Saturday, March 3, 2012

PART 2 : Lelaki Nampak Sungguh Macho Bila.....

Hello peeps..


Dulu aku pernah buat entry "Lelaki nampak macho bila.." dan ramai yang suka entry tu. Siap ada minta untuk part 2. So, dah lama sangat aku simpan entry yang ni. Jadi, inilah dia for part 2. Again, definisi kacak/macho itu ikut di mata masing-masing. Aku buat review bukan berdasarkan rupa atau susuk tubuh tapi more from the inside. 

Lelaki Tak Pandang/Tergoda Perempuan Gedik
Tak heran

Macam biasa,lelaki memang senang terpikat kat perempuan kan ? Tapi, aku respect gila kat lelaki yang kuat gila hati dan iman nya. Contoh situasi, perempuan menggedik nak tarik perhatian seorang lelaki tetapi lelaki tu kuat gila hati dia. Dia tak pandang langsung perempuan yang galak-galak yang cuba ambil perhatian. Sampai perempuan gedik itu sendiri jadi malu sebab tak berjaya ambil perhatian. Pheww.

Lelaki dan Masak
comel

Haa, point ni yang aku suka betul. Aku rasa memang comel betul lelaki yang pandai memasak ni. Semua perempuan rasa wow kan ?Tak kisah lah masak apa asalkan masak. Di masa depan nanti, boleh membantu isteri dan ringankan beban isteri dikala isteri demam atau kurang masa. Time ni lah, lelaki yang tahu memasak tu act like a man. REAL man. 

Lelaki dan Senyum
senyum sekadar teguran

Aku ada kawan. Dia sangat suka senyum. Bukan senyum miang gatal nak mengurat tapi senyum tanda hormat. Sesiapa yang berselisih dengan dia, mesti dia senyum dan tunduk/angguk tanda menegur dan hanya tanda untuk say "hey". Senyum itu sedekah. Ketahuilah, senyum itu manis. Ah, semua manusia senyum pun manis. 

Lelaki dan kanak-kanak
Pantang ada budak-budak, mesti sakan nak melayan. Budak-budak dari semua peringkat umur, semuanya dilayan. Main acah-acah, main kejar-kejar, nampak sangat cool okay. Pendek kata, sukakan kanak-kanak. Esok kahwin senang lah, mudah nak biasakan diri. Lelaki yang sukakan budak-budak ni hati dia lembut. 

Lelaki dan kemeja
uniform macho

Ini more to physical. Kemeja yang ada collar, nampak sangat kemas. Sebab tu macho. Tucked in dan pakai belt, lagilah kemas

Lelaki dan Ucapan Terima Kasih dan Maaf

Em,lelaki ni kasar dan keras. So bila dengar mereka cakap terima kasih atau maaf pun dah menunjukkan kelembutan dan budibahasanya.Yang suka cakap Assalamualaikum lagi lah macho. Aku suka betul orang cakap terima kasih tak kira lelaki atau perempuan. hehe


Itu saja buat kali ini, kalau ada points mungkin part 3 akan menyusul. Ada apa nak tambah ke ? hihihihih


PART 1 : Lelaki Nampak Sungguh Macho Bila...



Aku cari point dari apa yang aku perhatikan dari semua golongan lelaki. Tak semestinya kena badan ketul-ketul baru macho. Ada je yang rasa badan ketul tu tak macho, aku lah yang rasa tu. haha. Macho tu dinilai dari sifat lah pada pandangan aku. Lain perempuan, lain pandangannya. 

Lepas ni nak tulis pasal gadis ayu pulak lah.



Happy reading and have a nice day.. :)




66 comments :

  1. ada jgk point2 kat ats sama dgn mine, nak tambah, laki nampak macho bila dia layan perempuan with honoured, tak ditengking2,etc.. ;)

    ReplyDelete
  2. lelaki pandai masak memang macho!

    ReplyDelete
  3. Good points namee.

    tang masak tu, mungkin ramai laki ingat, bila duk dapur, orang tengok macam pompuan and tak macho..


    wan malas gila nak basuh pinggan dalam sinki.banyak plak tu..leceh gila nak kena basahkan dengan sabun, lap lap,pastu tangan berminyak..hahah..umi wan selalu membebel sebab wan malas nak basuh, adik pompuan semua duk asrama.

    amboi, selalu gambar laki ni..heheheh..

    goodnight namee.

    ReplyDelete
  4. Owh, seriously!!! Rasenye memang sume suke kot guys macam atas tu!!! Part senyum tuh, kalau ada dimple, agak2 cair jugak. Haha... Owh, laki masak sangat serabut! Xsuke...

