Thursday, January 19, 2012

LoveLife

Hello peeps..


Semua orang bercinta kan ? Tapi tentu sekali semua orang bercinta dengan cara yang berbeza. Cara romantic, cara manja, cara interact, cara gedik , etc. Zaman sekarang ni, kalau nak bercinta semua nak tunjuk kat public. Berani upload kat social medium dan boleh di access oleh semua orang untuk tatapan seluruh dunia.

1) Upload gambar kat social networking

2) Tulis kat blog

3) Buat video cinta di youtube

Tapi adakah semua orang boleh terima "cara kita jiwang bercinta" tu dan adakah semua orang rasa benda tu sweet ?
*pakai cekak rambut

Mungkin ada yang rasa sweet nyewwww ?? Mungkin ?

Mungkin ada yang rasa euuwwwww ?Mungkin ?


Well, tak semua orang same taste. Manusia lain-lain.Bagi aku, hak masing-masing lah nak bercinta macam mana pun cuma aku rasa kena lebih berhati-hati dalam berkongsi benda detail macam tu. Hmm, for me many people don’t realize when they crossed the limit and shared more than they should have on a public , so the best way adalah berhati-hati. Syok sangat share semua benda sampai terlebih share. Berhati-hati sebab ada manusia yang seronok tengok orang lain diketawakan . 


Dari hari tu sampai ke hari ni , aku masih nampak video cinta sejati seorang gadis terhadap bf dia masih tersebar di facebook. Macam big joke of the year. Yang aku tahu budak perempuan tu sendiri yang upload video dia sendiri untuk tatapan public (mungkin lupa private) dan aku ada lihat beberapa video dia yang lain jugak. Youtube ni dah jadi medium untuk dia share personal life dia. Bila video tu tersebar, baru dia delete semua videonya. Sama macam blog juga lah, people tend to write every detail of their personal. Jadi hati-hati okay ? em ? em ?ehehhehhem ?

Kesian jugak kalau budak tu stress gila sebab malu. Kalau dia stress sampai dah taknak hidup ? Habislah korang yang upload video tu. Atau dia saman ke ? Cuba fikir. haaaa..

Tapi reaksi aku masa tengok video tu....
Terkedu. Tengok 100 kali video tu masih terkedu dan sampai dah hafal apa yang gadis tu cakap. Paling suka time dia cakap, "jadi sayang harap, b kerja elok-elok, cari duit untuk sayang kahwin dengan sayang ..em ? em ? ehehehehhem *gelak manja. 


Happy reading and have a nice day...em? em ? ehehehehem


p/s : seiapa yang tak tengok video tu mungkin tak faham aku cakap pasal video apa ni . n aku pun taknak attach video tu. macam aku sebarkan pulak. kesian budak tu. walaupun video tu memang boleh tahan loya.





70 comments :

  1. haha..geli jugak tgk video ala-ala manje, bajet-bajet sweet gitew..hihi

    ReplyDelete
  2. HAHAHAHA..betul,benda yang cmnie orang kite pantas je nak mengshare.da delete.tp ad je y sempat download ngan upload balik.sian an.siap ad buat parody balas balik ;p

    ReplyDelete
  3. Ada jugak tengok video tu ada lah terasa sikit loya tapi nk kata sweet pon macam tak berapa nak sweet. Hehe Dah tengok tapi rasa tak sampai hati pulak nak share dekat public. Benda tu macam memalukan diri dia sendiri.

    Takpe,pengajaran untuk semua,kalau nak buat video untuk bf/gf biar lah antara dorang berdua jer tengok.(Tapi bukan lah video2 yang tak semenggah).

    Tak yah sampai share dengan public. Benda boleh memalukan diri sendiri. Kann. Pity her. -.-'

    ReplyDelete
  4. muahahah saya tengok video tu...and dia satu universiti dengan saya..

