Wednesday, February 29, 2012

Kenapa Ada Scandal ?

Hello peeps...


Selalunya orang yang suka sangat pasang scandal ni, dia rasa diri dia bagus dan hebat sebab dapat tawan manusia @ mempermainkan perasaan manusia. Yela, sort of cool tho dapat tipu sana sini dan buat manusia tunduk/jatuh pada dia. Bagi aku, orang yang suka scandal tak tentu hala ini tidaklah hebat. Sebenarnya mereka banyak kekurangan , sebab tu mereka perlu cari scandal untuk buat diri rasa wow.

1) Sebenarnya orang yang suka pasang scandal banyak-banyak ni..Kurang keyakinan diri...

Sebenarnya rupa macam ni...

Tapi bila pujuk rayu orang dan buat orang jatuh dalam genggamannya, dia akan rasa diri dia hot macam ni...(sebab mampu memperdayakan orang)
rasa je "macam" ni. 

Kau tahu certain orang rasa cool kalau diri ni ramai peminat atau ramai yang mendambakan diri ni. So untuk mendapatkan aura hot / digilai ramai, sendiri  pergi pancing orang untuk dijadikan scandal. Scandal ni selalunya tak datang sendiri, mereka yang sendiri cari. Bermula dari perkenalan, lepas tu scandal. So bagi yang suka pasang scandal ni, dia mencari keHOTnesan nya sendiri.

Hot ke ?

2) Sebenarnya orang yang suka pasang scandal banyak-banyak ni..Kurang Kasih Sayang/ Kurang Perhatian...


Dah ada steady partner tapi tak puas dengan perhatian yang diberi oleh steady  partner itu tadi lalu pergi lah mencari lagi scandal di luar semata mahukan perhatian yang "berlebih-lebihan"...
Tak puas dapat perhatian dari seorang saja. Tak syok. BORING.

Mahukan perhatian lebih. Baru  HOT.aww. baru colourful hidup bila dicintai/digilai/ diambil berat oleh ramai orang. 

Kononnya rasa disayangi lah bila ramai yang ambil berat. Sort of teman tapi gedik mesra. Spare part, bila yang ini takde yang itu ada, bila yang itu takde yang sana ada. Diri tidak dilanda kesunyian. Hot dan dapat more than 100% attention. Just imagine la, partner kau ada kelas, kerja ke tapi kau gunakan alasan kau kesunyian untuk ada scandal ? "F" . 

3) Sebenarnya orang yang suka pasang scandal banyak-banyak ni..Tiada Hati..

Pencinta manusia katanya. Konon, misi hidup "mencintai"..Focus hidup "mencintai". 

Jiwa kosong

Sebenarnya tiada hati sebab tu sanggup mainkan hati orang dan ada guts untuk berbuat begitu. Orang macam ni, diorang tak tahu apa yang diorang nak. Katanya jiwa pencinta tapi tikam belakang partner, tu nama apa pulak tu ? Itu namanya  tak focus sebab tu suka main-main macam ni. Tak fikir pun perasaan orang yang dia dah mainkan tu. Esok lusa, or in the future orang buat anak-anak dia pula, jangan nak marah. Deal ? 

4) Sebenarnya orang yang suka pasang scandal banyak-banyak ni..Keliru dan Tamak.. 
aaaa

I hot. jadi I kena simpan semua. Emsem.

Tamak sangat. Semua dia sapu.

Konklusi, tak baik tau scandal2 ni, spare part ni. Tak baik tau mainkan perasaan dan hati manusia. Kalau tak serious, jangan main-main. Nanti diri sendiri terkena. Zaman sekarang ni, orang kalau tak puas hati terus simbah asid je. Hati dah perasaan boleh buat manusia jadi ganas dan berdendam. Lelaki atau perempuan, fikirlah before nak berscandal tak tentu hala. 

Happy Reading and Have A Nice Day..



P/s : Saya ada kawan (kawan jauh) dan dia gigi mancung, rupanya tidaklah cun mana. Tapi dia ada banyak scandal. dan scandal dia sanggup belikan dia hp, beri wang dan barang mahal. Dia pandai mengayat dan buat suara manja galok. Tak sangka hanya berbekalkan suara manja gedik boleh memikat terlalu banyak lelaki. Saya bersuara keras, patut lah laki takut . kah kah



10 Rahsia Lelaki Yang Perempuan Perlu Tahu !


80 comments :

  1. heh ksian btul urg yg berskndal neh =,=

    ReplyDelete
  2. Gigi mancung? Macam mana tu, haha...

    Suka this sharing, applies to both guys & gals...

    Jangan main2kan perasaan orang lain, sampai masa, perasaan kita pulak yg dimainkan orang...

