beno orang berfikiran macam tu..

    ReplyDelete
  5. rupa paras x penting...yang penting hati, kalau rupa patas cantik n hensem tapi hati busuk x guna jugak kn...cari lah yang suka kat kita dengan ikhlas tanpa melihat rupa paras kita..:D

    ReplyDelete
  6. learn to love your partner weakness then you will have nothing to hate anymore

    ReplyDelete
  7. bagi akak rupa paras nombor 2, hati budi lagi penting... tapi kalau kita dapat pasangan yang hensem ianya satu bonus!

    tapi kalau pasangan kita tak hensem terima jelah, itu kan jodoh kita!

    ReplyDelete
  8. betul tu..kita jgn dengar cakap orang lain yang penting hati kita ikhlas mencintai seseorang..

    ReplyDelete
  9. http://wanwidget.com
    aku setuju sangat, cantik atau hensem itu subjektif, ada org kata pompuan tu cantik, tp bagi aku x cantik dan aku siap pelik lagi tang mana kat pompuan tu yg cantik, biasa jer, ada juga yg aku kata girl tu cantik tp kawan aku kata x cantik, ermmm, memang betul, bila fikir balik org sayang satu sama lain sebab hati setiap orang itu..

    ReplyDelete
  10. kalo ikut karakter lelaki impian ko dlm entry2 dulu tu rasanye aku mmg kategori x ensem la.. hahaha

    ReplyDelete
  11. betul3. biar muke tak cantik, janji hati baik :)

    ReplyDelete
  12. my bf chubby, lacks of ka-ching $$...tp takpe..dia boleh diharapkan as a role model.

    ReplyDelete
  13. cantik terletak pada mata siapa yg memandang.

    ReplyDelete
  14. Yess, macam saya . Saya tak cantik tapi bf saya boleh tahan la . Saya selalu merendah diri bila orang tahu yang kami ni dating . Haihh ~ terlalu fikirkan sangat apa kata orang pun x leh juga kan ?

    ReplyDelete
  15. cik tomato, tak payah fikir pun. :) yang penting between both of u. bukan orang lain :)

    ReplyDelete
  16. syazwan, nampak. poyo lah laki gitu. wey, elfira lawa gila. sobs sobs. hehe

    ReplyDelete
  17. hahaa..setuju..klu muke pecah hati lgi tak ohsem lagi laa tak besh kan? hahaha :P

    yg penting terima pasangan kita seadanya..that better..kan? hehe:P

    ReplyDelete
  18. betul tuh. semua orang layak untuk jatuh cita :D

    ReplyDelete
  19. hee. cantik or handsome itu depend on ourself. dian penah in relation very hot guy,a france guy. handsome. but tak kekal lame,bukan sbb die tak baik,die busy guy,x spent mase dgn partner. penah jugak dengan lelaki yg hot,tp bile dgn die tak tahan sakit hati. mate best pandang this two both guy,tapi sakit hati. choose the one u cant live without :) handsome and cantik just a bonus actually :)

    ReplyDelete
  20. dian... wah wah. gila. dapat anak comel tuh. hehe. tp yela handsome pun ssh nak jaga juga :) hehe. namee prefer yg biasa. average.

    ReplyDelete
  21. haha. elfira tak cantik tp manis. :))

    yang paling takboleh blah kan lelaki selalu pasan dia tu ensem. padahal takpun. asek kutuk je girl. adeyh. even sy ni lelaki tapi sy takleh terima main kutuk2 ni. ape ingat tukang kutuk tu ensem sangat. huh. tetiba lari topik. hehe.

    ReplyDelete
  22. err..saye pon biase2 je kalau nak dibandingkan dgn bf saye yg good-looking tu..tp alhamdulillah dh 6 tahun dan insyaAllah dah nak kawen tak lame lagi..pedulik je ape org nak kate pasal rupe..jnji kite masing2 tahu hati pasangan masing2 kan?

