Friday, May 25, 2012

Nuffnang dan Rezeki


Hello peeps...

Kenapa saya pilih nuffnang ?

Ada blogger baru bertanya pendapat saya tentang pilihan syarikat pengiklanan mana yang terbaik untuk dipasang di blog. Maksud, yang mana paling best dan boleh mendatangkan income.  Saya memang pasang iklan nuffnang dari awal saya berblog memang saya tertarik sangat dengan iklan nuffnang dan masa tu tak tahu pun ada company other than nuffnang untuk bloggers. 
So dalam masa setahun bersama nuffnang, saya sangat suka dan tiada masalah langsung dengan nuffnang. Beberapa points lain yang buat saya tertarik dengan nuffnang .
  1.  Iklan cantik dan variety
  2. Blogger yang traffic sikit pun ada peluang besar untuk dapat BE. (boleh generate income)
  3. Helpdesk sangat friendly dan tak pernah ignore orang yang bertanya . (service cepat)
  4.  Mereka dekat dengan blogger. (banyak outdoor activity even saya tak pernah join satu pun)
  5. Tiada masalah bayaran. (sangat konsisten)

Sepanjang setahun saya blogging dan pasang iklan nuffnang ni, memang takde masalah. Saya takde buat masalah/curang dan mereka pun tak pernah create masalah. Highly recommended new bloggers untuk pasang nuffnang.

Kalau dah pasang iklan di blog, mesti ada niat untuk buat income sampingan kan ? walaupun secebis ? Cuma perlukan kesabaran.Jangan tak sabar dan high expectations , nanti tak dapat jadi kecewa. Just jadikan blogging ni untuk having fun, income tu extra bonus for us. Kalau rasa nak cuba buat income, pergilah cari dan baca tips macam mana nak dapatkan sedikit rezeki dari nuffnang.

Ada je yang traffic tinggi tapi gained nothing. Mesti ada yang tak kena tu. So simple tips memang banyak dalam internet, contoh ...update blogger bio, letak iklan di tempat betul , kemaskini kan blog , etc dan jangan lupa sabar . Saya pun baca dan belajar dari blog senior yang lain yang pernah dapat income dari nuffnang. 

Macam saya, permulaan blogging memang takde keinginan nak buat duit pun. Till then ada kawan blogger tanya, kenapa tak pasang iklan kat blog ? Then, saya tanya kenapa ? Dia jawab, letak je..mana tahu nasib kita.Dapat 20 sen pun dah rasa seronok tau. Hasil tulisan kita tu. Hihi.

“Oh, I was like..okay lah. Saya letak.”

So far Alhamdulillah. Rezeki tu memang ada. First cheque yang saya dapat dari nuffnang RM70. Itu pun dah rasa happy dah. Jumlah tak tetap dan depends on nuffnang nak bagi BE ke tak (saya belum pernah dapat advertorial pun tapi saya syukur dan happy ) . Ikut rezeki juga, kalau itu rezeki kita ,Allah akan bagi. Apa yang ada, syukur Alhamdulillah. Kalau takde, takpe...Kita rilex je.Dah  nama pun side income. Yang penting bila time kita cashout, bayaran lancar. Takde liat-liat nak bayar.

Em, company lain saya tak tahu la so saya tak boleh nak buat comparison. Sorry . Dapat jawab apa yang saya rasa tentang nuffnang je. :)


Ini salah satu yang saya dapat on 2011 
saya ada statement macam ni je. Gambar cheque semua dah takde sebab dah clear kan. Tak tefikir pun nak tangkap gambar cheque pun bila cheque sampai rumah. 

Sebelum ni saya tak pernah kongsi income saya dalam blog, sebab ramai yang rasa benda tu sesuatu yang tak patut ditunjuk. tapi kali ni saya tunjuk satu sebagai contoh. Takde niat langsung nak tunjuk-tunjuk plus jumlah tak banyak mana. Maaf. Hope dapat jadi sumber semangat untuk kamu yang lain juga.Tak mustahil blog personal dan kadang-kadang topic macam entah apa-apa boleh jana sedikit rezeki. Kalau kena serang dengan haters pun jangan stop blogging, teruskan saja.ok. :)

Happy reading and have a nice day.. :)



10 Rahsia Lelaki Yang Perempuan Perlu Tahu !


142 comments:

  1. WOW...BILA LA CIK EN AKAN DPT CMTUH

    ReplyDelete
  2. wah wah! banyak lewww tu.rezeki2:))

    ReplyDelete
  3. bestnya...akak x pernah dapat income pun..(actually x penah check pun..hehe..) tapi tetap seronok dapat berblog..sebab in the end aka dapat kenal orang2 best macam Nameee...