    ReplyDelete
  5. Kak Namee its true.People nowaday tend to sharing their personal life to public.Eventhough kita as blogger or vlogger we know what type of information and personal stories that can be share.Rasanya benda macam love story or hari ini saya pergi berak tu tak perlu la nak cerita kot.Well kak Namee take care. :)

    ReplyDelete
  6. ehehehehem. itu namanya bukan sekadar gelak manja, gelak manja sayang ckckckck. yap, true indeed, everytime i search the song on youtube pasti terjumpa video2 yang seakan itu. sebab utama mereka buat macam itu pada mulanya adalah untuk saja2 or it's just for fun, tapi akhirnya, everyone booo and dislike of it. so pity :'( lovelife of ours is too privacy to be shared to public...:)

    ReplyDelete
  7. tue muka mcm pening tgk video,nampak sgt takda feel..wahaha

    ReplyDelete
  8. hahaha..nape saye tergelak2 bile baca post ni eh..;p

    part yg *gelak manja* tu siyesli macam nightmare je bagi saye..(-_-")

    p/s:: muke kucing yg second tu dgn reaksi namee memang best la..ehehe..

    ReplyDelete
  9. video apa tu? tak pernah tgk.. cuma yang ada tu lelaki propose budak popuan tu.. terus glamour popuan tu.. hoho..

    ReplyDelete
  10. aww... btl2 .. tp perangai org kita xleh nk ubah kan.. ssh la , hal kt bilik air pn klu bleh nk di kongsi kt dunia cyber.. apa pon tak bleh ~~ ( miss, jgn lpa follow blog kita yup :D )

    ReplyDelete
  11. HAHA..
    makan dalam entri ni..tp, amat stuju.
    meluat kot.
    patutnye pk dulu sblom buat something yg nak share kat public ni..

    ReplyDelete
  12. seriuslah akak x tahu menahu video apa yg namee dok citer nih..


    tp akak paham apa yg namee smpikan..


    akak setuju ngn namee..bkn semua bnda kita blh share dgn public..kengkadang terlebih seronok cerita kita dh over the limit tanpa sedar (peringatan utk akak gak)

    ReplyDelete
  13. tapi kesian pulak bila ramai sebarkan video tuu lps dia dh delete.malu kott..

    ReplyDelete
  14. ahahahah namee pon loya kan??? syesly sapa x loya...wakakakka...tak leyh ingat tol gelak loya dia tu..ehemmehemmm..meremang bulu2 saye..wakakaka

    ReplyDelete
  15. sm dh tengok video tu..harap2 video tu cepat di hapuskan..supaya dia x bertambah malu.

    ReplyDelete
  16. based on my knowledge la kan, islam sendiri tak menggalakkan kita menayangkan atau memberitahu orng lain mengenai pasangan/tunang kita.. kita hanya digalakkan menunjuk isteri kita je..

    so budaya tunjuk status relationship, gmbar bf/gf etc di fb ni sgt tak elok..

    ReplyDelete
  17. ppffffttt. namee cakap mcm ade pengalaman je ? :DD

    ReplyDelete
  18. pertama kali tengok video terkedu ayie namee,terasa macam lama sangat masa nak habis tunggu...tapi betul lah,silap dia juga sebab tak privatekan video sudahnya jadi bahan..harap dia tabah dan hati2 lepas ni...

    ReplyDelete
  19. x semua kita boleh share to public kan?

    ReplyDelete
  20. tak penah tau pasal video ni..gambo tu ke budak nye..cantik...heheheh..

    ReplyDelete
  21. yeah indeed. but sharing with limit shud b ok. ohohohoo. yg paling tak best is couple break gaduh curang semua tahu. lg2 bile post kat wall fb. trolollooooll

    ReplyDelete
  22. adoii akakkkkk! saya tak tengok video tuuu! tak paham.. T_T

    ReplyDelete
  23. aslkm...
    betui la kadang2 kite ter"over" & ter"post" sesuatu yang tak sepatutnya....maybe kita rasa sweet...tapi pada orang lain takle se"sweet" yang kita sangka...
    (^__^)~

    ReplyDelete
  24. heee..dulu ade gak upload2 gmbr tp skrg dh buang balik sume..n anis ade bwat 1 blog khas utk kitorg tp blog tu mmg private,jz owner je bleh bkak..hehehe..tp x t'hupdate pon...=.="

    ReplyDelete
  25. yang part pakai cekak rambut 2 x leh blah...hahaha..lawak2...

