Wednesday, January 4, 2012

Saya Bukan Lelaki

Hello peeps...

Regard to this entry http://www.thegarang.com/panas-namee-roslan-adalah-lelaki/, by Amal (thegarang.com). Before Amal, dah ramai yang tanya soalan yang sama tapi aku tak anggap soalan tu serious. Aku tak kisah sangat pun orang nak ingat aku laki tapi masih lagi ada yang bertanya dan inginkan kepastian samada aku ni lelaki ke perempuan...so..

Jawapan muktamad, aku memanglah perempuan. 

Before ni ramai dah tanya aku .."namee,aku rasa kau ni fake" "namee , kau ni lelaki eh ?" , tapi aku ambil tu sebagai gurauan jelah/ anggap gurauan. Takde rasa soalan ni serious atau tak sangka ada orang boleh fikir begitu secara serious. Then bila Amal tanya aku sendiri dan dia nyatakan sebab-sebab orang kata aku laki/fake acc..ada logic nya juga...


1) Tak banyak gambar
Hmm, sebenarnya dulu banyak je gambar aku dalam fb and ada je blogger yang awal kenal aku pernah tengok gambar aku cuma aku mula rasa tak selesa bila jumlah kawan fb makin ramai so aku delete dan hide. Plus, kebanyakan entry aku tak perlukan gambar aku pun. So buat apa letak muka sendiri tanpa ada purpose kat blog. Cukup lah sekadar gambar side tepi kat sidebar blog aku tu. Kalau aku letak banyak-banyak,orang kata nak tayang muka pulak.

2) Gambar profile pic facebook aku pecah-pecah seolah tak cukup pixel. Nampak seperti crop gambar orang lain.
Okay, aku rasa dah lama sangat dah aku tak tangkap gambar sendiri . Em, rasa macam tak terfikir pulak nak tangkap gambar. So aku tak banyak gambar lah sebenarnya. Aku bukan jenis yang pergi mana-mana nak tangkap gambar. Nak makan McD , kfc ke , semua nak tangkap gambar. Gambar yang jadi profile pic kat fb tu semua gambar tahun lepas punya. on 2011 memang aku takde gambar. Gambar 2011 ada lah beberapa itu pun dari camera mak aku, yela camera hp mama 2mps je pun. Kalau hp aku 8mps pun, dalam album tak banyak gambar aku. Gambar kucing banyak lah. 

3) Entry aku
Diorang kata selalunya blogger perempuan sebaya aku, isi entry mesti nak cerita pasal diri sendiri dan kehidupan harian. Bagi aku, itu hak masing-masing lah. Aku ni perempuan biasa je, student biasa dan hidup pun takdelah menarik sangat. So, tak wajar pun aku kongsi aku kisah aku pergi makan , pergi shopping. Plus, dalam setahun hanya 3-4 kali aku keluar jumpa kawan. Selebihnya aku duduk rumah dan buat kerja.

4) Takde blogger pun pernah jumpa aku, bila diajak aku tolak. 
Jumpa di blogger gathering memang tak pernah, sebab aku tak pernah join. Yelah, aku baru mula blog awal tahun ni dan blogger gath pun seawal tahun, mana sempat aku nak join. Dah 8 bulan berblogging baru aku kenal banyak blogger dan mula rapat dengan certain bloggers. Yang aku tolak tu, sebab aku memang takde masa. 

5) Takde blogger yang pernah dengar suara aku
Ini salah, ada blogger pernah call dan dengar sendiri suara garau kewanitaan aku. Blogger cantik, dan juga 2 orang lelaki dalam alam maya ni yang ada number aku atas urusan penting. 

Aku ada alasan tersendiri kenapa aku tak share muka aku banyak sangat kat blog. Muka aku takde kena mengena dengan entry blog, so buat apa letak. Kalau ada kena mengena, akan letak lah. Nama namee tu memang asalnya dari nama nameerah sendiri. So kalau aku fake, kenapa aku pakai nama pemilik gambar tu ? Senanglah kantoi.
driving license 


medical card. nameerah=perempuan



gambar tangkap sendiri

So, saya memang perempuan. Sebenarnya jantina tak penting pun. eceh. 