    ReplyDelete
  4. banyaknya namee dapat..eka tak sampai banyak camtu.. ratus2 sikit je pun..lepastu x konsisten skit...

    betul la,eka pun suka nuff..walaupun ada yang kata,lambat dapat,tapi iklan dia menarik.

    apa yang kita buat melalui blog ni,kita suka menulis apa yang kita rasa nak tulis,pendapatan tu kan sampingan untuk kita..

    namee,eka dah jarang update blog..uhu....

    ReplyDelete
  5. wow! banyaknya.. tak pernah dapat duit dari nuffnang ni.. mungkin pemalas sikit kot. tapi memang tak gerak2.. jadi pening nak buat macam mana. lagipun tak mengharap sangat dapat duit. blogging ni memang untuk suka2 je. kalau dapat duit itu bonus :)

    ReplyDelete
  6. duit 2 akn naik snedri ek??? still x phm main bnde nie =(

    ReplyDelete
  7. em, kalau nuffnang la....kita akan berpeluang buat duit kalau dia bagi BE. then bila dapat BE, kita strike traffic betul2 sebab dia akan kira ikut traffic kalau ada BE. kalau takde BE, duit memang tak naik. salah satu cara lain buat duit dr nuff adalah dr advertorial .

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy br buat blog n ada masalah nak dpt earning..mcm mn nak buat ek namee roslan..bleh tlg ajar sy x?

      Delete
  8. sy main letak je nuffnang ni kat blog..hehe..

    ReplyDelete
  9. alhamdulilah rezeki tu.. setakat ni BE je yang sangkut.. and betol la.. orang-orang Nuffnang ni sangat friendly.. saya pon selalu gak hantar ticket kat dorang.. tanya macam-macam.. hehehehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ida..mcm mn prosedur yang btul masukkan iklan dalam blog>> minta tolong share kat saya sikit..Tq

      Delete
  10. woaaa!!!rezeki kan?alhamdulillah :)

    ReplyDelete
  11. lulu pun tak pernah umum brp pendapatan dari nuffnang. tapi sejak akhir-akhir ni terfikir nak guna iklan lain..

    ReplyDelete
  12. nuffnang ni kdg2 bg BE, kdg2 tidak.so bukan tiap bulan kita boleh cashout. namee tak kisah mcm tu sbb traffic namee pun sederhana je. tp namee tgk lulu rajin update blog, so mungkin boleh try iklan yang memang kira ikut tiap traffic lulu and as if lulu memang target nak generate income tiap bulan :)

    ReplyDelete
  13. wah byknya..hehe
    boleh belanja sm nnt..ekk!
    haha..

    ReplyDelete
  14. for me, no advert would be better ^_^ support no advert peeps..haha.hope my travel logbook will be clean from adverts for some while..huhu..

    cheers

    ReplyDelete
  15. akak suka iklan nuff utk cantik-cantikan blog..lawa je bila dia kelip-kelip hihi


    duit..nan hadoooo HAHA

    ReplyDelete
  16. takpe.itu bonus je.kan kan. saya pun sama suka tengok iklan cantik kelip2 kat blog. nampak macam hebat. cececeh hehe.

    ReplyDelete
  17. da lama guna nufnang T.T agaknya traffic selow kotttt itu yang tak naik2 pon income... huwaaaa..... *nangis guling2*

    ReplyDelete
  18. wah kak namee bestnya. bila lah saya ada peluang gitu. :)

    ReplyDelete
  19. wah kak namee bestnya. bila lah saya ada peluang gitu. :)

    ReplyDelete
  20. tak penah cecah 50 pun. cash out apetah lagi T_T advertorial tu camne ehhhh?

    ReplyDelete
  21. takpe.kita slow2 okay. :) sama2 kita belajar. ada je orang traffic tinggi tapi takde juga....kadang2 nasib juga :) so dont worry. ada rezeki korang nanti.

    ReplyDelete
  22. dah kata side income, x kisah la berapa dapat kan, rezeki...
    hurm, bila la masz nak dapat cash out ni, x cecah lagi had limit.. huhu

    ReplyDelete
  23. kita main letak je iklan nuff tu,kalau ada rezeki,alhamdulillah.

    sokong helpdesk dorang sgt bagus.

