Friday, May 11, 2012

Taktik Perempuan Untuk Dapatkan Perhatian Pasangan

Hello peeps..

Aku baru tahu ada perempuan guna taktik macam ni. Licik. skillful


Perempuan ? Perempuan memang sukakan perhatian. Emm, rasanya lelaki pun sama tapi dalam cara yang berbeza. Perhatian tu maksudnya bukan la perhatian yang sampai nak kena menggedik bimbo di khalayak ramai tu tapi perhatian dari orang yang tersayang lah. Suka bila orang yang kita sayang tu care pasal kita. Maksud nak ada orang caring la. Memang akan rasa besar hati dan happy bila ada manusia yang caring pasal kita. Benda kecil macam "awak dah makan?" pun dah buat someone tu rasa "oh, im so flattered" . 

Tapi kadang-kadang bila pasangan buat tak endah dan pentingkan benda lain, ada yang rasa kecewa dan buat tactic licik untuk perhatian. Saja bikin pasangan jealous sebab nak perhatian.

Contoh..situasi begini...

Bila bosan, orang pertama yang kita cari untuk hilangkan bosan,mesti la pasangan kan? Tapi bila kita semangat nak ajak bual sebab bosan sangat, dapat pulak jawapan yang mendukacitakan macam ni.....
Boyfriend busy layan bola lah.

Nak merajuk tapi ego taknak tunjuk. So jadi nak perhatian guna tactic sedikit kotor iaitu buat tactic "salah hantar message".
Terus bf tadi so eager to know siapa Daniel?? Padahal Daniel tu tak wujud. Saja watak direka untuk buat partner jealous. ceh


Tersengih depan screen handphone.

Saja buat tersalah hantar sms @ tactic "salah hantar message" which kononnya nak hantar kat laki lain tapi "buat-buat" tersalah hantar kat bf sendiri. Then tentu la bf tu jealous dan terus takde mood nak tengok bola kan? Juga tertanya-tanya siapa Daniel ni "come on,answer me" haha. Aku baru tahu tactic ni bila ada someone buat macam tu. Oh, baru tahu tactic ni. haha. Korang ada buat ke macam tu ?

Serious, agak kejam juga cara ni. hehe tapi sebab nak perhatian dan masa bersama dengan partner..takpe kan? Lelaki jangan sedih naaa. haha. Cuma ada risiko memakan diri juga la, nak nak kalau partner tu jenis yang gila cemburu dan dendam. Tak pasal dia balas dendam. gulp

Tapi kalau buat setiap hari ? Lama-lama tak jadi dan tak berkesan. So jangan buat selalu la. haha

Happy reading and have a nice day...:)












10 Rahsia Lelaki Yang Perempuan Perlu Tahu !


154 comments :

  1. Ambhoiii namee sangat memahami yeee =p haha

    ReplyDelete
  2. hehe..anis xleh buat mcm tu ngan bf anis sbb dye sgt kuat cemburu..anis nie kdg2 suka anta 2 kping msj dlm 1 masa..even tu pun dye blh salah paham..adehh..=.="

    ReplyDelete
  3. :) dullu zaman bercinta ad gak buat mcm nih..kamu mmg superb lah..

    ReplyDelete
  4. ehehe, taktik yg kejam dan licik. :)

    ReplyDelete
  5. Haha.. lawak btul tactic yg t'akhir tuh... cool... :)

    ReplyDelete
  6. hehe. evil tactic. tapi seriously kena tengok bf jugak. memang kelakar taktik nie. saya gelak sebagai seorang lelaki. tapi silap hari bulan, boleh perang besar kalau bf jenis syak wasangka. renungkan :)

    ReplyDelete
  7. kalau awek sm wat macam tu senang jew..sm kata.."x pa lah aku cari lain jew" sayang jaga diri oke!

    ahak2....kejam betul..hehe

    ReplyDelete
  8. HAHAHA.so liciks kann?but well,somtimes menjadi kot.:P
    jom try Namee!HAHAHA

    ReplyDelete
  9. hahaha,taktik tu boleh mengundang prasangka@pergaduhan besar namee...agak berisiko utk diamalkan,hehe..;p

    ReplyDelete
  10. comel je buat mcm 2..hehe
    tp kdang2 tindakn 2 boleh mkn diri jgk

    ReplyDelete
  11. serius, x penah terfikir pun cara ni namee..tapi lepas ni boleh lah try..kehkehkeh..