    Waktu tu baru rasa menyesal & rasa loser, tak ada dah feeling self-acclaimed hot, perasan, syok sendiri...

    ReplyDelete
  3. berskandal ni totally not cool~

    *zuan tak pandai mengayat*

    ReplyDelete
  4. terasa dan eyka macam ini sebab eyka takot kcewa dengan cinta

    ReplyDelete
  5. hahahahaha

    nak pengsan baca. skandal??? mmg tak arrr..haha

    ReplyDelete
  6. haha kadang2 heran gak tengok org yang muka agak pecah tp kemain byk lak scandalnya.. kahkahkah

    ReplyDelete
  7. hahah. kawan jauh ? erm. gurl yg suka pasang skandal ni mmg suka buang masa je. isi masa lapang. hahha. newayy, point sis sume betul.comel pompuan tu. haha

    ReplyDelete
  8. btollah cik namee. lebey agi pada yg dah berbini dan berlaki. motip nak scandal2 agi..apa guna ko sebut janji akad nikah dulu, yer tak???

    tu namanya carik bala yer kawan2...tak suka tau...!!

    ReplyDelete
  9. lelaki pon ada yang bajet hot lebih nih .


    hehe takpe kak namee suara kasar tapi hati baik :)

    ReplyDelete
  10. Kak Namee.. Terngiang ngiang gambar tu dlm tido >.<

    ReplyDelete
  11. kahkahkah....
    buruk bebenar rupe..hahaha
    tp btol gak, actually, x elok ad skandal2 ni.. kesian kt org y dipermainkan tu..huh

    sila2 berkunjung ke anjung sy eh..;-)
    http://www.mrthailis.blogspot.com/

    ReplyDelete
  12. orang orang macam ni, "bercinta" bukan sebab nak kahwin.

    ustaz azhar idrus pernah cakap, haram bagi orang tu kalo bercinta tapi tidak berniat nak kahwin.

    Adele pun suara kasar.
    heheheh.

    ReplyDelete
  13. aku tak boleh nak terima laa org yg pasang scandal byk2 ni!!
    dia ingat dia sape ha??
    seronok ea permainkan hati org??

    tetibe gua emo!!grrr..

    ReplyDelete
  14. Dush! betempek tempek kena kat muka zwan... Ini tidak adil, tidak adil bagiku.. *sambil nyanyi lagu yuna..

    ReplyDelete
  15. pada yang suke skandal ni especially yang dah kahwin, cubalah untuk setia..

    ReplyDelete
  16. ada skandal baru la laku!! kau hadoo?? <- alasan mereng.

    ReplyDelete
  17. pasg scandal ramai2 umpame memainkan perasaan org lain..manela tau kan ade yg btol2 sygkn korg..memg naye la...

    ReplyDelete
  18. Cer buat vlog skali tengok,
    buleh kami dgr skit suara keras tu camana heheheh:D

    orang nak berskandal ni nak rasa 'menang'.
    Bukan nya perlu sangat pon,
    tp kalau ada.. terasa diri ni menang.
    menang sebab buleh memperdayakan mana yang ada..
    menang sebab aku tiga, kamu?

    Betul tak:D

    ReplyDelete
  19. ada dua tiga kawan aku macam ni. scandal tu ibarat mainan. nak banyak2 dan bila dah taknak buang macam sampah.

    ReplyDelete
  20. hhahaha teringt dkt sorg mamat ni . skandal-skandal die satu fakulti jek . nak berskandal pakai laah otak sikit hakhak

    ReplyDelete
  21. dkna setuju tang skandal sebab rasa kurang kasih sayang atau perhatian dari orang yang disayanginya :p

    ReplyDelete
  22. betul! Skandal sebab kurang kasih sayang. Tapi ada jugak yang skandal sebab dia nak test markert je. Tapi yang suka skandal ni kena berwaspada.. sebabnya.. amcam mana kita sekarang tu la akan ajdi cerminan anak-anak kita nanti kan? Kalau nak anak-anak baik, mak bapak dia sebelum kawen tu lagi dah kena practise jadi baik.. heheheheh.. sedang berusaha! Motivasi untuk diri sendiri ni.. =D

    ReplyDelete
  23. haha~nice entry..stuju sgt dgn namee..hati manusia ni bknnyer barbie doll utk dibuat main :)

    ReplyDelete
  24. aih..teman satu kelas dulu ramai buat mcm ni..padahal dh ada buah hati kat kampung..mostly, yg duduk jauh la..mcm study dkt selatan, asal pantai timur dan utara..mmg totally agree lah dgn semua point kat atas..

    p/s: sedih la tgk hidup dorg sbb xblh hidup tanpa lelaki..