    ReplyDelete
  24. waaaaa.... byk byk... moga rezeki namee bertamnbah :D

    ReplyDelete
  25. wow! byk duit! would you be my girlfriend?..

    ReplyDelete
  26. wow, banyak jugak tu namee.
    tak menunjuk pun.
    mesti ramai yang nak tahu and as motivation.

    wan selalu cash out rm70 je.
    hahaha.
    sekali cash out, beli baju selai.
    kihkihkih.

    pasal update bio tu.
    susah betul.
    tak tahu nak tulis apa.

    average traffic wan perday 300-400.
    tu pun kalau rajin update.
    traffic namee per day berapa?

    ReplyDelete
  27. beruntungnya blogger yang punya nuffnang sekaligus mendapat income dengan cara blogging je. :) woah, that's fun, and that's called sustenance! alhamdulillah...

    ReplyDelete
  28. wan..nanti namee inbox wan.traffic macam wan tu dikira tinggi juga tu. konsisten. namee punya traffic tak konsisten. :)

    farra...syukur alhamdulillah :)

    ReplyDelete
  29. nuffnang leceh..nak gune dia..kene pakai iklan dia je..iklan lain takleh ha3 :P

    ReplyDelete
  30. kalau dengan nuff, namee tengok..kita kena setia dan ikut syarat dia dan sabar. insyaAllah dia akan positive. hehe

    ReplyDelete
  31. So kalau kita nak start buat iklan ni, kita kena bukak account bank baru is it?

    ReplyDelete
  32. tsaqib....bukak akaun bank baru ? maksud kamu ?

    shera..syukur. alhamdulillah :)

    ReplyDelete
  33. dapat sikit pn xde hal sbb asalnya blogging just for fun :)

    ReplyDelete
  34. Salam namee. Saya hida blogger baru aktif. Saya berminat nak letak ads. Tapi saya tak berapa jelas bagaimana.boleh saya dapat tunjuk ajar.lagi 1 saya ada cuba apply no letak ads nuffnang. Tapi saya baru dapat email yg nuffnang xsupport language.boleh tak namee ajar saya? tq so much. I enjoy read your blog

    ReplyDelete
  35. Account bank untuk advertisement company bank-in duit dalam account kita.

    ReplyDelete
  36. tsaqib....nuffnang bg cheque je. macam cheque tunai macam tu. so boleh masuk je terus ke acc :)

    hida...boleh. ill get back to you tomorrow ok.see ya. :) jumpa di blog kamu nanti. hehe

    ain..nuff variety :))

    ReplyDelete
  37. Oh ok, that is very safe. Thanks for sharing. :-)

    ReplyDelete
  38. thank you so much namee.i'm really appreciate it ;)

    ReplyDelete
  39. woww kaya lahh kak namee kiter. nak jugakkk :)

    ReplyDelete
  40. wow...untungnya...sy tak pernah pun lagi dpt cashkan duit nuffnang wlpun dah lebi 1 thun pasang...huhu..

    ReplyDelete
  41. for blogger yang Traffic tinggi . possible nak dapat BE tinggi memang cerah :)

    ReplyDelete
  42. aliff...not really. kadang2 kalau traffic tinggi tapi tak update blogger bio, keywords tak kukuh pun ssh dapat BE. pengalaman namee sendiri juga tapi namee rilex je. dah lama2 tu baru diorang kasi lebih BE. dulu dapat 2 je BE.

    terbang brsamaku...takpe. ada rezeki nanti. cuba kamu update blog tiap hari n keep active .

    ReplyDelete
  43. namee,banyaknya dapat...aie sekali jer pernah merasa keluarkan cek tu pun ala kadar jer...apa2 pun ttp setia dgn nuffnang..mmg terbaik..;)

    ReplyDelete
  44. Itulah rezeki masing-masingkan.Saya dah buang dah iklan nuffnang tu pasal rasa dia macam kasi penuh dekat blog je.haha. :)

    ReplyDelete
  45. tak pernah curang dengan NUFFNANG, sama ! (:

    income pon alhamdulillah setiap bulan bercambah..

