Thursday, March 29, 2012

Cemburu Perempuan dan Cemburu Lelaki

Hello peeps...

Semua orang ada perasaan cemburu. Aku tengok cara persembahan perasaan cemburu antara lelaki dan perempuan itu lain. Begini..

Bila perempuan jealous....

Bila perempuan jealous, kami suka diam dan tunjuk perasaan dulu. Buat perangai , buat kepala angin dulu then only terbongkar. 

Bila ditanya "kenapa ni sayang?" , perempuan bila jealous akan jawab "takde apa".

Bila ditanya ulang kali...

Lelaki : Kenapa ni sayang ? 
Perempuan: Takde apa. (sambil buat wajah selamba atau buat betul2 kan tudung atau pandang tempat lain)
Lelaki : Yeke takde apa. kenapa ni ?
Perempuan: Takde apa. Takde apa la (sambil buat wajah selamba atau buat betul2 kan tudung atau pandang tempat lain)
Lelaki : Yeke takde apa. habis tu ?
Perempuan: Takde apa. 
Lelaki : Yeke, ok lah. Esok u plan buat apa ?
Perempuan: Yela. I tak lawa macam perempuan tu. Pergi la kat perempuan tu. Buat apa sibuk kat sini. Pergila. Perempuan tu kan lawa , lawa macam model. Pergi la.....pumpampumpampumpam

Ehem, selalunya bila perempuan jealous, dia budget macam taknak bagitau yang dia jealous tapi dalam hati tak tahan. Buat-buat takde apa sebab memang nak partner concern tanya banyak kali pun. Tapi at the same time tunggu masa nak kena kasi tahu jugak perasaan dia jealous dan as a warning pada lelaki tu supaya tak dekati pada gadis lain yang buat dia jealous tu. Bila lelaki start ubah topic, baru lah perempuan nak bongkar. Eh, mana tahan nak tahan jealous dalam hati ni. Mesti mau kasitau. 

Perempuan akan "diam" atau kata "takde apa"..
tadi kata takde apa, bila lelaki tu ubah topic, terus kita beritahu, takut tak sempat bagitau dan terus jealous selamanya. Nak jugak beritahu. nak jugak. tak kira tak kira tak kira.


Bila lelaki jealous...
So far aku tengok lelaki kalau jealous, samada dia akan diam sebab malas nak layan perasaan cemburu atau terus direct saja. Kalau dia cemburu dan tak selesa apa yang girlfriend dia buat, dia beritahu terang-terang. I mean takde process "buat perangai" or sort. Selalunya akan diam atau beritahu terus . Betul .?
Kurang buat perangai.


Aku dengar cerita, cemburu lelaki ni dasyat. Ye ke ? Tumbuk dinding ke ? *joke 

Itu lah beza cemburu yang aku nampak so far dari orang sekeliling aku. Jangan cakap menyampah kat gf/bf yang suka cemburu. Cemburu tu mesti ada makna dan sebab sayang takut kehilangan. Tapi kalau cemburu buta,itu masalah mental. Kalau kau pergi order roti canai pun, gf/bf nak jealous dengan waiter/waitress..itu gila nama dia. :B


Lagi satu, cemburu senyap-senyap lalu berdendam. Balas dendam lalu pergi curang untuk puaskan hati sebab cemburu tu tadi. Seriously memang ada golongan cemburu macam ni.

Ada ke orang yang tak cemburu langsung ?? saya



Happy reading and have a nice day....


p/s : Saya selalu fikir, apa lah perasaan wife Aaron Aziz kan ? mesti hati dia kuat. 