    ReplyDelete
  12. haha . comel shaja . sapa suruh ta endah . amik kaw . haha

    ReplyDelete
  13. ahahahaha...aduss terkena. i pernah buat!

    ReplyDelete
  14. kalo pika buat takik mcm ni , mmg tempah bala laah hhaha . tak psl2 gadoh .

    ReplyDelete
  15. suka bt mcm tuh sebelum2 nie , tpi now tk bt dh cbb bf ckrg klu cemburu suka pendam n tk bgtau dn yg tuh mmg lgi parah . tkleh3 heheh :D

    ReplyDelete
  16. ok taktik ni mmg berkesan dan selalu je buat wktu bcinta dulu. tp dah byk kali buat last2 dia dah x heran. nnti kena balik "x payah nak buat2 salah hanta msj ea" hihik

    ReplyDelete
  17. Gurl mmg suka nk perhatian kn... Tp taktik gitew kn payah nk jawab kemdian hari tu

    ReplyDelete
  18. cm best je... nk try r jap ag =)

    ReplyDelete
  19. hahaha.. xD first time baca cara ni..boleh guna nih~~ ahhaha xD

    ReplyDelete
  20. aku dah selalu kene taktik camni dgn awek aku..haha

    ReplyDelete
  21. hehe , kadang memang buat juga mcm nie.. antara taktik yg berkesan :P

    ReplyDelete
  22. Lelaki pon boleh jugak buat tersalah number, tapi lepas tu, confirm break-up tahap break-dance.

    ReplyDelete
  23. taktik kedua membawa padah. haha. tapi agak brilliant! :))

    ReplyDelete
  24. Kuikui. myra penah buat jugak dulu. Buat-buat salah hantar msg. Yeah, berkesan! :p

    ReplyDelete
  25. Kalau dah bagi tahu macam ini, saya buat relaks sudah. reply je, "Oh, salah hantar message ke?ke nak tarik perhatian I ni?"

    MARI KITA EGO SESAMA SENDIRI !

    ReplyDelete
  26. pernah gak buat camni , tapi lepas tu rasa macam loser . HAHA .

    ReplyDelete
  27. makwe abang pun pernah buat. agak cilake jugak

    kahkah

    ReplyDelete
  28. berdasarkan pengalamn ke bro??:p

    ReplyDelete
  29. cakap dr pengalaman ke bro??:p

    ReplyDelete
  30. hahaha .
    tactic ni memang menjadi .
    selalu uji diorang macam ni .
    dan ternyata berkesan .
    sangat berkesan .
    ahahah

    ReplyDelete
  31. kiki. bahaya tu...mau ngajuk partner tak ke susah nak pujuk. kena plak yg over sensitip. wakakakaka XD

    ReplyDelete
  32. hahaha...rase2nye mcm pernah buat time chenta monyet zaman sekolah dolu2. rasa puas gier... dlm hati siap ckp "padan muka,puas hati aku" ;p

    ReplyDelete
  33. Demmm ! Aku igt ni taktik aku sorang je .

    ReplyDelete
  34. hahahhahahahahhhhhhh...
    100% persis dan jitu ketepatan nya !

    ReplyDelete
  35. haiyak! kantoi meyh~ kene tukar taktik len ar lps ni . wuhuuuu!

