Tuesday, February 28, 2012

Pusat Penjagaan Taska

Hello peeps...

Penah stay di pusat penjagaan taska ? 

Masa aku kecik dulu, mama aku hantar aku stay nursery sebab mak aku sibuk jaga business salon dan ayah aku memang kerja. So, memang takde orang jaga aku dan adik aku. Jadi mak aku hantar aku di nursery sebab belah petang takde orang nak uruskan aku dan adik aku . Tapi aku takkan mention ah nama nursery tu. Somewhere in Subang Jaya, so hati2 lah orang sana. 

So, aku memang ada pengalaman duduk di taska. Bukan aku nak burukkan taska lah, tapi aku sendiri tengok dengan mata kepala aku sendiri . Penjaga-penjaga taska bukan jaga anak-anak orang dengan elok pun. Yang mana nakal ke, nangis ke diorang pukul je dengan kayu. bayi yang nangis ditekupnya mulut baby tu sampai baby senyap. Mak bapak hantar dengan harapan penjaga taska jaga anak-anak diorang dengan kasih sayang tapi sebenarnya sebaliknya. So kat sini, aku nak cakap...sila lah hati-hati. Kot ye pun nak hantar anak kat taska, rajin-rajin lah pantau jugak. Jangan percaya 100%.

Jangan sampai jadi macam ni...

Sedih aku tengok...
Happy reading and have a nice day...




40 comments :

  1. Phew!, PANAS je tengok ! KUajaQ !

    ReplyDelete
  2. sebab bukan anak sendiri kot diorng wat mcm ni.. plus diorng ni tak dilatih untuk jaga secara profesional, mayb sbb tu diorng buat sesuka hati..

    ReplyDelete
  3. serius sedih tgk video ni kan namee. camne la nanti kita2 nanti dah anak.nk kerja lg..nak kena hantar anak kat nursery..mmg xselamat kan..huhu~ =.=

    ReplyDelete
  4. tak penah stay kat taska .

    :: sian kat budak tur . Patut ke dia buat camtu .. aish! gi lapor kak namee ..

    ReplyDelete
  5. Ya Allah, kesianya dorang..

    baik tak payah bagi isteri kerja.
    duk rumah, jaga anak and masak masak.

    ReplyDelete
  6. Sangat kejam. Apakah dia akan menyesal kerana buat macam tu? Wallahualam.

    p/s: manusia yang cetek akal sahaja akan melakukan perkara seteruk itu

    ReplyDelete
  7. skang ni pusat penjagaan pon x bole caye da..banyak nyawa baby terkorban..patut kene ade lesen yg betul2 pro kan

    ReplyDelete
  8. Ya Allah.. sedih tgk.. ermm.. kena la jaga betul2 sbb dah diamanahkan oleh parents budak2 tu.. >.<

    ReplyDelete
  9. Salam Namee...

    Ish... Berair mata ni tengok baby2 tu dibedung macam mayat... Kejam sangat!!!

    ReplyDelete
  10. dua2 anak akak hantar taska, tapi alhamdulillah tak pernah ada kejadian seperti ni.. memang tak letak 100% kepercayaan tapi kena sentiasa pantaulah!

    tapi tengok video ni memang menyirap darah..

    ReplyDelete
  11. ngeri ngeri..dasyat btol..br tgk vdeo ni tadi..xsangka ada jugak jenis manusia mcm ni..dlu kes petshop yg ditinggalkan camtu je..skrg manusia pn nk wat kejam kt baby2 pulak..apa nk jadi tah..

    ReplyDelete
  12. ya Allah..sedih sgt2 tengok..sampai hati dorang buat budak2 mcm tu..siap kene bedung segala..mulut pun kena tutup..

    ReplyDelete
  13. nasib i tak pernah duduk taska. dulu masa zaman mak ayah busy i dihantar kat rumah pengasuh. hihi. mcm mak angkat ha.

    ReplyDelete
  14. tak pernah lagi ade pengalaman kat taska ni.. mak jage sendiri je.. lagi selamat kan?

    ReplyDelete
  15. geram tgk.sian bdk yg kena ttp mulut tu..

