Thursday, March 15, 2012

Bila Orang "Typo"

Hello peeps...


--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
TERUS TENGOK KEYBOARD
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
TAHAN GELAK
--
--
--
--
--
--
--
TAK TAHAN DAH
--
--
--
--
--
--
--
EJEK


Kadang-kadang aku tak faham kenapa perkara typo nak dibuat lawak sangat (walaupun aku pun tergelak juga kadang-kadang :P). haha. Apa yang lawak pun tak tahu lah. Tak kelakar pun. Petang tadi aku saja-saja la tengok newsfeed, baca post orang..ternampak ada budak typo, yang comment semua mengejek dia sampai dia malu. 20minutes after, dia delete post typo dia. Tak baik tau malukan orang. hihi. Gelak sorang-sorang sudah lah. haha


Orang tu semangat nak post status dan share dengan public tapi kena ejek plak. 

Happy reading and have a nice day...





10 Rahsia Lelaki Yang Perempuan Perlu Tahu !


90 comments :

  1. sy pun selalu jugak typo namee hee

    ReplyDelete
  2. alaaa saya pon typo jugak kekadang...selambe je la...sape berani nak ejek meh la..kang tak pasal2 typhoon datang..hahaa..

    ReplyDelete
  3. memang kelakar k.namee. lagi2 kalau yang typo tu kawan kita sendiri. hehe :D

    ReplyDelete
  4. pka pon selalu je salah taip tau.
    pastu kena gelak ngan kawan2. tapi tak kesah sgt. huhu :)

    hi! jemput join segmen pka

    http://pkaemerald.blogspot.com/2012/03/pka-rahim-segmen-rakan-blogger-saya.html

    tq :)

    ReplyDelete
  5. ha'ah kan? kdg2 benda tu boleh buat gaduh jugak =.= haha

    ReplyDelete
  6. hehehe.. saya pon pernah alami typo ni.. malu kot, semua gelakkan saya.. aduihhhh.. lps ni kena berhati2. xmau la typo terjdi lgi:)

    ReplyDelete
  7. hahaha.
    ha'ah kan?
    kalau kengkawan gua sampai masuk kelas pon dok ejek lagi padahal typo tu benda biasa je kott.

    ReplyDelete
  8. haha...kadang-kadang taip terlalu laju + confident sgt smpai boleh typo!=P

    ReplyDelete
  9. tak fokus pd tulisan2 di entri, tp terlebih fokus pada kecomelan kucing2 tu! =.=

    ReplyDelete
  10. pernah terjadi kepada diriku ini..peace!!!!hiih

    ReplyDelete
  11. typo tak pe lagi . tapi kalo slh grammar bi then bile ade org perbetulkan kt situ, itu malu wwkkwkwkw. takpe, proses of learning hahah

    ReplyDelete
  12. hehe .. kak namee syes lawak :D kkdg bile semangat da post da status tu , nmpk slh eja tros delete blik sbb malu nati org ngejek . stressss ! hehehe

    ReplyDelete
  13. hahaha yang kelakar dlm entri ni, kucing dan dialognya. xbrnti gelak ah. tp typo kann, memang memalukan. kerek sgt nak taip lelaju. sekali typo hampehhh. kite selalu je kena T_T

    ReplyDelete
  14. yang best bila orang post status serius2 lepas tu ada typo. mesti typo tu kena bahan.

    ReplyDelete
  15. orang itu kemungkinan adalah AZZA ahahhaa... itulah akibat suka online dalam gelap.

    ReplyDelete
  16. hahaha nak majuk ngan namee la.. zuan dah la slalu typo :P

    ReplyDelete
  17. muka kucing tu macam orang yang gelak tu je... ^,^

    ReplyDelete
  18. sy pun selalu jugak typo..ehehehe..kat blog sy tue contohnya, banyak jugak lah typo..

    ReplyDelete
  19. arghh malunye!kita pon kadang2 typo tapi takda la sapa2 yg memalukan kita.huhu

    ReplyDelete
  20. kelakar ah kak namee bola typoo ni . comel . hehe

    ReplyDelete
  21. ai ai..
    yang typo tu tak sengaja..
    yang ejek tu sengaja..
    kekeke..

    ReplyDelete
  22. sy selalu typo2 ni.. tapi kawan2 dah xheran dah =='

    ReplyDelete
  23. typo paling epik penah tgk

    KITE = KOTE

    haha,tu je nak ckp!

    ReplyDelete
  24. hahaha..nice entry..mee goteng satu!!nak extra ayam dan extra mee..boleh??

    ReplyDelete
  25. laaaaa..itu pun nak ejek ke? bagi akak biasa je typo ni!

    kalau nampak orang typo apa salahnya bgtau dia kan, nanti bolehlah dia betulkan... ini tak gelak dan memalukan orang tu lagi!