    ReplyDelete
  36. dah penah buat taktik nie hehehe tapi si dia bukan jenis jeles so macam kiter je yang ss

    ReplyDelete
  37. eh3.. mcm ku slalu buat jer dlu.. dlu laaa... ahhahha... skrg dh single..ehhhee

    ReplyDelete
  38. ahaha..ramai yang dah mengaku tu...haha. tactic ni sangat berkesan la maknanya..hehe :))

    ReplyDelete
  39. I'm glad my gf never did this to me. ahaks tapi memang super effective

    ReplyDelete
  40. Hey I selalu buat trick tu dan selalu menjadi. And I tekejut bila ada jugak org blogkan pasal nie. Aww kantoi ;)

    ReplyDelete
  41. hehehhe...kantoi dah semuanya.hehe. maaf ya semua gadis. hehe. ;p

    freaky..ececcehhh...gf awak jujur thousand percent..hehe

    ReplyDelete
  42. hehe..mcm2 taktik..:)

    http://macammacamcite.blogspot.com/

    ReplyDelete
  43. hahaha.. sy suka part ' OMG! OMG! BERJAYA ,., trus dpt bayangkan perasaan cmtu.. :P

    ReplyDelete
  44. hikhik..kita baru tau blh guna taktik ni :)

    ReplyDelete
  45. brani cbe la wat lau nk kne sligi ' haha

    ReplyDelete
  46. hihihii . sua pernah buat . tehee . tp boyfie buat xtau sja sbb ego melangit . lama2 baru dea tnya msg tu utk sepa xD

    ReplyDelete
  47. namee, akak selalu buat gitu dl.. hahahaha.. tp mujur bf xminat bola... ermm, citer dl la.. skang lone ranger.. kehkehkeh

    ReplyDelete
  48. namee... dkna pernah kene kes tersalah antar sms.. dia tersalah send kat dkna. kalau 1st kene memang dkna hangin, tanya macam2...

    kemudian rahsia terbongkar bahawa dia memang playboy..tapi dia masih gunakan cara yg sama nak uji sejauh mana dkna bertahan hidup tanpa dia..dkna dah tak heran taktik salah send nie sebab dah kene banyak kali..terkantoi tersalah send atau nak menguji..

    jantan macam nie boleh blah! ;p
    tertiba teringat kat budak vangang tu hihiiiii

    ReplyDelete
  49. HAHAHAH AZZA PERNAH BUAT TAPI TAPI LEPAS TU DAH JADI LAIN SBB... DOK GADUH SIAPA KAH "YUSRI" YG AZZA ANTA MESEJ TU. HAHAHA PUAS NAK MEMAHAMKAN DIA YG AZZA TIPU TIPU JE...

    ReplyDelete
  50. tak pernah buat. sbb pakwe merangkap suami skrg tersangatlah kuat cemburu. hehehe

    ReplyDelete
  51. pernah buat! wakaka mmg menjadi..

    btw, namee ni dulu sekolah kat sekolah puteri ke?

    ReplyDelete
  52. fuyooo. namee tak buat mcm ni ke? hehe :P kalau dia makin nak tau takpe lagi. kalau dia buat dek je kita gak sakit hati. huu -.-

    ReplyDelete
  53. ayu sliping..haah. smk puteri :)) sama eh ??hihi

    saya tak buat macam ni. hihi. baru tahu. nanti boleh buat lah in the future. hehe

    ReplyDelete
  54. ppsssttt.. kite pernah buat sekali.. sebab incik hubby busy nak gi mancing.. sekali jeww.. hehehehe

    *pengakuan berani mati*

    ReplyDelete
  55. hahaha.. nakkan perhatian tapi dengan cara yang salah, kalau nasib baik dapatlah layanan, kalau nasib tak baik, langsung tak dilayan.. sendiri balik yang sakit hati.. cuma cariklah cara lain untuk tarik perhatian pasangan walaupun cara tu adakalanya tak dinafikan menjadi.. ;)

    ReplyDelete
  56. hahaha...
    taktik berani mati...
    pandai uat pandaila tanggung...
    kne si pakwe tu jenis caya 100%...
    lain cite jdnya kang...

    ReplyDelete
  57. hehe..sy penah buat ni..tapi skrang dh xbekesan..:)

    ReplyDelete
  58. klu pada aku baik jgn wat cm2 mmg len jadinya slp2 break kat situ je...
    ngah tgk bola kot...

