Wednesday, December 28, 2011

"K"

Hello peeps..


Orang excited hantar message selalunya harap dibalas excited juga...

Tapi pernah tak hantar sms panjang-panjang dan dengan penuh excited dan mengharapkan reply yang penuh excited juga tapi dapat reply macam ni ...?


"K" je. 

Mungkin malas nak jawab atau ada kerja lain yang lebih penting dari menjawab text excited tadi tu. Tapi jawapan "K" tu sebenarnya buat orang rasa..

eh aku salah taip message ke ??
Eh dia ada kecik hati dengan aku ke ??
dia menyampah dengan aku ke ???
aku ni macam kepoh sangat ke ??

Kita nak reply balik pun jadi terbatas. Kalau nak bincang sesuatu tapi dijawab dengan "K" je, kita pun taktau nak bincang/ discuss sesuatu macam mana sebab limitation "K" tu. Maksudnya, conversation tu bakal stuck kat situ je dan terbatas. "K" "K" "K" "K"

Orang excited hantar message selalunya harap dibalas excited juga...tapi dapat "K". Soalan yang ditanya pun dijawab "K". Mungkin dia ada keypad "K" je kot. mungkin habit. K Fine. Takde masalah pun "K" ni cuma kadang-kadang tak kena situasi buat orang salah faham. K. Buat orang "K"ecik hati. 

Happy reading and have a nice day.. K. 

P/s : ayah aku pun suka guna "K". Even text dia dapat keputusan cemerlang / subject A pun "K". So taktau perasaan dia gembira ke idak ke anak dia dapat A nih. K. I tak faham K.   











102 comments :

  1. yeah yeah .. saya suka yg ini .. saya ada sorg kawan ni tw .. kte penat lah bercerita , explain panjang lebar , tny itu tny ni , dan dy reply 'K' je ??? amaigaaadddd ... saba saba .. tp seriously , atleast reply lah "okey" , atau "ok...." .. sedap jugak lah hati .. huhuhuhu ..

    ReplyDelete
  2. btul2..hampa dapt jawapan cm2..ehhhe

    ReplyDelete
  3. i really hate kalo org balas camtuh =='''

    anyway, akak pakai fon samsung ke? nak tanye cket, camne screen capture yeah? ;]

    ReplyDelete
  4. uuuiiihhh...cik semut paling pantang kalau org reply mcm tu... betol la... semua persoalan namee tu mmg dalam benak fikiran cik semut pun....

    nice post!

    ReplyDelete
  5. Wehhh..lamanya tak klua post baru...baru tadi dok jengah nak tanya manaaaaa la menghilang adik sorang nih.

    Kak es pernah dapat mesej tu...bahkan selalu. hubby Kak es kasi. Time dia sibuk tu je dia taip....

    pastu kak es pun reply K L M N O P Q

    baru la dia bagitau...abg sibuk ...maaf ye

    OK hahahaha

    ReplyDelete
  6. Aku reply mcm ni kalu btol2 bz or malas or tension

    ReplyDelete
  7. kalau part hantar mesej panjang berjelar dan hanya dibalas K memang sangat menyakitkan hati

    ReplyDelete
  8. k

    faham

    hahahaha..namee,eka pun kadang2 takut jugak kalau orang balas k ni.. takut kita salah cakap ke apa kan..apple pun marah kalau eka sebut k k k k k

    baik eka sebut.baiklah...hehehehe

    ReplyDelete
  9. husband akak suka balas camtu...K!

    ReplyDelete
  10. cik mama pun pnah gak dpt msg cam tu..geram pun ada...munkin takut dakwat habis kot..hehehhe

    ReplyDelete
  11. K!betul la tuuuuuu.mmg so true.hahaha.

    byk kali gak macam ni.tgh eksiated kemain,dapat balas K je.mmg frussttttt...

    ReplyDelete
  12. err..akak pun slalu buat macam tu gak...bukan malas...nak cepat...hehe

    ReplyDelete
  13. aaa series bengang if someone just reply K only -,-

    ReplyDelete
  14. btl tu...trus conversation tu jg stuck..nak reply blk tu xtaw nak ckp apa dah..tp bikin panas jg la..haha!

    ReplyDelete
  15. tau tak per.. memang ade yang jenis gini.. kadang2 mlz nk mesej dah.. biarkan jer...

    ReplyDelete
  16. Abah kita suka buat macam tu.The reason is dia lambat nak tekan punat alphabetical lain sbnrnya.hehe

    ReplyDelete
  17. heeee
    selalu sgt kene btg idung ni
    kebalkan hati jeklah
    uuhuhuhu

    ayah pon selalu gune tap paham la sebb die bizi sgt2..hehe

    so, pk positif jeklah walau x larat nk pk dh
    wuwuw


    sory nameeechann!
    dah lame x mai sni
    hehe :))

    ReplyDelete
  18. betol. tcengang dia buatnya. kekadang
    rase tkot dh nk msg . respon tak mmberansangkan T_T

    but as long as kita kenal org tu rasa ok, tkpe. bole faham :)

    ReplyDelete
  19. sgt tak suka kalau org reply macam ni . =.=

    ReplyDelete
  20. jawapan macam tak minat sale ke bila jawab K tue,heheh

    ReplyDelete
  21. hehe..ayah kita selalu guna k..
    "Pa, nanti belikan goreng pisang."
    "K."