    ReplyDelete
  26. Aku tak sempat tengok sebab internet aku tgh slow gila. Nak download gambaq nak update blog pun boleh tahan slow. Tapi aku ada tgk video reply dari sorang mamat laki ni. Boleh tahan troll dia

    ReplyDelete
  27. erkkkkkkkkkkkk

    mmg tak tgk lagi.. tapi..belum tgk mcm nak muntah da ni-.-"

    ReplyDelete
  28. baru namanya... cinta itu buta..
    buta rasa malu..hehe

    ReplyDelete
  29. betul tu kan,,tak semua cerita nak kena kongsi kan,,sy pun ada buat entri pasal ni jugk,,kdg2 pikir ntah pape je nak menunjuk2 sangat cinta yg membara tu kan,,hermmm

    http://missina08.blogspot.com/2012/01/aku-patut-tumpang-bahagiajeles-atau.html

    ReplyDelete
  30. Pernah juga tgk video macam tu. Nauzubillah. Btw, comel lah Kak Namee :)

    ReplyDelete
  31. video tu sungguh meloyakan tapi taktau kena mesti nak tgk lagi,hehe

    ReplyDelete
  32. dah tgok dah namee...serius geli gilaa..memng bulu tekuk tegak hbis..
    iskh2..mcm xde bnde lain nak buat..

    kesian giler -.-

    ReplyDelete
  33. tapi yang satu kat youtube ni mmg agak m'harukan . tp ni propose la . t'caba kejantanan diriku . mmg berani . http://www.youtube.com/watch?v=3k75QdqW9Yk

    ReplyDelete
  34. http://www.youtube.com/watch?v=3k75QdqW9Yk . tapi yang ni agak m'harukan . memang good , brani ,& gentleman .

    ReplyDelete
  35. kalau nak manja pun jgn sampai public tahuuu.. huhuhuhu

    kalau public tahu memang habis la kena bahan kaww kawww punya.. hahaha

    ReplyDelete
  36. em? em? ehehehehem



    sekarang apa jelah yang diprivasikan..
    semua nak menayang kononnya kebahagiaan..

    ReplyDelete
  37. tak sanggup tgk utk 2nd time...maluuuuuuuuuuu

    ReplyDelete
  38. nice gle..prasan gak vdeo ni kat newsfeed fb..br prasan da jd bhn seM'sia maybe..huhu

    ReplyDelete
  39. akak dah tengok video tu, memang rasa meluat jugak tengok gelagat budak tu! rasanya kalau dia nak luahkan rasa cinta kat bf dia memang boleh, tapi janganlah dengan cara yang sangat gedik camtu! cuba cakap elok2 dengan kata2 semangat, baru lah orang tak kutuk...

    bila dah ramai orang tengok, dia yang malu sendiri!

    ReplyDelete
  40. assalamualaikum Nameera...so sweetnya nice...:)

    ReplyDelete
  41. tak tengok and tak tawu cerita tp bila baca kelakar . Haahaha

    ReplyDelete
  42. sesuai namee pilih gambar kucing-kucing tu haha kelakar!

    tentang video gadis tu, em hehehe tak tau nak komen apa tapi parody kyo propaganda LAWAK! i should take this as a reminder, not to share more than i should have on public. thank u :)

    ReplyDelete
  43. sy ni jarang layan youtube jadi x tau pasal benda ni..tp kalau sampai part nak buat video segala tu mmg x patut! huhu..

    ReplyDelete
  44. errr, tak tau la nak cakap macam mana. maybe depends jugak kot kat sape yang buat video tu. :D

    ReplyDelete
  45. namee, i rase the girl telalu obsess dengan bf die until some part die hilang rasa malu untuk post that vid kan. tapi bile realize peoples started to share semua baru agaknye terfikir. sampai banyak pulak yang buat reply vid to this girl. die terlalu ikutkan perasaan die.