    ReplyDelete
  59. i pun wat cm nie jugak..at least..bru dye msg btul2..hehehe ta slah kan..just nak dptkan lebih perhatian je..peace ^_<

    ReplyDelete
  60. mostly kan lelaki mmg mcm tue, diorg bila bab hobi n jumpa kawan2 mmg mcm dah lupa kat perempuan yg diorg syg...& mostly lelaki suka cemburu, jadi sbb tuelah perempuan "terpaksa" guna taktik mcm tue utk dptkn perhatian diorg.....

    ReplyDelete
  61. bole la try cara tu pasnie.. tp kena cri calon bf dulu nie.. tu yg problem tuu.. hahaha

    ReplyDelete
  62. kikiki :P
    sgt klaka
    sebb dulu2 waktu zaman bebudak tak mtg
    pernh buat
    hahahaha

    ReplyDelete
  63. bahaya ni..ley jadik gado besar...ahhaaha

    ReplyDelete
  64. wah wah. ramai juga yang guna. hehe. saya baru tahu tactic tu. kelakar pula rasa. hihihih. takpe la..untuk dapat perhatian ..;p supaya partner tak leka dan abaikan we all.. hihihi..

    ReplyDelete
  65. penah wat mcm nie..pas2 si die ckp, 'xyah la nak wat mcm 2...igt sayer xtau ke taktik awak nie??', hahhaa...my god...serious malu..(^.~)

    ReplyDelete
  66. haha bella tak berani buat taktik macam tu nanti makan diri bukan dia yg sedih t kita yg sedih sbb smpi bila2 sbb nanti gado dia ungkit kata kita ada lelaki lain.

    ReplyDelete
  67. taktik BAHAYA ni, silap langkah gado besar, dia hengat kita curang.

    padahal sengaja je..

    ReplyDelete
  68. dlu pnh wt...mmg best..msa 2 lh bru nk nmpk ksungguhan dia..eheh

    ReplyDelete
  69. marabahaya betul taktik tu! Haha
    kang dari nak buat jeles, terus putus. Haha

    ReplyDelete
  70. memang cobaan lah kalau kena bnde nih..adeh

    ReplyDelete
  71. klu dpt sms mcm ni...dgn selambe je jwb "ok..byk lg awek kat dunia ni..i undur diri dulu..semoga berbahagia"...

    ReplyDelete
  72. pernah jugak buat macam ni. pastu mula rasa macam takbaik buat gitu. hihi :D

    ReplyDelete
  73. hehehe. yang jelas, niatnya harus paling utama. setiap taktik/cara itu pasti ada positif dan negatifnya sendiri. jangan biarkan apa yang kita lakukan itu sekaligus merubah hubungan sesama partner menjadi semakin dingin. :)

    ReplyDelete
  74. huhu.. buat mcm ni.. kalu buat xtau jugak mcm mana ? huhu :P

    ReplyDelete
  75. so truelah namee..
    tapi jangan buat selalu..nanti bengang

    ReplyDelete
  76. agaknya namee pun penah buat la ni kan,,,heee

    ReplyDelete
  77. confession : i pun salu buat camnie..sebab musabab, lelaki kadang2 dorg sibuk hal sendiri smpai gf pun tolak tepi..n cari bila perlu aja..huh! :*

    ReplyDelete
  78. ewah2...bijak2....

    ni taktik berani mati nih..tak berani la nak wat gini....takut nanti kesannya kemudian ari...=)

    ReplyDelete
  79. ok mengaku...pernah buat...mmg memula tipu...pastu last2 tersalah anta betul2....nasib bukan curang..cuma nak anta kat coursemate lelaki..terhanta kat bf...terus insaf...huhu

    ReplyDelete
  80. Ahaks! tak pernah lagi buat.nanti buat camtu.terus bf duk soal siasat habis habisan baru tau macam kes polis.Hihi..walaupon watak tu takde pon dalam kehidupan kita..hihi

    ReplyDelete
  81. Hehhehehe, nasib baik tak pernah kena..kihkihkihkih..

    kalo buat kat pompuan macam tu.
    sudaahhh, konpem merajuk panjang.!