    ReplyDelete
  23. kalaw bf kita hensem sangat kita gak yang risau kalaw2 pompuan lain tekel dia huhuhu

    ReplyDelete
  24. persepsi cantik tu berbeza mengikut orang..
    cntoh pling mudah,,
    ada kata bunga ros cantik
    tpi ada juga yg cakap x cantik :D

    tpi kan selalu tgk,,
    husband biasa2 ja,, wife dia cun gila,, :D

    ReplyDelete
  25. for anonymous - kalau orang kutuk pakwe awak lagi, awak cakap jelah macam ni.."kalau ko tengok guna mata aku pasti ko tak akan cakap pakwe aku tu huduh.."

    for namee - suka entri ni namee..cantik ke tak seseorang itu based on taste masing2. yang penting hati tu kena 'cantik' (^^,)

    ReplyDelete
  26. yes, you are truly true. semua orang memang lawa di mata orang yang melihatnya... anyway, just try to be the best as we could and pleasant to our partner.

    ReplyDelete
  27. niezam....titewww suka sgt elfira. lawa naa. hiihihhi. tu lah, tp taste masing2 :) emm tukang kutuk mmg ramai :)

    @cik sha..6 tahun. lama tu. Alhamdulillah :)

    @dayah, awak cantik. bf awak yg risau org tackle awak kot. hehe

    @de'din..prmpuan cun itu perlu untuk seorang laki. kalau perempuan, tak kisah kalau hubby tak cun :)

    @kathy..cantik is too subjective. ssh nak cakap. sbb semua org cantik :) kan kan. :)

    ReplyDelete
  28. yang penting is hati yang ikhlas :)
    kalau sayang sebab cantik, then tbe2 jatuh sakit or dah tua nanti, so dah kurang cantik, tak kan tak sayang pulak kan?

    ReplyDelete
  29. hensem ke x ke ape ade..kalau hensem perangai macam tut x gune jugak

    ReplyDelete
  30. eh.. bf yana pun tak ensem gak.. bahahahah.. ngutuk bf sendiri.. tapi manisnye tu ade la.. kalau yana jalan dengan dia, memang nampak la yana lagi tinggi dari dia even yana pakai selipar biasa, bukannya kasut tinggi..

    bagi yana tu semua tak penting.. pendapat NEGATIF org lain yana tak peduli pun asal bahagia :D

    ReplyDelete
  31. yg penting hensem kat mata kita sendiri dah la..:)

    ReplyDelete
  32. haih rupe tak kekal. lama2 kedut jugak. kasih sayang tu penting. bahagia sampai bila2 kalau tak pandang rupa. haih bila si pujangga dah berkata har har. XD

    ReplyDelete
  33. kakak , orang tak cantik / tak hensem lebih setia dari yang hensem / cantik sebab dorang tahu kekurangan dorang and dorang akan hargai cinta dorang . so sweet :)

    ReplyDelete
  34. i zont care??

    zont=payung ( russian langguage)


    hik3..sesaje je

    ReplyDelete
  35. orang yg suka mengata mmg takkan berhenti mengata. teruskan hidup, fikir positif. kalau asyik nak fikirkan apa org kata,sampai bila duduk kat takuk yg sama.


    *namee jarang post entry skrg. selalu busy2 mana pun mesti singgah sini kejap bila adik tgh online. huhu

    ReplyDelete
  36. cantik di mata tak tentu cantik di hati..

    alangkah bagusnya kalau rupa cantik perangai pun cantik kans..

    hehee...

    ReplyDelete
  37. gua tunggu siapa boipren namee bulih? :D

    ReplyDelete
  38. gua tak hansome..
    apatah lagi berharta..
    tapi gua oke jek..

    ReplyDelete
  39. selagilah manusia nih ada muka, mulut, idong, dan cukup serba serbi kat muka dy tuh, kira makhluk tu dah dikira canteklah..huduh atau tak, tu kerja tuhan..mana ada manusia yg tak cantek.cuba cakap..kalau ikot nafsu, mmglah, mata nih macam2 leh cakap, yer dak...

    ReplyDelete
  40. yg penting rupa yang menaikkan keghairahan...

    rupa mcm manapun yang memberi keghairahan itulah yg didefinisikan sebagai cantik.

    ReplyDelete
  41. selalu orang guna Heidi K & Seal untuk contoh 'Beauty $ not hensem' kan? Happy couple, murah rejeki tu.. :-)

    ReplyDelete
  42. keroro muka cam alien, so tak boleh ada awek? :p

    ReplyDelete
  43. kata org,kita tak boleh nak demand lebih2.kalau dah jodoh,bapak segala beast pon kita kena terima jugak.hahaha.but if handsome (macam damon) or cantik (macam fazura) ,itu BONUS. :)

    ReplyDelete
  44. cantek sgt susah.. xcantek ssh.. mcm mn yer..