    ReplyDelete
  46. i'm a new blogger

    sheisdarleenaa.blogspot.com

    thank you :)

    ReplyDelete
  47. nameee! tunggu apa lagik? open table! haha

    ReplyDelete
  48. wahh, bestnya kak namee dapat banyak dalam sebulan! kalau kita dapat rm 50 sebulan pun dah kira okey la kot. hihi :D

    ReplyDelete
  49. sebulan seribu........ k.
    <---- org ni 3 tahun blogging baru ada 15 je dlm account nuffnang.

    ReplyDelete
  50. ; murah rezeki :)
    jemput la ke blog Waa :D

    ReplyDelete
  51. dah setahun lebih daftar nuffnang tapi x pernah cash out pun. hehe. tp mcm namee kate la. side income.. so, x kisah sgt. Pernah juga join pogram nuffnang. Pogram2 dia buat semua best2 n makanan sedap sedap.. Hahaha..

    ReplyDelete
  52. wahhhhhhh, mmg murah rezeki cik namee...alhamdulillah

    ReplyDelete
  53. 909.02 for 1 month? pehhhhhh! hebat betul akak namee ^__^

    ReplyDelete
  54. alhamdulillah , boleh blnje lah cenggini . hahaha .

    eh , lupa nak beritahu yang syafik dah tukar blog dah , ni link yang baru .

    syafikway.blogspot.com

    huhuhu .. =)

    ReplyDelete
  55. namee azza kan nak update la segala info kat dalam biodata kat akaun nuffnang kita tu, tapi kenapa semua button lead ke iklan lain. ish rimas nya, apa pun tak boleh. nak tanya kat tiket pun tak boleh, tekan butang submit dia lead ke iklan lain..

    ReplyDelete
  56. Wahh untung.Apapun,jom join GA nie !

    http://misspolkadotstory.blogspot.com/2012/06/mega-tech-giveaway-by-mizzsninie-cikmun.html

    Senarai Hadiah:
    * Sebuah MP3 Player
    * Sebuah Phone Samsung
    * Sebuah Kamera Lomo
    * Button Badge K-pop
    * Inner Neck
    * 30 Bloglist Selama Sebulan
    * 10 Banner

    ReplyDelete
  57. woww congratulations u!!
    i follow ehh... salam kenal :)

    ReplyDelete
  58. the thing i like you the most is you're very down to earth and inspiring :)


    alhamdulillah..bestnya jadi yu kan namee? hewhewhew

    ReplyDelete
  59. lagi satu selain nuffnang,ada adverlets..yg ni pun diorang kata bagus jugak.kalau orang singgah blog,walaupun pengunjung tu x tekan iklan adverlets,still dpt duit..alhamdulillah :)

    ReplyDelete
  60. sangat seronok dapat be lepas tu dapat wet bila clearkan dear?

    ReplyDelete
  61. entry ni bg motivasi kt saya. blog saya pon more pasal personal, anak2 tips rumah baru etc. bila post entry mesti ckp sapela nk bc, tp sbnrnye ada w/pon sedikit bila da yang komen dan appreciate dgn entry yg ada info. dr situ saya rs semangat nk menulis lagi..

    ReplyDelete
  62. Terjah dari blog HASRULHASSAN. Best tengok blogger yang dapat BE dapat buat income dgn Nuffnang. Saya belum lagi dapat merasa mungkin blog tak kena dengan selera advert kot tak pun tak kena dengan selera Nuff.

    ReplyDelete
  63. alahai la....apasal la earning saya x gerak2 pun..huhuhu

    ReplyDelete
  64. bestnya pernah dapat income dr nuffnang..saya yg hampir 3 tahun blogging ni tak pernah dpt apa2 pun..cek tak pernah, BE tak pernah, ME pun tak pernah..hehe..mungkin belum rezeki kot..

    ReplyDelete
  65. husna dan semua...teruskan berblog selagi kamu semua ada masa.pedulikan haters atau apa pun. kita tak luka pun kalau diorang kacau kita :)

    ReplyDelete
  66. wow! seronok nyer dapat cheque :) ni yg bertambah semangat nak berblog ni :)


    anyway, happy for you!

    ReplyDelete
  67. Ssalam namee.. saya baru je ikut blog namee... and saya juga baru mula belajar berblog.. seronok bila baca cerita namee jana income melalui blog.. mungkin lepas ni namee boleh kongsi cerita dengan saya pasal berblog ni...

