Sunday, June 17, 2012

Baju Raya 2012

Hello peeps...

Semalam baca blog Dylla Fadzil , rasa teruja sangat tengok baju-baju dalam blog Dylla untuk busana hari raya 2012.I am so wow. Cantiknya. Terus aku pergi google baju-baju cantik untuk ditempah untuk hari raya, Ceh, puasa pun belum lagi. Oh, ini semua Dylla Fadzil punya pasal. hehe

So ini lah beberepa collection yang aku berkenan dan boleh diterima pakai untuk dibuat baju untuk pergi berhari raya tahun ini.




Baju yang Scha pakai ni kalau nak tengok full , tengok kat blog sini!!! Cantik sangat.

Simple semuanya. Less is more . Tak sarat pun ! hehe. Nak tengok busana raya 2012 lagi best ??? Check it outtt SINI...

Have a nice day.. :)




30 comments :

  1. meriah la raya namee tahun nie..bak retis gituuu...aouuuuccchhh ;p

    ReplyDelete
  2. uuuuuu...
    sila pakai yang coklat tu :D
    (Ker oren tuu?)
    pocket suka!!
    macam traditional jer tapi bukan :D

    ReplyDelete
  3. lagi cantik kalau longgar sikit, xnampak badan, dan digayakan dgn tudung @.@

    ReplyDelete
  4. cepatnyer namee pk pasal bj raya..nnt tlg tempahkan skali ye :P

    ReplyDelete
  5. hehehe, cerita baju raya ni, sy baru je siapkan baju raya sendiri, best!!! first time jahit baju, baju sendiri lak tu, ray tahun ni pakai KURTA!!! :D

    ReplyDelete
  6. awalnye Namee tengok baju raya...Namee selalu tempah ke beli yang ready made? Yang baju Scha tu nampak cool.

    ReplyDelete
  7. ok, bodi saiz macam mereka lawo le.. :-)

    ReplyDelete
  8. lawa juga baju melayu yang awal pakai tu

    ReplyDelete
  9. wah wah wah.. namee tak sabar2 nak bergaya di hari raya..
    apapun kena cepat2 cari tailor... kang rizalman, salikin, bernard chandran dah tak ambik order... tak dapat laa nak melaram...

    ReplyDelete
  10. baju kurung biasa je senang sbb g marhaban.. ssh bju pesen² ni.. hehe

    ReplyDelete
  11. last minute baru sibuk nak cari..

    ReplyDelete
  12. saya pakai baju raye lama je..hehehe..*kedekut*

    ReplyDelete
  13. assalamualaikum ...suka tengok baju2 tu cantik kalau pakai masa hari raya nanti...:)

    ReplyDelete
  14. akak nk wat simple jer spy fesyennya x lapuk dek jaman..kurung pahang jer kot

    ReplyDelete
  15. baju scha semua lawa2.

    yep, simple but nice kan?
    sekarang rasanya tengah in fesyen mcm ni. gorgeous ! (:

    ReplyDelete
  16. baju aku kaler hijau. baru lah PAS. kah3

    ReplyDelete
  17. cantik nyaaaa..aduii,posa belum lagi nih kak nameee,tapi selalunya kalau beli online..kena cepat2 beli sbb slalunya da sold out :( Btw,this my blog do visit ya :) thxx

    http://makcikdomokun.blogspot.com/

    ReplyDelete
  18. waaaaaaaaaaaaaaaaa tak sabar tunggu raya mcm ni^^

    ReplyDelete
  19. aumm.retis Nameee.hikhik..
    Lynn baru je dpt carik satu jubah cotton.so tahun ni nak berjubah pulak.haha.tak pernah2 berjubah.

    pss,Namee,buat open house jangan lupaa hajak okeehh.nak bergambar dgn retis Namee nii haa.. :P:P:P

    ReplyDelete
  20. Nameeeeeee....... dylla buka buka blog nameeee.... awwwwww.... thankss namee sbb linkkan :') terharu ..

    ReplyDelete
  21. Hi,


    I am from Singapore. Just wondering if you guys can share or recommend online shops/website for me to purchase baju kurung

    Thank you!

    ReplyDelete
  22. Hi,

    I am from Singapore and just wondering if you guys can share/recommend online shops/websites to purchase baju kurung

    Thanks!

    ReplyDelete
  23. hey, so far this is the best that i can say . they provide so much modern baju kurung. check it out hey :)

    http://www.buttonmybuttons.com/

    ReplyDelete
  24. SALAM..

    SUDI2 SINGGAH .. KLU NAK CRI BAJU KURUNG,BLOUSE COTTON,DRESS LABUH,SKIRT LABUH ,PALAZO PANTS,KOREAN FASHION SINI TEMPATNYE ..INSYALLAH ANDA BERPUAS HATI..

    HARGA XJADI MASALAH,BOLEH BAGI DISKAUN..

    BORONG/RETAIL/ DITERIMA
    https://www.facebook.com/dzcollection

    ReplyDelete
  25. tung ah kan.... kami beli baju kat Mydin je ._.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...