Monday, March 12, 2012

Over-Excited

Hello peeps...


Manusia . Manusia memang ada sifat teruja / excited. Yang bezanya, macam mana kita control lah keterujaan itu. Kadang-kadang sifat teruja ni ada kebaikannya , kadangnya kalau terlebih teruja pun boleh jadi lain macam juga. Excited tak pasal-pasal boleh buat orang sekeliling terkedu juga. Saya pernah. haha

Over-excited bila nak berbual / bercerita...
Pernah tak korang memulakan perbualan untuk untuk suatu conversation, then belum habis ayat yang nak disampaikan terus partner berbual korang tu mencelah dan pum pam pum pam cerita ? Sedangkan ayat korang tu belum titik noktah lagi. Dan sepanjang perbualan tu, hanya dia saja yang bercakap and was hoping kau dengar je semua yang dia cerita without give and take. 

Excited nak cerita pasal diri sendiri.

Kita cuba nak berbual tapi dia mencelah dan start cerita pasal diri dia je. Perbualan itu menjadi topic pasal diri dia saja. 

Over-excited bila dipuji...
Semua orang suka kena puji kan ? hehe. Tapi dah kena puji tu, suka-suka dalam hati sorang-sorang okay lah. Kalau nak excited pun mungkin cerita kat mak, bestfriend ke sudah lah. Lepas tu buat macam biasa. Tapi ada je orang yang sangat-sangat suka dipuji sampai kisah dipuji nak diulang cerita berbanyak kali. For me, its okay tapi benda tu sebenarnya annoying. serious. Cuba kau try cerita kau kena puji kat orang secara berulang-ulang kali. haha. Mesti orang tu akan buat muka. 
Dalam dunia ni, semua orang pernah kena puji. Tapi kalau kita tak pandai handle, silap-silap boleh lupa diri dan bongkak. 

Over-excited bila nampak opposite gender..
Manusia ni mestilah tertarik dengan opposite gender nak nak kalau yang cun kan unless kalau kita gay lah kalau terpikat tengok sesama jantina. Tertarik dengan opposite gender itu normal tapi kalau terlebih teruja bila tengok opposite gender ? Dah macam galok pulak. Ye ?

Kadang-kadang loya gak kalau seseorang tu tiba-tiba jadi gedik bila ada manusia cun. Tiba-tiba makan pun nak control cun, tiba-tiba nak betulkan rambut/tudung, tiba-tiba buat ketawa kuat-kuat, sambil-sambil jeling ke arah manusia cun nak tengok samada manusia cun bagi respond atau tak.

Itulah situasi yang aku rasa over-excited tu boleh buat orang jadi menyampah kat kita bila kita terlampau over-excited dan terus over-reacted. Benda ni tak sedar pun sebenarnya. Saya pernah mengalami situasi number 1. hehe

Happy reading and have a nice day.. :)





71 comments :

  1. I pun jenis over-excited but not in that way laa.. Muahaha. tak elok terlalu excited kalau menyebabkan orang sekeliling tak selesa dengan kita, kan? Peace yaw! ^-^

    ReplyDelete
  2. I pun jenis over-excited but not in that way laa.. Muahaha. tak elok terlalu excited kalau menyebabkan orang sekeliling tak selesa dengan kita, kan? Peace yaw! ^-^

    ReplyDelete
  3. Haha. Terbaik dari ladang punya entri :)

    ReplyDelete
  4. aah kan. over sangat sangat ni annoy pon bole jadi. hahaha. tp gambar2 kat atas seyes lawak. haha

    ReplyDelete
  5. over-excited person...
    sama ada cari publisiti, nak famous, atau pun "gipang"..konon semuanya hebat..

    the only way is to silent dan bagi laluan utknya brcakap smpi penat..

    and tiba2 bunyi cengkerik.. krik2..krik2...

    ReplyDelete
  6. oppppsss teroverexcitedddd la....lol

    ReplyDelete
  7. ye..ye..memang annoying la kalau ade orang buat perangai camtu...rasa mcm nak sumbat je mulut dia dgn kasut..boleh??hahaha

    ReplyDelete
  8. Setuju sangat!! hehe over excited yg first tu sebenarnya lisa pernah terbuat once upon a time. bila baca balik ni, rasa macam bersalah pulak T_T rasa menyesal terbuat camtu kat kawan. -_-

    ReplyDelete
  9. hehehhee..kelakar.
    tak pernah jumpa lagi orang overexcited macam tu.

    wan jarang sembang sembang and duk lepak dengan opposite gender.
    jarang nampak kes macam tu.

    setakat wan sembang sembang ngan laki ni, tak ada lagi yang macam tu..nampak kecoh semacam je.

    kalo laki ada yang macam ni, memang kena lempang laa..
    hehehe.

    good entry namee.