    ;D

    ReplyDelete
  22. selalu jugak mcm tu, tp ble brbls2 msej gn laki2 yg x d feeling lngsung, hahaha

    ReplyDelete
  23. jyeahh setuju . penat kita tulis panjang lebar macam karangan dia balas K je . huaaaaa =='

    ReplyDelete
  24. huhu jgn terkejut, zuan punya umi pun slalu balas msj 'k' je..hahaha

    ReplyDelete
  25. hahaha...rasa nak hempuk je hp klo dia reply k...

    k bai... :)

    ReplyDelete
  26. kdang2 terasa hati bile jwb mcm tu je..i want more!huhu

    ReplyDelete
  27. rasanya betul la kot keypad dia ada huruf 'K' je..hahaha

    ReplyDelete
  28. tau xpe..kdg2 msg yg tlampau ringkas ni akan buat kita pk mcm2. sbb x nampak respon dia positif ke ngatif..

    namee jarang update plak skang?hehe..k

    ReplyDelete
  29. smua nk ringkas je kan.. hahahhas

    ReplyDelete
  30. K entry ni bagus sebab memahami isi hati saya K, dah lama pendam dengan orang yang suk jawab K ni. parent tak pe lah, tapi yang muda remaja ni tipulah tak pandai taip mesej K..

    ReplyDelete
  31. selalu perasan lelaki yang selalu text macam ni. ayah yaya pun sama. =.=

    ReplyDelete
  32. kalo syabab org balas ngn "k" syabab akan tanya2 soklan smpai xde kuar huruf K da...hihih

    ReplyDelete
  33. tak suka jugak kalau kena situasi macam nie. .beria je tulis panjang2. .kalau kite. .kite balas balik K banyak2. .tanda protes! haha ^^

    ReplyDelete
  34. mahu tak bengang , kalau mcm tu baik tak pyh balas , membazir kredit , erh .

    ReplyDelete
  35. mmg la rase nak menyumpah jugak namee haha..
    btw nk tanye cane nak buat gamba cmtu ek hihi mekasih..

    ReplyDelete
  36. kaum lelaki yg suke reply lagu tu...sakit ati je rase,,nak lempang laju2 muke dye..grrr

    ReplyDelete
  37. selalunye abah2 jela yang komen k macam ni :)

    ReplyDelete
  38. selalunye abah2 jela yang komen k macam ni :)

    ReplyDelete
  39. k







































    p/s : mesti annoyed giler kan? thumbs up XD

    ReplyDelete
  40. pernah alami.situasi sama...hantar msg kat customer lain ditanya k je jawabnya..sengal...grrr

    ReplyDelete
  41. kdg2 sy pun selalu reply K -.-' kene ubah lepas ni..hurmm..

    ReplyDelete
  42. k














































    hahahah.. memang sakit ati la... kalau saya merajuk dengan tunang, macam tu la jawabnya... kami serupa.. hahahah... tapi rasanya kalau orang tua, memang biasa kot nak jawab K je.. hehe.. kawan-kawan so far tak pernah lagi la nak jawab macam tu..

    ReplyDelete
  43. "K"
    mmg tak boleh blah,kekadang pulun taip naik bengkak..jawab K ja..

    ReplyDelete
  44. hahaha..a'a..rase bengang je kalau tulis pnjng2 excited kemaen sekali dpat jawapan balas "K" je..grrr..(-_-")

    ReplyDelete
  45. Assalamualaikum Namee..


    K...K....K...K.....K....

    Selalunye LELAKI yang suke Jawap pendek2 gini, perempuan mesti taip panjang2..
    ~(^___^)~

    ReplyDelete
  46. slalu kalau terlalu bz atau malas nak layan, saya akan reply...

    'Baik!'

    dgn harapan org tu akan baca dgn nada alihsuara cerita Ultraman.

    ReplyDelete
  47. betul2...kadang2 sm pon penah dapat.. member balas K jew..kita cerita punya tanya panjang2..

    nice entri namee...rindu lama x baca entri blog namee.Akhirnya namee update jugak..:)

    ReplyDelete
  48. K. :P

    Macam bf/gf yang dah malas nak layan reply cuma 'K.' Memang membara kejap kalau tengok msg yang di taip panjang berjela lepas tuh reply K. -.-'

    ReplyDelete
  49. I PREFER OKAY INSTEAD OF K.

    kalau dapat balas k je,macam orang tu tak berminat dengan apa yang saya perkatakan.sedih kot.

    ReplyDelete
  50. i x suke..
    x suke.. rasa annoyed je..
    ehehe

    ReplyDelete
  51. i don't really love to reply 'K' only to somebody as i'm afraid somebody may feels the excuses like sis namee stated above or if someday somebody will do this back to us...;)

    ReplyDelete
  52. tak pernah guna K tapi guna OK....
    agak org menyampah tak??..hihihihi..