78 comments :

  1. a'ah kn ape r prasaan wife dia,,cekal gile hati,,huhu,,tp mcm betul jewk sume ape yg sis tulis neh,,huhu

    ReplyDelete
  2. kehkeh..pompuan jeles sweet tak mcam lelaki jeles scary gilaaa...hahaha ;p

    tapi kite suke tgok laki ngis..sgt sweet gilerr..u kne tgok namee..harhahar ;p

    ReplyDelete
  3. yg cemburu perempuan tu ye btul..setuju..dya pun cm tu..diam je..hihi

    ReplyDelete
  4. a'ah kn ape r prasaan wife dia,,gile cekal hati die,,tp kn mcm betul jewk sume yg sis tulis neh,,huhu

    ReplyDelete
  5. pernah terfikir jugak. he he.... tak sanggup jadi dia. *angkat bendera putih*

    ReplyDelete
  6. perempuan punyai hati dan perasaan yang tinggi sekali, ego lelaki dengan ego perempuan, sebenarnya tinggi lagi ego lelaki... aishhh,entah la...sentuh bab ego,laki pompuan sama je kan,huhu.... yang penting pandai kawal perasaan, tapi cemburu tu memang tak jauh dari perempuan la,haha

    ReplyDelete
  7. hehe ala yg pmpuan tu mcm jana la^^ keh998 tersentap jap^^

    ReplyDelete
  8. so true... saya lah pompuan itu, tapi bukan bab cemburu dgn pompuan lain la. sebagi contoh, bab nak makan mcD nak sangat nak makan mcD tapi mcD jauh sangat la kata EN BF, then kita makan la roti canai. 24 jam kemudian bila rasa tak puas hati mula lah buat hal macam dialog yg namee buat di atas heheheh!

    ReplyDelete
  9. semua yg namee ckp tu semuanya biasa tgk dlm drama. hahaha ;D

    ReplyDelete
  10. Hhahahahaha..

    so true namee.

    dulu wan, kan ada buat entry pasal Miranda Kerr and Victoria Secret.

    memang merajuk la dia.

    lebih kurang sama dengan situasi namee bagi kat atas tu.

    mula mula senyap, last last, bagaikan bom meletup.

    hheheheh.

    goodnight.

    ReplyDelete
  11. sangat betul pasal cemburu perempuan tu.. terasa sekejap. :|

    ReplyDelete
  12. yeah agree, klu laki cemburu, akan malas nak melayan prasaan.. contoh skarang ni, zuan cemburu ngan trafik blog namee :P

    ReplyDelete
  13. prempuan senanya nak perhatian lebih..tu pasal buat2 ala2 merajuk utk dipujok..haha..

    ReplyDelete
  14. Not sure if this article Clear...

    http://charger-z.blogspot.com/

    ReplyDelete
  15. Not sure whether this is an article or What...

    http://charger-z.blogspot.com/

    ReplyDelete
  16. namee post utk yaya ke? *perasan sekejap. kena dgn situasi skrg. hukhuk

    ReplyDelete
  17. tu lah perbezaan org lelaki dan perempuan kan..:)

    ReplyDelete
  18. aaron?fuuhhh memg terbayang bayang sasa nya hehehehe...

    ReplyDelete
  19. hai namee, kikiki.

    alien cemburu macam mana ye?

    ReplyDelete
  20. lelaki kalau merajuk memang hantuk dinding pun , menyalahkan dinding tersebut tak bagi kepala pecah . haha

    ReplyDelete
  21. hehe. klaka ble ingt blik, sbb btol mcm tu. Tp Alhamdulillah, da blja ckp straight je. xde pusing2 :P

    Aaron Aziz... :D

    ReplyDelete
  22. kene jage hati antara satu sama laen lah ni . Heee

    ReplyDelete
  23. Ahaha faktab ni namee..mmg betol pun namee,ayie ada kenalan..yg gf dier cemburu tgk bf dier,bila ditanya nape xnak gtau..pas tukar topik baru trhegeh nk gtau yg cmburu..hehe..sama gak bf dier mcm dialog tu..selamba je direct xnk kias2 dah..ehehe...

    ReplyDelete
  24. lelaki tak suka rumit sebab tu dia terus terang..kalau perempuan nie nak lebihkan perhatian,,

    sebab tu kene tanya banyak kali pastu dipujuk ;)

    ReplyDelete
  25. cemburu tandanya sayang :) tp bia la btempat kn

    ReplyDelete
  26. assalamualaikum namee....itulah perbezaan cemburu antara perempuan n lelaki ..perempuan malu2 nak tunjuk lelaki x terus terang je....:)

    ReplyDelete
  27. hahaha..so true la sayang!