    ReplyDelete
  5. suka bab yg pandai masak tu,,fuhh memg respek gile,,^^

    ReplyDelete
  6. suka sangat bab lelaki pandai masak..mmg comel dan sweet kalau lelaki pandai masak..nnt kalau dah kahwin boleh masak sama2, takpun boleh buat suprise utk wife..oh sweetnye...(^____^)

    ReplyDelete
  7. arghhh tak pandai masak.. so zuan tak maco la ni? adehh~ nak blaja masak ar.. skarang ni nak jadi macho, zuan macho~ hohoho

    ReplyDelete
  8. tak berapa nak macho la sebab bab masak tu failed skit..ahakss

    ReplyDelete
  9. nak terasa ke tak ni eh?
    em emm..
    *kid

    ReplyDelete
  10. ermm..ehem,ehem..saya macho..hahaha

    ReplyDelete
  11. Setuju! Lelaki paling hot bila pandai masak. :D P/s; banyaknya gambar ryan reynolds :P

    ReplyDelete
  12. asalammualaikum namee...^^

    pandai masak oke sm lulus dh,

    lelaki dan kanak2 oke lulus.

    Senang kira semua yg di atas..hehe.

    ReplyDelete
  13. btol tu..luaran tu boleh b'ubah bila2 masa..inner beauty tu akan reflect our outer beauty..btw, semua yg namee mention tu,semua nye ciri2 laki idaman kita..hiks

    ReplyDelete
  14. but i really2 agree with your points , hehe ..

    ReplyDelete
  15. saya suka lelaki pndai masak..macam arwah abah saya..bg saya lelaki masak lagi umphhh dari pompuan..tu sebab chef ramai lelaki..ehehe..

    pstt..cepat sket tulis pasal gadis ayu..tak sabo nak baca..;p

    ReplyDelete
  16. menunggu entry gadis ayu versi namee la plak.

    hehe.. =)

    good entry!

    ReplyDelete
  17. suka lelaki yang sukakan budak-budak. nampak sweet je! haha

    ReplyDelete
  18. awieomar.blogspot baru follow sini. Betul kata Mas Saari. Blog ini Terbaik!!!

    ReplyDelete
  19. assalamualaikum namee...nice n3 ni.:)

    ReplyDelete
  20. jat suka lelaki dgn kanak2.hihi.

    bkn semua lelaki bleh layan bdak2 ni,kdg2 diorg nk layan,tp bdak2 yg takut nk g kat diorg.haha

    ReplyDelete
  21. sis , ada jugak laki badan ketak2 tp tak macho mana pon sbb tak ada sikap2 mcm yg sis ckp ni kan.. haha.. yg msak tu paling best.. agak2 kalau kita dh malas msak , diorg leh ganti. HAHA

    ReplyDelete
  22. lelaki yg pandai masak paling macho kot. haha.

    ReplyDelete
  23. semuanya betul! hehe lisa pun rase badan ketul2 tu tak macho. -_-

    lelaki yg suka bebudak lagi cool :)

    ReplyDelete
  24. lelaki pandai masak..pheww...sangat rare

    ReplyDelete
  25. suka point 'lelaki dan masak' tu. klu tgk masterchef boleh jatuh hati tgk laki2 yg masuk rancangan tu. nampak comel!!! :D

    ReplyDelete
  26. namee,hee...lama tak komen entry namee...maaf..=='

    err,pernah masak utk ex..adakah aie macho?hihi...yg suka budak2 tu memang best...sape tak suka bdk2 ketok je orang macam tu..hehe

    ReplyDelete
  27. eyka plak suke klu laki yang reti hormat pompuan as macm dy hormat mak dgn adek2 dy..seriusly ohsemm..;D

    tetibe mood nak kawenn..
    jom kawen nameee!~ amboi! hahaha:P


    tang taste kite sme namee..eyka pon x suke laki bdn ketol2..macho ape..geli tgok urat naik2..haha:P

    ReplyDelete
  28. (^^,) tersenyum jer baca entry kali nie...hehehe

    ReplyDelete
  29. SETUJU dengan semua di atas, hehe. so lelaki2 kena ada "salah satu". kalau tak hilanglah kemachoan anda :D

    ReplyDelete
  30. Aku pandai masak..sekian terima kasih

    ReplyDelete
  31. nape sy rasa entri kali ni sungguh comel? hehe.. lagi2 tang masak dan sakan melayan budak tu..mmg suka lelaki mcm tu :')