    ReplyDelete
  68. hmm, jelesnya. iklan nuffnang tuh dah berhabuk dah kat blog amy :'(

    ReplyDelete
  69. hmm, jelesnya. iklan nuffnang tuh dah berhabuk dah kat blog amy :'(

    ReplyDelete
  70. assalammualaikum.... semua....saya org baru... boleh beri komen dan tunjuk ajar kepada di blog saya mcmmana nak buat blog yang menarik mcm blog korang tk?

    ReplyDelete
  71. boleh beri tunjuk ajar kat saya tk... saya masih baru... tk sampai sebulan baru join blog... kember pon lom ade lg.. mintak semua komen blog saya mcm mana nk bagi best cam korang... :(

    ReplyDelete
  72. insyaAllah. boleh. tanya je apa yang awak nak tanya. kita semua sedang belajar. :)

    ReplyDelete
  73. slm..ade sapa2 yg blh ajar sya mcm mana nk buat blog yg blh dpt income,sya mau blajar

    ReplyDelete
  74. namee.. saya dah try banyak kali daftar nuffnang still tak dapat.

    ReplyDelete
  75. Nice...Saya check dalam akaun Nuffnang baru2 ni setelah sebulan blogging.rm5 je..Tapi takpe,saya pun tulis blog suka2 n cincai2 je.

    ReplyDelete
  76. tq share info..sy dh buat blog lebih dr sthun skrg je bru active tp kalo tgk earnings kosong je..waaa kecewanya huhu

    ReplyDelete
  77. terimah kasih akak sbb bg info yg menarik . saya budak baru2 nak berjinak kat nuffnang .. ;)

    ReplyDelete
  78. hai..assalam.. saya gunakan blog awak sbg "backlinks" saya. saya harap wak gunakan blog saya sbgi backlinks wak juga. blog saya "alkesahbuatmu.blogspot.com".

    ReplyDelete
  79. hai..assalam.. saya gunakan blog awak sbg "backlinks" saya. saya harap wak gunakan blog saya sbgi backlinks wak juga. blog saya "alkesahbuatmu.blogspot.com".

    ReplyDelete
  80. hai..assalam.. saya gunakan blog awak sbg "backlinks" saya. saya harap wak gunakan blog saya sbgi backlinks wak juga. blog saya "alkesahbuatmu.blogspot.com".

    ReplyDelete
  81. hai..assalam.. saya gunakan blog awak sbg "backlinks" saya. saya harap wak gunakan blog saya sbgi backlinks wak juga. blog saya "alkesahbuatmu.blogspot.com".

    ReplyDelete
  82. best la dapat duit dari nuffnang.sapa2 nak tambah duit boleh la buat survey online.daftar free je.daftar di surveyonlinepaid.blogspot.com

    ReplyDelete
  83. best la dapat duit dari nuffnang.sapa2 nak tambah duit dengan buat survey online daftar kat surveyonlinepaid.blogspot.com buat survey di bayar tunai.

    ReplyDelete
  84. macam tanak percaya...tapi ok la percaya...

    ReplyDelete
  85. hye namee, i follower baru :) boleh terangkan lg detail pasl nuffnang ni ? hihi, sori i'm a new blogger..

    ReplyDelete
  86. bayaranya bisa pake paypal gak ya ?pengin nyoba ni.

    Galeri Foto

    ReplyDelete
  87. baru je pasang iklan nuffnang ni..baru dapt rm0.25 hahaha

    ReplyDelete
  88. salam namee...
    nk minta tlg namee ajarkan cmne nk dptkn iklan nuffnang tu... i dah register tp tak tau what's next? pls... tqsm.

    ReplyDelete
  89. wah ... ni y semangat ni nk tros bersme dgn nuffnang je :3

    ReplyDelete
  90. wah ,....ni y semangat ni nak bersme nuffnang je... sy blogger br...hehe

    ReplyDelete
  91. Assalam Tahniah alhamdulillah rezeki Allah,kalau bulan bulan " cashout " macam ni wah indah nyaaaa heheheheh......iklan nuffnag ni memang menarik dan sangat menarik perhatian, rasa mcm nk taruk bnyk2 je kt blog ;)

    ReplyDelete
  92. Sronokny dpt income dr blog kn..hue..sy newbie lgi..blh ke x blog sy tue wat income utk sy pon x sure..arap ade rezeki kt bidang blog nie..neway,happy for you..:)

    ReplyDelete
  93. Alhamdulillah berjumpa dengan entri ini. Saya memang tercari cari. Sangat berguna. Malam tadi first time dapat CPUV. Gembira sangat

    ReplyDelete
  94. trafik saya sehingga 3000-4000 sehari.tapi x pnh dpt cpuv..kesian kan?wahai nuffnang,tolong la..nak dpt jgk duit mcm tue.nak beli iphone.hehehe..