Happy reading and have a nice day....




120 comments :

  1. Jangan ada yang buat entry namee bisexual pulak sudah. Kah kah kah.

    Blog and fb aku pun aku dah tak letak gambar. Penting ka gender bila kau nak baca penulisan orang kat blog?

    Soalan ni aku tinggalkan untuk seluruh pembacz blog yang wujud dalam alam maya

    ReplyDelete
  2. sadisnya org ingt namee ni lelaki..akak dr awal namee blogging dh baca blog namee (silent reader je ms tu) jd mmg tahu namee perempuan..ms tu namee ada letak muka sndiri dlm entri dan akak rs namee sgt cantik!

    ReplyDelete
  3. hehe..
    yang best sampai ada yang bagi alasan gambar pecah-pecah kesan crop gambar orang lain..

    btw, my recent post...<a href="kawan-kawan jemput baca, http://naimulfirdaus.blogspot.com/2011/06/3-cara-mendapatkan-idea-menulis.html>3 cara berkesan mendapatkan idea menulis</a>

    ReplyDelete
  4. setuju...entri lagi superb penting..klu sepah2 entri macm hampas..muke cntik pon org kutuk ugly...dah gedik..memang patut laa kannn..keh keh keh :P

    same tahun lahir dgn abg kitew~ hahaha :P

    pasni mesti rmai susun2 nak kenal dgn namee..untggg laaaa...haha :P

    ReplyDelete
  5. sometimes xperlu layan sangat org2 macam ni. just go on with your life.

    ReplyDelete
  6. hahahah ni kelakar.kesian gila kak nameee XD

    ReplyDelete
  7. baru terbeliak mata diorang tgk kecantikan namee khenn.... apa lah fitnah fitnah nie..

    ReplyDelete
  8. akhirnya. aku tak sanggup lagi kena hentam hahaha. bai bang

    ReplyDelete
  9. Sy percaya yang kamu seorang perempuan. Dah lama percaya. :')

    Sebab munasabah before Namee hide semua gambar sy dah pernah skodeng :P

    ReplyDelete
  10. woh! sampai perlu pengakuan terbukg gni skali!!?

    'binti'! yer tuan tuan dan puan puan:D



    ehtjantina penting tau, siyes!

    ReplyDelete
  11. ada jugak orang yang pk mcm tu eh...hihi dunia2

    ReplyDelete
  12. haii,nameerah roslan,leh kenal?hehehe..:)

    ReplyDelete
  13. wahahahahahahahah


    yezza..dulu bersepah gambar namee dkt facebook, dh lamo dah kenal namee ni dari zaman borak2 di sahabat blogger

    isu namee kena bantai , sampai nk tutup blog yer dak..=)


    ramai gak tanya den namee ni betul ker pompuan..,('',)


    wei kawin bulan 2 nanti jgn lupa ajak..,umah makcik den dekat bukit chedang,dekat jer dengan umah ekau..=)

    ReplyDelete
  14. Byk kali melalui pengalaman yg sama juga...sampai pernah kna marah2 oleh blogger pompuan bila diorg dpt tau aku bukan lelaki... ntah ape masalah diorg ntah...

    ReplyDelete
  15. Wow, gorgeous nya namee. Blogger yg paling cantik lah yg i pernah tengok kt internet ni :D

    ReplyDelete
  16. hahaha...nape sampai de entry begitu sabo jek...ye ar saye pecaya awok memang blogger wanita "tampan" hakhak

    ReplyDelete
  17. laki pompuan pun jadi masalah..haha

    ReplyDelete
  18. kalo macam tu nak ajak kawin la~ bole?

    ReplyDelete
  19. kalo mcm tu boleh la ajak kawin? bole tak?

    ReplyDelete
  20. lelaki mana la menulis macam gaya namee. lelaki nampak cam kasar sikit menulis. tulisan namee plak ada ayu nya di situ. tak tau macam mana nak describe.. tapi serius tak pernah terfikir plak namee lelaki.. alasan tak letak gambar banyak kat entri tu pelik.. hoho..

    ReplyDelete
  21. mcm mana lah dorang boleh terfikir kak namee ni lelaki , haha .