    ReplyDelete
  10. hehehe slalu gak nengok orng overecited ni.. layankan je..hehe

    ReplyDelete
  11. sebab tu aku lagi suka mendengar daripada bercakap..
    sebab yang ni lah..
    haish..

    ReplyDelete
  12. haha~asyik dia je nk cerita..x sempat kita nk habiskan cerita kita..

    ReplyDelete
  13. yg si control cun n serba xkena tu yg penat nk tgk tu...

    ReplyDelete
  14. ee rasa nak sepak ja aihhh. ila cmtu ke ar? haha

    ReplyDelete
  15. hahahaaaaaa... kebanyakkanya perempuan ey..yang laki kurang sikit..maybe dorang control encem.. tak nampak la excited sangat kan :p

    ReplyDelete
  16. hehe betul tu. setuju sangat! tgh borak2 pon ade je org macam tu. layanklan aje la.. hehe :)

    ReplyDelete
  17. serius meluat dengan orang camni... nak pulak yang suka bercerita tak henti2 tu, sampai ulang 2-3 kali cerita yang sama! muak nak dengar!

    ReplyDelete
  18. Great postlah kq namee..

    clara klu nak mnyapuk.. clara mst sbrkn hati sbb nak jge kawan ny perasaan.. then, kalau sesame beckp dlm mse yg sma.. clara suh kwn clara yg ckp dulu.. hahha..

    best bce! tersenyum2.. ahha..

    keep it up akq ^^

    ReplyDelete
  19. yup...pernah jumpa orang yang macam tu...memang annoying gila....rasa nak lempang je....haha

    ReplyDelete
  20. yalah namee..kengkadang benda kita x sedar pon..x sedar yg kita dh buat org menyampah dgn kita..


    lps ni kenalah kurangkan emosi keterujaan itu hehe

    ReplyDelete
  21. kengkadang paya juga nak cover over tu

    ReplyDelete
  22. Terlalu control pun x leh jugak, tapi x control pun x leh jugak.

    Cakap bila perlu ja

    ReplyDelete
  23. errr...aku benci jadi lelaki macam tuh . hahaha

    ReplyDelete
  24. memang tak sedar kalau dah terover, tapi cepat2 la tegur kawan kalau dah terjadi cmtu...

    ReplyDelete
  25. hoho...kalau terlampau excited ni jadi annoying namee..
    btw i heart u too :))
    sy suke blog namee

    ReplyDelete
  26. i ada kawan yang over excited bila kena puji. lagi2 bila tang rambut. selagi kita tak mengiyekan yang rambut dia cantik, slama tulah die ulang. bukan taknak, tapi memang tak cantik pon! kalau cantik dah lama puji. tp biarkan jelah sebab tengok mukae die bahagia sangat. :)

    ReplyDelete
  27. ada je idea heino-observant sorang ni. hehe XD

    good thought namee!

    ReplyDelete
  28. hehehe,
    tambah tambah lagi kalau mamat tu duduk sebelah dia dalam bas, pergh!! semachaaaam jer dia punya kontrol ayu:D

    mamat tu tak perasan pon :D hehehe











    March'12 Giveaway,
    Refer below link to win!!:D
    531. U Jump, I jump

    ReplyDelete
  29. Erk, I seen people like this before. -,-

    ReplyDelete
  30. hahahaha

    ok yang no 2 tu saya pernah menjadi macam ituu. XD

    yang ketiga ,jarang sekali.hehehe

    insyaAllah kita dijauhi daripada perangai annoying di atas. :)

    ReplyDelete
  31. saya pernah yang pertama sekali. hehe. :) tulah kadang2 kita excited smpai tak sedar..hehe

    ReplyDelete
  32. hahahaha betul tu biler terover tak perasan dah lepas baru perasan... huhuhuhu

    ReplyDelete
  33. hahhaha ni kategori menyampuk la ni kan... pastu cakap pasal diri sendiri je..

    ReplyDelete
  34. kehkeh.kadang2 bila excited mmg terus keluar je dari mulut.

    Tapi kalau ade yang excited hanya dengan mereka cerita,haa tu mmg nak kene lemmmmmm. huhu

    ReplyDelete
  35. alamak! kategori bercerita mcm excited terlebih tu, haha.. semua tak dapat mencelah nnt ^^

    ReplyDelete
  36. hehe, sama macam namee jugak ! haha :)

    ReplyDelete
  37. errr errr lynn selaluuuu je overexciteddd.especially part nak bercerita tu laaa.hahahha.excitement datang tanpa diundang.what to do.haha

    ReplyDelete
  38. excited bercerita tu selalu jugak sy TERbuat..saja letak perkataan TER supaya nampak x sengaja..hehehe..tp hrp2 xdelah sampai annoying..hihi..