    ReplyDelete
  95. wahhh, terus motivated bc ur blog..and fyi, bru harini sy check kt nuffnang tgk ade rm0.25 (after almost 5months blogging, and aktif this month)...ya, pada orang lain mungkin akan cakap - eleh ape lah sangat yang nk di happy kan sangat setakat 25sen! tp bagi saya, seronok, sebab itu mnunjukkan petanda yg baik, and insyaallah ade rezeki sy pula nak dpt bnyak mcm namee..aminn

    ReplyDelete
  96. kalau kite x nk cash kan cheque 2 x pe bole?

    ReplyDelete
  97. klau dapt cheque 2 tp x nk cash kn bole x?

    ReplyDelete
  98. Hello there, you can now watch free movies online at http://www.moviesonline101.com!

    ReplyDelete
  99. cheque tu akan expired lepas 6 bulan rasanya . kalau awak nak simpan, better takyah cash out...simpan je dalam nuffnang kumpul2. :)

    ReplyDelete
  100. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  101. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  102. sikit2 lama2 jadi bukit,,,,, wahh,, teruja terus baca post Namee,, this is my 1st time jadi blogger, hope nanti nak try lah berjinak-jinak dengan nuffnang .. hehehehe

    Anyway, thanks too you Namee.....

    ReplyDelete
  103. wau...kena belajar byk ni..maklumlah..masih baru..thnkss....

    ReplyDelete
  104. mmg dgn Nuff kena banyak bersabar. Nuff baru je merajuk dgn akak. Kena tunggu lama lah plak baru nak dpt balik status Glitterati... huhu...

    ReplyDelete
  105. eda baru je join nuffnang awal oktober aritu..eda konpius la..UV eda dh cecah 87 tapi still xde BE..nape ye?? camne nak dapat byk2 BE..perlu ke mintak tlg kt kwn2..hehe ^_^

    ReplyDelete
  106. Salam, eda baru join nuff awal okt aritu...nak ty, UV eda baru cecah 87 tapi still xde earn pape? nape ye? camne nak dapat byk BE? perlu mintak tlg kwn2 ke??

    ReplyDelete
  107. UV at least pun naikkan sampai 500...lepastu target UV 1000. kena naikkan UV tu banyak2.

    ReplyDelete
  108. nice share :)
    lately, suka baca blog namee :)
    cara penulisan namee sgt simple dan santai. i like it :D

    ReplyDelete
  109. salam, nak tanye, kalau saye letak iklan leaderboard dengan skyscapper je tapi x letak large rectangle .. diterima tak?

    ReplyDelete
  110. nak earn dari CPC tu kena traffic tinggi je ke?? kalau ade 5 orang yg lawat web kite n click kat iklan tu, kira ade earning gak tak??

    ReplyDelete
  111. hai..xfhm lh..bleh ajr eyh?hehe..t.q ^_^

    ReplyDelete
  112. assalamualaikum. visit my blog http://annelyese.blogspot.com/.

    thanks :)

    ReplyDelete
  113. namee.. saya pun baru start berblogging.. semua pasal terpengaruh ngan namee la ni.. seronok baca blog namee.. hihi ... tlg ajarkn saya... pls visit my blog.. and comment ikhlas dari namee dperlukan.. :) ceriteradikelilingaku.blogspot.com .. email fahmina2011@gmail.com

    ReplyDelete
  114. Asslamualaikum..i'm still new in dis hobby..please visit my blog http://mazlinamuhamed.blogspot.com..
    thank :)

    ReplyDelete
  115. please visit my blog http://rehanswardrobe.blogspot.com/

    ReplyDelete
  116. visit my blog http://rehanswardrobe.blogspot.com/

    ReplyDelete
  117. wow ! banyaknya akak dapat cek dari nuffnang .. saya punya baru nak bertapak sikit-sikit

    ReplyDelete
  118. hope lepas ni nuffnang bg be kat daku pulak..sabarr

    ReplyDelete
  119. info yang berguuna sangat,,,tengkiu,,sudi2 singgah blog saya....^_^tq

    ReplyDelete
  120. waa.. banyaknya.. boleh jadi pembakar semangat ni. thanks for sharing

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...