    ReplyDelete
  22. seriously, i'm never thought u as a man :D.. hahaha ~ Funny ..

    ReplyDelete
  23. Alhamdulillah syukur.. nasib baik perempuan...

    ReplyDelete
  24. hahah..kelaka bile bace komen2 blogger..sy x penah terpk langsung pun namee ni lelaki..hoho..
    dasat lah kontroversi ni hee

    ReplyDelete
  25. hahahaha. macam2. tp pernah jugak terfikir namee ni fake sebenarnya. kah3 :p

    ReplyDelete
  26. sejak baca blog namee ni akak tak rasa pun namee ni lelaki... sebab gaya penulisan tu mencerminkan namee ni perempuan!

    tak sangka pulak orang lain sampai syak camtu! tapi baguslah namee dah beri penjelasan...

    ReplyDelete
  27. ur style laaa kan taknak tempek banyak gambar...so, depa nak jugak pertikaikan..hmmmmm..

    ReplyDelete
  28. eeh...kita sebaya rupenye.. huhuhuuhu.. hi awk...

    ReplyDelete
  29. rmai rupanya curious dgn gender namee.. tp its okay apa being low profile kan??

    ReplyDelete
  30. assalamualaikum namee...nice name tu susah nak jumpa kn...:)

    ReplyDelete
  31. heheeeee...dorang jeles sebab ramai awkeeesss yang singgah blog namee..

    cantik! :)

    ReplyDelete
  32. Hye akak ! nice entry hehe entry nie bila baca macam diri Ana plak haha yeahh ! Ana pon cmtu gak . Tak leptak gambor bnyak2 pon haha

    ReplyDelete
  33. Hye akak ! nice entry hehe entry nie bila baca macam diri Ana plak haha yeahh ! Ana pon cmtu gak . Tak leptak gambor bnyak2 pon haha

    ReplyDelete
  34. hehehe,kelakar jer bila ada orang buat spekulasi sendiri...ayie pun pernah juga masa buat blog dulu,kebanyakkan entri pasal cinta lepas tu banyak backup kaum hawa alih2 ada orang add facebook semata-mata tanya ayie ni perempuan kan?gelak jer masa tu...last2 dah puas bagitau baru percaya..sebab kata ayie menulis gaya perempuan..hehe

    ReplyDelete
  35. hhaa.. terbaek.. dlu awal2 pon tao da add namee n mmg banyak gmbr.. and namee da delete kn.. msti la sbb kan risau kes2 copycat gambar da berleluasa..

    hehe...nice explanation ! good job namee, thumbs up!

    ReplyDelete
  36. masa mula2 tau blog namee sampailah sekarang x penah pulak sy terfikir yg namee ni lelaki T_T

    ReplyDelete
  37. terbaik ah namee...

    adik i pun before ni bagitau yang u bukan perempuan. tapi i tak caya, and here it is... the best proof ever!

    ReplyDelete
  38. i believe you're girl because you're so damn beautiful, just like a lovely girl!!! ;) hehehe, kapan sih mau mampir ke jakarta?

    ReplyDelete
  39. Lagi satu ! Dah pernah cakap dengan Namee thru phone :')

    Tak garau lah suaranya. Masih suara perempuan sejati tapi melalui percakapan boleh taw Namee sorang yang tegas :')

    ReplyDelete
  40. era ingtkan kak ni mula-mulanya lelaki . tapi , tengok gmbar cam perempuan . tapi, bila bace komen / entri akak , era masih anggap yang akak ni lelaki . hehe . payah - payah :P

    ReplyDelete
  41. Haha. Lucu gila benda ni. Pasal jantina pun nak argue ke diorang ni. Ini blog je la.

    Pasal gathering blogger tu memang wajib pergi ke? Lawak pulak bila tak pergi boleh kita punya peribadi jadi bualan. Adoi!!

    Takpe la namee. Biar je diorang. Makin banyak gosip, makin glamour la namee maknanya:)

    One thing, ko boleh jadi model la. Bone structure sesuai untuk model. Hahahahaha!!