    yg contoh pompuan tu mmg perangai ai le sebijik..kah3..naseb la....;p

    ReplyDelete
  28. ada pempuan mmg tu kan? merajuk dulu pastu baru nak cakap yg diri dia tu sebenarnya jeles *merujuk kpd diri sendiri ;D

    tp kalau lelaki bagi sy x semua dia ckp terus kalau dia jeles, sbb ada yg sy jmpa dia main pendam dalam hati je..tp bukan pendam sbb nak belas dendam ke apa, cuma nak biarkan apa yg dipendam tu hilang sendiri..sbb dorang ni ada ketikanya, lebih bijak mengawal perasaan cemburu berbanding pempuan ^^

    ReplyDelete
  29. memang ade pun kes tumbuk diding

    ReplyDelete
  30. perasaan wife eren ajis....ermm..cube menahan dgn cube bsikap popesenel kot (hihi...ok mandai2 je aku)

    bese la, ppuan kolo cmburu/mjuk, mesti nk kna drama2..bru thrill..
    tp mmg rimas kolo da cmburu buta, sikit2 nk jeles,. sume manusia sukakan keindahan, ppuan suke tgk laki maco/encem, llk ske tgk ppuan lawa,..suke bukan bererti mahukannya..

    ReplyDelete
  31. hehe..mcm terasa je pedasnyer..ngeh3 :)

    ReplyDelete
  32. mmg betul sgt-sgt apa namee ckp nih..kalau akak cemburu gitewlah..


    kalau husband akak dia suka senyap jer. nk layan akak ckp pon dia nak tak nak.

    ReplyDelete
  33. mmg betul sgt-sgt apa namee ckp nih..kalau akak cemburu gitewlah..


    kalau husband akak dia suka senyap jer. nk layan akak ckp pon dia nak tak nak.

    ReplyDelete
  34. why you.....nevermind....arghh....almost.............approve what u said..

    anyway..i enjoy reading this...find me in applewaffle.blogspot.com

    be warn,my blog is really offensive..it doesn't cater nice people

    ReplyDelete
  35. hahhahha, namee, itulah kebenaran yg nyata...larikkkkkkkkkkkk~~ kekke

    ReplyDelete
  36. heheheee...betullah namee!
    saje je tak ngaku cemburu padahal cemburu gila..

    tapi akak jenis tak kuat cemburu, cemburu sikit2 je!

    ReplyDelete
  37. Hehe. Tau takpe. Bile dye ubah topik baru nak pokpekpokpek bagitau.haha. Sangat kena ngan I.

    ReplyDelete
  38. sbb tu wife aaron aziz layak jd bini dia hehehe. saya pon selalu terpikir, kalau saya la jadi wife AA dah lama dah jeles gila-gila-gila. k , harap tak dapat suami selebriti hehe :p

    ReplyDelete
  39. TRUE indeed! sepertinya cemburu itu satu rasa yang akan ada di dalam diri setiap orang..

    ReplyDelete
  40. perempuan merajuk memang cute kan..heheheh. :)

    thanks for all the comments ya :)

    ReplyDelete
  41. perempuan merajuk normal.. lelaki merajuk.. er.. jarang...hehe tapi mesti lagi comel :D

    ReplyDelete
  42. mmg sgt betul laa si cantik oiii

    ReplyDelete
  43. tu la! kebetulan pulak sy tgh jealous dgn bf sy sekarang! sama la jawapan sy bagi macam yg namee tulis tu! :))

    ReplyDelete
  44. betul dan stuju dgn entry nie..saya pun kalau cemburu suka senyap jer..tak suka nak luahkan walaupun dlm hati mcm nak meletup..huhu..

    ReplyDelete
  45. namee tak tgk lagi lelaki cemburu macam mana.. dasyat yang teramat sangat... sampai trauma yana dibuatnya.. huhuhuhu ;(

    ReplyDelete
  46. so so true lah namee haha..laki kalau jeles directly akan ckp x pun perli je haha

    ReplyDelete
  47. heh..btol la tu kot.. hehe

    btol.stuju sgat2. trpikir gak wife aaron aziz tu xde perasaan jeles k?