    ReplyDelete
  32. lelaki dgn kanak² tu ai suke.. hehe

    ReplyDelete
  33. hahhha, mmg suka sumer ciri2 laki di atas, tu lah ciri terbaek nak buat hasben kan..hehhe

    ReplyDelete
  34. hahhha, mmg suka sumer ciri2 laki di atas, tu lah ciri terbaek nak buat hasben kan..hehhe

    ReplyDelete
  35. mmg betul semua yg namee tulis nih..


    lagi satu akak rs lelaki macho sgt bila 'ladies first'

    ReplyDelete
  36. kau buat aku muntah nazirul. haha

    ReplyDelete
  37. betul..lelaki macho memang tak akan pandang perempuan gedik heheeee

    ReplyDelete
  38. adui..susah nak cari yang perfect macam tu....

    ReplyDelete
  39. Assalamualaikum,

    ..dah kawen dan anak dah besar cmni baru aku tahu dulunya aku macho mengikut apa yang telah namee senaraikan..wuhuu..perasan jap !

    ReplyDelete
  40. namee, fai suke sgt2 dgn semua point2 ni... hehe.. memang perfect!! tapi kita yg perempuan ni pn kena la perfect juga untk dptkan suami atau pasangan yg perfect. btul x? ;)

    ReplyDelete
  41. hehehe...setuju sgtt..!!
    lelaki mmg nmpk macho ngn semua point2 u bg :)
    nice <3

    ReplyDelete
  42. yang kemeja oohhh suka sangat memang melting lah kan... sejak akhir ni suka lak dgn laki ada kumis2 tak tau nape... hehehe

    ReplyDelete
  43. macho seorang lelaki dinilai n diukur dr plbagai sudut.. klw muke ensem, badan prangai nauzubillah mmg x macho langsung..

    ReplyDelete
  44. check this out. http://chocolatemousse2.blogspot.com/ i have deleted my previous blog.so this is the new one.come and take a look.its all about art photography and makeup.:)

    ReplyDelete
  45. suka tengok laki dgn kanak kanak... wuwuwuwu 0.0

    ReplyDelete
  46. 'Lelaki dan ucapan terima kasih dan maaf'

    love it!hehe..sgt macho lelaki yg tak ego walau bkn salah die =)

    ReplyDelete
  47. jangan jadi lelaki sebelum kawin semua okey dengan ciri2 di atas...
    lepas kawin... semua berubah bah....

    ReplyDelete
  48. tak tau kenapa tapi rasa nak senyum je baca semua ni. mungkin sebab bakal suami ada ciri2 kat atas hik. (gedik mode) HAHA

    ReplyDelete
  49. haha funny la perempuan gelak sepah. rase macam nak kasik facepalm je kan. ahahaha ahahahaha hahahaaa

    ReplyDelete
  50. dalam masa terdekat ni jugak nak belajar memasak...heee~

    ReplyDelete
  51. aahhh setuju sangat ! nampak macho dengan masak :D

    ReplyDelete
  52. hahaha. me laike this!
    lelaki and kids.macho.
    lelaki in the kitchen.macho.
    hahaha

    ReplyDelete
  53. yana suka sangat lelaki pandai memasak ni.. kenyang perut suka hati :D

    ReplyDelete
  54. yg catch my eyes part kemeja tu. kt u selalu cuci mate tgk lelaki yg segak pakai kemeja yg segak kuikuikui

    ReplyDelete
  55. betol ni namee. setuju setuju.

    hehe :D

    badan ketul2 tp menyakitkan hati pon x macho jugak jadinye.. hee

    ReplyDelete
  56. apahal semua gamba mamat ni,ko minat mamat ni eh.

    kehkehkeh.

    semua ciri2 tu ade kat aku..

    (berlagak)

    hahahaha

    ReplyDelete
  57. basically, lelaki macam ni la idaman wanita. hew hew

    ReplyDelete
  58. bukan nak bangga tapi org kata i ada ciri ciri lelaki kat atas :p

    ReplyDelete
  59. suka lelaki yg selalu senyum(kat sorang awek tu je) and pandai layan budak.but kak namee how about lelaki yg ego melangit tinggi?-_- macho

    ReplyDelete
  60. betul tu macam kat atas tu semua perempuan suka kebanyakkan nya lelaki mat saleh memang kebanyakkannya macam tu pun, tapi saya juga rasa lelaki melayu tak kurang pun ada yang macam tu jugak cuma kita tak tahu je kalau muka macam leonardo dicaprio (titanic)lagi lah .. hehehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...