    ReplyDelete
  16. tak penah stay kt taska..

    mmg tak patut dorang buat macam tuu..

    ReplyDelete
  17. setuju! sebab tu laa I buat thesis pasal cikgu taska

    ReplyDelete
  18. FM pernah kantoikan satu nursery nih.. baby dibedung ketat dengan kain batik.. umo dah dekat setahun.. huhuu

    ReplyDelete
  19. nak hantar taska jadi mcm ni, nak bagi bibik jaga kat rumah pun bleh jd mcm ni. kejam! bedung badan tu kira ok lg, tp klu dah tahap ber-selotip tu mcm teruk betul.

    ReplyDelete
  20. kalau boleh tak nak kasi wife kerja bila ada anak nanti. nak kerja boleh, tapi work at home je. i dont trust other people to take care of my children

    ReplyDelete
  21. dkna tak ada pengalaman duk taska sebab mak dkna surirumah sepenuh masa..

    ReplyDelete
  22. Kecik2 dulu aku dijaga oleh jiran yang mana sampai skrg aku tak ingat bila masa dia jaga aku. Lost memory gamaknya. Haha

    ReplyDelete
  23. org skang ni bz sgt smpai serah 100% kat taska, bile taska wat hal. main tunding je kan. senang kje dia.

    ada pulak yg takleh nk pcaye lgsung, so sape jd mangsa? nenek budak tu lah. tp kalau mmg mak abah kita nak jaga, n kita pon tak buat la dorg mcm pmbantu rumah kita, everything will be ok. but ada jgk yg mlebih2 kan..igt tu sape?

    *emo ttibe =)

    ReplyDelete
  24. ini kena sabotaj. cuba tgk sini http://www.bom321.com/2012/02/tampal-mulut-bayi.html

    ReplyDelete
  25. ini kena sabotaj. cuba tgk sini http://www.bom321.com/2012/02/tampal-mulut-bayi.html

    ReplyDelete
  26. kejamnya tingkat dewa. tega2nya mereka memperlakukan anak kecil seperti itu...*sobbing :'(

    ReplyDelete
  27. parents yana memang tak pernah bagi sapa2 pun jaga anak2 dia yg comey lote ni.. hahahah.. memang dari kecik yana ada pengasuh kat rumah yg jagakan :) kesian yana tgk baby tu :'(

    ReplyDelete
  28. ini la yang buat akak bertambah2 risu nak anta nursery kalau arell dah besar nanti...nampaknya kene stick je la kat makcik yang jaga sekarang...

    ReplyDelete
  29. jahat nya! selamba je nak pukul anak org mcm tu. kita pon pernah duduk taska dulu. tapi alhamdulillah tak kena pukul ke apa. kena marah ada la. degil sgt kot. hahaha :P

    ReplyDelete
  30. youtube ni yg masuk TV tu... perangai org mcm2kan. ada yg gila duit tapi tak nak jaga dgn baik, ada yg penyayang juga. parents memang kena hati2 dan pantau selalu.

    ada juga entry berkaitan adzriel.com/2012/02/kerenah-ibu-bapa-hantar-anak-ke-taska.html

    ReplyDelete
  31. nnt sm ada anak nak jaga sendiri..x mau antar taska or pe2....risau kut...nnt apa2 dia wat kat anak kita.

    ReplyDelete
  32. hmm..kadang2 bukan salah owner taska tu..tapi org yg kerja kat taska tu..jd conclusion nye sebelum hire org kerja kat taska tu, owner tu perlu selidik habes2 latar belakang org tu..spatutnye yg kerja kat taska ni at least ada sijil piskologi kanak2 kan? baru tak de kes2 macam ni..tp kekadang owner taska ni maen ambil je pekerja sebab taknak bayar gaji mahal..kalau yg ade kelulusan kena bayar gaji yg sewajarnya..betul tak?

    ReplyDelete
  33. hmmm sakit hati bile tgk video tu. org takde otak je buat mcm tu..

    ReplyDelete
  34. sampai masuk paper kan haritu. taknak hantar future baby kat taska. takutt!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...