    ReplyDelete
  39. tapi bila fikir balik...over-excited dalam perbualan ni pon bagus jgak..maksudnya kita mmg into the conversation..better dari buat dunno je bila org berbual ngn kte...errr..faham ke apa yg aku tulis ni

    ReplyDelete
  40. haha best entry nie.. memey pun. annoying la kalau ada pompan cmtu... lagi2 yg bila nmpak opposite gender... gedikss. ahha

    ReplyDelete
  41. Ohmaygawdd!! <<<<< One of the examples. Aku pun macam tu bila dengan geng2 yang gedik2 nih. Nasib baik tak over excited macam tu. Very creative. LIKE!

    ReplyDelete
  42. hehe. rasanya ramai yg pernah over excited ni.. :)

    btw, txs for all the comments ya :)

    ReplyDelete
  43. haha.. another good one from you. geram pulak sebab update tak keluar everyday.

    ReplyDelete
  44. haha. namee. dian bace then gelak2.

    rase cm diri tetibe ade habit camni pon ade. haha. lg lg kalo hang out dgn kwn2 perempuan time sekolah2 dlu. mmg over excited. puii,malu sendiri ha. hahaahah

    ReplyDelete
  45. selalunya perempuan yg mcm nikan. cuba namee selongkar sikit kalau lelaki mcm mna pulak. hehe

    ReplyDelete
  46. haha...boleh tensen duk semeja dgn pmpuan mcm ni ;)

    ReplyDelete
  47. alamak.... T_T *pengsan* kalau jumpa orang camtu. excited bebeno . hihi. Emm, nak tunggu kak namee follow belog kite ni bila lah kan.. nak excited jugak 2 saat :)

    ReplyDelete
  48. itu dah terlebih, melebih, lebih-lebihan.. hahahha..

    yana pun over excited jugak.. tapi over excited sorang2 je la.. dok dalam bilik then keluar la pelbagai aksi dengan girang gumbiranya.. menari la, lompat atas katil la.. senyum sorang2 la.. macam tu boleh dipanggil over excited ke.. huhu tapi org lain takkan tau.. hehe

    ReplyDelete
  49. Pernah mengalami situasi berdepan dengan kawan-kawan over excited... Cuma gelak dlm hati je hehehehehe

    ReplyDelete
  50. sy akan over excited kalau ade cerita baru yang boleh buat gosip.. haha

    ReplyDelete
  51. it's really really okay namanya orang yang over excited, yang tidak menyusahkan rekan yang berada di sekelilingnya. emosi dalam menceritakan sesuatu hal ke orang lain itu juga harus dikawal.. takutnya nanti rahsia dalam kain diri sendiri turut dikongsi bersama. itu memang parah hiks...

    ReplyDelete
  52. rasanya 3-3 pun pernah kena..(-_-")

    memang annoying sangat kalau ada kawan yg jenis over-excited ni..kekadang kite boleh jadi malu dgn sikap die tu..kan?

    ReplyDelete
  53. betullah sangat ni tau namee:)
    terkena pun ada ni.terover excited lebih..ehehehe

    =))

    ReplyDelete
  54. akan jadik over excited jika membuka aib sendiri atau orang sekeliling..kalau biasa² saja tak mengapa kot :)

    ReplyDelete
  55. alamak. kadang jannah pon (bukan kadang rasanya selalu kot) terover eksited.lebih2 tang 1st tu. rasa mcm tak boleh nak tgu abis cerita nak sambung. hahaa

    salam singgah :)

    ReplyDelete
  56. ade lagi ke orang cam ni??

    =,=

    ape lagi,orang macam ni la kita patut gelakkan,bagi dia malu,dan serta merta akan buang sifat tu.

    haha

    btw,sory la lame tak singgah.

    sibuk.lain la orang dah grad kan.kehkehkeh

    ReplyDelete
  57. hahhhaha, akak pon over xcited gak, tp bila dapat hasben belikan kek ja, tak lebey dari tuh, sb bila dah lebey2 ni ada jerlah yg nak cop kita gediks...takmo3...huhuhu

    ReplyDelete
  58. paling hate skali yg nomo 1..nympah sgt,,ape lg, muke saye pon ala2 mls nk dgr, lpas tu buat alasan supaya dpt beredar dr dia. wat sakit ati je.

    ReplyDelete
  59. sy pulak kurang gemar dgn orang yg over excited mcm nie..apa-apa yg dia ckp kelihatan dia shaja yg "perfect"..

    ReplyDelete
  60. phew kalau jumpa org annoying macam ni. memang angkat kaki awal2 tak mauhu rapat sgt. :(

    ReplyDelete
  61. over excited = gedik hahaha namee mcm tu jgk ke ? :P

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...