    ReplyDelete
  26. hikhikhik..kan?gelak sorg2 sudah lah..hehe

    ReplyDelete
  27. seharusnya kena chek dulu sblm post...ha kan dah kena ejek, tp tu biasa la...

    ReplyDelete
  28. teringat kat member yang post status "hari sarapan Ketiak goreng" wakakaka sebenarnya dia nak tulis ketiau/kuew tiaw....jauh lari tu... :D

    ReplyDelete
  29. kadang2 sengaja typokan untuk tarik perhatian... takde nak malu sangat kalau typo... janji org paham maksud...

    ReplyDelete
  30. selalu jadi ni.almaklumlah feeling type laju sangat -,-"

    ReplyDelete
  31. comel pe typo..ehehe..

    tapi kalau typo tu tak memudaratkan takpe..maksudnye ape yg die nak sampaikan tu kite paham..jgn tertypo smpai mksd tu laen dan lucahs je sudah le kan..kekeke..;p

    ReplyDelete
  32. Assalam,

    Senyum pagi. Ada juga anak2 buah mamawanaa yg pelat ckp nak Mee Goyeng... Typo kat lidah depa....hihihi.. Mee goteng and mee goyeng supolah tuu...

    ReplyDelete
  33. hehe..adik bradik sy slalu typo time wussup..masing2 belawan ckp..itu yg jadi mcm tu..huhu

    ReplyDelete
  34. Aku orang first komen sehh..ehh orang yg paling ikhlas nk buat orang lain ketawa adalah orang yg typo..tgh putus cinta pun boleh tergelak baca typo typo nie taw..hahaha

    ReplyDelete
  35. hahahah..wan selalu jugak typo.
    dan selalu jugak gelak bila orang typo..yakin je post..

    bila tengok keyboard.
    aah ea, dekat je huruf tu.
    masuk akai la typo dia..

    namee pernah baca blog sembang kemas?

    ada entry ni..

    Aku panas hati betul dengan iphone ni. Masa drive tadi aku hantar mesej pada sorang kawan nak beritahu hal kerja yang tak cukup orang. Aku nak tulis;

    "Kita cuma 3 orang"

    Tap..aku pun send sambil mata tumpu ke jalanraya.

    Bila aku check balik, Ahhh sudaahhh mampos; dah jadi,


    "Kita cums 3 orang"


    Naya macam ni, naya.... "

    typo macam ni lagi tak leh blah..

    have a good day.

    ReplyDelete
  36. hahahahahahahahahahahah *ops! Tergelak!* ;P Jemput singgah my latest entry: Lelong! Lelong!

    ReplyDelete
  37. tu namanya nak membahan tuh...hehhe.

    akak salu ja typo, n salu dibahak2kan..seb baik ati ni tak cpat terasa, kalau tak musti spi mati tak nulis status agi..hahha..kidding~~

    ReplyDelete
  38. hahaha.. mmg..aku slalu gak jd camnie/..kene gelak..tp cool je..wat x tauu je.. hehe

    ReplyDelete
  39. i selalu kena mcm niiii huhuhu. nak cepat sampai tak tgk keyboard. pastu tak double check. typo and digelakkan. huhuuu

    ReplyDelete
  40. lucu. mee goteng....jadi bahan lawak lah sis, sebabnya kdg2 maksud bagi word yang ter'typo' itu adalah berbeza dan kadangkala memberi erti yang lucu.

    ReplyDelete
  41. clara pwn sllu cmtu.. bila nmpak ada typo terus pndg keyboard.. hahha..

    klu clara typo, dlte post tu and buat post bru.. ahhaha..

    ReplyDelete
  42. kalo da kawan2...bkn nak membahankan...kekadang nk betulkan typo nye tu pon adoi ai....kalo kite typo die wat kat kite lak....bukam susajnye pom

    ReplyDelete
  43. saya selalu typo masa taip at chatbox.
    lepas tu mesti kena perli 'keyboard tu takkan lari mana pun.'

    masalahnya saya memang suka taip laju.haha

    ReplyDelete
  44. sy pun slalu typo -.-' kdg2 dah double check pun leh x perasan ada typo kat situ..adoi!

    ReplyDelete
  45. sy pun slalu typo -.-' kdg2 dah double check pun leh x perasan ada typo kat situ..adoi!