    ReplyDelete
  45. if u really love someone u will accept yor partner's quality n weakness bcos in the end of the day u will spend the rest of yor life wif their their weekness.. so if u really love their weekness so it should be no problem about wat others dark glances talk about as long as u love yor partner the way they are.. (^_^)

    ReplyDelete
  46. buat apa handsome kalau species 'buaya'....biar la yg biasa2 je..yg penting dia tau hargai our feelings.....

    ReplyDelete
  47. hmm namee ada post aritu kan kat fb "tak handsome takpe asal hati baik." haha rupanya ia sneak peek for this entry :D

    ReplyDelete
  48. selalu jumpa pasangan macam ni.. sweet je. kita hidupkan saling melengkapi.. ye tak namee??

    ReplyDelete
  49. Rupa paras tu tak penting yang penting happy bersama..Kalau dua2 hensem,dua2 cantik tapi tak bahagia nak buat ape kann? -.-'

    ReplyDelete
  50. rupa tak penting dalam relationship tu guwa kurang setuju, rupe itu penting, tapi cantik or hemsem tu depends pada pandangan individu.

    aku?huduh bg ko, tp bagi 8 gadis lain aku hemsem.hahaha

    guess what, rupe tu perangsang seksual, bagi guys la, aku tak tau bagi girl, n salah satu tanggungjawab suami is melunaskan nafkah batin, cmne nak lunaskan nafkah batin if ko tak bernafsu tgk muke bini ko.hahaha <-- mungkin lawak n kotok, but its true, takkan nak bygkan nora danish time ko tgh having seks with your wife

    ReplyDelete
  51. sangat bz sis namee syg ^^, (pengsan) btw,love this entry. kalau cinta tak peduli dah kata orang lain ^^,

    ReplyDelete
  52. tidak ada seorang pun yang sempurna, secantik dan sekacak mungkin di dalam dunia ini. paling2 masih ada kekurangan dalam diri masing2. untuk memperbaiki semuanya, we've to look and check ourselves are we good enough to say something bad to anybody around us? after that, kita surely boleh judge orang lain kerna kita punya hak untuk memberi kritikan or speculation regarding this.

    P/S: secantik dan sekacak2 orangnya itu, sebaik2nya diri serta personalitinya..

    ReplyDelete
  53. yg penting baik..ensem/cantik itu bonus hehe

    ReplyDelete
  54. Allah cipta semua makhluknya cantik.. xda yg buruk.. ;D

    ReplyDelete
  55. jom join GIVEAWAY

    THE WINNER WILL GET ANY AVAILABLE ITEM WORTH RM 35.00

    CLOSING DATE:
    25th December 2011

    http://fantasticpieces.blogspot.com/2011/12/fantasticpieces-giveaway.html

    ReplyDelete
  56. bila kita dah cinta, tak kisah pun psgn tu camne :) hilang sume list lelaki idaman ~

    ReplyDelete
  57. mentaliti yang dah terbiasa macam tu..
    itulah jodoh.. kalau tanpa usaha dan doa takkan dapat.. bersyukur dengan apa yang ada..

    ReplyDelete
  58. betul2 namee..sokong sgt entry ni..terima seadaanya itu lah yg sgt terbaik an..hati n budi pekerti tu yg pentg,..heee

    ReplyDelete
  59. beauty and the beast? pasti jd soksek soksek org jugak.mulut manusia kan! hehe...tapi kalau hati baik, budi baik, perangai baik why not kan untuk kita jatuh cinta sama dia! rupa dh jadi nombor dua waktu tu.

    ReplyDelete
  60. saya selalu menganggap pakwe saya hensem biarpu orang cakap dia macam bangla, dia pulak selalu cakap saya comel walau saya ni macam perempuan duk dalam hutan je gamaknya... yang penting kita saling menyukai antara satu sama lain...