    :)

    ReplyDelete
  42. haha xpernah terpikir namee adelah seorg lelaki sbb dr gaya penulisan mang ade ciri2 kewanitaan..acecece..hihi..

    ReplyDelete
  43. haahahaha namee sape yg wat lawak jahanam ckp ko laki ni????sungguh la lawak kemain...

    ReplyDelete
  44. sape yg wat lawak haram ckp ko laki ni namee?? sungguh la lawak btol..hahahaha

    ReplyDelete
  45. LOL. I find this entry to be really amusing. the fact that ppl would say those things is just hilarious. Don't worry ppl, I can assure you that Namee is a FEMALE. A very gorgeous one if I might add! Kitorang same2 ex-uia-architecture students of the same batch:)

    xx

    ReplyDelete
  46. omaigodd comelnya gmbar lesen abg namee. iTergoda. hahah gurauu. asal tak sampai ke telinga zul pon berita tukar jantina ni ? iLame. Y_Y

    ReplyDelete
  47. lawak gila namee!! cmne laaa ade org ingat namee ni lelaki. kalau ye pun namee x g blogger gathering ke, x letak gmbr ke, etc2, cmne drg boleh buat conclusion tepape tu? *wipestearsoflaughter*

    anyways lama x jumpa namee. bila nak dtg visit gombak ni?

    ReplyDelete
  48. hehe, mestilah. Namee perempuan yang cantik!

    ReplyDelete
  49. huuuuu
    hot jugak pasal namee ni laki..hehe
    mimi pestime bacee belog namee and mang terus x pikir pon namee ni laki ke ape..heeee
    betol.. ;))
    kalo ikot2 la..kalo org tu just nak bace pemikiran orang lain menerusi blog, die x perlu pon nak pikir yg namee ni laki ke pompuan..heeee

    ReplyDelete
  50. omg. sampai camtu manusia leh pk bkn2. sofia tak pernah terpikir pun nameee lelaki ok

    ReplyDelete
  51. pertama kali kenal namee pun dah tau namee perempuan tau...

    namee..cantik lah...hehehehe

    ReplyDelete
  52. kahkahkah jantina memang tak penting.tapi penting bila nak buat seseorang tu pasangan hidup.

    kena pentingkan jantina bila nak kwen je.

    kehkehkeh

    ReplyDelete
  53. kesian tol....sampai kena amik gambar lesen bagai...hehe....btw tak kisah la lelaki ke pompuan....yang penting entry gempak...=D

    ReplyDelete
  54. haha, cantik giler nameeee, nk ngorat boleh? ke dah ada yang punyer?? melepas..

    ReplyDelete
  55. benda kicik pun sibuk mau kecoh kan? apa boleh buat...sabar aje lah

    ReplyDelete
  56. namee!hahahhaa
    masa amal post entri tu,baca gelak2 je.point nak konkrit.sape tak kenal awal2,konpem caye habis.hahaha.
    tapi 1st time masuk blog ni dlu,kenal owner sikit2 kt fb,mmg takde keraguan lgsg.heee. ;p

    ReplyDelete
  57. hehehe akak sangat percaya Namee adalah wanita :)

    ReplyDelete
  58. hmmm langaus ni... sebenarnye tgk dari segi penulisan dah tahu namee ni perempuan. mane ade lelaki pandai tulis pasal hati and perasaan.

    and and gambar lesen namee cantikkk. kite tak fotogenik lgsg.

    ReplyDelete
  59. tak pernah terfikir kakak namee ni lelaki. sbb pada saya nama namee tu nama perempuan. btw, kakak ni cantik sangat2 :))

    ReplyDelete
  60. tak pernah terpikir pun yg pemilik blog nie lelaki sbb percaya pemilik blog nie perempuan hihihi....

    ReplyDelete
  61. kesian kak namee..sy pnah dgr citer ni..apa2 pun good job kak namee!

    ReplyDelete
  62. Hahah..sampai kena buat pengakuan! Yeah, sebab entri namee tak macam blogger perempuan lain kan. Unik!