    ReplyDelete
  46. patutnya orang yang baca tu faham2 dahla..tak yah nak tunjuk peliks sangat...hehehe

    ReplyDelete
  47. aku pakai empon touch screen,sbb tu typo, yang tak pernah typo tu xde empon touch screen la tu

    ReplyDelete
  48. lex2 sudah... typo je kot.. kalau lawak gelak sorang2 sudah la... kalau rasa typo tu boleh memalukan dia... inbox la dia... atleast boleh diperbetulkan.. (^_^)

    ReplyDelete
  49. mereka gelak karena perkataan typo itu serta-merta berubah menjadi perkataan yang sangat lucu. hiks tapi mungkin sesetengah orang menggangap itu hanyalah perkara normal yang sering dilakukan oleh semua orang di dalam dunia ini! hehe

    ReplyDelete
  50. hahahahahahahahahahaha =D ala rilek je sudah...ktorg sll je mbahan dan dibahan,,tak kira la masa post kt fb ke tgh chatting ke.. ala bese ngn kgkawan yg da bese kan,,so tade hal kot.. lain la, kalau tak kawan, tp ttibe nk nyibuk komen plak kan..skang ni kolo tak fren pon bole dah nk like2 or komen kt fb derang...xbest.

    ReplyDelete
  51. hadoi la... aku mmg gelak la bila tgk typo ni.. hehe.. gelak sorang2 je..

    ReplyDelete
  52. kalo tgk typo camtu, mesti secara automatiknyer tengok keyboard. hahaa~
    alahh~ semua org pernah typo kot. kesian budak tu sampai malu & terus delete fb post dia. apedaa~ ;D

    http://ninimohd.blogspot.com

    ReplyDelete
  53. haha biasa jugak.. mmg malu klau dpt kawan semua jenis suka ejek balik. hehe

    ReplyDelete
  54. tapi kalau buat report...ada typo error kena marah...bukan kena gelak..

    ReplyDelete
  55. sm selalu typo jugak segan giler..nie semua sebab taip mengunakan kelajuan yg tinggi..hehe

    ReplyDelete
  56. Hi..You really have a nice blog.. keep up a good work..feel free come to my blog  korean fashion online have a nice day...

    ReplyDelete
  57. hehe.. elie kalau dah typo tu, terus delete, tulis baru! kalau tak, sah kena bahan! hahha

    ReplyDelete
  58. cute lah macam tu. bf pernah typo cakap "doklat" hikhik

    ReplyDelete
  59. Typo itu sebenarnya adalah satu daripada cabang seni.Kenapa seni sebab bila kita silap taip suddenly dia akan mengeluarkan salah satu kosa kata baru dalam kehidupan kita. Contoh terdekat:

    Goreng = Goteng
    Account= Accupnt

    So bukankah ianya lucu.Jadi lepas ni makin bertambahlah kosa kata dalam kamus dewan dan bahasa. :P

    ReplyDelete
  60. hahah taip laju punye psal kot jadi typo. hehehe

    ReplyDelete
  61. sy selalu typo..hahaha.. gelak sendiri je..

    ReplyDelete
  62. <===budak berhati2. tak pena typoooo.ccecehhh haha :p

    ReplyDelete
  63. hahahahaha..typo macam ni sangat2 mengkelakarkan..hahahaha

    saya follow blog awak ye

    ReplyDelete
  64. haha selalu dah kena. nak nak dkt twitter

    ReplyDelete
  65. biasa la bila typo.. hii. kalau ckp plk?? talko.? haha

    jom tambah ilmu sikit..=)
    http://lolz-l.blogspot.com/2012/03/turunnya-nabi-isa.html

    ReplyDelete
  66. hahahahahahahaha...

    tu la.. xpasal2 kang kne bahan kan2...


    titew tesilap sket je kdg. haha

    ReplyDelete
  67. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  68. hahahaaaa...dkna pon selalu gak typo...tapi gelak tak la sampai ornag tu delete post dia.. :p

    ReplyDelete
  69. benci bile kene bahan sbb typo :(

    hehe. tp suke bahan org typo. eh? haha

    ReplyDelete
  70. haha...typo tu sengal..nak tunjuk terer la tu taip laju2..tak sedar ada typo...heee~

    ReplyDelete
  71. yana selalu jugak la ejek org yg typo.. hehehehehe... okay.. dah insaf.. taknak ejek.. haha

    ReplyDelete
  72. Namee! Comelnyaaaa meowwww tu semua.mmg jenis xleh tgk meowwww. semua rasa nak cubit telinga jer. Hihi~
    tula, ada jer orang nak bahan kan, kalau typo..hihi:))

    ReplyDelete
  73. HAHA! Kdg2 typo boleh jadi lain..tu yg uat lucu..

    ReplyDelete
  74. klakar jgk sll terbc typo tp x lah smp kutuk .. :)

    ReplyDelete
  75. typo paling hebat adalah di Blogserius..

    ReplyDelete
  76. hahahahhaa. kite gelak sebab tengok kucing tu...

    Kite pun selalu juga namee. smpi jadi bahan gelak seminggu dgn geng2...

    http://lizazilda.com/classic-glam-raya-2014-pastel-raya-2014-by-zery-zamry/

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...