    ReplyDelete
  61. and lgi satu, love is involving into one's life . kalau dia banyak betul2 care pasal pasangan dia, dia akan hantar pergi kerja, hantar ke kelinik etc. baru betul love. elfira lawa. tapi juliana evans lagi lawa. kekekeke an btw namee, thanks sebab jadi penyumbang trafik utk blog zul :') appreciate sgtsgt :)

    _________________________
    I added cool smileys to this message... if you don't see them go to: http://html.expresso.me/smileys

    ReplyDelete
  62. izzul..kenapa saya tak boleh buka blog awak ?? :/

    ReplyDelete
  63. cantik tu umum...bagi ayie buat apa nak dgr kata orang,sebab luaran hanyalah seketika jer...yg penting dtg dr hati baik budi pekerti,apa gunanya hensem tp bila dah tua akhirnya kedut juga...usah fikir apa orang kata sgt,tp teguran yg positif tak apa,bukan menghina macam tu...

    ReplyDelete
  64. Cantik it very subjective.Kata Mr K.Beauty lies on on the eye beholder.Setiap kejadian Allah dah ciptakan kita cantik-cantik belaka.Kalau tak cantik sekalipun dia akan dikurniakan kelebihan lain.Allah itu maha adil. =)

    ReplyDelete
  65. manusia telah ditakdirkan oleh-Nya diketemukan dengan pasangan yang seimbang.

    Yang boleh melengkapi kekurangan masing-masing.

    tapi lumrah manusia selalu buat tafsiran sendiri kan namee?

    nampak aweks cun + lelaki tak smart terus buat andaian sendiri..heheeeeee

    ReplyDelete
  66. cntik itu subjektif
    rupa paras harta semua xpntng
    jnji setia dan bertanggungjawab

    ReplyDelete
  67. muka tak hensem takpe, janji hati mesti mau hensem! :)

    ReplyDelete
  68. semua cantik semua handsome semua pun comel tak ada yg terkeuali :)

    ReplyDelete
  69. jeles tengok pompuan cantik... bf tak berapa hensem...

    ReplyDelete
  70. be the one that completes others.. thats what love is all about rite? ^-^

    ReplyDelete
  71. tp tu kan jodoh^^

    xsabar nak tgk namee kawen^^

    ReplyDelete
  72. biasalah kak..typikal fikiran manusia...yg cantik kne ngn yg hensem je...yg huduh kne ngn yg huduh je..

    tapi org ckp selalu nye..yg hensem akan kawen ngn yg biasa2je..

    yg cantik pon akan kawen ngn yg biasa2 je..fair n square..hehe..

    whatever it is..x kire la hensem ke..cantel ke..huduh ke..yg pntg hati kan..=)

    ReplyDelete
  73. dpt yg nsem2 ni bahaya la. haha.. serius takut.. so , lebih baik plih yg memahami dan dpt menerima kekurangan yg ada.. so itu lebih baik

    ReplyDelete
  74. Kalau dah jodoh. Kenapa nak pertikaikan.

    ReplyDelete
  75. usah peduli orang lain cakap apa.. :)

    ReplyDelete
  76. mereka dengki lah tuh.
    haha .

    namee jgn dengki lak bile sy kata sy berpacaran dn lisa surihani , ahaha .

    #joke.

    ReplyDelete
  77. Biarlah orang lain ckp apa.. yg penting kita tau hati budi seseorang tu~ betul x? hehehe..

    mari jenguk2 di sini ==> http://humblekindlovely.blogspot.com/

    ReplyDelete
  78. senang cari bf/bakal husband yang boleh jadi kawan baik ..salah silap masing2 tegur dgn lapang dada...


    nice lah entri :)

    ReplyDelete
  79. aku setuju kerana aku tahu itu...

    ReplyDelete
  80. betul.Cantik tu subjektif.terpulang pada taste dan mata masing2.cantik luar dan cantik dalam adalah pakej yg bagus.kalu cantik luar,dalam buruk.hampeh.kann.

    ReplyDelete
  81. betul.Cantik tu subjektif.terpulang pada taste dan mata masing2.cantik luar dan cantik dalam adalah pakej yg bagus.kalu cantik luar,dalam buruk.hampeh.kann.

    ReplyDelete
  82. setuju. tak perlu ikut ckp org lain. bkn dia ade main peranan dlm hbgn tu pon. takde kaitan dgn dia. yg penting hati. bg sy, biarlah yg sdp mata memandang. dari mata turun ke hati. kalau selekeh pengotor, mmg xturun2 ke hati lah kan. hee.

    ReplyDelete
  83. Kalau dapat sama2 cantik n sama2 hati baik, beruntungla.

    :)

    doakan saya.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...