    ReplyDelete
  25. laki skang ni pandang suara je rupenye.. rupe dah jatuh nombor 2.. kalau gitu, hati lagilah.. ntah nombor bape tah..

    ReplyDelete
  26. namee nk tambah skit ye...yg skandal ni sebnrnya nk idup mewah..skandal dia tanggung n bg duit..

    ReplyDelete
  27. tak kekal lama orang yang banyak skandal ni, bila lubang dah pecah taulah nasib nanti...

    silap2 kena ganyang dengan semua skandal nya tu!

    ReplyDelete
  28. tapi , kalau belum bersedia nak berkapel , better skendel dulu kot . haha kenal hati budi dulu baru kapel :)

    good entry ! ^^

    ReplyDelete
  29. Dia berskandal sbb jiwa kacau, bila org tak nak kat dia, dia jd psycho...

    gigi mancung tu gigi tajam2 macam jaws ke? :P

    ReplyDelete
  30. kikiki..


    dulu ms bujang walaupon ada bf akak ada juga kwn dgn lelaki lain tp kwn jer takdalah nk menggedik x tentu psl..sbb bosanlah plak asik kwn dgn bf jer..


    cuma kengkawan lelaki lain taulah akak ada bf jd x leh la lelebih..


    tp bf akak ms tu x leh terima cara akak tu..sbb bg akak bf jer kot bukan suami..nnt kalau dh kawen x leh sukahati nk kwn dgn lelaki kan..


    mujur bf akak tu bertahan huhu (dh selamat jadik suami pon tp kengkadang dia masih suka usik akak bnyk skandal dulu..ciss)

    ReplyDelete
  31. ye la tu namee...suara keras ea,,, ala serak2 basah seksi ape =D

    btw, mmg btol pon sume tu..tah ape nak lagi tah,,sume dah cukup..xpuas2

    ReplyDelete
  32. hehe. bole tahan terasa juga klu ad org yg byk scandal baca entry ini.hikhik:P

    ReplyDelete
  33. haha agree wif dat, i pon ade mbe mcam ni :)

    ReplyDelete
  34. isk. remember that what goes around comes around. and don't forget the karma. what we've done, we've done. menyesali perbuatan itu lebih baik daripada terus2an membuat manusia lain menderita hanya karena dirinya yang selfish maukan keindahan Allah semata2. well, i so very much agreed :)

    ReplyDelete
  35. mungkin gigi manjung dia tu yg penarik hah..

    ReplyDelete
  36. boleh ngigau malam ni tengok gambo tuh namee oi..manalah awak dapat ni..

    eh betullah..my BIL takdelah hemsem pun,tapi sbb dia mulut manis so banyaklah scandal dia.sian kakak saya..

    ReplyDelete
  37. terbaik entry ni..:D

    gigi mancung?haha..:)

    ReplyDelete
  38. Kurang Kasih Sayang atau kita orang panggil KKS..haha..lagi satu nak tambah namee, orang yg banyak scandal ni tak tau nak bersyukur dgn apa yg dia dah ada..nnti x pasal2 yg dikejar x dapat yg dikendong berciciran..

    ReplyDelete
  39. setuju..org yang pasang scandal ni jugak kdg2 x sayang pasangan die. yelah, kalau sayang takkan buat cmtu kan..

    ReplyDelete
  40. i setia pd yg satu muahahahah.

    http://luvmaxle.blogspot.com/2012/02/wordless-wednesday-lawak-pedoman.html

    ReplyDelete
  41. Semua point dan hujahan tepat belaka! Dhiya ada kwn kaki skandal. Abes semua perempuan dia sapu. Rasa nak lempang je muka dia. Tunggu masa je XD

    ReplyDelete
  42. setuju! dia rasa tak cukup ade sorang. nak ramai2. baru best. tamak lar tu :P

    :: kak namee suara keras.? haha, ade lak. >_<

    ReplyDelete
  43. tak baik mainkan hati orang. kan ? :)

    ReplyDelete
  44. suara jenis yang tak ayu punya. hehe

    ReplyDelete
  45. Orang yang banyak scandal ni memang keliru... tamak pun iye.

    Xtau macamana orang sanggup ada scandal sana sini. Kesian orang yang diduakan or ditigakan...

    ReplyDelete
  46. Elie mmg sgt takut sebenarnya kalau buat apa2 yg melibatkan hati orang nih..takut jadi karma..huu..so better berjaga2 dalam setiap perhubungan kan? :)

    ReplyDelete
  47. bahaye la. kalau lah skandal dia tu kecewa, sakit hati, simpan dendam, leh jadi macam2 nanti.

