Sunday, May 20, 2012

KTM Komuter

Hello peeps.. 


Dah lama tak naik komuter dan dengar cerita komuter dah baru lalu saya pun teringin nak rasa naik komuter baru tu.  Kebetulan pula kelmarin saya ada urusan di luar di mana saya tak tahu jalan nak ke sana, kalau drive takut sesat pula dan end up lambat sampai. Nasib baik ada kemudahan komuter yang memudahkan saya.

Lama sangat tak pergi beli ticket komuter, lalu kelmarin dengan yakinnya saya pergi beratur untuk membeli ticket. Sampai saja di counter…

Saya : Satu  ticket komuter.
Penjaga counter : Ye.
Saya : Emm, satu ticket komuter.
Penjaga counter :  Haa ye.
Saya : Satu ticket please.
Penjaga counter :  Yela, ticket..?
Saya : Haah. Satu ticket.
Penjaga counter :  Laa budak ni. Yela, nak beli ticket tapi yela ticket ke mana adik oi ???
Saya : Eh,haah la. Haha. Okay okay Sorry sorry. Ticket ke batu 3 .

Dah lama sangat tak naik komuter, sampai lupa dialog nak beli ticket macam mana. Lupa nak include destination. Haha

Komuter baru best la. Rasa tak stress pun bila naik. Kalau yang dulu, dengan compact nya berasak dengan bau badan orang peluh-peluh, dengan penggesel misteri lagi.,haha..kini tidak lagi.



-Lebih luas.
-Aircond pun sejuk.
-Seat pun selesa dan lebih structured susunannya.
-Siap ada 'tv' lagi. Yela at least terhibur lah jugak tengok screen yang walaupun ulang benda sama.  Cartoon Tom and Jerry.



Dah macam KLIA Express pun ada. Lebih kurang la. Lepas ni tak merungut dah la kalau terpaksa naik komuter untuk ke mana-mana. Yay. Seriously, sangat selesa. Nak ulang-alik hari-hari naik ktm pun takpe. hehe. 

Happy Reading and have a nice day..:)







49 comments :

  1. a'ah! hari tu ika pun first time naik rase mcm KLIA express.. best :)

    ReplyDelete
  2. dah banyak kali dengar org bercerita pasal new komuter ni.. tapi setakat ni takde sebab lagi nak kena naik komuter.. lagipun area umah jauh dari stesen terdekat.. hikhikhik..

    ReplyDelete
  3. Ktm baru ni bakal menjadi ktm lame, pack,busuk dan sbgnye kalau ade indon,bangla,myanmar n nepal penuh menghuni train ni.

    ReplyDelete
  4. Haha lawak je namee....orang belakang namee mesti senyum je kan?hehe...:p

    ReplyDelete
  5. wow....blum berkesempatan tuk naek ktm bru ni lagi :)

    ReplyDelete
  6. fuiyo! KTM baru ke? elie lama tak naik KTM. last naik still behimpit2 macam tin sardin lagik. Harus cuba nih! haha

    ReplyDelete
  7. Dlna dah lama tak naik. Agaknya nak cari kaunter tiket pon tak jumpa kot hehhehee

    ReplyDelete
  8. baru je tadi tengok tom n jerry dlm komuter.huhu

    ReplyDelete
  9. wootzz~
    nameee dah naik!tak aci tak aci.hihi
    lynn semester ni tak merasa lagi naik ktm.after habis exam nnt nak g ronggeng2 dgn kgkwn la naik mende ni.hahaha

    ReplyDelete
  10. wow! bila bc pos namee ni teringin plak nak nek komuter. dah lama dah taknaik. komuter kdg2 ok sbnarnya. tp tu la. bad service kan selalu. delay memanjang. dah lame dah nk tunggu komuter ni jadi something yang baru n reliable. gud la kan dah ada improvement camni.

    :))

    ReplyDelete
  11. saya pon dah naik ktm bru ni... mmg sngt best, xla rasa mcm kita tersesat dlm tin sardin sngt...

    ReplyDelete
  12. ha ha ha...sampai lupa yew..

    sm x penah naik pon.hehe..nmpk best nnt kalau sm keje area sane leh kut naik..:)

    ReplyDelete
  13. sy pun dah penah naik..mmg selesa ^^

    ReplyDelete
  14. naik time tak ramai orang boleh la.. ce naik time orang balik kerje.. haaa..