    ReplyDelete
  63. kesian namee..ehehehe..takpe..yang penting kamu memang gegurl...lalalalalal

    ReplyDelete
  64. salam...

    hai namee... aku baca blog kau dah lama.. dan aku mmg suka..

    aku tahu kau perempuan.. tp sebagai perempuan kau ada satu benda yang masih belum cukup sbg perempuan...

    tudung..

    please consider.. bila lagi kan?

    -pendapat ikhlas-

    ReplyDelete
  65. maksudnya nama tue mmg unik..HAHA

    aweks rupanya,phewitss skit..

    ReplyDelete
  66. tang mne nampak namee laki pun tak tahu , haha

    ReplyDelete
  67. secantik ini pun orang kata k.namee lelaki? haha lawak gila !

    ReplyDelete
  68. panas betul. haha saya percaya akak perempuan . perlu ke nak letak picture kita kat setiap entry belog ? ==' keep it up sis :)

    ReplyDelete
  69. what? ade org ingat namee lelaki? serius kelakar gile..saket perot gelak ni ha..apakah betol la orang2 tu..takdo koje kot..hahaha..


    btw, namee mmg cun habes..pheewittt..ngorat boleh? tetibe..;p

    ReplyDelete
  70. namee cantek...


    sapela kata namee laki tu.. haishh, rabun ke hape..

    ReplyDelete
  71. mase hari tuh la namee i did ask u kan? hahaha. pelik betul i. nak ckp blogger lelaki padahal u perempuan. mmg i tau pun cause cik eka put ur face at her blog's sidebar. hahahhaa. anyway namee, no confusion after this to the anonymous or whatsoever yang x puas ati sangat.. :)

    ReplyDelete
  72. smpai macm tu sklai persepsi org kat sis.. mcm x logik.. haha...


    sian sis..

    ReplyDelete
  73. sangat hebat blog ini jarang berjumpa dgn blogger wanita yang hebat menulis...nice!

    ReplyDelete
  74. NAMEEE ni sangat kelakar okeh. Ada ke org boleh ingat Namee ni lelaki? & tak pasal2 komen Pah ada plak sbg bahan bukti Namee adalah org yg betul. Sumpah kelakar. Rasa nak guling-guling.

    -Jannah

    ReplyDelete
  75. Lia rasa namee ni wanita awat orang lain anggap lelaki ya???..mushkil,mushkil..

    ReplyDelete
  76. salamun a'laikum

    che namee tertera sebagai wanita...dan lesen beliau telah tamat tempoh.sekian.

    fi aman Allah,
    L.N

    pss....sempat menyengih ye dlm gambo lesen xD

    ReplyDelete
  77. hihihi...

    Saya yakin dan percaya, pemilik blog ni ialah wanit okeyyy

    ReplyDelete
  78. knapala diorang bleh ingat lelaki..anyway sy respect akak sbb tak suka bergmbar ;-)

    ReplyDelete
  79. hahahaha. kelakar laaa ade orang fikir kak namee lelaki ?? kalo kak namee nmpk boyish len cte lahh. da terang2 muke asli perempuan :)

    ReplyDelete
  80. hehe.tak penah tepikir pun namee laki.nk jadi blogger,entry yg best dah cukup.tak perlu nak tayang muka sgt kan.sbb kita je tau siapa diri kita.;)

    p.s:done bace semua entry yg terlepas.;)

    ReplyDelete
  81. hehehe... lucu jugak bace entry budak tu.. ehhehe...
    tak pernah terfikir pulak namee ni laki kot...
    tapi betol jugak kata namee, jantina tu tak penting sgt pon, yang penting entry kita tu, org suka.. org comment, org follow blog kita...
    =)... dia nak tumpang populariti namee lah tu.. ehheheh (kang ade yang amik serius ni)

    ReplyDelete
  82. hueh987 pnah bce jugk psal nii.. mula mula mcm nak percaya. yela kita tak pernah jumpa kan. sbb tu la:)

    tak kesah la sapa pun namee. entry tu lebih penting..

    rasanya org2 lebih kenali entry namee. tu yang susah nak jumpa kat mana2 blog lagi

    ReplyDelete
  83. haha hot entry ni.. wah namee 2 hari lagi tua dr zuan, my bday 11/5... akak namee! hahaha kidding xD

    ReplyDelete
  84. wowwww, ramainya peminat blog ni.. hebatt... (",)

    ReplyDelete
  85. first time singgah sini kot,,, have a nice day!