    ReplyDelete
  53. hahha. betul jugak sakit ati je bile dpt sms k. mcm naj x nak reply.. btter la x yah reply kan..

    ReplyDelete
  54. heheh..samalah ayah akak namee pon suka text K jer

    ReplyDelete
  55. nmpak macam tak ikhlas je kan reply k je? haha :D
    tapi takpela, its better than dia tak reply pape :D

    ReplyDelete
  56. sye lh slalu hntr msej pndek2 gitu.. haha..

    ReplyDelete
  57. kan. k ni mcm mematikan mood yak suka gila org yg reply K je ni. >.<

    ReplyDelete
  58. hahaha bengang kot dapat reply K je cemni..tp kalo dy bz kte phm la

    ReplyDelete
  59. ada masa kita excited bercerita tapi bila reply cuma satu huruf K atau baik sikit ok.. :( tapi ni dah biasa dah.. hikhikhik.. selalunya dengan en. suami.. dah orang tengah memandu diajak layan sms itulah dapatnya.. hahaha...

    ReplyDelete
  60. sllu sgt dpt mcm nie
    stu lg bila explain pnjng2
    blas 'o' ja

    ReplyDelete
  61. yela menyakitkan ati..cam iklas je nk bls msj..

    ReplyDelete
  62. tau xpe..penah byk kali lak tu dpt 'k'....sobsob...

    ReplyDelete
  63. owh... kalo itu saje yg dibls, jgn hrap nk kasi information excited dh.. seek for the revenge la jdinye.. hahah

    ReplyDelete
  64. kalau orang tu ckp K.. yana sambung je la L M N O P Q.. hehehehe..

    p/s : sakit hati sebenarnya kalau org ckp K je ni.. huhu

    ReplyDelete
  65. haha..best giler isu K ni..tapi dlm bnyak2 K.. Dato' K la plg glamor sbb hari2 ntah berapa K org sebut nama Dato' K..haha

    p/s : once i said K when i got mad. just K ..n tats mean my feeling not gud maaa.. anyhow.. i love K (^_^).

    ReplyDelete
  66. Jimat masa , jimat kredit , jimat tenaga , tapi tak kena masa =P

    Kawan wani pun suka buat macam tu , dan ia rasa macam .. erk ?

    ReplyDelete
  67. Jimat masa , jimat kredit , jimat tenaga , tapi tak kena masa =P

    Kawan wani pun suka buat macam tu , dan ia rasa macam .. erk ?

    ReplyDelete
  68. i hate people reply with 'K' only.. but i always did it. oppppsss :D

    ReplyDelete
  69. huh..sama la...

    ase mcm nk kaki je org yg reply K tu..kita penat2 la nk pk ayat nk taip, siap padam2 lagi nk edit ayat...

    ReplyDelete
  70. lepas tu tanak kasi info kat dia lagi.huhuhu

    ReplyDelete
  71. hehehehe k bye Nameee :)

    kadang2 encik suami balas sms guna K je, itu bermaksud betul2 busy hehehehe

    ReplyDelete
  72. kalu orang yang selalu sangat balas K je. akan balas k jugak bila dia bgthu sesuatu. supaya dia rasa apa yg kita rasa. agak kejam tak buat cmtuh? haha

    ReplyDelete
  73. hehehe...sy nie spesis manusia yg suke taip "K" menggantikkan "ok" bila sms...huhu..short is simle...hehehe..

    ReplyDelete
  74. haha..betul2..
    x berapa nk suke klu dpt reply mesej yang K je..
    macam 'eh..tu je?'
    K fine..
    haha..agknye mmg dia suka dgn huruf K je kot ;p

    ReplyDelete
  75. K boleh buat orang salah faham instead of OKAY. hehe :D

    ReplyDelete
  76. k









    haha joke ! hmm dapat K ni mmg bengang. kalau dr kawan sndri boleh gagah ah jgk kan. tapi dari couple sndri ? :p

    ReplyDelete
  77. hahahaaa...dkna pernah lalui situasi macam nie. geram!!

    sekarang dah tukar 'k' kepada 'baik' :D

    orang yang terima sms 'baik' mseti blur jugak...tetiba dapat 'baik' :)

    ReplyDelete
  78. to izzul amir: alololo kesian kau...hahaha =D sabo jelah,,tah2 mmg dia bz kot...

    ReplyDelete
  79. hahah.

    and sometimes rase fobia pulak dok tgok org reply K.

    its sucks =.='

    ReplyDelete
  80. K! haha comel pandangan namee. tak pernah jemu baca. sorry dhiya jadi silent reader je since start follow namee. whatever it is i love ur blog!

    ReplyDelete
  81. k! haha. same ngn mama sy. selalu text mcm ni. ma, doakan kt nk exm. jwbnye k. haha. mmg terbantut segalanya!

    ReplyDelete
  82. mmg sedih, huhu and suck -,-

    ReplyDelete
  83. selalunya perempuan yg balas gitu kat perempuan. if dgn lelaki, panjang pula. kenapa ek? huhu..betul2 x suka dgn situasi sebegitu. sabar je la.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...