    ReplyDelete
  82. hahaha tektik yang sama pernaj saya gunakan..lalalalala

    ReplyDelete
  83. ahahaha.Kita tak pernah lagi guna taktik ni.Tapi selalu silap hantar msgg pasal mostly pangkal nama bahagian depan sama dgn nama member lain.
    Mcm boleh je try buat second tactic in the future.Sekarang tgh lone ranger.hehe

    ReplyDelete
  84. haha. kalau nak buat partner jeleous dgn cara wujudkan laki yg tak penah wujud, buatnya partner tu cari sapa laki tu smpi ke lobang cacing, payahlah. hahah.

    ReplyDelete
  85. HAHA..akak dulu ms bujang bukan buat taktik salah hantar mesej tp mmg bebetul tersalah hantar mesej..br nak curang dgn balak lain terhantar pula kat pakwe sendiri..hambek koo HAHA

    ReplyDelete
  86. kiter pnh buat taktik nie
    haha kbye

    ReplyDelete
  87. i miss you. miss you so bad, namee mucuk

    ReplyDelete
  88. hahahahahaha...

    adakah taktik ini bleh dibuat oleh lelaki jugak...

    tp erkkk.... xde awekk... ssh gak.. ;p

    ReplyDelete
  89. hahhaha..seyes ..penah bt..wakakakak

    ReplyDelete
  90. dulu selalu buat mcm ni. muahahaha. :P

    ReplyDelete
  91. haha
    gila berkesan tektik ni

    saya la daniel :P

    kejam eh kau

    ReplyDelete
  92. selalu sangat buat taktik ni.hehe.. xD

    ReplyDelete
  93. kejam. tapi betul. tapi tak pernah buat he :)

    ReplyDelete
  94. hhahha, kekadang aweks sanggup melakukan apa saja utk perhatian yer...

    ReplyDelete
  95. alamak.. kak namee dah dedahkan rahsia. kantoi laa mana2 aweks yg slalu buat, btw, sy xpernah buat sb xde pon bf. haha. :p

    ReplyDelete
  96. haha...saya pernah salah anta mesej kat bf....sangat bahaya sebab penat plak nak carik alasan siapaah lelaki yang tersalah sent tu...adoiyaiiii

    ReplyDelete
  97. pandai angpa na, kalau ceq, terus call terus. xde nak mesej2 taney sape daniel lg. dem -.-

    ReplyDelete
  98. aish,tergelak gua tergelak.

    im back.

    HAHAHA

    ReplyDelete
  99. MERAPU LEBIH KLO POMPUAN CM2 CARI LEN JELA HAHA...XYAH LA COUPLE LG SNG XYAH PK TAKTIK KEJAM OR BERSIH..

    ReplyDelete
  100. sometimes ada jugak buat tersalah anta msj..nak test market tengok dye jelez tak..tp tu la..no respon pun..nasib badan la..huhu :)

    ReplyDelete
  101. ahaha.. nk try wt jugak la pas nie :D

    ReplyDelete
  102. Ahahahaha...
    Mmg btol....
    Sy pernah buat mcm nie....baru2 nie..
    Nak perhatian dia...
    Konon sy nk sent msg to my ex bf....ajak berbuka sama
    N sent to his num...
    Then...he cuak gilerrr....
    Byk kali cl...but i tak answer it....tunggu 5x misscalll..
    Bru i jawab....dia tnya kt mana....naper x jawab...n tup tup dia ajak berbukaaa.....ahahahahahahaha

    ReplyDelete
  103. tactic berani mati! xsanggup aku ambik risiko gne tactic ni.. terang2 da nmpk akibatnya nty.. huhuhu.. cari nahas!

    ReplyDelete
  104. haha..sy pernah buat. tp sekali je. tu pun sbb gaduh lps tu dy x nak pujuk..agagaga

    ReplyDelete
  105. hurm ~ aku akan percaya kalo xde adegan yg 1st tuh... tapi kalo dah ada, mmg aku taw taktik mcm tuh...keh3....

    ReplyDelete
  106. Tu la namee sape sruh hebohkan... Kan skrg dorang dah tau... Lps ni x kan jd lg taktik nih... Haha

    ReplyDelete
  107. benda gini la ley wat gado..haish dapat pulak pompuan yg kepala angin..pehhh...