    ReplyDelete
  86. hahaha...macam2, itu ppun bleh di jadikan isu, semua tu saje je nak tumpang fofular cik namee, x yah layan je

    ReplyDelete
  87. namee betul kan perempuan,macam mana kalau namee versi laki nyerk,tak dapat dibayangkan,


    btw namee i dah update blog dah

    http://writetordib90.blogspot.com/2011/12/aim-2011-termanis2011.html

    ReplyDelete
  88. saya x pernah anggp sis sbgai boy
    lain org lain pndangn :)

    ReplyDelete
  89. huhu, abaikan je apa yg org ckp sis =)

    ReplyDelete
  90. masya Allah...indahnye ciptaan Illahi =D ... serius chantekk... kolo i male, kompom asik pk caner nk ngorat namee ngn jayenye..hihi

    ReplyDelete
  91. kalau awk tak letak gmbar pun sy tahu yg awk memang seorang perempuan..=)

    ~awk cantik~
    gmabr yg last tue nampak sgt cute..(^___^)

    ReplyDelete
  92. Gilo... Cantik2 pun dibilang laki ni? ahahhahaha

    ReplyDelete
  93. come on la NAZMI, tak yah la membohong.wakakaka

    ReplyDelete
  94. dtg lg sini..kak namee ni manis tee~
    kak namee nk tau x?cik penah jd pmbunuh..:D

    ReplyDelete
  95. nama nameera memang nama orang pompuan pun.. unik tau nama tu.. minority je kot pakai nama tu.. yana ada sorang kawan nama nameera.. orangnya cantik macam namee jugak la ;D

    p/s : nanti yana nak bagi nama anak yana nameerah jugak la ^_^ (angan-angan yang jitu) hehehe

    ReplyDelete
  96. comel..... tak puas tengok.....
    nak lagi byk gambar next time boleh...

    ReplyDelete
  97. situasi hampir sama.. ada juga yang ingat akak lelaki disebabkan profile pic kat kereta tu.. tapi bila dorang baca kat entry akak barulah dorang tau.. ;)

    pasal nak letak gambar bagai tu, kalau tak kena tajuk buat apa.. macam tu jugak dalam FB.. akak lebih selesa belakang tabir je.. ;)

    ReplyDelete
  98. ni yang suka ni, blogging tak tunjuk muka, tapi yang penting ada isi.

    keep it up kak namee :DD

    singgah dari cairo~

    ReplyDelete
  99. ni yang suka ni, blogging tak tunjuk muka, tapi yang penting ada isi.

    keep it up kak namee :DD

    singgah dari cairo~

    ReplyDelete
  100. dian da byk kali bace entry ni.

    rase cm pelik knp orang fikir namee lelaki.

    weird kot.

    just ignore them and keep up blogging :D

    ReplyDelete
  101. haha! whatever is, namee just be yourself ;)

    ReplyDelete
  102. nameee!terkejot beruk ada yang kata namee laki. Kih Kih Kih =D

    ada ke tak percya namee perempuan kan? tak semua orang suka share gambar kan. Huuu~ =)
    dah lama gilews tak merayap layan entry baru namee.asyik tak sempat jerk. sempat up entry,lepas tu cau cin cau. Huk3 =.=

    ReplyDelete
  103. haha. ade jugak eh orang persoalkan? saya rase ape yg cik namee buat semua normal je. ramai je tak blogger perempuan lain xcerita pasal diri sendiri, tak letak muka dan sebagainya. maybe sebab blog cik namee ramai org baca kot, laki perempuan tua dan muda, macam macam persoalan lah pulak timbul kan. mereka semua nak berkenalan tu. hehe.

    ReplyDelete
  104. namee ur bfday same as me la..mmg org yg lahir 9 May ni org ckp pikir kite lelaki ke..hehehe

    ReplyDelete
  105. Seriously memang ingatkan jantina lelaki. Rupa-rupanya cute young lady

    http://www.lovehutladyvitamin.com

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...