    ReplyDelete
  15. untung la naik ktm baru. i mean bertuah.. actually, ktm lama still ada je. haha

    ReplyDelete
  16. kalau nak naik komuter ni slalu harap nak naik yang baru,
    tapi tak selalu dapat naik yang baru..slalu jugak naik yang lama..adeh =P

    ReplyDelete
  17. lisa x pernah naik lagi.wahh baca pun dah impress :)

    ReplyDelete
  18. huhu..untunglah dpt naik ktm..kt nie takpernah naik LRT...bilalah agaknya dpt merasa ye...kat jaybee nie bila entah nk buat benda mcm nie,...uhuhu..

    ReplyDelete
  19. hahah kelaka la namee..tapi selalu dpt yg lame hukhuk

    ReplyDelete
  20. DAH DEKAT 10 TAHUN TAK NAIK KOMUTER...

    ReplyDelete
  21. adoiiii.. JB takde lagi LRT.. Komuter dan sebangsanya.. bilalah agaaknya dapat merasa :(

    ReplyDelete
  22. woaaaa!!!mcm est..kena try jgk ni :)

    ReplyDelete
  23. woaaaa!!!mcm est..kena try jgk ni :)

    ReplyDelete
  24. woaaaa!!!mcm est..kena try jgk ni :)

    ReplyDelete
  25. dulu masa belajat kat kl, selalu naik segala komuter, rapid kl bagai. skrg dh belaja kt kelantan dah x dpt merasa dah semua tu. :( bila agak2 kelantan nak bina komuter? hihik.

    ReplyDelete
  26. ye betul, komuter bru best mcm erl.. hehehe..

    ReplyDelete
  27. ooo dah best ye...kene try seround nanti

    ReplyDelete
  28. kih3..saye yg dah lama tak turun kl ni mesti jadi mcm namee jugak nnt..;p

    ReplyDelete
  29. komuter baru nie mmg best..sbb selesa sgt2..ari2 saya naik utk ke tempat kerja...bukan sepenuhnya ktmb guna tren 6 coach nie....

    ReplyDelete
  30. skali skale leyh la kot naik, kalu time balik kejer..fuh dasat bau manusia macm2..hilg selera mau mkn mlm..hehe

    jom jom Baca : entri warna MERAH Menyala , Penyamun Tabung Masjid Genius, Tukar Kod Iklan Nuffnang Terbaru

    ReplyDelete
  31. my komuter ni much better then yang lama kan?? lebih selesa. coach untuk wanita pun da ada lebih sikit gerabak.

    ReplyDelete
  32. dah lama sangat tak naik ktm , sebab selama ni ktm sangat lembap dan sesakkkkk . harhar

    ReplyDelete
  33. ui dah canggih eh tren komuter,last naik tahun 1995. haha

    ReplyDelete
  34. ktm yang biasa Lia naik, masih lama, aircond tak sejuk dan tak ada tv..

    ReplyDelete
  35. Wah best lah dah naik ktm baru. Nak merasa jugaklah nanti ;)

    ReplyDelete
  36. festime ain naik 5 months ago..haha..mmg kekokla..seorang diri pulak tu..nak berdialog dgn penjual tiket..abes ketaq2.

    ReplyDelete
  37. mestilah aircond sejuk sebab baru lagi.. hahaha lain kali pegi kaunter tu mintak satu je. takyah bagitau yg kita nak ticket ape sume. hahaha

    ReplyDelete
  38. pastu yang tak tahan naik monorel guna token dan,punya la terpinga-pinga masa onie nak naik,pon dah lama tak naik ktm monorel tu yang jadi gini,hihi...

    ReplyDelete
  39. wah! ble akk naik nie? asal xsesak? siap boleh amik gambar plbagai sudut kot. sy kalo naik komuter wajib sesak. =="

    ReplyDelete
  40. akhirnya... dapat jugak tren baru train lama tu hazzab sungguh kan. dah la perlahan...

    ReplyDelete
  41. hahahaha...

    kelakar lah :D

    kesian 3 org manusia tu kena candid oleh dak namee neyh :P

    ReplyDelete
  42. Betul betul. Selesa ds ktm skrg :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...