    ReplyDelete
  48. lelaki tidak merimaskan....

    http://alkalinedrop2u.blogspot.com/

    ReplyDelete
  49. Bila lelaki jeles.
    Gf:you kenapa
    Bg:marah
    Gf:knp ?
    Bf:blablabla
    Gf:sorry
    Bf:kiss dulu (dlm sms je)
    Gf: muah
    Bf:lps ni jgn buat lagi !
    Gf:marah lagi ?
    Bf:aah.

    Golongan cmni pon ade. Taktau la ambik kesempatan ke mengada. Haha. Ade jugak cemburu lalu marah :)

    ReplyDelete
  50. dulu akak suka rasa nak cemburu..pastu bila dh meningkat skit..ok cemburu skit skit sudah..kalau tak tunjuk kita cemburu pun tkt dia tak feel nanti hahaha..

    tapi seriussss..sape jadi wife pada selebriti ni memang kena tabah dan kental skit..aihhh dugaan kuat oooo..

    ReplyDelete
  51. cemburu senyap-senyap lalu berdendam tu very da dangerous...nyamnyam...jgn la amal camtu,dendam2 is not good : )

    ReplyDelete
  52. Tergelak aku baca entri ko nih. Tapi memang betul pun.. Hahahaha

    ReplyDelete
  53. ahaha.Tergelak pulak bila baca benda ni.Tapi mostly girl akan buat perangai dulu baru bagitau.Ramai je kawan yang macam ni.

    Kalau lelaki pulak betul la macam gaya yang Izzul Amir buat tu. :D

    ReplyDelete
  54. Fakta bukan lagi auta , hahaha agree sangatt ! xD

    ReplyDelete
  55. mostly lelaki dari utara aku nampak akan pukul awek dia kalau dia cemburu. well.. actually.. kalau dia marah.. macam awek tuh bini dia.

    ReplyDelete
  56. Diyana kena kuat pasal Aaron suami dan handsome gila lak tu hehehe ;) cemburu sekalipun kena pandai jaga hati.

    ReplyDelete
  57. ok betulll.... saye la pompuan itu... kikikiki...

    ReplyDelete
  58. Huarghhh! Setuju sangat! Hhihiihih

    ReplyDelete
  59. Hehehehe...betul betul betul! Pompuan tak straight forward!

    ReplyDelete
  60. keep it up...aku jenis yg xlyn blog..tp bile bc blog ko ni tertarik lak...nice..

    ReplyDelete
  61. aku mmg xske blog2 ni tp bile bc blog ko ni menarik lak..keep it up and keep update. :-)

    ReplyDelete
  62. korg ptut tgok "lawak ke der 2" HArith Iskandar... ada mesej2 pasal cemburu perempuan yg dia ceritakan... ^__^

    ReplyDelete
    Replies
    1. yg tu syok.. even klakar.. tp mndalam.. :D

      Delete
    2. yang tu klakar.. even mksdnye mndalam.. :D hee.

      Delete
  63. hihihi kelakar la entry u ni..
    btw, pompuan memang macam tu kot..nak sedapkan hati coz saya pun camtu gak..kalau cemburu start la protes..tp last2 mesti meletup gak..:)

    http://vitaminhalal.com

    ReplyDelete
  64. xtau la laki lain camne kan...
    tapi my guy die mmg cemburu gilosss...
    kitorg baru lepas kua makan...okay la, dating..ngee :P
    tuptup right before nak balik tu ade pulak missed call dari incik EX..
    mule la die tanye "nape die call?" "die nak ape" la bagaiii..
    huhuhu...
    dah cakap dah mmg xde pape, even msg ngan die pon xde..
    pastu die ok kejap..
    kejap je laa...
    kang sejam pastu die msg "nape die call lagi? :(" "abg cemburu :(" "delete no die please"
    sampai satu tahap die cakap "syg bagi simcard syg, abg pegang" huuuu haruuuu...
    iskkk...seb bek la dapat menenangkan dirinye yg serba cemburu tu..iskk..

    ReplyDelete
  65. eeerrrr... namee kata kite eh? hahahha
    betul la... pompuan memang akan create scene ntah pape sblm terbongkar yg dia cemburu sbnrnye.

    http://lizazilda.com/projek-duit-raya-gempak-2014/

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...