    ReplyDelete
  48. kalau pasang scandal banyak ni selalunya sunyi atau pasangan dia memang dok jauh.. mula la menggatal nak pasang dua tiga empat lima lagi.. huhu.. kebanyakannya yana tgk perempuan dan lelaki yg ada scandal.. kiranya tak berpihak pada sapa2 la.. dua2 jantina tu ade je niat nak pasang scandal.. pondan atau tomboy tak pasang scandal2 ni.. agaknya la.. hahahaha

    ReplyDelete
  49. Salam..

    Snng bg TE, scandal byk mana sekalipun x boleh bwk mati..menambah tugas malaikat nk catt dosa adalah...

    ReplyDelete
  50. hehehe lawaklaa Namee ni..takpelaa..tak perlu scandal² utk dptkan perhatian..ok..

    ReplyDelete
  51. maybe perlu mancungkan gigi? :P

    lawaklaa Namee ni..heheh ala..tak perlulaah scandal² ni utk dpt perhatian lebih..saya "LIKE" ini entry :)

    ReplyDelete
  52. Orang yang banyak skandal ni, memang seorang yang keliru dan tamak! Seriously, rasa macam nak cepuk je orang2 mcm ni.

    ReplyDelete
  53. skandal ni selalunya kurang kasih sayang even dah berlambak kasih sayang diberi. dia tak nampak heg.

    ReplyDelete
  54. sllu org yg berscandal nie kbykkan dh berpunya..dan awek/bf diorg tue duk jauh..so psang scandal sbb nk bg hlang boring

    ReplyDelete
  55. tamak...tu jawapan yg paling ngam he...bak kata pepatah org tamak selalu rugi..moral of the story?byk scandal byklah juga ruginya...xda org yg bersccandal ni dpt untung..untung dosa la byk....hehehe....peace ;)

    ReplyDelete
  56. nice entry! memang macam tu kot. macam tak boleh hidup je kalau takde scandal. takde benda pon dgn scandal ni :)

    ReplyDelete
  57. sm pon ada kawan yg suka scandal2 nie...kadang2 tengok kesian gak kat mangsa2 dia tu..mana lah taw satu hari nnt org lain akan wat balik pada diakn..




    lama x baca entri namee sampai termimpi2..ahaha... x pa mimpi yg romantik bersama namee..hehe

    ReplyDelete
  58. perempuan suara keras cun sebenarnye..macam namee..yg sore manje2 gedik2 tu selalunye muke tak berapa nak ade kebanyakannye..errr..juz my point of view je..jgn amik yg suare manje2 tu..ade jugak yg sore manje tapi cun..;p

    btw, tak elok pasang2 skandal ni..tambah2 yg dah berkahwin tu..dah ada yg sah nak pasang2 skandal lagi buat hape? tak bersyukur ke?

    ReplyDelete
  59. hmm pelik la orang suka skandal ni... best ke? dah ler serabut je. takcukup bz kot hidup dia sampai leh byk masa nak layan orang lain jiwang2 dgn dia..

    ReplyDelete
  60. ingat je..what goes around comes back around :) simple as that.

    ReplyDelete
  61. i hate,and i hate a guy or a girl who's having another scandal. it was totally F. enough said.

    tak faham. hati ade satu je,but now people can extract it into many pieces of shit. dont ya think? grr

    ReplyDelete
  62. kahkahkah,tak bleh blah gamba minat rambut tocang tu.

    ReplyDelete
  63. what you give, you get back. hee

    *tak puas hati scandal dalam script atas semua hensem2. ciss

    ReplyDelete
  64. tak paham dgn org yg ada couple tp still scandal bnyk

    ReplyDelete
  65. Ermm , banyak terjadi di kalangan couple2 sekarangg . Dorang lagi prefer scandal dary steady partner .

    ReplyDelete
  66. pernah berpengalaman n skandal nie cume memenatkan jer huhu sana sini nak kena layan tp xde yg serius huhu at last dengan yg steady jugak yg kekal :)

    ReplyDelete
  67. byk gak scandal dl,tp last yg br knl x smpai 3 bln trs ajak nikah,so i terima die seikhlas nye....:)

    ReplyDelete
  68. dah pernah jumpa orang mcm ni...agak annoying...

    ReplyDelete
  69. kadang2 pelik jugak kan..entah apalah yang diorang fikir.. tak penat ke ek nak layan banyak2 orang.. huhu..

    ReplyDelete
  70. trend skandel ramai2 nih..pastuh nak kawen main pilih jek sorang..kdg kawen tak lama cerai..tak biasa ngan sorang jejaka idaman kalbu katakan... hehe

    ReplyDelete
  71. hahahah sape makan cili tu rasa la pedasnya. Betol ker idok?

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...