    ReplyDelete
  46. kalau yang jenis over terlampau manja tu menyampah kot.hahaha

    tapi kalau jenis yang biasa-biasa tu tak kisahlah sangat but then it's better if such details are kept between themselves dont you think? :)

    ReplyDelete
  47. terus terang cakap, sangat berani dia upload di youtube. hehe

    ReplyDelete
  48. alaaa tak tgk pon video nye. blurrr =(

    ReplyDelete
  49. nampak jugak video tu kat fb
    ramai yg share
    tp tak berminat nak nengok pun

    ReplyDelete
  50. sebenarnya , sepanjang video tu tak kelakar pun kalau dia tak selitkan gelak manja di . HAHA series !

    ReplyDelete
  51. seeloknya xpyh la nk sebar kisah cnta dkt org lain..yer dak

    ReplyDelete
  52. dah tengok video tu, hehehehe macam2 :)

    ReplyDelete
  53. sweet la lau namee yang buat camtu, hee

    ReplyDelete
  54. huhu..rasanya diorg should alert sampai tahap mana je boleh upload benda2 ni semua...kdg2 tu bila baca boleh jadi mcm kucing no 3 tuh..kihkihkih

    ReplyDelete
  55. kawan kata rasa nak kahak je kat muka dia. sampai macam tu sekali punya loya. huhuhu

    ReplyDelete
  56. alhamdullilah sihat:) you?

    BERHATI-HATI!

    ReplyDelete
  57. saya tak tengok yang perempuan tu punya. saya tengok propaganda punye.. saya tengok yang parody punye pun dah geli.. tapi hakikatnya memang semua orang pun mcm tu. cume kita tak biasa tengok orang lain buat..

    ReplyDelete
  58. geli jugak tengok dak tu dk manjew benau..patutnyeee dia privatekan je.ni semua org dapat tgk.kn dah kasi malu =.=

    ReplyDelete
  59. ade tgk jugak video tu.masa mula tgk mmg rasa nak gelak.tp bile fikir balik mcm kesian sbb video yg konon2 sweet tu jd bahan tatapan dan bahan gelak org.mcm kesian je kat dia.org sekrg tak fikir malu.fikir nak seronok je.bila dah jd camni.baru nak malu,mcm tak guna kan.

    ReplyDelete
  60. normal person yg ade perasaan of course akan publish and write on her fb or blog. hee. tp bile buat video and publish di youtube and tak private kan sampai org sebarkan,tu memalukan diri sendiri. huhu..

    ReplyDelete
  61. semlaam sy bru tgok video tue kat youtube..
    pendapat sy, tak patut publish kat ctue. baik dia wat dlm cd then bg jer lah kat bf dia..itu lagi privacy kot..

    ~sy suka jugak tulis entry jiwang kat blog, tapi tak berabi lagi nak tulis direct, sbb segan...huhuhu..biarlah rahsia...teeettt~

    ReplyDelete
  62. manjew gittewwwwwwwwww..hahahhaha..cinta itu rabun kadang2 buto..

    ReplyDelete
  63. hahahhahaha!tengok masa mula video tu tesebar.start kat twitter la.memang ewww habisss la.

    tapi,satu je,mmg kesian dgn budak tu.slalu gak tpikir mcm mana la dia nak bhadapan dgn org keliling dia lps tersebarnya video tu?malu kot,haihhh..tp tulaa,pgajaran la utk dia di masa2 depan.nak upload smthng kt dunia maya ni penuh risiko.bukan boleh sukasuki je. ;)

    ReplyDelete
  64. namee help me ! my kucing is sick. so ade tips tak nak buat ape ni ? selain dari bawak ke klinik

    ReplyDelete
  65. NAMEE!! azza baca entry ni muka biasa he tapi bila namee tulis balik ayat skrip budak tu pasal kerje elok2 kumpul duit kawen tu oh no, azza terus tekup mulut. tersembut bila ingat balik vid tu ahhhaah!! jahat gelak kat orang.

    ReplyDelete
  66. hahahahaha. paham! sy x mengikuti perkembangan kat internet ni pn. tp kwn yg tunjuk. dgn meluasnya tersebar video tu. kesian dia. tp nk buat mcm mana. salah sendiri. thats why kena berhati-hati. dgn internet ni, org kate segalanya berada di hujung jari kan. ;)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...