    ReplyDelete
  108. benda mcm ni la ley wat psgn bergaduh..nak2 lak si pompuan tu panas baran..puihh

    ReplyDelete
  109. Hehehe...pnh buat kat tunang..mkn sminggu jgk dy merajuk.lps tu xbuat lg p sllu kne perli..:)

    ReplyDelete
  110. huhuhu...pnh bt kt tung..last2 dy mrjuk smggu..jenuh gak nk pjuk p lps tu asek perli jer..huhu

    ReplyDelete
  111. huhuhu...pnh bt kt tung..last2 dy mrjuk smggu..jenuh gak nk pjuk p lps tu asek perli jer..huhu

    ReplyDelete
  112. huhuhu...pnh bt kt tung..last2 dy mrjuk smggu..jenuh gak nk pjuk p lps tu asek perli jer..huhu

    ReplyDelete
  113. yes. pernah. hahahahha.. gile perhatian.. kikiki

    ReplyDelete
  114. Mungkin bukan taktik... tapi naluri...

    ReplyDelete
  115. Mungkin bukan taktik... tapi naluri....

    ReplyDelete
  116. kalau aku dia buat mcm ni.. akan jd punca gaduh.. silap2 bleh cerai :P

    ReplyDelete
  117. sy penah buat xp xmenjadi coz bf sy ne phm sgt dah tactic2 ne.. dya siap tolong gelak lg kot ats.. tensyen!!

    ReplyDelete
  118. ahaha... taktik ni la yg akaq suke wat dlu zmn bcintan cintun.. nk2 ble time gado n memasing ego xnk mngalah.. fine.. wat2 ajak 'skandal' chitchat.. n tnyate sgt bkesan... hurmm.. memory 5~6 taon dlu.. skrg ktorg bhgia bsme sorg puteri yg chumell.. hepi ending.. :)))

    ReplyDelete
  119. silap hari bulan kaki makannyer..hahahaha

    ReplyDelete
  120. oh, cenggitu. Tapi gf aku terbalik pulak. Dia suka buat2 tersalah call dan menyamar jadi perempuan lain sebab nak test aku. Pas tu aku la jadi mangsa

    ReplyDelete
  121. Kalau sy buat macam tu, kena soal macam nak kena mandatori, pastu kena maki. (Y)

    ReplyDelete
  122. klu blom sah jd pasangan kte, xperlu nk takut or bg full komitmen...pada pndapat aku la...:D

    ReplyDelete
  123. Geng Romeo :
    Cuba manipulasi isu jerebu untuk kelihatan
    romantik. "Setebal2 asap jerebu, tebal lagi cinta abang pada ayang". hehe

    ReplyDelete
  124. ahahah...klasik...
    penah gak la buat camnih..
    bukan sebab bosan, tapi just nak test..hehe
    "eh? nape awak call tadi? sowie lan, tadi sy kat bawah, fon kat bilik atas..nape ek?"
    skali die balas "sape lan tu?" "hai" "nape xreply nih?" "nape xpick up call?" "angkat laa...." "sampai hati :("
    hehehe....
    kesian gak, tapi atleast care nih tau gak yg die betol2 syg kite..
    cemburu itu syg! heheh ;)
    tapi skrg dah xley dah..huhu
    sebab die kenal sy dan die kenal semua kawan2 lelaki sy..hahahah..
    xpon kdg tu kalo die call byk kali tapi sy xangkat (majok la kunun, hehe) die balas balik "oh syg! ada janda hot baru pindah umah sebelah" "eh! die babai abg la syg!" cisss!!
    sy lak mmg jenis kaki cemburu, padan la dgn muka sy, taktik nak kenekan die, sy yg tekena..hahaha :P
    *PS: sy siasat abes2an tau jiran2 die, mmg xde yg janda, suma family, seb bek..hahah..sorry sy ter over lak kat sini..heee

    ReplyDelete
  125. HAHAHAHAHA...adoiii!! best giler post sis! semua best!

    ReplyDelete
  126. kita selalu gak buat cmni kalau bf tuu bz takreti nak bagi perhatian . dia siap kol lagi kot eager nak tau sape mamat tuhh . hihihi !

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...